Αντιγράφω από αλλού κριτική για το Leon 1.5 στέισον των 130 ίππων:
'Σήμερα θα σας κάνω έναν μικρό απολογισμό για τις 97 ημέρες που έχω στην κατοχή μου το Leon ST, με οικονομικά οφέλη και υπολογισμους...μερικά facts δηλαδή τα οποία βασίζονται στα αθροίσματα των αποδείξεων καυσίμου, και στους αντίστροφους υπολογισμούς για να δούμε αν βγαίνει αληθινό το trip computer.
Σημείωση πως ο τρόπος οδήγησης μου είναι αρκετα 'επιθετικός' και όχι βέλτιστος οικονομικός και με κλιματισμό μόνιμα ανοικτο...βέβαια έχω και ένα ατού πως σπανίως κυκλοφορώ στο κέντρο της Αθήνας η σε καραπυγμενους δρόμους.
Έχουμε και λέμε λοιπόν...
8.300χλμ σύνολο - 364 ευρω
7.300 με αεριο - 271 ευρώ. (4.500 - δουλειά)
1.000 με βενζίνη - 93 ευρώ (αυτά έγιναν λόγω 5 ταξιδιών Καλαμάτα που δεν φτάνει να γυρίσω πίσω, 3 εκλογές και 2 εξολοκλήρου επιστροφές βενζίνης)
Μικτή συνολικη (βενζινη-αεριο) απόδοση για κόστος 1 ευρώ -->περίπου 22,8 χιλιομετρα
Αέριο = 3,71 ευρώ/100km --> 4,4kg/100km
Βενζίνη= 9,3 ευρώ/100km --> 5,8l/100km
Ακόμα και με χρήση βενζίνης στις επιστροφές των ταξιδιών από Καλαμάτα το μεσο κόστος 500km είναι στα 22 ευρω (θεωρητικά βάση μέσου όρου) με max 25 (πραγματικών συνθηκών μεμονομενου ταξιδιου) εν αντιθέσει με τα 75 ευρώ που μου κόστιζε πριν με το Octavia.
Συμπερασμα ότι και το trip computer στο Leon είναι σωστότατο στις ενδείξεις καταναλώσεων, άντε να κάνω αποδεκτό και ένα σφάλμα 0.1-0.2 που στα δικά μου νούμερα δεν το είδα.πριν μηδενίσει τις προηγούμενες 100 ώρες λειτουργίας έγραφε γενικό 4,4kg/100 αέριο και στη βενζίνη θυμάμαι πως στα ταξίδια όταν επιστρέφω έχει γράψει από 5,4l/100 ως και 6,4l/100 όταν του ήπια το αίμα με τελικες οπότε λογικό και σωστό το βλεπω.
Σε παραλληλισμό με το προηγουμενο μου αυτοκίνητο για τα αντίστοιχα Km θα είχα δώσει ήδη 1255 ευρώ τουλάχιστον λόγω 100αρας και μέσης κατανάλωσης 8,5l/100km...
Πιστεύω να μη σας κούρασα με το σεντόνι.'