-
Ο χρήστης gianniss07 έγραψε:
για να δώσουν χάντρες στους ιθαγενείς και μετά ο λογαριασμός ξέρετε που!
Όλο το χρέος να μας χαρίσουν, να μας δώσουν και 300 δισ από πάνω εφάπαξ, συν 10 δισ κάθε χρόνο υποστήριξη , μέσα 5 χρόνια θα έχουμε χρεοκοπήσει ξανά!!!
Το πρόβλημα είναι ότι ΔΕΝ ΘΈΛΟΥΜΕ! Νομίζουμε ότι μπορούμε να καθόμαστε και να βρέχει λεφτά! Πάντα περιμένουμε από κάποιον άλλο να μας 'δώσει'. Από τον Μπαμπά, από την Γιαγιά, από την εκκλησία, από το κράτος, από τον Θεό, από το κόμμα, από..απο.. βάλτε ότι θέλετε.
Η πλειοψηφία σε αυτή τη χώρα έτσι έχει γαλουχηθεί. Δεν μας αρέσει η προσπάθεια και δεν θέλουμε την αξιοκρατία. Για τον λόγο αυτό όλοι έχουν σαν σκοπό να 'ταΐζονται' άμεσα ή έμμεσα από το κράτος.
Τα υπόλοιπα περί οικονομικών θεωριών , περι πολιτικών στρατηγικών και ποιος είναι καλύτερος και αν παραιτηθεί η κυβέρνηση ή όχι , είναι περιττά! Η χώρα πήγαινε από το κακό στο χειρότερο εδω και πολλά χρόνια και η κρίση την βούλιαξε κάτω από τον πάτο , με αποκορύφωμα την εκλογή κάποιων αστείων ανθρώπων , με τους οποίους νορμάλ άνθρωποι δεν θα κάθονταν να συζητάνε ούτε για ποδόσφαιρο ή για τις πλάκες που έκαναν στο σχολείο!Ακριβώς αυτό!
Δεν θα βάλουμε ποτέ μυαλο!
Προσωπικά τρέμω στην ιδέα ότι κάποτε θα τελειώσουν τα μνημόνια και θα βγει το σωληνάκι που μας δίνει έστω τα απολύτως απαραίτητα! -
Εντάξει δεν θα συνεχίσω να μιλάω με κάποιον που αθωώνει αυτόν μόνο έβλεπε(?) τις μίζες να περνούν και φορτώνει τα κλεμμένα στον διάδοχο του γιατί τα πλήρωσε ...
Ο διάλογος κουφών δεν ήταν ποτέ αγαπημένος μου ...
Οσο για φρέσκα κουλούρια , ο Αλέξης το μάζεψε το χρήμα και με χαμηλό επιτόκιο και βέβαια τον Μοσκοβισί παρόντα στον πάγκο....
Τελικά ο Αλέξης θα είναι ο καλύτερος ντήλερ των ξένων .
Θα τον λέμε και αυτόν ΑΓΠ . Αλέξης Γενημμένος Παπανδρέου
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Εντάξει δεν θα συνεχίσω να μιλάω με κάποιον που αθωώνει αυτόν μόνο έβλεπε(?) τις μίζες να περνούν και φορτώνει τα κλεμμένα στον διάδοχο του γιατί τα πλήρωσε ...
Ο διάλογος κουφών δεν ήταν ποτέ αγαπημένος μου ...
Οσο για φρέσκα κουλούρια , ο Αλέξης το μάζεψε το χρήμα και με χαμηλό επιτόκιο και βέβαια τον Μοσκοβισί παρόντα στον πάγκο....
Τελικά ο Αλέξης θα είναι ο καλύτερος ντήλερ των ξένων .
Θα τον λέμε και αυτόν ΑΓΠ . Αλέξης Γενημμένος ΠαπανδρέουΒρε συ δεν αθωωνω κανένα!
Αλλες ευθυνες ο ένας άλλες ο άλλος!
Σταθμιση στη χειρότερη να κάνω και κεί διαφωνούμε αλλά κανείς δεν είναι αθώος και αμοιρος ευθυνών!
Το οτι πρέπει να πανηγυρίζω που θα πληρώσω 500 εκατ ευρώ σε κερατιάτικους τόκους για να να κάνει προπαγάνδα ο Αλέξης ή παλιότερα ο Σαμαρας δεν το καταλαβαίνω!
Εντάξει ο Μοσκοβισι κάποια κολλεγιά πρέπει να έχει κάνει!
Τους έχει δώσει σε πολλά θέματα τρελή αβάντα και το τέλος του θα είναι κακό μιας και ο Professor X δεν ξεχνά! -
Λοιπόν!!!
Βγήκαμε στις αγορές...
Α ρε Τσίπρα τον κατατρόπωσες τον Σαμαρά...
4,95 % ο Σαμαράς, 4,65% ο Τσίπρας!!!
Χαλάλι οι προμήθειες των Ρότσιλ...τα καταφέρανε στο επικοινωνιακό κομμάτι να κάνουν μια μικρή διαφορά ως προς την απόδοση του ομολόγου!!!Σκούζουμε θα πούνε οι Σανοφάγοι
Ή μήπως δεν είναι έτσι τα πράγματα;;;
**Το 2014 20 Δις οι προσφορές για 3 ΔΙΣ.
Τώρα προσφορές 6,5-7 ΔΙΣ για 3 ΔΙΣ. **Τρεις φορές πάνω οι προσφορές το 2014 σε σχέση με τώρα;
Τι συμβαίνει αλήθεια;Μήπως τα πράγματα είναι όντως χειρότερα τελικά;
-
Πρώτα από όλα όσοι κυβέρνησαν έφταιξαν, άλλος λιγότερο άλλος περισσότερο. Το ΠΑΣΟΚ χρέωσε την χώρα (όχι όσο ο Κωστάκης βέβαια...), αλλά έκανα και 2 πράγματα (ΕΣΥ, αυξήσεις κλπ) για τον λαό που χρειάζονταν την δεκαετία του '80. Ο Σημίτης έβαλε μια χώρα που δεν έπρεπε να μπει στην ΟΝΕ και τα αποτελέσματα είναι ολέθρια. Ο Κωστάκης όλοι ξέρουμε πόσα μας χρέωσε με την ΝΔουλίστικη επανίδρυση. Ο ΓΑΠ διαχειρίστηκε με τον χειρότερο τρόπο την κρίση, ίσως και προδοτικά. Οι Παπαδήμοι, Πικραμένοι κλπ ήταν ξεκάθαρα όργανα των ξένων. Οι Σαμαροβενιζέλοι το μόνο που ήξεραν ήταν φόρους και περικοπές μπας και γλυκάνουν τους έξω. Ο Αλεξάκος ο ψευτράκος πήγε να το παίξει νταής και όταν είδε ότι δεν τον παίρνει υπέγραψε τα πάντα και κοροόιδεψε τον λαό χειρότερα από όλους τους άλλους.
ΥΓ: Όποιος θέλει να συνεχίσουν τα μνημόνια και γενικά αυτή η πολιτική να ξέρει ότι θα ζει σε αυτό το έργο ως θεατής και πρωταγωνιστής μαζί, χωρίς να μπορεί να αλλάξει τίποτα προς το καλύτερο, αλλά φτωχοποιούμενος όλο και περισσότερο. Άλλωστε οι ξένοι αποφασίζουν μέχρι και το ΦΠΑ στην μπουγάτσα, είναι αστείο να λέμε ότι έχει πια η Ελλ. Κυβέρνηση καμία σοβαρή εξουσία στα οικονομικά θέματα.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
ΥΓ: Όποιος θέλει να συνεχίσουν τα μνημόνια και γενικά αυτή η πολιτική να ξέρει ότι θα ζει σε αυτό το έργο ως θεατής και πρωταγωνιστής μαζί, χωρίς να μπορεί να αλλάξει τίποτα προς το καλύτερο, αλλά φτωχοποιούμενος όλο και περισσότερο. Άλλωστε οι ξένοι αποφασίζουν μέχρι και το ΦΠΑ στην μπουγάτσα, είναι αστείο να λέμε ότι έχει πια η Ελλ. Κυβέρνηση καμία σοβαρή εξουσία στα οικονομικά θέματα.
Αλλο τα μνημόνια και άλλο η πολιτική τον καιρό των μνημονίων!
Αν κάποια κυβερνηση είχε το σθένος να παει βρει πχ ολες τις μαιμου συντάξεις ή να κόψει όλες τις προώρες που δόθηκαν σε πελατάκια του συστήματος και εφερνε από εκεί το αποτέλεσμα κανείς δεν θα έλεγε να κοπουν οριζόντια οι συντάξεις ή να μπουν οι παλαβές εισφορές!
Οταν την εποχή της ψηφιακής σύγκλισης δεν μπορεί να υλοποιηθεί η διαδύνδεση των ταμειακών ή να μπει φρένο στο λαθρεμπόριο καυσίμων θα αυξηθούν συνολικά οι φόροι γιατί το σύστημα θέλει να κυκλοφορεί μαύρο χρήμα για να υπάρχει λάδι για λάδωμα!
Αλλά ποιος να θίξει τον πελάτη; -
Μα τα μνημόνια έρχονται με προαπαιτούμενα και εφαρμοστικούς νόμους και αυτά είναι πράγματα που τα ζητάνε ένα προς ένα οι Τροϊκανοί.
Πάντως ποτέ δεν κατάλαβα αυτό που λέγεται για τους πελάτες. Οι υπόλοιποι που θίγονται δεν είναι ψηφοφόροι; Με ποια λογική μπορεί να θέλει μια κυβέρνηση να βολέψει λίγους και να δυσαρεστήσει πολλούς;
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Μα τα μνημόνια έρχονται με προαπαιτούμενα και εφαρμοστικούς νόμους και αυτά είναι πράγματα που τα ζητάνε ένα προς ένα οι Τροϊκανοί.Πάντως ποτέ δεν κατάλαβα αυτό που λέγεται για τους πελάτες. Οι υπόλοιποι που θίγονται δεν είναι ψηφοφόροι; Με ποια λογική μπορεί να θέλει μια κυβέρνηση να βολέψει λίγους και να δυσαρεστήσει πολλούς;
Αλέξανδρε δεν λειτουργεί έτσι όπως λες.
Έχω προσωπική εικόνα για το θέμα.
Τα προαπαιτούμενα ουσιαστικά τα καθορίζει η ίδια η κυβέρνηση ως εργαλειο και μέσο για την επίτευξη του γενικού στόχου που έχει τεθεί στο μνημόνιο και μετά η τρόικα κυνηγά ώστε να υλοποιηθούν με τους εφαρμοστικους νόμους.Για το άλλο που λες πάντα έτσι λειτουργούσε η πολιτική. Πελάτες ικανοί να φέρουν και αλλους ψήφους ή με επιρροή δεν είναι όλοι. Δούναι και λαβειν όλα.
Δεν θα κάνει ο πολιτικός σε όλους ρουσφέτι αλλά σε όσους μπορούν με έργα λόγια ή χρήμα να τον βοηθήσουν. Η ψήφος από μόνη δεν λέει κάτι εκτος αν έχεις κανα σόι μεγάλο και μπορείς να το παίξεις κομματάρχης. -
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Αλέξανδρε δεν λειτουργεί έτσι όπως λες.
Έχω προσωπική εικόνα για το θέμα.Αν γνωρίζεις κάτι από μέσα που οι υπόλοιποι δεν γνωρίζουμε θα ήταν πολύ ενδιαφέρον αν το μοιραζόσουν μαζί μας. Πολλές φορές πάντως ακούμε τους ξένους να επιμένουν στο Χ ή Ψ μέτρο που η κυβέρνηση κάνει πως δεν θέλει να ψηφίσει. Δεν αποκλείεται φυσικά να μας δουλεύουν από κοινού...
Δεν θα κάνει ο πολιτικός σε όλους ρουσφέτι αλλά σε όσους μπορούν με έργα λόγια ή χρήμα να τον βοηθήσουν.
Καμία αντίρρηση σε αυτό. Η αντίρρηση είναι στο ότι οι διορισμοί κάποιον λίγων ανέργων δημιουργούν κομματικό στρατό. Δε νομίζω ότι αυτοί που πήραν μια θεσούλα φιλώντας κατουρημένες ποδιές έχουν καμία δύναμη ώστε να βοηθήσουν τον πολιτικό. Στα ίδια με τους υπόλοιπους είναι, απλά μια ψήφος η δικιά τους, άντε και οι ψήφοι της οικογενείας τους. Πως είναι δυνατόν λοιπόν να θέλει η Κυβέρνηση να ευχαριστήσει 10.000 και να δυσαρεστήσει 1.000.000; Μιλάω σε επίπεδο κεντρικής εξουσίας, όχι για τον τοπικό πολιτικάντη που προφανώς μαζεύει σταυρούς έναν-έναν.
-
Το σύστημα εξουσίας είναι πυραμίδα. Ο τοπικός θέλει ψηφαλακια να βγει. Βγαίνοντας ελέγχει ένα τοπικό μηχανισμό και βοηθάει τον παραπάνω κοκ
-
Σημίτης έδωσε αυξήσεις και ήταν καλός που τάισε κόσμο.
Καραμανλής έδωσε αυξήσεις και δεν ήταν καλός αφού ξεχείλωσε τα έξοδα.Εγώ λέω ότι και οι δύο κάνανε μεγάλο λάθος, αλλά να ξεκαθαρίσουμε ότι μια ίδια πράξη είναι κακή ή καλή και όχι ανάλογα με τα γούστα μας...
-
Ο χρήστης InsaneDriver έγραψε:
Σημίτης έδωσε αυξήσεις και ήταν καλός που τάισε κόσμο.
Καραμανλής έδωσε αυξήσεις και δεν ήταν καλός αφού ξεχείλωσε τα έξοδα.Εγώ λέω ότι και οι δύο κάνανε μεγάλο λάθος, αλλά να ξεκαθαρίσουμε ότι μια ίδια πράξη είναι κακή ή καλή και όχι ανάλογα με τα γούστα μας...
Δεν νομίζω να είπε κανεις ότι έδωσε αυξήσεις ο Σημιτης.
-
Και οι αυξημένες μίζες , αυξήσεις ήτανε....
Αν θέλουμε να βάλουμε ποσοστά ευθύνης , τότε έχουμε 60 % πασοκ , 30 % νδ και 10 % αριστερά , γιατί και αυτή είχε και τις αντιπαροχές της και πάντα φώναζε υπέρ της προστασίας των πελατών...
Αλλά το πρόβλημα ήταν και είναι το πασοκ . Το σύστημα πασοκ .
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Και οι αυξημένες μίζες , αυξήσεις ήτανε....Αν θέλουμε να βάλουμε ποσοστά ευθύνης , τότε έχουμε 60 % πασοκ , 30 % νδ και 10 % αριστερά , γιατί και αυτή είχε και τις αντιπαροχές της και πάντα φώναζε υπέρ της προστασίας των πελατών...
Απλά κάποια στιγμή όλοι ΠΑΣΟΚ είμασταν. [emoji14]
Γι αυτό και πρώτα πρέπει όλοι να αποτινάξουμε τη νοοτροπία αυτή από μέσα μας, να κάνουμε την αυτοκριτική μας και μετά να απαιτήσουμε!Η αλλαγή ξεκινά από τον καθένα μας ξεχωριστά! [emoji106]
-
Κάποια στιγμή πολύ νωρίς συνειδητοποίησα πως μόνο ΠΑΣΟΚ δεν θα μπορούσα να γίνω ποτέ. Έτσι βασανίστηκα αρκετά χρόνια σε αυτή τη χώρα. Βλέπεις θα μπορούσα να είμαι ΠαΣοΚ όταν έπρεπε, ΝΔ όταν έπρεπε και Συριζα τώρα. Αλλά όπως δεν μπορούσα να βρίσκομαι στο ίδιο στρατόπεδο με τον Σημίτη των Ημίων, δεν μπορούσα να είμαι με τους Τριανταφυλλίδη, Βουλγαράκη μετά και τώρα με την Αυλωνίτου, τον Πολάκη και κάποιους άλλους. Δεν έχω να κάνω καμία αυτοκριτική καθώς ποτέ δεν κυβέρνησαν την χώρα αυτοί που κάθε φορά ψήφιζα.
-
Και να ψηφισες καποιον που βγηκε κυβερνηση δεν θεωρω οτι θα πρεπει να κανεις αυτοκριτικη αν δεν συμμετειχες στο φαγοποτι (κλαδικη, τοπικη, συμβολαια, διορισμους κλπ). Γενικα οι περισσοτεροι ηταν για να βολευτουν αλλα αυτο ηθελαν και οι πελατες τους. Δεν βλεπω καποιος γιατι συνεχως πρεπει να απολογειται για το τι εκαναν οι συμπολιτες του.
-
Αλλά γράφω αλλά καταλαβαίνετε.
Αυτοκριτική κάνουμε όχι γιατί ψηφίσαμε κάτι ή γιατί φαγάμε αλλά γιατί αποκλείεται να είναι κάποιος από εμάς αναμάρτητος και χώρις μικρή ή μεγάλη παράβαση κανόνα.
Το καθεστώς ανομίας μόνοι μας το φτιάξαμε και το υπηρετούμε.
Δεν γίνεται πάντα να φταίνε οι άλλοι και όχι και εμείς. Δεν ζούμε σε γυάλα. -
wantone όντως σφάζεις με το βαμβάκι αλλά δίκιο έχεις. Προσωπικά δεν έχω το σύνδρομο του Πάγκαλου ούτε βέβαια και του Θεού Τσίπρα που από όλους τους ανίκανους είναι και ο πιο επίκαιρος
Στέφανε τους νόμους δεν τους φτιάχνουν οι πολίτες. Δεν γίνεται να φταίνε όλοι για όλα γιατί τότε κανείς δε φταίει...
Επίσης ως γνωστό δεν έχουν όλα τα αμαρτήματα την ίδια βαρύτητα για όλους τους πολίτες. -
Και οι αυξημένες μίζες , αυξήσεις ήτανε....
Αν θέλουμε να βάλουμε ποσοστά ευθύνης , τότε έχουμε 60 % πασοκ , 30 % νδ και 10 % αριστερά , γιατί και αυτή είχε και τις αντιπαροχές της και πάντα φώναζε υπέρ της προστασίας των πελατών...
Απλά κάποια στιγμή όλοι ΠΑΣΟΚ είμασταν. [emoji14]
Γι αυτό και πρώτα πρέπει όλοι να αποτινάξουμε τη νοοτροπία αυτή από μέσα μας, να κάνουμε την αυτοκριτική μας και μετά να απαιτήσουμε!Η αλλαγή ξεκινά από τον καθένα μας ξεχωριστά! [emoji106]
Εγώ δεν υπήρξα ποτέ , δεν το ψήφισα ποτέ , έβλεπα από την δεκαετία του 70 σαν πολιτικοποιημένος έφηβος και φοιτητής περί τίνος επρόκειτο και αυτό το ότι δεν το ψήφισα ποτέ , το θεωρώ Τίτλο Τιμής...
-
Αλλά γράφω αλλά καταλαβαίνετε.
Αυτοκριτική κάνουμε όχι γιατί ψηφίσαμε κάτι ή γιατί φαγάμε αλλά γιατί αποκλείεται να είναι κάποιος από εμάς αναμάρτητος και χώρις μικρή ή μεγάλη παράβαση κανόνα.
Το καθεστώς ανομίας μόνοι μας το φτιάξαμε και το υπηρετούμε.
Δεν γίνεται πάντα να φταίνε οι άλλοι και όχι και εμείς. Δεν ζούμε σε γυάλα.Δηλαδή ένας κλέβει μία τράπεζα και σκοτώνει 10 υπαλλήλους και πελάτες , βγαίνοντας μπουκάρει σε ένα σπίτι και τρώει στο τραπέζι η οικογένεια . Τους σκοτώνει όλους και παίρνει ότι αξίας έχουν πάνω τους και στο σπίτι , μετά χτυπάει τις εισπράξεις ενός ΣΜ και καθαρίζει πελάτες και προσωπικό .
Κλέφτης λοιπόν ο τυπάκος και με μερικούς φόνους .
Δίπλα του ο πιτσιρικάς που έκλεψε μια τσίχλα από το περίπτερο .
Ο ηλεκτρολόγος που δεν έκοψε απόδειξη για τα 20 € που πήρε .....
Προφανώς κανένας αναμάρτητος ....
Λοιπόν φίλε μου , εγώ και μερικά εκατομμύρια άλλοι , ΔΕΝ ΦΤΑΙΜΕ σε τίποτε ....
Αν θέλεις να αυτομαστιγώνεσαι , ή έχεις άλλες ενοχές , μην τις φορτώνεις και στους άλλους ....
Εγώ ξέρω ότι πληρώναμε αδρότατα κάποιους κοπρίτες , πολιτικούς , ΔΥ κλπ να περιφρουρούν την κρατική περιουσία , τις ασφαλιστικές μας εισφορές και κάποια πράγματα ακόμη.
Το γεγονός ότι γλύτωσαν το Γουδί , δεν τους αθωώνει...
Οπως και ο κατάδικος που παίρνει Χάρη , δεν σημαίνει ότι είναι και Αθώος ....
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ