-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
Ο ανεφοδιασμος ειναι μια αρκετα αργη διαδικασια, καλο θα ειναι να περιμενεις και αλλα πρατηρια γιατι αν τυχει να εχεις και κανα-δυο αυτοκιντα μπροστα σου καλυτερα να πας για καφε.
Δεν το γνώριζα αυτό Ηλιά. Γιατί συμβαίνει??
Προβλέπεται να βελτιωθεί η ταχύτητα ανεφοδιασμού?? -
Λογο της μεγαλης πιεσης μεσα στη δεξαμενη του φ.α. που ακουμπαει ή και ξεπερναει τα 200 bar. Ποση πιεση αληθεια θα επρεπε να δωσει η αντλια για να εχουμε γρηγορο ανεφοδιασμο?
-
300.000 Fiat Panda Natural Power
Το 300.000ο Panda είναι λευκού Lounge χρώματος και θα παρουσιαστεί στην έκθεση της Γενεύης εφοδιασμένο με έναν δικύλινδρο κινητήρα TwinAir Turbo Natural Power, με διπλό καύσιμο (βενζίνη/φυσικό αέριο), αποδίδει 80 ίππους και καταναλώνει 4,5 λίτρα βενζίνης ή 3,1 κιλά φυσικού αερίου (ανά 100 χλμ μικτού κύκλου).
http://www.4troxoi.gr/perivallon/eidiseis/300000-fiat-panda-natural-power
Άνετα αγόραζα ένα τέτοιο Panda αν υπήρχαν οι κατάλληλες υποδομές στην Ελλάδα.
Προς το παρών υπομονή.... -
Το βάζω και εδώ μια και το thread του LPG δείχνει λίγο ψόφιο.
Υπάρχει εμπειρία σε εγκατάσταση σε BMW N52 (οι λεγόμενοι Si κινητήρες);
Εγκαταστάτης στη Αθήνα;
Σύστημα;
Ευχαριστώ.
-
Σκέφτομαι να αγοράσω αυτοκίνητο με εργοστασιακή εγκατάσταση φυσικού αερίου πχ Skoda Oktavia ή Seat leon.
Υπάρχει κάποιος που να έχει κάποιο από τα παραπάνω ή κάποιο άλλο , και να μας μεταφέρει την εμπειρία του και ιδιαίτερα τι προβλήματα έχει αντιμετωπίσει;
Επίσης βλέπω οτι ο όμιλος VAG χρησιμοποιεί τον 1,4 tsi για χρήση με φυσικό αέριο. Στα prospectus δίνουν ισχύ 110hp με το φυσικό αέριο. Η ισχύς όταν θα δουλεύει με βενζίνα θα είναι η ίδια; Κανονικά ο 1,4 tsi έχει ισχύ 140hp. η μείωση στα 110hp οφείλεται στο φυσικό αέριο;
-
Ο κινητήρας είναι ο TSI των 122HP όπου λόγω της χρήσης φυσικού αερίου ρυθμίζεται στα 110HP για φυσικό αέριο & βενζίνη.
Έχω το VW Golf TGI με τον ίδιο κινητήρα.
Έχω κάνει 18.589 km με φυσικό αέριο (εκτός πόλης αλλά τα πιο πολλά εντός) με μ.ο. κατανάλωσης τα 4,82kg/100km και κόστος 787,00€ ή 4,23€/100km.
Φυσικά για το υψηλό αυτό νούμερο (στα CNG είναι υψηλά τέτοιοι μ.ο.) μπορείς να κατηγοήσεις τα πολλά km που κάνω στον αστικό ιστό και μάλιστα με κίνηση.
Όταν κινούμαι εκτός με ταχύτητες στην Εθνική από 110 - 140 km/h η κατανάλωση είναι περίπου
3.8kg/100km = 3,3€/100km
Αν πηγαίνεις με πιο χαμηλές ταχύτητες - σε δίκτυο δηλαδή με όρια 80-100 - θα δεις και 2,8 - 3,2 kg/100km!!!
Να στο πω αλλιώς Θεσσαλονίκη - Αθήνα - Θεσσαλονίκη ~1.000 km με λιγότερα από 35,00€. Στάσεις μόνο στη Λαμία στο πρατήριο.
Πήγα και Σόφια από Θεσσαλονίκη (600Km με επιστροφή) με 17,00€!!! Βοήθησε φυσικά και η πολύ χαμηλή τιμή CNG στη Βουλγαρία (~0,60€/100km) και ταχύτητες έως 140km/h.
Όλα αυτά χωρίς κανένα πρόβλημα, με μια αλλαγή λαδιών στο έτος.
Κάτι τελευταίο, δεν αργείς στο πρατήριο. Και 3 να έχεις μπροστά σου, το πρατήριο έχει 2 dispenser και οι χρόνοι είναι ελάχιστα μεγαλύτεροι από της βενζίνης. -
https://energypress.gr/news/deka-nea-pr ... matodotisi
Δεκατρία νέα σημεία τροφοδοσίας CNG σε 10 υπάρχοντα πρατήρια υγρών καυσίμων θα αποκτήσει το επόμενο διάστημα η ΔΕΠΑ, καθώς εγκρίθηκε η ένταξη του σχετικού έργου στον ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό μηχανισμό «Συνδέοντας την Ευρώπη» (Connection Europe Facility - CEF).
Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε χθες από το υπουργείο Οικονομικών, έχει εγκριθεί η ένταξη του έργου “Study on a pilot CNG fueling Station network across the Greek part of the Orient East Mediterranean Road Corridor” στο μηχανισμό CEF.
Το έργο αφορά την υλοποίηση μελέτης με πιλοτικές δραστηριότητες την υλοποίηση 13 σημείων τροφοδοσίας CNG σε 10 υπάρχοντα πρατήρια υγρών καυσίμων, κατά μήκος του οδικού κεντρικού δικτύου.
Συγκεκριμένα, τα 10 πρατήρια βρίσκονται στο οδικό ύψος της Λάρισας, Θήβας, Αλεξανδρούπολης, Ηγουμενίτσας, Πάτρας, Κοζάνης, Κιάτου, Ιωαννίνων, Ξάνθης και Σερρών.
Τα σημεία ανεφοδιασμού σταθμών CNG θα κατασκευαστούν εντός υπαρχόντων πρατηρίων υγρών καυσίμων με επέκταση της ισχύουσας άδειας λειτουργίας.
Τη σχετική πρόταση είχε υποβάλλει η ΔΕΠΑ, σε συνεργασία με τις ONE TEAM, OPTILOG και LEVER.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται συνολικά σε 9.088.300 ευρώ, εκ των οποίων το 50%, δηλαδή 4.544.150 ευρώ, θα καλυφθούν από το CEF και το υπόλοιπο 50% από ιδίους πόρους.
Ο ευρωπαϊκός μηχανισμός «Συνδέοντας την Ευρώπη» (Connection Europe Facility), χρηματοδοτεί τη δημιουργία και την ανάπτυξη έργων υποδομής στους τομείς των Μεταφορών, της Ενέργειας και των Τηλεπικοινωνιών.
-
Υπάρχει εμπειρία από οδηγό ταξί με φυσικό αέριο ( Skoda octavia cng) για την αξιοπιστία του κινητήρα;
-
Καλησπέρα
Σε αναζήτηση νέου(αλλαγής) αυτοκινήτου
Από Fiat Grande Punto 1,4 2012+ (όχι το τελευταίο) έχει εμπειρία κανείς ;
Προβλήματα ;
Οι νέοι 999 κ.εκ. που τοποθετούν στα seat ibiza, vw polo αξίζουν για καθημερινή διαδρομή ~150km ή θα είναι καλύτερα να γίνει υπέρβαση - επένδυση σε 1,4 seat leon - vw golf ; -
Ο χρήστης terry308 έγραψε:
Καλησπέρα
Οι νέοι 999 κ.εκ. που τοποθετούν στα seat ibiza, vw polo αξίζουν για καθημερινή διαδρομή ~150km ή θα είναι καλύτερα να γίνει υπέρβαση - επένδυση σε 1,4 seat leon - vw golf ;Τι είδους 150km; Σε τι ποσοστό είναι σε πόλη, επαρχιακό ή εθνικό δρόμο; Με τι φορτίο; (π.χ. 4 άτομα+αποσκευές);
-
Δεν έχω οδηγήσει κανένα από τα μοντέλα που αναφέρεις. Βλέποντας όμως τις επιδόσεις που ανακοινώνουν οι κατασκευαστές, δε βλέπω τα μεγάλα να υπερέχουν. Δηλαδή, το επιπλέον βάρος εξισώνεται με την παραπάνω δύναμη και πάνε το ίδιο.
Οπότε, θα επιλέξεις σύμφωνα με το αν χρειάζεσαι τους επιπλέον χώρους ή την παραπάνω σιγουριά σε θέματα ασφάλειας που σου δίνει ένα μεγαλύτερο όχημα.
Επίσης, έχει υπόψη σου ότι οι μεγάλες καρότσες θα κοστίσουν παραπάνω. Τόσο στην αγορά, όσο και στην καθημερινή χρήση. 1 ευρώ επιπλέον ανά 100 χιλιόμετρα, για σένα θα είναι λογαριασμός στο τέλος του μήνα. Και πάλι θα κάνεις τρελή οικονομία σε σχέση με οτιδήποτε άλλο (για αυτό κι αγαπάμε τόσο πολύ το φυσικό αέριο), αλλά σε 4.500 χιλιόμετρα το μήνα, μιλάμε για 45 ευρώ επιπλέον.
Άσε που τα μεγάλα έχουν και τέλη κυκλοφορίας. Δεν είμαι σίγουρος όμως αν έχουν ή όχι τα μικρά.
Οπότε, αθροιστικά, μιλάμε για 500+ ευρώ διαφορά ετησίως. Κι αν διαφέρουν και στα τέλη, κοντά στα 600. Είναι θέμα. -
Ο χρήστης panormus772 έγραψε:
Καλησπέρα
Οι νέοι 999 κ.εκ. που τοποθετούν στα seat ibiza, vw polo αξίζουν για καθημερινή διαδρομή ~150km ή θα είναι καλύτερα να γίνει υπέρβαση - επένδυση σε 1,4 seat leon - vw golf ;Τι είδους 150km; Σε τι ποσοστό είναι σε πόλη, επαρχιακό ή εθνικό δρόμο; Με τι φορτίο; (π.χ. 4 άτομα+αποσκευές);
90% Εγνατία Βέροια-Θεσ/νίκη 10% πόλη-επαρχιακό
2 άτομα -
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
1 ευρώ επιπλέον ανά 100 χιλιόμετρα, για σένα θα είναι λογαριασμός στο τέλος του μήνα. Και πάλι θα κάνεις τρελή οικονομία σε σχέση με οτιδήποτε άλλο (για αυτό κι αγαπάμε τόσο πολύ το φυσικό αέριο), αλλά σε 4.500 χιλιόμετρα το μήνα, μιλάμε για 45 ευρώ επιπλέον.
Άσε που τα μεγάλα έχουν και τέλη κυκλοφορίας. Δεν είμαι σίγουρος όμως αν έχουν ή όχι τα μικρά.
Οπότε, αθροιστικά, μιλάμε για 500+ ευρώ διαφορά ετησίως. Κι αν διαφέρουν και στα τέλη, κοντά στα 600. Είναι θέμα.Σχεδόν καθημερινό δρομολόγιο οπότε περίπου 3000km/μήνα
Στόχος : άνεση και ασφάλεια , όλα είναι 'ίδια' εταιρεία , ίδιος κινητήρας , απλά αλλάζει το αμάξωμα και η ονομασία με τα +&- στον εξοπλισμό κτλ ... -
Επειδή πρόσφατα το έψαξα, το σύνηθες είναι να βγάζουν 280-300-320 χλμ. κατά μέσο όρο με κάθε γέμισμα. Άρα κάθε δεύτερη μέρα θες υποχρεωτική επίσκεψη στο πρατήριο. Αλλιώς καις βενζίνη και δεν κερδίζεις κάτι, ίσα ίσα που χάνεις σε σχέση με ένα πετρέλαιο.
Να το σκεφτείς σοβαρά αυτό γιατί η μόνιμη έννοια και δέσμευση χρόνου για ανεφοδιασμό δεν είναι παίξε γέλασε. -
To Golf ξεφεύγει σε τιμή. Το δίλημμα είναι μικρά έναντι στο Leon. Η αλήθεια είναι ότι το μεγάλο θα ταξιδεύει λίγο καλύτερα. Νομίζω ότι είναι καθαρά οικονομία το ζήτημα. 3 χιλιάρικα πάνω σε αγορά, συν πιο ακριβή μετακίνηση. Εσύ ξέρεις τι αντέχει η τσέπη σου.
Όσο για τα πρατήρια, λογικά θα περνάς απ'έξω. Έχετε ένα στα δυτικά της πόλης.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Επειδή πρόσφατα το έψαξα, το σύνηθες είναι να βγάζουν 280-300-320 χλμ. κατά μέσο όρο με κάθε γέμισμα. Άρα κάθε δεύτερη μέρα θες υποχρεωτική επίσκεψη στο πρατήριο. Αλλιώς καις βενζίνη και δεν κερδίζεις κάτι, ίσα ίσα που χάνεις σε σχέση με ένα πετρέλαιο.
Να το σκεφτείς σοβαρά αυτό γιατί η μόνιμη έννοια και δέσμευση χρόνου για ανεφοδιασμό δεν είναι παίξε γέλασε.To Golf ξεφεύγει σε τιμή. Το δίλημμα είναι μικρά έναντι στο Leon. Η αλήθεια είναι ότι το μεγάλο θα ταξιδεύει λίγο καλύτερα. Νομίζω ότι είναι καθαρά οικονομία το ζήτημα. 3 χιλιάρικα πάνω σε αγορά, συν πιο ακριβή μετακίνηση. Εσύ ξέρεις τι αντέχει η τσέπη σου.
Όσο για τα πρατήρια, λογικά θα περνάς απ'έξω. Έχετε ένα στα δυτικά της πόλης.Είμαι με υγραέριο brc σε punto 2 , 345.000km και τώρα γεμίζω ανα 2 ημέρες αυτούς τους μήνες , καλοκαίρι περίπου βγάζει ~2,5 δρομολόγια
Όντως στο πρατήριο της Νέας Μαγνησίας 'ποντάρω' αν και λένε ότι θα ανοίξει και ένα ακόμα εντός Σίνδου , αλλά αυτό της Ν.Μαγνησίας βολεύει καθώς είναι στο δρόμο μου, με ότι συνεπάγεται σε τυχόν κατανάλωση βενζίνης , αν γυρίσει ...
Αν πάω σε μεταχειρισμένο πάω στο άγνωστο με προηγούμενο/νους ιδιοκτήτη/ες ... ίσως γυρισμένο χιλιομετρητή κτλ κτλ
Αν παω σε καινούργιο πάω σε διπλάσιες χρονικά δόσεις αλλά καινούργιο ... 1ο ιδιοκτήτη χαμηλότερα τέλη, εγγύηση κτλ κτλ
Το golf μόνο με μεταλλικό χρώμα πάει 22,350€ αν μπει κάτι έξτρα ίσως ανέβει η κλίμακα και πάει +2000€
Οπότε θέλω να δω το leon αρχικά και μετά μάλλον σε ibiza (σε καινούργια)
Δυστυχώς το arona tgi θα έρθει μετά το καλοκαίρι ... -
Έγραφα χτες ότι Leon και μικρά έχουν ουσιαστικά ίδιες επιδόσεις κι ότι το μέγεθος (χώροι, άνεση-ασφάλεια στο ταξίδι) θα αποτελέσουν το κριτήριο.
Είχα στο μυαλό μου το προηγούμενο Polo. Σήμερα είδα το καινούριο κι έπαθα την πλάκα μου. Είναι τεράστιο για την κατηγορία του. Δε θα μου έκανε εντύπωση αν ήταν μεγαλύτερο σε διαστάσεις από το Golf 4.
Ως εκ τούτου, αν ήμουν στη θέση σου (και δεδομένης της οικονομικής υπέρβασης για τα μεγάλα), θα πήγαινα στα μικρά χωρίς τύψεις. -
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Είχα στο μυαλό μου το προηγούμενο Polo. Σήμερα είδα το καινούριο κι έπαθα την πλάκα μου. Είναι τεράστιο για την κατηγορία του. Δε θα μου έκανε εντύπωση αν ήταν μεγαλύτερο σε διαστάσεις από το Golf 4.
Ως εκ τούτου, αν ήμουν στη θέση σου (και δεδομένης της οικονομικής υπέρβασης για τα μεγάλα), θα πήγαινα στα μικρά χωρίς τύψεις.Το polo ξεκινάει απο 16300€ με μεταλλικό χρώμα και όντως είναι ωραίο σε διαστάσεις και δε του φαίνεται ότι είναι 999 κ.εκ.
Η διαφορά των 6000€ από το golf είναι χαοτική
Δεν ξέρω (λόγω απόστασης δεν πήγα) σε αντιπροσωπεία Seat πόσο ξεκινάνε τα Ibiza & Leon -
Κοιτώντας στη σελίδα της εταιρίας, το Ibiza κοστίζει 15.300 και το Leon 18.400. Αυτές είναι οι αρχικές τιμές.
-
Ο χρήστης terry308 έγραψε:
Το polo ξεκινάει απο 16300€ με μεταλλικό χρώμα ..
Κοιτώντας στη σελίδα της εταιρίας, το Ibiza κοστίζει 15.300 ..
Για να τα συγκρίνουμε τιμολογιακά σωστά,με βάση τον επίσημο τιμοκατάλογο το Polo ξεκινά 15990 και το Ibiza 15300 (χωρίς μεταλλικό και τα δύο)
Όμως,εξοπλιστικά το Polo έχει στάνταρ υποβραχιόνιο,ζάντες αλουμινίου,αισθητ.φώτων,c.c.,προβολείς ομίχλης και 6,5' οθόνη -αντί 5' που έχει το Seat-. Αν προσθέσουμε αυτά τα εξτρά στο Ibiza (Stylepack για ζάντες και 8'οθόνη,προβ.ομίχλης,ζάντες,c.c.) ξεπερνά τα 16400 ευρώ.
Όπως έχω ξαναγράψει,είναι ίσως η μόνη περίπτωση που το αντίστοιχο μοντέλο VW είναι ουσιαστικά φθηνότερο ή πιο vfm από το Seat.Και το λέω,ενώ συνήθως δεν είμαι από τους υποστηρικτές της VW.
Αεριοκίνηση , CNG vehicles