-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Κάθεστε και τη λέτέ σε έναν άνθρωπο που πήρε μοτό στα 35+ και κυκλοφορεί κύριος με σοβαρό εξοπλισμό
επειδή τολμάει να ρολάρει μια στο τόσο με flip up. Πως θα μιλάει στο αίσθημα μέσα από το full face?Πες τα γαμωτ!
Σήμερα πήρα πάλι το Shoei και όταν άφησα την καλή μου, το φιλάκι ήταν πάνω στο κράνος!
Διαδρομή από το Ελληνικό στο κέντρο, εννοείται με περάσαν ΟΛΟΙ (από μηχανές μέχρι παπάκια ), και η ούτε που γκρίνιαξε για... κρύο (προσφέραμε θέαμα, μιας και το παντελόνι ήταν για πλύσιμο και φορούσε μίνι ).
Εντάξει, προφανώς και ιδανικά θα έπρεπε να έχει μπουφάν, μπότες κλπ, αλλά στα δικαστήρια θέλουν και ένα dress code!ΥΓ: Στα 35+ ΞΑΝΑ-πήρα μηχανή...
Πρώτα από όλα παρέβεις έναν σημαντικό κανόνα του φορουμ, το 'ου μπλέξεις με δικηγορίνα'......
για τα υπόλοιπα...δικά σου τα γένια δικά σου και τα χτένια, οι πλέον έμπειροι οδηγοί (όχι εμείς) όμως λένε άλλα.
-
Οι πλέον έμπειροι οδηγοί δεν φοράνε πχ ποτέ flip up; Γιατί έχω δει πολλούς που φοράνε....
Ή φοράνε όλοι μπότες ΠΑΝΤΑ;Δεν λέω πως δεν είναι το βέλτιστο, λέω πως δεν είναι πάντα τόσο εύκολο... Πχ μπότες στην Αθήνα δεν έχω δει ποτέ να φοράει κάποιος (εννοώ αυτές με σωστή προστασία...).
Τέσπα, η συζήτηση δεν έχει τέλος... Εγώ έχω σκοπό για τον εαυτό μου ν' αγοράσω τα πάντα, just to be safe κλπ κλπ
Απλώς, δεν μπορώ να δεχτώ, πως και σε μια απλή βόλτα με ταχύτητες ποδηλάτου, όλα αυτά είναι απαραίτητα. Με την ίδια λογική, όλοι οι ποδηλάτες είναι υποψήφιοι αυτόχειρες. -
Οι πλέον έμπειροι οδηγοί δεν φοράνε πχ ποτέ flip up; Γιατί έχω δει πολλούς που φοράνε....
Ή φοράνε όλοι μπότες ΠΑΝΤΑ;Δεν λέω πως δεν είναι το βέλτιστο, λέω πως δεν είναι πάντα τόσο εύκολο... Πχ μπότες στην Αθήνα δεν έχω δει ποτέ να φοράει κάποιος (εννοώ αυτές με σωστή προστασία...).
Τέσπα, η συζήτηση δεν έχει τέλος... Εγώ έχω σκοπό για τον εαυτό μου ν' αγοράσω τα πάντα, just to be safe κλπ κλπ
Απλώς, δεν μπορώ να δεχτώ, πως και σε μια απλή βόλτα με ταχύτητες ποδηλάτου, όλα αυτά είναι απαραίτητα. Με την ίδια λογική, όλοι οι ποδηλάτες είναι υποψήφιοι αυτόχειρες.Κι εγώ δεν πάω για καφέ με τις μπότες που φοράω στις εκδρομές αλλά έχω πιο 'πολιτικά' μποτάκια μοτοσυκλέτας έστω με στοιχειώδεις προστασίες, δεν φοράω παντελόνι μοτοσυκλέτας αλλά πάντα μπουφάν-γάντια-κράνος.
Βασικά ένα παιχνίδι πιθανοτήτων είναι, αν σου έρθει από το στοπ ο άλλος με το 1500kg αυτοκίνητο ας πήγαινες και με 10χλμ θα βλέπεις τις βίδες και τις λάμες στα πόδια και θα λες ΑΝ φορούσα μπότες μπορεί να γλίτωνα με διάστρεμα. Για να μην μιλήσουμε για ποιότητα οδοστρώματος, λάδια κλπ που μπορούν να σε κάνουν ξαφνικά να χάσεις την μοτοσυκλέτα κάτω από τα πόδια σου, για αλλαγές λωρίδας χωρίς φλας και χωρίς να σε βλέπουν γιατί είσαι δίπλα τους και άλλα τέτοια χαρωπά.Οι ποδηλάτες που κυκλοφορούν μέσα σε πόλη πηγμένη από αυτοκίνητα χωρίς ποδηλατόδρομους κλπ είναι χειρότεροι από αυτόχειρες, δεν έχουν ούτε τον όγκο ούτε την ενεργητική ασφάλεια της μοτοσυκλέτας.
Από εκεί και πέρα ο καθένας παίρνει τα ρίσκα του....πάντως είναι πολύ περισσότερο επικίνδυνο σπορ από ότι φαίνεται. Όπως λένε οι παλιοί δεν είναι το θέμα αν θα πέσεις αλλά πώς και πότε θα πέσεις.
-
Ο χρήστης bihlas87 έγραψε:
Κάθεστε και τη λέτέ σε έναν άνθρωπο που πήρε μοτό στα 35+ και κυκλοφορεί κύριος με σοβαρό εξοπλισμό
επειδή τολμάει να ρολάρει μια στο τόσο με flip up. Πως θα μιλάει στο αίσθημα μέσα από το full face?προσωπικά δεν την λέω σε κανέναν...
ο προσωπικός μου αντίλογος έγκειται στο ...
σοβαρός άνθρωπος
με 2κυκλη παιδεία
ακριβό εξοπλισμό που κατά κανόνα τον χρησιμοποιεί... ε το γ@μήδι χαζό δεν είναι -και με δεδομένο τα άνωθεν- να την πατήσεις σε μια χαλαρή βόλτα σαν αυτή που περιγράφει τι στιγμή που ο κανόνας είναι να κυκλοφορείς σαν αστακός -
σοβαρές μπότες ούτε έχω ούτε σκοπεύω να πάρω γιατί συνήθως κινούμε ολημερίς και με κουράζουν
-
Οι πλέον έμπειροι οδηγοί δεν φοράνε πχ ποτέ flip up; Γιατί έχω δει πολλούς που φοράνε....Ως πρώην κάτοχος ανοιγόμενου κράνους, έχω να δηλώσω ότι αυτή η κατηγορία είναι ταμάμ για 2 είδη αναβατών: ντελιβεράδες και Ζητάδες. Για τους υπόλοιπους είναι περισσότερο πρόβλημα παρά ευκολία.
-
Kαι εγώ έχω full face και ο εξοπλισμός μου είναι πιο ακριβός από το μηχανάκι (ο Θεός να το κάνει) που καβαλάω τώρα, αλλά ρε παιδιά δεν κάθομαι με το ζόρι να κάνω τον άλλο να δικαιολογηθεί που φοράει και flip up. Χαλαρώστε λίγο...
-
Να πω κι εγώ την αμαρτία μου, ενώ έχω αξιοπρεπές full face, σε μικρές διαδρομές στην πόλη όπου σταματάω
συχνά, φοράω ένα jet mt των 60 ευρώ επειδή μπαινοβγαίνει πολύ πιο εύκολα και δεν μου φουντώνει τα γένια.
Ο HF τουλάχιστον έχει το... γκομενέτο για δικαιολογία -
Εγώ δεν κατάλαβα αυτό που λέει ο zorz για το flip up...
Το βρίσκω πολύ πολύ πρακτικό όταν έχει καλό καιρό και κάνεις ήρεμη βόλτα, ή όταν πρέπει να κάνεις στάσεις, πχ σε ένα περίπτερο... Απλώς, την ασφάλεια του full face, δεν την νιώθω με το flip up. Γι' αυτό και πάω (ακόμη! ) πιο αργά όταν είμαι με αυτό.Εγώ, το θεωρώ ευχάριστη προσθήκη στον εξοπλισμό μου. Το καλοκαίρι πάλι που λέμε να πάμε σε νησάκια, θα πάρω αυτό μόνον. Οι ταχύτητες εκεί θα είναι ούτως ή άλλως αστείες και το άνοιγμα στο κατακαλόκαιρο, θα είναι σωτήριο όταν ζεσταίνεσαι.
-
'Oταν αγόρασα τη μηχανή απο την Πάτρα την έφερα φορώντας flip up κράνος. Απλά το ένιωθα πιο βαρύ και ήταν πιο βαρύ απο το agv full face που είχα . Με δυσκόλευε στις μετακινήσεις του κεφαλιού δεξιά αριστερά και ένιωθα άβολα. Ομολογώ πως στις στάσεις μου με βόλευε . Διόδια και κλήση στο κινητό έγιναν άνετα. Ομως στον τρόπο οδήγησής μου δε ταιριάζει. Για βόλτες εντός με normal θερμοκρασίες καιρού χρησιμοποιώ ένα nolan jet ενώ με κρύο το avg gothic (full face).
Δε θα μου άρεσε να βάλω flip up κράνος επίσης ,γιατί οι 6 Ζάδες απέναντι που κάνουν μπλόκο πάντα φοράνε τέτοια κράνη. Ίσως είναι racism ok. Δε μου ''βγαίνει''όμως να βάλω ούτε για βόλτα ...... -
Η άποψή μου είναι ότι ο εξοπλισμός ασφαλείας πρέπει πάνω από όλα να είναι βολικός, αλλιώς, αργά η γρήγορα μένει στο ράφι.*
Υπό αυτή τη λογική καλά κάνει ο ηταφής και αν θέλει να βγει με το πρόσωπο, χωρίς να κάνει τρελές εκπτώσεις βάζει κα΄τι πιο βολικό.
Έχω άπειρα παραδείγματα_από φίλους αλλά και από εμένα τον ίδιο_ που ο υπερβολικός εξοπλισμός οδηγεί σε αντίθετα αποτελέσματα (πχ τα kevlar γάντια μου και να φρενάρω σε βέσπα---> την παραμικρή αίσθηση πότε θα έρθεις τούμπα) ή με τις ΜΧ μπότες μου που τις πήρα ένα σκασμό λεφτά όταν είχα το TDR και τις έβαλα 2 (δύο) φόρες και μετά τις παράτησα γιατί ήθελα ένα τέταρτο να τις φορέσω και μετά αλλάζα ταχύτητες με το γόνατο!Αντίθετα, πρακτικός και άνετος εξοπλισμός όπως χαμηλά μποτάκια_τα dainese είναι τέλεια_ γάντια από μαλακό δέρμα με ενισχύσεις εκεί που πρέπει, μπουφάν ελαφρύ με ενισχύσεις πάλι εκεί που πρέπει, κράνος άνετο και κατάλληλο για τη χρήση που κάνεις και πάντα, για μέσα στην πόλη μιλάω, ένα ανθεκτικό παντελόνι. Όταν βγεις παραέξω που μαζεύεις και παραπάνω χιλιόμετρα, ότι και να βάλεις είναι λίγο, εννοείται.
Και προτού πέσετε να με φάτε οι πουριτανοί, ας κάνουμε πρώτα τα βασικά και το ξανασυζητάμε μετά...*Οι παλαιοί ίσως ξέρετε τον Vic Elford. Ε, η πρώτη συμβουλή του, λοιπόν, για τη ασφαλή και γρήγορη οδήγηση είναι το ότι ο οδηγός πρέπει πάντοτε να αισθάνεται άνετα με τον εξοπλισμό του.
-
Είχες και TDR ρε θηρίο; Τρελή καψούρα το είχα κάποτε αυτό το μηχανάκι, το θεωρώ σίγουρα future classic.
Τρελή μαγκιά της Yamaha που το έβγαλε!
Το απίστευτο βέβαια είναι, πως κάποιος που κάποτε είχε αυτό, ζαχαρώνει τώρα το SR, αλλά αυτή είναι και η μαγεία των μηχανών!Στάλθηκε από το Nexus 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Είχες και TDR ρε θηρίο; Τρελή καψούρα το είχα κάποτε αυτό το μηχανάκι, το θεωρώ σίγουρα future classic.
Το απίστευτο βέβαια είναι, πως κάποιος που κάποτε είχε αυτό, ζαχαρώνει τώρα το SR, αλλά αυτή είναι και η μαγεία των μηχανών!Στάλθηκε από το Nexus 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
απο ΙΚΕΑ συναρμολογουμενα πως τα πας;
Εχω ενα CBX 750p σε κουτες ...
-
Δεν κατάλαβες, αμέσως μετά το TDR πήγα και πήρα ένα από τα τότε 'καινούργια' (παμπάλαια δλδ) SR 250 με το που βγήκανε, με σκοπό να το κανιβαλίσω (ακόμα στην Ελλάδα έλεγες cafe racer και οι περισσότεροι νόμιζαν ότι μιλούσες για φλιμπεράκι).
Αλλά μετά από κανα χρόνο με ξαναέπιασε όρεξη για γκάζια (ήταν η εποχή με τα γιαπωνέζικα 400ρια και υπήρχε πολύ και φτηνό γκάζι στην αγορά) ... Νεανικές σαχλαμάρες, αν με ρωτάς. -
TDR κιτρινόμαυρο και η Castrolila να ποτίζει τα μπλουζάκια, ξεσπάσματα στο άνοιγμα του γκαζιού και αστεία φρένα.
Λατρεία της εποχής το RGV Banana και το VFR 400 με τη θεόμακρη 1η. -
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Δεν κατάλαβες, αμέσως μετά το TDR πήγα και πήρα ένα από τα τότε 'καινούργια' (παμπάλαια δλδ) SR 250 με το που βγήκανε, με σκοπό να το κανιβαλίσω (ακόμα στην Ελλάδα έλεγες cafe racer και οι περισσότεροι νόμιζαν ότι μιλούσες για φλιμπεράκι).
Αλλά μετά από κανα χρόνο με ξαναέπιασε όρεξη για γκάζια (ήταν η εποχή με τα γιαπωνέζικα 400ρια και υπήρχε πολύ και φτηνό γκάζι στην αγορά) ... Νεανικές σαχλαμάρες, αν με ρωτάς.Κοίτα, εγώ πάλι όσο κι αν αγάπησα το γκάζι (αν και στην μηχανή, βρίσκω τον εαυτό μου συνέχεια να το κλείνει ) , ποτέ δεν κατάλαβα τι διάβολο Cafe Racer φτιάχνει κάποιος με ένα SR250 ή SR500. To ξέρω πως ποσώς απασχολεί η άποψή μου, αλλά να φτιάχνεις ένα 250άρι με clip-on, μου φαίνεται... χαζό;
Να φτιάξεις Cafe Racer που να βασίζονται σε κάτι πιο γρήγορο, το καταλαβαίνω (να έχει 2-3-4 κυλίνδρους ρε παιδί μου, να έχει και λίγο γκάζι κλπ), το άλλο όχι. Με την ίδια λογική, σε λίγα χρόνια θα ψάχνουμε C50 για να τους κόψουμε ποδιές και να φωνάζουμε 'Σπάτα-Λούτσα-Κορωπί, το καλύτερο παπί'.Θα μου πεις, ο καθένας φτιάχνει αυτό που έχει, αλλά ΟΚ, δεν είμαι της ίδιας γνώμης μάλλον, ή δεν έχω καταλάβει καλά το πράγμα (το πιθανότερο! ).
Φυσικά, δεν θέλω να μειώσω τον κόπο των ανθρώπων που έχουν φτιάξει μικρά διαμαντάκια με το SR250, αλλά μου φαίνεται πολύς κόπος και πολλά έξοδα από το τίποτε...
ΥΓ: Κοίταξα για πλάκα στο Car.gr , βρίσκεις κάποια TDR με 1000€ περίπου, σε ικανοποιητική κατάσταση...
-
Κοίτα, εγώ πάλι όσο κι αν αγάπησα το γκάζι (αν και στην μηχανή, βρίσκω τον εαυτό μου συνέχεια να το κλείνει ) , ποτέ δεν κατάλαβα τι διάβολο Cafe Racer φτιάχνει κάποιος με ένα SR250 ή SR500. To ξέρω πως ποσώς απασχολεί η άποψή μου, αλλά να φτιάχνεις ένα 250άρι με clip-on, μου φαίνεται... χαζό;
Να φτιάξεις Cafe Racer που να βασίζονται σε κάτι πιο γρήγορο, το καταλαβαίνω (να έχει 2-3-4 κυλίνδρους ρε παιδί μου, να έχει και λίγο γκάζι κλπ), το άλλο όχι. Με την ίδια λογική, σε λίγα χρόνια θα ψάχνουμε C50 για να τους κόψουμε ποδιές και να φωνάζουμε 'Σπάτα-Λούτσα-Κορωπί, το καλύτερο παπί'.Θα μου πεις, ο καθένας φτιάχνει αυτό που έχει, αλλά ΟΚ, δεν είμαι της ίδιας γνώμης μάλλον, ή δεν έχω καταλάβει καλά το πράγμα (το πιθανότερο! ).
Τα ¨νεο'cafe racers φυσικά δεν έχουν να κάνουν με την ταχύτητα (αν και από εκεί ξεκίνησαν και μάλιστα με την αντίθετη λογική από τους αμερικάνους, βγάζοντας πράγματα από στάνταρ μηχανές) αλλά περισσότερο με τη ρετρο εμφάνιση και τον ήχο (τη σχετική ποζεριά δλδ), πατώντας στην ευρωπαϊκή κουλτούρα του customizing (λέγε με UK δλδ). Και φυσικά δεν είναι ένα στυλ, όπως συνηθίζουμε να τα λέμε όλα CafeRacers, αλλά διάφορα, ανάλογα με την τεχνική και τη χρήση (πχ bobbers, board trackers δρόμου, χωματερά flat trackers κ.α.).
Υπο αυτό το σκεπτικό, ένα sr500 με ωραιότατο μπάσο μονοκύλινδρο ήχο (τo 250 είναι πιο εύκολο στην κοπτοραπτική λόγω κανονικου κάρτερ και μπόλικου χώρου αλλά η αλήθεια είναι οτι το 500 είναι η σωστή επιλογή - εγώ θα του έβαζα M-bars btw και όχι κλιπονς) είναι από τα πιο 'ευέλικτα' στις μετατροπές και συνεπώς από τα πιο αγαπημένα μοντέλα για να φτιάξεις ένα όμορφο CR ενώ υποστηρίζεται πολύ έξω. Το γεγονός ότι παράλληλα είναι και πανεύκολο να το συντηρήσεις μόνος σου, δίνει ένα επιπλέον συν στην επιλογή του. Ούτως ή άλλως τα εντελώς γυμνά ή ημίγυμνα CR, χωρίς μοχλικά πίσω και με ασθενικά φρένα, δεν κάνουν για μεγάλες ταχύτητες.Φυσικά, δεν θέλω να μειώσω τον κόπο των ανθρώπων που έχουν φτιάξει μικρά διαμαντάκια με το SR250, αλλά μου φαίνεται πολύς κόπος και πολλά έξοδα από το τίποτε...
Είναι η ίδια ιστορία με το τσοπερο-customizing αλλά από την αποδώ πλευρά του ατλαντικού. Μπορεί να γίνει από μια σαχλαμάρα με μικρότερη αξία από το εργοστασιακό μοντέλο (εως και μηδενική) ή μπορεί να γίνει και κόσμημα, όπως λές.
ΥΓ: Κοίταξα για πλάκα στο Car.gr , βρίσκεις κάποια TDR με 1000€ περίπου, σε ικανοποιητική κατάσταση...
Και εμβολοχιτώνια σε 6 μήνες... ποτέ ξανά, είπαμε. Μόνο ένα mc28 honda ή ένα yamaha 3xv θα έπαιρνα αλλά δεν υπάρχουν ούτε για δείγμα (σε ένα κομμάτι και χωρίς embedded φάντασμα).
-
Κράνος suomy ανοιγομενο μόνο γιατί φοραω γυαλιά κ βολεύει αφάνταστα. Επίσης το ανοίγω κ μπαίνω σε μαγαζιά.. Μια φορά η υπάλληλος μου είπε πριν μιλήσω. Μην μου πεις ληστεία! Ποτέ ανοιχτό όταν οδηγώ. Πάντα μπουφάν κ γάντια χειμώνα καλοκαίρι. Μποτάκια κυρίως χειμώνα άνοιξη φθινόπωρο.... καλοκαίρι δυστυχώς ξεφεύγω. Πτώση στην περιφερειακή Θεσσαλονίκης όλα δούλεψαν όπως πρέπει. Όπως κ οι πίσω οδηγοί που με έβλεπαν να γλιστράω καμμιά 15 μέτρα. Πάντα ο δικυκλιστης είναι εκτεθειμένος. Η εντατικές και οι κλινικές είναι γεμάτες κ τους βλέπω λόγω δουλειάς κάθε μέρα. Πρόσφατα κάποιος έπεσε σταματημένος κ έπαθε μεγάλη ζημιά γιατί προσπάθησε να προφυλάξει το παιδί του(πρέπει να ήταν μικρό κ χωρίς εξοπλισμό και οι δύο)
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Μόνο ένα mc28 honda ή ένα yamaha 3xv θα έπαιρνα αλλά δεν υπάρχουν ούτε για δείγμα (σε ένα κομμάτι και χωρίς embedded φάντασμα).NSR!
Ω ρε Αλέξανδρε, τι έρωτας αυτό και το KR-1S!
(Άσχετο μετά το Πάσχα η Αλίκη βγαίνει από το workshop, πιο δυνατή από ποτέ! Ετοιμάσου για βόλτα!!!!)Δίχρονες σκέψεις που βασανίζουν το μυαλό...
Και περί cafe racer o λόγος, νομίζω πως ο Ακα Εφε κάτι τέτοιο έχει στο μυαλό του...
Έλα μωρή Χόντα!
-
Ο χρήστης vasilis 1200101 έγραψε:
Έλα μωρή Χόντα!
http://silodrome.com/honda-cb-750-cafe-racer/Δηλαδή η Yahoma σας χαλάει, ε;
http://media.onsugar.com/files/ons3/641 ... 3e/Yam.jpgΔεν ξέρω... το σωστό CR είναι 2cyl αλλά με χαλάνε πολύ περισσότερο τα τετρακύλινδρα από τα μονοκύλινδρα ως παραλλαγή (και ιστορικά να το δεις, τα τετρακύλινδρα είναι γιαπωνέζικη υπόθεση_Honda, βασικα_)
Αγορα 600αριου ;