-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
+1
για όλα τα αέρια καύσιμα.Ναι, έτσι είναι, αλλά υπάρχει διαφορά στην ένταση του φαινομένου. Στο υγραέριο πχ τα μόρια είναι βαρύτερα, άρα δεν χρειάζεται τόσο μεγάλος όγκος καυσίμου όσο στο ΦΑ και επομένως η πτώση απόδοσης δεν είναι τόσο μεγάλη.
Επίσης, το κόστος αντικατάστασης της δεξαμενής στην δεκαετία δεν είναι αμελητέο όπως στο LPG.
Ίσως
Που μπορούμε να βρούμε διαστάσεις, βάρη και τιμές δεξαμενών να πάρουμε μια ιδέα; Μήπως ξέρει κανένας;
-
Μια ερωτησούλα ακόμα. Το μόριο του ΦΑ περιέχει πολύ περισσότερο υδρογόνο σε σχέση με τον άνθρακα αν το συγκρίνουμε πχ με τη βενζίνη. Αυτό σημαίνει ότι το καυσαέριο του ΦΑ περιέχει πολύ περισσότερο νερό. Τι επίδραση έχει αυτό στον κινητήρα και στην εξάτμιση;
-
Πριν χρόνια νομίζω ότι οι ανοξείδωτες έκαναν 1-2Κ ευρώ αλλά δεν ξέρω αν γι αυτές δεν ισχύει η δεκαετία αντικατάστασης.
Έχει και σιδερένιες (με συνθετική επικάλυψη για αντοχή) γύρω στα 500 ευρώ.
Αντίστοιχη δεξαμενή για LPG 100 ευρώ.Το κακό με τις δεξαμενές του CNG είναι ότι θα σου φάνε όλο το χώρο στο πορτμπαγκάζ και πάλι δεν θα έχεις μεγάλη αυτονομία.
Τα εργοστασιακά αμάξια με CNG είναι σαφώς καλύτερα γιατί έχουν 2-3 δεξαμενές (κάτω από πάτωμα κλπ) και δεν χάνεις πολύ χώρο.Τα καυσαέρια του CNG είναι πολύ χαμηλά σε CO2 και αν τα τέλη κυκλοφορίας σχετίζονται με το CO2 τότε το CNG θα υπερτερεί του πετρελαίου (θα πληρώνεις λιγότερα τέλη για παρόμοια κατανάλωση καυσίμου).
Ο κινητήρας θα χρειάζεται λάδι με διαφορετικά πρόσθετα για το περισσότερο νερό από το ΦΑ χωρίς κανένα άλλο πρόβλημα (εκτός από τη φθορά των βαλβίδων εξαγωγής).
Αυτό που μάλλον θα έχει πρόβλημα με το ΦΑ είναι ο καταλύτης - όπως και με το LPG αλλά σε μεγαλύτερο βαθμό.Είχα ακούσει ότι το μεθάνιο είναι βρώμικο καύσιμο - δηλαδή λερώνει την εισαγωγή. Ίσως να είναι απαραίτητα τα φίλτρα στην γραμμή του αερίου.
-
Δεν έχει πρόβλημα ο καταλύτης με το LPG!
-
Mε τιμή ΔΕΠΑ 7,7λ/Kwh και με βάση τις CNG καταναλώσεις από το spritmonitor για Seat Mii (3,26κιλά για 100χλμ.) το κόστος καυσίμου είναι 3-4 ευρώ τα 100 χιλιόμετρα αν έχω κάνει καλά τους υπολογισμούς.
Ενδεικτικά, όταν η βενζίνη ήταν στα 70 λεπτά το λίτρο και για κατανάλωση 6,5λ/100χλμ. το κόστος βγαίνει 4,6 ευρώ το χιλιόμετρο.
Πιο απλά, φυσικό αέριο=βενζίνη στα 50-60 λεπτά το λίτρο!
Παρακαλώ, συνεχίστε να μιλάτε για δεξαμενές και επιδόσεις! -
Πολύ καλά τα λέει ο Νικόλας, για αυτό ψηφίζω diesel, όπως και ο alexeft παραπάνω, η ζωή του καταλύτη επιμηκύνεται.
-
Ο χρήστης Κώστας-Χανιά έγραψε:
Πολύ καλά τα λέει ο Νικόλας, για αυτό ψηφίζω diesel, όπως και ο alexeft παραπάνω, η ζωή του καταλύτη επιμηκύνεται. -
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Πολύ καλά τα λέει ο Νικόλας, για αυτό ψηφίζω diesel, όπως και ο alexeft παραπάνω, η ζωή του καταλύτη επιμηκύνεται.
διαφωνείς
-
διαφωνείς
Δεν κατάλαβα!
-
διαφωνείς
Δεν κατάλαβα!
Είπες ότι «Δεν έχει πρόβλημα ο καταλύτης με το LPG!» και όχι μόνο συμφώνησα αλλά επαύξησα.
-
διαφωνείς
Δεν κατάλαβα!
Είπες ότι «Δεν έχει πρόβλημα ο καταλύτης με το LPG!» και όχι μόνο συμφώνησα αλλά επαύξησα.
Συνεχίζω να μην καταλαβαίνω. Το ντίζελ που γράφεις που κολλάει;
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Mε τιμή ΔΕΠΑ 7,7λ/Kwh και με βάση τις CNG καταναλώσεις από το spritmonitor για Seat Mii (3,26κιλά για 100χλμ.) το κόστος καυσίμου είναι 3-4 ευρώ τα 100 χιλιόμετρα αν έχω κάνει καλά τους υπολογισμούς.
Ενδεικτικά, όταν η βενζίνη ήταν στα 70 λεπτά το λίτρο και για κατανάλωση 6,5λ/100χλμ. το κόστος βγαίνει 4,6 ευρώ το χιλιόμετρο.
Παρακαλώ, συνεχίστε να μιλάτε για δεξαμενές και επιδόσεις!ριξε μια ματια στο κοστος των δεξαμενων που θα το αλλαξεις στην δεκαετια και μπορει να σου κοπει το γελιο.
-
διαφωνείς
Δεν κατάλαβα!
Συνεχίζω να μην καταλαβαίνω. Το ντίζελ που γράφεις που κολλάει;
Άσχετο.
-
Όταν ήμουν στην Γερμανία σε ταξί με ΦΑ, ο τύπος μου είπε ότι δεν ύπήρχει διαφορά στην απόδοση και το μόνο μείον ότι δεν επιτρεπόταν εκ των υστέρων τοποθέτηση λόγω των πιέσεων παρά μόνο από το εργοστάσιο
Η τιμή συνολικά ήταν λιγότερο από diesel και η κατανάλωση μετριόταν σε κιλά (αν θυμάμαι καλά περίπου 3.5 κιλά ανά 100 χλμ γιa VW Passat) -
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
Παρακαλώ, συνεχίστε να μιλάτε για δεξαμενές και επιδόσεις!ριξε μια ματια στο κοστος των δεξαμενων που θα το αλλαξεις στην δεκαετια και μπορει να σου κοπει το γελιο.
Νταξ, το ξέρουμε. Το σκεπτικό είναι 'πόση οικονομία κάνεις; Ε, από αυτή θα σου πάρει ένα γερό ποσοστό ο εγκαταστάτης-δίκτυο μεταπώλησης-μεσάζοντας-εισαγωγές κλπ'. Προβλέπω τριπλάσιες τιμές από ότι θα έπρεπε να είναι.
-
Παρακαλώ, συνεχίστε να μιλάτε για δεξαμενές και επιδόσεις!Να σου πω ένα ωραίο σενάριο; Το καινούργιο υβριδικό τζαζ που θα έρθει, θα έχει κατανάλωση 2,7 λίτρα στα 100. Το κάνεις φυσικό αέριο και έχεις κόστος ~1,5 ευρώ τα 100. Δηλαδή Θεσσαλονίκη Αθήνα με 7,8 ευρώ!!!
-
Νομίζω για τους λόγους που αναφέρετε ότι δε θα δούμε πολλές μετατροπές σε φυσικό αέριο όπως το υγραέριο. Υπάρχουν όμως πολλά εργοστασιακά οχήματα που καίνε φυσικό αέριο και είναι ό,τι πιο οικονομικό σε κόστος καυσίμου μπορεί να πάρει κανείς σήμερα. Το Seat Mii που παρέθεσα έιναι έκδοση από το εργοστάσιο με Φυσικό Αέριο.
-
Νομίζω για τους λόγους που αναφέρετε ότι δε θα δούμε πολλές μετατροπές σε φυσικό αέριο όπως το υγραέριο. Υπάρχουν όμως πολλά εργοστασιακά οχήματα που καίνε φυσικό αέριο και είναι ό,τι πιο οικονομικό σε κόστος καυσίμου μπορεί να πάρει κανείς σήμερα. Το Seat Mii που παρέθεσα έιναι έκδοση από το εργοστάσιο με Φυσικό Αέριο.σε αυτα που λες εχεις δικιο αλλα καλο θα ειναι να μην κοιταμε μονο το κοστος της αγορα ενος αυτοκινητου ξεχνωντας το κοστος της συντηρησης που θα απαιτηθει μετα και ισως τοτε αυτο μπορει να ειναι δυσβασταχτο.
-
Τι μεγάλο μπαιράμι θα γίνει στα φορτηγά, τα οποία αφ' ενός κινούνται στους μεγάλους οδικούς άξονες και αφεδύο έχουν δυνατότητα να φέρουν τεράστιο ρεζερβουάρ, άρα και να έχουν αραιότερη ανάγκη για ανεφοδιασμό.
-
στο φυσικο αεριο δεν υπαρχει μια και μεγαλη δεξαμενη, υπαρχουν πολλες και μικρες οπως ηταν και στα λεωφορεια τα οποια εβγαλαν ακετα προβληματα κυριος με την υψιλη ταση, αληθεια εχω αρκετο καιρο να δω στο δρομο λεωφορειο με Φ.Α. να κυκλοφορει.
Αεριοκίνηση , CNG vehicles