-
@ilias-a said in Περί κινητήρων... γενικώς
:@alexandros-k said in Περί κινητήρων... γενικώς
:Ο k20 κορυφη απο οποια πλευρα κι αν το δεις
Για εμενα ο κορυφαιος 4κυλινδρος ατμοσφαιρικος κινητηρας.
Μαζι με τον B18 ισως
-
@alexandros-k said in Περί κινητήρων... γενικώς
:@miata_4ever said in Περί κινητήρων... γενικώς
:@super-t said in Περί κινητήρων... γενικώς
:@miata_4ever said in Περί κινητήρων... γενικώς
:Άποψη μου οτι η ατμόσφαιρα δεν υπάρχει.αλλωστε διορθώσετε με εάν κάνω λάθος ο τιτάνας ο φερουτσιο Λαμποργκίνι είπε ότι η πραγματική δύναμη δεν συμπιέζεται.
Έτσι λοιπόν ένα πολύ καλό μεταβλητό σύστημα βαλβίδων σωστές διαστάσεις κίνητηρα σχέδιασμενες πολλαπλές κλπ ,κυβισμός και κύλινδροι δεν το αλλάζω βλέπε 1LR GUE (LFA LEXUS )τα αντίστοιχα v10 της bmw porche ,είναι η επιλογή μου δλδ.σε μικρότερα αναφέρω τον k20a,2ζζ,neo vvl nissan .Καθημερινοί κινητήρες δηλαδή.
Φυσικά μιλώντας για τα μικρότερα ,έχει και τα 1ζζ ,όπως και τα μετέπειτα 1ζρ,2ζρ,3ζρ σε Τογιότα .για Χόντα καλοί κινητήρες οι ρ18 και ρ20 εντάξει δεν είναι Κ η πιο παλιά Β .
Οπότε ναι καθημερινοί κινητήρες είναι και δεν χαλάνε .Ενταξει, ο 1zz δεν ηταν τιποτε ιδιαιτερο και ειχε και θεματα .
Ο 2zz ηταν πολυ καλος . Αν κι αυτος ειχε τα θεματακια του
Οι Honda ηταν πιο αξιοπιστοι νομιζω . Ο k20 κορυφη απο οποια πλευρα κι αν το δεις (μαζι με τους Β νομιζω)Σαφώς ο 1ζζ δεν ήταν ιδιαίτερο για αβενσις καλός ήταν μέχρι εκεί .άντε στο δικό μου τσουλαει λόγω βάρος κυρίως.
Σαν παλιός χοντακιας ναι θα πω ότι ήταν πιο αξιόπιστοι τα χοντομοτερ. -
Έχω ένα Avensis 1.8 auto με τον 1ZZ-FE και ένα CR-V χειροκίνητο, με τον K20Α4.
Εξαιρετικά μοτέρ, ο 1ΖΖ αδικείται από το 4αρι αυτόματο, ο Κ20 είναι αλλού (τετράγωνη αρχιτεκτονική, χωρίς ηλεκτρονικό γκάζι και egr).
Περί κινητήρων... γενικώς :)