-
το θέμα συνοπτικα είναι το εξης: Μετα απο το πεσιμο μου σε ενα κρασπεδο στην εθνικη καποιους μηνες πριν από εναν μλκ που μου κλεισε το δρομο έιχα τρεμουλο στο τιμόνι μετά τα 110 ενω ετρεμε το αμαξωμα μετα τα 130 η τα 120 καποιες φορές. Αλλάχθηκε μπαρακι ζαμφορ τοτε αλλαγη δεξιου μπροστα λαστιχου για εκανε τρυπα απο την μεσα μερια (ειχα αλλαξει και τα 4 πριν 1μιση μηνα) εγινε ζυγοσταθμιση ευθυγραμμιση οι ζαντες μου δεν ηταν στραβες οπως μου ειχαν πει αλλά το προβλημα παρεμεινε. Προχτές το πηγα πλεον το αμαξι σε αντιπροσωπια οπου πριν τελειωσω ακόμα να λεω το προβλημα μου ειπαν οτι θελουν αλλαγη οι εσωτερικοι μπιλιοφοροι και στις δυο μεριες με κοστος 1000 ευρώ οι δυο και 120 εργασια ενώ καλό θα ηταν να άλλαζα και τα δυο ημιαξονια με κοστος που ουτε καν ρωτησα. Ιμιτασιον μπιλιοφοροι 180 υερω και οι δυο αλλά είναι πολυ δυσκολο να βρεθουν. Υπενθυμιζω οτι βρηκα με τα αμαξι μονο με την δεξια μερια και δεν μπορω να καταλαβω πως την ακουσαν και οι δυο μεριες. Απο οτι καταλαβα το προβλημα με τους μπιλιοφορους δεν οφειλεται στο χτυπημα αλλα ειναι συχνο φαινομενο και μαλλον παθητικο σημειο των corsa. Για μπιλιοφορους μου ειχαν πει και σε αλλο εξουσιοδοτημενο που ειχα ρωτησω και παω το αμαξι.
Φευγοντας απο την αντιπροσωπια με τα δοντια κατω απο το κοστος που ακουσα πηγα και εκανα αλλη μια ευθυγραμμιση και ζυγοσταθμιση πανω στο αμαξι αυτη την φορα και το προβλημα φαινεται πως λυθηκε. Επισης να αναφερω οτι θελουν και τα αμορτισερ μου αλλαγμα γιατι εχουν ψοφησει πλεον. Οι ερωτησεις μου ειναι οι εξης.1 Αφου φαινεται να διορθωθηκε το προβλημα με τα ζυγοσταθμιση γαιδουρακι έχουν προβλημα οι μπιλιοφοροι η ειναι μαλακιες της οπελ για να μου τα αρπαξει;
2 Τελικα ηταν προβλημα ζυγοσταθμισης και αφου οι ζαντες μου δεν ηταν στραβες τι προκαλουσε τοσο κραδασμο; Απο δω και περα τι πρεπει να κοιταξω για το προβλημα μιας και αυτη την ζυγοσταθμιση δεν την θεωρω και μονιμη λύση;
3 Εχουν τα οπελ γενικα τετοιο προβλημα με τους μπιλιοφορους;
4 Κανουν τοσο πολυ οι μπιλιοφοροι; Το ημιαξονιο ποσο κανει ολοκληρο και μπορει να βρεθει ολοκληρο ημιαξονιο aftermarket;
5 Αφου το χτυπημα ηταν στην δεξια μερια ειναι δυνατον να εχουν προβλημα και οι δύο μεριες ειτε στους μπιλιοφορους ειτε σε ημιαξονια; Η ταχυτητα μου ηταν 70χλμΝα πω τελος πως το αμαξι δεν το σηκωσανε να το ελεγξουν απο κατω παρα το πηγε μια βολτα ένας τεχνικός.
Σορρυ για τις πολλες ερωτησεις αλλα μιλαμε εδω για μια μπερδεψοκατασταση και για ενα κοστοςΑυτ. corsa c 2004 twinport
-
το θέμα συνοπτικα είναι το εξης: Μετα απο το πεσιμο μου σε ενα κρασπεδο στην εθνικη καποιους μηνες πριν από εναν μλκ που μου κλεισε το δρομο έιχα τρεμουλο στο τιμόνι μετά τα 110 ενω ετρεμε το αμαξωμα μετα τα 130 η τα 120 καποιες φορές. Αλλάχθηκε μπαρακι ζαμφορ τοτε αλλαγη δεξιου μπροστα λαστιχου για εκανε τρυπα απο την μεσα μερια (ειχα αλλαξει και τα 4 πριν 1μιση μηνα) εγινε ζυγοσταθμιση ευθυγραμμιση οι ζαντες μου δεν ηταν στραβες οπως μου ειχαν πει αλλά το προβλημα παρεμεινε. Προχτές το πηγα πλεον το αμαξι σε αντιπροσωπια οπου πριν τελειωσω ακόμα να λεω το προβλημα μου ειπαν οτι θελουν αλλαγη οι εσωτερικοι μπιλιοφοροι και στις δυο μεριες με κοστος 1000 ευρώ οι δυο και 120 εργασια ενώ καλό θα ηταν να άλλαζα και τα δυο ημιαξονια με κοστος που ουτε καν ρωτησα. Ιμιτασιον μπιλιοφοροι 180 υερω και οι δυο αλλά είναι πολυ δυσκολο να βρεθουν. Υπενθυμιζω οτι βρηκα με τα αμαξι μονο με την δεξια μερια και δεν μπορω να καταλαβω πως την ακουσαν και οι δυο μεριες. Απο οτι καταλαβα το προβλημα με τους μπιλιοφορους δεν οφειλεται στο χτυπημα αλλα ειναι συχνο φαινομενο και μαλλον παθητικο σημειο των corsa. Για μπιλιοφορους μου ειχαν πει και σε αλλο εξουσιοδοτημενο που ειχα ρωτησω και παω το αμαξι.
Φευγοντας απο την αντιπροσωπια με τα δοντια κατω απο το κοστος που ακουσα πηγα και εκανα αλλη μια ευθυγραμμιση και ζυγοσταθμιση πανω στο αμαξι αυτη την φορα και το προβλημα φαινεται πως λυθηκε. Επισης να αναφερω οτι θελουν και τα αμορτισερ μου αλλαγμα γιατι εχουν ψοφησει πλεον. Οι ερωτησεις μου ειναι οι εξης.1 Αφου φαινεται να διορθωθηκε το προβλημα με τα ζυγοσταθμιση γαιδουρακι έχουν προβλημα οι μπιλιοφοροι η ειναι μαλακιες της οπελ για να μου τα αρπαξει;
2 Τελικα ηταν προβλημα ζυγοσταθμισης και αφου οι ζαντες μου δεν ηταν στραβες τι προκαλουσε τοσο κραδασμο; Απο δω και περα τι πρεπει να κοιταξω για το προβλημα μιας και αυτη την ζυγοσταθμιση δεν την θεωρω και μονιμη λύση;
4 Κανουν τοσο πολυ οι μπιλιοφοροι; Το ημιαξονιο ποσο κανει ολοκληρο και μπορει να βρεθει ολοκληρο ημιαξονιο aftermarket;
5 Αφου το χτυπημα ηταν στην δεξια μερια ειναι δυνατον να εχουν προβλημα και οι δύο μεριες ειτε στους μπιλιοφορους ειτε σε ημιαξονια; Η ταχυτητα μου ηταν 70χλμΝα πω τελος πως το αμαξι δεν το σηκωσανε να το ελεγξουν απο κατω παρα το πηγε μια βολτα ένας τεχνικός.
Σορρυ για τις πολλες ερωτησεις αλλα μιλαμε εδω για μια μπερδεψοκατασταση και για ενα κοστοςΑυτ. corsa c 2004 twinport
-
-
Λέει μια σοφή παροιμία το λαού μας:'ο λύκος,στην αναμπουμπούλα χαίρεται'.....δυστυχώς η κατάσταση γενικότερα που επικρατεί στη χώρα μας και βιώνουμε σχεδόν όλοι στη ζωή μας,βοηθάει τους απανταχού 'επαγγελματίες'...πόσο περισσότερο,στο χώρο του αυτοκινήτου που πάει από το κακό στο χειρότερο....ξεκινώντας από τις πωλήσεις!!!
-
Πάρε μια ιδέα πόσο έχουν οι μπιλιοφόροι, στο περίπου, τόσο έχουν και οι μέσα, βρές και ένα μικρό έντιμο συνεργείο να κάνεις τη δουλειά σου, ένας έντιμος μηχανικός αμέσως θα δεί αν είναι όλοι ή κάποιος μπιλιοφόρος χτυπημένος ή είναι κάτι άλλο.
OI GKN και SKF είναι τα εργοστάσια που φτιάχνουν μπιλιοφόρους για όλους, και είναι οι καλύτεροι, ειδικά η GKN που είχαν αγοράσει την πατέντα των μπιλιοφόρων τύπου Rzeppa ( είναι οι εξωτερικοί μπιλιοφόροι, οι εσωτερικοί είναι τύπου τρίποδα ) είναι πρωτοπόροι, οι μπιλιοφόροι της Opel θα είναι ή SKF ή GKN σε κουτί της Opel. Ψάξε κι άλλο, εδώ μέσα θα βρείς και καλά έντιμα μαγαζιά να σε βοηθήσουν.http://www.gknservice.com/fileadmin/use ... hicles.pdf
http://www.nt.gr/?Section=AUTO&carmodel ... cargroup=5
-
Να ρωτησω κατι αλλο. Αν ειχαν οντως προβλημα οι μπιλιοφοροι θα εφτιαχνε το προβλημα μετα την ζυγοσταθμιση πανω στο αμαξι; Και αφου διορθωθηκε με αυτου του τυπου την ζυγοσταθμιση ποιο τμημα εχει προβλημα; Οι ζαντες πχ;
-
Ο χρήστης ohristou έγραψε:
Να ρωτησω κατι αλλο. Αν ειχαν οντως προβλημα οι μπιλιοφοροι θα εφτιαχνε το προβλημα μετα την ζυγοσταθμιση πανω στο αμαξι; Και αφου διορθωθηκε με αυτου του τυπου την ζυγοσταθμιση ποιο τμημα εχει προβλημα; Οι ζαντες πχ;Κατηγορηματικά Όχι, σε καμμιά περίπτωση. Όταν χτυπήσει ο μπιλιοφόρος από χτύπημα, ή έχει ξεραθεί από το γράσο του επειδή κόπηκε η φούσκα και χάθηκαν τα γράσα και έμεινε 2-3 μήνες με κομμένη φούσκα, τότε οι μπίλιες και τα αυλάκια τους ψωριάζουν, κάνουν λακκούβες, χάνουν με λίγα λόγια την τέλεια επιφάνεια όπου κυλούν και περιστρεφόμενοι οι τρόχοί, οι μπίλιες μαγκώνουν και ξεμαγκώνουν, παράγοντας ένα τρέμουλο.
Όμως οι πρώτες ενδείξεις κατεστραμένου μπιλιοφόρου είναι όταν ξεπαρκαρουμε με τελείως στριμμένο το τιμόνι, δεξιά ή αριστερά και ακούμε ένα χτύπημα, ή όταν στρίβουμε με 1η ή 2α σε πολύ κλειστή στροφή, τότε ανάλογα με την πλευρά του χαλασμένου μπιλιοφόρου, θα ακούσουμε υπόκωφα χτυπήματα κατά την περιστροφή του, τα μαγκώματα έρχονται αργότερα.
-
Επομενως τι εφταιγε για το τρεμουλο; Η ζυγοσταθμιση; Και γιατι δεν εφτιαχνε με την κλασικη ζυγοσταθμιση;
-
Ο χρήστης ohristou έγραψε:
Επομενως τι εφταιγε για το τρεμουλο; Η ζυγοσταθμιση; Και γιατι δεν εφτιαχνε με την κλασικη ζυγοσταθμιση;Γιατί, τώρα έφτιαξε ?
Αν έφτιαξε, τότε ήθελε δυναμική ζυγοστάθμιση όλο το σύστημα, ( τροχός, ζάντα, ημιαξόνιο ) με την κλασική ζυγοστάθμιση δεν ζυγοσταθμίζεται το ημιαξόνιο.Αν όμως ο μπιλιοφόρος έχει μεγάλη φυσιολογική φθορά και δεν μαγκώνει, η δυναμική ζυγοστάθμιση απλά καλύπτει το πρόβλημα της φθοράς, δεν μαζεύει τα μπόσικα της φθοράς του μπιλιοφόρου, απλά τα καλύπτει βάζοντας αντίβαρα στη ζάντα που τα κουκουλώνουν. Αν συμβαίνει αυτό, είναι έως και επικίνδυνο γιατί ενδέχεται ο μπιλιοφόρος να είναι στα τελευταία του και να διαλύσει. Αν υπάρχει λοιπόν αμφιβολία για της κατάσταση τους αφαιρούμε το άκρο τους από τον τροχό και με το χέρι ο έμπειρος μάστορας εύκολα καταλαβαίνει τη φθορά του εξωτερικού και του εσωτερικού μπιλιοφόρου, ακόμα και στο ανυψωτικό μπορεί σχετικά να φανεί, αν και εκεί αλλάζει τελείως η θέση του επειδή κρεμάει η ανάρτηση, ενώ η θέση του είναι αλλού όταν το αυτοκίνητο πατάει κάτω, σε εκείνη τη θέση έχει και τη μεγαλύτερη φθορά. Άρα ξήλωμα και έλεγχος.
-
Μπορείς να εξηγήσεις τι είναι η δυναμική ζυγοστάθμιση, πως γίνεται και αν ενδύκνειται σε περιπτώσεις όπως η δική μου :
Κάνει μία υποψία από τρέμουλο το τιμόνι στα 110 χιλ/ωρα ( πραγματικά ελάχιστο και πρέπει να δώσεις σημασία για να το καταλάβεις ) έχω κάνει δύο φορές πολύ προσεχτική ζυγοστάθμιση και στη δέυτερη φορά βελτιώθηκε στο σημείο που προανέφερα, αλλά θέλω να το εξαλείψω εντελώς. Ζυγοστάθμιση με σαμαράκι απέφυγα να κάνω γιατί δε τη θεωρώ σωστή λύση, παρά μόνο αν δε γίνεται αλλιώς.
Αναρωτιέμαι μήπως έχει να κάνει και με την αλλάγή των ζαντωλάστιχων, που από 205/55/16 πήγα σε 225/45/17, και τελικά αυτό που νιώθω είναι περισσότερο > αλλά να γίνεται πιο αισθητό στα 110;
Έλεγχος για θέμα στις ζάντες και στα λάστιχα έγινε, σε δύο διαφορετικούς και όλα ήταν εντάξη.
Ξαναλέω απειροελάχιστο το τρέμουλο, αλλά επειδή εγώ έχοντας την υποψία το παρακολουθώ ( αν ξεχαστώ δε καταλαβαίνω τίποτα ) θέλω να το ψάξω.
Ευχαριστώ για την όποια απαντησή σου, γιατί διαβάζοντας το φόρουμ, έχω εκτιμήση πολύ τις γνώσεις και απόψεις σου. -
Ο χρήστης Leonid έγραψε:
Μπορείς να εξηγήσεις τι είναι η δυναμική ζυγοστάθμιση, πως γίνεται και αν ενδύκνειται σε περιπτώσεις όπως η δική μου :
Κάνει μία υποψία από τρέμουλο το τιμόνι στα 110 χιλ/ωρα ( πραγματικά ελάχιστο και πρέπει να δώσεις σημασία για να το καταλάβεις ) έχω κάνει δύο φορές πολύ προσεχτική ζυγοστάθμιση και στη δέυτερη φορά βελτιώθηκε στο σημείο που προανέφερα, αλλά θέλω να το εξαλείψω εντελώς. Ζυγοστάθμιση με σαμαράκι απέφυγα να κάνω γιατί δε τη θεωρώ σωστή λύση, παρά μόνο αν δε γίνεται αλλιώς. Aυτή είναι η δυναμική ζυγοστάθμιση, που αν βγάλεις μετά ένα τροχό και τους αλλάξεις θέση, πάει περίπατο όλη η δουλειά.
Αναρωτιέμαι μήπως έχει να κάνει και με την αλλάγή των ζαντωλάστιχων, που από 205/55/16 πήγα σε 225/45/17, και τελικά αυτό που νιώθω είναι περισσότερο > αλλά να γίνεται πιο αισθητό στα 110;
Έλεγχος για θέμα στις ζάντες και στα λάστιχα έγινε, σε δύο διαφορετικούς και όλα ήταν εντάξη.
Ξαναλέω απειροελάχιστο το τρέμουλο, αλλά επειδή εγώ έχοντας την υποψία το παρακολουθώ ( αν ξεχαστώ δε καταλαβαίνω τίποτα ) θέλω να το ψάξω.
Ευχαριστώ για την όποια απαντησή σου, γιατί διαβάζοντας το φόρουμ, έχω εκτιμήση πολύ τις γνώσεις και απόψεις σου.Aν το τρέμουλο είναι στο τιμόνι, προέρχεται από τους εμπρός τροχούς, αν είναι στο ταμπλό προέρχεται από τους πίσω τροχούς.
Αν είναι στραβός ο σκελετός του λάστιχου, το δείχνει η απλή ζυγοστάθμιση, και η δυναμική, μόλις όμως πατήσει κάτω ο τροχός, αλλάζει συμπεριφορά.Κάνε ένα πείραμα για να δείς τι σημαίνει λάστιχο και ταχύτητα, σήκωσε το σε ένα καλό γρύλο καρότσι από τη μια μεριά ( με την προϋπόθεση ότι δεν έχεις μπλοκέ διαφορικό ) βάλε έναν φίλο να ξεκινήσει 1-2-3-4-5-και να επιταχύνει μέχρι σχεδόν την τελική και παρακολούθα το λάστιχο κατά πόσο διευρύνεται, θα τρομάξεις, το λέω αυτό παρακολουθώντας την μεγάλη παραμόρφωση του ελαστικού στις μεγάλες ταχύτητες, γιατί έτσι αντιλαμβανόμαστε πόσο σημαντικό είναι να έχουμε λάστιχα σε άριστη κατάσταση, όχι μόνο στο πέλμα, αλλά και στον σκελετό, ένα πχ πεζοδρόμιο μπορεί να μας έχει κάνει τη ζημιά που δεν φαίνεται, και πόσο επίσης σημαντικό είναι να φοράμε λάστιχα κατάλληλα για την ταχύτητα του αυτοκινήτου μας, ένα λάθος λάστιχο με χαμηλό δείκτη τελικής ταχύτητας ακριβώς λόγω της μεγάλης έκτασης που πέρνει διαστέλοντας κατά πολύ την εξωτερική του περιφέρεια, διαλύει τα λινά του και εκρύγνηται κυριολεκτικά.
Στη δυναμική ζυγοστάθμιση πέρνει μέρος και η δισκόπλακα, δεν μπορώ να βοηθήσω περισσότερο.
-
Ο χρήστης Leonid έγραψε:
Κάνει μία υποψία από τρέμουλο το τιμόνι στα 110 χιλ/ωρα ( πραγματικά ελάχιστο και πρέπει να δώσεις σημασία για να το καταλάβεις ) έχω κάνει δύο φορές πολύ προσεχτική ζυγοστάθμιση και στη δέυτερη φορά βελτιώθηκε στο σημείο που προανέφερα, αλλά θέλω να το εξαλείψω εντελώς. Ζυγοστάθμιση με σαμαράκι απέφυγα να κάνω γιατί δε τη θεωρώ σωστή λύση, παρά μόνο αν δε γίνεται αλλιώς.
Ευχαριστώ για την όποια απαντησή σου, γιατί διαβάζοντας το φόρουμ, έχω εκτιμήση πολύ τις γνώσεις και απόψεις σου.Φίλε ένα ένα τα λές έκανες αλλαγή ζαντολάστιχα και ψάχνεις για μπιλιοφόρους ,δες τα κέντρα απο τις ζάντες με τα ψευτοδακτυλίδια που βάζουν και δημιουργούν το πρόβλημα (ένας παθών)
-
Περι στατικής και δυναμικής ζυγοστάθμισης:
Στατική ζυγοστάθμιση είναι αυτή η οποία διορθώνει δυνάμεις που τείνουν να εκτρέψουν τον άξονα περιστροφής του τροχού. Δυναμική είναι αυτή που διορθώνει τις δυνάμεις οι οποίες τείνουν να αλλάξουν την κλίση του άξονα.
Η στατική ζυγοστάθμιση μπορεί να γίνει απλά βάζοντας τον τροχό σε έναν άξονα με ρουλεμάν και δίνοντάς του μια περιστροφή. Εκεί που θα σταματήσει, το κάτω μέρος του τροχού είναι το βαρύτερο σημείο, οπότε προσθέτουμε ένα αντίβαρο αντιδιαμετρικά στο κέντρο της ζάντας. Δίνουμε πάλι μια περιστροφή. Αν σταματήσει πάλι στο ίδιο σημείο τότε πρέπει να βάλουμε μεγαλύτερο αντίβαρο. Αν σταματήσει με το αντίβαρο κάτω τότε πρέπει να βάλουμε ένα ελαφρύτερο αντίβαρο.
Αυτός ο τρόπος ζυγοστάθμισης γίνεται κατα κύριο λόγο στις μοτοσυκλετες.
Η δυναμική ζυγοστάθμιση είναι αυτή που κάνουν στα βουλκανιζατέρ με το μηχάνημα και βάζουν τα βαρίδια στο χείλος εσωτερικά και εξωτερικά της ζάντας. Η δυναμική ζυγοστάθμιση διορθώνει αυτόματα και οποιεσδήποτε στατικές ατέλειες.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Κάνε ένα πείραμα για να δείς τι σημαίνει λάστιχο και ταχύτητα, σήκωσε το σε ένα καλό γρύλο καρότσι από τη μια μεριά ( με την προϋπόθεση ότι δεν έχεις μπλοκέ διαφορικό ) βάλε έναν φίλο να ξεκινήσει 1-2-3-4-5-και να επιταχύνει μέχρι σχεδόν την τελική και...Διεγράφη προσβλητική αναφορά σε άλλο χρήστη [Mod]
Επειδή μπορεί να πάρει στα σοβαρά κανείς το παραπάνω ποστ με το 'πείραμα', απλά ΜΗ το κάνεις, Διεγράφη προσβλητική έκφραση [Mod]
Φαντάζομαι (ελπίζω) όλοι να έχουν την στοιχειώδη ευφυία ώστε να μην κάνουν ότι σαχλαμάρα τους λέει κάποιος ξεκάρφωτος στο ίντερνετς αλλά ποτέ δε ξέρεις.
-
Επομενως τι εφταιγε για το τρεμουλο; Η ζυγοσταθμιση; Και γιατι δεν εφτιαχνε με την κλασικη ζυγοσταθμιση;
Γιατί, τώρα έφτιαξε ?
Αν έφτιαξε, τότε ήθελε δυναμική ζυγοστάθμιση όλο το σύστημα, ( τροχός, ζάντα, ημιαξόνιο ) με την κλασική ζυγοστάθμιση δεν ζυγοσταθμίζεται το ημιαξόνιο.Αν όμως ο μπιλιοφόρος έχει μεγάλη φυσιολογική φθορά και δεν μαγκώνει, η δυναμική ζυγοστάθμιση απλά καλύπτει το πρόβλημα της φθοράς, δεν μαζεύει τα μπόσικα της φθοράς του μπιλιοφόρου, απλά τα καλύπτει βάζοντας αντίβαρα στη ζάντα που τα κουκουλώνουν. Αν συμβαίνει αυτό, είναι έως και επικίνδυνο γιατί ενδέχεται ο μπιλιοφόρος να είναι στα τελευταία του και να διαλύσει. Αν υπάρχει λοιπόν αμφιβολία για της κατάσταση τους αφαιρούμε το άκρο τους από τον τροχό και με το χέρι ο έμπειρος μάστορας εύκολα καταλαβαίνει τη φθορά του εξωτερικού και του εσωτερικού μπιλιοφόρου, ακόμα και στο ανυψωτικό μπορεί σχετικά να φανεί, αν και εκεί αλλάζει τελείως η θέση του επειδή κρεμάει η ανάρτηση, ενώ η θέση του είναι αλλού όταν το αυτοκίνητο πατάει κάτω, σε εκείνη τη θέση έχει και τη μεγαλύτερη φθορά. Άρα ξήλωμα και έλεγχος.
Kαι οταν χρειαζεται ζυγοσταθμιση και το ημιαξονιο σημαινει οτι αυτο εχει καποιο προβλημα-στραβωμα κτλ η απλα ειναι φυσιολογικο με τα χρονια; Φιλε εσυ καλα τα λες αλλα μεχρι τωρα σε 2 μηχανικους (δυο αντιπροσωπιας) κανεις δεν καθεται να ασχοληθει. Ο τελευταιος δε στην αντιπροσωπια ουτε σηκωσε το αμαξι απλα το εκανε βολτα και η διαγνωση -αλλαξε και τους δυο εσωτερικους μπιλιοφορους η ακομα καλυτερα και τα δυο ημιαξονια. Μα τι λετε ρε παιδια σε αμαξι δεκα χρονων θα αλλαξω και τα δυο ημιαξονια και χωρις να ξερω και τι φταιει;
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Κάνε ένα πείραμα για να δείς τι σημαίνει λάστιχο και ταχύτητα, σήκωσε το σε ένα καλό γρύλο καρότσι από τη μια μεριά ( με την προϋπόθεση ότι δεν έχεις μπλοκέ διαφορικό ) βάλε έναν φίλο να ξεκινήσει 1-2-3-4-5-και να επιταχύνει μέχρι σχεδόν την τελική και...
Διεγράφη προσβλητική αναφορά σε άλλο χρήστη [Mod]
Επειδή μπορεί να πάρει στα σοβαρά κανείς το παραπάνω ποστ με το 'πείραμα', απλά ΜΗ το κάνεις, Διεγράφη προσβλητική έκφραση [Mod]
Φαντάζομαι (ελπίζω) όλοι να έχουν την στοιχειώδη ευφυία ώστε να μην κάνουν ότι σαχλαμάρα τους λέει κάποιος ξεκάρφωτος στο ίντερνετς αλλά ποτέ δε ξέρεις.
Με τον τροχό στον αέρα δέν χρειάζεται να πάρεις με τη σειρά τις ταχυτητες, μπορείς να βάλεις κατευθείαν 5η.
-
Διεγράφη off-topic. Το θέμα είναι στα υπ΄όψην, δε χρειάζονται επιπλέον υπενθυμίσεις [Mod]
-
Διεγράφη off-topic [Mod]
-
Διεγράφη off-topic [Mod]
-
Διεγράφη off-topic. Το θέμα είναι στα υπ΄όψην, δε χρειάζονται επιπλέον υπενθυμίσεις [Mod]Δε χρειάζεται να αποχωρήσεις ούτε εσύ, ούτε κανείς, ούτε καν ο ΙΚΕ, όπως ίσως να θέλεις. Προσωπικά δε με ενοχλεί ο τρόπος του, αν και μπορώ να καταλάβω και (κάποιες φορές) να σεβαστώ την ενόχληση ορισμένων.
Από κει και πέρα θα συμφωνήσω με το τελευταίο που γράφεις περί βλακείας. Και όσο πιο ειδικός είσαι επί του αυτοκινήτου, τόσο μεγαλύτερη βλακεία είναι να προτείνεις 'τελική με το μισό αμάξι σε γρυλο' σε οποιονδήποτε. Πόσω δε μάλλον, όταν υπάρχει πράγματι περίπτωση αυτός να σε πάρει στα σοβαρά
ΤΡΕΜΟΥΛΟ ΤΙΜΟΝΙΟΥ ΑΜΑΞΩΜΑΤΟΣ