-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Κατά τα άλλα δεν μπορώ να καταλάβω τι κόλλημα έχετε με το ταμπλό του Leon. Μια χαρά την κάνει την δουλειά του. Δεν τρίζει, εργονομικό είναι. Τι άλλο θέλετε;
Eδω και χρονια δε βλεπεται.απο κανεναν απλα.
Και με τι γυαλια θα βλεπεις καθε μερα το εσωτερικο του λεον για να μην ξερασεις;
Ενώ της Alfa το εσωτερικό πρωτοκλασσάτο
Συντοπιτη ελπιζω να μην ηπιες νερο προσφατα απο καναν αρδα...
-
Xάλια είναι και τα δύο.
Εδώ που τα λέμε μου λειψε ο Άρδας
-
διαβασα για 15κ η τζουλιετα!! α καλα ....τοσα του λειπουν του αρχηγου?!
-
με τέτοια διαφορά τιμής λεον
-
Ο χρήστης fatal έγραψε:
Και με τι γυαλια θα βλεπεις καθε μερα το εσωτερικο του λεον για να μην ξερασεις;
Σε σχέση με του Leon είναι τρομακτική η διαφορά.
-
Το ταμπλό του leon που έχεις βάλει στη φωτό είναι του προ φεις, το φεις που έχω εγώ είναι ακόμα χειρότερο . Πραγματικά αυτό είναι το μεγάλο μείον σε αυτό το αυτοκίνητο. Στα υπόλοιπα είναι εξαιρετικό.
-
Είμαι ο από αυτούς που έχουν...θάψει ανελέητα το Leon εδώ μέσα, αλλά θα πρέπει να είμαστε δίκαιοι με κάποια πράγματα... Οδήγησα για αρκετή ώρα ένα 1.8 TSI DSG. Με λίγα λόγια:
-Το DSG είναι το καλύτερο σημείο του αυτοκινήτου. Το μεταμορφώνει και αξίζει κάθε ευρώ.
-Τo DSG είναι και το βασικό πρόβλημα του αυτοκινήτου σε θέματα αξιοπιστίας. Το συγκεκριμένο έκανε ένα πατινάρισμα και σύντομα θα πήγαινε σε συνεργείο. Έχει μεν επέκταση εγγύησης, αλλά θα είσαι πάντα με τον φόβο. Σε κάθε περίπτωση, εγώ Leon αν έπαιρνα (που μάλλον δεν θα έπαιρνα ), θα ήταν DSG.
-Το άλλο μελανό σημείο, είναι η ηλιθιωδώς σκληρή ανάρτηση. Είναι σκληρότερη από αυτήν της 1, χωρίς λόγο και μιλάμε για 4πορτο οικογενειακό.
-Το μελανότερο σημείο, είναι η ασχήμια του ταμπλό. Είναι τόσο άσχημο, που πραγματικά, νομίζεις πως το έκαναν επίτηδες.Φυσικά, έχει τριγμούς από κάποια πλαστικά (ειδικά το υποβραχιόνιο, είναι καλή πηγή! ).
Πέραν των παραπάνω, το αυτοκίνητο δεν έχει μειονεκτήματα και αν η τιμή είναι καλή, πραγματικά αξίζει. Μετά από χρόνια, εξωτερικά το βρίσκω και όμορφο, ειδικά με τους προφυλακτήρες και ζάντες του Cupra (elteo edition, πού χάθηκε αυτή η ψυχή πάλι; ).Την Giulietta δεν την έχω οδηγήσει, αλλά αν μιλάμε για τέτοιες διαφορές, τέτοιους καιρούς, δεν νομίζω να τα έδινα με τίποτε τόσα χρήματα παραπάνω. Δεν θεωρώ πως τα αξίζει.
-
Ο χρήστης astanapan έγραψε:
Τα παραλέει ο Στεφαν αλλά έχει ενα δικιο, το Λεον με τη σπορ αναρτηση ειναι πολύ σκληρο χωρίς να είναι ανάλογα αποτελεσματικό. Τουλάχιστον είναι γραμμική. Η ανάρτηση του Κουπρα (άλλα ψαλιδια, αλουμινενια, λεπτοτερες αντιστρεπτικες, μαλακότερα ελατήρια, άλλα αμορτισερ) κάνει πολύ καλύτερη δουλειά.
Δεν ξέρω αν τα παραλέω ή όχι, εμένα πάντως αυτή την εντύπωση μου είχε δώσει. Μοντέλο του 2010 είχα οδηγήσει, του κουτιού, σπορτ έκδοση. Μάλιστα το είχα οδηγήσει στις Σέρρες που οι δρόμοι δεν είναι και ότι καλύτερο και πραγματικά είχα σιχτιρίσει την ώρα και τη στιγμή. Το χειρότερο δε, ήταν ότι η σκληρή ανάρτηση δεν του έδινε την ανάλογη αποτελεσματικότητα ή αμεσότητα που θα περίμενε κανείς (πχ Cooper S). Απλά κοπάναγε. Καμία σχέση με την ομοιογένεια της Giulietta.
-
Καλά οι Σέρρες δεν έχουν δρόμους για αυτοκίνητα. Είχα κάνει πρόταση να κάνουμε δοκιμές αρμάτων στους δρόμους των Σερρών αλλά δεν έγινε δεκτή λόγω απόστασης... Σε νορμάλ δρόμους μια χαρά μου φάνηκε. Καινούριο 1.8 Sport ήταν ενός φίλου που το πήρε μάλιστα με δική μου προτροπή. Μου άρεσε πολύ οδηγικά και δεν με ενόχλησε αλλά γενικά μου αρέσουν τα σφιχτά (αλλά όχι ξερά) αυτοκίνητα.
-
Οντως το λεον σπορτ απ ειναι ξερο.
Μπαινοντας σε μια κυκλικη πλατεια, στο πανεπιστημιο πατρων, υπο πιεση μαλακωσε πολυ πισω τοσο ωστε να σε ξενερωσει. -
Ο χρήστης fatal έγραψε:
δεν νομιζω οτι μπορεις να το συγκρινεις σε ομορφια με της alfa... η G σε ομορφια απλα ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΤΑΙ! κ σε σπορ οδηγηση επισης!
για εμενα φιλε μου, αν σου αρεσει πολυ η G κ με το οικονομικο δεν εχεις πολυ θεμα (αν κ δυσκολο σε αυτους τους καιρους που ζουμε), τοτε παρε την! πιστευω θα την χαρεις περισσοτερο απο το leon.
το αρνητικο για την alfa ειναι τα ακριβουτσικα service της!οτι κ να επιλεξεις, καλοριζικο να ειναι!
-
Ο χρήστης Sinanai έγραψε:
Έχει πίσω άξονα η Τζουλιέτα;πολλαπλους αν θυμαμαι σωστα!
-
Η σωστη συγκριση θα ηταν bravo sport 150 ps vs leon 160 ps
Οσον αφορα και το οικονομικο κομματι. -
Ο χρήστης fatal έγραψε:
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το εσωτερικό της Giulietta είναι πολύ καλύτερο από του Leon. Όχι full premium αλλά upper class σίγουρα. Εκτός και αν ξύπνησα σήμερα στον opposite world.
Giulietta ή Leon?