-
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Διαφορετικες ρυθμισεις υπαρχουν σιγουρα. Χωρις την γνωμη ,αντιληψη και τροπο οδηγησης των οδηγων δεν εχουν το ζητουμενο αποτελεσμα.Με το 100
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Ας δούμε και τι λέει ο Chandhok:
μπλαμπλαμπλα διαφορες αναλύσεις και παραθέσεις απλά για να δικαιολογήσει το μισθό του
**How will all this affect the racing ? Well, we’ll have to wait and see! **
Καλά που μας το είπε ο Τσαντχοκ
Αν ηξερε το μελλον θα τον φωναζαμε Καλχα. Παντως οι αλλαγες ειναι τεραστιες.
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Αλλάζουν επίσης σε μέγεθος και αριθμό στοιχείων οι εμπρός και πίσω αεροτομές,Η δική μου πηγή λέει 'τσου':
The original rules—first published in August 2011—also called for a variety of bodywork changes aimed at cutting downforce, most notably through the use of narrower front wings, and a shallower angle to the main plane of rear wings. These additional changes were formally abandoned in December 2012, but the requirement that cars be built with a nose no more than 185mm above the ground was retained.
http://en.wikipedia.org/wiki/2014_Formula_One_season
η εξάτμιση (μία εξαγωγή από δύο που είχαμε ως τώρα) αναγκαστικά θα βγαίνει από το καπάκι του κινητήρα και θα έχει τέτοια γωνία που δεν θα επηρεάζει την αεροδυναμική.
Υποτίθεται ότι οι blown diffusers μας έχουν ήδη τελειώσει οπότε δεν είναι αλλαγή ουσίας.
Τέτοια άλλαγή στην F1 είχαμε να δούμε από τότε που περάσαμε από τα μονοθέσια πλάτους 2 μέτρων σε αυτά του 1.8.
Αντιθέτως εμένα μου φαίνεται (χοντρικά!) σαν τα σημερινά σασί με άλλο ρύγχος, βαρύτερα (λόγω power train) και με άλλους κινητήρες. Αν δεν αλλάξει κάτι στα λάστιχα δε θεωρώ ότι ισχύει το 'αλλάζουν τα πάντα' που έγραψες.
-
Σιγουρα μεγαλες.
Απο μονο του το turbo σηκωνει διαφορετικη διαχειρηση και κατανομη ροπης στο πλαισιο. Νεα μελετη σχεδιαση δηλ. Πιστευω οτι ειναι και η αιτια των αλλων αλλαγων. -
Η wiki δεν τα λέει σωστά. Οι blown diffusers έχουν τελειώσει κατά το ήμισυ μόνο και οι φετινές εξατμίσεις παίζουν κάποιον ρόλο στην αεροδυναμική! Από του χρόνου ο ρόλος τους θα είναι ελάχιστος. Οι εμπρός αεροτομή θα έρθει στο πλάτους του 2008 περίπου (κυρίως για λόγους ασφαλείας) και η πίσω θα γίνει πιο ρηχή. Επιμένω πως δεν μένει σχεδόν τίποτα ίδιο.
The latest version of the 2014 Technical Regulations have been posted on the FIA website. Here’s my first view of how the new cars may look. I’ll post a more in depth review of the regulations, but here’s a summary:
Front wing reduced front 1800mm to 1650mm wide Nose tip centered at 185mm high Front Bulkhead maximum height 525 Chassis height maximum 625mm Vanity panels still allowed Engines now 1.6l V6 turbo, Direct injection, fuel flow limited, 15k max RPM Energy Recovery systems to add +150hp from Kinetic and Turbo harvesting Race Fuel limited to 100kg Gearboxes to have 8 forward ratios, those ratios are fixed for the season Single central exhaust pipe exiting 17-18.5cm behind rear axle line and 300-525mm high Last 150mm of tail pipe must point 5 degrees upwards No bodywork behind the tail pipe axis No lower beam wing Space still allowed for Y75 winglet (monkey seat) Top rear wing a little shallower Minimum weight 690Kg
-
-
Και το Autosport τα ίδια λέει, όχι αλλαγές στα φτερά (βέβαια το ρύγχος θα κάνει κάποια διαφορά)
http://www.autosport.com/news/report.php/id/108682
Τέλος πάντων, για να δούμε τι λαγούς θα βγάλει από το καπέλο ο καράφλας (όσο περισσότερες αλλαγές τόσο πιθανότερο είναι να παίξει ρόλο η σχεδιαστική μαγκιά δηλ. καράφλας και πάλι )
-
θα έχει ενδιαφέρον να έχει κάποιος το καλύτερο πακέτο αεροδυναμική (καράφλας δλδ) και κάποιος άλλος (Merc; ) καλύτερο κινητήρα. Θα έχει πάντως γέλιο να βρει μια καμία Force India ή Sauber κάτι πολύ αποδοτικό όπως η Honda - Brawn με το πάτωμα και να τρέχουν και να μην φτάνουν οι άλλοι.
-
Ο χρήστης aggelosf έγραψε:
Μολις ειδα σε incar τον Alonso να περνα τον Hamilton απο την La Source και μετα. Κρατησε το KERS του γεματο μεχρι και το τελος της ευθειας κι εκει στις τελικες το ξοδεψε ολο για να κρατηθει μπροστα στο φρεναρισμα. Σχετικα πρωτοτυπο, συνηθως το χρησιμοποιουν στην επιταχυνση. Πολυ ωραια μαχη.
.... youtube ?
Ωραία μάχη! Και φοβερός ο Fernando!
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Απίστευτα αντανακλαστικά!
Και εδώ πολύ καλός! Αν και νομίζω ότι δεν ήταν θέμα αντανακλαστικών αλλά σωστής πρόβλεψης
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
...** έχεις το Γερμανάκι που σε 2-3 χρόνια θα έχει πιο πολλά πρωταθλήματα και από το Σουμάχερ**
I don't think so
στο τέλος-τέλος τα γκολ μετράνε και όπως και να το κάνουμε περισσότερα έβαλε ο πχ. Πελέ παρά ο πχ. Τζορτζ Μπεστ και ας λένε κάποιοι ότι ο δεύτερος ήταν ακόμα 'μεγαλύτερος' από τον πρώτο.
-
Ο χρήστης mikeerfol έγραψε:
Μολις ειδα σε incar τον Alonso να περνα τον Hamilton απο την La Source και μετα. Κρατησε το KERS του γεματο μεχρι και το τελος της ευθειας κι εκει στις τελικες το ξοδεψε ολο για να κρατηθει μπροστα στο φρεναρισμα. Σχετικα πρωτοτυπο, συνηθως το χρησιμοποιουν στην επιταχυνση. Πολυ ωραια μαχη.
.... youtube ?
Ενδιαφερων οντως! Ανεξαρτητα ποιος ειναι ο ταχυτερος τροπος χρησιμοποιησης του KERS και κατα ποσο σε απολυτο χρονο γενικα, εστω ας πουμε οτι ειναι ακριβως το ιδιο για τον Alonso ειτε με τον Α ειτε με τον Β τροπο, ο Hamilton τον επιασε μεν νωριτερα αλλα χρησιμοποιησε και το tow/slipstream του Alonso λιγοτερο και βρεθηκε νωριτερα σε καθαρο μετωπικο αερα. Ειναι μεγαλη η ευθεια και ηδη ερχονται σε αυτη με κεκτημενη ταχυτητα οποτε ισως να εκανε καποια διαφορα?!
Απλά η Mercedes ήταν στημένη για βρεγμένο σε αντίθεση με Ferrari/Red Bull.
Είχα και εγώ αυτήν την εντύπωση αλλά στις δηλώσεις μετά τον αγώνα δεν ειπώθηκε τίποτα τέτοιο, κι αν στον Brawn αρέσει το κρυφτό, ο Lewis λογικά θα έλεγε γιατί έχασε στο κυνηγητό (έφαγε μεγάλη ήττα από τον Αλόνσο), εκτός κι αν το παιδί έγινε άντρας...
-
Ο χρήστης gakost έγραψε:
θα έχει ενδιαφέρον να έχει κάποιος το καλύτερο πακέτο αεροδυναμική (καράφλας δλδ) και κάποιος άλλος (Merc; ) καλύτερο κινητήρα. -
Η ελπιδα πεθαινει τελευταια.
Εγω ειδα εναν πολυ ξενερωμενο Αλονσο χθες. Μπορει κατι να τρεχει κατι στο παρασκηνιο. Ενταξει σιγουρα ξενερωσαμε που δεν κερδισε αλλα μαζεψε πονταλακια.Και εδειξε η Φερραρι να ειναι λιγο ανεβασμενη...Οταν περασε την γραμμη τερματισμου ουτε ενας δεν τον χειροκροτησε..Ομοιως και ο Αλονσο που εκανε αριστερα μολις πηρε την σημαια.Μπορει να ειναι και η ιδεα μου βεβαια!
-
ΦΑΣΙΣΜΟΣ Κ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ
αλλά αποτι βλέπω απο τις προηγούμενες αναρτήσεις όλοι σας τουμπεκι για την SHELL.....
-
Ο χρήστης Geo f1 έγραψε:
Εγω ειδα εναν πολυ ξενερωμενο Αλονσο χθες. Μπορει κατι να τρεχει κατι στο παρασκηνιο. Ενταξει σιγουρα ξενερωσαμε που δεν κερδισε αλλα μαζεψε πονταλακια.Και εδειξε η Φερραρι να ειναι λιγο ανεβασμενη...Οταν περασε την γραμμη τερματισμου ουτε ενας δεν τον χειροκροτησε..Ομοιως και ο Αλονσο που εκανε αριστερα μολις πηρε την σημαια.Μπορει να ειναι και η ιδεα μου βεβαια!
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου!!!!!.....Πάντως τον Mίτσελ....δε τον προλαβαίνει.......όσο γρήγορος κι άν είναι.....
-
Ο χρήστης Geo f1 έγραψε:
Δεν έχεις άδικο:
Somebody actually tweeted these two shots together and they are both taken at the end of the race. You can see all the Red Bull crew hanging out of the pit wall and supporting Vettel, but with Alonso in second he has no support at all. Maybe the team has had enough of his moaning and jeering and second place wasn't good enough. Okay, he was never going to beat Vettel on Sunday but I think it's still a bit sad that only his pit board is being displayed from the pit wall. There's one guy there putting a thumb up but the other Ferrari guy there is actually Massa's pit board man. The difference between the two tells you a bit about the spirit at the two teams right now.
http://en.espnf1.com/f1/motorsport/gallery/122477.html
Μάλλον έχει πέσει στην δυσμένεια της ομάδας.
-
Ο χρήστης ckastam έγραψε:
ΦΑΣΙΣΜΟΣ Κ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ
αλλά αποτι βλέπω απο τις προηγούμενες αναρτήσεις όλοι σας τουμπεκι για την SHELL.....
Eγώ είμαι υπέρ της Shell
-
+1
-
Ήταν όμως δυνατή τρολιά, αν είχαν βάλει δε και τρίτη σημαιούλα θα τους έβγαζα το καπέλο. http://www.liveleak.com/view?i=0e3_1377556857
2013 - Shell Belgian Grand Prix