-
Η επιλογή μου ΣΗΜΕΡΑ για ένα οικογενειακό αυτοκίνητο μαζεμένων διαστάσεων με καλούς χώρους για επιβάτες και αποσκευές είναι το Yeti.
- είναι πιο άνετο πίσω για τρεις επιβάτες (σε σχέση πχ με το Rapid που αναφέρθηκες πιο πάνω)
- οι διαστάσεις του και το τετραγωνισμένο σχήμα του βοηθούν στο παρκάρισμα σε στριμωγμένες θέσεις
- οι κινητήρες του είναι ΟΚ και η συντήρησή του, όπως λέγεται τουλάχιστον, δεν είναι ακριβή
- έχει αυξημένη απόσταση από το έδαφος που προσωπικά μόνο ως χρήσιμο το βλέπω (έχω εμπειρία μόνο από παλιά αυτοκίνητα που είναι ψηλά και δε βρίσκουν σε σαμάρια, λακούβες, πέτρες κλπ)
-
το Yeti μαλιστα, αριστο δεν λεω...
μιλησα με ενα παλικαρι στην Αθηνα που το πουλαει για να παρει το νεο Octavia, γιατι στο Yeti ουτε τα ποδηλατακια τα παιδικα δεν μπορει να βαλει...
αν μου αρεσε λιγο παραπανω το Roomster θα το ειχα βουτηξει ηδη....ειναι πολυ ασχημο χριστε μου.... -
Αντε παρε ενα Megane Scenic dci......ειναι εξαιρετικο αυτοκινητο , και μαλιστα θα σου ελεγα ανεβασε λιγο το budget και παρε το Grande Scenic. Τωρα σου εχω και την καλυτερη προταση που σου εχει γινει......περιμενε τον Σεπτεμβριο που θα ερθει το καινουργιο Picasso . Με την πολιτικη που εχει η Citroen στην Ελλαδα θα το χαρίζει. Δεν το λεω επειδη το εχω το C4 αλλα αν επαιρνα αυτοκινητο παλι σημερα ΠΑΛΙ αυτο ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να πάρω. Τωρα οπως ειπα και σε αλλο ποστ εχει και αλλα καλα αυτοκινητα στα λεφτα αυτά, απο εκει και περα εχωντας αισιως φτασει τις 20 χιλιαδες χιλιομετρα και κατι , θα επρεπε να ξαναγοραζα αυτό.
-
Είμαι κι εγώ στην ίδια φάση με τον Agiel4. Σκέφτομαι για Roomster ή VW Touran ή Peugot 3008 ή Renault Scenic (το οποίο το έχω δει μόνο σε προσπέκτους). Στο C-Max είμαστε εν αναμονή του κινητήρα 1.0 Ecoboost από Σεπτέμβριο. Με το Altea το πρόβλημά μου είναι αισθητικό. Δεν το αντέχω στην όψη.
Απορία προς Tasos96 και kotetsi: Γιατί να πάρει κανείς Yeti, όταν το Roomster είναι σημαντικά φθηνότερο, με περισσότερους χώρους και ελάχιστα μικρότερη απόσταση από το έδαφος;
@Dasimo: Όταν αναφέρεσαι σε Megane Scenic εννοείς το Renault Scenic; Το γνωρίζεις το μοντέλο; Είναι αξιόπιστο; Παλιά βγάζαν προβλήματα τα Scenic. Αυτό το καινούριο δεν το έχω δει να κυκλοφορεί στους δρόμους καθόλου...
@Agiel4: Αφού μένεις επαρχία ίσως να μην σ' ενδιαφέρει και τόσο το μειωμένο μήκος. Οπότε γιατί όχι Skoda Rapid; Ή ακόμα και Oktavia; Η αξιοπιστία της είναι δοκιμασμένη και αποδεδειγμένη σε χιλιάδες ταξί.
Επίσης άνετα σε χώρους (περισσότερο από το Qashqai) και καλά σε χώμα: Mitsubishi ASX και Peugot 3008.
Το νέο C4 Picasso πολύ καλό, αλλά θα κοστίζει τουλάχιστον 22 χιλ. και δεν υπάρχει περίπτωση έκπτωσης. Οι προσφορές γίνονται στα τελειώματα των μοντέλων, ή στα δευτεροκλασάτα (βλ. C-Elysee).
Όσο για το Meriva, δεν με έπεισε από άποψη χώρων, όπως και το C3 Picasso, του οποίου η προσφορά είναι εξαιρετικό value for money όντως, αλλά μια οικογένεια με 2 παιδιά μάλλον προς Zafira ή C4 Picasso θα πρέπει να κοιτάει.
Οικογενειακο μεχρι 18000 ευρω