-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Εγώ δεν καταλαβαίνω πως από όλη την περίοδο 1981-2009 , κερασάκι στην τούρτα είναι τα τελευταία 5 χρόνια όταν ο Καραμανλής ήταν ο μόνος που μίλησε πριν τις εκλογές του 2007 για πάγωμα μισθών , αυξήσεις ΦΠΑ και ηλικίας για σύνταξη , έπεσαν όλοι να τον φάνε , κόμματα και μμε και απορούσαν μάλιστα πως κατάφερε και κέρδισε τις εκλογές , παρ΄ότι είχε καεί η Ελλάδα . Και τα ξαναείπε το 2009 , αλλά οι άλλοι έλεγαν λεφτά υπάρχουν και για φτωχούς ΔΥ που έπαιρναν μόνο 2500 τον μήνα .
Για το μαζί τα φάγαμε διαφωνώ κάθετα . Μπορεί να ήταν πολλοί αυτοί που τα έφαγαν μαζί , αλλά εγώ δεν είχα ποτέ συναλλαγές με την εξουσία και το δημόσιο , οπότε όπως και πολλοί άλλοι ανάλογοι μπορούμε να απορρίπτουμε μετά βδελυγμίας την φράση αυτή , όπως και αυτόν που την είπε .Τα νούμερα για τον Καραμανλή δυστυχώς μιλάνε μόνα τους!
Οταν έδινε τα 5000αρα μετά τις φωτιές για να ξαναεκλεγεί που τα βρήκε τα λεφτά;
Μην προσπαθείτε σοβαροί άνθρωποι να μου ωραιοποίησετε τον Καραμανλή!
Αθλια αντιπολίτευση έκανε, συκοφανώντας και τάζοντας τα πάντα σε όλους και όσες πίπες είχε πεί για νταβατζήδες και επανίδρυση ήταν τα ίδια με το σκίσιμο των μνημονίων του Τσίπρα! Μαλακίες για τους ιθαγενείς που αντιλαμβάνονταν την επανίδρυση να φύγουν οι Πασόκοι να μπούμε εμείς!
Εχω αποψη για το τι πάρτυ έγινε επί Καραμανλή!
Καμία απόλυση ΠΑΣΟΚΟΥ, μονιμοποίηση χιλιάδων συμβασιούχων (μπράβο κ. ΠτΔ), πρόσληψη ΝΔκρατών αφειδώς, διπλασιασμοί και τριπλασιασμοί μισθών σε ΔΕΚΟ και Δημόσιο, φοροαπαλλαγές κάργα, αναθέσεις συνεχώς και σε όλους!
Το σκεπτικό τους (όπως και όλων των πολιτικών) είναι απλό! Να δώσουμε τώρα λεφτά να μας ψηφίσουν και το λογαρισμό στα παιδιά μας! Μου το είχε πει ακριβώς έτσι μέλος της ΚΕ της ΝΔ (για την ακρίβεια μου είχε πει 'Στ' αρχίδια μου που θα βρει τα λεφτά, να τα πληρώσει η κόρη σου )Το πως εννοώ 'το μαζί τα φάγαμε¨το εξηγώ παραπάνω σε άλλο post και έχω δίκιο, γιατί η σάπια κατάσταση μας είχε βολέψει όλους μέσες άκρες!
Ουδείς αναμάρτητος στη χώρα και γι αυτό βρίζω πρωτίστως το νεοέλληνα και μετά τους εκπροσώπους του (πολιτικούς) -
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Εγώ δεν καταλαβαίνω πως από όλη την περίοδο 1981-2009 , κερασάκι στην τούρτα είναι τα τελευταία 5 χρόνια όταν ο Καραμανλής ήταν ο μόνος που μίλησε πριν τις εκλογές του 2007 για πάγωμα μισθών , αυξήσεις ΦΠΑ και ηλικίας για σύνταξη , έπεσαν όλοι να τον φάνε , κόμματα και μμε και απορούσαν μάλιστα πως κατάφερε και κέρδισε τις εκλογές , παρ΄ότι είχε καεί η Ελλάδα . Και τα ξαναείπε το 2009 , αλλά οι άλλοι έλεγαν λεφτά υπάρχουν και για φτωχούς ΔΥ που έπαιρναν μόνο 2500 τον μήνα...
O Καραμανλής Junior ευθύνεται -όπως προείπα- κυρίως για την μεγάλη χαμένη ευκαιρία του 2004, που μπορούσε να κάνει -αν ήθελε- πολλά και σωστά πράγματα, βάσει αυτών που έλεγε -και- προεκλογικά. Το 2007 και κυρίως το 2009, έλεγε τα προφανή γιατί ήθελε να χάσει και να φύγει (ποιος πάει προεκλογικά και υπόσχεται φόρους, μειώσεις, παγώματα κλπ ?).
Τα μαγειρέματα του κινέζου ήταν αποκλειστικά και μόνο για να καταφέρουμε να πιάσουμε τα κριτήρια σύγκλισης (πληθωρισμός, ισοτιμία, επιτόκια, έλλειμμα, χρέος), χωρίς φυσικά να είμαστε ούτε κατά διάνοια κοντά στο να τα πιάσουμε, και όλα αυτά 'έσκασαν' στα χέρια του Κωστάκη, ο οποίος τα διαχειρίστηκε όχι και με τον πλέον σωστό τρόπο. Του ήρθε καπάκι το 2007 και η ύφεση, το 2008 η χώρα ήταν επισήμως σε κρίση, οπότε δεν μπορούσε να κάνει και πολλά πράγματα.
Αλλά όπως είπα, το χειρότερο που έκανε ήταν ότι δεν άδραξε την ευκαιρία να κάνει μερικά σωστά πράγματα. Και ήταν απλώς ένας ακόμα κρίκος στην 'αλυσίδα' σοσιαλιστικο-κομμουνιστικο-αριστερών πρωθυπουργών, πλην της περιόδου 91-93.
Όσο για τον Αντρίκο, πέρα από τα θεμέλια της καταστροφής της οικονομίας, έβαλε και τα θεμέλια της καταστροφής της νοοτροπίας και της εργατικής κουλτούρας του Έλληνα, π.χ. ενώ δεν μπορούμε να το μετρήσουμε με ευρώ ή δραχμές, ο συνδικαλιστικός νόμος του '83 πιθανότατα οφείλεται για τα περισσότερα δεινά που έχει η Ελλάδα ως αγορά εργασίας.
Αντώνη, απαντώντας στον cruiser νομίζω απαντώ εν μέρει και σε εσένα!
Λογια έταξε και ο Καραμανλής, αλλά εγκληματικά έπραξε!
Τίποτα δεν του έσκασε! Δες τι έγινε επί των ημερών του! Πάρτυ!Η ευκαιρία της τάξης και οργάνωσης που είχε επιτευχθεί με τους ΟΑ χάθηκε μετά από αυτούς με την απαξίωση που τους εγινε από όλους! Μια φορά πετύχαμε κάτι σπουδαίο και οραγνώσαμε τις πόλεις μας ευρωπαικά και τα κάναμε όλα σκατά γιατι δεν την αντέχουμε την οργάνωση! (γι αυτό και βρίζω τον κολολαό)
Τηρουμένων των αναλογιών καλά τα είχε καταφέρει ο Κινέζος αλλά πρώτο αντιδρούσε το σκυλολόι στο κόμμα του!
Μακάρι να είχαν αφήσει τότε τη μεταρρύθμιση Γιαννίτση, τώρα θα ήταν πολύ καλύτερο το ασφαλιστικό!
Επίσης επί Κινέζου το Κρατος δεν ήταν τόσο σπάταλο!
Την πάτησε κυρίως με το ΧΑ που είχε στήσει κομπίνα η μισή Ελλάδα και τζόγαρε καθημερινά (αλήθεια για το ΧΑ φταίνε μόνο οι πολιτικοί ή και όσοι έπαιζαν παρολί και χωρίς να ξέρουν; εγώ πρώτα ρίχνω την ευθύνη στον άσχετο, που γλυκάθηκε) -
Όσον αφορά τα οικονομικά δεδομένα, όπως έχω πει και σε άλλους σε παραδιπλανά threads, είναι ακριβώς αυτό: δεδομένα, οπότε δεν έχει σημασία τι νομίζουμε ή τι θέλουμε να πιστεύουμε για τον ένα ή τον άλλο. Ο κινέζος έκανε αλχημείες για να πιάσουμε τα κριτήρια σύγκλισης, και αφού αποτύχαμε το '99, τελικά 'καταφέραμε' και τα πιάσαμε το 2000. Επίσης η κρίση έσκασε ακριβώς στη μέση της θητείας Καραμανλή. Αυτά δεν είναι υπό συζήτηση, είναι πλέον ιστορικά δεδομένα. Πάει αυτό.
Η αρχική μου εμπλοκή στη συζήτηση νομίζω ήταν για τους χειρότερους πρωθυπουργούς ή κάτι παρόμοιο, όπου και είπα ότι οι δύο Παπαντρέοι και ο Αλέκσης είναι by far οι χειρότεροι. Τώρα αν μετά θέλετε να συζητήσουμε για το αν ακολουθεί ο Σημίτης, ο Παπαδήμος ή ο Κωστάκης, να το συζητήσουμε. Όπως επίσης ψέγω τον Καραμανλή γιατί, αν ΟΝΤΩΣ ήθελε να κάνει αυτά που έλεγε προεκλογικά, είχε την ευκαιρία και το πλειοψηφικό 'πάτημα' να το πράξει. Δεν το έκανε, και αυτό είναι κατ'εμέ το χειρότερο που έπραξε ως πρωθυπουργός. Το ότι στο ΠΑΣΟΚ μιλάμε για 'σκυλολόι' για να απαλλάξουμε το κινέζο (που και καλά ήθελε το καλό της χώρας και πάλευε με το κομματικό τέρας), ενώ στη ΝΔ τα ρίχνουμε όλα στο Κωστάκη (που ήταν 'ανίκανος'), εμένα μου κάνει τουλάχιστον υποκριτικό.
-
οι δύο Παπαντρέοι και ο Αλέκσης είναι by far οι χειρότεροι.Πάντα αριστεροί ενδεδυμένοι με τον ψετομανδύα του δεξιού ήμασταν και μη συνεχίζουμε να πέφτουμε απο τα σύννεφα, γιατί ξεμείναμε και απο σεντόνια και από υποκρισία.
Υπήρχε μεγαλύτερο κρατικοδίαιτο σοβιετ σε όλες του τις εκφάνσεις απο αυτό που βίωσε η χώρα τις τελευταίες δεκαετίες?Ποιές & πόσες πραγματικές μεταρρυθμίσεις έγιναν στην διάρκεια των μνημονίων, πλήν υπερφορολόγησης?
Ακόμη για ταμπελίτσες θα μιλάμε, για κόμματα, ή για την χώρα την ίδια που βιώνει το αέναο μαρτύριο του Ταντάλου στο οποίο την καταδίκασαν οι 'Σωτήρες της'?
Πρώτο βήμα για τη σωτηρία σου είναι να αναγνωρίσεις τα λάθη σου, να υποδείξεις τους υπαίτιους & μετά να επιλέξεις διαχειριστή με αλλαγή πορείας, που δεν θα βάζει πάνω απ'όλα το πολιτικό κόστος, λόγω νοσηρών δεσμών του παρελθόντος.
Οσο δεν το κάνεις, είσαι υποχρεωμένος να αρπάζεσαι στα τυφλά απο τον εκάστοτε Σωτήρα & να αναρωτιέσαι αν θα τη βγάλει και φέτος ο διαχειριστής σου κι'εσύ. . . .
Η λέξη κάθαρση, είναι άγνωστη (ακόμη) στους νεοέλληνες.Να τα ξαναπω; Όχι, εξυπνα παιδια ειστε.
-
Ο κινέζος έκανε αλχημείες για να πιάσουμε τα κριτήρια σύγκλισηςKαι όχι μόνο να πω εγώ...
Ο κινέζος Χειρίστηκε τα μεγαλύτερα ποσά ever που έπεσαν στην χώρα με αποτέλεσμα μόνο την κορύφωση της λαμογιάς για την οποία δεν άκουσε τίποτα & μας μιλάει για ανάπτυξη με δανεικά βροχή, γιατί έτσι 'αναπτύσσονται' όλοι.
Να θυμηθούμε το όργιο κατασπατάλησης των δημοσίων πόρων που έκανε κι'αυτός μαζί με τους άλλους, η την δασπάθιση των κεφαλαίων των ασφαλιστικών ταμείων που παίχτηκαν σε κρατικόχαρτα στο ΧΧΑ για να δείξουν την καλη δήθεν πορεία της χώρας και τελικα πήραν του πάντες στο λαιμό τους, τις μίζες των εξοπλιστικών η τις πολλαπλάσιες δαπάνες των Ολυμιακών αγώνων στό όνομα κάθε λαμογιάς?
Και το κυριότερο, πως έβαλε μια πλήρως ανέτοιμη χώρα στο ευρώ καθιστώντας την τον καλύτερο πελάτη της Γερμανίας του, ισοπεδώνοντας τον ανταγωνισμό της κατα 27% 'πειράζοντας' το χρέος με swap που πολλοί δεν γνωρίζουν πόσο μας κόστισε, αλλά & ακόμη δεν έχουμε πληρώσει τον τελικό λογαριασμο.
Φυσικά δεν έδωσε σε κανέναν λογαριασμό, ούτε κάν στη βουλή ενεργώντας κρυφά και παράνομα.Σε καμία περίπτωση δεν αγνοούμε τις τεράστιες αδυναμίες του δημοσίου τομέα και τις ανάγκες για ριζικές αλλαγές και εκσυγχρονισμό, τις οποίες όμως ο ίδιος αγνόησε συστηματικά σπρώχνοντας την χώρα σε ένα σκληρό μη ανταγωνιστικό νόμισμα με αδιαφανείς διαδικασίες, αποτελειώνοντας την.
Στην ίδια κατηγορία των πονηρών πολιτικών και ο ίδιος, πού δούλεψε για άλλα συμφέροντα.
Κατά τα άλλα, τα μνημόνια δεν ήταν μονόδρομος και τρίχες.Τώρα τί να διαβάσω εγώ και ο κάθε πολίτης απο τον απίθανο αυτόν πρωθυπουργό; Δεν με ενδιαφέρει αν είναι ο μονοφθαλμος στους τυφλούς, με ενδιαφέρει οτι κι αυτός δεν είχε την παραμικρή θετικη προσφορά στη χώρα.
ΥΓ Ακόμα και ο ΓΑΠ με τη Διαυγεια, περισσότερα έκανε απο αυτόν.
O Σημίτης είχε την απίστευτη τύχη να ηγηθεί μιας κυβέρνησης (11 ετών ουσιαστικά, ή 23 με 3ετη διακοπή) στην καλύτερη περίοδο της σύγχρονης ιστορίας μας. Εύκολο χρήμα, ατελείωτη ρευστότητα, απίστευτα κεφάλαια, για πρώτη φορά χαμηλά επιτόκια και φυσικά τα κοινοτικά πακέτα.
Δυστυχώς, ανικανοι και τεμπέληδες πολιτικάντηδες μαζί με αρκετά μεγαλολαμόγια (πολιτικοί και επιχειρηματίες) βρήκαν την ευκαιρία για το μεγαλύτερο πλιάτσικο στα 3,000 χρόνια ιστορίας μας. Απ'όπου κι αν πιάσεις εκείνη την κυβέρνηση βρωμαει.
- Κτηματολόγιο (το ποιο; )
- Ψηφιοποίηση ΟΤΕ (μεταξυ αλλων, ποιο άλλο κράτος πληρωνε για ISDN; )
- Χρηματιστήριο (μηδενική επιτροπή κεφαλαιαγοράς, απίστευτες ΑΜΚ, διαπλοκη ΙΜΑΚΟ, ΔΟΛ, ΑΛΤΕΡ κλπ)
- Δανειακή φούσκα και τραπεζικό σκάνδαλο (τότε ξεκίνησε το πανηγύρι)
- Οπλικά (Ακη, καλά είσαι; Στέγγο; )
- Συμβάσεις με μεγαλοεργολάβους
- Ολυμπιακοί
- Υγεία
- Ζιμενς
- Ξενοδοχειακά πακέτα
-...
-
Το ότι στο ΠΑΣΟΚ μιλάμε για 'σκυλολόι' για να απαλλάξουμε το κινέζο (που και καλά ήθελε το καλό της χώρας και πάλευε με το κομματικό τέρας), ενώ στη ΝΔ τα ρίχνουμε όλα στο Κωστάκη (που ήταν 'ανίκανος'), εμένα μου κάνει τουλάχιστον υποκριτικό.Ναι, μεν αλλά ο Σημίτης δεν σε υπερχρεώσε ούτε παρέδωσε καμμένη γη!
Ασε που ατομικά αν πιάσεις τον ένα και τον άλλο θα δεις ότι και από πλευράς μυαλού και ικανότητας ο Κωστάκης δεν είχε τίποτα παρά μόνο το επώνυμο το θείου του! Αεργος ήταν!
Κρίμα δηλαδή και για τους καραμανλικούς γενικά να πρέπει να υπερασπίζονται αυτόν τον άχρηστο άνθρωπο. -
Γιάννη πραγματικά τα είπες ΟΛΑ...άψογη ανάλυση και τοποθέτηση!! ΜΠΡΑΒΟ!!
-
Για να μην το συζητάμε άσκοπα εδώ, ψάξτε λίγο τι σήμαινε το swap και όλο αυτό που γράφω περί αλχημειών για τα κριτήρια σύγκλισης, και μετά θα δείτε ότι το 'καμμένη γη' είναι μέχρι και ευφημισμός για το τι παρέδωσε ο Σημίτης...
Δεν υπερασπίζομαι τον Κωστάκη, αλλά λόγω του ότι ήταν πρόεδρος σε δεξιό (να γελάσουμε ?) κόμμα, περίμενα και ήθελα και θα έπρεπε να κάνει αυτά που έλεγε προεκλογικά. Τα ψέμματα των αριστερών/σοσιαλιστών λίγο-πολύ τα περιμένεις και είναι τόσο διάφανα που πραγματικά ώρες-ώρες αναρωτιέμαι για το IQ μερικών συμπολιτών μου (αν και ξέρετε τι λένε για την ελπίδα....). Αν δείτε σχόλια τύπου 'μπράβο' 'προχώρα' 'έτσι πρέπει' κλπ σε αναρτήσεις Τσίπρα, Πολάκη και λοιπού θιάσου, θα καταλάβετε τι εννοώ...
-
Ο χρήστης gianniss07 έγραψε:
Τώρα τί να διαβάσω εγώ και ο κάθε πολίτης απο τον απίθανο αυτόν πρωθυπουργό; Δεν με ενδιαφέρει αν είναι ο μονοφθαλμος στους τυφλούς, με ενδιαφέρει οτι κι αυτός δεν είχε την παραμικρή θετικη προσφορά στη χώρα.
ΥΓ Ακόμα και ο ΓΑΠ με τη Διαυγεια, περισσότερα έκανε απο αυτόν.
Ανάμεσα σε εντελώς τυφλούς , όμως, μακάρι να είχαμε όμως έστω και έναν μονοφθαλμο!
Καλά αυτό με τη Διάυγεια πως σου ήρθε;
Απίστευτη γραφειοκρατία και υλικό σε κάθε εκβιαστή κοδυλοφόρο!
Αν υπήρχε σωστος έλεγχος εσωτερικά δεν θα υπήρχε ανάγκη για διαύγειεςΤέλωσπάντων για να μην το κουράζομαι περισσότερο, όλοι τους απέτυχαν οικτρά (άλλος περισσότερο και άλλος λιγότερο) γιατί χάριν την εξουσίας της καρέκλας και της συνακόλουθης μάσας, χάιδεψαν τα αυτιά ενός κακομαθημένου και συμπλεγματικού λαού που ζει πια λόγω του σεβασμού των εταίρων του και της διεθνούς κοινότητας προς την αρχαία κληρονομιά μας!
Οσο και να ακουστεί χοντρό κανείς δυτικός δεν θα ήθελε να εξελίσσονται σκηνές ρουάντας με φόντο τον Παρθενώνα!Αν ακόμα και αυτή την ελπίδα την αφήσουμε να πάει χαμένη ειμαστε χαμένοι!
Προσωπικά θα ήθελα μια 10ετή τουλάχιστον ακόμα επιτροπεία και χωρίς βασικό ελληνικό πολιτικό προσωπικό αλλά με ξένους μπας και αλλάξει κάτι! -
ψάξτε λίγο τι σήμαινε το swapΝα βοηθήσω..
Τι ακριβώς συνέβη και το έτος 2000 εν όψη της ένταξης της χώρας στην ΟΝΕ και το περίφημο swap «Σημίτη» ;
Επειδή το ύψος του δημόσιου χρέους στο 103,5% δεν επέτρεπε την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ η τότε κυβέρνηση θεωρώντας ως νοητό, αριθμητικό κεφάλαιο το σύνολο των υποχρεώσεων της Ελλάδος το αντάλλαξε από δολάρια σε γιεν με αντισυμβαλλόμενο την Deutsche bank και διαμεσολαβητή την Goldman sachs.
Υπέγραψε λοιπόν μια νέα οικονομική συμφωνία 30τους διάρκειας που αριθμητική βάση είχε το ποσό του δημοσίου χρέους
Στην συμφωνία αυτή το κράτος κέρδιζε αν έχανε το δολάριο έναντι του γιεν και έχανε με το αντίστροφο. -
Και αυτό κατά παράβαση κάθε κοινοτικού λογιστικού (ΕΛΣ 95) και τραπεζικού κανονισμού αλλά και κατά παράβαση της κοινής λογικής...Και μιας και το ανέφερε ο φίλος, να πω εδώ ότι, εν αντιθέσει με ότι ακούγεται -και- από τη Τρόικα/Θεσμούς/δενξερωγωτιαλλο, ο Γεωργίου κατ'εντολή του ΓΑΠ, αλλά και ο ΓΑΠ, όντως φούσκωσαν το χρέος της χώρας, τουλάχιστον κατά δύο παράνομους τρόπους: χρησιμοποίησε άλλη ταξινόμηση για τους φορείς Γενικής και Κεντρικής Κυβέρνησης από αυτή που χρησιμοποιούσαμε από την αρχή της δημιουργίας των σχετικών κανονισμών, με αποτέλεσμα αυξημένες δημόσιες δαπάνες, και 'ανάγκασε' με σχετική εγκύκλιο όλα τα νοσοκομεία να τιμολογήσουν όλες τις μελλοντικές υποχρεώσεις τους εντός του 2009
Μιλάμε για πράγματα που άμα γινόντουσαν σε οποιαδήποτε εταιρεία ή άλλη σοβαρή χώρα, θα έμπαιναν φυλακή όλοι όσοι εμπλέκονταν. Εμείς εδώ όμως το συζητάμε ακόμα, προφανώς εν γνώσει των Ευρωπαίων και της Eurostat, γιατί ακριβώς πάνω σε αυτά στήθηκε η όλη ιστορία των μνημονίων (καλώς ή κακώς, δεν το συζητάμε εδώ).
-
Το μόνο παράνομο και επιλήψιμο που βλέπω εγώ ως νομικός είναι ότι τελικά το στοίχημα αυτό θα παράξει ζημιές.
Μια απλή αλλά καλή απιστία δηλαδή!
Τον ψόγο ότι μπήκαμε μαϊμού στο Ευρώ δεν τον καταλαβαίνω αφού κάποιοι έλεγξαν τα στοιχεία και μας έβαλαν.
Αφού τους έκανε (και ενδεχομένως μας υπέδειξαν κιόλας τον τρόπο) εμείς γιατί φωνάζουμε για το σκέλος αυτό;Ή μήπως δεν έπρεπε να μπόυμε στο Ευρώ και να βολοδέρνουμε στην απέξω να μην έχει κανείς λόγο ούτε να μασ σώσει ούτε να ασχοληθεί μαζί μας!
Το ότι πιάσαμε όλοι σαν μαλάκες το ευρώ και δεν καταλάβαμε ποτέ την αξία του χρήματος αυτού το υπολογίζει κανείς;
Ποιος εκτόξευσε τις τιμές;
Κατάλαβε ποτέ κανείς τι αξία έχει το νέο του νόμισμα;
Ακόμα θυμάμαι σαν χθες τον πατέρα μου σε ένα πάρκινγκ να δίνει 5ευρώ στον παρκαδόρο παρότι μέχρι πριν λίγες μέρες έδινε 500 δραχμές! Αλλά ούτε κατάλαβε σπουδαγμένος άνθρωπος το πόσο κακό έκανε τότε στην τσέπη του! -
Θα ήθελα να διευκρινίσω ότι δεν αθωώνω τον ΚΚ για την ατολμία του , αλλά σε καμία περίπτωση δεν δέχομαι να χρησιμοποιηθεί σαν άλλοθι για ΑΓΠ , Σημίτη , ΓΑΠ , Σαμαρά , Βενιζέλο , που έχουν καταστρέψει ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ την χώρα ...
Είπαμε η χώρα χρειάζεται αποπασοκοποίηση ανάλογη με την αποσταλινοποίηση και την αποναζιστικοποίηση....
-
Και αυτό κατά παράβαση κάθε κοινοτικού λογιστικού (ΕΛΣ 95) και τραπεζικού κανονισμού αλλά και κατά παράβαση της κοινής λογικής...
Και μιας και το ανέφερε ο φίλος, να πω εδώ ότι, εν αντιθέσει με ότι ακούγεται -και- από τη Τρόικα/Θεσμούς/δενξερωγωτιαλλο, ο Γεωργίου κατ'εντολή του ΓΑΠ όντως φούσκωσε το χρέος της χώρας, τουλάχιστον κατά δύο παράνομους τρόπους: χρησιμοποίησε άλλη ταξινόμηση για τους φορείς Γενικής και Κεντρικής Κυβέρνησης από αυτή που χρησιμοποιούσαμε από την αρχή της δημιουργίας των σχετικών κανονισμών, με αποτέλεσμα αυξημένες δημόσιες δαπάνες, και 'ανάγκασε' με σχετική εγκύκλιο όλα τα νοσοκομεία να τιμολογήσουν όλες τις μελλοντικές υποχρεώσεις τους εντός του 2009
Μιλάμε για πράγματα που άμα γινόντουσαν σε οποιαδήποτε εταιρεία ή άλλη σοβαρή χώρα, θα έμπαιναν φυλακή όλοι όσοι εμπλέκονταν. Εμείς εδώ όμως το συζητάμε ακόμα, προφανώς εν γνώσει των Ευρωπαίων και της Eurostat, γιατί ακριβώς πάνω σε αυτά στήθηκε η όλη ιστορία των μνημονίων (καλώς ή κακώς, δεν το συζητάμε εδώ).Αντώνη και να μην υπήρχαν τα μνημόνια θα έπρεπε να τα είχαμε εφεύρει!
Εδώ συζητάμε σήμερα να πάνε οι ηλίθιοι να δανειστούν με 4,8% ενώ ο ESM μας δανείζει με 1% και πανηγυρίζουν!
Μακάρι να μας δέσμευε ένα μνημόνιο ακόμα για 10 χρόνια με εξασφαλισμένη τόσο φθηνή χρηματοδότηση!
Μακάρι!
Αλλά δυστυχώς θα τελειώσουν άρον άρον και την 3η αξιολόγηση και θα ξαμοληθούν μετά να δανείζονται με τοκογλυφικά επιτόκια για να δώσουν χάντρες στους ιθαγενείς και μετά ο λογαριασμός ξέρετε που!
δυστυχώς κάποιοι μεγαλώσαμε πια για να μεταναστεύσουμε -
Για τα μνημόνια δεν μπαίνω στο κόπο να σχολιάσω, το να δανείζεται μια χρεωκοπημένη χώρα με λίγο πάνω από το Euribor είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας, που όμως έχει υλοποιηθεί στην περίπτωσή μας. Το τι κάνουμε εμείς και το τι έχουμε -αναγκαστεί να- δώσουμε σε ανταλλάγματα είναι άλλη συζήτηση...
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Ακόμα θυμάμαι σαν χθες τον πατέρα μου σε ένα πάρκινγκ να δίνει 5ευρώ στον παρκαδόρο παρότι μέχρι πριν λίγες μέρες έδινε 500 δραχμές! Αλλά ούτε κατάλαβε σπουδαγμένος άνθρωπος το πόσο κακό έκανε τότε στην τσέπη του!Συμφωνώ απόλυτα αγαπητέ.Παντελώς ανεκπαίδευτοι αλλά και ο Κινέζος σιγοντάρισε την ακρίβεια.
Βλέπεις...άλλο ΦΠΑ αποδίσει μια τυρόπιτα αξίας 100 δραχμών και άλλο ΦΠΑ αξίας ενός ευρό.Σ ένα βράδυ έγινε η αλλαγή της αξίας χωρίς κανένας να πει οτιδήποτε. -
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Θα ήθελα να διευκρινίσω ότι δεν αθωώνω τον ΚΚ για την ατολμία του , αλλά σε καμία περίπτωση δεν δέχομαι να χρησιμοποιηθεί σαν άλλοθι για ΑΓΠ , Σημίτη , ΓΑΠ , Σαμαρά , Βενιζέλο , που έχουν καταστρέψει ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ την χώρα ...Είπαμε η χώρα χρειάζεται αποπασοκοποίηση ανάλογη με την αποσταλινοποίηση και την αποναζιστικοποίηση....
Εξακολουθείς να μιλάς για ατολμία από ένα άτομο άεργο, απλά κληρονόμο ονόματος που φαλίρισε τη χώρα, εφαρμόζοντας πασοκική πολιτική που ούτε το πασοκ δεν είχε εφαρμόσει!
Τα 36δις έλλειμα το 2009 μιλάνε μόνα τους!
Κανένα σχέδιο δεν είχε και τίποτα δεν θα εφάρμοζε!
Μόνο υβρεις για τον προκάτοχο, υποσχέσεις και τρίχες!
Μετά ντου όλοι στον ταβλά με τα κουλούρια!
Εργο μηδέν, κόστος στο Θεό!
Το κακό είναι ότι επειδή ταισε πολύ κόσμο ακόμα τον ακολουθούν πολλοί και ελέγχει μεγάλο μερος του δεξιού χώρου κάνοντας πλάτες στον Αλέξη για να προφυλάξει την πολιτική κάστα!Δυστυχώς μετά από τόσα χρόνια μνημονίων και θυσιών οι πολιτικοί (με συνένοχο μεγάλο κομμάτι του λαού) κέρδισαν για μία ακόμα φορά τον αγώνα εις βάρος της χώρας !
-
Για τα μνημόνια δεν μπαίνω στο κόπο να σχολιάσω, το να δανείζεται μια χρεωκοπημένη χώρα με λίγο πάνω από το Euribor είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας, που όμως έχει υλοποιηθεί στην περίπτωσή μας. Το τι κάνουμε εμείς και το τι έχουμε -αναγκαστεί να- δώσουμε σε ανταλλάγματα είναι άλλη συζήτηση...Τα ανταλλάγματα (φόροι κλπ) τα δίνουμε μόνοι μας γιατί η επιλογή των μέτρων είναι δική μας! Οταν δεν μπορείς ή δεν θες να σπάσεις αυγά, πας σε ασφαλείς φορομπηχτικές λύσεις!
-
Ακόμα θυμάμαι σαν χθες τον πατέρα μου σε ένα πάρκινγκ να δίνει 5ευρώ στον παρκαδόρο παρότι μέχρι πριν λίγες μέρες έδινε 500 δραχμές! Αλλά ούτε κατάλαβε σπουδαγμένος άνθρωπος το πόσο κακό έκανε τότε στην τσέπη του!Συμφωνώ απόλυτα αγαπητέ.Παντελώς ανεκπαίδευτοι αλλά και ο Κινέζος σιγοντάρισε την ακρίβεια.
Βλέπεις...άλλο ΦΠΑ αποδίσει μια τυρόπιτα αξίας 100 δραχμών και άλλο ΦΠΑ αξίας ενός ευρό.Σ ένα βράδυ έγινε η αλλαγή της αξίας χωρίς κανένας να πει οτιδήποτε.Δεν μπορεί να έχει λογική αυτό βρε συ γιατί μπορεί να εισέπραττε περισσότερο ΦΠΑ, αλλά αναγκάστηκε να δώσει μεγαλύτερο μισθό κοκ.
Επίσης τι να κάνει ο κάθε πολιτικός στη θέση του; εσύ π.χ τι θα έκανες; θα πήγαινες χέρι χέρι με τους γερόντους να μάθουν την αξία του χρήματος ή στο πεδίο του ΧΑ θα έλεγες 'παιδιά μην επενδύετε/παίζετε;'
Στο ΧΑ είχα δει ανθρώπους που δεν ξέρουν τι είναι η μετοχή να πουλάνε σπίτια και χωράφια για να παίξουν το σιγουράκι της επόμενης εβδομάδας. Ο πατέρας μου ο ηλίθιος έπαιξε το εφάπαξ του ακούγωντας για μια τράπεζα στο ταξί!
Ειχα πάθει εγκεφαλικό να τον μεταπείσω αλλά φευ!
Οι μετοχές της εν λόγω τράπεζας δεν υπάρχουν καν πια!
Αλλά δεν κατηγορώ το Σημίτη ή τον Κόκκαλη ή όποιον άλλο για τη χασούρα αλλά τον πατέρα μου και εμένα που δεν κατάφερα να τον μεταπείσω!
Βέβαια η ιστορία αυτή μου έχει αφήσει τέτοιο τραύμα που δεν ασχολούμε καν με επενδύσεις/χρηματιστήρια κλπ. -
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
για να δώσουν χάντρες στους ιθαγενείς και μετά ο λογαριασμός ξέρετε που!Όλο το χρέος να μας χαρίσουν, να μας δώσουν και 300 δισ από πάνω εφάπαξ, συν 10 δισ κάθε χρόνο υποστήριξη , μέσα 5 χρόνια θα έχουμε χρεοκοπήσει ξανά!!!
Το πρόβλημα είναι ότι ΔΕΝ ΘΈΛΟΥΜΕ! Νομίζουμε ότι μπορούμε να καθόμαστε και να βρέχει λεφτά! Πάντα περιμένουμε από κάποιον άλλο να μας 'δώσει'. Από τον Μπαμπά, από την Γιαγιά, από την εκκλησία, από το κράτος, από τον Θεό, από το κόμμα, από..απο.. βάλτε ότι θέλετε.Η πλειοψηφία σε αυτή τη χώρα έτσι έχει γαλουχηθεί. Δεν μας αρέσει η προσπάθεια και δεν θέλουμε την αξιοκρατία. Για τον λόγο αυτό όλοι έχουν σαν σκοπό να 'ταΐζονται' άμεσα ή έμμεσα από το κράτος.
Τα υπόλοιπα περί οικονομικών θεωριών , περι πολιτικών στρατηγικών και ποιος είναι καλύτερος και αν παραιτηθεί η κυβέρνηση ή όχι , είναι περιττά! Η χώρα πήγαινε από το κακό στο χειρότερο εδω και πολλά χρόνια και η κρίση την βούλιαξε κάτω από τον πάτο , με αποκορύφωμα την εκλογή κάποιων αστείων ανθρώπων , με τους οποίους νορμάλ άνθρωποι δεν θα κάθονταν να συζητάνε ούτε για ποδόσφαιρο ή για τις πλάκες που έκαναν στο σχολείο!
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ