-
1410 το Α4 απ' ότι βλέπω, κοντά είναι.Τεσπά, το ότι δεν είναι καλή κατανάλωση αυτή φαίνεται από το 160άρι Α4.
-
Σωστο αυτο.Εγω νομιζα οτι εκαιγε λιγοτερο το 120.Προφανως εκανα λαθος.
-
120 άλογα στις 4000 είναι σαν να οδηγάς ένα αυτοκίνητο 160+ αλόγων χωρίς να ανεβάζεις στροφές, όπως οδηγάνε οι περισσότεροι. Φίλος μου αγόρασε αυτό το αυτοκίνητο, ήταν η αναβάθμισή του από το προηγούμενο σε 1600. Δεν κυνηγάει τα άλογα, δεν είναι γκαζιάρης. Μια χαρά σωστό αυτοκίνητο είναι για αυτόν και πιο ασφαλές και μάλλον του καίει λιγότερο.
Ο χρήστης dstou έγραψε:
... μια αλλαγή στις 6.000 σαλ, αν είναι φυσιολογική και οι σαλ πέσουν κατά 900-1.000 (πολύ σύνηθες), παίζει η ιπποδύναμη να πέσει κατά 10-15 άλογα, μια γλήγορη αλλαγή, στις 400-500 σαλ παρακάτω είναι ζήτημα αν σου φεύγουν 5-8 άλογα. Σε καμμία περίπτωση 20 εκτός αν αφήσεις τις σαλ να πέσουν αρκετά. Μιλάμε πάντα για κινητήρες αυτής της ιπποδύναμης και χαρακτήρα.Οι 1000+ στροφές σε κοινά μη σπορ αυτοκίνητα με μέχρι 5 ταχύτητες είναι πολύ σύνηθες. Οι 500 είναι υπερβολικά μικρό νούμερο. Εμένα πάντως από τις 4-5000 βγάζει πάνω από 25 άλογα και από 5-6000 άλλα περίπου 18 (επί συνόλου 150). Η διαφορά είναι σαφώς μεγαλύτερη από τα 5-8 άλογα. Δε λέω ότι δεν είναι καλύτερα να έχεις τα 160 αλλά στην πράξη τα 120 σε μεγάλο εύρος (4-6000) είναι πολύ πιο εύχρηστο και αποτελεσματικό από τα 120 στις 6000.
Όσο για τα κυβικά και τα άλογα, τι να πούμε, μας έχουν μάθει να μετράμε με κυβικά, δύσκολο να ξεφύγουμε... -
Αν είχα να διαλέξω για καθημερινή οδήγηση ανάμεσα σε ένα ατμοσφαιρικό με 120 άλογα στις 6000στρ και ένα τούρμπο με 120 στις 4000 (και ας ψοφούσε παραπάνω) χαλαρά θα διάλεγα το δεύτερο... Το δεύτερο κάθε φορά που θα πατούσες γκάζι θα σε άκουγε, ενώ στο πρώτο θα έπρεπε να κατεβάσεις ταχύτητα. Οκ, αν είχα να διαλέξω τα 160 ή τα 120 θα διάλεγα τα 160...
Επίσης λογικό να έχει την ίδια κατανάλωση με το 160 αφού μέχρι τις 3500-4000 βγάζουν περίπου την ίδια δύναμη και στην καθημερινή οδήγηση δεν ξεπερνάς αυτές τις στροφές.
Σχετικά με την βελτίωση (στα 200+ άλογα) θα κρατούσα μικρό καλάθι. Μπορεί οι εταιρίες να δίνουν δυναμομετρήσεις με 200+ άλογα αλλά επιδόσεις που δίνουν είναι παρόμοιες (και χειρότερες) με το 160αρι...
-
Ο χρήστης thednick έγραψε:
Αν είχα να διαλέξω για καθημερινή οδήγηση ανάμεσα σε ένα ατμοσφαιρικό με 120 άλογα στις 6000στρ και ένα τούρμπο με 120 στις 4000 (και ας ψοφούσε παραπάνω) χαλαρά θα διάλεγα το δεύτερο... Το δεύτερο κάθε φορά που θα πατούσες γκάζι θα σε άκουγε, ενώ στο πρώτο θα έπρεπε να κατεβάσεις ταχύτητα. Οκ, αν είχα να διαλέξω τα 160 ή τα 120 θα διάλεγα τα 160...Βασικά δεν ψοφάει απλά έχει flat ιπποδύναμη περίπου μέχρι τις 6200 (πρακτικά παραπάνω).
Προφανώς το 160 είναι καλύτερη επιλογή αλλά για βασική έκδοση είναι οκ το προηγούμενο ήταν ψιλοτραγικό!Άμα κατάλαβες αυτό είσαι πολύ μακρυά ξυπνημένος...ΥES
Αν θέλεις εξήγησε μου τότε γιατί σε thread του Α4 ανέφερες τις... επιδόσεις του Avensis.
Ευχαριστώ.
Μην τα παίρνεις ούτε να προσπαθείς να πικάρεις, κουβέντα κάνουμε και προσωπικά έχω μεγαλώσει αρκετά για να τσακώνομαι μέσω διαδικτύου. -
Έ όχι και δεν ψοφάει ψηλά..... στις 4000 rpm έχει τη ροπή ένος 1.4 turbo. Στις 5000 ενός 1,6 άτμο και στις 6000 ενός 1,4 άτμο ( Λίγο πολύ 14 κιλά) . Θα μπορούσαν να του είχαν βάλει τον κόφτη στις 4.500 rpm γιατί πιο ψηλά δεν έχει κανένα νόημα να πάς. Κοντολογής είναι κινητήρας με χαρακτηριστικά λειτουργίας τουρμποντήζελ και κατανάλωση τούρμπο βενζίνης.
-
120 άλογα flat για 2000 στροφές δεν είναι λόγος να το πας? Μας καλομάθανε τα τουρμπο νομίζω
Σε όλους τους κινητήρες όταν επιτυγχάνεται η μέγιστη ιπποδύναμη η ροπή πέφτει. Στις 5000-6000 στροφές τι να την κάνεις την ροπή θα προσπεράσεις? -
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
Στις 5000-6000 στροφές τι να την κάνεις την ροπή θα προσπεράσεις?Πως φαίνεται ο άνθρωπος που έχει μάθει σε τούρμπο! Εγώ πριν προσπεράσω κοιτάζω το κοντέρ για να ξέρω αν μπορώ να κατεβάσω 2α ή θα πρέπει να την κάνω με 3η!
-
We τουρμποροπή
-
Ετσι...
Tune A4 1.8TFSI 120HP B8