-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Ευτυχώς που τα...μάζεψε ο άρχοντας
Τα... μαζεύει ο Καζάκος για όσους ξενιτεύονται
Ή είναι ηλίθιος (εκ γεννετής ή επίκτητο, π.χ. τον χτύπησαν πολύ στο κεφάλι σε κάποιο γύρισμα, δεν έχει σημασία), ή έχει πάθει αυτό που παθαίνουν οι γέροι και δεν ξέρουν τι κάνουν, τι λένε και που βρίσκονται, ή δείχνει το επίπεδο και τον τρόπο σκέψης των ατόμων που βρίσκονται στον συγκεκριμένο χώρο. Τέταρτη επιλογή που να στέκει, δεν βρίσκω. Τείνω και κλίνω προς την κουρτίνα 3....
Εγώ είμαι σίγουρος ότι έγινε το εξής:
Καθόταν ο ΚΚΕ Καζάκος και καμάρωνε για την δήλωσή του... και ξαφνικά...ντριννννν... το τηλέφωνο...
Το κοιτά γουρλώνει μάτια και λέει... ... 'Αμάν ο General... ο Δημήτρης...' ..Σηκώνει το τηλέφωνο και του λέει ο Jim: 'Ρε συ συντρόφι Κωστάκι, τα έκανες σαλάτα, ρε συ Κωστάκι!Και θεσούλα σου εξασφαλίσαμε και το πορτοφόλι σου γεμίσαμε... αλλά μην ανακατεύεσαι με το κίνημα ρε συ! Με αυτά που λες εξαγριώνεις τα νεούδια ρε συ και το κίνημα έχει ανάγκη από νεούδια ρε συ! Κοντεύουμε να μείνουμε στον Περισσό εγώ, η Αλέκα, ο Χαλβατζής και οι ταινίες σου ρε συ!! Για αυτό σου λέω, ανασκεύασε μπας και κάνουμε και καμιά εγγραφή και ξεκινήσει η επανάστα ρε συ... Άντε πήγαινε τώρα να κάνεις και καμιά επαναστατική πρόβα... Συντροφικά φιλούσκια!...!...!.'...
-
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Μ' αρέσει που ξέρεις και τι λέει η ιδεολογία μου χωρίς να έχεις διαβάσει ούτε μισή γραμμή Μαρξ και Λένιν.Απο οσα καθεσαι και λες εσυ εδω. Και απο αυτα που λες καθε φορα που αποδεικνυεσαι λαθος και προσπαθεις να 'εξηγησεις' σε εμας 'τους χαζους' οτι 'δεν καταλαβαινουμε' τι ειπες, τι ισχυει ή το 'μεγαλειο' του κομμουνισμου.
Παιδες, ειπαμε: οταν θα χαιρετησουν ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ, θα παρει ενα κοινωνικο ΜΥΔΙ ο realzeus και θα καθεται εδω περα να πουλαει επανασταση στους καημενους που ξεμειναν.
Ως τι θα πας στο εξωτερικό δεν μας είπες πάντως. Άεργος αμπελοφιλόσοφος υπέρ του Καπιταλισμού;
Ως μηχανολογος μηχανικος με μαστερ απο ενα απο τα καλυτερα πανεπιστημια της αγγλιας (στους μηχανολογους, οταν πηγαινα εγω), ή ως πωλητης/customer service, ή ακομα καλυτερα ως εμπορος/επιχειρηματιας που οταν ανελαβε την οικογενειακη επιχειρηση εν μεσω γενικα κρισης και ειδικοτερα 30% λαθραιου τσιγαρου, τη πηγε καλυτερα ΕΝΩ μαζευε και οφειλες πελατων που ειχαν παγωσει επι χρονια ΧΩΡΙΣ να τους χανει, μεχρι που οι ιδιοι του οι προμηθευτες αποφασισαν να καταργησουν ολο το κλαδο κ αρα δεν μπορουσε να κανει τιποτα για αυτο.
Και ο λογος που τωρα καθομαι ειναι γιατι η ελλαδαρα εχει κατακλυστει απο κατι τυπους σαν κ εσενα που νομιζουν οτι ειναι χρεος ολων εμας που καταφερνουμε κατι παραπανω, να χρηματοδοτουμε εσας. Και εγω αυτο δεν δεχομαι να το κανω, και δεν θα το κανω. Καταλαβες μπαμια?
είναι πολύ φθηνό το να συγκρίνεις επαγγέλματα, δεν ταιριάζει στο επίσης γουέλ εντζουκεϊτεντ προφίλ σου.
Πολύ φτηνό Γάτε μου είναι να θεωρείς ότι επειδή δούλεψες σήμερα εσύ, όλα τα επαγγέλματα είναι το ίδιο εύκολα ή δύσκολα. Άλλη η δουλειά του αρχιτέκτονα που σχεδιάζει κτίρια και άλλη του εργάτη που τα φτιάχνει. Ο αρχιτέκτονας έχει μεν τις τεχνικές γνώσεις και μπράβο του, αλλά ο εργάτης πηδιέται στο λιοπύρι!!! Δεν είναι το ίδιο λοιπόν να εργαστεί ο ένας σε μία αργία στο κλιματιζόμενο γραφείο του, με το να εργαστεί ο άλλος στο γιαπί. Ξαναλέω ότι ήταν επιλογή σου να εργαστείς σήμερα, όπως επίσης ήταν δική μου επιλογή να μην εργαστώ. Ο ντιλιβεράς που τράκαρε στην Λαμία όμως δεν είχε επιλογή, δούλευε για να βγάλει το μεροκαματάκι του, όχι για τα δικά σου 300 χιλιάρικα μεικτού κέρδους, ή έστω τα 30 καθαρά!!! Μην μου λες όμως για εξωστρέφειες και επιχειρηματικότητες όταν δεν κουβαλάς 50κιλα στην πλάτη σου... Όπως δεν λέω κι εγώ κουβέντα για τους σκουπιδιάρηδες που ξυπνάνε από τις 4 για να καθαρίσουν τα δικά μας σκουπίδια και ας φαίνεται η δουλειά τους απλοϊκή - χωρίς αυτούς απλά θα πεθαίναμε!!!
Διαβαστε το bold κ κοιταξτε ανθρωπο που τολμαει να μιλαει για επιχειρειν, κ εχει το θρασος να κουναει και το δαχτυλο στους υπολοιπους.
Ακου να δεις πλακατζη: κουβαλημα τουβλων (ή καφεδων, με μηχανακι) στο λιοπυρι, μπορει να κανει ο καθε τελειωμενος αχρηστος βλακας***** που ειναι σωματικα ικανος, και υπαρχουν 10000αδες σε προσφορα. Αρχιτεκτονας ΔΕΝ μπορει να γινει ο καθε τελειωμενος αχρηστος βλακας αλλα καποιος με μυαλο και ικανοτητες, που θα αφιερωσει 5+ χρονια της ζωης του για σπουδες +αλλα ποσα σε πρακτικη ΜΕΧΡΙ να γινει ικανος.
ΓΙΑ ΑΥΤΟ θα πληρωνονται ΠΟΛΥ περισσοτερο απο το μπετατζη, ΓΙΑ ΑΥΤΟ θα υπαρχουν πελατες που ειναι διατεθιμενοι να χρυσοπληρωσουν το καθε επιστημονα ή επιχειρηματια που πουλαει ενα προιον που θελει η αγορα. ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ πολυ καλα κανουν και τα παιρνουν, ΕΝΩ καθονται στη γραφειαρα τους με το AC. ΓΙΑΤΙ η αξια μιας εργασιας δεν αποτιμαται απο τον ιδρωτα που χυνεις, αλλα απο το κερδος που αποφερει αυτο που κανεις/πουλας σε αυτον που σε πληρωνει. Και ευτυχως δηλαδη, γιατι με τη δικια σου 'λογικη' ( ), αυριο θα ξεμεναμε απο αρχιτεκτονες...
Και κατσε να αφησω εδω αυτο το μικρο πραγματακι (το οποιο δεν ξερω αν ειναι αληθεια, το βρηκα ετοιμο, απο προχθες που ανοιξε το στομα του ο κομμουνιστης καζακος - και φυσικα βγηκε μια μεγαλοπρεπεστατη μπουρδα):
Με 4.300 ευρώ το μήνα αμείβεται ο Καζάκος από το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, της πόλης της οποίας ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης, έχει εκλεγεί με τον συνδυασμό του ΚΚΕ.
Παράλληλα, ο ηθοποιός εισπράττει και τη σύνταξη του και για να μην έχει περικοπές λόγω αμοιβής από το ΔΗΠΕΘΕ, υπογράφει με τον δήμαρχο σύμβαση έργου.Κατσε τωρα εσυ και λεγε μας οτι καλυτερα θα πρεπει να αμοιβεται αυτος που ιδρωνει περισσοτερο στο λιοπυρι...Εγω παντως αν ημουν στη θεση σου θα καθομουν να σκεφτομουν οτι ειμαι λιγο κοροιδο...
***** disclaimer για χαζους ή κακοπροαιρετους: ΔΕΝ λεω οτι ΟΠΟΙΟΣ ειναι μπετατζης, ειναι αναγκαστικα τελειωμενος αχρηστος βλακας. λεω οτι ειναι μια δουλεια που χρειαζεται σαφως λιγοτερες ικανοτητες και μυαλο απο το πχ να στηνεις κτιρια να μη πεσουν, οπως ο πολιτικος μηχανικος.
-
Μηχανικέ, αν δεν υπάρχει ο μπετατζης, το σχέδιό σου θα μείνει στο χαρτί. Επίσης σε συνεργασία με τον μπετατζη θσ δεις αν το σχέδιο μπορεί να χτιστεί ή αν απλά είναι αποκύημα της φαντασίας σου.
Οι μηχανικοί (και εγώ θεωρητικά τέτοιος είμαι 'ηλεκτρονικός') εμφανίστηκαν απο την ανάγκη να λυθούν ζητήματα στην παραγωγή (στην περίπτωση των πολιτικών μηχανικών να μένουν όρθια τα κτήρια).
Ο μηχανικός χρειάζεται τον εργάτη για να κάνει το σχέδιό του πραγματικότητα και ο εργάτης το μηχανικό ώστε αυτό που θα φτιάξει να είναι καλό.
Είναι μια σύνθετη αλληλοεξαρτημενη σχέση, με διακριτούς, αλλά ισότιμους ρόλους.
Πρέπει να προσέχουμε τι γράφουμε.Sent from my Coolpad 8675-A using Tapatalk
-
Βέβαια φίλε Νίκ να μη ξεχνούμε πως αν πέσει το κτήριο, τον μηχανικό θα ψάξουν και όχι τον μπετατζή.
Για να σοβαρευτώ όμως λίγο, θα πρέπει όλοι να κατανοήσουν πως τα άκρα μόνο τους λίγους εξυπηρετούν. Σε ένα ακραίο φιλελεύθερο καπιταλιστικό σύστημα οι λίγοι πλούσιοι καταδυναστεύουν τους πολλούς φτωχότερους και απομυζούν τους κόπους τους αφήνοντας τους μόνο την αγωνία της επιβίωσης. Από την άλλη στον υπαρκτό σοσιαλισμό οι κάτοχοι υψηλών θέσεων στο κόμμα ήταν και αυτοί που λειτούργησαν σαν υποκατάστατα των κεφαλαιοκρατών. Αυτοί οδήγησαν τις κοινωνίες τους σε απίστευτες καταστάσεις όπου η ανθρώπινη αξία ήταν η ελάχιστη μπρος στο κοινωνικό σύνολο. Γνωρίζοντας δε ότι δεν μπορείς ένα πυρηνικό φυσικό να τον κρατάς εσαεί στο ίδιο οικοδομικό μπλοκ με έναν λιμενεργάτη είχαν προχωρήσει στην δημιουργία ενός απίστευτου δικτύου ρουφιάνων που καταδυνάστευε κυρίως όλους εκείνους που λόγω δυνατοτήτων ξεχώριζαν από τους πολλούς σαν τις μύγες μεσ' το γάλα. Όλα αυτά είναι ιστορικά καταγεγραμμένα. Τώρα για να γυρίσουμε στα δικά μας... Δηλωμένα θα έχουν μείνει περί τα 100000 μπλοκάκια που κατά ληστρικό τρόπο θα τους παίρνουν το 80% των εσόδων τους. Αλλοι τόσοι είναι και οι εργαζόμενοι στον ΙΤ με μεικτά άνω των 3000 ευρώ μηνιαίως και στους οποίους εφαρμόζονται ανάλογες πρακτικές κρατήσεων κλπ. Αλήθεια απορώ που βρίσκονται συμπολίτες μας που επιχειρηματολογούν στην λογική 'Καλά τους κάνει...'. Το ζήτημα δεν είναι πως θα εξαθλιώσουμε τους λίγους μικρομεσαίους που έχουν απομείνει, αλλά πως θα ανεβάσουμε εκείνους που είναι χαμηλά. Ο τρόπος δεν πρέπει να είναι πάντως της λογικής 'το επίσημο κράτος να μου κλέβει τον ιδρώτα μου και να με έχουν στην μπούκα και όλοι οι υπόλοιποι που υποτίθεται βοηθιούνται από την ληστεία σε βάρος μου'. -
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Το ζήτημα δεν είναι πως θα εξαθλιώσουμε τους λίγους μικρομεσαίους που έχουν απομείνει, αλλά πως θα ανεβάσουμε εκείνους που είναι χαμηλά. Ο τρόπος δεν πρέπει να είναι πάντως της λογικής 'το επίσημο κράτος να μου κλέβει τον ιδρώτα μου και να με έχουν στην μπούκα και όλοι οι υπόλοιποι που υποτίθεται βοηθιούνται από την ληστεία σε βάρος μου'.Αυτό δεν πρόκειται να γίνει με αριστερή κυβέρνηση, γιατί ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ είναι που πρεσβεύουν, όπως και στο κομμουνισμό, τεράστιο (ή και ΜΟΝΟ) κράτος και ελάχιστη (ή και μηδέν) ιδιωτική πρωτοβουλία. Αντιθέτως δηλαδή με την καπιταλιστική δημοκρατία, όπου αυτός που μπορεί, που κατέχει, που ξεχωρίζει, προχωράει, προοδεύει, και τραβάει και μερικούς μαζί του. Στον αριστεροσοσιαλισμό όλα ισάδα, όλοι στο βούρκο, όλοι μαζί, να αμειβόμαστε βάσει ωρών εργασίας, από το σκουπιδιάρη μέχρι τον αστροφυσικό Και το κράτος/κόμμα να κάνει κουμάντο, κοινοβούλια και εκλογές και λοιπές 'δημοκρατικές' παπαριές να έχουν πάρει πόδι ή να είναι διακοσμητικές, και όλοι να περνάμε καλά
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Και ο λογος που τωρα καθομαι ειναι γιατι η ελλαδαρα εχει κατακλυστει απο κατι τυπους σαν κ εσενα που νομιζουν οτι ειναι χρεος ολων εμας που καταφερνουμε κατι παραπανω, να χρηματοδοτουμε εσας. Και εγω αυτο δεν δεχομαι να το κανω, και δεν θα το κανω. Καταλαβες μπαμια?Προς το παρόν εμείς που δουλεύουμε χρηματοδοτούμε εσάς που κάθεστε (τουλάχιστον στην φορολογία, ασφαλιστικό κλπ)! Έχεις τεράστιο θράσος! Και ηλιθιότητα επίσης αν πιστεύεις ότι κάποιοι κακοί θέλουν να κάθονται και να σου κλέβουν τον ιδρώτα (που δεν χύνεις)... Όπως είπαμε και πριν, η αεργία ήταν ποινικά κολάσιμη (φυσικά με διάφορα κριτήρια, όχι επειδή απλά έμεινες άνεργος - από επιλογή - για 2 μήνες) στα Σοσιαλιστικά Κράτη, άρα δεν θα μπορούσε κανείς υγιής να κάθεται και να τον ταΐζουν οι άλλοι για μια ζωή.
Ακου να δεις πλακατζη: κουβαλημα τουβλων (ή καφεδων, με μηχανακι) στο λιοπυρι, μπορει να κανει ο καθε τελειωμενος αχρηστος βλακας* που ειναι σωματικα ικανος, και υπαρχουν 10000αδες σε προσφορα. Αρχιτεκτονας ΔΕΝ μπορει να γινει ο καθε τελειωμενος αχρηστος βλακας αλλα καποιος με μυαλο και ικανοτητες, που θα αφιερωσει 5+ χρονια της ζωης του για σπουδες +αλλα ποσα σε πρακτικη ΜΕΧΡΙ να γινει ικανος.
ΓΙΑ ΑΥΤΟ θα πληρωνονται ΠΟΛΥ περισσοτερο απο το μπετατζη, ΓΙΑ ΑΥΤΟ θα υπαρχουν πελατες που ειναι διατεθιμενοι να χρυσοπληρωσουν το καθε επιστημονα ή επιχειρηματια που πουλαει ενα προιον που θελει η αγορα. ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ πολυ καλα κανουν και τα παιρνουν, ΕΝΩ καθονται στη γραφειαρα τους με το AC. ΓΙΑΤΙ η αξια μιας εργασιας δεν αποτιμαται απο τον ιδρωτα που χυνεις, αλλα απο το κερδος που αποφερει αυτο που κανεις/πουλας σε αυτον που σε πληρωνει. Και ευτυχως δηλαδη, γιατι με τη δικια σου 'λογικη' ( ), αυριο θα ξεμεναμε απο αρχιτεκτονες...
Είσαι τόσο τυφλωμένος, που δεν παρατήρησες καν ότι δεν μιλούσαμε για αμοιβές, αλλά για την δυνατότητα κάποιου να δουλεύει περισσότερες ώρες ή/και Κυριακές/αργίες επειδή σωματικά η δουλειά του είναι πιο εύκολη, από ενός χειρωνάκτη. Ο αρχιτέκτονας ήταν ένα καλό παράδειγμα. Δεν είναι το ίδιο το να σχεδιάζεις στον υπολογιστή σε ένα κλιματιζόμενο γραφείο την Κυριακή, με το να κτίζεις την οικοδομή στους 35 βαθμούς!!! Εκεί λοιπόν ήταν η αρχική μου διαφωνία με τον Gatoz. Ιδίως δε όταν στην πρώτη περίπτωση είσαι το το αφεντικό και άρα είναι επιλογή σου να εργαστείς υπερωριακά και στην δεύτερη είσαι μισθωτός εργάτης και άρα εκτελείς εντολές. Θέλει το αφεντικό να δουλέψει Κυριακές. Πρόβλημά του. Τον εργαζόμενο όμως δεν μπορεί να τον αναγκάσει (μιλάμε φυσικά για νορμάλ επαγγέλματα, όχι π.χ. εστίαση, όπου η φύση της δουλειάς απαιτεί να δουλέψεις τέτοιες μέρες με αντάλλαγμα ρεπό τις καθημερινές και φυσικά αυξημένο μεροκάματο.
Γνωρίζοντας δε ότι δεν μπορείς ένα πυρηνικό φυσικό να τον κρατάς εσαεί στο ίδιο οικοδομικό μπλοκ με έναν λιμενεργάτη είχαν προχωρήσει στην δημιουργία ενός απίστευτου δικτύου ρουφιάνων που καταδυνάστευε κυρίως όλους εκείνους που λόγω δυνατοτήτων ξεχώριζαν από τους πολλούς σαν τις μύγες μεσ' το γάλα. Όλα αυτά είναι ιστορικά καταγεγραμμένα.
Άπειρες περιπτώσεις επιφανών επιστημόνων, εφευρετών κλπ όπου όχι μόνο δεν καταδυναστεύονταν, αλλά αντίθετα είχαν τιμηθεί με μετάλλια, παράσημα και τα ανάλογα ωφελήματα. Υπήρχαν και πολλοί που πήγαν άδικα, ειδικά επί Στάλιν ο ποίος είχε μια παράνοια, και μαζί με τα ξερά κάηκαν και πολλά χλωρά.
Ο τρόπος δεν πρέπει να είναι πάντως της λογικής 'το επίσημο κράτος να μου κλέβει τον ιδρώτα μου και να με έχουν στην μπούκα και όλοι οι υπόλοιποι που υποτίθεται βοηθιούνται από την ληστεία σε βάρος μου'.
Το τι συνιστά ιδρώτα κλπ σηκώνει μεγάλη κουβέντα. Οι μεγαλοεπιχειρηματίες πάντως δεν πλούτισαν μόνο με τον δικό τους ιδρώτα. Ναι, δούλεψαν πολλοί από αυτούς σκληρά (π.χ. Μασούτης που ξεκίνησε από εξωτερικός πωλητής), αλλά όσο σκληρά και να δουλέψεις δεν γίνεσαι μεγάλος αν δεν δουλεύουν άλλοι για εσένα και εσύ να καρπώνεσαι μέρος του 'ιδρώτα' τους.
-
Αυτό δεν πρόκειται να γίνει με αριστερή κυβέρνηση, γιατί ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ είναι που πρεσβεύουν, όπως και στο κομμουνισμό, τεράστιο (ή και ΜΟΝΟ) κράτος και ελάχιστη (ή και μηδέν) ιδιωτική πρωτοβουλία. Αντιθέτως δηλαδή με την καπιταλιστική δημοκρατία, όπου αυτός που μπορεί, που κατέχει, που ξεχωρίζει, προχωράει, προοδεύει, και τραβάει και μερικούς μαζί του. Στον αριστεροσοσιαλισμό όλα ισάδα, όλοι στο βούρκο, όλοι μαζί, να αμειβόμαστε βάσει ωρών εργασίας, από το σκουπιδιάρη μέχρι τον αστροφυσικό Και το κράτος/κόμμα να κάνει κουμάντο, κοινοβούλια και εκλογές και λοιπές 'δημοκρατικές' παπαριές να έχουν πάρει πόδι ή να είναι διακοσμητικές, και όλοι να περνάμε καλάΠάντως όλα αυτά έχουν εξήγηση. Και ειδικά για την Ελλάδα έχει άμεση σχέση και με τον γενικότερο χαρακτήρα ενός ανθρώπου, την συμπεριφορά του προς τους άλλους αλλά και προς το περιβάλλον όπου ζει καθώς και την μορφή διαπαιδαγώγησης που έχει λάβει από την οικογένειά του αλλά και από το σχολείο.
Για αυτό βλέπουμε ότι στις περισσότερες των περιπτώσεων οι πολίτες προσανατολίζονται ιδεολογικά και κομματικά ανάλογα τον χαρακτήρα που κουβαλάνε, γιατί θεωρούν ότι έτσι θα καλύψουν αυτά που αναζητούν και δεν επιλέγουν ιδεολογία ή κόμμα για αυτά που πραγματικά πρεσβεύουν.
-
Φίλε Δία εξυπνος καθώς είσαι καταλαβαίνεις ότι η λέξη ιδρώτας αποκτά μεταφορική έννοια όταν μιλάμε για τον κόπο του εργαζόμενου είτε φτιάχνει ένα κέικ ή μετέχει στην κατασκευή ενός αυτοκινήτου. Ο κόπος και η προσπάθεια κάθε ανθρώπου... αρκεί να σέβεται τον συνάνθρωπο είναι κατ' εμένα απόλυτα σεβαστά. Παρόλα ταύτα υπακούν σε μια κλίμακα αξιολόγησης. Συνέπεια αυτού είναι να αποτιμώνται και διαφορετικά. Ο κάθε άνθρωπος στην αρχή επιζητά την αναγνώριση στο κοντινό του περιβάλλον. Στη συνέχεια στην εκπαίδευση και στον αθλητισμό επιζητά εκτός της αναγνώρισης και την διάκριση. Στην πορεία ζητά και υλικά οφέλη για λόγους επιβίωσης και απόλαυσης πέραν των προαναφερθέντων αξιών. Είναι όλα αυτά ένα σύνολο από κίνητρα να προχωρεί και να προοδεύει. Άλλος σταματά στην αρχή, άλλος στην μέση ενώ κάποιοι ελάχιστοι φτάνουν να πετύχουν πολύ περισσότερα από τους πολλούς. Όσο υπάρχει ο άνθρωπος και η θέληση του για βελτίωση, συστήματα και πρακτικές που τον φρενάρουν ή σφετερίζονται τους καρπούς των προσπαθειών του θα έχουν την ίδια κατάληξη. Τα σκουπίδια. Το πλεονέκτημα ενός ευκατάστατου από έναν δυστυχή φτωχό πολίτη είναι πως έχει την ευκαιρία να μπορεί να σκέφτεται πιο ανοικτά και να αντιμετωπίζει με λιγότερα εμπόδια τις προκλήσεις. Ο δεύτερος αφοσιωμένος στον αγώνα της επιβίωσης είναι δύσκολο να επιβουλεύεται και να αμφισβητεί τους κυβερνώντες απατεώνες. Η πρόοδος έρχεται συνήθως από την πρώτη κατηγορία πολιτών και όχι από τους βασανισμένους. Δεν είναι τυχαίο που στα χρόνια των μνημονίων δέχτηκαν τα περισσότερα πλήγματα οι μεσοαστοί. Αυτοί αποτελούν το ενδιάμεσο σκαλοπάτι από το ένα ακρο βιοτικού επιπέδου στο άλλο. Αυτούς συνήθως σε ακραία καθεστώτα είναι που κοιτούν να εξαντλήσουν πρώτους. Οι τρέχοντες κυβερνώντες με την καθεστωτική τους νοοτροπία δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν εξαίρεση. Είναι μια από τις κακές πλευρές της Αριστεράς και ο λόγος που αδυνατεί να κατανοήσει πως για να διανέμεται πλούτος πρέπει πρώτα από όλα να παράγεται. Αυτό δυστυχώς για την αριστερά δεν μπορεί να γίνει δίχως την διαχείριση των πολλών ή την εκμετάλλευση τους (αν θες πες το κι έτσι...) από τους λίγους. Φαντάσου ένα στρατό με περισσότερους αξιωματικούς από φαντάρους. Πόσο ικανός θα ήταν να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του; Ελπίζω να μην ακούγομαι φασίστας γιατί δεν νιώθω έτσι. Αντίθετα κάποιες από τις αξίες της αριστεράς θεωρώ πως πρέπει όλοι να τις ενστερνιστούν και δίχως άλλο... Αλλά αυτές δυστυχώς δεν είναι αρκετές για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα...
-
Προς το παρόν εμείς που δουλεύουμε χρηματοδοτούμε εσάς που κάθεστε (τουλάχιστον στην φορολογία, ασφαλιστικό κλπ)! Έχεις τεράστιο θράσος! Και ηλιθιότητα επίσης αν πιστεύεις ότι κάποιοι κακοί θέλουν να κάθονται και να σου κλέβουν τον ιδρώτα (που δεν χύνεις)... Όπως είπαμε και πριν, η αεργία ήταν ποινικά κολάσιμη (φυσικά με διάφορα κριτήρια, όχι επειδή απλά έμεινες άνεργος - από επιλογή - για 2 μήνες) στα Σοσιαλιστικά Κράτη, άρα δεν θα μπορούσε κανείς υγιής να κάθεται και να τον ταΐζουν οι άλλοι για μια ζωή.Εξήγησέ μου πως ταϊζεις τον kacey που είναι μηχανικός-Ε.Ε και πληρώνει εισφορές, αν μείνει άνεργος επειδή έκλεισε την οικογενειακή επιχείρηση δεν θα πάρει ποτέ επίδομα ανεργίας κτλπ κτλπ;;;
Τι παροχή του δίνει το κράτος που έχει μείνει άνεργος-άεργος ενώ αυτός είναι υποχρεωμένος να πληρώνει κάθε λογής φόρο(ΕΝΦΙΑ, εισφορές Τσμεδε, τέλη κυκλοφορίας, διόδια).Θυμάμαι ως επιτηδευματίας να πληρώνω εισφορές υπέρ ανέργων, υπέρ κατασκηνώσεων και άλλα τέτοια, όπου βέβαια αν εγώ κλείσω το μαγαζί θα ψοφίσω από την πείνα και δεν θα πάρω ταμείο ανεργίας ή κάποιο βοήθημα.
Τέλος βλέπω ότι μονά ζυγά δικά σου Δία...
Εσύ έχεις το δικαίωμα να δουλεύεις όσο θες και όσο γουστάρεις όπως μας έγραφες λίγο πριν, αλλά ο kacey δεν έχει το δικαίωμα να κάθεται να τρώει από έτοιμα επειδή τώρα δεν βρίσκει κάτι στο αντικειμενό του όπου να αμοίβεται ανάλογα με τους κόπους-σπουδές του κτλπ. Και ενώ δεν επιβαρύνει το κράτος αυτό... -
Πληρώνουμε ως επιτηδευματίες στον ΕΦΚΑ και υπέρ Ταμείου Ανεργίας και για τους Ε.Ε. (όσους το δικαιούνται - πρέπει να μην χρωστάνε εισφορές και να έχουν ανάλογα 'ένσημα' τα τελευταία χρόνια, άρα κι εσύ δικαιούσαι αν κλείσεις την επιχείρησή σου) και ως φορολογούμενοι πληρώνουμε και για τις παροχές που (πολύ σωστά) πρέπει να έχουν και όσοι άνεργοι συμπολίτες μας δεν πληρώνουν πια (υγεία, παιδεία, ασφάλεια κλπ), όπως επίσης και καλούμαστε να πληρώσουμε περισσότερο φόρο όσο λιγότεροι γινόμαστε οι ενεργοί οικονομικά πολίτες, από τη στιγμή που τα έξοδα του Κράτους είναι ανελαστικά ως ένα μεγάλο βαθμό.
Ο Kacey μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Μη μας κουνάει μόνο το δάχτυλο ότι δεν δουλεύει για να μην μας πληρώνει (σάμπως εμείς θα σταματήσουμε να δουλεύουμε;), την στιγμή που γίνεται ακριβώς το αντίθετο σήμερα!!!
-
Προφανώς δεν γνωρίζει περί μηχανικών ο Realzeus....Βέβαια εδώ δεν γνωρίζουν οι ίδιοι στον ΟΑΕΔ, και ειδικά με τους μηχανικούς τους βγάζουν το λάδι. Φυσικά πάντα μιλάμε μόνο μισθωτούς και μόνο με ένσημα ΙΚΑ, όλοι οι άλλοι μηχανικοί είναι defacto εκτός....
-
Ο χρήστης nickthetrib έγραψε:
Μηχανικέ, αν δεν υπάρχει ο μπετατζης, το σχέδιό σου θα μείνει στο χαρτί. Επίσης σε συνεργασία με τον μπετατζη θσ δεις αν το σχέδιο μπορεί να χτιστεί ή αν απλά είναι αποκύημα της φαντασίας σου.
Οι μηχανικοί (και εγώ θεωρητικά τέτοιος είμαι 'ηλεκτρονικός') εμφανίστηκαν απο την ανάγκη να λυθούν ζητήματα στην παραγωγή (στην περίπτωση των πολιτικών μηχανικών να μένουν όρθια τα κτήρια).
Ο μηχανικός χρειάζεται τον εργάτη για να κάνει το σχέδιό του πραγματικότητα και ο εργάτης το μηχανικό ώστε αυτό που θα φτιάξει να είναι καλό.
Είναι μια σύνθετη αλληλοεξαρτημενη σχέση, με διακριτούς, αλλά ισότιμους ρόλους.
Πρέπει να προσέχουμε τι γράφουμε.Sent from my Coolpad 8675-A using Tapatalk
και να πω οτι δεν εξηγησα επαρκως...Κατσε να το πω αλλιως.
Κατ'αρχας, για να στηθει και να μεινει ορθιο το κτιριο, πρεπει να το 'στησει' ο πολμηχ. Για να ειναι ευχρηστο, πρεπει να το σχεδιασει ο αρχμηχ. Αυτοι οι δυο, για να μπορουν να τα κανουν αυτα, πρεπει να περασουν απο min 5 χρονια σπουδων + αλλο ποσο πρακτικης.
Αυτος που κουβαλαει τουβλα και λασπη, κουβαλαει τουβλα και λασπη. Και το κανει ΣΗΜΕΡΑ, χωρις καμμια γνωση και ικανοτητα ή με λιγες πρακτικες γνωσεις και ικανοτητες, εκτος απο σωματικη αντοχη. Δεν ειπα ουτε οτι δεν ειναι απαραιτητος (φυσικα και ειναι), ουτε οτι ΟΛΟΙ οσοι κανουν αυτη τη δουλεια, τη κανουν αναγκαστικα επειδη ειναι χαζοι ή αχρηστοι.
Αυτο που λεω ειναι οτι τη πρωτη δουλεια τη κανουν λιγοι και αφου εχουν αφιερωσει τη μιση μεχρι τοτε ζωη τους στο να μαθουν να μπορουν να τη κανουν*, ενω τη δευτερη μπορει να τη κανει 'ο οποιοσδηποτε' (τροπος του λεγειν, μην το παιρνεις τοις μετρητοις). Επισης οι μηχ εχουν και την ευθυνη για το κτιριο/εργο και οτιδηποτε κακο μπορει να προκυψει κατα την ανεγερση/χρηση, και πρεπει να πληρωνονται ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ.
ο realzeus νομιζει οτι ο τουβλατζης πρεπει να αμοιβεται περισσοτερο επειδη δουλευει στον ηλιο, ενω οι μηχ στο γραφειο με aircondition (οσο και αν προσπαθει να μας πεισει οτι 'δεν ηταν αυτη η κουβεντα', γιατι ακριβως απο εκει ξεκινησε - απο τα 300 ---> 30 χιλιαρικα του κοροιδου gatos- και αυτο ειναι που εχει σημασια, το ποσο αμοιβεσαι για αυτα που κανεις). Και εγω του εξηγω οτι αυτο ειναι αστειο.
*το γνωστο ανεκδοτο/ιστορια:
αγνωστη βλαβη σε μεγαλο μηχανημα/μηχανη καραβιου/whatever, οι ιδιοκτητες να τραβανε τα βυζια τους με τη ζημια που παθανε που δεν δουλευει το μηχανημα, μαστορατζα ερχεται και χτυπαει σε ενα σημειο το μηχανημα/μηχανη με ενα σφυρακι και φτιαχνουν ολα. Λογαριασμος $10k, οι πελατες '10 χιλιαρικα για να χτυπησεις ενα σημειο με ενα σφυρακι, 30 δευτερολεπτα δουλεια?' και η μαστορατζα να απανταει '$1 για τη δουλεια, $9,999 για το οτι ξερω σε ποιο σημειο να χτυπησω'.
καταλαβες?
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Βέβαια φίλε Νίκ να μη ξεχνούμε πως αν πέσει το κτήριο, τον μηχανικό θα ψάξουν και όχι τον μπετατζή.
Για να σοβαρευτώ όμως λίγο, θα πρέπει όλοι να κατανοήσουν πως τα άκρα μόνο τους λίγους εξυπηρετούν. Σε ένα ακραίο φιλελεύθερο καπιταλιστικό σύστημα οι λίγοι πλούσιοι καταδυναστεύουν τους πολλούς φτωχότερους και απομυζούν τους κόπους τους αφήνοντας τους μόνο την αγωνία της επιβίωσης. Από την άλλη στον υπαρκτό σοσιαλισμό οι κάτοχοι υψηλών θέσεων στο κόμμα ήταν και αυτοί που λειτούργησαν σαν υποκατάστατα των κεφαλαιοκρατών. Αυτοί οδήγησαν τις κοινωνίες τους σε απίστευτες καταστάσεις όπου η ανθρώπινη αξία ήταν η ελάχιστη μπρος στο κοινωνικό σύνολο. Γνωρίζοντας δε ότι δεν μπορείς ένα πυρηνικό φυσικό να τον κρατάς εσαεί στο ίδιο οικοδομικό μπλοκ με έναν λιμενεργάτη είχαν προχωρήσει στην δημιουργία ενός απίστευτου δικτύου ρουφιάνων που καταδυνάστευε κυρίως όλους εκείνους που λόγω δυνατοτήτων ξεχώριζαν από τους πολλούς σαν τις μύγες μεσ' το γάλα. Όλα αυτά είναι ιστορικά καταγεγραμμένα. Τώρα για να γυρίσουμε στα δικά μας... Δηλωμένα θα έχουν μείνει περί τα 100000 μπλοκάκια που κατά ληστρικό τρόπο θα τους παίρνουν το 80% των εσόδων τους. Αλλοι τόσοι είναι και οι εργαζόμενοι στον ΙΤ με μεικτά άνω των 3000 ευρώ μηνιαίως και στους οποίους εφαρμόζονται ανάλογες πρακτικές κρατήσεων κλπ. Αλήθεια απορώ που βρίσκονται συμπολίτες μας που επιχειρηματολογούν στην λογική 'Καλά τους κάνει...'. Το ζήτημα δεν είναι πως θα εξαθλιώσουμε τους λίγους μικρομεσαίους που έχουν απομείνει, αλλά πως θα ανεβάσουμε εκείνους που είναι χαμηλά. Ο τρόπος δεν πρέπει να είναι πάντως της λογικής 'το επίσημο κράτος να μου κλέβει τον ιδρώτα μου και να με έχουν στην μπούκα και όλοι οι υπόλοιποι που υποτίθεται βοηθιούνται από την ληστεία σε βάρος μου'.α) εδω ο αλλος σου λεει 'θα εργαζεσαι συμφωνα με τις δυνατοτητες σου και θα αμοιβεσαι συμφωνα με τις αναγκες σου (που αποφασιζω εγω ποιες θα ειναι, γιατι εγω ΞΕΡΩ, ανθρωπακι)'. Μεταφραση: πιστευουν οτι θα κατσει καποιος να σκισει το κωλο του για να γινει πυρηνικος επιστημονας/γιατρος/αντιστοιχο του επιχειρηματια με τις ωρες και το κοπο που βαζει αυτος, ενω θα δεχτει να αμοιβεται οχι οσο γουσταρει/παραγει/μπορει να απαιτησει, αλλα οσο του οριζει ο κομματαρχης γιατι 'αυτος ξερει καλυτερα'. Και το πιστευουν ρε μλκ μου...
β) 'Κοινωνικη δικαιοσυνη' κυριος. Να σου κλεβουμε οτι κερδιζεις παραπανω απο τους αλλους που δεν εχουν την ικανοτητα ή τη τυχη να εχουν. Βαλε και την ακατανικητη αναγκη να πει οποιαδηποτε παπατζα, αρκει να λεει κατι διαφορετικο απο τη μαζα του λαου, και εχεις τους δυο πυλωνες της αριστερης ιδεολογιας.
-
Προφανώς δεν γνωρίζει περί μηχανικών ο Realzeus....Βέβαια εδώ δεν γνωρίζουν οι ίδιοι στον ΟΑΕΔ, και ειδικά με τους μηχανικούς τους βγάζουν το λάδι. Φυσικά πάντα μιλάμε μόνο μισθωτούς και μόνο με ένσημα ΙΚΑ, όλοι οι άλλοι μηχανικοί είναι defacto εκτός....Δία, για το κάνω λιανά, γιατί σου έχω μιλήσει και εγώ για ταμεία που ασφαλίζουν ιδιότητα και όχι επάγγελμα...
Οι μηχανικοί, από την στιγμή που (...υποχρεωτικά) γίνονται μέλη του τεχνικού επιμελητηρίου, πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές, ακόμη και όταν είναι άνεργοι! Ακόμη και όταν έχουν ΙΚΑ, πληρώνουν τσμεδε. Ακόμη και η γυναίκα μου που είναι δημόσιος υπάλληλος, δεν πληρώνει παρά ένα επικουρικό του δημοσίου (από όπου ΔΕΝ δικαιούται να πάρει ούτε cent) και όλα τα υπόλοιπα τσμεδε, με το γνωστό αποτέλεσμα να παίρνει 100 ευρώ λιγότερα το μήνα από τους συναδέλφους της με τα ίδια χρόνια υπηρεσίας και ενώ η ίδια έχει επιπλέον msc, phd. Ασε που σύνταξη στα 67, από πάντα... Τελευταία θα μείνει εκει...
Αρα το να ψέγεις μηχανικούς άνεργους πως δεν εισφέρουν, είναι σφάλμα... Ακόμη και άνεργοι πλερώνουν...
ΟΑΕΔ? Επίδομα ανεργείας? Χαχαχα - τσμεδε....R.S.
Ομορφες ιστορίες...
1991
Ομορφο αιλουροειδές, αποκτά πτυχίο και πετυχαίνει και στη ψιλοδοκιμασία του τεχνικού επιμελητηρίου
Αμεσα φεύγει φαντάρος.
1993
Το αιλουροειδές απολύεται μετά από επιτυχημένη θητεία στον Ε.Σ.
Σκέφτεται να ξεκινήσει επιχείρηση...
Πάει ΤΣΜΕΔΕ...- Γεια σας, ήρθα να ασφαλιστώ...
- Επώνυμο - όνομα
- Γατος Γάτου
- Μάλιστα, είμαστε υπέροχοι, περάστε από το ταμείο να πλερώσετε...
- Πριν? Φαντάρος ήμουνε ρε παιδιά...
- Δεν το γιγνώσκετε νεαρέ, αλλά για καλή σας τύχη ΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ασφαλίσει ΕΜΕΙΣ. Και φαντάρος θα μπορούσατε να εργάζεστε κύριε... Τετρακόσια πενήντα χιλιάρικα περικαλώ...
Αιλουροειδές κάνει διακανονισμό, δουλεύει τα βράδυα σε φροντιστήρια, πάει σε κάθε βραχονησίδα του αιγαίου σαν εκπαιδευτής, ταυτόχρονα με την επιχείρηση...
Εδρα επιχείρησης, διαμέρισμα 2ου, 100ετίας, 70τμ με 11 τζάκια (όχι δεν κρύωνε, ο ιδιοκτήτης κατασκευαστής τζακιών το είχε demo room αλλά το νοικιαζε φθηνά...)
Κοντά στο 1ο νεκροταφείο...
Τελειώνει η χρονιά, τα χρέη πολλά. Κυρίως στο ΤΣΜΕΔΕ... Ηρθαν και άλλα...
Είχε καλή ημέρα, βγήκε στο μπαλκόνι να κάνει ένα τσιγάρο, ποτέ δεν συμπάθησε τα τζάκια...
Κόσμος πολύς, κηδεύανε τη μελίνα... Ασχετο αλλά κάθε φορά που άκουγε το όνομα της, του ερχόταν στο μυαλό ένα άνοστο αστείο σχετικά με lifting-τράβηγμα και γιατί έπρεπε η μελίνα να φοράει κασκώλ και το καλοκαίρι...
Ενοιωσε τη πόρτα της γιάφκας με τα τζάκια να χτυπάει δυνατά...
Ο συνέταιρος...
Μπουγιουρντί...
Εφορία, αντικειμενικά κριτήρια, άλλα τετρακόσια παρ΄όλο που η εταιρεία ήταν σούμπιτη μέσα...
Θελησε να φορέσει κασκώλ στους λαγόνες από πίσω...
Εμαθε ότι η άγονη του αγούδημου πιάνει 44 λιμάνια στο αιγαίο, εκπαιδευτής είπαμε...
2017
Το αιλουροειδές δικαιώθηκε κοινωνικά...
Πάλι του ήρθε στο μυαλό το ίδιο αστείο και ήθελε να φορέσει κασκώλ...
1998
Η κυρία γάτου, εσπευσμένα στο μαιευτήριο... Ιδιωτικόν, υπήρχαν φίλοι και συγγενείς που δάνεισαν...
Η ταλαιπωρία της από την συμβίωση με το αιλουροειδές, οδήγησε σε τοκετόν με καισαρική τομή...
Ο ευτυχής μπαμπάς, σπεύδει στο ΤΣΜΕΔΕ που δεν είχε πλερώσει τπτ, να πάρει το επίδομα τοκετού της συζύγου...- Παιδιά, γέννησε...
- Μάλιστα, και?
- Το επιδοματάκι? Τα διακόσια ογδό?
- Να σας ζήσει, χαρτιά....
- Πιστοποιητικό γεννήσεως, τιμολόγια από μαιευτήριο...
- Μα... δεν γέννησε!
- Αλλο μου δώκανε? Να σου πω και εγώ για ψηλό το βλέπω, πως εγώ ο στούμπος...
- Κύριε, έκανε καισαρική...
- Α, ναι, φυσικά, μεγάλο, εγώ μικρός... Πάλι αναρωτιέμαι, εγώ? ο άλλος?
- Δεν καταλάβατε... Η καισαρική αποζημιώνεται ως εγχείρηση κύριε, 120 χιλιάρικα...
- Μα σου λέω αφού?
- Αυτά, αν τα θέλετε, αν όχι ένσταση, δικαστήρια κλπ...
Η ουρά, κάτω από το κασκώλ, χρέη πολλά και άμεσα... Και οι σκέψεις πολλές... Μεγαλόσωμο και όμορφο, δεν βγαίνει η συνάρτηση....
2017
Το αιλουροειδές δικαιώθηκε κοινωνικά... (δις)
Πάλι του ήρθε στο μυαλό το ίδιο αστείο και ήθελε να φορέσει κασκώλ...(δις)
G.T.I. (αυτό πάει μετά τα rs)
Δία παρατηρώ μεγάλη σιωπή σου!
Για το κέρασμα λέω... -
Και ο λογος που τωρα καθομαι ειναι γιατι η ελλαδαρα εχει κατακλυστει απο κατι τυπους σαν κ εσενα που νομιζουν οτι ειναι χρεος ολων εμας που καταφερνουμε κατι παραπανω, να χρηματοδοτουμε εσας. Και εγω αυτο δεν δεχομαι να το κανω, και δεν θα το κανω. Καταλαβες μπαμια?
Προς το παρόν εμείς που δουλεύουμε χρηματοδοτούμε εσάς που κάθεστε (τουλάχιστον στην φορολογία, ασφαλιστικό κλπ)! Έχεις τεράστιο θράσος! Και ηλιθιότητα επίσης αν πιστεύεις ότι κάποιοι κακοί θέλουν να κάθονται και να σου κλέβουν τον ιδρώτα (που δεν χύνεις)... Όπως είπαμε και πριν, η αεργία ήταν ποινικά κολάσιμη (φυσικά με διάφορα κριτήρια, όχι επειδή απλά έμεινες άνεργος - από επιλογή - για 2 μήνες) στα Σοσιαλιστικά Κράτη, άρα δεν θα μπορούσε κανείς υγιής να κάθεται και να τον ταΐζουν οι άλλοι για μια ζωή.
ασφαλιστικο πληρωνω κανονικα ακομα και με μηδεν εισοδημα (καθοτι μηχανικος), εφκα κλπ (δηλαδη φορο για πραγματα που απεκτησα με ηδη φορολογημενο εισοδημα...) επισης, και τα λεφτα που τρωω ειναι ηδη φορολογημενα, αρα εχουν συμβαλλει στο κρατος/νοσοκομεια/εκπαιδευση/whatever. Εχασες. Κανενας δεν με ταιζει παλικαρι μου.
Και επισης δεν τολμαω να λεω αυτα που λες εσυ...
Ακου να δεις πλακατζη: κουβαλημα τουβλων (ή καφεδων, με μηχανακι) στο λιοπυρι, μπορει να κανει ο καθε τελειωμενος αχρηστος βλακας* που ειναι σωματικα ικανος, και υπαρχουν 10000αδες σε προσφορα. Αρχιτεκτονας ΔΕΝ μπορει να γινει ο καθε τελειωμενος αχρηστος βλακας αλλα καποιος με μυαλο και ικανοτητες, που θα αφιερωσει 5+ χρονια της ζωης του για σπουδες +αλλα ποσα σε πρακτικη ΜΕΧΡΙ να γινει ικανος.
Είσαι τόσο τυφλωμένος, που δεν παρατήρησες καν ότι δεν μιλούσαμε για αμοιβές, αλλά για την δυνατότητα κάποιου να δουλεύει περισσότερες ώρες ή/και Κυριακές/αργίες επειδή σωματικά η δουλειά του είναι πιο εύκολη, από ενός χειρωνάκτη. Ο αρχιτέκτονας ήταν ένα καλό παράδειγμα. Δεν είναι το ίδιο το να σχεδιάζεις στον υπολογιστή σε ένα κλιματιζόμενο γραφείο την Κυριακή, με το να κτίζεις την οικοδομή στους 35 βαθμούς!!! Εκεί λοιπόν ήταν η αρχική μου διαφωνία με τον Gatoz. Ιδίως δε όταν στην πρώτη περίπτωση είσαι το το αφεντικό και άρα είναι επιλογή σου να εργαστείς υπερωριακά και στην δεύτερη είσαι μισθωτός εργάτης και άρα εκτελείς εντολές. Θέλει το αφεντικό να δουλέψει Κυριακές. Πρόβλημά του. Τον εργαζόμενο όμως δεν μπορεί να τον αναγκάσει (μιλάμε φυσικά για νορμάλ επαγγέλματα, όχι π.χ. εστίαση, όπου η φύση της δουλειάς απαιτεί να δουλέψεις τέτοιες μέρες με αντάλλαγμα ρεπό τις καθημερινές και φυσικά αυξημένο μεροκάματο.
α) ο γατος ξεκινησε να λεει για το τι του μενει απο αυτα που κερδιζει, οταν επιλεγει να δουλεψει κυριακες+αργιες. Απο εκει ξεκινησε η κουβεντα.
β) προφανως και εχουν τεραστια διαφορα μεταξυ τους οι χειρονακτικες vs ολες οι αλλες δουλειες μεταξυ τους. Τι να κανουμε ομως που τις δευτερες μπορουν να τις κανουν πιο πολλοι, πιο ευκολα, ενω οι σημαντικες (εστω, αυτες που αποφερουν το κεδρος) δουλειες ειναι οι δευτερες και για αυτο πληρωνονται καλυτερα?Γνωρίζοντας δε ότι δεν μπορείς ένα πυρηνικό φυσικό να τον κρατάς εσαεί στο ίδιο οικοδομικό μπλοκ με έναν λιμενεργάτη είχαν προχωρήσει στην δημιουργία ενός απίστευτου δικτύου ρουφιάνων που καταδυνάστευε κυρίως όλους εκείνους που λόγω δυνατοτήτων ξεχώριζαν από τους πολλούς σαν τις μύγες μεσ' το γάλα. Όλα αυτά είναι ιστορικά καταγεγραμμένα.
Άπειρες περιπτώσεις επιφανών επιστημόνων, εφευρετών κλπ όπου όχι μόνο δεν καταδυναστεύονταν, αλλά αντίθετα είχαν τιμηθεί με μετάλλια, παράσημα και τα ανάλογα ωφελήματα. Υπήρχαν και πολλοί που πήγαν άδικα, ειδικά επί Στάλιν ο ποίος είχε μια παράνοια, και μαζί με τα ξερά κάηκαν και πολλά χλωρά.
'Μεταλια, παρασημα και ωφεληματα' . Κοιτα, στο εχω ξαναπει: αυτες οι μπουρδες του στυλ 'θα σκισω το πατο μου να γινω καρδιολογος, αλλα αντι για {insert οτιδηποτε καλο και ακριβο αγοραζεται με λεφτα, ειτε ειναι πουτ@νες ειτε ειναι συλλεκτικα γραμματοσημα, οτι γουσταρει ο καθενας} θα το κανω για ενα φιλικο χτυπημα στη πλατη', να τις λες για πριν 100 χρονια, οχι σημερα που ολος ο πολιτισμενος κοσμος ξερει το πως δουλευουν τα φιλελευθερα κρατη, μπορουν να το δουν με ενα κλικ στον υπολογιστη, και αμα δεν γουσταρουν το κομμουνιστικο παραδεισο μπορουν απλα να φυγουν και να μη συμμετεχουν στο πανηγυρακι.
ασε που εσυ ο ιδιος εχεις παραδεχτει οτι για να δουλεψει αυτο το πραγμα, θα 'σε αναγκαζουν' και 'θα σε κρατανε με το ζορι εδω'. Μια χαρα καταλαβαινεις οτι αυτα που γραφεις ειναι μπουρδες που μονο με επιβολη μπορουν να υπαρξουν.
Ο τρόπος δεν πρέπει να είναι πάντως της λογικής 'το επίσημο κράτος να μου κλέβει τον ιδρώτα μου και να με έχουν στην μπούκα και όλοι οι υπόλοιποι που υποτίθεται βοηθιούνται από την ληστεία σε βάρος μου'.
Το τι συνιστά ιδρώτα κλπ σηκώνει μεγάλη κουβέντα. Οι μεγαλοεπιχειρηματίες πάντως δεν πλούτισαν μόνο με τον δικό τους ιδρώτα. Ναι, δούλεψαν πολλοί από αυτούς σκληρά (π.χ. Μασούτης που ξεκίνησε από εξωτερικός πωλητής), αλλά όσο σκληρά και να δουλέψεις δεν γίνεσαι μεγάλος αν δεν δουλεύουν άλλοι για εσένα και εσύ να καρπώνεσαι μέρος του 'ιδρώτα' τους.
Αυτο το τελευταιο ρε πστ μου ειναι που δεν θα καταλαβεις ποτε σου. Ο ιδρωτας του πχ διανομεα, δεν αξιζει μια αν δεν υπαρξει αυτος (ο επιχειρηματιας/ιδιοκτητης/αφεντικο) που θα τον μετατρεψει σε κατι που αξιζει λεφτα για καποιον αλλον. Αυτο που 'καρπωνεσαι' δεν ειναι μερος του ιδρωτα του καημενουν εργαζομενου, αλλα η αξια που ΕΣΥ εδωσες σε αυτον τον ιδρωτα. Η περιφημη υπεραξια της εργασιας των εργαζομενων δεν ειναι κατι που 'υπαρχει', αλλα κατι που καποιος αλλος ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ τη καρπωνεται.
Ο διανομεας μου, ειναι απλα ενας τυπος που κουβαλαει πραγματα. Το οτι υπαρχει ανθρωπος/επιχειρηση διατεθιμενη να μου δωσει ΕΜΕΝΑ (περισσοτερα απο οσα μου κοστισε = κερδος) λεφτα ΓΙΑ ΝΑ παει ο διανομεας μου τα πραγματα, ειναι κατι που ΕΓΩ δημιουργησα. ΓΙΑ ΑΥΤΟ τα βαζω στη τσεπη μου. Αυτη τη θεληση του τριτου να πληρωσει για την υπηρεσια/προιον που πουλαω, τη δημιουργησα εγω και για αυτο πληρωνομαι. Οχι γιατι εκμεταλλευομαι τον ιδρωτα του τυπου που κουβαλαει τα κουτια απο εδω εκει.
Πραγματικο παραδειγμα κουβεντας προ 3-4ετιας με (κυριολεκτικα) αναρχοκομμουνιστη:
Τριτος στη συζητηση, φιλος μηχανικος εκανε μια μελετη, χρεωσε τον πελατη του (γραφειο) 1000ε, και αυτο χρεωσε τον ιδιοκτητη που χτιζει 2000ε.
Αναρχοκομ: σου αρεσει τωρα που ο τυπας εβγαλε ενα 1000ρικακι απο το κοπο σου, ενω δεν εκανε τιποτα?
Εγω: Πως δεν εκανε τιποτα?
Αναρχοκομ: Τι εκανε? Πηρε τη μελετη του ΠολΜηχ και τη πουλησε σε εναν αλλο, χωρις να εχει κανει τιποτα αυτος.
Εγω: Οχι, πηρε τη μελετη του ΠολΜηχ και βρηκε καποιον να του τη πουλησει ακριβοτερα, αυτο ειναι 'κατι' που εκανε εκεινος, οχι ο ΠολΜηχ
Αναρχοκομ: Ε αυτο λεμε, αερα πουλησε. Τη μελετη την εκανε ο ΠολΜηχ, αυτος κοπιασε και ο αλλος απλα εκμεταλλευτηκε την υπεραξια αυτου που εφτιαξε με κοπο ο ΠολΜηχ.
Εγω: Οχι παλικαρι μου, ο ΠολΜηχ εκανε μια μελετη + καταφερε να βρει καποιον διατεθιμενο να την αγορασει για 1000ε. ΑΥΤΑ εκανε, κ για αυτα πληρωθηκε. Ο γραφείος καταφερε να βρει καποιον τριτο που ηταν διατεθιμενος τη μελετη να την αγορασει για 2000ε. ΓΙΑ ΑΥΤΟ το πραγμα αμοιφθηκε ο γραφείος, ΑΥΤΟΣ δημιουργησε την υπεραξια των εξτρα 1000ε πανω στο δημιουργημα του ΠολΜηχ, ΑΥΤΟΣ βρηκε/δημιουργησε τον διατεθιμενο τριτο που γουσταρε να πληρωσει 1000ε παραπανω, ΓΙΑ ΑΥΤΟ τα βαζει στη τσεπη του.
Αναρχοκομ: {μόκο}
-
Ο χρήστης InsaneDriver έγραψε:
Εξήγησέ μου πως ταϊζεις τον kacey που είναι μηχανικός-Ε.Ε και πληρώνει εισφορές, αν μείνει άνεργος επειδή έκλεισε την οικογενειακή επιχείρηση δεν θα πάρει ποτέ επίδομα ανεργίας κτλπ κτλπ;;;
Τι παροχή του δίνει το κράτος που έχει μείνει άνεργος-άεργος ενώ αυτός είναι υποχρεωμένος να πληρώνει κάθε λογής φόρο(ΕΝΦΙΑ, εισφορές Τσμεδε, τέλη κυκλοφορίας, διόδια).Πληρώνουμε ως επιτηδευματίες στον ΕΦΚΑ και υπέρ Ταμείου Ανεργίας και για τους Ε.Ε. (όσους το δικαιούνται - πρέπει να μην χρωστάνε εισφορές και να έχουν ανάλογα 'ένσημα' τα τελευταία χρόνια, άρα κι εσύ δικαιούσαι αν κλείσεις την επιχείρησή σου) και ως φορολογούμενοι πληρώνουμε και για τις παροχές που (πολύ σωστά) πρέπει να έχουν και όσοι άνεργοι συμπολίτες μας δεν πληρώνουν πια (υγεία, παιδεία, ασφάλεια κλπ), όπως επίσης και καλούμαστε να πληρώσουμε περισσότερο φόρο όσο λιγότεροι γινόμαστε οι ενεργοί οικονομικά πολίτες, από τη στιγμή που τα έξοδα του Κράτους είναι ανελαστικά ως ένα μεγάλο βαθμό.
Ο Kacey μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Μη μας κουνάει μόνο το δάχτυλο ότι δεν δουλεύει για να μην μας πληρώνει (σάμπως εμείς θα σταματήσουμε να δουλεύουμε;), την στιγμή που γίνεται ακριβώς το αντίθετο σήμερα!!!
Για την ακριβεια ο kacey σημερα:
πληρωνει ολους τους φορους που πληρωνουν ολοι οσοι αναπνεουν (πχ ΕΝΦΙΑ), για πραγματα που απεκτησε με ηδη φορολογημενο εισοδημα
1000ε/ετος τελος επιτηδευματος γιατι για να μπορει να αποτανθει στην ελληνικη δικαιοσυνη για επισφαλειες κλπ των πελατων απεναντι στην εταιρια, πρεπει να τη κραταει σε εκκαθαριση (εδω και 4 χρονια) και να το πληρωνει.
πληρωνει ΕΦΚΑ γιατι καθοτι μηχανικος, ασφαλιζομαι υποχρεωτικα ακομα και με μηδεν εισοδημα.
ΔΕΝ παιρνει κανενα επιδομα επειδη η εταιρια παραμενει σε εκκαθαριση (αρα 'ειμαι' ακομα 'επιχειρηματιας'), και ακομα και οταν κλεισει δεν θα το δικαιουται, καθοτι μηχανικος κ επισης καθοτι 'επιχειρηση', ΟΧΙ εε.
εχει πληρωσει φορο εισοδηματος για τα λεφτα αυτα που εβγαλε και εχει, οποτε θα χρησιμοποιει οσα νοσοκομεια γουσταρει ΕΝΩ θα καθεται οσο γουσταρει.
Και το 'μας κουνάει μόνο το δάχτυλο ότι δεν δουλεύει για να μην μας πληρώνει' προφανως και αφορα την εποχη που δουλευα, οπως επισης και οταν ξαναδουλεψω.
-
Ο χρήστης gatoz έγραψε:
Ακόμη και όταν έχουν ΙΚΑ, πληρώνουν τσμεδε.Από ότι έμαθα δεν ισχύει πια αυτό. Δεν υπάρχει ΙΚΑ και ΤΣΜΕΔΕ, υπάρχει ΕΦΚΑ. Οι μισθωτοί λοιπόν πάνε με κλίμακες μισθωτών. Μόνο όσοι είχαν ως τώρα μπλοκάκι πηγαίνουν με τα εισοδήματα του 2015 (αφού δεν έγιναν ακόμα οι εκκαθαρίσεις του 2016) και άρα υπάγονται στην υψηλή κλίμακα των μηχανικών. Επίσης μπορείς να διαγραφείς από το τεχνικό επιμελητήριο και υπάρχει κόσμος που το έχει κάνει, αν και προσπαθούν αυτοί να σε κρατήσουν πελάτη τους.
Αυτο το τελευταιο ρε πστ μου ειναι που δεν θα καταλαβεις ποτε σου. Ο ιδρωτας του πχ διανομεα, δεν αξιζει μια αν δεν υπαρξει αυτος (ο επιχειρηματιας/ιδιοκτητης/αφεντικο) που θα τον μετατρεψει σε κατι που αξιζει λεφτα για καποιον αλλον. Αυτο που 'καρπωνεσαι' δεν ειναι μερος του ιδρωτα του καημενουν εργαζομενου, αλλα η αξια που ΕΣΥ εδωσες σε αυτον τον ιδρωτα. Η περιφημη υπεραξια της εργασιας των εργαζομενων δεν ειναι κατι που 'υπαρχει', αλλα κατι που καποιος αλλος ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ τη καρπωνεται.
Εσύ δεν θα καταλάβεις ρε πστ μου το ότι αν δεν υπήρχε οδηγός, όχι μόνο δεν θα καρπωνόσουν την υπεραξία, αλλά θα έχανες και τον πελάτη αν δεν μπορούσες να τον εξυπηρετήσεις εγκαίρως. Τα δε τσιγάρα του κάθε Καρέλια δεν θα υπήρχαν ποτέ αν δεν υπήρχαν οι εργάτες του. Κι αυτό φυσικά ισχύει για όλα τα επαγγέλματα και για αυτό όλες οι σοβαρές εταιρείας αναγνωρίζουν το ανθρώπινο δυναμικό τους ως το σημαντικότερο επιχειρησιακό παράγοντα.
ΥΓ: Όλοι οι ασφαλισμένοι στον πρώην ΟΑΕΕ δικαιούνται επίδομα ανεργίας. Η περίπτωση του kacey προφανώς είναι διαφορετική, καθώς η εταιρεία του είναι υπό εκκαθάριση.
-
α1) Εσύ δεν θα καταλάβεις ρε πστ μου το ότι αν δεν υπήρχε οδηγός, όχι μόνο δεν θα καρπωνόσουν την υπεραξία, αλλά θα έχανες και τον πελάτη αν δεν μπορούσες να τον εξυπηρετήσεις εγκαίρως. Τα δε τσιγάρα του κάθε Καρέλια δεν θα υπήρχαν ποτέ αν δεν υπήρχαν οι εργάτες του. Κι αυτό φυσικά ισχύει για όλα τα επαγγέλματα και για αυτό όλες οι σοβαρές εταιρείας αναγνωρίζουν α2) το ανθρώπινο δυναμικό τους ως το σημαντικότερο επιχειρησιακό παράγοντα.
ΥΓ: β) Όλοι οι ασφαλισμένοι στον πρώην ΟΑΕΕ δικαιούνται επίδομα ανεργίας. Η περίπτωση του kacey προφανώς είναι διαφορετική, καθώς η εταιρεία του είναι υπό εκκαθάριση.
α1) το ξερω οτι χρειαζεται και χρειαζομαι τον οδηγο, οπως και ο καρελιας εργατες. ΟΛΟΙ χρειαζονται. Αυτο που δεν καταλαβαινεις ειναι οτι (καλο μαλιστα) οδηγο, βρισκω ΑΥΡΙΟ αλλους πεντε, ενω καλος επιχειρηματιας που δημιουργει κερδος (ή ακομα περισσοτερο, που δεν μπαινει μεσα) ΚΑΙ θεσεις εργασιας (γιατι αυτα πανε μαζι) ΔΕΝ μπορει να γινει ο καθενας. Οπως και αρχιτεκτονας.
Ανταμοιβη βασει του κοπου (κοπος δεν ειναι μονο το λιοπυρι, κοπος ειναι και τα 5 χρονια σχολη ενω ο αλλος ηδη εργαζεται και αμοιβεται), ανταμοιβη βασει του τι κερδος παραγει για τον εργοδοτη του, ή εστω ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΗ ειδικοτητων ρε πουλακι μου. Απλο ειναι.
Και παρ'το αποφαση, την υπεραξια του κουβαληματος των πραγματων απο τον οδηγο, δεν την δημιουργει ο οδηγος αλλα αυτος που τον χρησιμοποιει ΓΙΑ ΝΑ κουβαλησει τα πραγματα, ΕΠΕΙΔΗ ΕΚΑΝΕ καποιον τριτο να επιθυμει να του τα φερει. Μονο ενας χαζος δεν το καταλαβαινει αυτο.
α2) μπα, δηλαδη οι αρχιτεκτονες ή ο εμπορικος διευθυντης που δημιουργει επικερδεις συμφωνιες για το αφεντικο του, δεν ειναι ανθρωπινο δυναμικο? Μονο ο τουβλατζης και ο διανομεας ειναι?
β) ΤΣΜΕΔΕ (ναι, νυν ΕΦΚΑ αλλα εκ του τσμεδε ορμωμενος) ειμαι λεμε, οπως ΟΛΟΙ οι μηχανικοι, ακομα και αν εχουν περιπτερο. Καταλαβε το επιτελους. Εγω ακομα και αυριο να κλεισω τελειως την εταιρια και θεωρουμαι και συμφωνα με το νομο ανεργος (γιατι τωρα 'παραμενω' επιχειρηματιας), θα συνεχισω να υποχρεουμαι σε ασφαλιση, οσο διατηρω την ιδιοτητα του μηχανικου, με εισφορες υπολογισμενες επι του βασικου μισθου (που δεν θα παιρνω απο πουθενα). Παρ'το αποφαση, ειμαι ο ορισμος του 'πληρωνω κερατιατικα'.
-
α1) Σε αυτό ακριβώς πατάνε σήμερα οι εργοδότες και δίνουν ψίχουλα.
α2) Που να μην έγραφα δηλαδή ότι αυτό ισχύει για όλα τα επαγγέλματα...
β) Μπορείς να διαγραφείς από το Τ.Ε. αν δεν κάνω λάθος... Αλλά όντως είναι άδικο αυτό που ισχύει για μηχανικούς, δικηγόρους, ιατρούς κλπ.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ