-
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Επειδή γραφτηκαν πολλά , να πω απλά ότι το 2012 είχαμε 700,000 ΔΥ χωρίς τους οργανισμούς , μερικές δεκάδες τέτοιοι , που δεν απογράφηκαν . Οι φήμες έλεγαν για 1 εκ . Πάμε κάπου στην μέση στους 800-850000 .Σήμερα είμαστε γύρω στις 500,000 . Εξωπραγματικός αριθμός .
Περισσότερα άλλη ώρα που θα έχω χρόνο .
Οι 500.000 που αναφέρεις φαίνονται πολλοί ως νούμερο, αλλά να σου πω την αλήθεια, πάλι πολλοί θα μου φαίνονταν αν έλεγες ότι είναι 50.000. Σημασία όμως έχει τι λένε τα δεδομένα και όχι εγώ ή εσύ. Λοιπόν, αφού δε σε έπεισε ούτε ο ΟΟΣΑ που λέει ευθέως ότι οι Δ.Υ. στην Ελλάδα δεν είναι πολλοί, άκου πως έχουν τα πράγματα σύμφωνα με τα αριθμητικά στοιχεία:
'από τους 565.671 υπαλλήλους που απαρτίζουν το τακτικό προσωπικό του Δημοσίου (31/12/2016) το 70% είναι στρατιωτικοί, αστυνομικοί, εκπαιδευτικοί, ιατροί και νοσηλευτές... Οι διοικητικοί υπάλληλοι είναι 195.575, ενώ 352.969 είναι γιατροί, νοσηλευτές, εκπαιδευτικοί, ένστολοι και κληρικοί... Είναι γιατρός, νοσηλευτής, εκπαιδευτικός, ένστολος ή κληρικός, περίπου 45 ετών και κάτοχος πτυχίου. Πρόκειται για τα επικρατέστερα «χαρακτηριστικά» των δημοσίων υπαλλήλων εν έτει 2016...'
Επίσης, ως προς τα ποιοτικά χαρακτηριστικά αναφέρει ότι το 40% έχει τουλάχιστον ένα πτυχίο. Αν θυμάμαι καλά, σε εθνικο επίπεδο, το ποσοστό των πτυχιούχων άνω των 25 είναι γύρω στο 17-18%.
http://www.kathimerini.gr/912359/articl ... y-dhmosioy
Αν είχες βέβαια εμπάθεια θα έψαχνες πάλι να βρεις τον τάδε αριθμό, ή το τάδε δεδομένο, ή τον Καρανίκα (που δεν είναι καν Δ.Υ. αλλά μετακλητός) για να πιαστείς και να συνεχίσεις στο ίδιο μοτίβο... Δεν έχεις όμως έτσι;
-
Εμπάθεια σημαίνει : κακότητα, προκατειλημμένη αρνητική ή εχθρική στάση .
Δεν έχω τέτοιο πράγμα .
Γιατί η συμπεριφορά της συντριπτικής πλειοψηφίας των ΔΥ μου δίνει αφορμές και αιτίες να ζητήσω την μείωση τους .
Αρα δεν πρόκειται περί προκατάληψης και εμπαθείας , αλλά για απλή άμυνα απέναντι σε αυτούς που απομυζούν τον κόπο κάθε ενεργού και μη πολίτη .
Στο δημόσιο δεν βλέπεις πλέον 60άρη παρά σε ειδικές περιπτώσεις . Γιατί ο πιτσαδόρος φρόντισε να τους βγάλει στην σύνταξη στα 50-55 . Ξέρεις τι είναι να μην βλέπεις κανένα συνομήλικο σου ΔΥ να είναι ενεργός , αλλά όλοι να τραγανίζουν την παχυλή σύνταξη και να κάνουν υψηλή κριτική για τότε που δούλευαν ....
Αρχικά από τους 200.000 διοικητικούς οι μισοί μπορούν χαλαρά να εκλείψουν .
Από τους εκπαιδευτικούς , επίσης με την υπογεννητικότητα , από 220000 παιδιά που γεννιούνται την δεκαετία του 60 , πέσαμε στις 100000 την περασμένη δεκαετία και κάτω από 90000 μέσα στην κρίση .
Ξέρεις πόσα σχολεία στις μεγάλες πόλεις έχουν 14-16 παιδιά στην τάξη για να δικαιολογούνται θέσεις ? Αντίθετα ελάχιστοι πάνε στα δυσπρόσιτα και νησιά . Εκεί πρέπει να δοθούν κίνητρα για μακροχρόνια εγκατάσταση .
Μπορούμε και να μειώσουμε και να ανακατανείμουμε εκπαιδευτικούς .
Το ίδιο και στο νοσηλευτικό προσωπικό και στο ιατρικό .
Γενικά μετά την μείωση που είχαμε στο παρελθόν , μπορεί σταδιακά να υπάρξει και νέα μείωση . Αλλά όχι με πρόωρη συνταξιοδότηση .
-
επιτρεψτε στο κουμουνι φιλελε να εχει αποψις...
αυτη λοιπον ειναι καθηγητρια στο δημοσιο. οπως υπηρξε ο πατηρ. και η μητηρ. και η αδελφη. και ολο το σόι. ημων.
που περασε πριν χρονια στη γαλερα του κοκκαλη.
το προσωπικο στο σχολειο αυτο ειναι 130 ατομα. μεγαλουτσικο.
απο αυτους υπαρχει ενα 30% που τα ξυνει εντελως. μελη κυριως καθηγηταραδες με πανεπιστημιακα προσοντα: αποφοιτοι αμαραντου, σβιε κλπ. επαλ λεμε.
ενα 50% κανει τα τυπικα
ενα 20% κανει το παραπανω απο τα τυπικα
το 20% δουλευει στο 30% της γαλερας. πλερω με το 70% των μισθονε επισης.
το 50% δουλευει στο 10% της γαλερας. πλερω με το 70% των μισθονε επισης.
το 30% χωριζεται σε αυτο που πινει τσιπουρακια και λεει οτι παει σχολειο και σε αυτο που δεν παταει σχολειο. πλερω με το 70% των γαλερομισθονε επισης.
σχεδον ολοι μαζι δεν θελουν να βγει ο εξωφθαλμη βρογχοκηλη γιατι θα τους διωξει. δηλωνουν αριστεροι. ετσι γενικα. ειδικα αυτοι που πινουν τα τσιπουρα.
ο νταιρέκτορ φυσικως ειναι το τωρα συριζαία. και ηταν νουδουλα. και ηταν πασοκ_επε.
το προμπλεμ ειναι ξεκαθαρο: αποτελεσματικοτις.
η λυσις ειναι απλη: δεν μας κανεις κυριε, αντιο.
αυτο που δεν ειναι απλον ειναι ποιος θα το πει. ο συριζαιος? ο νουδουλης? ο κουμουνης? ο πασοκ επε?
...και φυσικως οταν ουτε και οι ιδιοι αντιδρουν, ουτε το 20%, ουτε το 50%, ουτε βεβαιως βεβαιως το 30%, ο κρίου ειναι το απολυτον δικαιολογημενος να ομιλει δια φωτια και μπουρμπερη -
Ο χρήστης kkostask έγραψε:
Καμία αντιπαράθεση,συζήτηση κάνουμε. Ίσως η άποψη μου να φαίνεται αντικρουόμενη με την απόφαση του ΣΤΕ, αλλά άλλο η προσωπική γνώμη και άλλο η εφαρμογή των νόμων και των δικαστικών αποφάσεων. Και για να μην ξεχνιόμαστε,μιλάμε για την ίδια κυβέρνηση που ανέβηκε στα κάγκελα για τα Θρησκευτικά αλλά ταυτόχρονα αρνείται να συμμορφωθεί με δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν συμπολίτες μας για παρανόμως παρακρατηθέντα χρήματα. Η διγλωσσία και η επιλεκτική εφαρμογή των νόμων είναι που ενοχλεί. Και για να είμαι σωστός πρέπει να ομολογήσω ότι αυτή είναι πάγια τακτική του μεγαλύτερου διαχρονικά απατεώνα που έχει υπάρξει και πρόκειται για το ίδιο το κράτος.Και οι κρίνοντες, κρίνονται!!!
Μ πλειοψηφία των Συμβούλων λοιπόν έκρινε ότι πρέπει τα Θρησκευτικά να είναι ομολογιακό μάθημα. Ζήτω το Ιράν!
Καλά θα κάνει φυσικά η Κυβέρνηση να τους γράψει στα @@ της... -
Δυστυχώς ακόμα σαν χώρα δεν έχουμε αποκτήσει πατριωτικές κυβερνήσεις όπως στο ΒίζεγκραντΤα φασιστάκια λες; Όχι ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Ο 'λαός' δεν ξεχνά την σημαίνει δεξιά...Αυτό αρκεί...
Ευτυχώς!
-
Ιωάννη Δ΄ ποιες νομίζεις ότι μπορεί να είναι οι επιθετικές κινήσεις του Κούλη προς την κοινωνία ?Να διώξει τους ξύστες ? Μα δεν θα τους ακουμπήσει . Και αν τους ακουμπούσε θα ήταν αμυντικές κινήσεις για την κοινωνία . Γιατί θα σταματούσαμε να πληρώνουμε τόσους φόρους σε ξύστες κάθε κομματικής προέλευσης .
Το παιχνίδι ίσως είναι πολύ πιο πάνω από όσο νομίζουμε .
Να δούμε την νέα κυβέρνηση στην Γερμανία , τα αρνητικά δημοσιεύματα για την χώρα , τα σπρέντς που τσίμπησαν λίγο αλλά και την νέα κυβέρνηση στην Ιταλία που ίσως είναι τελικά πατριωτική με Καβαλιέρε - Λέγκα και Πέπε ...
Αλλιώς ένα θερμό επεισόδειο από τον Ερντο , που θα μας καταστρέψει τον τουρισμό , μπορεί να μας στείλει χαλαρά στην δραχμή για 5-10 χρόνια εκπληρώνοντας το σχέδιο του Σόιμπλε και σε βάζοντας τους Ελληνες σε νέα πολιτική λογική .
Αυτό που αποκαλείς τον κάθε φασίστα, πατριώτη, έχει πολύ γέλιο!!!
-
Ο χρήστης nickthetrib έγραψε:
Ιωάννη
Οσο για τα εργασιακά η μόνη επιθυμία των υπαλλήλων θα πρέπει να είναι να υπάρχουν πολλά αφεντικά . Ετσι θα μπορούν να πουλήσουν τον εαυτό τους ακριβότερα . Και τότε ελάχιστη σημασία θα έχουν οι συμβάσεις και τα χαρτιά.Χαχαχαχαχα, κάλο αυτό.
Ένα άλλο καλό με τον Τοτό και την μικρή Αννούλα ξέρεις να μας πεις;;;Sent from my Mi A1 using Tapatalk
Σιγά μην το ξέρει...
-
Ο χρήστης Lapin έγραψε:
Αναφορικά με τον αριθμό των Δ.Υ. θα συνιστούσα ψυχραιμία. Προτείνει κάποιος 250.000, γιατί έτσι του αρέσει. Εμένα μου αρέσει 125.000, ή μάλλον 62.500, γιατί όχι;Συστήνω ανεπιφύλακτα προς ανάγνωση τη γνωστή μελέτη του ΟΟΣΑ:
http://dee.gr/mediaupload/publications/ ... ion_el.pdfΑλλού λέει είναι το πρόβλημα με τους ΔΥ και όχι στον αριθμό τους, ο οποίος είναι στο μ.ο. των κρατών μελών του ΟΟΣΑ.
'Οπως αναφέρει στο naftemporiki.gr και ο αναπληρωτής καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Χρηστος Κόλλιας, το πρόβλημα δεν είναι το μέγεθος των υπαλλήλων, αλλά ο τρόπος με τον οποίο κατανέμονται.
«Ο τεράστιος αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων αφορά σε έναν μύθο ο οποίος πλανάται ακόμη και σήμερα πάνω από την Ελλάδα. Το πρόβλημα της ελληνικής δημόσιας διοίκησης δεν είναι ο αριθμός των υπαλλήλων, ο οποίος κινείται περίπου στον μέσο όρο των χωρών – μελών της ΕΕ και του ΟΟΣΑ. Αντιθέτως, το πρόβλημα του ελληνικού δημοσίου είναι η κατανομή αυτών των υπαλλήλων και ο ευρύτερος τρόπος λειτουργίας του» τονίζει. Πηγή: http://www.lifo.grcriuser ξέρει καλύτερα! Έχει κάνει και αναγωγή κατά Υπουργείο!!!
-
Ο χρήστης Lapin έγραψε:
Επειδή γραφτηκαν πολλά , να πω απλά ότι το 2012 είχαμε 700,000 ΔΥ χωρίς τους οργανισμούς , μερικές δεκάδες τέτοιοι , που δεν απογράφηκαν . Οι φήμες έλεγαν για 1 εκ . Πάμε κάπου στην μέση στους 800-850000 .
Σήμερα είμαστε γύρω στις 500,000 . Εξωπραγματικός αριθμός .
Περισσότερα άλλη ώρα που θα έχω χρόνο .
Οι 500.000 που αναφέρεις φαίνονται πολλοί ως νούμερο, αλλά να σου πω την αλήθεια, πάλι πολλοί θα μου φαίνονταν αν έλεγες ότι είναι 50.000. Σημασία όμως έχει τι λένε τα δεδομένα και όχι εγώ ή εσύ. Λοιπόν, αφού δε σε έπεισε ούτε ο ΟΟΣΑ που λέει ευθέως ότι οι Δ.Υ. στην Ελλάδα δεν είναι πολλοί, άκου πως έχουν τα πράγματα σύμφωνα με τα αριθμητικά στοιχεία:
'από τους 565.671 υπαλλήλους που απαρτίζουν το τακτικό προσωπικό του Δημοσίου (31/12/2016) το 70% είναι στρατιωτικοί, αστυνομικοί, εκπαιδευτικοί, ιατροί και νοσηλευτές... Οι διοικητικοί υπάλληλοι είναι 195.575, ενώ 352.969 είναι γιατροί, νοσηλευτές, εκπαιδευτικοί, ένστολοι και κληρικοί... Είναι γιατρός, νοσηλευτής, εκπαιδευτικός, ένστολος ή κληρικός, περίπου 45 ετών και κάτοχος πτυχίου. Πρόκειται για τα επικρατέστερα «χαρακτηριστικά» των δημοσίων υπαλλήλων εν έτει 2016...'
Επίσης, ως προς τα ποιοτικά χαρακτηριστικά αναφέρει ότι το 40% έχει τουλάχιστον ένα πτυχίο. Αν θυμάμαι καλά, σε εθνικο επίπεδο, το ποσοστό των πτυχιούχων άνω των 25 είναι γύρω στο 17-18%.
http://www.kathimerini.gr/912359/articl ... y-dhmosioy
Αν είχες βέβαια εμπάθεια θα έψαχνες πάλι να βρεις τον τάδε αριθμό, ή το τάδε δεδομένο, ή τον Καρανίκα (που δεν είναι καν Δ.Υ. αλλά μετακλητός) για να πιαστείς και να συνεχίσεις στο ίδιο μοτίβο... Δεν έχεις όμως έτσι;
Γυρεύεις κι εσύ λογικό με τον τρελό του χωριού...
-
Νυκτερινό ρεσιτάλ του Δία ...
Δώσε πόνο Δία και καλή ξεκούραση...
Τώρα μετά την χαλάρωση που μας προσέφεραν τα γραπτά του Δία να ξαναγυρίσουμε στα σοβαρά θέματα ...
Νομίζω ότι όσοι έχουν παιδιά που είναι τουλάχιστον στο Λύκειο ή έχουν αποφοιτήσει έχουν άποψη για το εκπαιδευτικό μας σύστημα .
Το επίπεδο των σχολείων είναι πολύ χαμηλό , ακόμα και στα ακριβά ιδιωτικά σχολεία . Δεν ξέρω τι γίνεται στα ξένα σχολεία , μιλάω για τα δικά μας .
Για αυτό φταίνε πολλά . Το υπουργείο Παιδείας και οι υπουργοί του . Η συνδικαλιστική λαίλαπα . Η πασοκοποίηση . Η έλλειψη αξιοπρέπειας της συντριπτικής πλειοψηφίας των εκπαιδευτικών που θέλουν να μην πιέζονται το πρωί ώστε να είναι ξεκούραστοι για τα ιδιαίτερα το απόγευμα . Η χαλάρωση των παιδιών από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και από αυτά που βλέπουν στα μμε και στις ιστοσελίδες ενημέρωσης και κοινωνικής κριτικής .
Η ουσία όμως είναι ότι τα παιδιά έχουν θέμα με τις σπουδές στην Ανώτατη εκπαίδευση , αλλά και με τις γενικές τους γνώσεις . Τα σχολεία τα έχουν καταλάβει οι μπάχαλοι και οι συνοδοιπόροι τους .
Μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι το επίπεδο των σχολείων της επαρχίας που είναι πιο κλειστή κοινωνία , είναι ψηλότερο από πολλά σχολεία των μεγάλων πόλεων που η χαλάρωση πάει σύννεφο .
Εχει μεγάλη πλάκα η ύλη των πανελληνίων . Αυτή βασίζεται μόνο στην Γ΄ Λυκείου με αποτέλεσμα σε αυτή τα παιδιά να κάνουν αποσπασματικά κομμάτια των μαθηματικών και της φυσικής που αν είσαι καλός παπαγάλος ή και τρόφιμος σε κάποια ιδιαίτερα φροντιστήρια ή σχολεία που έχουν καλές δημόσιες σχέσεις να έχεις ελπίδες να εισαχθείς σε υψηλόβαθμες σχολές .
Εχοντας προσωπικά τελειώσει το Βαρβάκειο της εποχής που μπαίναμε με εξετάσεις γενικά στο γυμνάσιο , όταν έφτασε το παιδί μου σε σχολική ηλικία , αναγκάστηκα εκών άκων , λόγω των προβλημάτων που έχει η δημόσια παιδεία , να το πάω σε ένα καλό ιδιωτικό που δεν ήταν πάρκινγκ με ακριβή αμοιβή . Κατά την διάρκεια των 14 χρόνων σχολικής ζωής , το σχολείο προσαρμόστηκε στα άλλα που ήταν με ακριβή αμοιβή .
Όταν χρειάστηκε να πάρω την απόφαση είχαμε και το πρόβλημα των αλβανοπαίδων που το κράτος , αντί να τα εντάξει σε σχολεία γλώσσας αρχικά , είτε τα έβαζε ηλικιακά με τα συνομήλικα , ενώ δεν ήξεραν την γλώσσα , είτε τα έβαζε με τα μικρά που είχαν προβλήματα συμβίωσης .
Γενικά το κράτος έκανε τα πάντα για να διαλύσει την δημόσια παιδεία τα τελευταία 35-40 χρόνια .
Σήμερα η υπογεννητικότητα πρέπει να αλλάξει πάλι τα δεδομένα .
Οσο για την μελέτη του ΟΟΣΑ , δεν την κοίταξα τώρα . Την είχα κοιτάξει παλιά τότε επί πιτσαδόρου που πάλι έπαιζε το κλάμα των ξυστών για το πόσο χρήσιμοι είναι , ότι κινούν την αγορά , λες και αν μας έδιναν όλων 500 € για να ξοδέψουμε δεν θα κινούσαμε την αγορά ...
Αλλά εκτός από αυτή την μελέτη , ο ΟΟΣΑ είχε βγάλει και εκείνη την εργαλειοθήκη που τελικά αποδείχτηκε ότι απλά εξυπηρετούσε συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα , ντόπια και ξένα . Γενικά οι μελέτες μπορούν να βγάλουν ό,τι θέλεις , αρκεί να δώσεις τα κατάλληλα στοιχεία .
Και μια μελέτη με στοιχεία εκείνης της εποχής που δεν ξέραμε ποιος δουλεύει ή ξύνεται που και πόσα παίρνει και ποιος τον πληρώνει , όταν ακόμα και σήμερα μετά από 8-10 χρόνια κρίσης υπάρχουν οργανισμοί ξυστών που αρνούνται να απογραφούν , τότε απλά βρίζουμε σκαιά όσους έχουν καταστραφεί , απολυθεί , αυτοκτονήσει κατά την διάρκεια της κρίσης .
Το 2013 έκλεισαν έναν οργανισμό ξυστών . Από αυτούς που είχε φτιάξει η πασοκίλα για να διορίζει και να εκλέγεται .
Αφού έβγαλαν στην σύνταξη τους 50άρηδες , περίσσεψαν 80 ξύστες παραγωγικής ηλικίας .
Τους 40 τους μοίρασαν σε διάφορες υπηρεσίες . Τους άλλους 40 τους έστειλαν σε ένα οργανισμό οικονομικής λογικής . Ηταν και σχετικό με το παλιό τους αντικείμενο .
Οι 40 αρνούνταν να αναλάβουν υπηρεσία . Αρνούνταν να εκπαιδευτούν , να κάνουν το οτιδήποτε . Πήγαιναν το πρωί και μετά κάθονταν σε καφέ της περιοχής μέχρι το μεσημέρι . Αυτό έγινε επί 2 χρόνια που ήταν εκεί σε επιτελική θέση φίλος μου και μου έλεγε τα καθέκαστα . Μετά όσοι συμπλήρωναν τα 50 έβγαιναν στην σύνταξη και τελικά τους έχωσαν κάπου αλλού .
Αυτή ήταν η μείωση που έκανε ο Κούλης και ο πιτσαδόρος .
Για να μην μιλήσουμε για τα τρένα που έκλεισαν τις μισές γραμμές και έκαναν τους μηχανοδηγούς , φύλακες μουσείων ...
Και όλα αυτά όχι στον στενότερο δημόσιο τομέα που δεν ακούμπησαν καν , αλλά σε οργανισμούς και ΝΠΙΔ .
-
http://www.gazzetta.gr/plus/diethni/art ... po-karekla
Διαβάζοντας τον τίτλο νόμιζα ότι πρόκεται για κάποιον υπουργό που δεν ξεκολλάει από την καρέκλα
Υ.Γ: Είναι καταπληκτικό πως μιλάμε για τζάκια, για κάστες, για φυτευτούς του παλιού πολιτικού συστήματος, ενώ το νέο και αύθαρτο κάνει τα ίδια. https://www.youtube.com/watch?v=WHRmTrjy6tQ
Κύριοι, μια από τα ίδια είναι και αυτοί. Απλά αλλάζει το θράσος και η ξετσιπωσιά. -
Σήμερα γιορτάζουμε. Γιορτινές ευχές από τον πρωθυπουργό σας/τους.
Εύχομαι και εγώ με τη σειρά μου ως φιλοξενούμενος σε αυτό το τόπο, καλή χρονιά, καλό πάσχα και καλά κρασά.(Τσίπρας)** Σε Σκοπιανή δημοσιογράφο: Εύχομαι σε λίγο να συστήνεστε ως εκπρόσωπος της Gorna Makedonija**
Μόλις δημοσιογράφος από την ΠΓΔΜ υπέβαλε το ερώτημά της, ο Ελληνας πρωθυπουργός της είπε: «Εύχομαι σε λίγους μήνες να συστήνεστε εδώ ως εκπρόσωπος της Gorna Makedonija».
Πρόσθεσε μάλιστα: «Και αυτό έχει μία αξία να το δείτε όλοι σας διότι κάποιοι νομίζουν ότι πάμε να δώσουμε εμείς ένα όνομα το οποίο εδώ το χρησιμοποιούν πάνω από μία 25ετία, να μην πω μετά από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο». Πριν απαντήσει στα ερωτήματα της σκοπιανής δημοσιογράφου, ο Αλέξης Τσίπρας έσπευσε πάντως να... μετριάσει κάπως τις εντυπώσεις: «Ή εν πάσει περιπτώσει οποιοδήποτε άλλο όνομα από κοινού συμφωνήσουμε. Δεν προκρίνω το Gorna. Μπορεί να συμφωνήσουν οι ΥΠΕΞ κάτι άλλο», τόνισε.
http://www.iefimerida.gr/news/404817/ts ... -podia-tis
-
Τελικά έγινε η ποινική δίωξη για αυτό που όλοι φαντάζονταν , αλλά κανείς δεν μίλαγε . Και τώρα ακόμα σε λίγα μμε υπάρχει η είδηση , στα περισσότερα στα ψιλά .
Δεν ξέρω αν έχουμε τόσους πολλούς φουρνάρηδες στην χώρα ...
-
Καλα εισαι...
πως γινεται ρε παιδι μου αυτά τα λαγωνικα που ξετρυπωνουν Μπαλαουρες-Ριες κτλ από εκει που είναι στα καγκελα για κανενα επιδομα κτλ (καλα κανουν), να τους διαφευγουν τα δισεκατομμύρια και τα ναρκοπλοια...
Αλλα όταν στεναζεις υπο το βαρος των CC που να τα δεις αυτα:
https://luben.tv/videos/148256
(Αντε μου στο διαολο μωρη σκατιερα) -
To έχω πει και εγώ πολλές φορές . Στην ΝΔ υπάρχει θέμα . Μετά τον πιτσαδόρο , ο Κούλης έχει μαζέψει δίπλα του τους Κνίτες και τους πασόκους και νομίζει ότι θα πάει αέρα .
Δεν βλέπει ότι στις δημοσκοπήσεις είναι καθηλωμένος , ενώ η κυβέρνηση πρέπει να χάνει από παντού , αυτός όλο λάθος επιλογές κάνει . Η επίθεση κατά του Καμμένου για την Σ. Αραβία ήταν μια βλακεία και μισή και του έλεγαν οι μισές δικές του εφημερίδες . Αλλά αυτός άκουγε τις πασοκικές του νεόκοπου εκδότη και τον στήριζε .
Τώρα πάλι θα βρεθεί από κάτω . Είδε και το γκάλοπ ότι χάνει και από την Νοβάρτις όπως και οι άλλοι . Το χειρότερο είναι που πήγε στο συνέδριο του κλεφτοπασοκ και έδωσε υποσχέσεις στους πασόκους , λες και δεν υπάρχουν άλλοι να κυβερνήσει . Αντίθετα θα έπρεπε να πιέσει το πασοκ εκλογικά ώστε να μειωθεί το ποσοστό τους στις εκλογές και να φτάσει στην αυτοδυναμία .
Γιατί αντίθετα αν πάρει ένα 33 % στις εκλογές και το πασόκ κανένα 9 % και ο Τσίπρας γύρω στο 24 % και αν έχουμε και μικρά κόμματα μέσα , Λεβέντης , ΑΝΕΛ και κάποιο άλλο δεξιό που θα πάρουν συνολικά γύρω στο 12 % και μείνει έξω ένα 7 % συνολικά , τότε ο Μητσοτάκης θα πάρει γύρω στις 135-138 έδρες , ο Τσίπρας γύρω στις 65-68 και το πασοκ γύρω στους 30-32 .
Προφανώς σε μια τέτοια περίπτωση πάλι το πασοκ θα κυβερνάει ουσιαστικά και αυτό εξοργίζει πολύ κόσμο .
Αν όμως μέχρι τις εκλογές έχουν πάει τα πράγματα καλά και παίξουν στο 30-32 η ΝΔ και στο 28-30 ο Τσίπρας , τότε τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν .
Και μην ξεχνάμε πάντα ότι τέλος του 19 τελειώνει η θητεία του Πάκη και ότι οι μεθεπόμενες εκλογές θα είναι με απλή αναλογική .
Για μένα η στρατηγική του Κούλη είναι εντελώς λάθος και πάσχει στον σχεδιασμό που γίνεται από πρώην (?) Κνίτες .
-
Πελάααατες μου....
http://www.capital.gr/forum/thread/6268 ... Id=6268343
-
H δεξια (ως ΝΔ/άλλο ΑΦΜ α λα ΠΑΣΟΚ) ο,τι και να γινει καποια στιγμη νομοτελειακα θα ξανακυβερνησει. Το πρόβλημα το εχει το ΠΑΣΟΚ (πειτε το όπως θελετε, ΠΑΣΟΚ είναι) που τουλάχιστον οσο ο Συριζα εχει τον Τσιπρα επανω, ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ να ξαναδει εξουσια.
Η (mainstream) δεξια παλι, αν ειχε 5 δραμια μυαλο, θα καταλαβαινε ότι την (κωλο)συμφερει να καθισει στο περιθωριο άλλη μια 4ετια και αφου από τη μια θα ειχε καθαρισει από τα λαμογια αλλα και αφου ο κοσμος θα ειχε κουραστεί από την στασιμοτητα (στον πατο), μετα θα ερχοταν σχεδόν καβαλα στο αλογο, αφου όπως φαινεται ο Αλεξάκος καλο παιδι, αλλα...Και φυσικα όταν θα κυβερνουσε δε θα χρειαζονταν αλλα μετρα, αφου θα τα ειχε παρει η αριστερα.
Όμως επειδή είναι ακριβως αυτό για το οποιο κατηγορει τους αλλους, εχει διεξαγει την πιο αρρωστημενη αντιπολιτευση από την μεταπολιτευση. Και μεχρι στιγμης χανει ακριβως γι' αυτό το λογο. Και ασχημα. Αν μαλιστα η χωρα δεν ηταν υπο καθεστως μνημονιων, ο περιγελος τους δεν θα ειχε οριο.Καίγονται όμως να ξαναπαρουν την εξουσια για να σωσουν τους κωλους τους. Κανει μπαμ ακομα και στον πιο αδαη. Είναι μεχρι τα ματια χωμενοι μεσα στα σκατα και αυτό δεν κρυβεται. Για κάθε τριχα παρανομιας των αλλων (που εννοείται ότι θα γινουν περισσοτερες οσο κυβερνουν, μη κοροϊδευομαστε) ξεπετιέται ένα καραβοσκοινο για εκεινους, τοσο χοντρο οσο ο σβερκος του Βενιζελου.
Η πλακα είναι ότι λεμε ότι οι απέναντι είναι κανονικη χουντα με λογοκρισια κτλ. Εδώ κατι παρομοιο γινεται μιντιακα, αλλα ο κοσμος μεχρι τωρα δε μασαει. Τους εβαλε κανονικοτατα στον κωλο την τακτικη τους στο δημοψήφισμα, εχει ξεφτιλισει τις εφημερίδες που επι της ουσιας κακως κυκλοφορουν και γενικα κραζει τον κλαδο διχως ελεος. Αλλα εκει αυτοι, αταραχοι. Μεχρι και το κωλοχανειο του Φαληρου που λυσσαγε τοσο καιρο με την εγκληματικη οργανωση του ποδοσφαιρου, εκανε αβαβα τη διωξη με ρεπορτάζ του 1 λεπτου. Σιχαματα.
-
To έχω πει και εγώ πολλές φορές . Στην ΝΔ υπάρχει θέμα . Μετά τον πιτσαδόρο , ο Κούλης έχει μαζέψει δίπλα του τους Κνίτες και τους πασόκους και νομίζει ότι θα πάει αέρα .
...
...
Για μένα η στρατηγική του Κούλη είναι εντελώς λάθος και πάσχει στον σχεδιασμό που γίνεται από πρώην (?) Κνίτες .Εγώ από την άλλη νομίζω ότι το συγκεκριμένο κόμμα έχει μία πολύ καλή στρατηγική που βολεύει πρωτίστως το κόμμα, τα μέλη του και τους στόχους του.
Το κόμμα θέλει να παραμείνει στο δικομματισμό.
Τα μέλη του θέλουν να βολευτούν.
Και ο στόχος είναι να ανεβοκατεβαίνει στην εξουσία ανά τακτά διαστήματα. Ότι κάνουν όλα τα κόμματα που μπαίνουν στο Μαξίμου από την μεταπολίτευση και μετά.Οποιαδήποτε άλλη στρατηγική και αν ακολουθήσει θα πάει στο 3% μαζί με τον Λεβέντη.
Γιατί πολύ απλά η πλειοψηφία των ψηφοφόρων δεν ξέρει τελικά τι χώρα θέλει.
Και αυτή η πλειοψηφία βγάζει κυβέρνηση.Τα έχουμε ξαναζήσει αυτά πολλές φορές στο παρελθόν.
Τελευταία φορά το 2015 με τους ΣΦΥΡΙΖΑΙΟΥΣ.Συμπέρασμα: Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτή τη πολιτική σκηνή που απλά αντικατοπτρίζει την κουλτούρα της πλειοψηφίας του εκλογικού σώματος.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ