-
Ο χρήστης P@ulet@ έγραψε:
Αν το κάνουμε τοσο μεγάλο θέμα για το Φ.Α και αν κινηθώ λίγες μέρες με βενζίνη τι πρέπει να λένε αυτοί που σκέφτονται την ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα...
Μα με το ηλεκτροκίνητο - ειδικά αν έχεις δικό σου χώρο στάθμευσης - δεν έχεις κανένα θέμα. Το βάζεις στην πρίζα από το βράδυ μέχρι το επόμενο πρωί και είσαι οκ για να πας στη δουλειά σου. Εκτός αν κάνει απεργία η ΔΕΗ [emoji23]
Μάλλον δεν το έδωσα σωστά... Ήθελα να πως γίνεται τοσο μεγάλο θεμα με το Φ.Α φαντάζομαι τι θα γίνει με τους σταθμούς φόρτισης των ηλεκτροκινητων γιατί δεν θα φθάνω απο Σαλόνικα Αθήνα χωρίς ενδιάμεση φόρτιση....
-
Ο χρήστης lemouz75 έγραψε:
Αν το κάνουμε τοσο μεγάλο θέμα για το Φ.Α και αν κινηθώ λίγες μέρες με βενζίνη τι πρέπει να λένε αυτοί που σκέφτονται την ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα...
Μα με το ηλεκτροκίνητο - ειδικά αν έχεις δικό σου χώρο στάθμευσης - δεν έχεις κανένα θέμα. Το βάζεις στην πρίζα από το βράδυ μέχρι το επόμενο πρωί και είσαι οκ για να πας στη δουλειά σου. Εκτός αν κάνει απεργία η ΔΕΗ [emoji23]
Μάλλον δεν το έδωσα σωστά... Ήθελα να πω πως γίνεται τοσο μεγάλο θεμα με το Φ.Α φαντάζομαι τι θα γίνει με τους σταθμούς φόρτισης των ηλεκτροκινητων γιατί δεν θα φθάνω απο Σαλόνικα Αθήνα χωρίς ενδιάμεση φόρτιση οπως επίσης σπίτι θα θέλουμε γρήγορη φορτιση κλπ....
-
Για εμένα το μεγαλύτερο πρόβλημα με το Φ.Α. όπως έχβ ξαναγράψει είναι τα διαθέσιμα μοντέλα....ουσιαστικά στην Ελλάδα δεν υπάρχουν επιλογές. Εγώ π.χ. θέλω SUV αυτόματο = γιόκ, ΔΕΝ υπάρχει! Άρα ο συμβιβασμός ξεκινάει από το αυτοκίνητο που θα πρέπει να αγοράσω.
Κατά τα άλλα, το έχουμε πει 1000 φορές, από πλευράς οικονομίας για αστική μετακίνηση ειναι η καλύτερη λύση μαζί με τα ηλεκτρικά. Αλλά τα ηλεκτρικά ώς αυτόματα και αθόρυβα είναι πολύ πιο αγχολυτικά και ταιριαστά για την κίνηση στην πόλη.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Για εμένα το μεγαλύτερο πρόβλημα με το Φ.Α. όπως έχβ ξαναγράψει είναι τα διαθέσιμα μοντέλα....ουσιαστικά στην Ελλάδα δεν υπάρχουν επιλογές. Εγώ π.χ. θέλω SUV αυτόματο = γιόκ, ΔΕΝ υπάρχει! Άρα ο συμβιβασμός ξεκινάει από το αυτοκίνητο που θα πρέπει να αγοράσω.Κατά τα άλλα, το έχουμε πει 1000 φορές, από πλευράς οικονομίας για αστική μετακίνηση ειναι η καλύτερη λύση μαζί με τα ηλεκτρικά. Αλλά τα ηλεκτρικά ώς αυτόματα και αθόρυβα είναι πολύ πιο αγχολυτικά και ταιριαστά για την κίνηση στην πόλη.
Έχουν και διπλάσια τιμή, ίσως και παραπάνω. Επίσης, με αέριο και αυτόματα υπάρχουν, όχι όλα αλλά αρκετά. Η γκάμα επίσης των CNG - προς το παρόν - είναι πολύ μεγαλύτερη από των ηλεκτρικών.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης alej έγραψε:
Έχουν και διπλάσια τιμή, ίσως και παραπάνω. Επίσης, με αέριο και αυτόματα υπάρχουν, όχι όλα αλλά αρκετά. Η γκάμα επίσης των CNG - προς το παρόν - είναι πολύ μεγαλύτερη από των ηλεκτρικών.Συμφωνώ για την τιμή, αλλά δεν μίλησα κάπου για τιμή. Επίσης, ειπα για αυτόματο SUV, όχι αυτόματο γενικά. Αναφορικά με την γκάμα, στο εξωτερικό υπάρχουν αρκετά ηλεκτρικά...οπότε ειναι ανάλογα με την χώρα. Στην χώρα μας σαφώς τα CNG μοντέλα έιναι περισότερα από τα ηελκτρικά, στην Γαλλία π.χ. είναι το ανάποδο.
Γιατί υπάρχουν SUV αυτόματα CNG κάπου αλλού;
Πραγματικά δεν γνωρίζω, είχα την εντύπωση ότι κάποια στιγμή έβγαινε το Q5, αλλά μπορει να κάνω και λάθος. Δεν το έχω ψάξει αλλά έχω διαβάσει από τον dim ότι π.χ η ΜΒ βγάζει CNG αλλά δεν έρχονται Ελλάδα. Γενικά πάντως ο περιορισμένος αριθμός διαθέσιμων μοντέλων είναι ένα πραγματικό πρόβλημα.
-
A5, όχι Q5.
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
A5, όχι Q5.Σωστά το Α5, το κορυφαίο CNG αυτή τη στιγμή.
-
Γούστα είναι αυτά, αλλά προτιμούσα 1.000 φορές το V90.
Σε άλλα νέα, πέρασα σήμερα από μια αντιπροσωπεία Skoda για να δω το Octavia CNG. Καθαρά ακαδημαϊκό ενδιαφέρον. Θυμίζω ότι βγαίνει μόνο σε στέισον κι αυτόματο, στοιχεία που δε με ενοχλούν διόλου γιατί θα τα επέλεγα έτσι κι αλλιώς.
Είχα στο μυαλό μου την τιμή 22.900 αλλά η τρέχουσα τιμή είναι 25.300 για τη βασική έκδοση με μεταλλικό χρώμα (τιμή με το κλειδί στο χέρι).
Αν επιλέξεις την πιο περιποιημένη έκδοση, με τα απαραίτητα για καινούριο αυτοκίνητο έξτρα, ACC, Led φώτα, αγγίζεις το 30άρι. Πολλά λεφτά... -
Γούστα είναι αυτά, αλλά προτιμούσα 1.000 φορές το V90.Σε άλλα νέα, πέρασα σήμερα από μια αντιπροσωπεία Skoda για να δω το Octavia CNG. Καθαρά ακαδημαϊκό ενδιαφέρον. Θυμίζω ότι βγαίνει μόνο σε στέισον κι αυτόματο, στοιχεία που δε με ενοχλούν διόλου γιατί θα τα επέλεγα έτσι κι αλλιώς.
Είχα στο μυαλό μου την τιμή 22.900 αλλά η τρέχουσα τιμή είναι 25.300 για τη βασική έκδοση με μεταλλικό χρώμα (τιμή με το κλειδί στο χέρι).
Αν επιλέξεις την πιο περιποιημένη έκδοση, με τα απαραίτητα για καινούριο αυτοκίνητο έξτρα, ACC, Led φώτα, αγγίζεις το 30άρι. Πολλά λεφτά...Από εδώ και πέρα, εσκεμμένα μάλιστα, τα CNG θα γίνονται πιο ακριβά μιας και έρχονται τα ηλεκτρικά και θα πρέπει να δημιουργηθούν προϋποθέσεις να πάρουν θέση στην αγορά. Μπορείς να ρωτήσεις και στην VW για το Golf, βγαίνει και σε station αλλά από ότι βλέπω ακόμα δεν έχει έρθει στην Ελλάδα,
-
Καλώς τα δεχτήκαμε!
-
Ο Ασπρόπυργος ανοίγει, τα Γιάννενα κλείνουν.
-
Ο χρήστης futurist έγραψε:
Ο Ασπρόπυργος ανοίγει, τα Γιάννενα κλείνουν.Το είπαμε κι άλλου αυτό, είναι υπό δοκιμαστική λειτουργία. Θα το κρίνουμε όταν μπει σε φάση κανονικής λειτουργίας.
-
Γιούπιιιι..
Dimsabas μου έφτιαξες την ημέρα!! Ευχαριστούμε για την ενημέρωση! -
Μακάρι να σε βολεύει και να λειτουργεί απροβλημάτιστα.
-
Μακάρι να σε βολεύει και να λειτουργεί απροβλημάτιστα.Σ' ευχαριστώ πολύ φίλε μου, νά ΄σαι καλά!
Η αλήθεια είναι ότι όντως μ' εξυπηρετεί αφάνταστα το σημείο γιατί τα περισσότερα χιλιόμετρα
σε ετήσια βάση που διανύω, τα κάνω πηγαίνοντας από Αττική σε Κορινθία. Το κάθε μου
ταξίδι aller-retour (+ τα χιλιόμετρα που διανύω εκεί) αντιστοιχεί σε περίπου 300km, οπότε με ένα
γέμισμα στον Ασπρόπυργο θα είμαι απόλυτα καλυμμένος.
Όσο για την απροβλημάτιστη λειτουργία του πρατηρίου, ελπίζω μετά τη δοκιμαστική περίοδο να είναι
σε θέση να μας εξυπηρετεί ανεμπόδιστα.Στο κάτω κάτω μικροπροβλήματα υπάρχουν σε όλα τα είδη
παροχής αγαθών & υπηρεσιών και θα πρέπει κι εμείς ως καταναλωτές να βάζουμε λίγο νερό στο
κρασί μας όταν τα προβλήματα είναι πρόσκαιρα.
Καλή συνέχεια στην ημέρα σου! -
Είναι όλοι οι κάτοχοι φυσικού αερίου τόσο μελιστάλαχτοι; Καλά χιλιόμετρα με ασφάλεια. Δε γράφω 'οικονομικά' γιατί είναι πλεονασμός.
-
Εγώ είμαι προνομιούχος... Έχω 50lt ρεζερβουάρ βενζίνης. Αλλά ΔΕΝ έχω 130 άλογα!
-
Ένας ταξιτζής με Octavia 1.4 έχει βάλει πρόγραμμα κι είναι σίγουρα πάνω από 130 ίππους.
-
Ένας ταξιτζής με Octavia 1.4 έχει βάλει πρόγραμμα κι είναι σίγουρα πάνω από 130 ίππους.Αν είχε μαμά 130 θα πήγαινε στα 150+
-
Και μια κριτική κατόχου για το Ibiza TGi:
Το αυτοκίνητο είναι μια χαρά. Από κατανάλωση, εγώ το λέω μηχανάκι (παπί). Έχω κάνει 1900 χλμ ως τώρα, το 20% μες στην πόλη (Αθήνα με κίνηση), το 30% σε επαρχιακούς δρόμους με ταχύτητες από 60 έως 100, και το υπόλοιπο 50% στην εθνική με ταχύτητες από 120 έως 140 (και χρήση A/C ως επί το πλείστον). Ο μέσος όρος κατανάλωσης που βγάζω είναι 3,9κιλά αέριο. Δηλαδη στην πολη υπολογιζε 5 κιλα για να εισαι μεσα, και στην εθνικη 3,5 με 4κιλά. Γενικά γεμίζει με περίπου 10ευρω, δηλαδή περιπου 12,5 κιλά όπου κι αν έχω βάλει (Λαμία, Βόλο, Φιλαδέλφεια). Με βενζίνη επίσης που το δούλεψα εθνική (χωρίς A/C) με 5 λιτρα έκανα 90χλμ (σα να λεμε 5,5λίτρα στα 100χλμ). Στα υπόλοιπα, έχω εντυπωσιαστεί από το πάτημα του στο δρόμο και το ότι δεν παίρνει κλίσεις στις στροφές. Το τιμόνι του είναι φανταστικό, ναι φανταστικό, πούπουλο και ακριβεστατο. Απο ηχομόνωση κανένα θέμα, ταξιδεύεις άνετοτατα. Φρενάρισμα μια φορά που χρειάστηκα ένα καλό (σε ευθεία) με έβγαλε ασπροπροσωπο χωρίς να γλιστρήσει. Γενικά το φρένο του είναι μαλακό και αποτελεσματικό. Το ηχοσυστημα (το βασικο εχω) εχει 6 ηχεία και είναι μια χαρά (εάν δεν υπάρχουν τρελές απαιτήσεις). Επισης δεν είχα βάλει το full link αλλά με το Bluetooth που έχει με κάλυψε με το παραπάνω, καθώς κλήσεις και επαφές χειρίζεσαι απ την οθόνη, μουσικη παίζει στα ηχεία ότι παίξει το κινητό σου (youtube, web radio, οτιδηποτε). Τώρα για GPS εγω έχω το κινητό σε μια βάση μπροστά αριστερά από το τιμόνι και κάνω τη δουλειά μου. Και επειδη όλα θετικά δε γίνεται να ειναι, τα πλαστικά του είναι αρκετά ψεύτικα, αλλα αυτο είναι από τα μόνα πράγματα που είχαμε δει από πριν. Επίσης στην 1η (σε καμία ανηφορα) και στη 2α (σε χαμηλές στροφές) δυσκολεύεται να επιταχύνει. Οπότε στη 2α χρειάζεται συχνά να κατεβάζεις 1η, στην 1η δυστυχώς να συμπλεκταρεις ή να το παιδεύεις πίνοντάς του αίμα (είναι 6ταχυτο). Τέλος, το πορτ-μπαγκάζ ειναι μέτριο. Αν έχεις πράγματα θα χρειάζεται να ρίχνεις καθίσματα. Δηλαδή σε ταξίδι 4 άτομα με βαλίτσες δυσκολα χωράνε.
Και η ακυρη πληροφορια της ημερας (!), το κοστος για λαδια και φίλτρο λαδιού είναι στα 75ευρω (στη Λαμία).
Αεριοκίνηση , CNG vehicles