-
Καλησπέρα κύριοι!
Διαβάζω το φόρουμ περι τα 3 χρόνια + καθημερινά κι ανελιπώς και έχω γράψει και κάποιες ελάχιστες φορές. Ο λόγος είναι ότι εχω παρατηρήσει ότι τα αίματα ανάβουν εύκολα και προσπαθώ όσω μπορώ να κρατάω low profile.Στα καθέκαστα τώρα αισίως κλείνω τα 30 οσονούπω, κάτοικος Νορβηγίας πλέον μετά της αγαπημένης και του λατρεμένου σκυλιού μας (Θυληκό λαμπραντόρ), για να δικαιολογήσω το μέγεθος του αυτοκινήτου το οποίο χρειάζομαι! Όλα πάνε πρίμα λοιπόν εδώ και αφού έχουμε κλείσει συμβόλαια και τα λοιπά, βγήκα στην αγορά για σεργιάνι και καθώς σύντομα θα χρειαστούμε μεταφορέα μεγάλων διαστάσεων, έκανα τις ψακτικές μου. Εδώ να πω, ότι είμαι ιταλόφιλος, με πολλές λοξές ματιές προς Μ. Βρετανία και λιγότερα προς Μόναχο, αλλά με υπαρκτό ενδιαφέρον. Στην Ελλάδα πριν φύγω οδηγούσα μια Giulietta 170 ΜΑ, η οποία πουλήθηκε σε σχετικά καλή τιμή για την εποχή, λόγω μετακόμισης στην Δανία (στην οποία τα αυτοκίνητα είναι ακόμα πιο ακριβά απ' ότι εδω παρεπιπτόντως!!!). Όπως άφησα να ενοηθεί, τα αυτοκίνητα εδώ είναι απογοητευτικά ακριβά, με αποτέλεσμα οικονομετεχνικά, αλλά και βάσει αναγκών να μην αξίζει να 'επενδύσω' σε κάποιο πολυτελές μικρομεσαίο ή μεσαίο.
Έτσι λοιπόν, μετά την ευχάριστη έκπληξη που μου προξένεισε ενα Α3 1.8 TFSI quattro DSG, και την ΜΕΓΑΛΗ απογοήτευση από την καινούρια A-class με έναν 1.6 TDI 109 Ps (και όχι λόγω κινητήρα!!! ), είπα να τεστάρω 2-3 αυτοκίνητα που πραγματικά με ενδιαφέρουν και θα μας βοηθήσουν τόσο στην καθημερινότητα, όσο και για τα μεγάλα ταξίδια του καλοκαιριού.
Όλα τα μοντέλα περιέχουν τον ίδιο εξοπλισμό και είναι αυτόματα, με παρόμοιες ιπποδυνάμεις, diesel κινητήρες και τετρακίνητα και φυσικά έχουν παρόμοιες τιμές.-
Range Rover Evoque 5d: Πανέμορφο αυτοκίνητο για την κατηγορία, ολόφρεσκο και πολυτελέστατο! Μαγικό χαλί πάνω σε οποιαδήποτε επιφάνεια δοκιμάστηκε! Κινητήρας θα έλεγα μέτριος/επαρκής και κιβώτιο αρκετά καλό στην αυτόματη λειτουργία, αλλά με πολλές καθυστερήσεις στην ημιαυτόματη. Απογοητευτικότατοι χώροι και κυρίως το πορτ παγκάζ... Απορώ που βρήκαν αυτά τα 550l που ισχυρίζονται... Εμένα μου φάνηκε ελάχιστα μεγαλύτερο απο της Giulietta.. Στην ουσία, ξενερώνω που το λέω, αλλά απορίπτεται λόγω χώρων, ΔΥΣΤΥΧΩΣ!
-
Volvo XC60: Τίμιο σε όλα του, από αίσθηση ποιότητας και κατασκευής μέχρι επιδόσεις και πάτημα/αίσθηση οδήγησης.. Ικανοποιητικοί χώροι, αλλά το πιο τσιμπημένο της κατηγορίας!
3)BMW X3: Πιθανότατα ο νικητής της κατηγορίας για τα γούστα μου.. Αρκούντως 'σπορ' και με το καλύτερο κιβώτιο και κράτημα! Η εξωτερική εμφάνιση είναι ένα 'προβληματάκι', ενώ η εσωτερική είναι αποδεκτή και με αρκετά ποιοτικό χαρακτήρα. Εκεί που δεν έχει αντίπαλο είναι οι χώροι! Και για τους πίσω επιβάτες, αλλά και το πορτ παγκάζ είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα και νομίζω αυτό ακριβώς που ψάχναμε..
Μετά λοιπόν την οδήγηση και των 3 αυτώ μοντέλων, κοίταξα για την τιμή της 5αρας SW και ω τι έκπληξη, είναι σχεδόν ίδια με την τιμή της X3 και προς τα κάτω! Δεν την οδήγησα, αλλά την τσέκαρα στην αντιπροσωπεία και τουλάχιστον εσωτερική σχεδίαση, ποιότητα και χώροι είναι εφάμιλοι και πιθανότατα καλύτεροι! Κινητήρα-κιβώτιο χρησιμοποιούν τον ίδιο, οπότε φαντάζομαι οδηγικά θα είναι καλύτερη! Ο πωλητής μου πρότεινε την χdrive λόγω χειμώνα εδώ, αλλά μου είναι δύσκολο να απορίψω έτσι εύκολα την πίσω κίνηση... Το μεγάλο αγκάθι είναι η εξωτερική εμφάνιση της touring που δεν μου κάθεται με τιποτα... Αν επρόκειτο για το σεντάν, δεν θα το σκεφτόμουν καν, αλλά το touring με βάζει σε σκέψεις..
Και πάνω εκεί που τα σκέφτομαι όλα αυτά, κάνει μπάσιμο ένα αυτοκίνητο που δεν θα περίμενα σε αυτήν την κατηγορία τιμής και εξεπλάγην θετικά.. Jaguar XF Sportback! Με 200 άλογα σε αντίθεση με τα 163 των υπολοίπων και με τιμή αρκετά χαμηλότερη έναντι των άλλων, ακόμα και της 5αρας touring!!!! Δεν το οδήγησα, ούτε το είδα απο κοντά, οπότε μόνο εικασίες μπορώ να κάνω προς το παρόν.Μετά το 'σεντόνι' λοπόν, ζητάω συγνώμη για την πολυλογία και αφήνομαι στα έμπειρα μυαλά σας για περαιτέρω πληροφορίες, γνώμες, λύσεις και τα λοιπά ωραία που πιθανότατα έχετε να μου πείτε!
υγ1: Μιλάμε για την κατηγορία 2λιτρων κινητήρων και δυστυχώς μόνο για diesel, καθώς τα βενζινοκίνητα παραξεφεύγουν σε τιμή!
υγ2: Group VAG απορρίπτεται εν τη γεννέσει και για να μην κατηγορηθώ, έχω εμπειρία ως κάτοχος Polo επι 9 συναπτά έτη! -
-
Καλησπέρα κύριοι!
Διαβάζω το φόρουμ περι τα 3 χρόνια + καθημερινά κι ανελιπώς και έχω γράψει και κάποιες ελάχιστες φορές. Ο λόγος είναι ότι εχω παρατηρήσει ότι τα αίματα ανάβουν εύκολα και προσπαθώ όσω μπορώ να κρατάω low profile.Στα καθέκαστα τώρα αισίως κλείνω τα 30 οσονούπω, κάτοικος Νορβηγίας πλέον μετά της αγαπημένης και του λατρεμένου σκυλιού μας (Θυληκό λαμπραντόρ), για να δικαιολογήσω το μέγεθος του αυτοκινήτου το οποίο χρειάζομαι! Όλα πάνε πρίμα λοιπόν εδώ και αφού έχουμε κλείσει συμβόλαια και τα λοιπά, βγήκα στην αγορά για σεργιάνι και καθώς σύντομα θα χρειαστούμε μεταφορέα μεγάλων διαστάσεων, έκανα τις ψακτικές μου. Εδώ να πω, ότι είμαι ιταλόφιλος, με πολλές λοξές ματιές προς Μ. Βρετανία και λιγότερα προς Μόναχο, αλλά με υπαρκτό ενδιαφέρον. Στην Ελλάδα πριν φύγω οδηγούσα μια Giulietta 170 ΜΑ, η οποία πουλήθηκε σε σχετικά καλή τιμή για την εποχή, λόγω μετακόμισης στην Δανία (στην οποία τα αυτοκίνητα είναι ακόμα πιο ακριβά απ' ότι εδω παρεπιπτόντως!!!). Όπως άφησα να ενοηθεί, τα αυτοκίνητα εδώ είναι απογοητευτικά ακριβά, με αποτέλεσμα οικονομετεχνικά, αλλά και βάσει αναγκών να μην αξίζει να 'επενδύσω' σε κάποιο πολυτελές μικρομεσαίο ή μεσαίο.
Έτσι λοιπόν, μετά την ευχάριστη έκπληξη που μου προξένεισε ενα Α3 1.8 TFSI quattro DSG, και την ΜΕΓΑΛΗ απογοήτευση από την καινούρια A-class με έναν 1.6 TDI 109 Ps (και όχι λόγω κινητήρα!!! ), είπα να τεστάρω 2-3 αυτοκίνητα που πραγματικά με ενδιαφέρουν και θα μας βοηθήσουν τόσο στην καθημερινότητα, όσο και για τα μεγάλα ταξίδια του καλοκαιριού.
Όλα τα μοντέλα περιέχουν τον ίδιο εξοπλισμό και είναι αυτόματα, με παρόμοιες ιπποδυνάμεις, diesel κινητήρες και τετρακίνητα και φυσικά έχουν παρόμοιες τιμές.-
Range Rover Evoque 5d: Πανέμορφο αυτοκίνητο για την κατηγορία, ολόφρεσκο και πολυτελέστατο! Μαγικό χαλί πάνω σε οποιαδήποτε επιφάνεια δοκιμάστηκε! Κινητήρας θα έλεγα μέτριος/επαρκής και κιβώτιο αρκετά καλό στην αυτόματη λειτουργία, αλλά με πολλές καθυστερήσεις στην ημιαυτόματη. Απογοητευτικότατοι χώροι και κυρίως το πορτ παγκάζ... Απορώ που βρήκαν αυτά τα 550l που ισχυρίζονται... Εμένα μου φάνηκε ελάχιστα μεγαλύτερο απο της Giulietta.. Στην ουσία, ξενερώνω που το λέω, αλλά απορίπτεται λόγω χώρων, ΔΥΣΤΥΧΩΣ!
-
Volvo XC60: Τίμιο σε όλα του, από αίσθηση ποιότητας και κατασκευής μέχρι επιδόσεις και πάτημα/αίσθηση οδήγησης.. Ικανοποιητικοί χώροι, αλλά το πιο τσιμπημένο της κατηγορίας!
3)BMW X3: Πιθανότατα ο νικητής της κατηγορίας για τα γούστα μου.. Αρκούντως 'σπορ' και με το καλύτερο κιβώτιο και κράτημα! Η εξωτερική εμφάνιση είναι ένα 'προβληματάκι', ενώ η εσωτερική είναι αποδεκτή και με αρκετά ποιοτικό χαρακτήρα. Εκεί που δεν έχει αντίπαλο είναι οι χώροι! Και για τους πίσω επιβάτες, αλλά και το πορτ παγκάζ είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα και νομίζω αυτό ακριβώς που ψάχναμε..
Μετά λοιπόν την οδήγηση και των 3 αυτώ μοντέλων, κοίταξα για την τιμή της 5αρας SW και ω τι έκπληξη, είναι σχεδόν ίδια με την τιμή της X3 και προς τα κάτω! Δεν την οδήγησα, αλλά την τσέκαρα στην αντιπροσωπεία και τουλάχιστον εσωτερική σχεδίαση, ποιότητα και χώροι είναι εφάμιλοι και πιθανότατα καλύτεροι! Κινητήρα-κιβώτιο χρησιμοποιούν τον ίδιο, οπότε φαντάζομαι οδηγικά θα είναι καλύτερη! Ο πωλητής μου πρότεινε την χdrive λόγω χειμώνα εδώ, αλλά μου είναι δύσκολο να απορίψω έτσι εύκολα την πίσω κίνηση... Το μεγάλο αγκάθι είναι η εξωτερική εμφάνιση της touring που δεν μου κάθεται με τιποτα... Αν επρόκειτο για το σεντάν, δεν θα το σκεφτόμουν καν, αλλά το touring με βάζει σε σκέψεις..
Και πάνω εκεί που τα σκέφτομαι όλα αυτά, κάνει μπάσιμο ένα αυτοκίνητο που δεν θα περίμενα σε αυτήν την κατηγορία τιμής και εξεπλάγην θετικά.. Jaguar XF Sportback! Με 200 άλογα σε αντίθεση με τα 163 των υπολοίπων και με τιμή αρκετά χαμηλότερη έναντι των άλλων, ακόμα και της 5αρας touring!!!! Δεν το οδήγησα, ούτε το είδα απο κοντά, οπότε μόνο εικασίες μπορώ να κάνω προς το παρόν.Μετά το 'σεντόνι' λοπόν, ζητάω συγνώμη για την πολυλογία και αφήνομαι στα έμπειρα μυαλά σας για περαιτέρω πληροφορίες, γνώμες, λύσεις και τα λοιπά ωραία που πιθανότατα έχετε να μου πείτε!
υγ1: Μιλάμε για την κατηγορία 2λιτρων κινητήρων και δυστυχώς μόνο για diesel, καθώς τα βενζινοκίνητα παραξεφεύγουν σε τιμή!
υγ2: Group VAG απορρίπτεται εν τη γεννέσει και για να μην κατηγορηθώ, έχω εμπειρία ως κάτοχος Polo επι 9 συναπτά έτη! -
-
Καλησπέρα κύριοι!
-
-
Κοίτα GLK 220/250 CDI
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Κοίτα GLK 220/250 CDIΑκριβώς
-
To** Evoque **θα το ξανακοιτούσα, μήπως υπάρχει κάποιο κιτ επιδιόρθωσης.
Απο τις φωτογραφίες, φαίνεται να έχει χώρο για το pet σου.Η 5άρα είναι ωραία αλλά η νεα** E** , στα δικά μου μάτια πιο νόστιμη.
Ξεφεύγεις λίγο σε κυβικά βέβαια (+200cc για τον 2.2).Τζιπάκι πάντως της σειράς, χωρίς κάποιον σοβαρό λόγο , δεν θα έπαιρνα.
-
Τι έγινε ρε παιδιά, οι Γερμανοί ξανάρχονται???
hahahahaha
Όπως έγραψα, διαβάζω αρκετά χρόνια το forum, με αποτέλεσμα να ξέρω το 'ποιόν' αρκετών απο εδω μέσα!
Λυπάμαι που θα σας στεναχωρήσω, αλλά:- Η GLK δεν βλέπεται στα μάτια μου τουλάχιστον και
- Ε-class station?? Εδώ δεν μου κάθεται ούτε η 5άρα, ούτε καν η jaaaaaag που βλέπεται κιόλας και θα πάω στον ανθρωπομεταφορέα του άλλου κόσμου??? Εντάξει σαφώς και είναι καλό αυτοκίνητο, αλλά η εμφάνιση παίζει σημαντικό ρόλο στα γούστα μου! Πάντως τα cc δεν είναι πρόβλημα, όσο οι εκπομπές CO2 και η ιπποδύναμη! Πάντως για coupe ή convertible, θα ήταν απο τις πρώτες επιλογές
@georgetz
Το evoque πραγματικά δεν το περίμενα τόσο μικρό, ήταν μεγάλη απογοήτευση, καθώς ήμουν έτοιμος να το προχωρήσω! Αν μπορείς πήγαινε δες το κι από κοντά ή αν κάποιος φίλος μπορεί να επιβεβαιώσει αυτό που είδα... Πάντως κι αυτό που οδήγησα με κιτ ήτανε, χωρίς ρεζέρβα.... φαντάσου δηλαδή να είχε και ρεζέρβα τι θα γινότανε...Επίσης γιατί θεωρείς τα παραπάνω τζιπάκια της σειράς? Εντάξει δεν ανήκουν στην μεγάλη κατηγορία, αλλα είναι αξιοπρεπέστατα..
Τέλος κάτι που ξέχασα να γράψω, αλλά αφήνω να εννοηθεί λόγω ηλικίας και κατάστασης, δεν θα αργήσει πολύ η εποχή που θα γίνω χαζομπαμπάς, οπότε εξ' ου και οι χώροι που είναι απαραίτητοι για παιδιά/σκυλιά! -
Πάρε ένα 3λιτρο Renault Grand Espace να έρχεσαι ξεκούραστος για διακοπές στην Ελλάδα οδικώς.
-
lol
Αυτό είναι minivan, όχι αυτοκίνητο! Δεν σκοπεύω πάντως να γίνω πολύτεκνος... Το grand Scenic ή το S-max θα ταίριαζαν περισσότερο νομίζω σ' αυτό που ψάχνω, αλλά όπως είπα δεν συμφέρουν οικονομοτεχνικά καθώς η αγορά αφορά κατ' αρχήν καινούριο αυτοκίνητο και κατα δεύτερον με private leasing, οπότε οι τιμές για μίσθωση 3 χρόνων δεν διαφέρουν τόσο πολύ όσο οι τιμές αγοράς.. Που ακόμα και αυτές δεν είναι τόσο απαγορευτικές όσο στην Ελλάδα..Επίσης οι εταιρίες στις οποίες θα δουλεύουμε έχουν συμφωνία μόνο με 'premium' κατασκευαστές για έκπτωση της τάξης του 10% είτε για αγορά είτε για private leasing..
-
Αν δεν πας εκτός ασφάλτου, τα πολύ υπερυψωμένα είναι περιττά. Ειδικά για Νορβηγία, που δεν νομίζω ότι θα πας για μπάνιο σε απόκρημνη παραλία, από κακό χωματόδρομο.
Στέησον τετρακίνητο, ελαφρώς υπερυψωμένο ή όχι, είναι η καλύτερη επιλογή.
Λέω τετρακίνητο, λόγω χιονιού και πάγου επί πολλούς μήνες στη Νορβηγία. Ξέρω βεβαίως ότι τα χειμερινά ελαστικά είναι υποχρεωτικά και αναπόφευκτα, αλλά στον πάγο ποτέ δεν είναι αρκετά. Εξ άλλου, δεν νομίζω ότι θα μπαίνεις στον κόπο και το ρίσκο να πηγαίνεις σε δημόσιο δρόμο ένα αμάξι κοντά στα 5 μετρα και στους 2 τόνους, με τις πόρτες...
Δεν αναφέρεις κάτι για πίστα κλπ, μιλάς για κάτι πρακτικό.Δυνατό τουρμποντήζελ, για να έρχεσαι γρήγορα και οικονομικά στην Ελλάδα, οδικώς!
Εν ολίγοις, Μπεμβέ ή Άουντι ή Σκόντα τετρακίνητο τουρμποντήζελ στέησον.
-
Ο χρήστης alfa-milan έγραψε:
@georgetz
Το evoque πραγματικά δεν το περίμενα τόσο μικρό, ήταν μεγάλη απογοήτευση, καθώς ήμουν έτοιμος να το προχωρήσω! Αν μπορείς πήγαινε δες το κι από κοντά ή αν κάποιος φίλος μπορεί να επιβεβαιώσει αυτό που είδα... Πάντως κι αυτό που οδήγησα με κιτ ήτανε, χωρίς ρεζέρβα.... φαντάσου δηλαδή να είχε και ρεζέρβα τι θα γινότανε...Επίσης γιατί θεωρείς τα παραπάνω τζιπάκια της σειράς? Εντάξει δεν ανήκουν στην μεγάλη κατηγορία, αλλα είναι αξιοπρεπέστατα..
Τέλος κάτι που ξέχασα να γράψω, αλλά αφήνω να εννοηθεί λόγω ηλικίας και κατάστασης, δεν θα αργήσει πολύ η εποχή που θα γίνω χαζομπαμπάς, οπότε εξ' ου και οι χώροι που είναι απαραίτητοι για παιδιά/σκυλιά!-
5άρα και E-Class σαφώς δεν έχουν το στυλ που ψάχνεις, το πιο εξεζητημένο (καμία σχέση με Evoque)
αλλά μηχανολογικά είναι πολύ καλά αυτοκίνητα, κι οδηγόντας το καταλαβαίνεις, πολύ. -
Τζιπάκια της σειράς είναι μπροστά στο Evoque, το οποίο απο στυλ είναι διαφορετικό.
Κατα τα άλλα ούτε το βάρος της GLK μου αρέσει ούτε η ποιότητα της X3. -
Η λογική μου εστιάζεται στο κάτι διαφορετικό που μπορείς να αποκτήσεις λόγω της διαμονής σου αλλού.
Οπότε, μεταξύ 3 θα ήμουν :
α) Jaguar XF SportΝεκροφόρα
β) Infiniti EX30d (ναι,είναι 340 λίτρα boot αλλά εδώ και τα 550 δεν ήταν εκμεταλλεύσιμα, οπότε check it )
γ) Volvo XC60 (αν μπορείς βρες κάτι προ FL, το ασχήμυναν εκπληκτικά) -
-
Εγώ θα σου πρότεινα την X3 xdrive 20d. Με το 8αρι αυτόματο κάνεις φοβερά ταξίδια και σε κατανάλωση, και σε ησυχία, και σε άνεση. Έχει κορυφαίο στήσιμο για την κατηγορία της, μην πω άμεσα συγκρίσιμο με πολλά επιβατικά αν έχει και την ανάρτηση M. Επιδόσεις έχει πολύ καλές και κατανάλωση γύρω στα 8 λίτρα. Λογικά οι χώροι της θα σε καλύπτουν και με το παραπάνω, ενώ αν δεν σου αρέσει η εμφάνισή της, δοκίμασε τη λύση του M-Pack!!
Εδώ έχει κάποια ενδιαφέροντα βιντεάκια με τις δυνατότητες της X3 στο χιόνι. Σε κάποια τη συγκρίνει και με το Quattro.
Ρίξε μια ματιά: http://www.youtube.com/results?search_q ... FJwkZO70-oΚαι ο πατέρας μου μια X3 έχει, την προηγούμενη όμως (E83). 2.0d 177ps M-Pack ΜΥ08 με κάτι παραπάνω από 80.000km μέχρι στιγμής, με όλα τα έξτρα εκτός από TV. Έως τώρα απροβλημάτιστη και τηρουμένων των αναλογιών, απολαυστική!!
Την Jaguar την είδα στο internet, ωραία φαίνεται! Και σίγουρα είναι μια διαφορετική επιλογή. Έριξα μια ματιά στις τιμές που δίνει το jaguar.dk και τις μετέτρεψα από Κορώνες σε Ευρώ. Κάτι 100αρια μου έβγαζε!!
-
@coyot
Στη Νορβηγία σίγουρα δεν θα πάω για μπάνιο, αλλά όπως είπες θα έρχομαι Ελλάδα (σηνύθως) για καλοκαίρι, οπότε έχουν κάποιο νόημα τα υπερηψωμένα που κοιτάω, αν και συμφωνώ ότι η επι το πλείστον χρήση θα είναι στον δρόμο και δεν είναι τόσο απαραίτητο.. Είπαμε, όχι VAG!!!@georgetz
Σε γενικές γραμμές τα λες λογικά, αλλά τουλάχιστον η 'ποιότητα' (γιατί ποιότητα δεν είναι τα μαλακά πλαστικά) της BMW δεν είναι και του πεταματού, χώρια που δεν είναι το βασικό στοιχείο επιλογής. Και το θέμα είναι ότι υπερέχει συγκριτικά με τα υπόλοιπα SUV, τόσο σε κινητήρα/κιβώτιο και κρατήματα τηρουμένων των αναογιών, όσο και σε χώρους (κατά πολύ). Τέλος η αλήθεια είναι ότι κι εγώ αν έβλεπα Jaguar sw στον δρόμο θα κορόιδευα, αλλά είναι το πίο χωνευτό εμφανισιακά!@Tasos96
Αν κρίνω απο τα λεγόμενα και το '96 στο nickname, είσαι 17 χρονών, σωστά?
Μ' αρέσει ο ενθουσιασμός σου, αλλά όπως είδες είναι πολλά τα λεφτά για να μιλάς έτσι αβίαστα τόσο απόλυτα για ένα αμάξι στο οποίο είσαι επιβάτης και όχι οδηγός.
Ναι στην Δανία αυτή είναι η τιμή, εδω πέρα είναι 10-13 χιλιάρικα λιγότερα! -
Όντως 17 είμαι! Ασχολούμαι με τα αυτοκίνητα από πολύ μικρός, ο πατέρας μου έχει φανοβαφείο (ένα από τα πιο σύγχρονα στην Ελλάδα, όχι κοτέτσι) οπότε μια στοιχειώδη αντίληψη την έχω όπως καταλαβαίνεις!!
Σίγουρα από τη θέση του συνοδηγού δεν αντιλαμβάνεσαι την ίδια αίσθηση με αυτή του οδηγού, και την X3 δεν την έχω οδηγήσει πέραν του προαυλίου χώρου στο συνεργείο, γιατί μαλακίες σε ένα αμάξι αξίας (έστω και πριν 5 χρόνια) 70 χιλιάδων δεν κάνω!
Οπότε δεν είμαι ο καταλληλότερος για να σου δώσει background από την οδηγική αίσθηση της BMW, όμως από τη θέση του συνοδηγού και από τις συζητήσεις που κάνω με τον πατέρα μου, δεν μου είναι δύσκολο να καταλάβω ότι στο δρόμο το αμάξι για τζιπ είναι ΚΟΡΥΦΗ. Ειδικά με την ανάρτηση M. Και φαντάζομαι πόσο θα έχουν εξελιχθεί τα πράγματα στο νέο μοντέλο...Αυτά που σου λέω στην αρχή για την F25 δεν είναι λόγια του αέρα, αλλά λόγια Γερμανών κατόχων από Forum της BMW που παρακολουθώ, και λόγια δοκιμαστών ενός περιοδικού που εμπιστεύομαι σαφώς περισσότερο από άλλα (Drive).
Να και το σχετικό Review: http://www.drive.gr/test-drives/dokimes ... -xdrive20dΠάντα φιλικά!!
-
Ως πρώην κάτοχος X3 E83 θα ψηφίσω υπέρ της F25. Αψογο σε αίσθηση και πληροφόρηση τιμόνι, εκπληκτική ποιότητα κύλισης, τέλειο φινίρισμα και ποιότητα συναρμολόγησης. Για το δικό σου σενάριο (σκυλί - παιδιά οσονούπω) είναι ιδανική. Μοναδικός ανταγωνιστής το Volvo που όμως κατά τη γνώμη μου είναι πιο ουδέτερο εμφανισιακά και οδηγικά. Αντίθετα η X3 είναι πολύ πιο sportive - καταλληλότερο για έναν 30άρη σαν κι εσένα. Τέλος η ιπποδύναμη είναι νομίζω 184 και όχι 163. Σε κάθε περίπτωση είναι πολύ ευχάριστο να έχεις να διαλέξεις αυτοκίνητα αυτού του βεληνεκούς. Καλή επιλογή!
-
Παίζει να πάρεις XF και ακόμα το σκέφτεσαι;;; Εγώ θα είχα στείλει ήδη το check στο Coventry!!!
-
συμφωνα με αυτα που εχω ακουσει απο 2 φιλους κατοχους (κουμπαρος και κολλητος) το FORESTER ειναι ολοκληρωμενο και αξιοπιστο. Δικο μου Φορεστερ δεν εχω. Αυτα στη βενζινα ειναι γνωστα και τα ξερουν πολλοι αλλα φανταζομαι στο πετρελαιο θα ειναι ακομη πιο καλο. Δεν ξερω αν το πετρελαιο ειναι μονο αυτοματα η εχει και manual εκδοση οποτε θα εχει και 'κοντα'...μια επι πλεον ευκολια. Οι χωροι ειναι υποφερτοι....δεν το λες και φορτηγο. Οσες φορες πηγαιναμε εκδρομες οικογενειακα με τζηπ καθαροαιμα ακολουθουσαν μια χαρα (οχι εξτρημ). Ο κουμπαρος το πηρε για τα 2-δυμα τους, λογω χωρων και ασφαλειας μονιμης 4-κινησης, και ποτε δεν παραπονεθηκε.
Το τουρμπο βενζινη ειναι και αρκετα εως πολυ ζωηρο στο δρομο, οποτε θελεις, σηκωνει και ροδα, αλλα καιει κατι τις παραπανω
-
τι δουλειά έχει το forester ανάμεσα στα Χ3 , Evoque και ΧF ? Αυτα ειναι αλλης κλασης και πρεστιζ αυτοκινητα και για τσεπη που τα αντεχει. Κι αφου ο φιλος μας διαθετει ενα σεβαστο ποσο θα προτεινα και με βαση αυτα που αναζητα να κινηθει μεταξυ Χ3 και Εvoque.
-
Ο χρήστης alfa-milan έγραψε:
. Όπως άφησα να ενοηθεί, τα αυτοκίνητα εδώ είναι απογοητευτικά ακριβά, με αποτέλεσμα οικονομετεχνικά, αλλά και βάσει αναγκών να μην αξίζει να 'επενδύσω' σε κάποιο πολυτελές μικρομεσαίο ή μεσαίο.
είπα να τεστάρω 2-3 αυτοκίνητα που πραγματικά με ενδιαφέρουν και θα μας βοηθήσουν τόσο στην καθημερινότητα, όσο και για τα μεγάλα ταξίδια του καλοκαιριού.- Range Rover Evoque 5d
- Volvo XC60
3)BMW X3
Μετά λοιπόν την οδήγηση και των 3 αυτώ μοντέλων, κοίταξα για την τιμή της 5αρας SW και ω τι έκπληξη, είναι σχεδόν ίδια με την τιμή της X3 και προς τα κάτω!
Το 'εδω' ειναι 'εκει'.......η 'εδω';
Κατι δεν γραφεις οπως πρεπει...... η εγω δεν καταλαβαινω αυτα που διαβαζω...Οπως και να εχει αναμεσα σε αυτα που προτεινεις υπαρχουν δυο απο τα τεσσερα- πεντε 'γηινα' μοντελα, για τα οποια θα ξοδευα χρηματα να τα αγορασω ως καινουργια.
Το πρωτο που μου αρεσει ειναι το Evoque, το οποιο απορριπτω λογω συγκεκριμενου πετρελαιοκινητηρα.
Το δευτερο ειναι η F10 (......εστω και touring), την οποια και θα προτιμουσα απο αυτα που σκεφτεσαι, σε εκδοση 530d xdrive (εναλλακτικα την 330d xdrive),αφου καπου λες οτι πιο πολυ η αγορα εξαρταται απο CO2 και οχι κυβικα.Αν θες κρατα ως υποσημειωση οτι απο δυο 530d και μια 525d που γνωριζω ...... καμια δεν προλαβε να συμπληρωσει τα 100Κ χιλμ: δυο turbo,μια egr , ψυγειο + αισθητηρες. Συνολικο κοστος επισκευης και για τις τρεις ενα B segment
Kαλο ψαξιμο.
-
@alba
Το εδώ, είναι εδώ στη Νορβηγία! Για το bold, όντως τώρα που το βλέπω φαίνεται λίγο περίεργο, αλλά κατά κάποιο περίεργο τρόπο και όπως τα έχω στο κεφάλι μου ισχύει.. Και για να εξηγηθώ, για αγορά με leasing για 3 χρόνια θα παραθέσω τις μηνιαίες τιμές και προκαταβολές που χρειάζονται:
Α3 1.8T quatro DSG: 57000 ΝΟΚ προκαταβολή και 5000 ΝΟΚ μηνιαία δόση
Χ3 2.0d/Evoque 2.2D/520 touring xdrive 2.0d: 0 προκαταβολή και 8000 NOK μηνιαία δόση
Jaguar: δεν γνωρίζω, αλλά περίπου στα ίδια την περιμένω, αν όχι λιγότερα
ΧC60 2.4TD AWD: 0 προκαταβολή και 9000 ΝΟΚ μηνιαία δόσηΟλα φυσικά διαθέτουν κάτι παραπάνω από υπερπλήρη εξοπλισμό στις συγκεκριμένες τιμές. 'Ετσι λοιπόν, είναι πολυ δελεαστικό ένα αυτοκίνητο το οποίο θα καλύψει τις ανάγκες μας για τα επόμενα 3 χρόνια (και ίσως παραπάνω, αν το αγοράσουμε μετά την 3ετία), σε σχέση με ένα μικρομεσαίο το οποίο δεν μας καλύπτει σίγουρα!
Με μπέρδεψες όμως γιατί λες οτι προτιμάς Evoque γενικά, αλλά όχι με αυτόν τον κινητήρα και μετά μου προτείνεις την 5άρα με κινητήρες που πέρα του ότι είναι way out of my league, σπάνε και πριν τα 100.000 χλμ...!
Πάντως κι εγώ θα προτιμούσα κάτι πιο βαρβάτο σε ιπποδύναμη και κυρίως βενζινοκίνητο, αλλά δεν βγαίνει οικονομικά, αυτό είναι το ταβάνι δυστυχώς...@spyrosk
Δεν πειράζει φίλε μου και το Forester αξιοπρεπέστατο είναι και αν δεν είχε εμφάνιση 10ετίας '90 ίσως και να ήταν μέσα στις επιλογές μου! Αν και τιμολογιακά θα ήταν πολυ μικρή η διαφορά με τις υπάρχοθσες επιλογές, οπότε μάλλον θα το απέριπτα..@Τασος96
Κανένα πρόβλημα φίλε μου, εννοείται ότι μιλάμε πάντα φιλικά και δεν χρειάζεται βιογραφικό/διαπιστευτήρια για να ακούσω, ότι έχεις να πείς!!!@ggeo
Έχεις δίκιο ότι ο 2.0d της BMW έχει 184hp, απλά εδώ (στην Νορβηγία!) λόγω φορολογίας το φέρνουν και με 163 και γλιτώνεις περί τα 3000 ευρώ, οπότε γι αυτό και αναφέρθηκα σ αυτήν την ιπποδύναμη. Αλλά φαντάζομαι ότι δεν χάνεις και πολλά σε ενα SUV 1800kg με 21 άλογα λιγότερα σε έναν πετρελαιοκινητήρα@Realzeus
Το ξέρω, έχεις δίκιο, θα έπρεπε! Αλλά SW Jaaaaaaag, δεν είναι λίγο ιεροσυλία? Κολλάω σε κάτι τέτοια.. εδώ η 5άρα και δυσκολεύομαι να το χωνέψω ότι σκέφτομαι σοβαρά να την πάρω σε SW...
Αναζήτηση οικογενειακού SUV-λακίου ή SW