-
15.990 τιμή καταλόγου με μεταλλικό χρώμα 16430€ (polo)
Εχω και την προσφορά από την εταιρεία
Παιδιά κλίνω προς το polo... πορτοκαλί energetic όπως το αποκαλεί...
Από πλευράς μηχανής, τα 999 κ.εκ. (με 90hp βέβαια) είναι λίγα για 150km για 15-20 ημέρες το μήνα;
Εγνατία οδό έτσι κι αλλιώς με 110-120 πάω... με το 16v 80hp punto, θα αισθανθώ διαφορά (στο 'τράβηγμα') ή οι νέοι κινητήρες είναι αποδοτικοί και στα 999κ.εκ; -
Θα νομίζεις οτι οδηγείς πύραυλο λόγω της turbo ροπής (σε σχέση με τη punto ε!) .
Κάνουν κάποια έκπτωση ;
-
Ο χρήστης nrg_polini έγραψε:
Θα νομίζεις οτι οδηγείς πύραυλο λόγω της turbo ροπής (σε σχέση με τη punto ε!) .Κάνουν κάποια έκπτωση ;
Τέλεια!
Δε το προχωρήσαμε μέχρι τέλους, απλά ήθελα να δω τη χρηματική διαφορά με το golf, εχει έκθεση αυτοκινήτου Θεσσαλονίκη αυτό το 3ημερο, θα παω από εκεί να δω και ibiza - Leon, να ολοκληρώσω στο μυαλό τις επιλογές.. (δυστυχώς δεν είναι και πολλές) και μετα θα το ψάξω καλύτερα. -
Θα νιώσεις μεγάλη αναβάθμιση στη δύναμη σε σχέση με το υπάρχον.
-
Ο χρήστης terry308 έγραψε:
15.990 τιμή καταλόγου με μεταλλικό χρώμα 16430€ (polo)
Εχω και την προσφορά από την εταιρεία
Παιδιά κλίνω προς το polo... πορτοκαλί energetic όπως το αποκαλεί...
Από πλευράς μηχανής, τα 999 κ.εκ. (με 90hp βέβαια) είναι λίγα για 150km για 15-20 ημέρες το μήνα;
Εγνατία οδό έτσι κι αλλιώς με 110-120 πάω... με το 16v 80hp punto, θα αισθανθώ διαφορά (στο 'τράβηγμα') ή οι νέοι κινητήρες είναι αποδοτικοί και στα 999κ.εκ;Eίχα το εν λόγω Punto το 2001 στο αγροτικό που έκανα με διαδρομές Θήβα-Αλίαρτο-Λειβαδιά-Αθήνα.Μια χαρά αμαξάκι ήταν,αλλά η δύναμη και το τράβηγμα που θα έχεις από το turbo -όπως λένε και τα παιδιά-,δεν συγκρίνονται..
Πάντως,όσον αφορά το Polo με αέριο φαίνεται πιο vfm σε σύγκριση με το Ibiza,αλλά επειδή χθες διάβασα σε ιταλικό site πως υπήρξε ένα προσωρινό stop στις παραγγελίες στην Ιταλία (πιθανόν λόγω μεγάλης ζήτησης) και αναμονές που αγγίζουν 5-6μήνες,ξεκαθάρισε το καλά με την αντιπροσωπεία αυτό το θέμα,αν ενδιαφέρεσαι να προχωρήσεις για το αμάξι.Βέβαια,αυτό που διάβασα αφορά κυρίως την έκδοση highline (εκεί μπορούν να παραγγείλουν CNG και σε άλλες εκδόσεις εκτός της comfortline,όπως ισχύει και για το Ibiza),καλό όμως είναι να τους δείξεις πως είσαι υποψιασμένος απ'την αρχή και ότι δεν θα σου τα γυρίζουν τα λεγόμενά τους εύκολα,μετά την παραγγελία. -
Καλημέρα
Όντως και οι 2 αντιπρόσωποι της vw στη Θεσσαλονίκη μου ανέφεραν αναμονή 5 μηνών περίπου, λόγω μεγάλης αγοράς από την Ιταλία και λόγω έλλειψης υλικών για κατασκευή κινητήρων.
Οπότε το αυτοκίνητο φτιάχνεται από το 0 και θέλει σχεδόν 1 μήνα για να βγει από το εργοστάσιο.
Polo & Ibiza είναι πιο σφικτά στην θέση οδήγησης, στο ibiza ο πίσω επιβάτης μέχρι 1.8 είναι οκ, αλλιώς φτάνει ουρανό, ενώ στο polo έχει λίγο κενό.
Το κυριότερο μειονέκτημα τους είναι φυσικά το πορτμπαγκάζLeon & Golf πιο άνετα σε θέση οδήγησης, πίσω επιβατών και χώρο αποσκευών αλλά ξεκινούν από τα 20.000 & 22.000 € αντίστοιχα.
Το octavia που είναι πολύ άνετο ξεκινά από 21000€ ανάλογα την έκδοση και τον εξοπλισμό αλλά σε χώρους οδηγού επιβατών και αποσκευών παίζει μόνο τουΔυστυχώς για το Arona δεν υπάρχει κάποια σαφής ημερομηνία άφιξης και τιμολόγησης... υπολογίζουν περίπου Χριστούγεννα και περίπου 1000€ φθηνότερο από το Leon...
-
Οπότε πού καταλήγεις;
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Οπότε πού καταλήγεις;Εχω μπερδευτεί... και η αναμονή 5 μηνών δε μ άρεσε...
Μιας και είχα βάλει και το leasing στο μυαλό μου, λογικά θα λάβω ίδια απάντηση.
Οπότε
Σκέφτομαι και μεταχειρισμένο εσωτερικού ή εξωτερικού ή από test drive... για μείωση κόστους...
Επίσης
Το ότι ένιωσα πιο άνετα στο octavia και το γεγονός ότι το χρειάζομαι για αποστάσεις 150 χλμ μου λέει να πάω σε octavia... αν και είναι πιο οικογενειακό..
Μεταχειρισμένα Leon&Golf εξωτερικού πάνε στα λεφτά των νέων Ibiza&Polo -
Δες τις παρακάτω Octavia, έχει για διάφορα βαλάντια:
https://www.car.gr/12785910-skoda-octavia-g-tec
https://www.car.gr/12669157-skoda-octavia
https://www.car.gr/12287714-skoda-octav ... bition-f-l
https://www.car.gr/11822179-skoda-octavia-g-tec
Πάντως, όλοι λένε τα καλύτερα λόγια για την Octavia, άσχετα από το καύσιμο. Πρόκειται για εξαιρετικά ολοκληρωμένο αυτοκίνητο. Μακάρι να σου κάνει κάποιο από αυτά.
-
Δες τις παρακάτω Octavia, έχει για διάφορα βαλάντια:
Πάντως, όλοι λένε τα καλύτερα λόγια για την Octavia, άσχετα από το καύσιμο. Πρόκειται για εξαιρετικά ολοκληρωμένο αυτοκίνητο. Μακάρι να σου κάνει κάποιο από αυτά.Ευχαριστώ
Τα έχω δει , του 2015 μ αρέσει λόγω τιμής και navi αλλά όχι λόγω έτους και χιλιομέτρων ... πρέπει να είναι εξωτερικού και αυτό
Το τελευταίο είναι στα 19200€ με το κλειδί στο χέρι ... ενώ 5' λεπτά νωρίτερα με είχαν πει 18500€ -
Αυτό στα 18.400; Υπό συζήτηση κιόλας; Θα πρέπει να έρθεις στην Αθήνα βέβαια, αλλά μη σκας. Το ανέβασμα κοστίζει μόνο 20 ευρώ με το φυσικό αέριο.
-
Αυτό στα 18.400; Υπό συζήτηση κιόλας; Θα πρέπει να έρθεις στην Αθήνα βέβαια, αλλά μη σκας. Το ανέβασμα κοστίζει μόνο 20 ευρώ με το φυσικό αέριο.Ξεχνάς τα διόδια ~30€
-
Γειά σας κι από εμένα..έχω χρόνια να γράψω εδώ..και ευτυχώς σας βρήκα να γράψω το προβληματισμο μου..
Είμαι κι εγώ ανάμεσα στο polo και Ibiza με φυσικό αέριο..κάτι παρατήρησα με τον εξοπλισμό και τη τιμή των δύο αυτοκινήτων...μπαίνω καθημερινά σε ιταλικό φόρουμ και διαβάζω για τις καθυστερήσεις των παραδόσεων αλλά και το ότι δεν δέχονται άλλες παραγγελίες προς το παρόν..Γραψανε στο ιταλικό φόρουμ..αλλά το έψαξα και εγώ...ότι από 1-9-2018 κάθε αυτοκίνητο που θα παράγεται θα πρέπει να φέρει φίλτρο μικροσωματιδιον..όπως στα ντιζελ..
Και ο λόγος είναι για τους ρύπους..ευρωπαϊκή οδηγία.
Επίσης γραψανε ότι ίσως αλλάξουν και τις δεξαμενές στο πόλο...βάζοντας από ανθρακονημα τις ελαφριες..η και ακόμα και τρίτη δεξαμενή..για να αυξηθεί η αυτονομία και για να χωρέσει η 3η δεξαμενη μικραινουν το τεπόζιτο βενζίνης στα 15 λίτρα.Το θέμα είναι το φίλτρο μικροσωματιδιον που θα πρέπει να μπει από 1-9-18.
Και ρωτώ αν είναι καλύτερα να αγοραστεί το αμάξι με αυτό η χωρίς αυτο;;;
-
Εξαρτάται το κόστος και το χρονικό διάστημα στο οποίο πρέπει να αλλαχτεί. Προσωπικά θα προτιμούσα να μην έχω ένα επιπλέον φίλτρο που θα θέλει καθαρίσματα, ξεβουλωμα, αντικατάσταση κλπ αλλά ηθικά θα ήταν σωστότερο να να υπάρχει μπας και σώσουμε τίποτα από τη μόλυνση του περιβάλλοντος.
Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Αυτό το φίλτρο δεν πρέπει να είναι σαν το φίλτρο αέρα για παραδειγμα..
Κάπου στο σωλήνα της εξάτμισης θα είναι..σαν το καταλύτη. -
Καλημέρα βλέποντας τον Ευρωπαϊκό χάρτη με τα πρατήρια cng είδα κάτι διαφορές
Πολωνία & Πορτογαλία λένε Cng & Lng και στη Γερμανία που σκέφτομαι να επισκεφτώ Cng - H & Cng - L
Ξέρετε ποιες είναι οι διαφορές ; -
Ο χρήστης Super@T έγραψε:
CNG-High , CNG-Low. Διαφορετικό ποσοστό μεθανίου στο μείγμα, με διαφορετική τιμή και διαφορετική αυτονομία.
High το καλό, ακριβό, low, το μέτριο, το φτηνόΩραία , ευχαριστώ
-
Και εμενα μ αρεσει το να κινουμε τοσο φθηνα, αλλωστε επειδη μ αρεσουν τα αυτοκινητα, ψαχνω συνεχως αφορμες και ξεπορτιζω μονο και μονο για να στριβω το τιμονι και να ακουω τον κινητηρα.
Σιγουρα κανω 7500+ χλμ εξτρα ανα ετος μονο και μονο για να οδηγω.Θα σκεφτομουν ενα φυσικου αεριου και για το περιβαλλον και για την τσεπη μου.
Ερωτημα, ποσο ασφαλες ειναι; επειδη διαβαζω συνεχως για την ασφαλεια του, αλλα καποια φαου βε στην ευρωπη εσκασαν και υπηρξε προβλημα στην ευρωπη, και απαγορευτηκε η τροφοδοσια με φυσικο αεριο για μια περιοδο μεχρι να δουν τι συνεβει
Απο την στιγμη ομως που συνεβει εστω μια-δυο φορες σε αυτοκινητο μαζικης παραγωγης και μαλιστα μιας εταιριας που φημιζεται για την ποιοτικη προσεγγιση και τη λεπτομερεια, με βαζει σε σκεψεις.
Γιατι εσκασαν βγηκε συμπερασμα;Βαλτε κανα λινκ, σοβαρο που να αποδικνυει το αντιθετο, αλλα με δοκιμες οχι γενικα και αοριστα.
-
Καταρχάς, η Φάουβε έχει κάνει πάρα πολλές αμαρτίες τελευταία για να θεωρείται σοβαρή κι αξιόπιστη. Ίσα-ίσα που πλέον έχει χάσει και τα δύο αυτά χαρακτηριστικά, αν υποθέσουμε ότι τα είχε κάποτε.
Δεύτερον, χιλιάδες οχήματα κυκλοφορούν δεκαετίες τώρα κι όλα βαίνουν καλώς. Με εξαίρεση την ελαττωματική παρτίδα των Γερμανών. Δες το ως κάτι μεμονωμένο, άλλωστε έληξε. -
Ενταξει, εγω την θεωρω μια σοβαρη εταιρια με καποια προβληματακια αξιοπιστιας, αλλα σοβαρη.
Ειναι τοσα πολλα στην ευρωπαϊκη αγορα;
Για ποιο λογο ομως εσκασαν;
Καπου διαβασα πως υπηρχε διαβρωση των δεξαμενων. Δηλαδη με τα αλατια του χειμωνα υπηρξε σταδιακη διαβρωση; δηλαδη στις βαλβιδες του σκουριασε ή καπου αλλου; δεν βρισκω καποια ενημερωση.
δεν ξερω ομως αν ισχυει ή οχι αυτο που διαβασα.
Σε αλλα οχηματα υπαρχουν δειγματα τετοια διαβρωσης; γιατι της φαουβε το επαθαν; τι ειχαν λαθος;
Αυτο ψαχνω σε λινκ αλλα τιποτα.
Αεριοκίνηση , CNG vehicles