-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Πιστεύεται ότι αν αποδειχτεί ότι τα έπιανε κιόλας .. θα πέσει του ποσοστό του Καμμένου , ή θα γίνει ντε φάκτο αρχηγός της παράταξης έστω και σε μεγάλη συγκυβέρνηση με τον σύριζα ?Αλλωστε τον Μάιο του 12 πήρε πάνω από 10 % στις εκλογές εκείνες . Τώρα αν αποδειχθούν αυτά που λέγονται θα πάρει χαλαρά πάνω από 20 % , απλά για να ξεπλύνουν την ντροπή τους οι νεοδημοκράτες .
Εντάξει, αν οι Δεξιοί καταφύγουν στον Καμμένο, αυτό πάει να πει ότι γουστάρουν να πηγαίνουν στα τέσσερα.
Και φυσικά είναι άξιοι της μοίρας τους.Εγώ βλέπω ότι γίνονται προσπάθειες από τον ΣΦΥΡΙΖΑ να συγκυβερνήσει με ΝΕΟΠΑΣΟΚ και θεωρώ ότι θα τους ενώσει ο Γιωργάκης. Ο οποίος εντελώς τυχαία το όνομά του είναι εξαφανισμένο από το Novartisgate.
Τυχαίο; Δεν νομίζω. -
Η απλη λογικη λεει οτι νδ- πασοκ θα συγκυβερνησουν.
-
Πως ειναι δυνατον να ειναι το ονομα του ΓΑΠ στο Novartisgate οταν επι πρωθυπουργιας του περασε το νομοσχεδιο ηλεκτρονικης συνταγογραφησης?
https://el.wikipedia.org/wiki/Ηλεκτρονική_συνταγογράφηση -
Δυστυχώς τα πράγματα τα βλέπω χειρότερα . Δεν ξέρω τι ακριβώς έχουν αποφασίσει για μας οι δανειστές , αλλά ίσως έχουμε παράταση της σημερινής διακυβέρνησης , γιατί οι πρώην συγκυβερνήτες συνεχίζουν να μην μπορούν να καθαρίσουν τον χώρο τους και αυτό ίσως σημαίνει πολλά , αλλά το πιο λογικό είναι ο ένας κρατάει τον άλλον μέσα στα κόμματα .
Χτες είχαμε ένα σημαντικό πρωτοσέλιδο άρθρο στην Εστία . Εδώ έχουμε κάτι ιδιαίτερα χαρακτηριστικά για την συγκεκριμένη Εφημερίδα . Είναι μια Εφημερίδα με κεφαλαίο Ε , γιατί παραμένει διαχρονικά πιστή στην ιδεολογική της θέση , δεν έχει στυλ εντωσιασμού και δεν πεθαίνει να αυξήσει την κυκλοφορία της .
Εγραφε λοιπόν ότι υπάρχουν έντονες φήμες ότι βρέθηκε ο τροφοδότης λογαριασμός της νοβάρτις , ότι βρέθηκε ήδη διαδρομή χρήματος από αυτόν προς υπουργό της λίστας , ότι υπουργός της λίστας που δεν πολυμιλάει έφυγε εξωτερικό ψάχνοντας για διεθνή νομική εκπροσώπηση και ότι η δεύτερη δήλωση του Κούλη μετά από συνάντηση που είχε με ψηλό διπλωματικό παράγοντα ήταν πολύ προσεκτική , ενώ η Φώφη δεν έχει μιλήσει καθόλου .
Δυστυχώς χτες ο Κούλης διέγραψε τον Αντώναρο και αυτό ήταν πολλαπλά κακό . Αφ΄ ενός το έκανε για να στηρίξει τον Αδωνι , οπότε πλέον ότι συμβεί στον Αδωνι θα πάρει και τον Κούλη , αφ΄ ετέρου ο Αντώναρος είναι άνθρωπος του ΚΚ , αλλά σαν πολιτικό μέγεθος δεν είναι κάτι ιδιαίτερο . Δηλαδή ο Κούλης θα μπορούσε να αγνοήσει την δήλωση του , αλλά επέλεξε να τον διαγράψει και μάλιστα όπως είπε ο ίδιος ο Αντώναρος με αντικαταστατικές διαδικασίες .
Αυτό δείχνει ότι ο Κούλης έχει ένα ιδιαίτερο άγχος το οποίο δεν θα του βγεί σε καλό .
Στορμ και Ιταλάκια το τι θα ψηφίσουν οι Ελληνες δεξιοί , κεντροδεξιοί , ακροδεξιοί και κεντρώοι , θα εξαρτηθεί από το ποιά κόμματα θα υπάρχουν στην πολιτική κονίστρα όταν πάμε σε εκλογές και τι θα έχουν βγάλει οι αμερικανοί για την νοβάρτις .
Αν έχουμε θέμα διαφθοράς στην ΝΔ , προφανώς δεν πρόκειται να περάσει το 15 % και επειδή και ο Σύριζα θα χάσει ψήφους , υπάρχει ένα 25-30 % του εκλογικού σώματος που θα πάει ΑΝΕΛ , ΧΑ , αλλά ίσως και ΔΗΞΑ ή και αλλού . Θεωρώ ότι ο Λεβέντης δεν έχει δυναμική , τα αριστερά αποκόμματα Ζωή κλπ θεωρούνται γραφικά , το πασοκ φέρνει αναγούλα στους κεντρώους και δεξιότερα και καλά κάνουν , ενώ το νταβατζίδικο ποτάμι έχει τελειώσει προ πολλού .
Αρα υπάρχει χώρος για νέα κόμματα . Αρκεί να έχουν και στελέχη . Και αυτό είναι το δύσκολο .
-
Τωρα μετα τα χθεσινα, ευκολο τρολλαρισμα κιετς για συριζοτρολ...
Όμως το θεμα είναι ότι ισως ετσι επιτελους να σοκαριστεί ένα ικανο κομματι των 'σοβαρων' της ΝΔ και να καταλαβουν 2 πραγματα:
1)Ότι το κομμα τους μπροστα στην με κάθε τροπο αντιπολιτευση εχει ηδη χασει τεραστιο κεφαλαιο της οποιας σοβαρότητας του και οσο κάθονται χανουν και αυτοι τη δικη τους αφου θελοντας και μη υπερασπίζονται αρρωστημένες τακτικες και γραφικούς πρωταγωνιστες, απλα και μονο για να μη κυβερνουν οι αλλοι.
2)Ο Καραμανλης αποδεικνύεται μια τεραστια φουσκα (κυριολεκτικα και μεταφορικα) αφου θα επρεπε να εχει ηδη αντιδρασει σε μια ενεργεια με στοχο τον ιδιο, από καποιους κυριολεκτικα πουθεναδες. Και είναι αυτή τους η ανυπαρξια/γραφικοτητα που το κανει ακομα χειροτερο ότι δεν αναλαμβανει καποια πρωτοβουλια για να 'θυμισει ποιος είναι'. (Καλως ή κακως με αυτόν το κομμα τους πετυχε τα περισσοτερα, χανοντας βεβαια ΟΛΕΣ αυτές τις αρχες της 'αβολης αληθειας' με τις οποιες πολιτευεται από τα μνημονια και μετα) -
Διαφωνώ . Δεν έχει κανένα λόγο ο ΚΚ να κάνει κάτι περισσότερο από αυτό που είπε για τον Αβραμόπουλο και την πανδημία γρίππης τότε . Οπου θύμισε και την υστερία των ΜΜΕ και τον χαμό που ακολουθούσε κάθε θάνατο γέροντα με 10 αρρώστιες ακόμα που τάχα πήγε από την γρίππη .
Γιατί προφανώς τα φράγκα πέραν των ιατρών , των πολιτικών , των ΔΥ , πήγαιναν και στα μμε ...
-
«Βρίσκομαι στην κορυφή του Ολύμπου όπου με έχει ανεβάσει η αγάπη του λαού» δηλώνει ο Μίκης Θεοδωράκης σε επιστολή - απάντηση στους επικριτές του.
Στην επιστολή, που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», ο μουσικοσυνθέτης απαντά σε όσους σχολίασαν την ομιλία του στο συλλαλητήριο του Συντάγματος για το Σκοπιανό, σημειώνοντας: Μου ζητάτε να απαντήσω σε άτομα που το λιγότερο που μπορώ να πω για αυτά είναι ότι βρίσκονται σε πλήρω σύγχυση.
Ολόκληρη το κείμενο:
«Μου ζητάτε να απαντήσω σε άτομα που το λιγότερο που μπορώ να πω για αυτά είναι ότι βρίσκονται σε πλήρω σύγχυση. Σε μια ζωή με συνεχή δράση, πάντοτε στο προσκήνιο της εθνικής και κοινωνικής μας ζωής, χωρίς ποτέ να υπολογίσω αντιδράσεις που συχνά με οδηγούσαν στο χείλος του θανάτου, τι βρήκαν να μου προσάψουν οι σημερινοί μου συκοφάντες;
-
Οτι υπήρξα μέλος της ΕΟΝ! Η ηλικία μου ήταν 11-13 ετών και η συμμετοχή σε αυτή την οργάνωση ήταν υποχρεωτική για όλους τους μαθητές της χώρας.
-
Οτι έκανα δήλωση στη Μακρόνησο μαζί με τους 100.000 μάρτυρες αγωνιστές που υπέκυψαν στα πρωτοφανή βασανιστήρια. Εγώ, όμως, ήμουν από τους ελάχιστους που δεν υπέγραψαν και μάρτυς μου ο δολοφονηθείς αστυνόμος Μπάμπαλης που μου ζήτησε να υπογράψω στα 1964 επί πρωθυπουργίας Παπανδρέου! Με πρωτοβουλία του Βασίλη Βασιλικού και του Θεόδωρου Πάγκαλου οργανώθηκε σε θέατρο της περιοχής Πατησίων ογκώδης συγκέντρωση διαμαρτυρίας.
-
Οτι είχα την ευθύνη και το θάρρος να αγνοήσω την πολιτική μου ιδιότητα και να προτείνω τη λύση Καραμανλή, δηλαδή τον πολιτικό μου αντίπαλο, θυσιάζοντας τον εαυτό μου για το καλό της πατρίδας μου. Αν και η Ιστορία με δικαίωσε, εξακολουθούν ορισμένοι φανατικοί ανεγκέφαλοι να αναφέρονται στην πρωτοβουλία μου αυτή μόνο και μόνο γιατί έχουν ανάγκη να μου ρίξουν με κάθε θυσία τη λάσπη που έχει γίνει ένα με τον εαυτό τους.
-
Και τέλος ο Μητσοτάκης! Με κατηγορούν ότι συνεργάστηκα με τον Μητσοτάκη σαν να ήταν ένα προδότης, ενώ είχε ψηφιστεί από το 48% των Ελλήνων ψηφοφόρων. Άλλωστε συνεργάστηκα μόνο εγώ; Γιατί δεν λένε λέξη για τον Φλωράκη και τον Κύρκο, το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ εκείνης της εποχής;
Τέλος γιατί παριστάνουν ότι δεν κατανοούν την ειρωνεία και τον σαρκασμό μου στην εισαγωγή της ομιλίας μου για να στηλιτεύσω την παρουσία της Χρυσής Αυγής και λοιπών ακροδεξιών στοιχείων (που τελικά εξαφανίστηκαν και πνίγηκαν μέσα στη λαοθάλασσα και ανασύρθηκαν την επόμενη στην επιφάνεια από τα κανάλια της ντροπής;).
Είναι τόσο ηλίθιοι ή τόσο αδίστακτοι και τρομοκρατημένοι οι εχθροί μου ώστε να ισχυρίζονται ότι με τις φράσεις **«Αδέλφια μου φασίστες, ναζιστές, τραμπούκοι, τρομοκράτες» δήλωσα μπροστά στο πανελλήνιο ότι είμαι… τραμπούκος και τρομοκράτης; **Όσο για το «φασίστες» και «ναζιστές», είναι αλήθεια ότι με πλήγωσαν ανεπανόρθωτα στα πέτρινα χρόνια της Κατοχής και του Εμφυλίου, τότε που διαφέντευαν τη μοίρα μας. Όμως τελικά εγώ βγήκα νικητής, με τελευταία ηρωική πράξη, τη στιγμή που μπροστά σε ένα εκατομμύριο πατριώτες – δημοκράτες βρήκα την ευκαιρία να τους «φτύσω» μεγαλοπρεπώς, όπως έκανα σε όλη τη ζωή μου από τον καιρό που ξερνούσαν φωτιά και σίδερο μέχρι τώρα που βρίσκομαι στην κορυφή του Ολύμπου όπου με έχει ανεβάσει η αγάπη του λαού! Αυτά λοιπόν. Και με τις θερμές μου ευχαριστίες.»
Y.Γ: cruiser ποιον φωτογραφίζει η ΕΣΤΙΑ; Τον Λυκουρέτζο ;
-
-
Ο χρήστης johanndelta έγραψε:
Τωρα μετα τα χθεσινα, ευκολο τρολλαρισμα κιετς για συριζοτρολ...Όμως το θεμα είναι ότι ισως ετσι επιτελους να σοκαριστεί ένα ικανο κομματι των 'σοβαρων' της ΝΔ και να καταλαβουν 2 πραγματα:
1)Ότι το κομμα τους μπροστα στην με κάθε τροπο αντιπολιτευση εχει ηδη χασει τεραστιο κεφαλαιο της οποιας σοβαρότητας του και οσο κάθονται χανουν και αυτοι τη δικη τους αφου θελοντας και μη υπερασπίζονται αρρωστημένες τακτικες και γραφικούς πρωταγωνιστες, απλα και μονο για να μη κυβερνουν οι αλλοι.+1
Πολύ σωστά λες.
Αν κι αυτό που περιγράφεις είναι ότι συνήθως κάνουν ο ΣΥΡΙΖΑ και το κάθε αριστερό κόμμα στην Ελλάδα.Με τη διαφορά ότι αυτοί για κάποιο άγνωστο λόγο,είναι πάντα δικαιολογημένοι στη συνείδηση του κόσμου για την 'υπερπάντων' αντιπολίτευση.
Πήγε να το παίξει κι η ΝΔ έτσι,αλλά όπως ορθώς επισημαίνεις,δεν της βγήκε.Όπως δεν θα της έβγαινε κι αν συννενούσε.Γιατί τώρα την κατηγορούν για έλλειψη σοβαρότητας,τότε για έλλειψη αντιπολίτευσης.
Γνώμη μου,δεν έχουν νόημα οι εκλογές.Έτσι κι αλλιώς από την πιθανή διάσπαση της ΝΔ θα δημιουργηθούν 2-3 άλλα κόμματα κάτω του 7-8%.Άνετα θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ και μπορεί να κυβερνήσει τουλάχιστον δύο τετραετίες ακόμη κι ο Τσίπρας να αποθεωθεί (σπάζοντας το ρεκόρ του Ανδρέα με τρεις συνεχόμενες τετραετίες). -
Καλη η προσπαθεια (του Μικη παντα), μονο που μιλησε επισης και για εθνομηδενιστες κυβερνωντες και αριστεροστροφο φασισμο. Αυτά ΔΕΝ τα ακουμπησε στην διευκρινιστικη του τοποθετηση, γιατι προφανως δεν διορθωνονται.
Αν τωρα την ειδε Λιαγκας και κανει χιουμορ που δεν καταλαβαίνουμε, ενταξει, φταιμε εμεις λοιπον που δεν τον καταλαβαίνουμε (άλλο που εγω το συγκεκριμενο σαφως το καταλαβα και το βρηκα πιο κρυο και αχρειαστο από παγωτο στην ανταρκτικη). Βεβαια εστω και με σαρκασμο ανεφερε ΠΡΩΤΟΥΣ αυτους που επρεπε να αγνοησει την παρουσια τους. Μεχρι και στον καημενο τον Αδωνι επιτεθηκαν καποιοι εξ αυτων φραστικα...Κατά τα αλλα, όταν εσκασε το σκοπιανο ηταν εστω και ανευ χαρτοφυλακίου στην κυβερνηση της εποχης. Δεν ζηταγε τοτε δημοψήφισμα όμως...
Βonus (ελληνικη γουϊκι):
Το 1997 ο Μίκης Θεοδωράκης είχε δηλώσει για το Μακεδονικό, πως 'Το όνομα δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία, αρκεί οι λαοί να ζήσουν ειρηνικά. Αργότερα, σε συνέντευξη του τόνισε 'Εξ αντικειμένου αυτή η χώρα ωθείται προς τη βελτίωση των σχέσεων με την Ελλάδα. Γιατί λοιπόν να μην είναι δυνατή η ευόδωση των σχέσεών μας προς όλα τα επίπεδα και ό,τι προκύψει; Η Τελωνειακή Ένωση, η συνομοσπονδία κ.λπ. είναι απλώς όροι. Πάντως νομίζω ότι το θέμα της ονομασίας θα ξεπεραστεί όταν οι σχέσεις των δυο λαών φθάσουν σε τέτοιο σημείο, που το όνομα δεν θα έχει καμιά σημασία''
Ξανα: Όταν εχεις μια Α πορεια, οποια και αν είναι αυτή, ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΛΟΓΟ να ενεργεις κατά τροπο 100% αντιθετο με αυτην.
Υπαρχουν στιγμες όπως εκεινη που αν αποφευγε αυτά τα λογια θα ειχε επιτυχει 1000% την αποστολή του εξαργυρώνοντας στο ακεραιο αυτό που ηταν καποτε και κανοντας το τελειο 'γραν φιναλε'._Ο χρήστης panormus772 έγραψε:
+1
Πολύ σωστά λες.
Αν κι αυτό που περιγράφεις είναι ότι συνήθως κάνουν ο ΣΥΡΙΖΑ και το κάθε αριστερό κόμμα στην Ελλάδα.Με τη διαφορά ότι αυτοί για κάποιο άγνωστο λόγο,είναι πάντα δικαιολογημένοι στη συνείδηση του κόσμου για την 'υπερπάντων' αντιπολίτευση.
Πήγε να το παίξει κι η ΝΔ έτσι,αλλά όπως ορθώς επισημαίνεις,δεν της βγήκε.Όπως δεν θα της έβγαινε κι αν συννενούσε.Γιατί τώρα την κατηγορούν για έλλειψη σοβαρότητας,τότε για έλλειψη αντιπολίτευσης.
Γνώμη μου,δεν έχουν νόημα οι εκλογές.Έτσι κι αλλιώς από την πιθανή διάσπαση της ΝΔ θα δημιουργηθούν 2-3 άλλα κόμματα κάτω του 7-8%.Άνετα θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ και μπορεί να κυβερνήσει τουλάχιστον δύο τετραετίες ακόμη κι ο Τσίπρας να αποθεωθεί (σπάζοντας το ρεκόρ του Ανδρέα με τρεις συνεχόμενες τετραετίες).Αυτό που δεν εχει καταλαβει, όχι η ΝΔ, αλλα αυτοι που θα είναι σοβαροι και που θα τολμησουν να την διασπασουν, είναι ότι βραχυπροσθεσμα δεν θα είναι κερδισμένοι, αλλα μακροπρόθεσμα θα είναι. Το μονο που εχουν να κανουν είναι να εφαρμοσουν την συνταγη ΣΥΡΙΖΑ:
θα παρουν δλδ έναν νέο, σοβαρο(φανη), θα τον στηριξουν και θα τον βαλουν μπροστα. Μοιραια, αν ο ΣΥΡΙΖΑ ορθοποδησει (στο μετρο του δυνατου παντα) τη χωρα, θα αρχισουν νομοτελειακα, δειλα-δειλα, αλλα σιγουρα καποιες ατασθαλίες. Εκει λοιπον ερχεται ενας νεος, σοβαρότερος φορεας και παιρνει ως ωριμο φρουτο την εξουσια. Τοσο απλα.
Ο criuser εγραψε πιο πριν για δεξιους που δεν συγχωρουν την διασπαθιση δημοσιου χρηματος κτλ.
**Ε, γι' αυτό και οι ΑΝΕΛ παρολη την ψεκαστικοτητα τους είναι ακομα ζωντανοι αν και συνεργάζονται με τον ΕΧΘΡΟ.**Ολοι οι αλλοι που βγηκαν κατά καιρους από το μαντρι χαθηκαν (Αβραμο, Ντορα, Καρατζαφυρερ) και ειτε ξαναγυρισαν με την ουρα στα σκελια, ειτε τα εχασαν όλα. Η περιπτωση Σαμαρα ξεπερνα και την περιπτωση Σημιτη και δειχνει βεβαια την ανωμαλια του μεσου ψηφοφορου της ΝΔ που εκανε την απολυτη ακροβασια εντος κομματος και συνεχιζει ακατάβλητος, αν και το ταβανι είναι δεδομενο._ -
Ιωάννη Δ΄ αρχικά για τον Μίκη .
Και πολύ ήταν που απάντησε . Μπροστά στο μέγεθος του , όλοι όσοι των κριτικάρουν είναι επιπέδου επιβλαβούς βακτηρίου
Σιγά μην απολογηθεί ο Μίκης στο κάθε τσογλάνι του ρουβίκωνα ή το κάθε σταλινόμουτρο που χάρη στην φοβία της δεξιάς και την πολιτική του πιτσαδόρου , παραμένει ακόμα εκτός του φυσικού του χώρου που είναι το κελί της φυλακής .
Αλλά για την κουβέντα να θυμίσω ότι το 1992 είχαμε μια χώρα που είχε την αμέριστη βοήθεια των μεγάλων που ήθελαν να χτυπήσουν την Σερβία , αλλά και τον Γκλιγκόρωφ , που έχοντας την ιστορική γνώση έλεγε ότι εμείς είμαστε Σλαβομακεδόνες . Και σωστά είχε προκριθεί τότε αυτό το όνομα . Και πράγματι με την οικονομική διείσδυση που είχαμε τότε αν ο ολετήρας Ανδρέας στήριζε τον Μητσοτάκη και πέρναγε το Σλαβομακεδονία , μέχρι και η Συνομοσπονδία θα έπαιζε που έλεγε ο Μίκης , ο οποίος γνώριζε από πρώτο χέρι πόσοι ηττημένοι του εμφυλίου πήγαν εκεί και έγιναν γενίτσαροι και έπεισαν τα παιδιά τους να το παίζουν μεγαλέξανδροι .
Αλλά και τότε ο πιτσαδόρος έπαιξε το βρώμικο παιχνίδι .
Για την πολιτική της ΝΔ επί σύριζα ήταν προφανές ότι ήταν μεγίστη μλκια να ζητάς εκλογές από την επομένη των εκλογών . Γιατί απλά συσπειρώνεις μεν τον κόσμο σου αλλά τον κουράζεις .
Τώρα δεν υπάρχει άμεσος λόγος διάσπασης . Θα εξαρτηθεί από πολλά .
-
Τα τσέπωσε για να ρίξει τον Δρακουμέλ που δεν υπέγραφε τις συμφωνίες του ΟΤΕ.
Έπεσε πολύ χρήμα...και χρησιμοποιήθηκε το εθνικό θέμα ως δικαιολογία -
Εντάξει είναι γνωστά αυτά αλλά δεν τα αναφέρουμε για να μην λένε ότι πιστεύουμε θεωρίες συνομωσίας...
Οπως και ότι η 17Ν δεν είχε σχέση με το πασοκ , απλά σκότωσε όλους τους δεξιούς εκδότες , ώστε να έχουν άνεση κυκλοφορίας οι φιλοπασοκικές ....
Δεν ξεχνάμε βέβαια ότι τον Μάρτιο του 1993 , ενώ η κυβέρνηση είχε μπροστά της ακόμα 13 μήνες για εκλογές , ο υπεξ των ηπα είπε ότι θα έχουμε σύντομα εκλογές στην Ελλάδα ...
-
Ιωάννη Δ΄ αρχικά για τον Μίκη .Και πολύ ήταν που απάντησε . Μπροστά στο μέγεθος του , όλοι όσοι των κριτικάρουν είναι επιπέδου επιβλαβούς βακτηρίου
Σιγά μην απολογηθεί ο Μίκης στο κάθε τσογλάνι του ρουβίκωνα ή το κάθε σταλινόμουτρο που χάρη στην φοβία της δεξιάς και την πολιτική του πιτσαδόρου , παραμένει ακόμα εκτός του φυσικού του χώρου που είναι το κελί της φυλακής .
Αλλά για την κουβέντα να θυμίσω ότι το 1992 είχαμε μια χώρα που είχε την αμέριστη βοήθεια των μεγάλων που ήθελαν να χτυπήσουν την Σερβία , αλλά και τον Γκλιγκόρωφ , που έχοντας την ιστορική γνώση έλεγε ότι εμείς είμαστε Σλαβομακεδόνες . Και σωστά είχε προκριθεί τότε αυτό το όνομα . Και πράγματι με την οικονομική διείσδυση που είχαμε τότε αν ο ολετήρας Ανδρέας στήριζε τον Μητσοτάκη και πέρναγε το Σλαβομακεδονία , μέχρι και η Συνομοσπονδία θα έπαιζε που έλεγε ο Μίκης , ο οποίος γνώριζε από πρώτο χέρι πόσοι ηττημένοι του εμφυλίου πήγαν εκεί και έγιναν γενίτσαροι και έπεισαν τα παιδιά τους να το παίζουν μεγαλέξανδροι .
Για την πολιτική της ΝΔ επί σύριζα ήταν προφανές ότι ήταν μεγίστη μλκια να ζητάς εκλογές από την επομένη των εκλογών . Γιατί απλά συσπειρώνεις μεν τον κόσμο σου αλλά τον κουράζεις .
Τώρα δεν υπάρχει άμεσος λόγος διάσπασης . Θα εξαρτηθεί από πολλά .
+1
-
Το προβλημα στη ΝΔ βρεθηκε,ηταν ο αντωναρος που ειπε αποψη αντιθετα στη γραμμη του μητσου,οπως γινοταν στη ψηφιση των μνημονιων,οσοι ψηφιζαν οχι,η λευκο τους διεγραφαν,αλλοι παλι δηθεν δεν συμφωνουσαν αλλα για να μην χασουν την καρεκλα στο κομμα ψηφιζαν ναι για να μην παει η χωρα στα βραχια αλλα δεν συμφωνουμε.
-
Και ενώ στην Ελλάδα βρίσκουμε κορμοράνους, αρχαία αμπέλια κτλπ κτλπ στην Κύπρο συμβαίνουν τα εξής:
http://www.capital.gr/agora-akiniton/32 ... -agia-napa
Δείτε και τα σχόλια: http://www.capital.gr/forum/thread/6241 ... Id=6241917
Υ.Γ: Και το όνομα αυτού, Σαλμάς. http://www.zougla.gr/politiki/article/t ... ston-salma
-
Μια και είδαμε την παραπάνω επένδυση , να σας πω κάποια πράγματα τεχνικού χαρακτήρα για να καταλάβετε γιατί δεν στηρίζω κανένα πστ που μας κυβέρνησε ή μας κυβερνάει , αλλά μόνο συγκεκριμένες πολιτικές .
Ενα μεγάλο πρόβλημα της χώρας , ενώ ήταν μηδενικού κόστους να λυθεί , είναι ότι μέσα στην κρίση δεν θεσμοθέτησαν σε όλη την χώρα τις χρήσεις γης . Εκαναν μόνο το έκτρωμα των δασικών χαρτών , όπου σε συνδυασμό με κάτι άσχετα γερόντια στο στε , έχουμε κουφά φαινόμενα . Κάποιος που ξεχέρσωσε δασική έκταση και την καλλιεργεί σήμερα , μπορεί με ένα ευτελές ποσό να την αγοράσει και να συνεχίσει να την καλλιεργεί , ενώ κάποιοι που εγκατέλειψαν στο παρελθόν αγροτικές εκτάσεις και βγήκαν στο 15 % αυτών πουρνάρια , τα κήρυξαν δασικά ...
Μετά έχουμε κάτι περιοχές Νατούρα που τις ορίζουν ντόπια συμφέροντα και βέβαια το μεγάλο μπάχαλο της εκτός σχεδίου δόμησης , που όλο την καταργούν και τίποτα δεν κάνουν .
Με την χρήση των ξυστών του δημοσίου και τα σύγχρονα μέσα θα μπορούσαν να ορίσουν χρήσεις γης σε όλη την χώρα μέσα σε 1 χρόνο το πολύ .
Τι εννοούμε όταν λέμε χρήσεις γης . Εννοούμε ότι ορίζουμε τι μπορεί να γίνει σε κάθε σημείο της χώρας . Ετσι ένας επενδυτής γνωρίζει σε τι και που μπορεί να επενδύσει .
Για παράδειγμα με βάση τα πληθυσμιακά στοιχεία , θα έπρεπε να οριστεί το μελλοντικό όριο οικισμών ανά την χώρα για τα επόμενα 100 χρόνια . Θα έπρεπε να οριστούν οι βιοτεχνικές , βιομηχανικές , λατομικές χρήσεις , οι τουριστικές ζώνες και τα υπόλοιπα κομμάτια που θα είναι δασικές , αγροτικές , αγροτουριστικές και άλλες ήπιες χρήσεις , όπου δεν θα επιτρέπεται η δόμηση , παρά μόνο για συμβατές με τα ανωτέρω χρήσεις .
Οταν ορίζεις τις χρήσεις γης , μπορείς να καταργήσεις και την ιδιοκτησία των περιοχών που δεν θα δομούνται , όχι νομικά , αλλά δημιουργώντας μεγάλες εκτάσεις προς εκμετάλλευση , μια και σήμερα ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της πρωτογενούς παραγωγής , είναι ο μικρός και διάσπαρτος κλήρος που δεν επιτρέπει οικονομίες κλίμακος , ενώ ο αγρότης χάνει την μισή μέρα σε μετακινήσεις από χωράφι σε χωράφι και αγοράζει το μηχάνημα που χωράει στο μικρότερο .
Δέκα χρόνια κρίσης λοιπόν και τα απλά πράγματα δεν τα έκαναν οι πολιτικοί μας .
-
Ποιες χρήσεις γης; Μας δουλεύεις;
Εδώ δεν υπάρχει κτηματολόγιο. -
Δεν έχει σχέση το κτηματολόγιο , που και εκεί υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση με τις χρήσεις γης .
-
Γνωρίζω ότι δεν έχει σχέση, αλλά σου εξηγώ ότι δεν έχουμε κτηματολόγιο που είναι και πιο απλό στην διαδικασία.
-
Δεν είναι καθόλου πιο απλό το κτηματολόγιο . Γιατί πρέπει να δηλώσεις τίτλους και εμβαδά και να γίνει νομικός και τεχνικός έλεγχος και μετά να περαστούν στο κτηματολόγιο , χωρίς να χτυπάνε τα οικόπεδα μεταξύ τους .
Αντίθετα οι χρήσεις γης γίνονται από το γραφείο . Ευκολότερα από τους δασικούς χάρτες που επίσης έγιναν από το γραφείο .
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ