-
παιδιά σκεφτομαι για την αγορα ενος μεταχειρησμενου σε κανονικα χρηματα (-4000) ευρω!!! εχω δει το seat ibiza 1.4 (2002-2008) στα 100 αλογακια, το fiat grande punto 1.2 με τα 65 αλογα (στο car.gr ειναι στα 77??!!), και το corsa c 1.2 (2000-2004) 16v στα 75-80 αλογα!! θεωρω οτι και τα 3 ειναι πανω κατω στην ιδια κατηγορια και δυσκολευομαι στο να αποφασισω!!! ευχαριστω εκ των προτερων!!!! (και αλλες γνωμες περα απο αυτα τα 3 ακουγονται!! )
-
παιδιά σκεφτομαι για την αγορα ενος μεταχειρησμενου σε κανονικα χρηματα (-4000) ευρω!!! εχω δει το seat ibiza 1.4 (2002-2008) στα 100 αλογακια, το fiat grande punto 1.2 με τα 65 αλογα (στο car.gr ειναι στα 77??!!), και το corsa c 1.2 (2000-2004) 16v στα 75-80 αλογα!! θεωρω οτι και τα 3 ειναι πανω κατω στην ιδια κατηγορια και δυσκολευομαι στο να αποφασισω!!! ευχαριστω εκ των προτερων!!!! (και αλλες γνωμες περα απο αυτα τα 3 ακουγονται!! )
-
-
Τι ακριβώς θέλεις? Κάτι που να μη καίει, κάτι οδηγικά ενδιαφέρον? Γενικά πες μας πάνω κάτω ώστε να σου προτείνουμε κάτι ιδανικό.
-
ξερω οτι το seat καιει περισσοτερο απο τα αλλα 2 και συνεπως εχει μεγαλυτερη δυναμη!! γενικα κατι που θα ειναι καλη αγορα και δεν θα το μετανιωσω στο μελλον...
-
δηλαδη τα υπερ και τα κατα των παραπανω 3 αυτοκινητων για να μπορεσω να τα συγκρινω ωστε να καταληξω καπου
-
Θα μιλήσω για το seat ibiza (2002-2008) 1.4 16V 101 ίππων:
- κινητήρας-επιδόσεις,
- κατανάλωση (αναλογικά με την απόδοση),
- προσεγμένο ποιοτικά (ειδικά αν είναι εξοπλισμένο και με το μαλακό ταμπλό),
- ευχρηστία στα χειριστήρια
- ίσως ορατότητα-πρακτικότητα (ελλείψεις σε αποθηκευτικούς χώρους)
- κόστος συντήρησης ελέω κυβικών (έναντι των 1.200αριών)
Ηλεκτρομηχανολογικά το Ibiza είναι ένα VW Polo με διαφορετική ενδυμασία, που - ειιδκά αν είναι εξοπλισμένο με τα 'καλά υλικά' (σε ταμπλό, επενδύσεις κά) στο σαλόνι - δε διαφέρει σημαντικά σαν πακέτο από το επίσης Ισπανικής κατασκευης Polo.
Σημειωτέον ότι τα μικρά του VW group αυτής της περιόδου με το συγκεκριμένο κινητήρα 1.4 16V 101 ίππων (Polo-Ibiza-Fabia) είχαν συγκεκριμένες αστοχίες-προβλήματα (κατανάλωση λαδιού, πολλαπλασιαστές κλπ), ωστόσο το συνολικό πακέτο αποζημίωνε (γνώμη μου) με το συνδυασμό ποιότητα-επιδόσεις-κατανάλωση για μικρό εντός και εκτός πόλης.
Για υποτιθέμενη σπορ συμπεριφορά θα ήταν άστοχο να αναφερθώ από τη στιγμή που τα άλλα μοντέλα της σύγκρισης είναι μόλις 1.200 κυβικών άρα ψόφια σε σχέση με το Seat:
το Ibiza των 101 ίππων είναι απλά γρηγορότερο και από πάρα πολλά 1.400άρια ατμοσφαιρικά της εποχής που έβγαιναν με μόλις 75-90 άλογα.
Τα δε 1.200 κυβικά δεν μπαίνουν καν στο παιχνίδι των επιδόσεων λόγω χαμηλότερης ροπής+ιπποδύναμης. Κερδίζουν όμως σε κόστος συντήρησης (τέλη-ασφάλειες κλπ).
Για αίσθηση τιμονιού-λεβιέ κλπ κλπ δε θα μιλήσω καν από τη στιγμή που υπάρχει χαώδης διαφορά στο κινητήριο σύνολο.Στο δε θέμα της αξιοπιστίας θα ήμουν φειδωλός σε οποιδήποτε μικρό πόλης, πόσο μάλλον για μεταχειρισμένο και πόσο μάλλον για την τριάδα της σύγκρισης. Όλα έχουν θέματα λίγο πολύ, άσχετα τί θα πει ο κάθε φίλος. Αυτά.
-
Ο χρήστης Stavros_K έγραψε:
Θα μιλήσω για το seat ibiza (2002-2008) 1.4 16V 101 ίππων:- κινητήρας-επιδόσεις,
- κατανάλωση (αναλογικά με την απόδοση),
- προσεγμένο ποιοτικά (ειδικά αν είναι εξοπλισμένο και με το μαλακό ταμπλό),
- ευχρηστία στα χειριστήρια
- ίσως ορατότητα-πρακτικότητα (ελλείψεις σε αποθηκευτικούς χώρους)
- κόστος συντήρησης ελέω κυβικών (έναντι των 1.200αριών)
Ηλεκτρομηχανολογικά το Ibiza είναι ένα VW Polo με διαφορετική ενδυμασία, που - ειιδκά αν είναι εξοπλισμένο με τα 'καλά υλικά' (σε ταμπλό, επενδύσεις κά) στο σαλόνι - δε διαφέρει σημαντικά σαν πακέτο από το επίσης Ισπανικής κατασκευης Polo.
Σημειωτέον ότι τα μικρά του VW group αυτής της περιόδου με το συγκεκριμένο κινητήρα 1.4 16V 101 ίππων (Polo-Ibiza-Fabia) είχαν συγκεκριμένες αστοχίες-προβλήματα (κατανάλωση λαδιού, πολλαπλασιαστές κλπ), ωστόσο το συνολικό πακέτο αποζημίωνε (γνώμη μου) με το συνδυασμό ποιότητα-επιδόσεις-κατανάλωση για μικρό εντός και εκτός πόλης.
Για υποτιθέμενη σπορ συμπεριφορά θα ήταν άστοχο να αναφερθώ από τη στιγμή που τα άλλα μοντέλα της σύγκρισης είναι μόλις 1.200 κυβικών άρα ψόφια σε σχέση με το Seat:
το Ibiza των 101 ίππων είναι απλά γρηγορότερο και από πάρα πολλά 1.400άρια ατμοσφαιρικά της εποχής που έβγαιναν με μόλις 75-90 άλογα.
Τα δε 1.200 κυβικά δεν μπαίνουν καν στο παιχνίδι των επιδόσεων λόγω χαμηλότερης ροπής+ιπποδύναμης. Κερδίζουν όμως σε κόστος συντήρησης (τέλη-ασφάλειες κλπ).
Για αίσθηση τιμονιού-λεβιέ κλπ κλπ δε θα μιλήσω καν από τη στιγμή που υπάρχει χαώδης διαφορά στο κινητήριο σύνολο.Στο δε θέμα της αξιοπιστίας θα ήμουν φειδωλός σε οποιδήποτε μικρό πόλης, πόσο μάλλον για μεταχειρισμένο και πόσο μάλλον για την τριάδα της σύγκρισης. Όλα έχουν θέματα λίγο πολύ, άσχετα τί θα πει ο κάθε φίλος. Αυτά.
ευχαριστω!! γενικα ψαχνω ενα αυτοκινητο που δεν θα τραβαει ζορια αν βαλω 4-5 ατομα μεσα η αν παω ενα ταξιδακι και να εχει λιιιγο νευρο (οχι τπτ ιδιαιτερο) ..... φυσικα θα κοιταξω να ειναι και σχετικα οικονομικο και αν γινεται και πιο ομορφο εξωτερικα!! ..... στο κοστος αγορας ειναι ιδια... και εχω ακουσει αρκετα καλα λογια και για τα 3... για τα corsa, grande punto??
-
Για δες κι εδω... http://www.car.gr/classifieds/cars/view/3395825/ πιο συγχρονο απο αυτα που κοιτας με δυνατο κινητηρα και απροβληματιστο!
-
απλα δν εμπιστευομαι τοσο πολυ τα γαλλικα... κατα τ'αλλα θα το κοιταξω απλα για τν renault εχω ακουσει οτι εχει 'δυσκολα' service και δεν ειναι τοσο αξιοπιστα οσο αυτα που αναφερω παραπανω!! ομως δεν μ φαινεται και ασχημοο
-
Ο χρήστης hellboss έγραψε:
απλα δν εμπιστευομαι τοσο πολυ τα γαλλικα... κατα τ'αλλα θα το κοιταξω απλα για τν renault εχω ακουσει οτι εχει 'δυσκολα' service και δεν ειναι τοσο αξιοπιστα οσο αυτα που αναφερω παραπανω!! ομως δεν μ φαινεται και ασχημοοΟταν σου ξαναπει καποιος για 'δυσκολο' σερβις ρωτα τον τι ακριβως εννοει να μαθουμε και εμεις.
Κατα τα αλλα,ειναι καλυτερο κατ εμε απο τα 3 που αναφερεις και ακριβως στις προυποθεσεις που θετεις.
Μια χαρα οικονομικο ειναι αν δεν το πατας και αρκετα αξιοπιστο και εχω και 2 φιλικα μου προσωπα με το ιδιο αυτοκινητο και ειναι υπερ ευχαριστημενοι οπως και ο κολλητος μου με το προηγουμενο βεβαια clio το οποιο επισης και προτινω μιας και το βρισκεις και στα μισα χρηματα που διαθετεις. -
toyota yaris
το thread μπορει να κλειδωσει.
-
Ο χρήστης hellboss έγραψε:
το fiat grande punto 1.2 με τα 65 αλογα (στο car.gr ειναι στα 77??!!)στα 77 αλογα ειναι το 1400 το 8v και στα 95 αλογα το 16v
ειναι πολυ καλη επιλογη και πιστευω πως καλυτερα να κοιταξεις το 1400 αν θες να κανεις συχνα ταξιδια, ενω για πολη το 1200 ειναι αριστο, καθως καιει λιγο και παει μια χαρα... και για ταξιδακια 2-3 φορες τον χρονο θα σου ειναι οκ!
προβληματα δεν ειχαν απο οσο εχω ακουσει ουτε μηχανικα ουτε ηλεκτρονικα, πολυ καλης κατασκευης, καλη ποιοτητα συναρμολογησης και πλαστικων χωρις τριγμους! (εμενα ειναι καινουργιο, αλλα μετα απο 1 χρονο ειναι υπεροχο)!
-
συγγνωμη αγαπητε και με το θαρος της νιουμποσυνης στο 4Τφορουμ , προτεινεις να αγορασει ο ανθρωπος μεταχειρισμενο Ιταλικο;;
micra/yaris/jazz
ουτε να το συζηταμε.
-
Ο χρήστης ksenitias έγραψε:
συγγνωμη αγαπητε και με οτ θαρος της νιουμποσυνης στο 4Τφορουμ , προτεινεις να αγορασει ο ανθρωπος μεταχειρισμενο Ιταλικο;;micra/yaris/jazz
ουτε να το συζηταμε.
φυσικα και το προτεινω... εχεις ιδεα απο τελευταια ιταλικα μοντελα ή γαλλικα? βαρεθηκα με αυτη την πιπιλα οτι τα γαλλικα/ιταλικα χαλανε... πλεον ειναι πολυ καλυτερα σε πολλες περιπτωσεις απο τον ανταγωνισμο!
πες μου τι προβληματα εχουν τα grande punto... εχεις ακουσει εσυ καποια βλαβη? γιατι εγω δεν εχει τυχει...
-
Ο χρήστης Γιωργος lancia έγραψε:
συγγνωμη αγαπητε και με οτ θαρος της νιουμποσυνης στο 4Τφορουμ , προτεινεις να αγορασει ο ανθρωπος μεταχειρισμενο Ιταλικο;;
micra/yaris/jazz
ουτε να το συζηταμε.
φυσικα και το προτεινω... εχεις ιδεα απο τελευταια ιταλικα μοντελα ή γαλλικα? βαρεθηκα με αυτη την πιπιλα οτι τα γαλλικα/ιταλικα χαλανε... πλεον ειναι πολυ καλυτερα σε πολλες περιπτωσεις απο τον ανταγωνισμο!
πες μου τι προβληματα εχουν τα grande punto... εχεις ακουσει εσυ καποια βλαβη? γιατι εγω δεν εχει τυχει...
-
συγγνωμη αγαπητε και με οτ θαρος της νιουμποσυνης στο 4Τφορουμ , προτεινεις να αγορασει ο ανθρωπος μεταχειρισμενο Ιταλικο;;
micra/yaris/jazz
ουτε να το συζηταμε.
και μιλαμε για αυτοκινητα τετραετιας. Για περισσοτερα χρονια και χιλιομετρα δεν συζητιεται καν. Μετα τα 100.000 χιλιομετρα Renault fiat κλπ πανε κατευθειαν για ανακυκλωση
edit
http://www.reliabilityindex.com/reliability/search/325ο αντιστοιχος πινακας του yaris
-
micra/yaris/jazz
ουτε να το συζηταμε.
δες και αυτο λοιπον...
http://www.zougla.gr/automoto/article/p ... -kinitiresκαι επειδη χαλαμε το topic του φιλου, εγω το εχω 1 χρονο και κατι στην κατοχη μου και μεχρι στιγμης ειναι αριστο... και βλεπεται κιολας σε σχεση με τα ιαπωνακια...
και αν βρεις απο ελληνικα φορουμ ειναι πολλοι οι ευχαριστημενοι ιδιοκτητες...
ολα τα αλλα με π.μ. αν θες να μου πεις κατι επανω σε αυτο, γιατι ειμαστε -
αγαπητε νομιζω οτι ειμαστε ontopic απολυτως.
Θελει μεταχειρισμενο με λιγα λεφτα. Αρα η αξιοπιστια ειναι το σημαντικοτερο κριτηριο σε κατα τα αλλα αντιστοιχης κατηγοριας οχηματα. Ε, ας δει πιο ειναι το πιο αξιοπιστο στους σχετικους πινακες.
Κατα την γνωμη μου μεταχειρισμενο ρενο, φιατ, κλπ ειναι καταστροφη. Ιαπωνα για να μην κλαιει.Τες πα, περι ορεξεως.
-
αγαπητε νομιζω οτι ειμαστε ontopic απολυτως.
Θελει μεταχειρισμενο με λιγα λεφτα. Αρα η αξιοπιστια ειναι το σημαντικοτερο κριτηριο σε κατα τα αλλα αντιστοιχης κατηγοριας οχηματα. Ε, ας δει πιο ειναι το πιο αξιοπιστο στους σχετικους πινακες.
Κατα την γνωμη μου μεταχειρισμενο ρενο, φιατ, κλπ ειναι καταστροφη. Ιαπωνα για να μην κλαιει.Τες πα, περι ορεξεως.
δεν του προτεινα fiat του '80 και του '90, αλλα της εποχης μας...
και επιμενω γιατι το συγκεκριμενο μοντελο βγηκε πολυ αξιοπιστο... δες τον πινακα που σου εστειλα και θα δεις... και τα αποτελεσματα ειναι απο βρετανους, οι οποιοι απεχθανονταν τα ιταλικα παλαιοτερα!
ουτε τα grande punto, ουτε το 500 ουτε κανενα απο τα τελευταια fiat δεν εχει θεμα με την αξιοπιστια!οπως και το clio αν το εβρισκε σε πολυ καλη τιμη θα ηταν επισης πολυ καλη επιλογη!
αγορα μεταχειρησμενου (please help) γνωμες!!