-
Ακούγεται οξύμωρο, αλλά το φ.α. είναι πιο ασφαλές από τη βενζίνη. Ιδίως σε ατύχημα. Ένα σοβαρό ποσοστό των θυμάτων από ατυχήματα με βενζινοκίνητα είναι εξαιτίας της πυρκαγιάς που κάποιες φορές επακολουθεί. Χώρια αυτά που αναφλέγονται στα καλά καθούμενα, μέχρι και Φερράρια υπάρχουν από δαύτα.
Το φ.α. έχει σχεδόν διπλάσιο σημείο ανάφλεξης από τη βενζίνα και απαιτεί πολύ συγκεκριμένη αναλογία με αέρα για να υπάρξει αυτή η ανάφλεξη. -
Ο χρήστης Super@T έγραψε:
Η βενζίνη δεν θέλει συγκεκριμένη αναλογία για να έχει ανάφλεξη;Το παράθυρο αναλογίας για την ανάφλεξη της βενζίνης είναι πολύ μεγαλύτερο. Εξού και τα περί φτωχού και πλούσιου μείγματος.
Στο φ.α. είναι πολύ πιο περιορισμένο.Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Και στην τσεχια τα ιδια πριν δυο τρια χρονια
https://www.denik.cz/pardubicky-kraj/na ... -igbl.html
Εσκασε παλι ενα τουραν, αναφερουν την σκουρια στις μπουκαλες.
Σε αλλα φορουμ αναφερουν ιδιοκτητες την γρηγορη διαβρωση των δεξαμενων τους και σε αλλα μοντελα , καθως στις βορειες χωρες χρησιμοποιειται πολυ το αλατι το χειμωνα.
Κατι λενε για οδηγεια αλλαγης δεξαμενων καθε 5-7 ετη στις περιπτωσεις με σκουρια με μεγαλο ομως κοστος. -
Γιατί, τα εργοστασιακά μοντέλα έχουν εκτεθειμένες τις δεξαμενές;
-
Εχουν ποδια οταν το ειχα δει απο κοντα , αλλα νομιζω εχουν και κενο αναμεσα στην ποδια και την δεξαμενη οποτε περναει το αλατι. Δεν ειμαι ομως απολυτα σιγουρος
Σε ξενα φορουμ ιδιοκτητες αυτοκινητων σε βορειες χωρες ειναι προβληματισμενοι και καποιοι ψαχνουν για μπουκαλες. Το αναλυουν πολλοι το θεμα με ελεγχους και τα ρεστα και ποιος εχει την ευθυνη
-
Το ότι το φα είναι υπό πίεση αποτελεί από μόνο του πηγή κινδύνου σε ατύχημα, τόσο λόγω εκτόνωσης-έκρηξης όσο και ανάφλεξης (αυτά τα δύο δεν ταυτίζονται απαραίτητα). Δεν νομίζω ότι σε ένα σφοδρό ατύχημα κινδυνεύεις λιγότερο από φωτιά σε ένα όχημα φα απ' ότι σε ένα βενζίνης.
-
Αν το καλοσκεφτει κανεις για αυτο τον λογο τα ντεποζιτα βενζινης εγιναν πλαστικα, για λογους σκουριας, ενω στην φορμουλα 1 ειναι ευπλαστα ωστε να μπορουν να παραμορφωθουν χωρις να σκιζονται
Ναι ισως η εκτονωση και μονο αν δεν λειτουργουν σωστα οι βαλβιδες, ακομα και χωρις φωτια εχει φοβερα αποτελεαματα.
Γιατι αραγε δεν φτιαχνουν δεξαμενες απο αλλο υλικο;
-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Αν το καλοσκεφτει κανεις για αυτο τον λογο τα ντεποζιτα βενζινης εγιναν πλαστικα, για λογους σκουριας, ενω στην φορμουλα 1 ειναι ευπλαστα ωστε να μπορουν να παραμορφωθουν χωρις να σκιζονταιΝαι ισως η εκτονωση και μονο αν δεν λειτουργουν σωστα οι βαλβιδες, ακομα και χωρις φωτια εχει φοβερα αποτελεαματα.
Γιατι αραγε δεν φτιαχνουν δεξαμενες απο αλλο υλικο;
Kάπου διάβασα (σε ιταλικό site) ότι σε τελευταία μοντέλα -κυρίως του VAG- χρησιμοποιούν δεξαμενές από πολυμερές υλικό ή ανθρακόνημα που έχει σαν + α) μικρότερο βάρος και β) να μην οξειδώνεται -όπως τα μεταλλικά- και σκουριάζει.
Όμως, μάλλον θα τα εξελίξουν περαιτέρω,γιατί στις συγκρούσεις είναι λιγότερο ανθεκτικά και χρήζουν συχνότερης αντικατάστασης. -
Μακαρι, υπαρχουν λινκ με λεπτομερειες;
Σε ξενα φορουμς καποιοι ιδιοκτητες του εκο απ ειδαν σκουρια στα 50-60000 χλμ.Καποιοι αλλαζουν, για δευτερη και τριτη φορα δεξαμενες, στις οποιες πληρωνουν μονο τα εργατικα ή ενα ποσοστο αυτων.
Και στα πασσατ το ιδιο. Πιο συγχρονα μοντελα απο το τουραν.Το κοστος αλλαγης αν δεν το καλυπτε ως ενα ποσο η φαου βε παει κοντα στα 5000 € για ενα πασσατ στις βορειες χωρες.
Στα ιταλικα τι γινεται; δεν εχουν προβλημα;
Βεβαια στην ελλαδα πιθανον να μην εχουν τοσο σαβαρα θεματα λογω της σπανιοτητας του αλατιου στον δρομο, αλλα δειχνει πως η τεχνολογια των δεξαμενων εχει θεματακια.
Δεν ξερω τι να πιστεψω γιατι οντως ειναι πολυ οικονομικο και καθαρο καυσιμο και συμφερει στα αυτοκινηταΚαι η τουοτα οταν εβγαζε το πριους εμπαινε μεσα 10.000€ σε καθε αυτοκινητο και ομως για λογους περιβαλλοντικους και προωθησης της τεχνολογιας το εκανε. Μετα απο ετη μαζικης παραγωγης πλεον βγαζει κερδος.
-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Μακαρι, υπαρχουν λινκ με λεπτομερειες;Εάν ξέρεις ιταλικά:
https://www.metanoauto.com/modules.php? ... &start=340
και:
http://www.fulgorgas.it/blog/7253/bombo ... gorgas.htm -
Αρα δεν εχουν καθολου σιδερο πανω τους, ουτε συγκολησεις.
Λεει πως δεν θελουν αλλαγη και πως εχουν διαρκεια ζωης 20 ετων.
Φορεθηκαν στα φαουβε; απο ποτε; -
All about CNG tanks
-
Στο υγραέριο πάντως, που έχει πολύ μικρότερη πίεση, ο νόμος ορίζει αντικαταστάτη στα 10 χρόνια.
-
Σημειωτέον το θέμα του βάρους είναι σημαντικό. Πριν από κανα 3μηνο που ρώτησα, η μεγαλύτρη διαθέσιμη δεξαμενή στη χώρα μας έχει χωρητικότητα 17 κιλά συμπιεσμλενου φ.α. και βάρος κενή 150 κιλά. Πιάνει δε όλο το πορτ μπαγκάζ ενός χατσμπακ.
-
Seat ibiza tgi
1ο γέμισμα σήμερα
6:45 το πρωί
11.04kg (από άδειος)
0.929€/kg
10.26€
280 km με και χωρίς a/c, Εγνατία, πόλη -
Να τους το πας πίσω, καίει πολύ!
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Να τους το πας πίσω, καίει πολύ!Δέχομαι και ανταλλαγή αν έχεις να προτείνεις κάτι καλό
-
Μου λένε για τεράστια ουρά αυτοκινήτων κάθε πρωί στο πρατήριο φ.α. της Ανθούσας, στον τερματικό σταθμό των λεωφορείων. Ξέρει κανείς κάτι?
-
Απο οτι καταλαβαινω τουλαχιστον σε οσους χρησιμοποιουν τις δεξαμενες τυπου 1 & 2 το αυτοκινητο πρεπει να ναι ξεκαθαρα εργαλειο με απειρα χιλιομετρα ωστε να βγαλει κερδος ακομα και με αλλαγες δεξαμενων, καθοτι η διαβρωση ερχεται ειτε καθεται ειτε οδηγηται το αυτοκινητο και ετσι στην ουσια ισως μπαινεις μεσα (ζημία) αν κανεις λιγα χιλιομετρα.
Αν εχει τυπου 4 ή το νεο που βγηκε τυπου 5, ισως να συμφερει απο ολες τις πλευρες.
Μιας και το εγραψα και στο ιμπιζα θρεντ, μονταρω τον εαυτο μου,
σελφ σερβις λεμε
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Μου λένε για τεράστια ουρά αυτοκινήτων κάθε πρωί στο πρατήριο φ.α. της Ανθούσας, στον τερματικό σταθμό των λεωφορείων. Ξέρει κανείς κάτι?- Είναι φθηνό(τερο) πρατήριο ;
- Έχει πολλούς πελάτες και λίγες αντλίες ;
- Όλοι γεμίζουν λόγω καλύτερης θερμοκρασίας άρα και περισσότερης πλήρωσης ;
- Η πλήρωση των δεξαμενών είναι πιο χρονοβόρα από του υγραερίου , οπότε μαζεύονται περισσότεροι ;
- Έχει πολλούς ταξιτζίδες με φ.α. και ξεκινούν βάρδια ;
Στις 2 επισκέψεις μου μέχρι σήμερα για φ.α.
Σήμερα που πήγα 6+45 ήμουν μόνος μου , Σάββατο μεσημέρι 16+30 ήμασταν 4 και εμένα με έστειλαν σε άλλη αντλία στο πίσω μέρος και διαπίστωσα ότι όντως η πλήρωση σήμερα 11 kg και το Σαββατο ~8kg γίνεται πιο αργά από του υγραερίου που έβαζα 30ltr
Αεριοκίνηση , CNG vehicles