-
Ο χρήστης giorgos_krhth_91 έγραψε:
το αμαξι παει μια χαρα αδερφε και με το αεριο..κανενα προβλημα..να το πουλησω δεν εχω σκοπο..χωρο ετσι κι αλλιως δεν ειχε..ασε που κανει πανω απο 20000 χλμ το χρονο οποτε δεν το πολυσκεφτηκα...και το καταευχαριστιεμαι..εχει παψει να με απασχολει το θεμα καυσιμο..
Ποιος ο λόγος να πάρεις roadster με αυτήν τη λογική;
Exεις το αμαξι που γουσταρεις,να το βλεπεις να το οδηγεις και να το ζεις γενικοτερα χωρις να σε απασχολει το καυσιμο και ετσι εχεις παραπανω χρηματα για βολτες με το roadster.Αν αυτο δεν ειναι η λογικη του roadster τοτε τι ειναι;
Καλύτερα να πας σε CLK με αυτήν τη λογική.
Ναι το δοκίμασα σε SLK σε κάποια εκδήλωση στα Μέγαρα (το test drive δεν ήταν στην πίστα αλλά στην περιοχή) και ήμουν από τους λίγους που ήδη οδηγούσαν αυτόματο (κάτι που πολύ χάρηκε ο συνοδός που μέχρι τότε κάνει μελανιές από τη ζώνη από τα φρεναρίσματα πανικού από πάτημα φρένου αντί συμπλέκτη). Δεν ήταν εξαιρετικά γρήγορο αλλά δεν κόμπιαζε καθόλου στην εκκίνηση και ανταποκρινόταν άψογα ενώ τα αυτάκια είναι ωραία φάση. Γενικά η όλη εφαρμογή μου φάνηκε εντελώς συμβατή με ενθουσιώδη οδήγηση. Και θεωρώ ότι είμαι αρκετά αντικειμενικός αν σκεφτείς ότι αναγνωρίζω ότι το δικό μου αυτόματο που θεωρώ γενικά καλό είναι ακατάλληλο για ενθουσιώδη οδήγηση όχι για άλλο λόγο αλλά μόνο επειδή έχει πολύ αραιές και μακριές σχέσεις.
Το 7g δεν το έχω οδηγήσει αλλά όλοι λένε πολύ καλά λόγια (ανεπαίσθητες και γρήγορες αλλαγές, κατάλληλη σχέση για κάθε περίπτωση κλπ). Σε Μ-class που το ξέρω φαίνεται να ισχύουν όλα αυτά.Το 5άρι της SLK μου είχε φανεί χειρότερο από το DSG που έχω δοκιμάσει σε Passat Tsi σε χαλαρούς ρυθμούς και και σαφώς χειρότερο από το SMG της Ζέτας με γκάζι.
Επίσης η SLK βαρύ τιμόνι χωρίς λόγο, μια και δεν έχει ούτε ιδιαίτερη αίσθηση ούτε είναι ιδιαίτερα ακριβές.
Και μενα μου αρεσε το αυτοματο σε slk,δεν το πιεσα πολυ μιας και δεν ηταν δικο μου αλλα δεν φανηκε να χανει καπου το σασμαν.
Οσον αφορα το τιμονι,ετσι ειναι ολα τα mercedes και στην εθνικη σε υψηλες ταχυτητες το εκτιμας αυτο το τιμονι.Στην Εθνική Αθηνών-Πατρών έβγαλα τα παραπάνω συμπεράσματα και σε (λίγη) οδήγηση μέσα στην Αθήνα. Δε μου είπε απολύτως τίποτα το τιμόνι σε υψηλές ταχύτητες.
-
ρε φιλε ποια λογικη λεει να παω σε clk????
σε ποιο βιβλιο γραφονται αυτα??
τι απ ολα αυτα σε ενοχλει πες μου?? ξερεις ποσο ωραιο ειναι να βλεπεις τιμη λιτρου 0.78?? -
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Το dsg της vag είναι μπουρδέλομα εντελως...για πεταμα ειναι...ειδικα το 6-αρι υγρου τυπου (πλακα κανω)
αρκει να μην βγαλει ζημια, γιατι τα χιλιαρικα τα κλαις. Αν του αλλαζεισ υγρα καθε 60000 χλμ ειναι αθανατα. -
Ο χρήστης mb190 έγραψε:
ρε φιλε ποια λογικη λεει να παω σε clk????
σε ποιο βιβλιο γραφονται αυτα??
τι απ ολα αυτα σε ενοχλει πες μου?? ξερεις ποσο ωραιο ειναι να βλεπεις τιμη λιτρου 0.78??Και στα 90 που ειναι εδω στην κρητη γουσταρεις να φουλαρεις και να κανεις βολτες με ενα αυτοκινητο που υπο αλλες συνθηκες θα εμενε στο γκαραζ(forester xt)ποσο μαλλον με την slk.
Πραγματικα και γω δεν καταλαβαινω το σκεπτικο του φιλου μας. -
Το να βάλεις σε ένα S2000 υγραέριο είναι βλακώδες αλλά σε μια SLK ή κανά ΤΤ όχι μιας και είναι roadsters για χαλαρές πιο πολύ βόλτες.
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Το να βάλεις σε ένα S2000 υγραέριο είναι βλακώδες αλλά σε μια SLK ή κανά ΤΤ όχι μιας και είναι roadsters για χαλαρές πιο πολύ βόλτες.Συμφωνω μιας και το slk η το tt εκτελει ευκολα χρεη καθημερινου αυτοκινητου ενω το s2000 ειναι λιγο προβλημα να το χρησιμοποιεις για την δουλεια σου ουτος η αλλος.
-
Το να βάλεις σε ένα S2000 υγραέριο είναι βλακώδες αλλά σε μια SLK ή κανά ΤΤ όχι μιας και είναι roadsters για χαλαρές πιο πολύ βόλτες.υγραεριο και 7500 στροφες για να παει το σ2000 δεν συμβαδιζουν, ουτε στο ρχ8
-
Ο χρήστης ELTASSOS έγραψε:
Το να βάλεις σε ένα S2000 υγραέριο είναι βλακώδες αλλά σε μια SLK ή κανά ΤΤ όχι μιας και είναι roadsters για χαλαρές πιο πολύ βόλτες.
υγραεριο και 7500 στροφες για να παει το σ2000 δεν συμβαδιζουν, ουτε στο ρχ8
Σε κανενα αμαξι δεν συμβαδιζουν αλλα βγαινουμε
Oπως και να χει,αφου κανει χιλιομετρα ο φιλος μας δεν υπαρχει λογος να μην βαλει αεριο μιας και σε παρα πολλα merc με ιδιο μοτερ εχει μπει χωρις προβλημα.
-
Το να βάλεις σε ένα S2000 υγραέριο είναι βλακώδες αλλά σε μια SLK ή κανά ΤΤ όχι μιας και είναι roadsters για χαλαρές πιο πολύ βόλτες.μ αρεσε αυτο...
-
Τα διπλού συμπλέκτη είναι πιο γρήγορα.... και τίποτα άλλο. Συχνά σκορτσάρουν στην εκκίνηση, μέτρια διάρκεια ζωής, ακριβό αναλώσιμο (συμπλέκτης), ίδια ή και μικρότερη κατανάλωση.
Τα παραδοσιακά δεν είναι τόσο γρήγορα, καίνε παραπάνω ιδίως σε πόλη αλλά είναι πιο απαλά, κάνουν πιο ωραίο crawling και κρατάνε για πάντα χωρίς να θέλουν αλλαγή συμπλέκτη ποτέ.
Η διαφορά ταχύτητας για μη αγωνιστικές διαθέσεις μάλλον δεν έχει και τόσο σημασία, τα σύγχρονα παραδοσιακά αυτόματα δεν αλλάζουν πιο αργά από ένα κοινό χειροκίνητο.... -
Γεια σας παιδιά,
Ψάχνω μια r171 (κατα προτίμηση να έχει το sport packet) οπωσδήποτε αυτόματη
Χρώμα αδιάφορο (μαύρο είναι και το τελευταίο που με ενδιαφέρει)
Χρονολογία 2009 ή 2010 όχι πάνω από 45000 χλμ
Μπορείτε να με καθοδηγήσετε τι πρέπει να προσέξω πριν την αγορά; Μικρά ´η μεγάλα;; Όπως οροφή , και τι άλλο;;
Να το πάω σε καμία mercedes όπως εκκα για έλεγχο;;
Να πάρω αριθμό πλαισίου για αν ψαχτω αν έχει εμπλακεί σε κανένα τρακάρισμα ;
Τα χλμ πως βρίσκω αν είναι αληθινά ;
Σας ευχαριστώ εκ ρω προτέρων
-
Φυσικά και το πρώτο πράγμα που θα κοιτάξεις είναι η οροφή.
Γιατί SLK αν επιτρέπεται; Το έχεις οδηγήσει;
-
Ναι και μου αρέσει, δεν θέλω πάνω από 1800 cc , z4 δεν υπάρχει , tt δεν μου αρέσει kai kamprio mono ύφασμα και όχι αυτόματο.
Κάτι άλλο που πρέπει να προσέξω; -
Το λέω γιατί είχα οδηγήσει της πρώην για 1500+ χιλιόμετρα και δε με είχε εντυπωσιάσει.
Το αυτόματό του μου είχε φανεί παλαιάς κοπής και η οροφή είχε σταματήσει να δουλεύει στα 80.000 χιλιόμετρα με κόστος επισκευής που την έκανε να το αφήσει κουπέ. Το τιμόνι του Passat του πατέρα μου, μου φαίνεται καλύτερο επίσης.
Δεν τρελάθηκα μάλλον ε;
Γούστα είπε ο πίθηκος και έφαγε το σαπούνι.
Α και στην κεντρική κονσόλα κάτι θέματάκια είχε, κάτι δεν της δούλευε, δε θυμάμαι.
-
Το οτι το συγκεκριμενο ηταν μαλλον ασυντηρητο ή και αφημενο στο ελεος του σημαινει οτι δεν αξιζει σαν αυτοκινητο?
Εγω με την r170 δεν ειχα κανενα θεμα και μου εβγαλε και πολλα γουστα !! -
Ο χρήστης heras έγραψε:
Το οτι το συγκεκριμενο ηταν μαλλον ασυντηρητο ή και αφημενο στο ελεος του σημαινει οτι δεν αξιζει σαν αυτοκινητο?
Εγω με την r170 δεν ειχα κανενα θεμα και μου εβγαλε και πολλα γουστα !!Το τιμόνι και η οδηγηκή συμπεριφορά αλλάζει;
Το ότι δεν επιδιόρθωσε την οροφή δε σημαίνει ότι δεν το συντηρούσε.
-
Το κρατημα ειναι πολυ καλο ειδικα με πιο σφιχτα αμορτισερ οπως ειχα εγω. Βραχος. Το τιμονι ναι ειναι αργο αλλα σε καμια περιπτωση τραγικο, μην τρελαθουμε κιολας
Ποιοτητα, ασφαλεια, θεση οδηγησης, φρενα απλα καταπληκτικα. Επιλογεας με μακριες διαδρομες ομως. Δεν ξερω τι κανει το αυτοματο, δεν θα επαιρνα ποτε τετοιο αμαξι αυτοματο
Και αν βγαλεις το esp off, παιζεις απλοχερα με τοση ροπη απο χαμηλα !!! -
Εσύ δεν είχες R170?
Τα φρένα σε καμία περίπτωση δε μου είχαν φανεί καταπληκτικά και οι μετρήσεις στο zeperfs επιβεβαιώνουν την αίσθησή μου.
-
Nαι για r170 μιλαω που ειχα. Φανταζομαι η r171 θα ειναι καλυτερη σ αυτους τους τομεις. Οχι παντως στη δυναμη
Οσο για τα φρενα εγω τα βρηκα επαρκεστατα, καλα ρυθμισμενα χωρις νεκρη διαδρομη και δυνατα. Τωρα τι να σου πω, αν οντως εδιναν μετριες τιμες, δεν ξερω. Σαν αισθηση σου εδιναν σιγουρια παντως
-
Ο χρήστης heras έγραψε:
Nαι για r170 μιλαω που ειχα. Φανταζομαι η r171 θα ειναι καλυτερη σ αυτους τους τομεις. Οχι παντως στη δυναμηΟσο για τα φρενα εγω τα βρηκα επαρκεστατα, καλα ρυθμισμενα χωρις νεκρη διαδρομη και δυνατα. Τωρα τι να σου πω, αν οντως εδιναν μετριες τιμες, δεν ξερω. Σαν αισθηση σου εδιναν σιγουρια παντως
Όπως είπα μιλάω για την R171.
Ότα είναι 100-0 στα 40 μέτρα και η Ζέτα στα 34, ε έχει διαφορά. Πόσο μάλλον όταν υπάρχουν μαούνες σαν το Α4 (που έχω κάμποσες χιλιάδες χιλιόμετρα πάνω) με 36 ας πούμε.
ΑΓΟΡΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΗΣ SLK200 R171...??