-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Να και τι λέει η Τροχαία:και εν γένει http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=5005&Itemid=86&lang=
Εσυ το εβαλες πιο σωστα
-
Ο χρήστης apagogeas έγραψε:
V85
Στο εξηγησα παραπανω μαστορα, αλλα ειμαι σιγουρος οτι μολις το διαβασεις θα βγαλεις ειτε εμας ψευτες ειτε τους συγκοινωνιολογους αχρηστους...
Εκ των υστέρων που συμπλήρωσες το κείμενο αφού με έβρισες πρώτα; Αν δεν νιώθεις ξεφτίλας ήδη με το τρόπο σου τι να πω. Το δέχομαι σαν επιχείρημα, έχει βάση αλλά πες μου ένα δρόμο που εφαρμόστηκε και θέσανε όριο 150 ή παραπάνω εφαρμόζοντάς το. Το αν αποδίδει δε μπορώ να το κρίνω, οι στατιστικές νεκρών θα το δείξουν. Ως τότε, η ταχύτητα σκοτώνει με τα τωρινά δεδομένα.
Δεν ειναι επιχειρημα παλικαρι μου, ειναι επιστημονικο δεδομενο κ ευρεως διαδεδομενη επιστημονικη πρακτικη. ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΑΙ γιατι ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ. Επισης:
V85
Στο εξηγησα παραπανω μαστορα, αλλα ειμαι σιγουρος οτι μολις το διαβασεις θα βγαλεις ειτε εμας ψευτες ειτε τους συγκοινωνιολογους αχρηστους...
Εκ των υστέρων που συμπλήρωσες το κείμενο αφού με έβρισες πρώτα; Αν δεν νιώθεις ξεφτίλας ήδη με το τρόπο σου τι να πω.
V85
Τι δεν καταλαβαινεις, περα απο το θεμα 'ταχυτητα'?
-
-
Βρε καημένα παιδιά, παραθέτε και παραθέτετε πράγματα για να αποδείξετε τι; Ότι η ταχύτητα ΔΕΝ ΣΚΟΤΩΝΕΙ και πρέπει να τρεχουμε όσο θέλουμε; Σε μια γραμμή το λέω 'όταν θα σου γίνει η στραβή, αν τρέχεις τον ήπιες'. Και από το γράφημά σας, 25+% είναι τουλάχιστον λόγω υπερβολικής ταχύτητας, ούτε καν υπερβολικής στη περίπτωση του αντίθετου ρεύματος. Μιλάμε για ένα 25%+ πλέον από όλους τους πιθανούς λόγους ατυχημάτων, αν το θεωρείτε ασήμαντο. Σταματήστε το επιφανειακό διάβασμα. Τα στοιχεία σας και μόνο λένε πόσο σοβαρή είναι η υπερβολική ταχύτητα.
Εγώ παραιτούμαι, πλάκωσαν όλοι οι κανίβαλλοι των δρόμων, παρε παράδειγμα τον από πάνω που κοκορεύεται κιόλας και μου λέτε μετά για ασφαλή οδήγηση με ταχύτητα όταν ο άλλος τραβάει φώτο μόνος του με 220. Εσείς είστε οι σοβαροί που διεκδικείτε τα μεγαλύτερα όρια ταχύτητας; -
ορισε μας τον ορο υπερβολικη λοιπον....
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
ορισε μας τον ορο υπερβολικη λοιπον....Αυτή που δε μπορείς να αντιδράσεις με ασφαλή τρόπο πλέον σε ότι και να σου συμβεί στο δρόμο, αναπάντεχο ή μη. Εμένα χρειάζεσαι να στο πω; Και δεν είναι ούτε τα 150 ούτε τα 220 που πας.
-
η ταχύτητα όπως πολύ σωστά αναφέρθηκε πριν, δεν σκοτώνει... σκοτώνει αυτή σε συνδυασμό με τους κάκιστους δρόμους, με τα κακοσυντηρημένα οχήματα που η πλειοψηφία κατέχει, αλκοολ, κούραση κλπ κλπ...
είναι αστείο σε μια χώρα γεμάτη βαλκάνιους αυστραλοπίθηκες να δώσεις το ελεύθερο στον χρήση των οδών να επιλέξει αυτός ποια είναι η βέλτιστη ταχύτητα για κάθε περίπτωση...μέσα σε όλα τα προηγούμενα, προσθεσε και τον υπερμετρο εγωισμό των ελλήνων... 'ξες ποιος είμαι εγώ στο τιμόνι...' κλπ κλπ
-
Νομίζω οτι η ΕΛΑΣ έκλεισε επιτυχώς το τόπικ, με το πινακάκι της.
Μακάρι να ενεργούσε και αναλόγως, και όχι κατ' εντολήν των κατά τόπους βλαχοδημάρχων, για εισπρακτικούς λόγους (ξέρω πχ ότι ειδικά τώρα επί κρίσης, το Α/Τ δεν έχει χαρτί Α4 και τόνερ, τους δίνει ο Δήμος, και αυτοί υποχρεώνονται εις αντάλλαγμα να του πάνε κάποιες κλήσεις...) Την ίδια στιγμή τα περιπολικά δεν έχουν καύσιμα, τα φυλάνε για κανέναν επικίνδυνο δραπέτη. Αδιανόητη πολυτέλεια να σεργιανίσουν την επαρχιακή οδό για να πιάσουν το γουρούνι που προσπερνάει τυφλά...Η 'υπερβολική ταχύτητα' είναι σπάνιος παράγων ατυχήματος, και εκεί ακόμη πρόκειται για σωρευτική μη τήρηση και άλλων κανόνων ασφαλείας (πχ αμάξι που πιέζεται στα όριά του φορτωμένο στο μαξ επιτρεπόμενου βάρους με 5 παλληκάρια, στα οποία το παλληκάρι - οδηγός, πιθανά πιωμένο, θέλει να επιδείξει τις 'χερούκλες' του, και μάλιστα σε αστική ή περιαστική λεωφόρο, ή αμάξι με τελειωμένα ή ξεφούσκωτα λάστιχα κλπ), λόγω έλλειψης γνώσης και παιδείας.
Η ταχύτητα απλώς αποτελεί επιβαρυντικό παράγοντα τραυματισμού και ζημιών άπαξ και συμβεί ατύχημα, αλλά με αυτήν τη λογική θα έπρεπε να καταργηθούν τα μηχανοκίνητα μέσα μεταφοράς και να γυρίσουμι στα γουμάρια, πόσο μάλλον να καταργηθεί η πολιτική αεροπορία (της οποίας οι αλήτες καμικάζι πάνε όλοι με 850 έως 950)...
-
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Η 'υπερβολική ταχύτητα' είναι σπάνιος παράγων ατυχήματος
Λες σπάνιο παράγων το 25+%;;; Να μη σου πω ότι στο 51% υπάρχει μέσα και η υπερβολική ταχύτητα πχ από μέθη αλλά το πινακάκι δε το ξεχωρίζει γιατί θεωρεί πιο μεγάλη εξιδίκευση να πει μέθη, ενώ το ξεχωριστό 'υπερβολική ταχύτητα' είναι χωρίς επιπλέον επιβαρυντικούς παράγοντες. 30% εκτίμηση είναι καλά πιστεύω καθαρά λόγω υπερβολικής ταχύτητας και εσείς το λέτε 'σπάνιο' και μετά περιμένετε να μη πούμε ότι το παράλογο το παρουσιάζετε σαν λογικό.
-
25% ΑΠΟ ΤΙ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ? ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΩΣ ΣΩΣΤΟ? Η ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΣΥ ΛΕΣ ΩΣ ΣΩΣΤΟ?
ορισε μας τον ορο υπερβολικη λοιπον....
Αυτή που δε μπορείς να αντιδράσεις με ασφαλή τρόπο πλέον σε ότι και να σου συμβεί στο δρόμο, αναπάντεχο ή μη. Εμένα χρειάζεσαι να στο πω; Και δεν είναι ούτε τα 150 ούτε τα 220 που πας.
Εγω μπορω να αντιδρασω κ στα 150 κ στα 180. Το εχω κανει, στα 150 πετυχα κλεισμενο το Κηφισο απο ατυχημα, πανω σε στροφη (κ αυτο επειδη δεν ειχα την προσοχη μου στο δρομο, αλλιως τους ειχα δει απο πριν. αυτο ειναι που λεμε ΑΛΛΑ ειναι τα σημαντικα). κ στα 180 πετυχα (μαλλον) λαθρομεταναστη να πηδαει απο πισω μερος νταλικας ακινητοποιημενης στο πλαι του Κηφισου κ να διασχιζει πανικοβλητος το δρομο, κ τον απεφυγα. Ειμαι οκ?
Κ θα στο πω οσο πιο απλα γινεται: καθεσαι κ κρινεις το καθενα μας, λεγοντας οτι εσυ ξερεις απο ταχυτητα επειδη πηγαινες στη Πατρα σε δυο ωρες. ΟΛΟΙ πανε στη Πατρα σε δυο ωρες παλικαρι μου. ΟΛΟΙ. Κ η μανα μου.
-
ο βεμπερ πήγε στην πάτρα σε περισσότερο από 2 ώρες και μάντεψε πως γύρισε πάλι στο ελ βελ....
πρέπει να είσαι τρομερός κρετίνος για να πηγαίνες με πάνω από 110 σε τέτοιους δρόμους...
βέβαια ο βεμπερ είναι 'αδερφή, κότα, δεν έχει τα χέρια μου, εγώ απέφυγα λαθρομεταναστάκη ενώ έστριβα τσιγάρο και μου πέρναν μπιτζει...' κλπ κλπμ γραφικά...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
25% ΑΠΟ ΤΙ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ? ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΩΣ ΣΩΣΤΟ? Η ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΣΥ ΛΕΣ ΩΣ ΣΩΣΤΟ?Από αυτό που ορίζει το κράτος. Επιβεβαιώνει και αυτό που λέω ότι και τα τωρινά όρια τα έχουν σπρώξει λίγο. Δεν είμαστε απλά για μεγαλύτερες ταχύτητες.
Εγω μπορω να αντιδρασω κ στα 150 κ στα 180. Το εχω κανει, στα 150 πετυχα κλεισμενο το Κηφισο απο ατυχημα, πανω σε στροφη (κ αυτο επειδη δεν ειχα την προσοχη μου στο δρομο, αλλιως τους ειχα δει απο πριν. αυτο ειναι που λεμε ΑΛΛΑ ειναι τα σημαντικα). κ στα 180 πετυχα (μαλλον) λαθρομεταναστη να πηδαει απο πισω μερος νταλικας ακινητοποιημενης στο πλαι του Κηφισου κ να διασχιζει πανικοβλητος το δρομο, κ τον απεφυγα. Ειμαι οκ?
Το αποκορύφωμα της επιχειρηματολογίας σου είναι αυτό;; Δε το σχολιάζω, είναι τόσο γελοίο που το αναφέρεις κιόλας για να δείξεις ότι είσαι οδηγάρα; Την επόμενη φορά δε θα τον αποφύγεις όμως, σου έκατσε μια φορά, μη πας γυρεύοντας.
Κ θα στο πω οσο πιο απλα γινεται: καθεσαι κ κρινεις το καθενα μας, λεγοντας οτι εσυ ξερεις απο ταχυτητα επειδη πηγαινες στη Πατρα σε δυο ωρες. ΟΛΟΙ πανε στη Πατρα σε δυο ωρες παλικαρι μου. ΟΛΟΙ. Κ η μανα μου.
Και; Δε σκοτώνονται στη καρμανιόλα; Η μήπως εσύ είσαι πιο έξυπνος από όλους αυτούς επειδή το λές και το πιστεύεις σαν το παράδειγμά σου από πάνω και σαν Σέννα αποφεύγεις τις κορίνες που σου πετάνε στο δρόμο για να σε κρατάνε σε εγρήγορση; Έχετε φτάσει σε σημείο παραλογισμού με τα επιχειρήματά σας.
-
Arguing on the 'net is just like Special Olympics: Even if you win, you 're still fuckin' retarded
Over and out από 'μένα, και πολύ ασχολήθηκα (κακώς). -
Τις πιο πολλες φορες σε δευτερευοντες δρομους (που γινονται και τα περισσωτερα 85% ατυχηματα) τα ορια τα οριζουν η τα αλλαζουν κιολας αυθερετα οι τοπικοι αρχοντες... καταλαβαινεις ποσο σωστα ειναι... στην καρμανιολα που λες δεν γινονται πλεον γιατι πας αφ'ενος ζυγου,... Παντως για τον εαυτο σου μαλλον καλα κανεις και ακολοθεις τα ορια..
-
Δεν είναι 'γράφημά μας' είναι της ΕΛΑΣ, το δέχεσαι ως στοιχείο ή όχι ?
Αν ναι, που λέει για 25% ? Για 13% διαβάζω Δεν μπορείς να μαγειρεύεις τα στοιχεία όπως σε βολεύουν.
Λες 'η ταχύτητα σκοτώνει'. Σου απαντώ: 'κάνεις λάθος. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ταχύτητα σκοτώνει στο 13% των περιπτώσεων, για το υπόλοιπο 87% σκοτώνουν άλλες αιτίες'. Συμφωνείς με αυτό ή όχι ?
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
@apagogeasΔεν είναι 'γράφημά μας' είναι της ΕΛΑΣ, το δέχεσαι ως στοιχείο ή όχι ?
Αν ναι, που λέει για 25% ? Για 13% διαβάζω Δεν μπορείς να μαγειρεύεις τα στοιχεία όπως σε βολεύουν.
Λες 'η ταχύτητα σκοτώνει'. Σου απαντώ: 'κάνεις λάθος. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ταχύτητα σκοτώνει στο 13% των περιπτώσεων, για το υπόλοιπο 87% σκοτώνουν άλλες αιτίες'. Συμφωνείς με αυτό ή όχι ?
Γι'αυτό λέω κάνετε επιφανειακό διάβασμα, ούτε καν διαβάζετε τι απαντάω που το εξήγησα και παραπάνω. Μα ξέρω ότι είναι της ΕΛΑΣ και δείχνει ακριβώς αυτο, 13% καθαρά από θέμα υπερβολικής ταχύτητας, άλλο τόσο από μετωπική λόγω αντίθετου ρεύματος (γιατί σύμφωνα και με στοιχεία που παρέθεσες και εσύ πιο πριν, σε μετωπική ο βασικότερος παράγοντας για θάνατο είναι η ταχύτητα και μάλιστα ούτε καν υπερβολική στο συγκεκριμένο ποσοστό λόγω αθροίσματος ταχύτητας των συγκρουόμενων οχημάτων και αν δεν υπάρχει σύγκρουση, από στραβοτιμονιές στις μπάρες που πάλι λόγω ταχύτητας έφεραν ολέθριες συνέπειες, σημασία έχει ότι δε πρόλαβαν να αντιδράσουν - guess why). Επίσης στοιχείο της μέθης είναι και το να πηγαίνεις πιο γρήγορα από υπερεκτίμηση. Το καλύτερο γράφημα για να το δεις αυτό που λέω θα ήταν το συγκεντρωτικό με βασικό χαρακτηριστικό την υπερβολική ταχύτητα και από κάτω να εξειδικεύει τα επιμέρους ποσοστά πχ λόγω μέθης, λόγω αντίθετου ρεύματος, λόγω καθαρής υπερβολικής ταχύτητας κτλ. Το χαρακτηριστικό όλων αυτών είναι ότι αν η ταχύτητα ήταν μικρότερη σε κάθε περίπτωση, πολύ πιθανότερο να μην είχαμε και θύματα. Επειδή δε μπορώ λοιπόν να ξέρω ακριβώς πως το οριοθετήσανε το 51%, βάζω και ένα μικρό ποσοστό λόγω ταχύτητας με μέθη (μπορεί να είναι και 0% μπορεί να είναι και 50% αυτού του 51%, διάλεξε και πάρε δεν αλλάζει τίποτα στα συμπεράσματα). Αυτό λέει το γράφημα της ΕΛΑΣ. Διαφωνείς σε κάτι από τα παραπάνω;
-
Το αποκορύφωμα της επιχειρηματολογίας σου είναι αυτό;; Δε το σχολιάζω, είναι τόσο γελοίο που το αναφέρεις κιόλας για να δείξεις ότι είσαι οδηγάρα; Την επόμενη φορά δε θα τον αποφύγεις όμως, σου έκατσε μια φορά, μη πας γυρεύοντας.
Οχι, το αναφερω γιατι μας εχεις πρηξει τα παπαρια με το 'αδυνατο του να αντιδρασεις στην εξωπραγματικη ταχυτητα των 150 χαω ΑΡΑ τα 130 ειναι οριακα δολοφονικα' κ κατι αλλες τετοιες πιπες.
ο βεμπερ πήγε στην πάτρα σε περισσότερο από 2 ώρες και μάντεψε πως γύρισε πάλι στο ελ βελ....
πρέπει να είσαι τρομερός κρετίνος για να πηγαίνες με πάνω από 110 σε τέτοιους δρόμους...
αλλος απο δω...Σιγα τα γκαζια ρε μαστορα...
βέβαια ο βεμπερ είναι 'αδερφή, κότα, δεν έχει τα χέρια μου, εγώ απέφυγα λαθρομεταναστάκη ενώ έστριβα τσιγάρο και μου πέρναν μπιτζει...' κλπ κλπμ γραφικά...
Αυτο καταλαβες? Ή οτι ο Γουεμπερ φοβηθηκε απο την ταχυτητα?
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Οχι, το αναφερω γιατι μας εχεις πρηξει τα παπαρια με το 'αδυνατο του να αντιδρασεις στην εξωπραγματικη ταχυτητα των 150 χαω ΑΡΑ τα 130 ειναι οριακα δολοφονικα' κ κατι αλλες τετοιες πιπες.
Σε ξαναρώτησα πόσο λάδωσες για να πάρεις το δίπλωμα γιατί από αυτά που λες δια ροπάλου θα έπρεπε να στο πάρουν. Είσαι επικίνδυνος οδηγός, δε το καταλαβαίνεις; Και πόσοι άλλοι σαν εσένα δυστυχώς.
-
Δεν είναι 'γράφημά μας' είναι της ΕΛΑΣ, το δέχεσαι ως στοιχείο ή όχι ?
Γι'αυτό λέω κάνετε επιφανειακό διάβασμα, ούτε καν διαβάζετε τι απαντάω που το εξήγησα και παραπάνω. Μα ξέρω ότι είναι της ΕΛΑΣ και δείχνει ακριβώς αυτο, 13% καθαρά από θέμα υπερβολικής ταχύτητας, άλλο τόσο από μετωπική λόγω αντίθετου ρεύματος (γιατί σύμφωνα και με στοιχεία που παρέθεσες και εσύ πιο πριν, σε μετωπική ο βασικότερος παράγοντας για θάνατο είναι η ταχύτητα και μάλιστα ούτε καν υπερβολική στο συγκεκριμένο ποσοστό λόγω αθροίσματος ταχύτητας των συγκρουόμενων οχημάτων και αν δεν υπάρχει σύγκρουση, από στραβοτιμονιές στις μπάρες που πάλι λόγω ταχύτητας έφεραν ολέθριες συνέπειες, σημασία έχει ότι δε πρόλαβαν να αντιδράσουν - guess why). Επίσης στοιχείο της μέθης είναι και το να πηγαίνεις πιο γρήγορα από υπερεκτίμηση. Το καλύτερο γράφημα για να το δεις αυτό που λέω θα ήταν το συγκεντρωτικό με βασικό χαρακτηριστικό την υπερβολική ταχύτητα και από κάτω να εξειδικεύει τα επιμέρους ποσοστά πχ λόγω μέθης, λόγω αντίθετου ρεύματος, λόγω καθαρής υπερβολικής ταχύτητας κτλ. Το χαρακτηριστικό όλων αυτών είναι ότι αν η ταχύτητα ήταν μικρότερη σε κάθε περίπτωση, πολύ πιθανότερο να μην είχαμε και θύματα. Επειδή δε μπορώ λοιπόν να ξέρω ακριβώς πως το οριοθετήσανε το 51%, βάζω και ένα μικρό ποσοστό λόγω ταχύτητας με μέθη (μπορεί να είναι και 0% μπορεί να είναι και 50% αυτού του 51%, διάλεξε και πάρε δεν αλλάζει τίποτα στα συμπεράσματα). Αυτό λέει το γράφημα της ΕΛΑΣ. Διαφωνείς σε κάτι από τα παραπάνω;
Επί τόσες σελίδες μας έχει πρήξει με τα 150 στον αυτοκινητόδρομο και ξαφνικά θυμάσαι την οδήγηση στο αντίθετο ρεύμα στην οποία αν πηγαίνεις εσύ με 70 και ο άλλος με 70 δηλ. και οι δύο με κανονική και νόμιμη (σε επαρχιακό δρόμο χωρίς άλλη σήμανση το όριο είναι 90) ταχύτητα το αποτέλεσμα κατά μεγάλη πιθανότητα είναι 2 τουλάχιστον νεκροί και όμως το ανάγεις σε πρόβλημα υπερβολικής ταχύτητας. ΟΚ να το ξέρουμε να πηγαίνουμε με 30 μήπως και επιζήσουμε από σύγκρουση με τον ηλίθιο του άλλου ρεύματος.
Οπως είχα πει και κλείνω εδώ την ενασχόλησή μου με σένα, 'αν η άποψή μας δε συμφωνεί με την πραγματικότητα τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα '
Που 'σαι Coyot μη φεύγεις, περίμενε, έρχομαι και γω
-
Μην αγχώνεσαι nass, δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω, πέρα του ότι δε βλέπετε το προφανές επειδή γουστάρετε να τρέχετε. Όπως βλέπεις προσπαθείς να υποστηρίξεις κινητούς φονιάδες. Προσοχή μη χτυπήσεις φεύγοντας κάνα Coyot από υπερβολική ταχύτητα.
Τηρείτε τα όρια ταχύτητας;