-
50 λόγοι για να προτιμήσετε το φυσικό αέριο σαν καύσιμο στο ΙΧ σας.
http://www.ngvjournal.com/50-reasons-for-using-ngvcng/
Και 3 για να μην το κάνετε :
- Θα μειωθεί κατακόρυφα η αυτονομία του
- Θα τρώτε την ώρα σας και το φ.α. ψάχνοντας πρατήριο ανεφοδιασμού
- Θα χρειαστεί να κατακρεουργηθεί το ΙΧ και να σαλαμοποιηθεί ο χώρος αποσκευών, αν γίνει εκ μετατροπής
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
αλλη μια παραμετρος που ειναι λαθος ειναι οτι ο κινητηρας χρησιμοποιει λιτρα σε καυσιμο και αερα και οχι κιλα, γιατι αν θα μετραγαμε σε κιλα το υγραεριο κατα βαρος εχει μεγαλυτερη θερμογονο δυναμη απο τη βενζινη, με αυτη τη λογικη με υγραεριο το αυτοκινητο θα ειχε καλυτερη αποδοση, στην πραξη ομως δεν συμβαινει αυτο.
Και τι σχεση έχει η μονάδα που χρησιμοποιούμε για να μετρήσουμε το καύσιμο με την απόδοση του κινητήρα;
Καμία. Θα μπορούσαμε να μετράμε και σε ουγγιές, το ίδιο θα ήταν.Μια που πλέον υπογράφηκε η απόφαση για την τροποποίηση αυτοκινήτων ώστε να καίνε φυσικό αέριο ανοίγω αυτό το θέμα για να μιλήσουμε για εγκαταστάτες και συστήματα.
Υπενθυμίζω ότι ένα κιλό φυσικό αέριο κίνησης ενεργειακά ισοδυναμεί με 1,5 λίτρα αμόλυβδης βενζίνης, με 1,3 λίτρα ντίζελ, και με 2 λίτρα υγραερίου και κοστίζει λίγο λιγότερο από 1 ευρώ. Οπότε σε σχέση με το υγραέριο έχουμε σχεδόν 50% εξοικονόμηση κατανάλωσης!για τα λαθος συμερασματα που μπορει να βγουν αν δεν συγκρινουμε ολα τα καυσιμα με την ιδια μοναδα μετρησης.
-
Αν θέλει κάποιος να συγκρίνει τις τιμές υγραερίου και φυσικού αερίου, διπλασιάζει την τιμή του υγραερίου και κάνει τη σύγκριση.
Απλό! -
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
για τα λάθος συμπεράσματα που μπορεί να βγουν αν δεν συγκρίνουμε όλα τα καύσιμα με την ίδια μονάδα μέτρησης.
Υπάρχει και κάτι που λέγεται πυκνότητα.
-
Νταξ, μπλέξαμε τα κιλά με τα λίτρα και αυτά με τα ευρώ και όλα αυτά με την απόδοση και όοοοολα αυτά με τις επιδόσεις!!!
Καλά ξεμπερδέματα!
ΥΓ: Ο Νικόλας έχει δίκιο για έναν στο περίπου υπολογισμό ΚΟΣΤΟΥΣ!
-
Για το θέμα του αν είναι νόμιμο το μηχάνημα πλήρωσης στο σπίτι έχω να επισημάνω οτι για να πάρεις άδεια από την ΕΠΑ
για την εσωτερική σου εγκατάσταση υποβάλλεις σχέδια που δείχνεις τι είδους συσκευές-καταναλώσεις έχεις.Μετά
έρχεται η ΕΠΑ και κάνει έλεγχο της εγκατάστασής σου.
Οποιαδήποτε αλλαγή στα παραπάνω απαγορεύεται χωρις νέα έγκριση από την ΕΠΑ και αυτοψία....Αν δεν προβλέπεται από κανένα νόμο η εγκατάσταση αυτής της συσκευής δεν προκειται ΠΟΤΕ να πάρεις έγκριση από την ΕΠΑ
-
Η οδήγηση με φυσικό αέριο επιτυγχάνει πάνω από 58% οικονομία σε σχέση με τη βενζίνη και πάνω από 30% σε σχέση με το πετρέλαιο
[url]http://www.tsopelogiannisautogas.gr/συστηματα-αεριοκινησης/κινηση-με-φυσικο-αεριο[/url]
ισχύει αυτό;
έχει κανείς σχόλια για τα fiat cng ;
-
Οντως τα νουμερα αυτα πρεπει να ειναι πολυ κοντα στην πραγματικοτητα, για το αυτοκινητο που σε ενδειαφερει κοιτα τα στοιχεια του κατασκευαστη.
-
http://www.fiat.gr/gr/CMSEL/Documents/cng-models.pdf
60% γράφει η fiat!
-
Μου μοιάζει σαν αυτό που λεγανε-λενε για το υγραέριο και την εξοικονόμηση 50% οπου όσο το είδε κανεις το είδα και εγώ, η μέγιστη εξοικονόμηση είναι 40% οπου αν βαλεις και τα σουξου μουξου που θέλει παει παρακατω. Επίσης λέγανε λόγω της καθαρής καύσης δεν βρωμιζουν τα λάδια και δεν θέλουν τόσο συχνα αλλαγή, αμα θυμηθω και αλλά τετοια ωραία θα τα αναφερω. Τώρα που έμαθε ο κόσμος άλλαξαν το τροπάριο όχι όλοι βέβαια. Και απο το συγκριτικό τι άκρη να βγαλεις οπου για το ενα αναφέρουν κιλά και στο αλλο λιτρα και επίσης μπερδεύουν τιμή και καταναλωση; μπερδεψαν τη πουτσα με τη βουρτσα μάλλον έτσι συμφέρει περισότερο δεν αναφέρουν το σημαντικοτερο πόση είναι η απόδοση ενος λίτρου φ.α. με ενα λίτρο βενζίνη μονο έτσι βγαζεις ορθά συμπεράσματα όλοι οι άλλοι τρόποι είναι για ρίχνουν στάχτες στα ματια. Και ο τσοπελογιαννης είναι απο τους πρωτους διδαξες για τα ωραια που αναφέρω στην αρχή. Είναι αυτος που δίνει και 10-15 χρόνια εγγύηση στο κινητήρα η οποία βέβαια βαση αυτων που θα πρεπει να ισχύουν ακυρώνουν την εγγύηση αλλά το βάζουμε ετσι απλα για να τσιμπισουν τα ζαγαρια. Βέβαια τώρα επειδή είναι η αρχή με το φ.α οι φόροι είναι χαμηλοί μόλις διαδοθεί το 'κράτος' θα αρχίσει να τους ανεβάζει όπως κανει με το υγραέριο και το οποίο όφελος να εξανεμίζεται. Επίσης λόγω οτι είναι νεο δεν ξέρω κατα ποσο μπορούν τα εδώ μαστοριά μπορούν να ρυθμίσουν σωστα το συστημα ηδη με το υγραέριο πολλοί ηταν αυτοι που πήραν τη μηχανή παραμασχαλα λόγω κακής ρύθμισης.
Στάλθηκε από το Vodafone Smart ultra 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Δηλαδή tedd να μην βάζουμε ούτε αέριο ούτε υγραέριο??
Δεν συμφέρουν?? -
Ο χρήστης tedd έγραψε:
Μου μοιάζει σαν αυτό που λεγανε-λενε για το υγραέριο και την εξοικονόμηση 50% οπου όσο το είδε κανεις το είδα και εγώ, η μέγιστη εξοικονόμηση είναι 40% οπου αν βαλεις και τα σουξου μουξου που θέλει παει παρακατω. Επίσης λέγανε λόγω της καθαρής καύσης δεν βρωμιζουν τα λάδια και δεν θέλουν τόσο συχνα αλλαγή, αμα θυμηθω και αλλά τετοια ωραία θα τα αναφερω. Τώρα που έμαθε ο κόσμος άλλαξαν το τροπάριο όχι όλοι βέβαια. Και απο το συγκριτικό τι άκρη να βγαλεις οπου για το ενα αναφέρουν κιλά και στο αλλο λιτρα και επίσης μπερδεύουν τιμή και καταναλωση; μπερδεψαν τη πουτσα με τη βουρτσα μάλλον έτσι συμφέρει περισότερο δεν αναφέρουν το σημαντικοτερο πόση είναι η απόδοση ενος λίτρου φ.α. με ενα λίτρο βενζίνη μονο έτσι βγαζεις ορθά συμπεράσματα όλοι οι άλλοι τρόποι είναι για ρίχνουν στάχτες στα ματια. Και ο τσοπελογιαννης είναι απο τους πρωτους διδαξες για τα ωραια που αναφέρω στην αρχή. Είναι αυτος που δίνει και 10-15 χρόνια εγγύηση στο κινητήρα η οποία βέβαια βαση αυτων που θα πρεπει να ισχύουν ακυρώνουν την εγγύηση αλλά το βάζουμε ετσι απλα για να τσιμπισουν τα ζαγαρια. Βέβαια τώρα επειδή είναι η αρχή με το φ.α οι φόροι είναι χαμηλοί μόλις διαδοθεί το 'κράτος' θα αρχίσει να τους ανεβάζει όπως κανει με το υγραέριο και το οποίο όφελος να εξανεμίζεται. Επίσης λόγω οτι είναι νεο δεν ξέρω κατα ποσο μπορούν τα εδώ μαστοριά μπορούν να ρυθμίσουν σωστα το συστημα ηδη με το υγραέριο πολλοί ηταν αυτοι που πήραν τη μηχανή παραμασχαλα λόγω κακής ρύθμισης.Στάλθηκε από το Vodafone Smart ultra 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Ωραιο να μηδενιζουμε τα παντα, αλλα, ναι αρκετες φορες εφτασε ή και ξεπερασε το 50% το μικροτερο κοστος μετακινησης του αυτοκινητου αναλογα με τις τιμες των 2 καυσιμων ειδικα στην Αττικη (π.χ. το καλοκαιρι το υγραεριο 0,62 και η βενζινη καπου στο 1,34) μεσα στις καποιες εκατονταδες χιλιαδων μετροπων υπηρχαν και μερικες χιλιαδες προβληματα, στη βενζινη αραγε ειναι μικροτερο το ποσοστο προβληματων.
Τελος βρε αθεοφοβε περναει απο το μυαλο σου να συγκρινεις μια εργοστασιακη εγκατασταση με μια του μαστροΜητσου?
Παντως με το φ.α. η πτωση την αποδοσης του αυτοκινητου ειναι εμφανης αλλα οταν το ζητουμενο ειναι η οικονομια μετακινησης πιστευω οτι αυτο ερχετε σε 2η μοιρα ειδικα οταν η υπαρχει η δυνατοτητα να το γυρισεις στη βενζινη και να κανεις και την κ@υλ@ σου. -
Είπα εγώ οτι δεν συμφέρουν?? Πληροφοριακά να σας οτι εδώ και 6 χρόνια έχω υγραέριο. Στο μύνημα απλα αναφέρομαι στο παπατζηλικι που πουλάνε όσο αφορα στην πραγματικη εξοικονόμηση που έχουν τα συστήματα οπου για να προσελκύσουν πελάτες υπερβάλλουν σε ενα βαθμο. αρκετοί που έκαναν εγκατάσταση περιμένουν κάποια εξοικονόμηση που δεν έρχεται και απογοητεύονται. Αυτό θέλω να πω και τίποτα αλλο, απλα εκφραζω και καποια αμφιβολία όσο αφορα αν όλοι οι εγκαταστατες φ.α. μπορούν να ρυθμίσουν το συστημα σωστα. Όσοι έχεται υγραέριο σίγουρα ξερεται οτι το 50% οικονομία που λένε ακόμη και σήμερα και βλέπω ακόμη διαφημιστικές ταμπελε δεν ισχυει καθως και πόσοι κινητήρες πήγαν ακλαφτοι λόγω των τυχαρπαστων που μια ημερα του ήρθε στο μυαλο να γίνουν εγκαταστάτες. Θέλει πολύ προσοχή στη επιλογή του συστηματος και ιδιαίτερα στον εγκατάστατη. Λόγω της αυξησης 15-20% στη κατανάλωση η μέγιστη οφελια ανυπολογισεις και τα διάφορα έξοδα για σερβίς ΚΤΕΟ μέχρι πέρυσι πήγαινε γυρω στο 40% τώρα με το νεο Εφκ πηγε γυρω στο 30%. Μόλις και το φ.α διαδοθεί θα υπερφορολογηθει και αυτο. Θα εξοικονομείς και παλι αλλά όχι τόσο πολύ και αναλαμβανεις και το ρίσκο για τον κινητήρα. Δεν είναι όλα άσπρο μαυρο υπάρχει και το γκρι.
Στάλθηκε από το Vodafone Smart ultra 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Το μέλλον της αυτοκίνησης στους κινητήρες εσωτερικής καύσης στα επόμενα χρόνια ανήκει κατα κύριο λόγο στο cng (τεράστια αποθέματα,χαμηλή και πιο σταθερή τιμή, πολύ πιο καθαρό καύσιμο, νέοι αγωγοί, νέοι παίχτες Κύπρος, Ισραήλ, Αίγυπτος) ειδικά όταν θα φτηνύνουν οι δεξαμενές τύπου 4, και στους νέους βενζινοκινητήρες χαμηλών εκπομπών, όχι στο diesel και στο lpg (Δέστε πόσο πάνε στην Γερμανία τα μεταχειρισμένα UP,Mii,citygo κ.α CNG).
Tο μέγα θέμα στο εκ υστέρων τοποθέτηση συστημάτων cng/lpg είναι (αν υποθέσουμε ότι με τους χάρτες καυσίμου-αερίου πλέον τα καταφέρνουν) κυρίως η ρύθμισή του αβανς, καθότι το cng/lpg εχουν διαφορετική καμπύλη και μεταξύ τους και κυρίως σε σχέση με την βενζίνη, αυτός είναι και ο λόγος της πρόωρης φθοράς ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΔΡΩΝ, ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ σε σχέση με την βενζίνη, σε κάποιους κινητήρες βέβαια αντέχουν με το δυνατόν βέλτιστη ρύθμιση που θα επιτύχει ο σωστός εγκαταστάτης και +200.000ΚΜ, σε άλλους ευπαθείς κινητήρες 60....100...150.000ΚΜ πάντως σίγουρα λιγότερο από ότι με το εργοστασιακό καύσιμό, βέβαια υπάρχει η μεσοβέζικη λύση του εξτρα εγκεφαλάκι του αβανς, Αρα ένα το κρατούμενο ΚΕΦΑΛΑΡΙ κόστος, από 1200 ως 3000 Ε ανάλογα ζημιάς-μοντέλου-μαστορα-ρεκτιφιέ-τι ανταλλακτικά θα μπούνε-εδρες βαλβίδες τιτανίου να βάλω στην εξίσωση και μάλλον σίγουρη αλλαγή αντλίας βενζίνης ή και πολλαπλασιαστή/ων).
Δεύτερο όλοι οι σοβαροί κατασκευαστες συστημάτων μιλάνε για +20% αύξηση κατανάλωσης στο lpg και ίσως λιγο μεγαλύτερης στο cng (που έχει και μεγαλύτερη μείωση απόδοσης) δύο τα κρατούμενα.
Τρίτον σε όλα τα σύχρονα κιτ ψεκάζουν και βενζίνα ανάλογα στροφων, φορτίου, η κατανάλωση βενζίνας είναι μικρή αλλα όχι αμελητέα, τρίτο κρατούμενο.
Τέταρτο αν ζεις Βόρεια και η δουλειά σου απέχει δυό τρία ΚΜ καλύτερα να πας με τα πόδια ή με βενζίνη, μιλάω για τις εκκινήσεις, μεχρι να πιάσει τους 35-40-45 βαθμούς το ψυκτικό, πολύ μικρή αλλα μετρήσιμη κατανάλωση βενζίνης τέταρτο κρατούμενο.
Πέμπτό έξτρα κόστος χαρτιού για ΚΤΕΟ, διπλό σερβις βενζίνη/αέριο, ίσως άλλα λάδια, άλλα μπουζί.
Έκτο μείωση μεταπωλητικής αξίας(στα δικά μου μάτια και πολλών άλλων π.χ ποιός θα πάρει Γιαπωνέζικο, οπελ, φορντ με αέριο).
Προσθέστε λοιπόν, κόστος τοποθέτησης, σίγουρο κόστος επισκευής (αν κάνετε π.χ 200,000 με αέριο), παράλληλη κατανάλωση βενζίνης, επιπλέων κόστη συντήρησης, μείωση μεταπωλητικής αξίας και βγάλτε το κέρδος μετατροπής αλλαγής καυσίμου, στην καλύτερη αγγίζει το 35%, συνήθως ένα 20% είναι ο Μ.Ο.Είμαι υπερ του cng, και ψάχνω μικρό εργοστασικό (τα οποία ναι, είναι ποιό βαριά, ναι, έχουν λιγότερη ιπποδύναμη ,αλλά η ECU τους δουλεύει ΣΩΣΤΑ και με τα δύο καυσιμα στο αβανς, διαχειρίζεται σωστά την αντλία βενζίνης, πιθανόν και να έχουν διαφορετικά κεφαλάρια και παρελκώμενα πολλαπλασιαστές/ μπουζί από τις βενζινικίνητες εκδόσεις) γιατι με βολεύει το πρατήριο.
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ κατανάλωση τα τριά μικρά της VW 3 κιλά /100ΚΜ τιμή κιλού 87 λεπτα άρα 2,7Ε τα 100ΚΜ, το ίδιο και τα Fiat, η mercedes Ε έχει 5-6 κιλά/100KM 5E/100KM.Υ.Γ Από το 2009 ως το 2016 είχα clioII 1.4 16V με lpg είχα κάνει 100.000 με αέριο (80-180000) χωρίς εμφανή πρόβλημα στον κινητήρα αλλά με αρκετα μικροπροβλήματα, Για μένα τέλος εποχής για lpg, ανοίγει η εποχή cng και εκει πρέπει να επικεντρωθούν οι σοβαροι εγκαταστάτες συστημάτων.
-
Δεν ειναι εφικτη η τοποθετηση φ.α. σε πολλα αυτοκινητα λογο του οτι οι δεξαμενη ή οι δεξαμενες πρεπει να ειναι εξω απο το αυτοκινητο (δεν υπαρχει χωρος στα περισσοτερα) καθως και το κοστος εγκαταστασης του κιτ θελει και αλλες επεμβασεις οπως στη πισω αναρτηση.
Τα συγχρονα συστηματα φ.α. εχουν και τη δυνατοτητα ρυθμισης αβανς μεσα απο τον εγκεφαλο τους χωρις να χρειαζετε εξτρα εγκεφαλακι. -
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
Δεν ειναι εφικτη η τοποθετηση φ.α. σε πολλα αυτοκινητα λογο του οτι οι δεξαμενη ή οι δεξαμενες πρεπει να ειναι εξω απο το αυτοκινητο (δεν υπαρχει χωρος στα περισσοτερα) καθως και το κοστος εγκαταστασης του κιτ θελει και αλλες επεμβασεις οπως στη πισω αναρτηση.
Τα συγχρονα συστηματα φ.α. εχουν και τη δυνατοτητα ρυθμισης αβανς μεσα απο τον εγκεφαλο τους χωρις να χρειαζετε εξτρα εγκεφαλακι.Αν όντως γίνεται το τελευταίο (μπορεις δημόσια να μας πεις ποιά συστήματα ρυμθίζουν και αβανς) θα αναθεωρήσω και θα μετατρέψω το δικό μου σε cng
-
Πολύ ενδιαφέρον το post του 106s16, δεν το κάνω quote να μη γεμίζω το forum.
Αν και στο μυαλό μου ήταν να αλλάξω το colt που χρησιμοποιούμε ως δεύτερο, τελικά αποφάσισα να το αναβάλλω και ένας λόγος είναι προκειμένου να εξαπλωθεί το δίκτυο πρατηρίων cng και να αγοράσω ένα μικρό που να καίει τέτοιο καύσιμο.
Πιστεύω, ειδικά σε όσα είναι τοποθετημένο από το εργοστάσιο, θα έχουν μηδενικά προβλήματα (fiat και vag στην κατηγορία που με ενδιαφέρει, προς το παρών, αν δεν κάνω λάθος). -
Ο χρήστης 106S16 έγραψε:
Αν όντως γίνεται το τελευταίο (μπορεις δημόσια να μας πεις ποιά συστήματα ρυμθίζουν και αβανς) θα αναθεωρήσω και θα μετατρέψω το δικό μου σε cng
Γιατι να μη μπορω μυστικο του κρατους ειναι?
Ενα πολυ καλο κατα την αποψη μου.
http://www.europegas.com.gr/portfolio-p ... perior-48/ -
Ο χρήστης Andreas-Qashqai έγραψε:
Πολύ ενδιαφέρον το post του 106s16, δεν το κάνω quote να μη γεμίζω το forum.
Αν και στο μυαλό μου ήταν να αλλάξω το colt που χρησιμοποιούμε ως δεύτερο, τελικά αποφάσισα να το αναβάλλω και ένας λόγος είναι προκειμένου να εξαπλωθεί το δίκτυο πρατηρίων cng και να αγοράσω ένα μικρό που να καίει τέτοιο καύσιμο.
Πιστεύω, ειδικά σε όσα είναι τοποθετημένο από το εργοστάσιο, θα έχουν μηδενικά προβλήματα (fiat και vag στην κατηγορία που με ενδιαφέρει, προς το παρών, αν δεν κάνω λάθος).Ο ανεφοδιασμος ειναι μια αρκετα αργη διαδικασια, καλο θα ειναι να περιμενεις και αλλα πρατηρια γιατι αν τυχει να εχεις και κανα-δυο αυτοκιντα μπροστα σου καλυτερα να πας για καφε.
-
Ο χρήστης 106S16 έγραψε:
...Τέταρτο αν ζεις Βόρεια και η δουλειά σου απέχει δυό τρία ΚΜ καλύτερα να πας με τα πόδια ή με βενζίνη, μιλάω για τις εκκινήσεις, μέχρι να πιάσει τους 35-40-45 βαθμούς το ψυκτικό, πολύ μικρή αλλα μετρήσιμη κατανάλωση βενζίνης τέταρτο κρατούμενο.Ξέχασες το ποδήλατο
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ κατανάλωση τα τριά μικρά της VW 3 κιλά /100ΚΜ τιμή κιλού 87 λεπτα άρα 2,7Ε τα 100ΚΜ, το ίδιο και τα Fiat, η mercedes Ε έχει 5-6 κιλά/100KM 5E/100KM.
[url]http://www.4troxoi.gr/4tlibrary/article.php?year=2013&month=10&issue=657&cat=ΜικρέςΔοκιμές&number=13864[/url]
εδώ γράφουν για πραγματική κατανάλωση 5,1 και όχι 3 κιλά/100 χλμ.
Αεριοκίνηση , CNG vehicles