Aug 5, 2004, 9:31 AM

Μια και σε άλλο θέμα που αφορά τη μουσική στο αυτοκίνητο αναφερθήκαμε στα παιδιά μας μου ήρθαν στο μυαλό τα παιδικά καθισματάκια και θα ήταν πιστεύω χρήσιμο να καταθέσουμε τις εμπειρίες μας ώστε να είναι έτυμη μια βάση δεδομένων και εμπειριών για όποιο φίλο θα ήθελε να αγοράσει.

Έχω δυο αγόρια τεσσάρων χρονών και ένα μόλις δυο μηνών.
Για τον πρώτο έχω βοηθούντος και την ανεπτυγμένης διάπλασης του απλό μαξιλαράκι junior για 15 έως 36 κιλά και όχι καθισματάκι πλέον με ιμάντα και αγκράφα πίσω από την πλάτη ώστε να σταθεροποιείται η ζώνη και να μην δημιουργεί προβλήματα. Εντυπώσεις άριστες και μεγάλη ευκολία.
Για το μικρό πήρα καθισματάκι Perperego (κάπως έτσι) ομάδας μηδέν βάρους έως δέκα κιλά που τοποθετείται κοιτώντας προς τα πίσω με αποσπώμενη βάση. Πάρα πολύ ευχαριστημένος αλλά έχει κάτι πολύ ενοχλητικό. Για να εξασφαλίσει ο κατασκευαστής ότι θα το τοποθετήσεις σωστά έχει βάλει στα πλάγια της βάσης δυο «αλφάδια» δηλαδή οδηγούς οριζόντιους όπου μέσα τους μπορεί να ολισθαίνει μια μπίλια. Το κακό είναι ότι σε κάθε επιτάχυνση ή επιβράδυνση του αυτοκινήτου καθώς και στις στροφές οι μπίλιες χτυπούν πέρα δώθε κάνοντας εκνευριστικό θόρυβο!!!

Θα περιμένω τις εντυπώσεις και εμπειρίες σας και να είναι πάντα αχρείαστα (εννοώ να μην έχουμε ατυχήματα και όχι να μην έχουμε παιδιά).