-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Θα έγραφα παραπάνω, αλλά και μόνο που αποκαλείς τον κομμουνισμό ιδεολογία μίσους (η ιδεολογία που καταργεί εθνότητες, φυλές, τάξεις και βλέπει τους πάντες ίσους) και τον συγκρίνεις με τους νεοναζί, δείχνει ότι θα χάσω τα λόγια μου.
Mη γράφεις παραπάνω, δεν έχει νόημα, γιατί εγω θ' αρχίσω μετά να ρωτάω 'πού στον κόσμο, υπάρχει αυτή η κοινωνικοοικονομική δομή και λειτουργεί', 'γιατί όπου εφαρμόστηκε απέτυχε...' και συ θα μου απαντησεις οτι '...απλά δεν εφαρμόστηκε πουθενά σωστά...' κλπ, κλπ, κλπ και η κουβέντα θα ξεφύγει τελείως off topic...
ΣΗΜ. Πουθενά δεν έγραψα οτι ο κομμουνισμός είναι ιδεολογία μίσους. Στην προτροπή σου να κυνηγήσω το ΚΚΕ (κυριολεκτικά όπως τόνισες), απάντησα οτι αφήνω τα 'κυνήγια' σε σας τους στρατευμένους στην ιδεολογία σας και σε όσους απο εσας κουβαλάτε μέσα σας το μίσος για τον 'αντίπαλο'.
ΣΗΜ.2 Διάβασε και το ποστ του kubiak, τα λέει όλα σε 5 γραμμές, με σημαντικότερο αυτό......
EDiT: Δεν είμαστε όλοι ενταγμένοι όπως οι ενταγμένοι -συνήθως- θέλουν να νομίζουν...
Για παράδειγμα κάποιος ακροδεξιός υποστηρίζει κάτι και συμφωνώ και αμέσως ταμπελιάζομαι 'φασίστας', ενώ αν συμφωνήσω με κάποιον ακροαριστερό 'ταμπελιάζομαι' κομμουνιστής. Καταλαβαίνεις το WTF της όλης υπόθεσης έτσι; -
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
EDiT: Δεν είμαστε όλοι ενταγμένοι όπως οι ενταγμένοι -συνήθως- θέλουν να νομίζουν...
Για παράδειγμα κάποιος ακροδεξιός υποστηρίζει κάτι και συμφωνώ και αμέσως ταμπελιάζομαι 'φασίστας', ενώ αν συμφωνήσω με κάποιον ακροαριστερό 'ταμπελιάζομαι' κομμουνιστής. Καταλαβαίνεις το WTF της όλης υπόθεσης έτσι;παρα πολυ σωστος!!
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Εγραψα ΑΝ. Δεν ξέρω τι έχεις ούτε με ενδιαφέρει ποσώς. Δεν ξέρω σε πόσο διάστημα θα χάσεις κι αυτά τα λίγα που έχεις, αλλά ότι και να σου πιπιλίσανε το μυαλό, ΣΙΓΟΥΡΑ δε σου τα πήρανε οι κακοί κομμιζ. Εμείς δεν ονειρευόμαστε φτωχοποίηση του κόσμου. Αν τα παιδιά σου έχουν απο μισό σπίτι, με τον κομμουνισμό θα έχουν από ένα. Αυτό που λες φτωχοποίηση για τον περισσότερο κόσμο είναι πλουτισμός.Μας τα 'παν κι' άλλοι...
http://en.wikipedia.org/wiki/Khrushchyovka
These buildings are found in great numbers all over the former Soviet Union (and former communist states in eastern Europe as well). They were originally considered to be temporary housing until the housing shortage could be alleviated by mature Communism, which would not have any shortages. Khrushchev predicted the achievement of Communism in 20 years (by the 1980s). Later, Leonid Brezhnev promised each family an apartment 'with a separate room for each person plus one room extra', but many people continue to live in Khrushchyovkas today. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Αν τα παιδιά σου έχουν απο μισό σπίτι, με τον κομμουνισμό θα έχουν από ένα.
Γιατι με προεδρικο διαταγμα το μισό θα αποκαλείται ολόκληρο
Εγώ σου λέω ότι μπορεί να μην έχει κανείς δικό του σπίτι. Όλοι όμως θα έχουν ένα σπίτι να μείνουν.
@Trident: Λογικό δεν είναι από την στιγμή που έπεσε την δεκαετία του 80 το σύστημα; Πάντως χιλιάδες άστεγοι κάτω από τις γέφυρες δεν υπήρχαν...
-
Ειχαν 80 χρονια και δεν τα καταφεραν. Ντεν ντουλευει, παιντια, σκεδιαστικα εκει μπροβλημα, ειναι χαλαζμενω.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Πάντως χιλιάδες άστεγοι κάτω από τις γέφυρες δεν υπήρχαν...Πραγματικά δεν έχεις ιδέα από ΕΣΣΔ
Ρώτα τον φίλο σου τον iant να σου πεί τι θεωρούνταν ένας άστεγος τότε και τι τους κάνανε.
Και να σου μεταφράσει αυτά http://ru.wikipedia.org/wiki/Т�% ... 0%B2%D0%BE
http://ru.wikipedia.org/wiki/101-й ... 1%82%D1%80
http://ru.wikipedia.org/wiki/Б�% ... 0%B8%D1%87 -
Θα ξαναπω οτι το 1964 ρωτησα παιδια Ελληνων που ειχαν καταφυγει μετα τον εμφυλιο στη Ρωσια και τα συναντησα στη Γιαλτα στις κατασκηνωσεις πιονιερων για τις συνθηκες διαβιωσης εκει, και μου περιεγραψαν οτι οικογενεια 4 ατομων εμεναν σε διαμερισμα 2 δωματιων συνολικα.. ενα λουτρο -ντους, και μια κουζινα... ποιοτητα αυτου του κτισματος δεν γνωριζω αλλα βλεποντας παρομοια στην περιοχη της Κριμαιας δεν ηταν και ο,τι καλλυτερο.., τα παλια δε ειχαν αρχισει να σκανε οι τοιχοι απο ελλειψη στοιχειωδους συντηρησης... = φτιαχτηκαν βιαστικα και τελικα δεν συντηρηθηκαν ποτε... (προκατασκευασμενα στοιχεια που στους αρμους εχασκαν τρυπες τεραστιες.
-
Κοινο στοιχειο αναμεσα σε καπιταλισμο και κουμμουνισμο:
Οταν τελειωσουν τα λεφτα,ολα καταρρεουν. -
Το 64' η μέση ελληνική οικογένεια έμενε σε κάτι καλύτερο δηλαδή; Αν δεις το πατρικό του πατέρα μου, θα δεις πως το...σοβιετικό αντίστοιχο ήταν...παλάτι!
Εδώ εγώ, μια γενιά μετά και το σπίτι αρχικά δεν είχε τουαλέτα μέσα και μπάνιο κάναμε με τις κατσαρόλες.
Σας χαλάει τώρα η ΕΣΣΔ;
Κάποιοι δεν βλέπουν πέτρα από την αυλή τους... Η Ελλάδα κάποτε είχε τρελή φτώχεια για τεράστιες μερίδες του πληθυσμού. Και μιλώ πρόσφατα, για 30 χρόνια πριν.
Τα κομμουνιστικά κράτη τότε, μάλλον ήταν πολύ καλύτερα. Μιλώ για την ελληνική επαρχία τώρα (που κάποιοι όψιμα άρχισαν να γουστάρουν...).Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 4 Beta
-
To 64; Ναι, κάτι πολύ καλύτερο. Υπήρχαν φτωχοί, υπήρχαν και αυτάρκεις, υπήρχαν και αρκετοί ευκατάστατοι.
Αλλά, το ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ, είχαν τη δυνατότητα να ξεπεράσουν τη φτώχεια τους, να βελτιώσουν την κατάστασή τους.
ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ να στήσουν επιχείρηση και να κονομηθούν, να χτίσουν δίπατο σπίτι και να αγοράσουν κανα κάρο, ΧΩΡΙΣ να έχουν την άδεια του τοπικού ζώου με τα κρατικά γαλόνια.
Μέχρι που μπορούσαν να μεταναστεύσουν (ΝΟΜΙΜΟΤΑΤΑ) στη Γερμανία ή τις ΗΠΑ και να στείλουν πίσω στην οικογένεια ένα σκασμό λεφτά. Μάλιστα, χωρίς να έχουν την άδεια του τοπικού ζώου με τα κρατικά γαλόνια.
Και χωρίς να χρειάζεται να πηδήξουν συρματοπλέγματα και να αποφύγουν ναρκοπέδια ή τις σφαίρες του τοπικού ζώου με τα κρατικά γαλόνια.Να τα λέμε αυτά, γιατί δεν γεννηθήκαμε το 2000 να μας πασάρουν φούμαρα.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Το 64' η μέση ελληνική οικογένεια έμενε σε κάτι καλύτερο δηλαδή; Αν δεις το πατρικό του πατέρα μου, θα δεις πως το...σοβιετικό αντίστοιχο ήταν...παλάτι!
Εδώ εγώ, μια γενιά μετά και το σπίτι αρχικά δεν είχε τουαλέτα μέσα και μπάνιο κάναμε με τις κατσαρόλες.
Σας χαλάει τώρα η ΕΣΣΔ;
Κάποιοι δεν βλέπουν πέτρα από την αυλή τους... Η Ελλάδα κάποτε είχε τρελή φτώχεια για τεράστιες μερίδες του πληθυσμού. Και μιλώ πρόσφατα, για 30 χρόνια πριν.
Τα κομμουνιστικά κράτη τότε, μάλλον ήταν πολύ καλύτερα. Μιλώ για την ελληνική επαρχία τώρα (που κάποιοι όψιμα άρχισαν να γουστάρουν...).Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 4 Beta
Για τσεκαρε τα λινκ του roman, το δικο μου παραπανω και του 224.v και μιλαμε για τις πολεις...
Ασε τι γινοταν στα χωρια... ίζμπα και ξερο ψωμι. -
Άλλο απίστευτο αυτό. Να χρειάζονται συρματοπλέγματα και watchtowers για να κρατήσεις τον πληθυσμό ΜΕΣΑ στον παράδεισο.
Τι περίεργοι που είναι οι άνθρωποι. Τους τα δίνεις όλα και αυτοί θέλουν να φύγουν...
-
@Ηifi, η σοβιετική επαρχία δεν ήταν καθόλου καλύτερη από την ελληνική, νερό και τουαλέτα που ανέφερες σε πολλά χωριά δεν είχαν και δεν έχουν μέχρι και σήμερα(στο χωριό της μάνας μου που είναι 2 χιλιόμετρα από πόλη 80.000 κατοίκων, δεν έχουνε μέχρι τώρα καν δίκτυο νερού και δρόμο με άσφαλτο, και αυτό ισχύει για πάρα πολλές περιοχές). Υπήρχε και υπάρχει τεράστια ανομοιγένεια πόλη-επαρχία, πας 10 χιλιόμετρα έξω από το Κίεβο και είναι σαν να έσκασες στο 1960.
-
Ο χρήστης roman_k έγραψε:
Πάντως χιλιάδες άστεγοι κάτω από τις γέφυρες δεν υπήρχαν...
Πραγματικά δεν έχεις ιδέα από ΕΣΣΔ
Ρώτα τον φίλο σου τον iant να σου πεί τι θεωρούνταν ένας άστεγος τότε και τι τους κάνανε.
Και να σου μεταφράσει αυτά http://ru.wikipedia.org/wiki/Т�% ... 0%B2%D0%BE
http://ru.wikipedia.org/wiki/101-й ... 1%82%D1%80
http://ru.wikipedia.org/wiki/Б�% ... 0%B8%D1%87Τα μετέφρασε ο γκούγκλης. Τι σχέση έχουν τα 'παράσιτα' και ο νόμος των 101 χλμ με το θέμα;
-
Συγνώμη που διακόπτω την εκπομπή σας αλλά παρατηρώ με μεγάλο ενδιαφέρον το ότι η έννοια της περιουσίας έχει προσδιοριστεί από ένα διαμέρισμα στα Πατήσια που άφησε η θειά στον ανεψιό, σε ένα χτήμα και πως ο κυρ-Αντώνης-πάει-καιρός που ήταν ότι φάμε, ότι πιούμε και ότι γαμήσει ο πούτσος μας έχει αναδειχτεί σε υπόδειγμα διαχείρισης οικονομικών.
Εεεε ναι, κάποτε εν μέρη εγίνετο και αυτό!. Και γραμμένα ένα στο κάθε κορίτσι έχει γίνει εδώ και χρόνια. Από εκεί και πέρα ευχαριστημένους πελάτες είχα και έχω, σε ενοίκιο δεν ζω, κατά συνέπεια τα τσάκιζα, δικά μου ήταν, με τον ιδρώτα μου τα έβγαζα και τα βγάζω, δεν σου ήρθα για δανικά, δεν πήρα το ψωμί κανενός!. Ποιος κολόγερος σαν και εμένα δεν παίρνει σήμερα σύνταξη εδω και χρόνια?. Εγώ δεν παίρνω…. Και ναι σήμερα έχω γίνει υπόδειγμα οικονομικής διαχείρισης για να τα αυγατίζω…..
Το γεγονός ότι η χλιδανεργία (παίρνω το νοίκι από δυο μαγαζιά που μου άφησε ο μπαμπάς και το παίζω αυτοδημιούργητος) μπορεί να αντιμετωπιστεί με σωστή φορολόγηση που στην τελική θα μειώσει και το κόστος ενοικίασης μας αφήνει αδιάφορους.
Και σίγουρα δεν σε ενδιαφέρει εάν πέσουν τα ενοίκια, γιατί το απόκομμα, θα σου εξασφάλιση σπίτι στην ‘κομούνα’ !!!!!!!!!...... τι εραστής του εγκληματικού σταλινισμού είσαι!!!.
Βγάλτε απωθημένα συντρόφοι.
Και τα απωθημένα σε εσένα φίλε, τον φίλο μας 147?. Δεν τα ξερνάμε στην τουαλέτα καλύτερα?........
Τι προτείνετε επί του θέματος περιουσία;
Τη διαχείριση θα αναλάβει ένα συμβούλιο από 15 πεφωτισμένους, αφοσιωμένους, διαννοούμενους του κινήματος και θα μοιράζεται κάθε πρωτομαγιά σε δικαιούχους με κλήρωση.Κληρωτίδα Α: Μια τσιμεντοβιομηχανία, μια πιτσαρία, ένα περίπτερο, μια τρύπια καπότα (συγγενής HF).
Πόνος...
Το να προτείνω αστό καλύτερα, μα γιατί όχι, πλάκα κάνεις εεεεεεε ας κάνω και εγώ. ‘Κανάριδες’ στον περισσό…..
Έτσι δεν θα κρυώνουν οι πεφωτισμένοι!!!!!!!!! Και με πρόεδρο τον Μπρέζνιεφ?. Με την τεράστια βίλα στην Κριμαία!. Με το παρκινγκ με τα 60 αυτοκίνητα ΙΧ!. Και τα 80 μέτρα καροτάζ στον βραχώ με ασανσέρ, για να βγαίνει στο τεχνητό λιμάνι στο σκάφος του!............ ο δημοκράτης, ο σύντροφος, ο κομουνιστής!!!!!!!!!.
Αααααρεεε τσίμπλα που έχουμε, λες και μας έκοψαν το νερό!.
Όσο για την κλήρωση, έκανες το αστείο γελοίο…….Α.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Σας χαλάει τώρα η ΕΣΣΔ;
Άστhν Ελλάδα, αντέχει σε οποία δυσφήμιση μπορείς να κάνεις.
Εάν μετά το χωράφι έτρεχες για πρέφα, ούτε σπίτι ούτε τουαλέτα, ούτε σεβασμό στην οικογένεια είχες.
Τσάπα όλοι ήξεραν!. Να κτίζουν όλοι ήξεραν!. Και τότε ένα κιλό ντομάτες έκανε ένα τσουβάλι τσιμέντο……
Έτσι ξεχώριζε ο ακαμάτης από τον οικογενειάρχη. apo to 50-
Α. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
To 64; Ναι, κάτι πολύ καλύτερο. Υπήρχαν φτωχοί, υπήρχαν και αυτάρκεις, υπήρχαν και αρκετοί ευκατάστατοι.
Αλλά, το ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ, είχαν τη δυνατότητα να ξεπεράσουν τη φτώχεια τους, να βελτιώσουν την κατάστασή τους.
ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ να στήσουν επιχείρηση και να κονομηθούν, να χτίσουν δίπατο σπίτι και να αγοράσουν κανα κάρο, ΧΩΡΙΣ να έχουν την άδεια του τοπικού ζώου με τα κρατικά γαλόνια.
Μέχρι που μπορούσαν να μεταναστεύσουν (ΝΟΜΙΜΟΤΑΤΑ) στη Γερμανία ή τις ΗΠΑ και να στείλουν πίσω στην οικογένεια ένα σκασμό λεφτά. Μάλιστα, χωρίς να έχουν την άδεια του τοπικού ζώου με τα κρατικά γαλόνια.
Και χωρίς να χρειάζεται να πηδήξουν συρματοπλέγματα και να αποφύγουν ναρκοπέδια ή τις σφαίρες του τοπικού ζώου με τα κρατικά γαλόνια.Να τα λέμε αυτά, γιατί δεν γεννηθήκαμε το 2000 να μας πασάρουν φούμαρα.
+1000
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Κοινο στοιχειο αναμεσα σε καπιταλισμο και κουμμουνισμο:
Οταν τελειωσουν τα λεφτα,ολα καταρρεουν.
Θέλει κάποια περεταίρω εξήγηση φίλε
1)στον κομουνισμό, όταν τελειώνουν τα χρήματα, δεν τελειώνουν για το κόμμα μα για τους ανθρώπους των κολχόζ. Το κόμμα την ‘κάνει’……..
2) στο καπιταλισμό, όλο και κάποιοι θα έχουν μαζέψει και κάτι, και αυτοί κινούν αργά την μηχανή……. Και όταν φτωχαίνεις, πέφτουν τα μεροκάματα και μαζεύονται από παντού και άλλοι……… αυτό ονομάζετε ανάκαμψη!!!!!!!....... θέλουμε δεν θέλουμε, στο διαλα, μα ας αρχίσει και βλέπουμε!.
Α. -
Ο χρήστης roman_k έγραψε:
@Ηifi, η σοβιετική επαρχία δεν ήταν καθόλου καλύτερη από την ελληνική, νερό και τουαλέτα που ανέφερες σε πολλά χωριά δεν είχαν και δεν έχουν μέχρι και σήμερα(στο χωριό της μάνας μου που είναι 2 χιλιόμετρα από πόλη 80.000 κατοίκων, δεν έχουνε μέχρι τώρα καν δίκτυο νερού και δρόμο με άσφαλτο, και αυτό ισχύει για πάρα πολλές περιοχές). Υπήρχε και υπάρχει τεράστια ανομοιγένεια πόλη-επαρχία, πας 10 χιλιόμετρα έξω από το Κίεβο και είναι σαν να έσκασες στο 1960.Μισό λεπτό, για να συνενοούμαστε...
Μιλάμε για το 60'. Αυτό που λέω, είναι πως το 60', η ελληνική επαρχία με την σοβιετική, ήταν στα ίδια (ή και χειρότερα για την ελληνική). Δεν είμαι σίγουρος, δεν έζησα σε καμία από τις δύο, αλλά είδα πως ήταν τα πράγματα την δεκαετία του 70 στην ελληνική επαρχία...Το 60' λοιπόν, το μέσο ελληνικό χωριό, δεν είχε τρεχούμενο νερό στο σπίτι, ρεύμα, δρόμο και φυσικά τουαλέτα ή αποχέτευση. Μιλώ για το μέσο χωριό, για να μην είμαι υπερβολικός και πω τα περισσότερα (γιατί μάλλον αυτή είναι η αλήθεια...). Ο πατέρας μου και η μητέρα μου, μεγάλωσαν σε τέτοιο σπίτι. Και μάλιστα μιλάμε για οικογένειες άνω του μέσου όρου (ο πατέρας του πατέρα μου είχε συνεργείο κτιστάδων, ήταν αρχιμάστορας, ο πατέρας της μητέρας μου, ήταν από αυτούς που είχαν πάει στην Γερμανία και έστελναν...κουβάδες με λεφτά που λέει ο manosk ( )).
To σπίτι που με πήγαν οι γονείς μου μόλις γεννήθηκα, είχε ρεύμα, αλλά όχι και τρεχούμενο νερό. Η μητέρα μου έπλενε τις πάνες μου στο ποτάμι.
Το δεύτερο σπίτι που πήγαμε, είχε και νερό: ήταν το σπιτάκι που τα παλιά χρόνια είχε ο δάσκαλος του χωριού, κολλητά με το σχολείο. Είχε μια τουαλέτα έξω μεν, αλλά τρεχούμενο νερό και ρεύμα. Επίσης, όλη η οικογένεια έμενε σε ένα δωμάτιο εννοείται. Θέρμανση με ξυλόσομπα.
Το επόμενο σπίτι, είχε ρεύμα, αλλά νερό έπρεπε να φέρουμε ουσιαστικά μόνοι μας. Και αυτό έγινε, γιατί το χωριό ουσιαστικά δεν είχε ύδρευση. Μιλώ τώρα για τα τέλη του 70'....Άρχες 80', καταφέραμε κι εμείς να γλιτώσουμε από την...γαμάτη ελληνική επαρχία, και είδαμε λίγο πολιτισμό και άνεση (αφού κατάφεραν οι γονείς μου να αγοράσουν ένα μικρό σπίτι 10ετίας+ ) με δάνειο. Μέχρι τότε, τα πράγματα ήταν ΔΡΑΜΑ. Εντάξει, δεν πεινούσαμε, αλλά από ανέσεις, 0 (μηδέν).
Κάποιοι, ήταν ωραία βολεμένοι αστούληδες και ξεχνάνε πως ο μισός ελληνικός πληθυσμός ζούσε στα μαύρα χάλια. Και λένε για το πόσο χάλια ήταν στην ΕΣΣΔ. Φυσικά, είναι το μόνο εύκολο να συγκρίνεις τα ανόμοια για να καταλήξεις στο συμπέρασμα που θέλεις...
ΥΓ: Οι γονείς μου δουλεύαν από το 79' και οι δύο. Και οι δύο ΔΥ (για να γουστάρει ο Panossss! ).
-
Επειδή η ελληνική επαρχία ήταν όπως ήταν ΜΑΝΤΕΥΕΙΣ πως και η αντίστοιχη στην ΕΣΣΔ ήταν ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ, γιατί έτσι. ΟΚ, FACT
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ