-
Δεν μιλησαμε για τα φορολογικα, μιλησαμε για το θεμα εγκαταστασης, πολεοδομιας ή δεν ξερω εγω τι αλλο. Ειναι προφανες οτι με τους δασμους υπαρχει θεμα, αλλα δεν ξεκινησε απο εκει η κουβεντα. Και ειναι σαφες: οτι δεν απαγορευεται ρητως απο το νομο, επιτρεπεται. Οποτε, αν δεν λεει 'επιτρεπεται το Α Β Γ Δ ΦΧΨΩ και μονο αυτα', τοτε δεν απαγορευεται.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Η χρήση αυτή δεν προβλέπεται, ο νόμος είναι σαφής ως προς τις επιτρεπόμενες χρήσεις και το λόγο ύπαρξης των εσωτερικών εγκαταστάσεων καυσίμων αερίων και τις ασφαλιστικές τους διατάξεις, ήδη από το 1986. Έχουμε και λέμε θέρμανση, κλιματισμός (αργότερα, με νεώτερη διάταξη), ζεστά νερά χρήσης και μαγειρικές εστίες._
Μπορεί να ισχυριστεί κάποιος ότι δεν απαγορεύεται ρητώς, αλλά άλλο τόσο είναι σίγουρο ότι ούτε επιτρέπεται ρητώς, ούτε είναι κάτι από τα προαναφερθέντα, έστω κατά προσσέγγιση.
Και υπάρχει και η επιπλοκή με τα δασμολογικά, εκεί δεν παίρνει δικαιολογίες. Αυτό βλέπω το προσπερνάτε με περισσή ευκολία ενώ εν τοις πράγμασι αναδεικνύεται στο πλέον χοτ θεματάκι.εαν επιτρεπονταν θα ηθελε τις ιδιες διαταξεις ασφαλειας που θελουν και τα πρατηρια αεριων καυσιμων και τα δασμολογικα που λεει ο φιλος ειναι πολυ σοβαρη κατηγορια.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Η χρήση αυτή δεν προβλέπεται, ο νόμος είναι σαφής ως προς τις επιτρεπόμενες χρήσεις και το λόγο ύπαρξης των εσωτερικών εγκαταστάσεων καυσίμων αερίων και τις ασφαλιστικές τους διατάξεις, ήδη από το 1986. Έχουμε και λέμε θέρμανση, κλιματισμός (αργότερα, με νεώτερη διάταξη), ζεστά νερά χρήσης και μαγειρικές εστίες._
Μπορεί να ισχυριστεί κάποιος ότι δεν απαγορεύεται ρητώς, αλλά άλλο τόσο είναι σίγουρο ότι ούτε επιτρέπεται ρητώς, ούτε είναι κάτι από τα προαναφερθέντα, έστω κατά προσσέγγιση.
Και υπάρχει και η επιπλοκή με τα δασμολογικά, εκεί δεν παίρνει δικαιολογίες. Αυτό βλέπω το προσπερνάτε με περισσή ευκολία ενώ εν τοις πράγμασι αναδεικνύεται στο πλέον χοτ θεματάκι.Τώρα εσύ με ποιον εισαι;
Πρεπει να μας δειξουν τον νόμο που λεει ότι απαγορεύεται για να μην το κάνουμε.
Διαφορετικά παρανομούν εκεινοι αν μας στερήσουν τη χρήση που πάμε να κάνουμε.
Όσον αφορά στο πετρέλαιο θέρμανσης προσδιορίζεται και περιγράφεται ως 'πετρέλαιο θέρμανσης εσωτερικής καύσης' με συγκεκριμένες προδιαγραφές και χρώμα.
Το φ.α. ειναι ίδιο εκτός και αν το ...αρωματίσουν διαφορετικά για να υπάρχει τρόπος διάκρισης!
Ομοιως κι εγώ γλυτώνω φόρους οινοπνεύματος αλλά επιτρέπεται στο χωριό μου να φτιαχνω ρακί (οινοπνευματώδες ποτό) για προσωπική χρήση. Προφανώς αν εχω μια αποθήκη γεμάτη με κάδους ρακί νομιμοποιούνται να μου περάσουν βραχιλάκια για παραγωγή και εμπορία χωρις τις σχετικές άδειες.
Σε λίγο θα μας πουν ότι πρέπει να πάρουμε άδεια από τον ΔΕΔΔΙΕ-ΑΔΜΙΕ για να φορτίσουμε τα λαπ-τοπ, τα κινητά και τις μπαταρίες!
Ή ότι θα πρέπει να τα πηγαίνουμε σε ειδικά διαμορφωμένους σταθμούς φόρτισης!!!
Αλήθεια, αν πάρω ηλ. αυτοκίνητο θα μπορώ να το φορτίσω στο γκαράζ του σπιτιού μου; Γιατί από ότι έχω δει η μπαταρία έχει τάση 300-400volt, άρα θα χρειαστώ έναν βαρβάτο μετασχηματιστή. Κάτι ανάλογο με αυτή τη τρομπίτσα αερίου που θέλει μια νύχτα για να γεμίσει τις μπουκάλες...
Θέλω να πιστεύω ότι για οικιακή χρήση, για έναν ανεφοδιαστή ανά ένα αυτοκίνητο και ανα σπίτι θα το επιτρέψουν
Με αυτή την απαγορευτική μανία, αν η Πιάτζιο ήταν στην Ελλάδα, δεν θα μπορούσε να πάρει έγκριση για το mp3 -
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
εαν επιτρεπονταν θα ηθελε τις ιδιες διαταξεις ασφαλειας που θελουν και τα πρατηρια αεριων καυσιμων και τα δασμολογικα που λεει ο φιλος ειναι πολυ σοβαρη κατηγορια.Oι διατάξεις ασφαλείας αφορούν τοσο τα ποιοτικά χαρακτιριστικά (εύφλεκτα υλικά) όσο και ποσοτικά , δηλ τι ποσότητες διακίνούνται και πόσοι άνθρωποι τα προσεγγίζουν. Γι'αυτό και οι ανάλογες απαιτήσεις ασφαλειας στα πρατήρια.
Π.χ. και στο ξενοδοχειο όπως και στις κατοικίες άνθρωποι διαμένουν αλλά ειναι δημόσιοι χώροι με μεγάλη προσέλευση-συνάθροιση γι'αυτο απαιτούνται αυξημένα μέτρα παθητικής και ενεργητικής πυροπροστασίας που στις κοινες κατοικιες δεν απαιτούνται.
Η επιχειρηματολογια μας πρέπει να ειναι οτι πρόκειται για χρήση στα πλαίσια της οικιακής-προσωπικής.
Να συμπληρώσω ότι το φυσικό αέριο ειναι από τα πιο ασφαλη καύσιμα, ίσως το ίδιο ή ασφαλέστερο από το ντήζελ. -
Απόσπασμα από το π.δ. 420/87 που ουσιαστικά εισήγαγε το φ.α. στη νομοθεσία και καθόρισε τις προδιαγραφές της τοτεε 2471/86 ως τις μόνες εφαρμοστέες (μερικά χρόνια αργότερα τροποποιήθηκαν και εμπλουτίστηκαν)
Στην εγκατάσταση δικτύου αερίων καυσίμων των οικοδομών που αναφέρονται στο άρθρο
1, η κεντρική περιοχή σε αέριο υπολογίζεται για να καλύπτει τις εξής ανάγκες της οικοδομής:
Θέρμανση χώρων, θέρμανση χερού χρήσης, παρασκευή φαγητών, επαγγελματική χρήσηΔεν προβλέπεται άλλη χρήση._ Για τον κλιματισμό είπαμε, προστέθηκε αργότερα.
Εγώ τώρα άμα θέλω το αέριο π.χ. για να γεμίζω μπαλόνια-βεγγαλικά θα ισχυριστώ ότι δεν το απαγορεύει ο νόμος? Έχω την εντύπωση πως θα γελάσει και το παρδαλό στο δικαστήριο, εις βάρος μου εννοείται. Για μένα, με τις φτωχές νομικές γνώσεις που έχω το θέμα τελείωσε εδώ, ας γράψει και κανένας ειδικός στη νομολογία για να μας διαφωτίσει περισσότερο στο τι θα πούμε και θα μας πούνε στο δικαστήριο.εαν επιτρεπονταν θα ηθελε τις ιδιες διαταξεις ασφαλειας που θελουν και τα πρατηρια αεριων καυσιμων και τα δασμολογικα που λεει ο φιλος ειναι πολυ σοβαρη κατηγορια.
Αυτό λέω από χθες. Υπάρχουν και ζητήματα ασφάλειας, τηρούμενων αποστάσεων, πυρανιχνευτικών, πυροσβεστικών και αντιεκρηκτικών διατάξεων κ.α. σε όλες τις εγκαταστάσεις καυσίμων αερίων. Αν επιτρεπόταν ο ανεφοδιασμός, θα έπρεπε να προηγηθεί η σύνταξη ειδικών κανονισμών και γι' αυτά.
Αν εφαρμόσουμε τα οριζόμενα για τα πρατήρια καυσίμων, ζήτω που καήκαμε. -
Προσωπικά μιλώντας πάντα, θεωρώ ότι είμαι νόμιμος όταν χρησιμοποιώ μια συσκευή που έχει εγκριθεί σε χώρα της Ε.Ε. για οικιακή χρήση-από τον κοινό καταναλωτή, για δίκτυο φ.α. οικιακής χρήσης , για νόμιμη δραστηριότητα δηλ για να μετακινω το όχημά μου και όχι για να φτιάχνω βόμβες.
Γενικά βεγγαλικά δεν επιτρέπεται να φτιάχνει και να χρησιμοποιεί ο καθένας. Εξουσιοδοτημένοι-ειδικευμένοι μόνο, κατόπιν άδειας για συγκεκριμένη μέρα-ώρα εκδήλωσης. -
Ο χρήστης ibiza95 έγραψε:
Προσωπικά μιλώντας πάντα, θεωρώ ότι είμαι νόμιμος όταν χρησιμοποιώ μια συσκευή που έχει εγκριθεί σε χώρα της Ε.Ε. για οικιακή χρήση-από τον κοινό καταναλωτή, για δίκτυο φ.α. οικιακής χρήσης , για νόμιμη δραστηριότητα δηλ για να μετακινω το όχημά μου και όχι για να φτιάχνω βόμβες.
Γενικά βεγγαλικά δεν επιτρέπεται να φτιάχνει και να χρησιμοποιεί ο καθένας. Εξουσιοδοτημένοι-ειδικευμένοι μόνο, κατόπιν άδειας για συγκεκριμένη μέρα-ώρα εκδήλωσης.το τι θεωρουμε νομιμο με το τι ειναι νομιμο καποιες φορες εχει την ιδια αποσταση που εχει η Αθηνα απο την Θεσσαλονικη.
-
Γενικά βεγγαλικά δεν επιτρέπεται να φτιάχνει και να χρησιμοποιεί ο καθένας. Εξουσιοδοτημένοι-ειδικευμένοι μόνο, κατόπιν άδειας για συγκεκριμένη μέρα-ώρα εκδήλωσης.το τι θεωρουμε νομιμο με το τι ειναι νομιμο καποιες φορες εχει την ιδια αποσταση που εχει η Αθηνα απο την Θεσσαλονικη.
Συζήτηση κάνουμε.
Επικαλούμαι τα επιχειρήματά μου και διευκρινίζω και παραπάνω ότι ειναι προσωπική εκτίμηση.
Λέω προσωπικά τι πιστεύω και τι θα έκανα ο ίδιος.
Δεν προτρέπω κανέναν ούτε το επιβάλλω.
Με την ευκαιρία να πω ότι δεν ψάχνω πελάτες ούτε για τη συσκευή ούτε για να υπερασπιστώ αν μπλέξουν. -
Εννοείται ότι πολλοί θα το κάναμε. Και εννοείται ότι δεν θα το πολυδιαφημίζαμε. Και εννοείται ότι κάποια στιγμή θα μας πέρνανε χαμπάρι (πχ αυξημένη κατανάλωση) και θα περνάγανε σαφείς νόμους που να το λένε όσο ρητά χρειάζεται ότι είναι παράνομο. Και θα πιάνανε και μερικούς προς παραδειγματισμό.... και θα συνεχίζανε οι άλλοι στα κλεφτά..... κοκ....
Πολλές συσκευές πληρούν προδιαγραφές και κυκλοφορούν. Αυτό δε σημαίνει ότι επιτρέπεται η χρήση τους από οποιονδήποτε/οπουδήποτε κλπ. -
-
Ο χρήστης ibiza95 έγραψε:
... Κάτι ανάλογο με αυτή τη τρομπίτσα αερίου που θέλει μια νύχτα για να γεμίσει τις μπουκάλες...
Αυτή που έχω εγώ θέλει περίπου 5 λεπτά για τη 40λιτρη φιάλη του αυτοκινήτου.
[πώς διάολο φορτώνουμε φωτό θα μου πει κανείς να γελάσουμε] -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
To διαβόητο μαραφέτι σε δράση... Κάτι ανάλογο με αυτή τη τρομπίτσα αερίου που θέλει μια νύχτα για να γεμίσει τις μπουκάλες...
Αυτή που έχω εγώ θέλει περίπου 5 λεπτά για τη 40λιτρη φιάλη του αυτοκινήτου.
[πώς διάολο φορτώνουμε φωτό θα μου πει κανείς να γελάσουμε]Ναι αλλά πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα (το ειδος της συσευής και τον τύπο αερίου).
-
Ξέρει κανένας τι φόροι περιέχονται στην τιμή του φυσικού αερίου για αυτοκίνητα;
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
ΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 2.190 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟ ΑΡΙΘΜΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
ΙΧ: Τώρα επιδότηση από τη ΔΕΠΑ για αγορά
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26519&subid=2&pubid=113220890Ναι,γι'αυτό ανέβασαν στις αντιπροσωπείες της VW την τιμή του Up! 1.000€ πάνω (το Νοέμβριο είχε βασική τιμή 13.100€ σε προσφορά που τους ζήτησα και τώρα που πήγα να ρωτήσω για το 'by Fisikon' που είναι ακριβώς το ίδιο αυτοκίνητο με τον ίδιο εξοπλισμό μου είπαν ξεκινάει απ'τα 13.980€)...
Μην τα επιδοτείτε τόσο βρε χουβαρντάδες θα χρεοκοπήσετε...ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ!
**Πότε επιτέλους θα έρθουν τα Seat Mii,Skoda Citigo κ.λπ. εργοστασιακά αεριοκίνητα να πέσουν οι τιμές λόγω ανταγωνισμού;;; **
-
Φυσικό αέριο και με τη βούλα στα αυτοκίνητα στην Ελλάδα
http://news247.gr/eidiseis/auto/fysiko_aerio_kai_me_th_voula_sta_aytokinhta_sthn_ellada.2832823.html -
Ο χρήστης Pargalatsos έγραψε:
Πότε επιτέλους θα έρθουν τα Seat Mii,Skoda Citigo κ.λπ. εργοστασιακά αεριοκίνητα να πέσουν οι τιμές λόγω ανταγωνισμού;;;
Φερνει παντως και η φιατ το panda cng με τον τουρμπατο 0,9 στα 14Κ
-
Μια που πλέον υπογράφηκε η απόφαση για την τροποποίηση αυτοκινήτων ώστε να καίνε φυσικό αέριο ανοίγω αυτό το θέμα για να μιλήσουμε για εγκαταστάτες και συστήματα.
Υπενθυμίζω ότι ένα κιλό φυσικό αέριο κίνησης ενεργειακά ισοδυναμεί με 1,5 λίτρα αμόλυβδης βενζίνης, με 1,3 λίτρα ντίζελ, και με 2 λίτρα υγραερίου και κοστίζει λίγο λιγότερο από 1 ευρώ. Οπότε σε σχέση με το υγραέριο έχουμε σχεδόν 50% εξοικονόμηση κατανάλωσης! -
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Μια που πλέον υπογράφηκε η απόφαση για την τροποποίηση αυτοκινήτων ώστε να καίνε φυσικό αέριο ανοίγω αυτό το θέμα για να μιλήσουμε για εγκαταστάτες και συστήματα.
Υπενθυμίζω ότι ένα κιλό φυσικό αέριο κίνησης ενεργειακά ισοδυναμεί με 1,5 λίτρα αμόλυβδης βενζίνης, με 1,3 λίτρα ντίζελ, και με 2 λίτρα υγραερίου και κοστίζει λίγο λιγότερο από 1 ευρώ. Οπότε σε σχέση με το υγραέριο έχουμε σχεδόν 50% εξοικονόμηση κατανάλωσης!το Φ.Α. ειναι βραδυκαυστο με σχεση με τα αλλα καυσιμα (βενζινη, υγραεριο) και εχουμε πτωση αποδοσης περιπου 20%, αυτο το προβλημα καλυπτεται θεωριτικα με αλλαγη του χαρτη αβανς, στην πραξη θα σου πω μολις οδηγησω καποιο αυτοκινητο απο μετατροπη, σε μικρα εως μεσσαια Ι.Χ. δεν νομιζω να εχει χρηση λογο του οτι εχει μικρες δεξαμενες και θα χρειαστουν 2-3 για να υπαρχει μια λογικη αυτονομια, αλλο ενα αρνητικο ειναι το μεγαλο βαρος των δεξαμενων που πιστευω οτι για να το ξεπερασουμε θα χρειαστουμε ενισχυση της πισω αναρτησης που θα εχει καποιο κοστος και αυτη.
αλλη μια παραμετρος που ειναι λαθος ειναι οτι ο κινητηρας χρησιμοποιει λιτρα σε καυσιμο και αερα και οχι κιλα, γιατι αν θα μετραγαμε σε κιλα το υγραεριο κατα βαρος εχει μεγαλυτερη θερμογονο δυναμη απο τη βενζινη, με αυτη τη λογικη με υγραεριο το αυτοκινητο θα ειχε καλυτερη αποδοση, στην πραξη ομως δεν συμβαινει αυτο. -
αλλη μια παραμετρος που ειναι λαθος ειναι οτι ο κινητηρας χρησιμοποιει λιτρα σε καυσιμο και αερα και οχι κιλα, γιατι αν θα μετραγαμε σε κιλα το υγραεριο κατα βαρος εχει μεγαλυτερη θερμογονο δυναμη απο τη βενζινη, με αυτη τη λογικη με υγραεριο το αυτοκινητο θα ειχε καλυτερη αποδοση, στην πραξη ομως δεν συμβαινει αυτο.
Και τι σχεση έχει η μονάδα που χρησιμοποιούμε για να μετρήσουμε το καύσιμο με την απόδοση του κινητήρα;
Καμία. Θα μπορούσαμε να μετράμε και σε ουγγιές, το ίδιο θα ήταν. -
Ξέρει κανένας αν πρόκειται να ανοίξει δεύτερο πρατήριο ΦΑ στη Θεσσαλονίκη και που;
Αεριοκίνηση , CNG vehicles