-
Ο χρήστης astronautis έγραψε:
Έχω διαβάσει περίπου τις 15-20 τελευταίες σελίδες του θέματος και αντί να βρω ένα μπούσουλα, έχω μπερδευτεί χειρότερα. Περιμένουμε τον μπέμπη σε μερικούς μήνες και εκτός από αυτοκίνητο με βλέπω πολύ σύντομα να ψάχνω και για καροτσι και φυσικά κάθισμα αυτοκινήτου. Και δεν ξέρω από πού να το πιάσω....Σε μια δυο διερευνητικές επισκέψεις σε σχετικά καταστήματα κατάλαβα ότι είχα να κάνω με πωλητές που απλά ήξεραν από τίποτα έως ελάχιστα.
όποιος έχει την καλοσύνη, ας καταθέσει την άποψη του:
-
Να εμπιστευτώ το παιδικό καθισματάκι που πάει μαζί με τα καρότσια 3 σε 1 (τύπου Iglesina trilogy) ή να αποσυνδέσω εντελώς το θέμα του καθίσματος από το καρότσι και να ψάξω για 'καθαρόαιμο' καθισματάκι αυτοκινήτου?
-
Έχω δει καθισματάκια που είναι για σχετικά μικρό εύρος κιλων π.χ. 9-18 και άλλα που είναι για μεγαλύτερο π.χ. 9-36 χωρίς μεγάλες διαφορές στην τιμή. Για ποιο λόγο κάποιος θα επελεγε το πρώτο? Είναι πιο κατάλληλο σε σχέση με τα κιλά και το ύψος του παιδιού?
-
Την ευκολία χρήσης του Isofix την έχω καταλάβει, αλλά επειδή είμαι και σε αναζήτηση μεταχειρισμένου αυτοκινήτου δεν ξερω αν θα καταλήξω σε κάτι με isofix. Αν αγοράσω καθισματάκι isofix και το αυτοκίνητο δεν έχει την κατάλληλη εγκατάσταση, θα μπορώ να το δέσω με τη ζώνη?
-
Πώς μπορω να καταλάβω ποιο κάθισμα θα είναι άνετο για το παιδί? (δυστυχώς η γυναικα μου στην παρούσα φάση έχει πάρει πολλά κιλά για να χωρέσει εκεί μέσα )
-
Τι άλλο θα μου προτείνατε σαν κριτήριο επιλογής?
Δεδομένου ότι πρόκειται για την ασφάλεια του παιδιού, δεν θα κάνω παραχωρήσεις στην ασφάλεια, αλλά απο την άλλη δεν θέλω να κάνω και σπατάλες χωρίς αντίκρυσμα
Συγγνώμη για την πολυλογία
Το inglesina trilogy εινσι σκυλί. Το πήραμε και μεις για την μικρή μας πριν 12 μήνες και είναι φοβερό. Το καρότσι πολύ ανθεκτικό, άνετο, γίνεται βίδες πανεύκολα και πλενεται, κλείνει για πλάκα με ένα χέρι....και πολλά άλλα. Το καθισματακι αρκετό καλό. Σχετικά ελαφρύ, πολύ εύκολο να μπει και να βγει ακόμα και χωρίς το isofix.
Μην κάνεις μόνο το λάθος και πάρεις και το πορτ μπεμπέ. Πεταμένα λεφτά. Ούτε για τρεις μήνες χρήση και το πληρώνεις ένα σκασμό παραπάνω. Εγώ δεν το πήρα, αλλά φίλος που το πήρε και το μωρό του ήταν λίγο πιο νταβραντισμενο, βαριά στο 3νην του ήταν άχρηστο.
Η γυναίκα μου με έκραζα όταν της είπα για το inglesina ότι ήταν πολύ ακριβό και τώρα μου λέει ότι είναι από τις πιο καλές αγορές που έχουμε κάνει. ...
Το καθισματακι το κρατάς μέχρι μάξιμουμ 12 μηνών. Μετά θες άλλο. Εκεί πρέπει να επιλέξεις αν θα πάρεις να κοιτάει πάλι ανάποδα η όχι.
Γενικά στο εξωτερικό το ανάποδα το προτιμάνε μέχρι περίπου τα 3-4 γιατί έχουν κάνει έρευνες και σε τρακαρισματα όταν κοίταζε μπροστά, σπανε αυχένα απο το τράνταγμα και στερνο από την πίεση της ζώνης.
Το κακό είναι ότι στην Ελλάδα θα βρεις πολύ δύσκολα rear facing καθισματακι για τέτοια ηλικία. Το επόμενο που πρέπει να ζεις στο μυαλό σου είναι ότι και αν βρεις, πάνε μέχρις 18 κιλά, οπότε μετά θα θες ξανά κάθισμα.
Αν αποφασίσεις να πας σε κάθισμα που κοιτάει μπροστά, η νέα πατέντα που έχει βγει και την οποία θα ακολουθήσουν όλες οι εταιρίες σιγά σιγά, είναι το μαξιλαράκι. Με το μαξιλαράκι λοιπόν θεωρητικά έχεις σε περίπτωση σύγκρουσης πολυ μικροτερη ισχυ των χτυπηματων γιατί λειτουργεί σαν αερόσακος. Το αρνητικό τους είναι ότι το παιδί μπορεί να νιώθει λίγο εγκλωβισμένο. Αυτό πάει μέχρι και 36 κιλά, που είναι και το μάξιμουμ που χρειάζεται να είναι σε κάθισμα. Αν πας σε τέτοιο κατά την άποψή μου το cybex pallas 2 fix ή m fix, είναι η καλύτερη επιλογή. Υπάρχει και ένα της recaro που νομίζω λέγεται monza, αλλά από κοντά που τα έχω δει δεν είναι τόσο ποιοτικό και το μαξιλαράκι δεν ρυθμίζεται. ...
Ελπίζω να βοήθησα και σορρυ για τα λαθη, αλλά γράφω από κινητό και ο κορεκτορας δεν παίζεται... -
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Τα m fix νομιζω τα εχουν παει λιγο χειροτερα σε βαθμολογια (στην μετωπικη) .τσεκαρε το και αν ισχυει παρε το pallas που θα ειναι και πιο φτηνο.
Μην παρεις το καλοκαιρινο καλυμμα.μεγαλη απατη!Στο adac.de που είδα ιδια βαθμολογια είχαν σε θέματα ασφάλειας. Αν βρεις κάποια πηγή με καλυτερα αποτελέσματα του fix 2 βάλτην να το δούμε μπας και βγάλουμε καμια άκρη.
το m σε σχεση με το fix 2 έχει κάποιες σχεδιαστικές βελτιώσεις με κύρια τον επανασχεδιασμό του μαξιλαριού όπου έβαλαν ενα κουμπι στο κεντρο για ευκολοτερη τοποθετηση και το έκαναν λίγο πιο συμμαζεμένο σε διαστασεις σε σχεση με το άλλο που είναι λιγο γκουμουτσα. Ισως εδω να υπάρχει κάποια διαφορα στην μετωπικη που λες.
Το κακο επίσης είναι ότι το fix 2 ως μοντελο είναι του 2011 και στα περισσότερα φυσικά μαγαζια δεν το βρισκεις καθως έχουν τα τρεχοντα μοντελα. Και υπάρχει και το ψυχολογικο. Θα παρεις ενα καθισμα για μια δεκαετία κοντα δλδ σε 7-8 χρόνια θα είναι παρωχημενο αν το πάρεις και 4 χρονια μοντελο πισω στο τελος θα είσαι με μοντέλο 15 ετιας!!!
Επίσης αυτο για το καλοκαιρινο κάλυμμα τι είναι? πωλείται χωριστά? δεν έχω δει κάτι ως βασικη επιλογη καθισμα δλδ με χειμερινο ή καλοκαιρινο. Και οταν λες απάτη εννοεις ότι είναι ουσιαστικά ίδια με το κανονικό και τζάμπα το φορτώνεσαι?
Αν διαβαεσεις αυτο https://www.adac.de/infotestrat/tests/k ... ix+(Isofix) και αυτο https://www.adac.de/infotestrat/tests/k ... llas+2-fix
Θα δεις οτι στο παλιο λεει ''Low load values in frontal crash'' ενω στο νεο 'Average risk of injury during frontal crash'' και το εχει κοκκινο. Βαλτα στο google translate.Το καλοκαιρινο καλυμμα πωλειται χωριστα και περαν του οτι πρεπει να εχεις μεγαλη φαντασια για να το βαλεις,δεν καλυπτει το μαξιλαρι και ειναι πανακριβο.
Οσο για τον ιμαντα στο προσκεφαλο,αυτον τον δινουν μονο για οταν ειναι αδειο το καθισμα,χωρις παιδι, προκειμενου να μην κοπαναει. Ειναι σιγουρο οτι αν ηθελε η cybex το εκανε σωστο top tether. Πιστευω,οτι η κινηση ειναι ηθελημενη και εξυπηρετει κατι.
Επισης,και στα δυο αυτοκινητα, εχουμε αφαιρεσει το προσκεφαλο προκειμενου να εφαρμοζει η πλατη τελεια στην πλατη των αυτοκινητων.οπως δηλαδη, λεει και η cybex.Αλλωστε,γενικα οτι ειναι ακαμπτο σε μια συγκρουση,απλα μας μεταφερει τα g .
-
Πολύ καλή λύση είναι το graco evo φοβερό vfm έχει τον ελαφρύτερο σκελετό 6.5 κιλά αρκετά ποιοτικό νομίζω ότι καλύτερο στα λεφτά του και όχι μόνο. Πολύ εύκολο άνοιγμα κλείσιμο. Εγώ έχω το 3-1 . Όντως το port Bebe ήταν το πιο άχρηστο μόλις 40 μέρες άντεξε το μωρό μετά πήγε αποθήκη. Απλά ή θα πάρεις το καρότσι ή σε 2-1 με το πορτ μπεμπέ ή όλα μαζί. Το κάθισμα 0+ με το καρότσι δεν Πουλιέται για να γλυτώσεις το πορτ μπεμπέ. Το καλό επίσης είναι ότι με το κανονικό καρότσι κλείνει ολόκληρο με μια κίνηση χωρίς να χρειάζεται να αφαιρέσεις το καρότσι από τον σκελετό και χωράει πολύ άνετα στο Suzuki scross που το βάζω.
Το κάθισμα 0+ πολύ καλό 10 μήνες μας έβγαλε και θεωρητικά θα μας πάει 2 μήνες ακόμα, με μωρό στην 75 κλίμακα ανάπτυξης στο ύψος. Τώρα ψάχνομαι για κάθισμα 9-36. Τον μικρό που τον έβαλα να κάτσει σε αυτά τα καρεκλάκια καλά βολεύονταν δεν χανόταν.
Γνώμη μου αν δεν σκοπεύεις να κανείς άλλο παιδί πάρε 3-1 κρατά το πρώτο καρεκλάκι όσο σε βγάλει και πήγαινε σε 9-36. Αν σκοπεύεις και για αλλά παιδιά πάρε ένα καρότσι μόνο και πάρε καρεκλάκι 0-18 για αρχή. -
Για το graco συμφωνώ απλά ο λόγος που πήγα στο inglesina ήταν ότι έβγαινε πακέτο με καρότσι και κάθισμα χωρίς πορτ μπεμπέ
-
Ο χρήστης plutare έγραψε:
Το inglesina trilogy εινσι σκυλί. ......
Το καθισματακι το κρατάς μέχρι μάξιμουμ 12 μηνών. Μετά θες άλλο. Εκεί πρέπει να επιλέξεις αν θα πάρεις να κοιτάει πάλι ανάποδα η όχι.
Γενικά στο εξωτερικό το ανάποδα το προτιμάνε μέχρι περίπου τα 3-4 γιατί έχουν κάνει έρευνες και σε τρακαρισματα όταν κοίταζε μπροστά, σπανε αυχένα απο το τράνταγμα και στερνο από την πίεση της ζώνης.
Το κακό είναι ότι στην Ελλάδα θα βρεις πολύ δύσκολα rear facing καθισματακι για τέτοια ηλικία. Το επόμενο που πρέπει να ζεις στο μυαλό σου είναι ότι και αν βρεις, πάνε μέχρις 18 κιλά, οπότε μετά θα θες ξανά κάθισμα......Μπορώ να συμπυκνώσω τον προβληματισμό μου στο εξής: ένα καρότσι 3 σε 1 κοστίζει περίπου 500 - 800 ευρω συνεπώς αυθαίρετα υποθέτω ότι το κόστος του 'αυγου' (έτσι μου είπαν ότι λεγεται το καθισματάκι του αυτοκινήτου) θα πρέπει να κοστίζει περίπου 150 ευρώ. Εάν πάρω τώρα ένα κάθισμα ανάστροφης τοποθέτησης (να κοιτάει το παιδί πίσω) με περίπου 3πλασια χρήματα, εξασφαλίζω κάποια παραπάνω ασφάλεια για το παιδί σε σχέση με το καθισματάκι που θα πάρω με το τριπλό καρότσι?
-
Το κακό είναι ότι στην Ελλάδα θα βρεις πολύ δύσκολα rear facing καθισματακι για τέτοια ηλικία. Το επόμενο που πρέπει να ζεις στο μυαλό σου είναι ότι και αν βρεις, πάνε μέχρις 18 κιλά, οπότε μετά θα θες ξανά κάθισμα......Μπορώ να συμπυκνώσω τον προβληματισμό μου στο εξής: ένα καρότσι 3 σε 1 κοστίζει περίπου 500 - 800 ευρω συνεπώς αυθαίρετα υποθέτω ότι το κόστος του 'αυγου' (έτσι μου είπαν ότι λεγεται το καθισματάκι του αυτοκινήτου) θα πρέπει να κοστίζει περίπου 150 ευρώ. Εάν πάρω τώρα ένα κάθισμα ανάστροφης τοποθέτησης (να κοιτάει το παιδί πίσω) με περίπου 3πλασια χρήματα, εξασφαλίζω κάποια παραπάνω ασφάλεια για το παιδί σε σχέση με το καθισματάκι που θα πάρω με το τριπλό καρότσι?
Κοιτά μπορείς να πάρεις ένα μόνο καρότσι γύρω στα 300 ευρώ και ένα κάθισμα 0-1 γύρω στα 250 ευρώ.
Με τα 300 θα έχεις πάρει ένα καρότσι λιγο καλύτερο από τα σετ 3-1 των 500 και θα ένα κάθισμα αισθητά καλύτερο από το κάθισμα του 3-1 που θα σε βγάλει αν το παιδί σου είναι ψηλό ούτε χρόνο. Το κάθισμα μετά 250 θα σε βγάλει το λιγότερο 3 χρόνια και θα είμαι πιο ασφαλές από το διεκπαιρεωτικο κάθισμα των 3-1. -
Κοιτα μπορείς να πάρεις ένα μόνο καρότσι γύρω στα 300 ευρώ και ένα κάθισμα 0-1 γύρω στα 250 ευρώ.
Με τα 300 θα έχεις πάρει ένα καρότσι λιγο καλύτερο από τα σετ 3-1 των 500 και θα ένα κάθισμα αισθητά καλύτερο από το κάθισμα του 3-1 που θα σε βγάλει αν το παιδί σου είναι ψηλό ούτε χρόνο. Το κάθισμα μετά 250 θα σε βγάλει το λιγότερο 3 χρόνια και θα είμαι πιο ασφαλές από το διεκπαιρεωτικο κάθισμα των 3-1.
Πχ με 313 παίρνεις αυτό https://www.skroutz.gr/s/4497253/Mamas- ... dillo.html που είναι πολύ πάνω από τον μέσο όρο , πολύ ελαφρύ με 4 ρόδες , και από τα πιο γρήγορα άνοιξε κλείσε. Και με 198 αυτό https://www.skroutz.gr/s/268396/Britax- ... -Plus.html που ομοίως δεν το βρίσκεις σε κανένα 3-1 των 500-600 ή αυτό https://www.skroutz.gr/s/2949218/Peg-Pe ... hable.htmlΕδώ μια επισήμανση αν θες να βγάλεις το μωρό από νεογέννητο έξω με το καρότσι που προτείνω δεν γίνεται. Ή πρέπει να πας σε πιο ακριβό καρότσι τύπου στοκε των 500 ή κάποιο άλλο που να σε καλύπτει από 0 εφόσον φυσικά θα το κινήσεις καροτσάδα από 0-1 μηνών.
Γλιτώνεις το πορτ μπεμπέ που είναι για ένα μήνα και παίρνεις με 510 ευρώ αξιόπιστα καρότσι και κάθισμα ως τα 3 έτη. Ελπίζω να βοήθησα.
-
Ξεχνάτε όμως κάτι πολύ βασικό. Το καθισματακι όταν είναι 2-1 κουμπώνει στο καρότσι, πράγμα που για τον πρώτο καιρό είναι πολύ βολικο
-
Συμφωνω σε αυτό.
Εγω από 0 ως 45 ημερων έκανα χρηση πορτ μπεμπε και στο σπιτι
από 20 ημερών μέχρι 2 μηνων βόλτα με το πορτ μπεμπε στο καροτσι
2 μηνων με 6 μηνων βόλτα στο καρότσι με το καθισματακι , με αυτο εβγαζα το μωρο απο το σπιτι το εβαζα είτε στο καρότσι είτε στο αμάξι και
από 6 μηνων με το κανονικο καροτσι και το καθισμα στο αμαξι.Πλεον 10 μηνων το μωρο έχει αρχισει να γκρινιαζει αρκετα στο καθισματακι ακομα και σε μικρες διαδρομες , σε ταξιδι δεν το συζητώ χρειάζομαι άλλο καθισμα.
Γενικα το ιδανικο vfm ειναι 2 σε 1 με καροτσι και καθισματακι. Απλά το καθισματι 0 ή 0+ πρεπει να το αγοράζεις με γνωση οτι πιθανόν πριν ακόμα τον χρόνο θα χρειαστεις μεγαλυτερο.
-
Ακριβως αυτό.
-
Γιατί δεν γίνεται να βγει βόκτα απο 0 με καθισματάκι+καρότσι; Που ειπναι το πρόβλημα;
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης skous έγραψε:
Γιατί δεν γίνεται να βγει βόκτα απο 0 με καθισματάκι+καρότσι; Που ειπναι το πρόβλημα;Sent from my iPhone using Tapatalk
Ρωτά τον παιδίατρο σου. Δυο σχόλια. Με το πορτ μπεμπέ το παιδί πάει βόλτα σε οριζόντια θέση που χρειάζεται για την ανάπτυξη της σπονδυλικής στήλης. Επίσης εξαρτάται την εποχή χειμώνας με το κάθισμα το μωρό όσο και να το σκεπασεις είναι εκτεθειμένο στο κρύο. Με το πορτ μπεμπέ είναι πιο προστατευμένο. Εγώ προσωπικά το έβαλα στο κάθισμα για βόλτα σχεδόν από 2 μηνών αλλά δεν είχε κρύο εκείνες τις μέρες και πάλι ένα άγχος υπήρχε.
-
Ο παιδιατρός μου, είναι ο δικός μου, καθώς δεν έχω παιδί (ακόμα) και δεν ξέρω εάν ο δικός μου ακόμα εξασκεί το επάγγελμα
Στο καθισματάκι απ'οτι ξέρω δέν είναι για να κάθετε πάνω από 2 ώρες, όμως όπως μου έχουν πεί όταν πάει βόλτα είναι πολύ καλύτερα να είναι σε καθισματάκι ή στο καρότσι με υποστήριγμα στον αυχένα, από το να είναι flat. Προφανώς και όταν θα τελειώσει η μετακίνηση, θα πρέπει να οριζοντιωθεί, αλλά εάν μιλάμε για μια βόλτα της τάξης των 30 λεπτών, έχω ακούσει ότι καλύτερα είναι να είναι σε καθσιματάκι/καρότσι και όχι flat και χύμα.
-
κρατα και την παραμετρο του κρυου , στο καθισματακι οσο και να το σκεπασεις μπαζει από παντου.
Σου λεω και εγω το χρησιμοποίησα το καθισμα για βολτα από πολυ νωρίς γιατι ήταν ευκολια. Το εβγαζες απο το σπιτι με το καθισμα το εδενες στο αμαξι. Το κατεβαζες από το αμαξι το εβαζες στο καροτσι ολα ευκολα ουτε καν ξυπνουσε το παιδι. Δες τι σε βολευει. Αν το μωρο θα το εχεις στο 0-2 οχι Δεκεμβρη με Φλεβαρη μπορεις να ξεχασεις τελείως το πορτ μπεμπε.
Εγω ξαναεγραψα αν δεν θα έπαιρνα κατι είναι το πορτ μπεμπε. Και ισως τωρα όπως τα βλεπω ουτε 2 σε 1 θα έπαιρνα αλλά ενα ποιοτικο πολυ καροτσι μονό των 300 -350 και ένα κάθισμα 0-1 μπρος πισω στα 250. Υπάρχουν και μονα καρότσια που έχουν την επιλογη πληρους οριζόντιας θεσης και είναι από 0. Ετσι με 550-600 θα είχα καροτσι για 3ετια βολικο και ποιοτικο καθισμα μέχρι τα 3-4 ανάλογα το μποι του μωρου. Παλι βεβαια μετα τα 3-4 θα έψαχνες το 15-36 καθισμα. Δεν μπορεις να τα έχεις ολα.
Τωρα πληρωσα 400 για το graco evo 3-1 (τοσο το βρηκα πριν ενα χρονο , τωρά έχει 500) και τώρα θα σκάσω άλλα +300 για το 9-36. Δλδ με 700 ίσως την βγάλω. Αλλα ήδη το μωρο ζορίζεται στο 0+ καθισμα και το καροτσι είναι μεν καλο για τα λεφτα που έδωσα (ισως vfm) αλλά δεν ξέρω αν θα με βγάλει ακομα 2 χρόνια.
-
Παιδιά είμαι σε αναζήτηση, με αγορά στον επόμενο μήνα.
Για τα iSize καθισματάκια τι γνώμη έχετε;
http://www.maxi-cosi.com/car-seats/car- ... -size.aspx -
Είναι οι νεότερες προδιαγραφές για παιδικά καθίσματα. Σίγουρα καλύτερα είναι να τα επιλέξεις. Η ποικιλία είναι μικρότερη για την ώρα αλλα βρεις κάτι που σε καλύπτει είσαι έτοιμος.
-
Ο χρήστης pantelikas έγραψε:
Είναι οι νεότερες προδιαγραφές για παιδικά καθίσματα. Σίγουρα καλύτερα είναι να τα επιλέξεις. Η ποικιλία είναι μικρότερη για την ώρα αλλα βρεις κάτι που σε καλύπτει είσαι έτοιμος.Ευχαριστώ πολύ!
Κάποια χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει το κάθισμα (για να είναι πιο πρακτικό/βολικό κτλ); Ποιές μάρκες προτείνεται; Βρίσκω από 200-600 ευρώ. Τι κάνω;Πελάγωσα (ήδη)
-
Περιμένουμε και εμείς τη μπέμπα στο επόμενο 3μηνο οπότε έχω ξεκινήσει τα ψαξίματα μου.
Το πλάνο που έβγαλα είναι το εξής:- Αγορά καροτσιού 3 σε 1. Σκέφτομαι αυτό http://www.skroutz.gr/s/2345487/Peg-Perego-Book-Plus-Sportivo-Modular.html για 2 λόγους (αν και θα ήθελα κάτι φθηνότερο): 1. Το κάθισμα αυτοκινήτου παίρνει 5 αστεράκια (κάτι που κάνουν ελάχιστα) και 2. Διότι αρέσει στη σύζυγο. Επίσης σκέφτηκα πολύ το θέμα με το πορτ μπεμπέ και μήπως είναι άχρηστο οπότε να πάω σε σκέτο καρότσι και σκέτο κάθισμα αυτοκινήτου. Αλλά μου λέει η σύζυγος ότι θα το χρησιμοποιούμε στη βόλτα με το καρότσι στην αρχή και επίσης είναι βολικό και για μέσα στο σπίτι ή για να κατεβάζω το μωρό που θα κοιμάται στους γονείς μου (που μένουν από κάτω).
- Έπειτα θα πάω σε κάθισμα αυτοκινήτου 9-18 Kgr. Αυτό θα το κάνω διότι θέλω κάθισμα που να κοιτάζει πίσω (τα μεγαλύτερα δεν).
- Τέλος θα πάω σε κάθισμα 18 kgr + (επειδή θέλω και δεύτερο παιδί μπορεί να βολέψει αυτό το σπάσιμο των καθισμάτων χωρίς να χρειαστεί να έχω 2 καθίσματα ίδιας ηλικίας αν ας πούμε το ένα παιδί είναι 2 χρονών και το άλλο 6).
Κάποιο σχόλιο από κάποιον πιο έμπειρο όσον αφορά το σχεδιασμό μου;
-
Αφού θέλεις κάθισμα που να κοιτάζει προς τα πίσω μπορείς να βρεις κάποιο για 9 ως 25 κιλά ή ακόμη και 0 ως 25 από το http://shop.carseat.se/car-seats/ Ανάλογα την ανάπτυξη του παιδιού μπορεί να σου βγάλει πάρα πολλά χρόνια. Στο 0 ως 25 δεν χρειάζεσαι αλλαγή καθίσματος κι έχεις το παιδάκι 'ανάποδα' μέχρι τα 4-5 έτη ανάλογα το ύψος και το βάρος πάντα. Η δική μου κόρη γίνεται 5 ετών σύντομα και είναι 18 κιλά. Πρώτα θα τερματίσει το προσκέφαλο και μετά το όριο κιλών. Έχω το Britax MaxWay.
Η μικρή μου κόρη (1,5 ετών περίπου 9 κιλά) είναι ακόμη στο peg perego που ήταν στην κλασική τριπλέτα καρότσι, κάθισμα, πορτ μπεμπέ. Για αυτήν σκέφτομαι το Klippan Triofix που φτάνει τα 36 κιλά. Με λίγη τύχη θα τις έχω και τις 2 όσο περισσότερο μπορέσω να κοιτάνω ανάποδα.
Το μόνο θέμα με κάποια ανάποδα καθισματάκια είναι ο χώρος που απαιτούν. Η πλάτη τους βρίσκει στην πλάτη του οδηγού/συνοδηγού. Σε μικρά αυτοκίνητα ή ψηλούς γονείς υπάρχει θέμα. Οπότε σίγουρα δοκιμή πριν την αγορά. Στο ηλεκτρονικό κατάστημα που αναφέρω παραπάνω στείλτε ερώτημα για διαστάσεις, ο ιδιοκτήτης απαντά γρήγορα και ουσιαστικά. -
Ευχαριστώ για την απάντηση.
Στο σαιτ που έδωσες εάν πατήσουμε την επιλογή 'Prices incl. VAT' οι τιμές καταλήγουν όπως οι Ελληνικές.
Οπότε να υποθέσω ότι η χρησιμότητα του σαιτ είναι -όχι οι φθηνές τιμές, αλλά- ότι υπάρχουν πολλές επιλογές σε rear facing καθισματάκια, έτσι;
Παιδικά καθισματάκια ...ISOFIX κτλ