-
Προφανώς δεν με κατάλαβες. Εννοώ πως εκτός από τα ντουβάρια, τα πάρκα και τις πλατείες είναι και οι άνθρωποι που ζουν σε αυτά και δεν έχω την καλύτερη άποψη όπως ίσως αναρωτηθείς. Εάν νιώθεις πως για το mall και το κάθε mall δεν μπορείς, δεν χρειάζεται ή δεν πρέπει να πάρεις θέση τότε έχεις βάλει το λιθαράκι σου ώστε ο Δήμος σου να γίνει αυτό που δεν σ' αρέσει. Υπήρχαν ομάδες ανθρώπων που και για το mall, τα κτήρια της Βοβούπολης την Φραγκοκλησιάς, την Ρεματιά και πόσα άλλα είχαν πάρει θέση αλλά ήταν οι γραφικοί γιατί ήταν λίγοι. Οι πολλοί είχαν πάντα πολλές ασχολίες ώστε να μη μπορούν να ασχοληθούν με το τι γίνεται έξω από την πόρτα τους. Ετσι αυτά που σου γράφω δυσκολεύεσαι να τα καταλάβεις.
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Προφανώς δεν με κατάλαβες. Εννοώ πως εκτός από τα ντουβάρια, τα πάρκα και τις πλατείες είναι και οι άνθρωποι που ζουν σε αυτά και δεν έχω την καλύτερη άποψη όπως ίσως αναρωτηθείς. Εάν νιώθεις πως για το mall και το κάθε mall δεν μπορείς, δεν χρειάζεται ή δεν πρέπει να πάρεις θέση τότε έχεις βάλει το λιθαράκι σου ώστε ο Δήμος σου να γίνει αυτό που δεν σ' αρέσει. Υπήρχαν ομάδες ανθρώπων που και για το mall, τα κτήρια της Βοβούπολης την Φραγκοκλησιάς, την Ρεματιά και πόσα άλλα είχαν πάρει θέση αλλά ήταν οι γραφικοί γιατί ήταν λίγοι. Οι πολλοί είχαν πάντα πολλές ασχολίες ώστε να μη μπορούν να ασχοληθούν με το τι γίνεται έξω από την πόρτα τους. Ετσι αυτά που σου γράφω δυσκολεύεσαι να τα καταλάβεις.το μπιγκ προμπλεμ ειναι οι διδαχες του αντρέα: μπλεξου με τα κοινα να λαδώσει το άντερα σου....
-
Οι ανθρωποι που ζουν στο Μαρουσι ή οπου αλλου στη Αθηνα ή Ελλαδα ειναι μερος της κοινωνιας μας. Ειναι και καλοι και κακοι κλπ. Δεν βλεπω γιατι ειναι διαφορετικοι με αυτους που ζουν σε αλλες περιοχες της Αθηνας, οι ιδιοι ειναι.
Μια χαρα καταλαβαινω τι γινεται στην περιοχη που μενω. Και ξερω πως δουλευουν οι πολιτισμενες χωρες (μιας και εχω ζησει σε πολυ οργανωμενες κοινωνιες). Τα προβληματα τις Αθηνας μπορω να στα λυσω σε 5 λεπτα (σε σχεδιο). Το προβλημα ειναι οτι ο κοσμος δεν θα θελει τις λυσεις αυτες. Το θεμα με ολα αυτα τα κτηρια δεν ειναι οτι δεν επρεπε να χτιστουν (γιατι καπου θα επρεπε να φτιαχτουν) αλλα το οτι θα πρεπει να γινουν ρυθμισεις στην περιοχη ειδικα για τα αυτοκινητα και την κινηση που δημιουργουν. Αρα θα δυσκολευουν να συννεονηθω με τον κοσμο ειδικα με αυτους που δεν μπορουν να διαχωρησουν τι ειναι commercial zone και τι ειναι residential zone.
Βασικα δεν καταλαβα εσυ τι γραφεις. Θα πρεπει να κλεισω την Κηφισιας μονος μου για να μου φτιαξουν τον δρομο στην περιοχη που μενω για να μην καταστρεφεται το αμαξι μου? Εγω δεν μπορω να το κανω ουτε να οργανωσω τους γειτονες μου γιατι βασικα ουτε τους ξερω. Σε πολυκατοικιες ζουμε. Και δεν θεωρω καλη χρηση του χρονου μου τετοιες κινητοποιησεις. Ασ καταλαβει ο κοσμος τι ψηφιζει και ας βρει αυτους που θα του βελτιωσουν την ζωη.
Απο την στιγμη ομως που εχω κανει μια επενδυση με αγορα διαμερισματος, πληρωνω ΕΝΦΙΑ και δημοτικα τελη εχω δικαιωμα να γκρινιαζω και προφανως η δημοκρατια μου δινει το δικαιωμα να ψηφησω αναλογα. Κανενα λιθαρακι δεν εχω βαλει αλλα δεν μπορω να επιβαλλω και την αποψη μου στους αλλους 300 χιλ που μενουν στο Μαρουσι.
Το να κατηγορεις εμενα γιατι γκρινιαζω για αυτο και το αλλο ειναι υπερβολικο το λιγοτερο που εχω να γραψω. Εγω μια χαρα οργανωνω την ζωη μου σε κοινωνιες που ο κοσμος θελει να οργανωθει. Στην Ελλαδα που θελουν χαλαροτητα και μπαχαλο νομιζεις οτι εγω μπορω να τους αλλαξω την γνωμη?
-
Πολύ καλά κατάλαβες τι γράφω εν τέλει. Απλά θεωρείς πως δεν είναι δική σου δουλειά όπως και οι περισσότεροι να κινηθείς για το κοινό καλό μαζί με ανθρώπους που θα συμφωνούσαν μαζί σου πως πρέπει η γειτονιά να αλλάξει. Αυτό εννοώ πως είναι το σημείο που 'βάζεις' με αδιαφορία το λιθαράκι σου στην συνολική εικόνα της γειτονιάς. Ετσι θα συνεχίσεις να πληρώνεις ΕΝΦΙΑ τέλη κλπ και να γκρινιάζεις και να διαμαρτύρεσαι οπουδήποτε εκτός από εκεί που πρέπει. Δεν χρειάζεται να επιβάλεις την άποψή σου. Αρκεί να προσπαθήσεις να την κάνεις γνωστή για να μπορούν όσοι συμφωνούν μαζί σου να προσπαθήσουν να την επιβάλουν με την δύναμη των αριθμών πλέον. Προσωπικά σου προεξοφλώ πως από όποια παράταξη και να βγουν οι επόμενοι κυβερνήτες - δήμαρχοι της πόλης, τα ίδια θα κάνουν καθώς θα προέρχονται από τους ίδιους μηχανισμούς και νοοτροπίες.
-
Την περίοδο του 1970-1980 ... έμενα δίπλα στο κτήμα του Βορρέ (Νέα Λέσβος) στο Μαρούσι. Με ενοίκιο φυσικά. Τότε όλη η περιοχή ήταν δάσος και τρέχαμε με τα ποδήλατα μέχρι πάνω στην Μονή Πεντέλης από την πίσω πλευρά από τα Μελίσσια. Μέσα στο δάσος τρέχανε πηγές με νερό πάνω στο έδαφος. Περπατούσες και έβλεπες νερά να βγαίνουν μέσα από τις πευκοβελόνες στο έδαφος.
Και ξαφνικά ξεκίνησαν οι φωτιές... Κάθε καλοκαίρι φωτιές. Και ένα απόγευμα μπροστά μου περνούσαν παπάκια με δύο αναβάτες και πέταγαν αναμμένα στουπιά πάνω στα δέντρα. Δεν το πίστευα αυτό που έβλεπα. Τρέχαμε να σωθούμε.
Τα δέντρα λαμπάδιαζαν αμέσως. Έκαψαν τα πάντα. Το σπίτι που έμενα κάηκε. Αναγκαστήκαμε και φύγαμε.Σήμερα όλη η περιοχή μέχρι και την πλατεία Πεντέλης κατάντησε μία τσιμεντούπολη με όμορφα 'τσιμέντα' ... και ένα αστεροσκοπείο να θυμίζει ότι κάποτε εκεί ήταν η Πεντέλη...
-
Ο χρήστης gatoz έγραψε:
Προφανώς δεν με κατάλαβες. Εννοώ πως εκτός από τα ντουβάρια, τα πάρκα και τις πλατείες είναι και οι άνθρωποι που ζουν σε αυτά και δεν έχω την καλύτερη άποψη όπως ίσως αναρωτηθείς. Εάν νιώθεις πως για το mall και το κάθε mall δεν μπορείς, δεν χρειάζεται ή δεν πρέπει να πάρεις θέση τότε έχεις βάλει το λιθαράκι σου ώστε ο Δήμος σου να γίνει αυτό που δεν σ' αρέσει. Υπήρχαν ομάδες ανθρώπων που και για το mall, τα κτήρια της Βοβούπολης την Φραγκοκλησιάς, την Ρεματιά και πόσα άλλα είχαν πάρει θέση αλλά ήταν οι γραφικοί γιατί ήταν λίγοι. Οι πολλοί είχαν πάντα πολλές ασχολίες ώστε να μη μπορούν να ασχοληθούν με το τι γίνεται έξω από την πόρτα τους. Ετσι αυτά που σου γράφω δυσκολεύεσαι να τα καταλάβεις.
το μπιγκ προμπλεμ ειναι οι διδαχες του αντρέα: μπλεξου με τα κοινα να λαδώσει το άντερα σου....
Εχεις απόλυτο δίκιο γατούλη. Η τοπική αυτοδιοίκηση από όργανο στην υπηρεσία του πολίτη έγινε όργανο εξυπηρέτησης συμφερόντων και συντεχνιών αλλά ταυτόχρονα και έδρα μεγάλων ατασθαλιών και μπόλικου φαγοποτίου... Το αποτέλεσμα ήταν κάθε σοβαρός τίμιος άνθρωπος να απέχει από τις δραστηριότητες για να μη λερωθεί. Ετσι ο στόχος επετεύχθη και οι Δήμοι πλέον είναι μέσα στις πιο σαθρές διεφθαρμένες δομές της κοινωνίας μας. Λειτουργούν πλέον εναντια στασυμφέροντα των πολλών εξυπηρετώντας τα συμφέροντα λίγων.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Την περίοδο του 1970-1980 ... έμενα δίπλα στο κτήμα του Βορρέ (Νέα Λέσβος) στο Μαρούσι. Με ενοίκιο φυσικά. Τότε όλη η περιοχή ήταν δάσος και τρέχαμε με τα ποδήλατα μέχρι πάνω στην Μονή Πεντέλης από την πίσω πλευρά από τα Μελίσσια. Μέσα στο δάσος τρέχανε πηγές με νερό πάνω στο έδαφος. Περπατούσες και έβλεπες νερά να βγαίνουν μέσα από τις πευκοβελόνες στο έδαφος.Και ξαφνικά ξεκίνησαν οι φωτιές... Κάθε καλοκαίρι φωτιές. Και ένα απόγευμα μπροστά μου περνούσαν παπάκια με δύο αναβάτες και πέταγαν αναμμένα στουπιά πάνω στα δέντρα. Δεν το πίστευα αυτό που έβλεπα. Τρέχαμε να σωθούμε.
Τα δέντρα λαμπάδιαζαν αμέσως. Έκαψαν τα πάντα. Το σπίτι που έμενα κάηκε. Αναγκαστήκαμε και φύγαμε.Σήμερα όλη η περιοχή μέχρι και την πλατεία Πεντέλης κατάντησε μία τσιμεντούπολη με όμορφα 'τσιμέντα' ... και ένα αστεροσκοπείο να θυμίζει ότι κάποτε εκεί ήταν η Πεντέλη...
Μέγα δίκιο έχεις. Αλήθεια είναι. Μάλιστα ακριβώς κάτω από το αστεροσκοπείο έχει φτιάξει κάποιος ένα οίκημα 2000 τμ και με τα φώτα του το έχει απλά καταστήσει άχρηστο. Υποθέτω όπως και όλα τα γύρω έτσι και το εν λόγω κτίσμα θα είναι απόλυτα νόμιμο και ηθικό! Δεν έχω καμία αμφιβολία περί τουτου!
-
Μπορεί κάποιος να αποκωδικοποιήσει τους παρακάτω νέους φόρους;
http://www.newsit.gr/oikonomia/Salos-ap ... let/740643
Δηλ. αν κάποιος πάρει μία συσκευή εγγραφής ήχου ή εικόνας π.χ. ένα camcoder θα έχει φόρο 23% ΦΠΑ + 6% δηλ. 29% φόρο;
-
Πολύ καλά κατάλαβες τι γράφω εν τέλει. Απλά θεωρείς πως δεν είναι δική σου δουλειά όπως και οι περισσότεροι να κινηθείς για το κοινό καλό μαζί με ανθρώπους που θα συμφωνούσαν μαζί σου πως πρέπει η γειτονιά να αλλάξει. Αυτό εννοώ πως είναι το σημείο που 'βάζεις' με αδιαφορία το λιθαράκι σου στην συνολική εικόνα της γειτονιάς. Ετσι θα συνεχίσεις να πληρώνεις ΕΝΦΙΑ τέλη κλπ και να γκρινιάζεις και να διαμαρτύρεσαι οπουδήποτε εκτός από εκεί που πρέπει. Δεν χρειάζεται να επιβάλεις την άποψή σου. Αρκεί να προσπαθήσεις να την κάνεις γνωστή για να μπορούν όσοι συμφωνούν μαζί σου να προσπαθήσουν να την επιβάλουν με την δύναμη των αριθμών πλέον. Προσωπικά σου προεξοφλώ πως από όποια παράταξη και να βγουν οι επόμενοι κυβερνήτες - δήμαρχοι της πόλης, τα ίδια θα κάνουν καθώς θα προέρχονται από τους ίδιους μηχανισμούς και νοοτροπίες.Κοιτα, το να οργανωθουμε 100 ατομα στην περιοχη και να κλεισουμε την Κηφισιας το θεωρω μπαχαλιστικο και αντιδημοκρατικο γιατι πιθανον θα επιβαλουμε την αποψη μας (εστω και σωστη) στους υπολοιπους 300 χιλ που μενουν στον δημο. Τωρα να κανουμε δημοψηφισμα στον δημο ειναι δημοκρατικο αλλα δεν βγαζει ακρη αν αρχισουμε να κανουμε δημοψηφισμα για να φτιαχτει ενας δρομος, ή να μην φτιαχτει ενα κτηριο. Γιαυτο υπαρχουν εκλογες καθε 4-5 χρονια. ΕΝΦΙΑ και τελη σε λογικα επιπεδα και με αντικειμενικα κριτηρια πρεπει να πληρωνουμε για να ζουμε καλυτερα (τελη χρηματοδοτουν τις υπηρεσιες του δημου). Δεν θεωρω σωστο καποιος να προσπαθει να κινητοποιησει κοσμο για να μην πληρωνει τελη.
Το να παρεις τηλεφωνο στον δημο ή να κινησεις καποιο θεμα στο FB για καποια προβληματα που υπαρχουν ειναι σωστο αλλα δεν εχω πολυ χρονο να ασχολουμε συνεχως με αυτα (αργοτερα με την συνταξη).
Το να πεισεις ομως ολη την κοινωνια να κανει το σωστο (απο το πως φορτωνει τους καδους μεχρι που πηγαινει κοντρα μονοδρομο) ειναι δυσκολο ειδικα στην Ελλαδα της τελευταιας 20ετιας. Δεν προκειται να αναλωθω σε τετοιες δραστηριοτητες.
-
Δεν θυμάμαι να έγραψα ούτε μια φορά για αποκλεισμό δρόμων ή δημοψήφισμα. Όταν μπαίνουμε σε μια συζήτηση δεν πρέπει να είναι πρώτο μέλημα να πείσουμε τους άλλους τι είναι σωστό. Πριν από αυτό θα πρέπει να υπάρχει συναντίληψη των θεμάτων που μας απασχολούν. Οι λύσεις προκύπτουν έπειτα μέσα από τον διάλογο. Θα το δώσω με ένα παράδειγμα... Ως κάτοχος A.ROMEO για πολλά χρόνια και χλμ διαπίστωσα πολλάκις πόσο καλά στημένη είναι στο δρόμο. Βρε παιδί μου μόνο κάποιος που οδηγησε τέτοιο αυτοκίνητο μπορεί να πει με βεβαιότητα πως βιδώνει στον δρόμο. Με κίνδυνο να λοιδορηθεί η μια και μόνη μελανή εμπειρία μου την παρέθεσα σε άριστο γνώστη των αυτοκινήτων αλλά και κάτοχο Α. Σε κλειστή αριστερή στροφή με ελαφρά κατηφορική κλίση και ταχύτητα 30 χλμ/ώρα το αυτοκίνητο για μια και μοναδική φορά έχασε την πρόσφυση και πήγε ελάχιστα ευτυχώς ευθεία. Τότε ο άλλος ανέσυρε από το θυμητικό του πως τουλάχιστον μια φορά του είχε συμβεί το ίδιο. Μέχρι τότε νόμιζα πως μόνο εγώ το αντιμετώπισα. Λύση δεν βρήκα στο θέμα όμως προσπάθησα να βγάλω άκρη. Μόνος μου όμως ή με άλλον ένα όσο αξιόπιστος και αν είναι δεν πάμε πουθενά... Καλημέρα φίλε wantone.
-
no comment
http://www.protothema.gr/greece/article ... o-dimosio/ -
Στο παρακάτω ενδιαφέρον έχει η 'σοβαρή' τοποθέτηση/απάντηση ενός αριστερού 'μυαλού' προς μία νόμιμη διαδικασία του Ελληνικού κράτους που επιτρέπει σε μία (με προσωρινή άδεια λειτουργίας) επιχείρηση να προχωρήσει σε αγωγή.
Τετάρτη, 19-Ιουλ-2017 11:49
Το Star κατέθεσε αγωγή κατά του Δημοσίου για απώλεια εσόδων από τις τηλεοπτικές άδειεςΣε αγωγή εναντίον του Δημοσίου, και ονομαστικά στο πρόσωπο των σημερινών νόμιμων εκπροσώπων του (δύο υπουργών και του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας), προχώρησε το Star Channel, ζητώντας αποζημίωση πάνω από 30 εκατ. ευρώ 'για την αποκατάσταση', όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, 'της ζημίας που μας προεκλήθη από το γεγονός της συμμετοχής μας και της παράνομης μη αδειοδότησής μας κατά τη διαδικασία του Διαγωνισμού για τη χορήγηση των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών', σύμφωνα με δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών.
Με βάση τα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα, το κανάλι διεκδικεί με την αγωγή του συνολικά 32,4 εκατ. ευρώ για διαφυγόντα κέρδη από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκο Παππά, από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και από τον γενικό γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσο.
Τα περισσότερα από αυτά τα χρήματα είναι για τη ζημιά που υπέστη το κανάλι, ήτοι 637 χιλ. ευρώ θετική ζημία και 31,7 εκατ. ευρώ αποθετική ζημία, αλλά ζητάει και 100 χιλ. ευρώ επιπλέον για ηθική βλάβη. Στην αγωγή αναφέρεται ότι λόγω της μη αδειοδότησής του αναγκάστηκε να μην αναλάβει, ενώ είχε συμφωνήσει με τον Τούρκο παραγωγό το Survivor και το 'Voice'.
Στο δημοσίευμα απάντησε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter: Το Star έχασε το #survivor και ζητά αποζημίωση 32εκ.€ Να απευθυνθεί στο ταμείο απόρων, παρανόμων καναλαρχών & αποτυχημένων μάνατζερ.
http://www.capital.gr/epixeiriseis/3227 ... kes-adeies
-
Δεν θυμάμαι να έγραψα ούτε μια φορά για αποκλεισμό δρόμων ή δημοψήφισμα. Όταν μπαίνουμε σε μια συζήτηση δεν πρέπει να είναι πρώτο μέλημα να πείσουμε τους άλλους τι είναι σωστό. Πριν από αυτό θα πρέπει να υπάρχει συναντίληψη των θεμάτων που μας απασχολούν. Οι λύσεις προκύπτουν έπειτα μέσα από τον διάλογο. Θα το δώσω με ένα παράδειγμα... Ως κάτοχος A.ROMEO για πολλά χρόνια και χλμ διαπίστωσα πολλάκις πόσο καλά στημένη είναι στο δρόμο. Βρε παιδί μου μόνο κάποιος που οδηγησε τέτοιο αυτοκίνητο μπορεί να πει με βεβαιότητα πως βιδώνει στον δρόμο. Με κίνδυνο να λοιδορηθεί η μια και μόνη μελανή εμπειρία μου την παρέθεσα σε άριστο γνώστη των αυτοκινήτων αλλά και κάτοχο Α. Σε κλειστή αριστερή στροφή με ελαφρά κατηφορική κλίση και ταχύτητα 30 χλμ/ώρα το αυτοκίνητο για μια και μοναδική φορά έχασε την πρόσφυση και πήγε ελάχιστα ευτυχώς ευθεία. Τότε ο άλλος ανέσυρε από το θυμητικό του πως τουλάχιστον μια φορά του είχε συμβεί το ίδιο. Μέχρι τότε νόμιζα πως μόνο εγώ το αντιμετώπισα. Λύση δεν βρήκα στο θέμα όμως προσπάθησα να βγάλω άκρη. Μόνος μου όμως ή με άλλον ένα όσο αξιόπιστος και αν είναι δεν πάμε πουθενά... Καλημέρα φίλε wantone.Kαλημερα. Το μονο που μπορει να κανει καποιος είναι να είναι τυπικος στην ζωη του και να σεβεται τους νομους. Διαλογο με ατομα που φωναζουν και που εχουν γαλουχηθεί επι 40+ χρονια με παραβατικες συμπεριφορές είναι δυσκολο να κανεις. Απλα πραγματα να τους πεις ξυνιζουν αμεσως. Πχ στην γειτονια μας υπαρχουν πολλοι στενοι μονοδρομοι γιατι το σχεδιο είναι μπαχαλο και μπορεις να κοψεις δρομο αν πας κοντρα μονοδρομο. Ξερεις ποσες γυναικες οδηγοι στην κοσμαρα τους μπαινουν κοντρα στον μονοδρομο και ενώ ερχομαι κανονικα εχουν την απαιτηση να ανεβω στο πεζοδρομιο για να περασουν? Μολις τους πω πατε κοντρα στον μονοδρομο αρχιζουν την ξινιλα και σε βριζουν.
Ασχετο το θεμα με το Αλφα. Οποιος εχει οδηγησει μπροστοκινητο αλφα και καταλαβαινει λιγο πως εχει σχεδιαστει ξερει τις οποιες αδυναμίες εχει το αμαξι. Στο δικο μου το 147 στα 15 χρονια που το εχουμε μου εχει πεταξει μουρη 2 φορες, μια σε μια ανηφορικη στροφη που την πηρα ελαχιστα παραπανω από την νορμαλ ταχυτητα και σε μια κατηφορικη που παλι την πηρα ελαχιστα παραπανω γιατι αναγκαστηκα πριν να προσπερασω. Και τις δυο φορες ηταν πολύ εντονη η υποστροφή και τα ειδα όλα μεχρι να αποκτησει παλι προσφυση και να στριψει τελικα. Φυσικα με άλλο αμαξι δεν εχω δει τετοια συμπεριφορα οποτε θεωρω οφείλεται στην γεωμετρια της μπροστινης αναρτησης με τα ψαλιδια. Ακομα και με το μπροστοκινητο παλιο Πρισμα που ειχα οργωσει τα βουνα και ειχα περασει από πολλες στροφες δεν θυμαμαι να ειχα τετοια θεματα.
-
Το ότι σου πέταξε μούρη μόνο 2 φορές στα 15 χρόνια σημαίνει πολλά. Ή ότι πάτησες τίποτα λάδια κλπ ή έκανες κάτι πολύ λάθος χωρίς να το καταλάβεις... Παίζουν βέβαια και τα λάστιχα τεράστιο ρόλο.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Το ότι σου πέταξε μούρη μόνο 2 φορές στα 15 χρόνια σημαίνει πολλά. Ή ότι πάτησες τίποτα λάδια κλπ ή έκανες κάτι πολύ λάθος χωρίς να το καταλάβεις... Παίζουν βέβαια και τα λάστιχα τεράστιο ρόλο.Τιποτα δεν εκανα λαθος εκτος και αν θεωρεις οτι μπηκα με λιγο παραπανω ταχυτητα στην στροφη (ή δεν πατησα αρκετο φρενο πριν) ή εκοψα το τιμονι λιγο αποτομα. Γιατι απλα εχω οδηγησει με αλλα αμαξια με ιδιες ταχυτητες (ειδικα το Πρισμα εχει οργωσει τα συγκεκριμενα βουνα με παρομοιες ταχυτητες...ποτε δεν πεταξε μουρη) και με τον ιδιο τροπο στους ιδιους ακριβως δρομους και δεν πεταξαν τετοια μουρη. Γιαυτο λεω οτι ο συνδυασμος βαρος εμπρος και ψαλιδια μπορει να σου εχει με τετοια συμπεριφορα (πιθανον να σηκωθηκαν λιγο οι τροχοι και να μην πατησαν καλα σε εκεινη την περιπτωση). Λαστιχα και σκονη στον δρομο πιθανον να επεξαν τον ρολο τους στην μια φορα μονο, στην δευτερη θυμαμαι ο δρομος ηταν καθαρος. Γενικα θεωρω οτι τα Μακφερσον εμπρος εχουν και καποια πλεονεκτηματα σε σχεση με τα διπλα ψαλιδια περα οτι ειναι σαφως ποιο ανθεκτικα. βεβαια η αισθηση των διπλων ψαλιδιων ειναι πολυ ανωτερη.
-
Αστείο πάντως να συγκρίνουμε το άστριφτο Prisma με 147.
-
Χαίρομαι πάντως που γνωστοποίησα το θέμα μου. Μπορεί να παρατήρησα διαφορετικές απόψεις αλλά τουλάχιστον δεν ήταν τελικά κάτι που κανένα άλλο δεν ενδιέφερε. Ευχαριστώ και τους δύο.
-
Χαίρομαι πάντως που γνωστοποίησα το θέμα μου. Μπορεί να παρατήρησα διαφορετικές απόψεις αλλά τουλάχιστον δεν ήταν τελικά κάτι που κανένα άλλο δεν ενδιέφερε. Ευχαριστώ και τους δύο.ειναι ο σπύρος και είναι καλά... Δεν θα ξαναοδηγησει άλφα, δεν θα ξαναστριψει...θα εχει βι εφ εμ...
R.S.
και ο γατος ειναι καλά... εχει και αυτος βι εφ εμ... και εφ εμ... -
Ο Γάτος είναι λετζεντ. Ο Γάτος θα το γράψω έτσι για τους παλιούς είναι ο αποδυτηριάκιας του forum. Τα σέβη μου όπως και στους δύο προηγούμενους συμφορουμίτες.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Αστείο πάντως να συγκρίνουμε το άστριφτο Prisma με 147.γιατι αστριφτο? το εχεις οδηγησει? δεν θυμαμαι ιδιατερο προβλημα με εκεινο το αμαξι στην οδικη συμπεριφορα.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ