-
Χαιρεται,
Μολις πουλησα το διπορτο Α3 και ψαχνω για καινουργιο οικογενειακο, γιατι περιμενω και δευτερο παιδι.
Ειδα το Duster 4χ4 1.5 diesel και το Roomster 1.5 diesel, και τα 2 στα 18000 ευρω.
Υπαρχει κατι που μου διαφευγει? ας ειναι και λιγο πιο ακριβο...
Μενω στην επαρχια και κανω 50 χλμ την ημερα για την δουλεια. -
Χαιρεται,
Μολις πουλησα το διπορτο Α3 και ψαχνω για καινουργιο οικογενειακο, γιατι περιμενω και δευτερο παιδι.
Ειδα το Duster 4χ4 1.5 diesel και το Roomster 1.5 diesel, και τα 2 στα 18000 ευρω.
Χαιρεται,
C4 1.6 HDI 110ps Attraction με ένα 18αρι χιλιάδες το πολύ (δεν γνωρίζω ακριβή τιμή για το αυτόματο, κάνει ένα 800αρι παραπάνω και μπορεί να σου δώσει πληροφορίες ο Dasimo)
Megane 1.5 dci 110ps Progressive με περίπου 17 χιλιαρικάκια, ωραίο αμάξι, καλοστημένο, δεν έχουν ακουστεί θέματα κλπ. Αν μπορείς να δώσεις 21 (το πολύ) για το 1.6 dci με τα 130 άλογα κάντο, αξίζει ακόμα περισσότερο!
Leon 1.6 TDI 105ps Style με περίπου 16,5 χιλιάρικα, καλό, μελετημένο, και στιβαρό αυτοκίνητο
Focus 1.6 TDCI 115ps Trend/Sport/Titanium, αν σου αρέσει σχεδιαστικά ρίξ'του μια ματιά, ισορροπημένο αυτοκίνητο από πολλές απόψεις.
Giulietta 1.6 JTDM-2 105ps Distinctive με 20 χιλιάδες, αν θες να μείνεις σε κάτι Premium, κουκλί και με καλό στήσιμο, κοίταξέ το -
Όνως γιατί δεν κοιτάς κάτι σε μικρομεσαίο πεντάπορτο. Κι εγώ θα κοιτούσα αυτά που σου πρότεινε ο Τάσος από πάνω.
Και το Astra νομίζω παίζει γύρω στα 18000 με τον 1.3 CDTI. Μπορεί να του είναι 'λίγος' βέβαια ο συγκριμένος κινητήρας.
-
Μπορείς επίσης σε πιο πρακτικό αλλά και όμορφο με τεράστιους χώρους να δεις και το Megane Estate που ξαναεισάγεται με τον 1.5 DCi, πέρα από το απλό 5θυρο που μειονεκτεί στους χώρους για τους πίσω. Αλλά παίζει στα 19 με 20. Κατα τ'άλλα από τις επιλογές του Tasos96 δεν νομίζω ότι λείπει κάποιο αξιόλογο diesel μικρομεσαίο σε καλές τιμές.
-
Επειδή τα έγραφα κάπως στα γρήγορα, θα μπορούσα να σου προτείνω επιπλέον και i30/cee'd με τον 1600αρη με τα 128 άλογα και 7 (στο cee'd) χρόνια εγγύηση, το Golf 7 1.6 TDI (που δεν το πρότεινα αφού είναι το ίδιο αμάξι με το Leon αλλά κάνει 3 χιλιάρικα παραπάνω), και το Astra 1.7 CDTI με 19-20 χιλιάδες που ανέφερε και ο Άγγελος (έχουμε βαρεθεί να τα βλέπουμε τα Astra όμως!! )
-
Δεν θελω μικρομεσαιο, ωραια τα μοντελα που ειπατε και σας ευχαριστω για τις απαντησεις, αλλα θα ηθελα κατι μεγαλυτερο σε χωρους, γιαυτο σαν παραδειγμα εδωσα τα Duster και Roomster.
απο sedan ξεχωρισα μονο το skoda rapid, μιας και εχει τους μεγαλυτερους χωρους στην ιδια τιμη με τα μικρομεσαια.Απο την αλλη ρε γμτ, θα πονεσω αν δωσω οσα εχω, και σκεφτομαι για μεταχειρισμενο diesel S/W (passat, focus, octavia), τα οποια κυμαινονται απο 8500-15000.
Παιδια εχετε? ενα καινουργιο αμαξι το διαλυουν σε χρονο d/t?Υ.Γ. Ειπα το πουλησα το audi, εννοωντας δωσαμε τα χερια. Ηρθε για την μεταβιβαση με τα μισα και τα αλλα μισα μεσα στον Ιουνιο. Τον εστειλα σπιτι του...και οταν τα εχει ολα να με ξαναπαρει
-
Tσέκαρε το Ντάστερ από θόρυβο. Σε ένα που είχα μπει παλιότερα ήταν πολύ φασαριόζικο.
-
Ο χρήστης Agiel4 έγραψε:
Υ.Γ. Ειπα το πουλησα το audi, εννοωντας δωσαμε τα χερια. Ηρθε για την μεταβιβαση με τα μισα και τα αλλα μισα μεσα στον Ιουνιο. Τον εστειλα σπιτι του...και οταν τα εχει ολα να με ξαναπαρει
κ εμάς μας παίρνανε κάτι τύποι ή στελναν sms κ μας λέγανε να σου κόψω μια επιταγή κ να το παρω?
για δες και το c max
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/3594479/στα 17,5 υπάρχει κ το altea 1.6 ντίζελ με πολύ καλό εξοπλισμό.
αν κ νομίζω πως 18χλρ δεν είναι κ λίγα να τα δώσεις για αμαξι
-
Αφού κοιτάς τα υπερυψωμένα τότε ίσως και το Qashqai σε 1.5 DCi 110 ή 1.6 DCi 130.
Το 1.5 πρέπει να ξεκινάει από λίγο πάνω από τα 18. -
Ο χρήστης Agiel4 έγραψε:
Δεν θελω μικρομεσαιο, ωραια τα μοντελα που ειπατε και σας ευχαριστω για τις απαντησεις, αλλα θα ηθελα κατι μεγαλυτερο σε χωρους, γιαυτο σαν παραδειγμα εδωσα τα Duster και Roomster.
απο sedan ξεχωρισα μονο το skoda rapid, μιας και εχει τους μεγαλυτερους χωρους στην ιδια τιμη με τα μικρομεσαια.Απο την αλλη ρε γμτ, θα πονεσω αν δωσω οσα εχω, και σκεφτομαι για μεταχειρισμενο diesel S/W (passat, focus, octavia), τα οποια κυμαινονται απο 8500-15000.
Παιδια εχετε? ενα καινουργιο αμαξι το διαλυουν σε χρονο d/t?Υ.Γ. Ειπα το πουλησα το audi, εννοωντας δωσαμε τα χερια. Ηρθε για την μεταβιβαση με τα μισα και τα αλλα μισα μεσα στον Ιουνιο. Τον εστειλα σπιτι του...και οταν τα εχει ολα να με ξαναπαρει
Όταν λες χώρους εννοείς πορτ-μπαγκάζ ή/και σαλόνι πίσω;
Για τα παιδιά θα βάλεις καλλύματα τα πρώτα ..5 χρόνια.
Αν δεν έχεις έμπιστο έμπορο, άστο το μεταχειρισμένο για να βάζεις την οικογένειά σου μέσα.
Επιπλέον, αν πας από Audi στα 2 αυτά που γράφεις να ΄σαι σίγουρος ότι θα ξυνίσεις .. πολύ. Ειδικά το Dacia είναι μια σκάλα κάτω σαν τεχνολογία και ποιότητα.
@Tasos96: από περιέργεια μόνο και χωρίς παρεξήγηση - έχεις οικογένεια και του τα προτείνεις αυτά;
-
Ο χρήστης DANAOS_master έγραψε:
@Tasos96: από περιέργεια μόνο και χωρίς παρεξήγηση - έχεις οικογένεια και του τα προτείνεις αυτά;
Όχι... Είμαι 17 χρονών και μέλος τρίτεκνης οικογένειας όμως, καταλαβαίνω λοιπόν πόσο χώρο χρειάζεται μια οικογένεια και νομίζω πως τα μικρομεσαία είναι επαρκή για μια τετραμελή οικογένεια...
Εξάλλου τα μικρομεσαία στις μέρες μας έχουν μεγαλώσει αρκετά (βλέπε cee'd, C4, Astra) και όταν τα παιδιά φτάσουν σε μια μεγαλύτερη ηλικία, όπου δεν θα χρειάζονται καρότσια κλπ, ένα πολυμορφικό (ας πούμε) θα φαίνεται αρκετά μεγάλο στον φίλο μας. Ειδικά αν κινείται και στην πόλη, θα χρειαστεί να τσεκάρει την ''χρυσή τομή'' ανάμεσα στο όσο μικρότερο μέγεθος γίνεται και στους όσο μεγαλύτερους χώρους γίνεται... Ως προς αυτό το πρίσμα το Roomster που κοιτάει είναι καλή επιλογή, προσωπικά όμως δεν θα έδινα 18 χιλιάρικα για Roomster...
Εμπειρικά, θυμάμαι πως όταν η μεσαία αδερφή μου ήταν 2 χρονών (2003) πήραμε ένα Sorento 2.4 (ενώ το προηγούμενο οικογενειακό-Baleno 1.3 3d απέκτησε ρόλο δεύτερου αυτοκινήτου), με βλέψεις στους μεγάλους χώρους και η αναζήτηση μεγάλου αυτοκινήτου συνεχίστηκε όταν πήραμε την X3 μας (2008), όντας πενταμελής οικογένεια. Πλέον, η X3 φαίνεται μεγάλη στους δικούς μου, και λένε πως θα βολεύονταν ακόμα και με αυτοκίνητο μεγέθους... Fiesta!!
Σ' αυτό που λες για το χάσμα Audi-Dacia, θα συμφωνήσω απόλυτα. Όσο καλή τετρακίνηση και να έχει, όσο τίμιο και να είναι, αν είχα Audi προηγουμένως δεν θα το κοίταζα. Όχι λόγω του σήματος (αυτό μας μάρανε στις μέρες μας), αλλά λόγω του ποιοτικού χάσματος, ειδικά στο εσωτερικό...
-
Ο χρήστης Tasos96 έγραψε:
Όχι... Είμαι 17 χρονών και μέλος τρίτεκνης οικογένειας όμως, καταλαβαίνω λοιπόν πόσο χώρο χρειάζεται μια οικογένεια και νομίζω πως τα μικρομεσαία είναι επαρκή για μια τετραμελή οικογένεια...
Εξάλλου τα μικρομεσαία στις μέρες μας έχουν μεγαλώσει αρκετά (βλέπε cee'd, C4, Astra) και όταν τα παιδιά φτάσουν σε μια μεγαλύτερη ηλικία, όπου δεν θα χρειάζονται καρότσια κλπ, ένα πολυμορφικό (ας πούμε) θα φαίνεται αρκετά μεγάλο στον φίλο μας. Ειδικά αν κινείται και στην πόλη, θα χρειαστεί να τσεκάρει την ''χρυσή τομή'' ανάμεσα στο όσο μικρότερο μέγεθος γίνεται και στους όσο μεγαλύτερους χώρους γίνεται... Ως προς αυτό το πρίσμα το Roomster που κοιτάει είναι καλή επιλογή, προσωπικά όμως δεν θα έδινα 18 χιλιάρικα για Roomster...
Εμπειρικά, θυμάμαι πως όταν η μεσαία αδερφή μου ήταν 2 χρονών (2003) πήραμε ένα Sorento 2.4 (ενώ το προηγούμενο οικογενειακό-Baleno 1.3 3d απέκτησε ρόλο δεύτερου αυτοκινήτου), με βλέψεις στους μεγάλους χώρους και η αναζήτηση μεγάλου αυτοκινήτου συνεχίστηκε όταν πήραμε την X3 μας (2008), όντας πενταμελής οικογένεια. Πλέον, η X3 φαίνεται μεγάλη στους δικούς μου, και λένε πως θα βολεύονταν ακόμα και με αυτοκίνητο μεγέθους... Fiesta!!
Σ' αυτό που λες για το χάσμα Audi-Dacia, θα συμφωνήσω απόλυτα. Όσο καλή τετρακίνηση και να έχει, όσο τίμιο και να είναι, αν είχα Audi προηγουμένως δεν θα το κοίταζα. Όχι λόγω του σήματος (αυτό μας μάρανε στις μέρες μας), αλλά λόγω του ποιοτικού χάσματος, ειδικά στο εσωτερικό...
Κι εγώ με τη σειρά μου θα συμφωνήσω ότι ένα μικρομεσαίο καλύπτει τους χώρους μιας τετραμελούς οικογένειας, έστω και με μπαγκαζιέρα (όσο χρειάζεσαι καρότσια, παρκοκρέβατο, καρεκλάκι φαγητού).
Η ερώτησή μου γεννήθηκε γιατί Leon, Julietta δεν ταιριάζουν σε πολλές οικογένειες καθότι 'σφιχτά' και όχι άνετα, ενώ πίσω είναι 'σπηλιές' (=κλειστοφοβικά) αφενός κι αφετέρου τα υπόλοιπα που αναφέρεις δεν κάνουν 18 χλρκα. Οικογένεια ίσον ταξίδι με πλήρες φορτίο και τα υπόλοιπα από αυτά που είπες είναι είτε πολύ ακριβά (C4) είτε πολύ αργά (Astra, Focus) είτε και τα δύο (Megane).
ΥΓ: To roomster μια χαρά μπορεί να κάνει 18 χλρκ όταν 'φοράει' γερμανικό κινητήρα και πλαίσιο και σου δίνει τεράστιους χώρους. Τα υπόλοιπα στην κατηγορία του με τέτοιους χώρους κάνουν 22+ οπότε γιατί δε μπορεί το τσέχικο να κάνει 18;
Εσύ δε θα ΄δινες γιατί προφανώς το κριτήριο σου δεν είναι οι χώροι.
-
Μεγαλωσα τα 2 παιδια μεσα σε ενα Λαντσια πρισμα που κουβαλουσε και φουσκωτο και ποτε ποτε σχαρα επανω.. Τωρα βεβια υπαρχουν αλλα σχηματα οχηματων πιο μελετημενα για οικογενειες... ομως αναλογα με την χρηση ισως και ενα ομορφο σενταν με σωστους χωρους να φτανει. (βεβαια τωρα που το σκεφτομαι τα νεα καροτσια για τα παιδια απο μονα τους θελουν απιστευτο χωρο.., υπερβολλες κατα τη γνωμη μου + τα καθισματακια.. )
-
Βασικά αν έδινα τα 18 για Skoda μάλλον θα τα έδινα για το Rapid... Το Roomster δεν μου κάθεται καλά σχεδιαστικά, αν και σε θέμα πρακτικότητας και βέβαια παραδέχομαι ότι είναι top. Βέβαια, αν σχεδιαστικά αρέσει στον φίλο μας, δεν μας πέφτει λόγος! Πάντως αν έφερνε η Kia το (επίσης τσέχικο) Venga 1.6 CRDI στα ίδια λεφτά, θα τα έδινα γι' αυτό τα 18 και θα είχα και 7 χρόνια εγγύηση...
Για την Giulietta ναι, να συμφωνήσω, αλλά το Leon δεν νομίζω πως είναι όσο σκληρό και κλειστοφοβικό ήταν και στο παρελθόν. Όλοι λένε πως ''έχει βάλει νερό στο κρασί του'' ενώ διατηρεί όσο καλύτερα θα μπορούσε τα σπορτίφ πλεονεκτήματα του Leon MK2. Ταυτόχρονα σαν σύνολο είναι πιο κοντά από ποτέ στο Golf, ενώ τιμολογιακά θεωρώ πως απέχει αρκετά.
Το Focus γιατί το λες αργό? Μια χαρά δεν πηγαίνει?
Το Astra 1.3 είναι όντως αργό, όμως το 1.7 με τα 130 άλογα μια χαρά αξιοπρεπές πιστεύω πως είναι...
Το Megane 1.5 dci στην αξιοπρεπέστατη εξοπλιστικά έκδοση Progressive παίζει στα 17 χιλιάρικα το πολύ, σύμφωνα με αγγελίες που πρόσφατα έβλεπα στο car από επίσημους εμπόρους. Τα άλλα είναι πιο ακριβά, μόνο με το Leon παίζει στα ίδια επίπεδα τιμής...Βέβαια αφού ο φίλος μας δεν κοιτάει μικρομεσαίο, ας αναλυθούμε/επικεντρωθούμε σε αυτοκίνητα τύπου crossover, mini MPV, sedan τύπου Rapid κλπ...
-
Τσεκαρε και το C3 picasso diesel. Το 1.6 attraction με τα 90 hp έχει 15000
-
καλημερα σε ολους
Διαβαζοντας σας κανω....
Το Roomster 1.6 hdi full extra (scout) στα 18000 δεν υπαρχει ουτε στο τελωνειο.
Το απλο ειναι στα 16000. Η αληθεια ειναι πως θα τα εδινα για ενα καλυτερο σαλονι, ζαντες και προβολακια, αλλα δεν πειραζει.
Εξακολουθω να μην θελω μικρομεσαιο.Ειδα κατι passat S/W 1.6 diesel, 2010, 15000 περιπου σε μαντρα στην Αθηνα. κουκλια... Ο συγκεκριμενος εμπορος εχει πολλα diesel, ισως να κατεβω Αθηνα να δω, πριν να αποφασισω...
-
Ο χρήστης Agiel4 έγραψε:
...Ο συγκεκριμενος εμπορος εχει πολλα diesel....Πιθανοτατα εισαγωγης.. αν ειναι σχετικα νεα με αρκετα χιλιομετρα για την ηλικια τους εχει καλως καθως στην Ευρωπη γραφουν χιλιομετρα με αλλους ρυθμους.. Θελω να πω αν βρεις ενα 3ετιας με 80.000km με το φοβηθεις γιατι μαλλον δεν εχει γυρισει χιλιομετρα.. αν ομως ειναι ΟΛΑ σε παρομοια λογικα χιλιομετρα για την ηλικια τους,μακρια απο τον συγκεκριμενο γιατι μαλλον τα γυρναει.
-
Εγώ πήρα το Κρουζ το 2009 με αντίστοιχο μπάτζετ. Τώρα έχει βγει και με τον 1.7 ντίζελ στην στάτιον ή την 5θ εκδοχή. Πολύ άνετο ταξίδι και απροβλημάτιστο εγώ έχω το 1.8 βενζίνη.
Οικογενειακο μεχρι 18000 ευρω