-
Το αυτοκολλητο της fisikon ποσο μεγαλο ειναι?
-
Είδα διαφήμιση στην τηλεόραση της Ελίν κι έλεγε ότι θα αρχίσει κι αυτή να εξοπλίζει κάποια πρατήριά της με φυσικό αέριο. Άντε να γεμίσουμε σιγά-σιγά.
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Είδα διαφήμιση στην τηλεόραση της Ελίν κι έλεγε ότι θα αρχίσει κι αυτή να εξοπλίζει κάποια πρατήριά της με φυσικό αέριο. Άντε να γεμίσουμε σιγά-σιγά.Δεν εννοούσε αυτό. Θα πουλά φυσικό αέριο ως πάροχος όπως η ΖΕΝΙΘ , PROTERGIA κλπ.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης stavmanus έγραψε:
Το αυτοκολλητο της fisikon ποσο μεγαλο ειναι?Είναι πολύ μικρό και διακριτικό στο up το έβαλα πίσω εκεί που λέει eco up
-
Εγώ άλλο κατάλαβα:
https://energypress.gr/news/i-elin-mpai ... era-tin-1i
-
Έχεις δίκιο, μιλάνε για πρατήριο καταρχάς στη Θεσσαλία και αργότερα αλλού.
Μακάρι, να μην είναι ένα μόνο για ξεκάρφωμα!Sent from my iPhone using Tapatalk
-
ΒΑΣΙΚΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΠΡΑΤΗΡΙΟ,ΑΠΛΑ ΤΟ ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΝΟΙΞΕΙ Η CNG THESSALY ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΕΛΙΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ Κ ΑΛΛΑ ΚΑΥΣΙΜΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ Κ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΣΕ ΕΛΙΝ.ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ link. https://m.facebook.com/cngthessaly/
ΤΟ ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΔΗΛΑΔΗ ΗΤΑΝ ΗΔΗ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΩΣ CNG THESSALY Κ ΤΩΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΛΙΝ -
Ο χρήστης dennis1 έγραψε:
Καλημέρα μου στείλανε το Σάββατο το αυτοκόλλητο της Fisikon και ένα email ότι έχει εγκριθεί η επιδότηση και τα λεφτά θα πιστωθουν τις επόμενες μέρεςΚαλησπέρα. Τι αριθμό αίτησης είχες αν επιτρέπεται; Εγώ ακόμα περιμένω.
Στο μεταξύ στα του θέματος αγόρασα Δεκέμβρη το eco up! και είναι μακράν η καλύτερη αγορά που έχω κάνει ποτέ. Με περίπου 30000km ετησίως πλέον έχω σωθεί. Καίει όντως όσο χονδρικά υπόσχεται. Εγώ μέση κατανάλωση από όταν το πήρα μετά από 3500χλμ και με την πλειοψηφία τους να είναι εντός πόλης είμαι στα 4.1kg/100km δηλαδή χονδρικά 3.6-3.7€/100km.
Ερωτήση μιας και σας βρήκα: Γνωρίζει κανείς πότε προβλέπεται να ανοίξει ο σταθμός ανεφοδιασμού στον Ψαθόπυργο;
-
Απάντηση απο fisikon
Το πρατήριο CNG στα Ιωάννινα βρίσκεται στο τελικό στάδιο προετοιμασίας. Δυστυχώς, πριν τις δέουσες δοκιμές δεν είναι εφικτό να προσδιοριστεί χρονικά η έναρξη λειτουργίας του.
Τα πρατήρια CNG στον Ψαθόπυργο, αναμένεται να λειτουργήσουν σε ένα έτος περίπου.
Το χάσαμε το πρατήριο στον Ψαθόπυργο. Η μόνη μας ελπίδα είναι τα Ιωάννινα :D:D:D
-
Εντός Μαρτίου του 2019 το πρατήριο φυσικού αερίου στα Ιωάννινα.
https://www.epiruspost.gr/reportaz/koin ... koy-aeriou
-
Ο χρήστης futurist έγραψε:
Εντός Μαρτίου του 2019 το πρατήριο φυσικού αερίου στα Ιωάννινα.https://www.epiruspost.gr/reportaz/koin ... koy-aeriou
Πολύ ευχάριστο νεο!
-
Έχω περιέργεια για την τιμή του CNG στο νέο πρατήριο στα Ιωάννινα, καθώς εκεί θα μεταφέρεται με βυτία και όχι μέσω σταθερού δικτύου αγωγών.
-
Ο χρήστης futurist έγραψε:
Έχω περιέργεια για την τιμή του CNG στο νέο πρατήριο στα Ιωάννινα, καθώς εκεί θα μεταφέρεται με βυτία και όχι μέσω σταθερού δικτύου αγωγών.Έτσι κι αλλιώς και στο δίκτυο υπάρχουν κόστη διανομής όποτε η διαφορά, αν υπάρχει, θα’ναι μικρή.
-
Καμία σχέση τα πάγια έξοδα του δικτύου φα με τα μεταφορικά του οδικώς. Η τιμή φα στα Γιάννενα θα είναι ενδεικτική για το πού θα κινηθούν και για τα υπόλοιπα πρατήρια που πρόκειται να ανοίξουν στην δυτική Ελλάδα.
-
Καλησπέρα!
Επανέρχομαι με την ίδια ερώτηση που έκανα πριν λίγο καιρό σχετικά με την επιδότηση της φυσικον.
Πήρε κάνεις τίποτα?
Γιατι μιλήσαμε σήμερα και ένα παλικαρακι ειπε ξανά να δούμε τα σπάμ μας γιατι θα λάβουμε ενημέρωση με μέιλ.
Μετα από πίεση για μια σοβαρή απάντηση, μας είπε ότι δεν μπορούν να ελέγξουν την κατάσταση της αίτησης μας με τον αριθμό που μας έδωσαν.
Και τέλος μας είπε ότι παλεύει για το καλό μας η εταιρεία ώστε να αποδοθεί όλο το ποσό της επιδότησης και να μην γίνει παρακράτηση από την εφορία και για αυτό αργούν.Τι από όλα αυτά είναι αλήθεια?
Και επίσης τι μπορούμε να κάνουμε ως πίεση, γιατί στους όρους του προγράμματος έλεγαν πίστωση μέσα σε 30 μέρες μετά την αποστολή της άδειας κυκλοφορίας.
Αυτά από εμένα, οποία ιδέα έχετε ριχτε τη μπας κ βοηθήσει.
Στάλθηκε από το MI 5s μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης astra_n έγραψε:
Καμία σχέση τα πάγια έξοδα του δικτύου φα με τα μεταφορικά του οδικώς. Η τιμή φα στα Γιάννενα θα είναι ενδεικτική για το πού θα κινηθούν και για τα υπόλοιπα πρατήρια που πρόκειται να ανοίξουν στην δυτική Ελλάδα.Κάνεις λάθος, το θέμα είναι πολυπαραγοντικό και στο λέει επαγγελματίας του κλάδου.
-
Ο χρήστης alej έγραψε:
Καμία σχέση τα πάγια έξοδα του δικτύου φα με τα μεταφορικά του οδικώς. Η τιμή φα στα Γιάννενα θα είναι ενδεικτική για το πού θα κινηθούν και για τα υπόλοιπα πρατήρια που πρόκειται να ανοίξουν στην δυτική Ελλάδα.
Κάνεις λάθος, το θέμα είναι πολυπαραγοντικό και στο λέει επαγγελματίας του κλάδου.
προφανώς τα οχήματα με φυσικό αέριο είναι ακόμη τόσο λίγα, που αρχικά μάλλον δεν θα καλύπτεται το κόστος πιστοποίησης, συντήρησης, λειτουργίας του επιπλέον εξοπλισμού ενός πρατηρίου (συμπιεστές, δεξαμενές κλπ.) και θα πρέπει με κάποιο τρόπο να επιδοτηθούν, είτε από την εταιρία φυσικού αερίου ή από άλλες πηγές χρηματοδότησης.
Αν αυτό ισχύει, η επιβάρυνση μεταφοράς με βυτίο, δεν νομίζω να επηρεάσει ιδιαίτερα την τελική τιμή λιανικής, περισσότερο από τη ποσοστιαία διαφορά τιμής μεταξύ πρατηρίων βενζίνης.
Το μόνο που προσωπικά με ανησυχεί, είναι η μακροχρόνια βιωσιμότητα των πρατηρίων εκτός δικτύου αγωγών, αν δεν αυξηθούν σημαντικά τα οχήματα CNG (που δεν υπάρχει λόγος να μην αυξηθούν, αλλά στην Ελλάδα είμαστε, ποτέ δεν ξέρεις...)Sent from my SM-G930F using Tapatalk
-
Υπάρχουν πολλοί λόγοι. Ο κυριώτερος : δεν υπάρχουν αρκετά μοντέλα διαθέσιμα από πολλούς κατασκευαστές.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Υπάρχουν πολλοί λόγοι. Ο κυριώτερος : δεν υπάρχουν αρκετά μοντέλα διαθέσιμα από πολλούς κατασκευαστές.Σωστό!
αλλά είναι διαθέσιμα ήδη αρκετά μοντέλα και είναι εύκολο για όλους τους ευρωπαίους τουλάχιστον κατασκευαστές να διαθέσουν κι άλλα, αν υπάρχει ζήτηση. Και υπάρχει μια μικρή περίπτωση οι Έλληνες αγοραστές να αποκτήσουν ξαφνικά καταναλωτική συνείδηση και μέσω αυτής να συνειδητοποιήσουν πως το κόστος χρήσης οχήματος CNG είναι σχεδόν το 1/3 έως 1/4 οχήματος βενζίνης [emoji38] και πως τα καυσαέρια τα αναπνέουν και οι ίδιοι και τα παιδιά τους (τουλάχιστον όσον αφορά στα αυτοκίνητα και όχι στο τζάκι που καίνε στη πολυκατοικία)...Sent from my SM-G930F using Tapatalk
-
Δεν υπάρχει σοβαρή ζήτηση. Παλιότερα υπήρχαν και άλλες εταιρείες με μονδέλα φ.α., όπως η Μερσεντέ, η οποία τα σταμάτησε πρόσφατα. H PSA κάνει το ίδιο. Τώρα που πήρε την Όπελ μπορεί να σταματήσει και αυτά. Τουότα και Χόντα δεν κάνουν τον κόπο να τα φέρουν Ευρώπη. Δυο μαγαζιά πρακτικά το συνεχίζουν, ενώ παράλληλα όλοι φορτσάρουν για υβρίδια και ηλεκτρικά. Χλωμό το μέλλον.
Αεριοκίνηση , CNG vehicles