-
Λογικά σε όποιο τα έχει στο μαγαζί σαν εκθέματα, θα μπορείς να κάνεις δοκιμή.
Για διαφορές κάτι πρόχειρο που είδα .
SIRONA Z i-Size PLUS (Η βάση αποσπάται από το κάθισμα)
Sirona Zi i-Size Κάθισμα Αυτοκινήτου (Η βάση είναι ενσωματωμένη και δεν αποσπάται)
περισσότερες ίσως βρεις μελετώντας (σιγουρα υπάρχουν αφου εχουν διαφορά τιμης στο ιδιο μαγαζι)
-
Cybex ή GB, είναι πρακτικά τα ίδια καθίσματα.
Joie έχει κάποια καλά μοντέλα, και φυσικά ΜΟΝΟ i-Size.
-
Έχω καταλήξει στα εξής καθίσματα. Φυσικά θα πάω να τα δω από κοντά.
0-18kg
1. Cybex Sirona S i-Size (ADAC 2.3) 490euro
- Joie i-Spin 360 (ADAC 1.8) 400euro
3. Concord Reverso Plus (ADAC 1.8) 390euro
4. Nuna NORR i-Size (ADAC 2.2) 400euro
0-14kg
1. Inglesina Darwin i-Size + Darwin i-Size Base (IDAC 2.3) 160+160 = 360euro
To 3 και 4 είναι πολύ καλά αλλά κοιτάνε μόνο προς τα πίσω οπότε αν δεν μπορεί το παιδί θα υπάρχει πρόβλημα
Το Inglesina το κοιτάω μήπως μπαίνει και στο καρότσι που έχω, αλλιώς δεν έχει νόημα να το πάρεις γιατί θα πρέπει να το αλλάξεις σε 1,5 - 2 χρόνια το πολύ
Επικρατέστερο είναι το Joie αλλά με προβληματίζει πόσο πολύ ξαπλωτό μπορεί να μπει. Γενικά υπάρχουν πολλά παράπονα σε πολλά καθίσματα ότι, αν και είναι πολύ ασφαλή και ποιοτικά, δεν ξαπλώνουν αρκετά με αποτέλεσμα να πέφτει το κεφάλι του μωρού μπροστά.
-
Εγώ στο κάθισμα 0 ΔΕΝ πήρα Isofix. Ο λόγος είναι απλός: πρέπει να το βγάζεις και να το βάζεις όλη την ώρα, οπότε είναι πολύ πιο γρήγορο να το δένεις με την ζώνη. Ήταν το Maxi-Cosi Pebble.
Μετά για το 1, στο ένα μου έδωσε ο κουμπάρος ένα Romer. Στο άλλο αγόρασα ένα Recaro 1-2-3. Δεν συνιστώ το 1-2-3. Στην πράξη δεν ήταν άνετο ούτε στην φάση 1 (δεν είχε αρκετές ρυθμίσεις), ούτε στην φάση 3 (ήταν πολύ στενό).
Οπότε για την 2-3 πήγα σε Cybex. Με τιμή πολύ χαμηλότερη σε προσφορές στο Amazon Γερμανίας, και μεταφορικά χαμηλότερα να έρθει από τη Γερμανία με DHL απ' ότι από την Αθήνα.
Κατέληξα στο συμπέρασμα ότι η πιο πρακτική λύση είναι ένα 0-1 και αργότερα ένα 2-3. Της φάσης 1 είναι αυτό που χρησιμοποιήθηκε λιγότερο, και χαίρομαι που δεν χρειάστηκε να πληρώσω το Romer!
-
Εγώ στο κάθισμα 0 ΔΕΝ πήρα Isofix. Ο λόγος είναι απλός: πρέπει να το βγάζεις και να το βάζεις όλη την ώρα, οπότε είναι πολύ πιο γρήγορο να το δένεις με την ζώνη. Ήταν το Maxi-Cosi Pebble.
Εξαρτάται. Εγώ είπα πάρει isofix αλλά με βάση. Οπότε η βάση ήταν μόνιμα κουμπωμένη στο isofix και το κάθισμα κούμπωνε πάνω στην βάση. Πάρα πολύ γρήγορη και πρακτική διαδικασία (πιο γρήγορη από την ζώνη) και με bonus ότι το ίδιο κάθισμα κούμπωνε και στο καρότσι.
-
Πάντως τα στατιστικά δείχνουν ότι στα καθίσματα με ζώνη οι γονείς έχουν σημαντικά αυξημένο κίνδυνο να μην το εγκαταστήσουν σωστά. Ειδικά δε αν το μπαινοβγαζεις συνέχεια. Στην δική μου περίπτωση θα πάρω το Joie που είναι 0+1 και θα μπει μόνιμα στο αυτοκίνητο το οποίο και παρκάρει σε κλειστό γκαράζ. Δυστυχώς στο καρότσι που μου έχουν κάνει δώρο λείπει το αυγό 0+ και δεν θέλω να το αγοράσω γιατί δεν έχει ούτε καλή απόδοση στο test, ούτε καλά κριτικές στην χρήση. Το Joie το βρήκα και από Γερμανία -100€ αλλά η σύζυγος φοβάται μην δεν έρθει στην ώρα του λόγο covid και μπλέξουμε. Άσε που θα μας το κάνει δώρο η πεθερά οπότε no problem. Άσχετο, για αναζήτηση τύπου skroutz αλλά Γερμανία πολύ καλό είναι το www.idealo.de.
-
Πάντως τα στατιστικά δείχνουν ότι στα καθίσματα με ζώνη οι γονείς έχουν σημαντικά αυξημένο κίνδυνο να μην το εγκαταστήσουν σωστά. Ειδικά δε αν το μπαινοβγαζεις συνέχεια. Στην δική μου περίπτωση θα πάρω το Joie που είναι 0+1 και θα μπει μόνιμα στο αυτοκίνητο το οποίο και παρκάρει σε κλειστό γκαράζ. Δυστυχώς στο καρότσι που μου έχουν κάνει δώρο λείπει το αυγό 0+ και δεν θέλω να το αγοράσω γιατί δεν έχει ούτε καλή απόδοση στο test, ούτε καλά κριτικές στην χρήση. Το Joie το βρήκα και από Γερμανία -100€ αλλά η σύζυγος φοβάται μην δεν έρθει στην ώρα του λόγο covid και μπλέξουμε. Άσε που θα μας το κάνει δώρο η πεθερά οπότε no problem. Άσχετο, για αναζήτηση τύπου skroutz αλλά Γερμανία πολύ καλό είναι το www.idealo.de.
Πολύ καλή επιλογή, αν κ η γνώμη μου είναι ότι το Cybex/GB (τα φέρνουν τα Λητώ) είναι λίγο πιο πρακτικά. Δέστα κ αυτά σε ένα Λητώ, βγάζουν συνέχεια προσφορές.
Είχα/Έχω κ τα 3 αυτά μοντέλα.
-
Τελικά αγοράστηκε το Joie i-Spin 360. Δοκιμάστηκε και στο κάθισμα, η κλίση που παίρνει είναι ικανοποιητική, όταν κοιτά προς τα πίσω. Φωτό σε 3 μήνες που θα μπει στο αμάξι.
-
Τελικά αγοράστηκε το Joie i-Spin 360. Δοκιμάστηκε και στο κάθισμα, η κλίση που παίρνει είναι ικανοποιητική, όταν κοιτά προς τα πίσω. Φωτό σε 3 μήνες που θα μπει στο αμάξι.
Καλή επιλογή, θα σε βολέψει.
-
Υπάρχει κάποιος που ψάχνει παιδικό καθισματάκι?
Δίνω ένα maxi cosi axis (αυτό που περιστρέφεται) αν τον ενδιαφέρει κάποιον.
-
Καλησπέρα. Εχω το insignia grand sport και έχω ήδη δύο καθίσματα isofix και προσεχώς έρχεται και τρίτο. Βλέπω τον χώρο και τις υποδοχές isofix και δεν χωράει κάτι σίγουρα στην μέση. Ξέρει κάποιος τι πρέπει να κάνω και αν γίνεται να χωρέσουν 3 καθίσματα isofix;; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
-
Φαντάζομαι δεν χωράει και δεν έχει ούτε και υποδοχές isofix στην μέση? Στο κάθισμα του συνοδηγού έχει υποδοχές isofix να βάλεις εκεί το ένα παιδί και η γυναίκα πίσω ? τι ηλικίες είναι ?Αν μπορείς να βάλεις το ποιό μεγάλο παιδί σε σκέτο ειδικό κάθισμα ( χωρίς πλάτη) στην μέση με την ζώνη ασφαλείας?
-
To Opel Insignia Grand Sport / Sports Tourer είναι από τα λίγα με 3 isofix πισω
https://blog.spotawheel.gr/autokinita-pou-xwrane-3-paidika-kathismata/
Προφανώς όμως υπάρχει περιορισμός στο πλάτος που πρέπει να έχουν για να χωρέσουν. Αν τα άλλα 2δεν αφήνουν αρκετό χώρο δε νομίζω να υπάρχει κάτι που μπορείς να κάνεις.
-
Όντως έτσι είναι το διάβασα και εγώ αυτό απλά υποδοχές για isofix στα καθίσματα έχει μόνο στα δύο πλαϊνά,το γαντζάκι για πίσω το έχει και στις 3 θέσεις όμως και έχω μπερδεύτει. Το να αλλάξω τα δύο υπάρχοντα καθίσματα είναι το λιγότερο στην περίπτωση αυτή που είμαστε!
To Opel Insignia Grand Sport / Sports Tourer είναι από τα λίγα με 3 isofix πισω
https://blog.spotawheel.gr/autokinita-pou-xwrane-3-paidika-kathismata/
Προφανώς όμως υπάρχει περιορισμός στο πλάτος που πρέπει να έχουν για να χωρέσουν. Αν τα άλλα 2δεν αφήνουν αρκετό χώρο δε νομίζω να υπάρχει κάτι που μπορείς να κάνεις.
[/quote]
-
Αν σε παιρνει σε πλατος μπορεις πάντα να δέσεις το μεσαίο με τη ζώνη ασφαλείας αντι του isofix. Πιθανότατα κερδίζεις χώρο αν κάποια καθίσματα κοιτάνε ανάποδα.
Opel Insignia 2011 με 3 καθίσματα
https://rearfacing.ie/blogs/rear-facing/fitting-3-childrens-car-seats-across-in-your-car
-
Ξέρει κανείς σας καθίσματα με μικρό πλάτος για να χωρέσουν πιο άνετα 3;
-
Δώσε και ηλικίες. Γιατί τα isofix με βάση και αυγό(0-13) είναι πιο μαζεμένα από τα 9-36. Δηλαδή αν έχεις 6 υποδοχές για isofix ίσως να χωράει 2 κανονικά στα πλαϊνά, και το αυγό με τη βάση στο κέντρο. Και πάλι ίσως.
-
Έχω δύο παιδιά 3 χρόνων δηλαδή πάνω από 15 κιλά και ένα νεογέννητο. Το αυτοκίνητο έχει στα πλαϊνά καθίσματα για να κουμπωσουν τα κροκοδειλακια του καθίσματος isofix αλλά στις πλάτες των πίσω καθισμάτων έχει για τρία αγκίστρα στο πορτ παγκαζ. Ελπίζω να το εξήγησα καλά και να το καταλαβαίνεις πως είναι!
Δώσε και ηλικίες. Γιατί τα isofix με βάση και αυγό(0-13) είναι πιο μαζεμένα από τα 9-36. Δηλαδή αν έχεις 6 υποδοχές για isofix ίσως να χωράει 2 κανονικά στα πλαϊνά, και το αυγό με τη βάση στο κέντρο. Και πάλι ίσως.
[/quote]
-
Δεν κατάλαβα αν έχει 4 ή 6 υποδοχές στη βάση των πίσω καθισμάτων. Άσε τα άγγiστρα στην πλάτη. Εκείνα είναι για το σύστημα latch των αμερικάνων.
-
Δεν κατάλαβα αν έχει 4 ή 6 υποδοχές στη βάση των πίσω καθισμάτων. Άσε τα άγγiστρα στην πλάτη. Εκείνα είναι για το σύστημα latch των αμερικάνων.
Υπάρχουν χρόνια στην Ελλάδα καθισματάκια isofix με 'άγκυρες' , είτε οι άγκυρες πιάνουν στην πλάτη του καθίσματος είτε στον πάτο του πορτ-μπαγκάζ!
Ούτε εγώ κατάλαβα αν έχεις 3 σετ * 2 υποδοχές ή 2σετ * 2 υποδοχές! Όπως και να έχει δύσκολα θα βρεις 3 καθίσματα να χωράνε στο αυτοκίνητο σου , νομίζω η λύση να κάθεται η σύζυγος πίσω ίσως να είναι και μονόδρομος , θα υπάρχει και μεγάλη δυσκολία να κουμπώνεις την ζώνη στον μεσαίο επιβάτη !
Παιδικά καθισματάκια ...ISOFIX κτλ