-
OXI ΑΛΛΟ ΣΥΡΙΖΑΑΑΑΑΑ!!!!
http://www.tanea.gr/news/greece/article ... aa-tsmede/
ΒTW τι survivor και , μολις παρακολουθησα κοινη εκπομπή μπουμπουκου με (lo)zer! Αρχαιολαγνεια με κινητα αντίστοιχης τεχνολογιας! Προταση: Ενσωματωση Μοιραρακη και Κολαγονου με γενικο συντονιστη Σιχαμενιο. Μιλαμε για ΤΟ πανοραμα...
-
Το ειδα, και δηλωσα οτι θα βγω στο συνταγμα να φωναζω 'ζητω ο Αλεξης της Καρδιας μας', χορευοντας μαζι με τις μπουτουδες. ΑΝ γινει...
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
α1) Σε αυτό ακριβώς πατάνε σήμερα οι εργοδότες και δίνουν ψίχουλα.ΟΧΙ ΟΛΟΙ, και δεν γινεται να μαστιγωνεις τον καθε gatos ή kacey επειδη ΚΑΠΟΙΟΙ ειναι (οντως) εκμεταλλευτες), και μετα να περηφανευεσαι οτι αυτο ειναι 'κοινωνικη δικαιοσυνη'. Γιατι δεν ειναι δικαιο προς αυτους που ΔΕΝ ειναι εκμεταλλευτες, και γιατι νομοτελειακα θα εξαφανιστουν (κλεισουν ή μεταναστευσουν) ολοι αυτοι και θα μεινουν μονο οι εκμεταλλευτες (ή και κανενας, και μετα θα καθεστε ολοι ανεργοι να κανετε 'επανασταση').
Επισης, δεν ειναι 'κατι' στο οποιο 'πατανε'. Ειναι η αγορα και η λογικη:
-
δεν μπορω να δινω 'οσο μεγαλυτερο μισθο' γινεται στον διανομεα, γιατι οταν μετα θα χρειαστω πχ ενα εμπορικο διευθυντη (ο οποιος θα μου δημιουργησει ασυγκριτα μεγαλυτερο οφελος απο τον διανομεα), δεν θα εχω να τα δωσω ή θα πρεπει να του δωσω πχ 10χ'οσο μεγαλυτερο μισθο', και τελικα εγω θα παιρνω τα @@ μου.
-
δεν μπορω να δινω 'οσο μεγαλυτερο μισθο' γινεται στον οποιονδηποτε υπαλληλο, γιατι για να συνεχισω να ειμαι επιχειρηματιας κομπλε με τα ρισκα που απαιτει αυτο, ΠΡΕΠΕΙ να βγαζω σημαντικα περισσοτερα λεφτα απο οσα θα εβγαζα αν κανω το ιδιο πραγμα ως ΙΥ.
-
Για τους μεγαλυτερους μισθους (που εγω οντως εδινα), επρεπε ειτε α) να γινω ακριβοτερος στους πελατες μου = λιγοτερο ανταγωνιστικος = να χανω πελατες προς τους ανταγωνιστες μου, ειτε β) να τα δινω απο το κερδος μου = αυτο να μειωνεται. Εγω εκανα λιγο κ απο τα δυο, που και τα δυο με εβαζαν μεσα. Αλλα το εκανα.
Ειχα πελατες που μου ελεγαν 'ο ταδε μου δινει τοση εκπτωση', και ηξερα πολυ καλα οτι ο ταδε α) κλεβει την εφορια απο παντου και β) ειχε τους υπαλληλους με 6 10ωρα την εβδομαδα με το βασικο, ανασφαλιστους, με μαυρες ή και απληρωτες υπερωριες κλπ κλπ. Ε, εγω δεν τα εκανα αυτα και πιθανως εχανα αυτο το πελατη.
**Ο 'ιδιος' πελατης, μετα εβγαινε στο συνταγμα να διαδηλωνει για τον εργασιακο μεσαιωνα που ζει η κορη/ο γιος του...
**Δεν μπορω λοιπον τωρα να ακουω ως 'κοινωνικα δικαιο' το να μενουν τα 30 απο τα 300, τουλαχιστον για τους ανθρωπους που τα βγαζουν 'σωστα'. Και γιατι ειναι αδικο, αλλα και κυριως γιατι αυτος που του επιβαλλεται κατι τετοιο, θα ριξει μια μουτζα στη χωρα ολοκληρη και θα παει να συνεχισει τη δραστηριοτητα του καπου αλλου.
-
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Βέβαια φίλε Νίκ να μη ξεχνούμε πως αν πέσει το κτήριο, τον μηχανικό θα ψάξουν και όχι τον μπετατζή.
Για να σοβαρευτώ όμως λίγο, θα πρέπει όλοι να κατανοήσουν πως τα άκρα μόνο τους λίγους εξυπηρετούν. Σε ένα ακραίο φιλελεύθερο καπιταλιστικό σύστημα οι λίγοι πλούσιοι καταδυναστεύουν τους πολλούς φτωχότερους και απομυζούν τους κόπους τους αφήνοντας τους μόνο την αγωνία της επιβίωσης. Από την άλλη στον υπαρκτό σοσιαλισμό οι κάτοχοι υψηλών θέσεων στο κόμμα ήταν και αυτοί που λειτούργησαν σαν υποκατάστατα των κεφαλαιοκρατών. Αυτοί οδήγησαν τις κοινωνίες τους σε απίστευτες καταστάσεις όπου η ανθρώπινη αξία ήταν η ελάχιστη μπρος στο κοινωνικό σύνολο. Γνωρίζοντας δε ότι δεν μπορείς ένα πυρηνικό φυσικό να τον κρατάς εσαεί στο ίδιο οικοδομικό μπλοκ με έναν λιμενεργάτη είχαν προχωρήσει στην δημιουργία ενός απίστευτου δικτύου ρουφιάνων που καταδυνάστευε κυρίως όλους εκείνους που λόγω δυνατοτήτων ξεχώριζαν από τους πολλούς σαν τις μύγες μεσ' το γάλα. Όλα αυτά είναι ιστορικά καταγεγραμμένα. Τώρα για να γυρίσουμε στα δικά μας... Δηλωμένα θα έχουν μείνει περί τα 100000 μπλοκάκια που κατά ληστρικό τρόπο θα τους παίρνουν το 80% των εσόδων τους. Αλλοι τόσοι είναι και οι εργαζόμενοι στον ΙΤ με μεικτά άνω των 3000 ευρώ μηνιαίως και στους οποίους εφαρμόζονται ανάλογες πρακτικές κρατήσεων κλπ. Αλήθεια απορώ που βρίσκονται συμπολίτες μας που επιχειρηματολογούν στην λογική 'Καλά τους κάνει...'. Το ζήτημα δεν είναι πως θα εξαθλιώσουμε τους λίγους μικρομεσαίους που έχουν απομείνει, αλλά πως θα ανεβάσουμε εκείνους που είναι χαμηλά. Ο τρόπος δεν πρέπει να είναι πάντως της λογικής 'το επίσημο κράτος να μου κλέβει τον ιδρώτα μου και να με έχουν στην μπούκα και όλοι οι υπόλοιποι που υποτίθεται βοηθιούνται από την ληστεία σε βάρος μου'.Φίλε Δία εξυπνος καθώς είσαι καταλαβαίνεις ότι η λέξη ιδρώτας αποκτά μεταφορική έννοια όταν μιλάμε για τον κόπο του εργαζόμενου είτε φτιάχνει ένα κέικ ή μετέχει στην κατασκευή ενός αυτοκινήτου. Ο κόπος και η προσπάθεια κάθε ανθρώπου... αρκεί να σέβεται τον συνάνθρωπο είναι κατ' εμένα απόλυτα σεβαστά. Παρόλα ταύτα υπακούν σε μια κλίμακα αξιολόγησης. Συνέπεια αυτού είναι να αποτιμώνται και διαφορετικά. Ο κάθε άνθρωπος στην αρχή επιζητά την αναγνώριση στο κοντινό του περιβάλλον. Στη συνέχεια στην εκπαίδευση και στον αθλητισμό επιζητά εκτός της αναγνώρισης και την διάκριση. Στην πορεία ζητά και υλικά οφέλη για λόγους επιβίωσης και απόλαυσης πέραν των προαναφερθέντων αξιών. Είναι όλα αυτά ένα σύνολο από κίνητρα να προχωρεί και να προοδεύει. Άλλος σταματά στην αρχή, άλλος στην μέση ενώ κάποιοι ελάχιστοι φτάνουν να πετύχουν πολύ περισσότερα από τους πολλούς. Όσο υπάρχει ο άνθρωπος και η θέληση του για βελτίωση, συστήματα και πρακτικές που τον φρενάρουν ή σφετερίζονται τους καρπούς των προσπαθειών του θα έχουν την ίδια κατάληξη. Τα σκουπίδια. Το πλεονέκτημα ενός ευκατάστατου από έναν δυστυχή φτωχό πολίτη είναι πως έχει την ευκαιρία να μπορεί να σκέφτεται πιο ανοικτά και να αντιμετωπίζει με λιγότερα εμπόδια τις προκλήσεις. Ο δεύτερος αφοσιωμένος στον αγώνα της επιβίωσης είναι δύσκολο να επιβουλεύεται και να αμφισβητεί τους κυβερνώντες απατεώνες. Η πρόοδος έρχεται συνήθως από την πρώτη κατηγορία πολιτών και όχι από τους βασανισμένους. Δεν είναι τυχαίο που στα χρόνια των μνημονίων δέχτηκαν τα περισσότερα πλήγματα οι μεσοαστοί. Αυτοί αποτελούν το ενδιάμεσο σκαλοπάτι από το ένα ακρο βιοτικού επιπέδου στο άλλο. Αυτούς συνήθως σε ακραία καθεστώτα είναι που κοιτούν να εξαντλήσουν πρώτους. Οι τρέχοντες κυβερνώντες με την καθεστωτική τους νοοτροπία δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν εξαίρεση. Είναι μια από τις κακές πλευρές της Αριστεράς και ο λόγος που αδυνατεί να κατανοήσει πως για να διανέμεται πλούτος πρέπει πρώτα από όλα να παράγεται. Αυτό δυστυχώς για την αριστερά δεν μπορεί να γίνει δίχως την διαχείριση των πολλών ή την εκμετάλλευση τους (αν θες πες το κι έτσι...) από τους λίγους. Φαντάσου ένα στρατό με περισσότερους αξιωματικούς από φαντάρους. Πόσο ικανός θα ήταν να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του; Ελπίζω να μην ακούγομαι φασίστας γιατί δεν νιώθω έτσι. Αντίθετα κάποιες από τις αξίες της αριστεράς θεωρώ πως πρέπει όλοι να τις ενστερνιστούν και δίχως άλλο... Αλλά αυτές δυστυχώς δεν είναι αρκετές για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα...
^Α-ΨΟ-ΓΟΣ
Παρτε τα παραπανω μερικοι, να τα διαβαζετε 2-3 φορες πριν κοιμηθειτε, μπας και καταλαβετε πως λειτουργει ορθα και επιτυχημενα ο κοσμος. Ξερω ξερω, εκτος απο μια χωρα της υφηλιου, για 70 χρονια .
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Το ζήτημα δεν είναι πως θα εξαθλιώσουμε τους λίγους μικρομεσαίους που έχουν απομείνει, αλλά πως θα ανεβάσουμε εκείνους που είναι χαμηλά. ...
^Α-ΨΟ-ΓΟΣ
Αμα το γραφει ο SPI_duster είναι καλο. (Και εννοείται πως συμφωνω και εγω, ο εξαθλιωμενος). Αμα το λεει η Γιαμαλη (το ιδιο νοημα εχει ο,τι λεει) σε ενοχλεί...
Περα από τις ιδεολογικες διαφορες, όταν καποιος εχει σωρευσει παντος ειδους οφειλες στο δημοσιο λογω της κρισης, ναι, να κατανοησει το πρόβλημα καποιου ο οποιος φορολογείται δυσαναλογοτατα αλλα:
Αν αυτος ο καποιος αν μπορει ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΒΕΙ, να πληρωνει τις υποχρεώσεις του ακομα σε ικανοποιητικο βαθμο και ταυτοχρονα να ζει καλυτερα από το μεσο ορο των συμπολιτών του οι οποιοι κοβουν όχι απλα πχ το καινουργιο αυτοκινητο αλλα αυτονόητες δαπανες της καθημερινότητας τοτε να καταλαβει ότι είναι φωνη βοωντος εν τη ερημω. Τοσο απλα.Ποσο μαλλον όταν η συντριπτικη πλειοψηφια οσων 'αντεχουν ακομα', στηριζουν (βλακωδώς και ανερυθρίαστα) εκεινους που εφεραν αυτή την κατασταση από την οποια δεν θα βγουμε ποτε και με κανενα τελικα οσο διατηρούνται οι βασικοι παρονομαστες. Άλλο μπλα-μπλα δε χρειαζεται. Ηρθε το καλοκαιρι, μπανια του λαου κιετς...
15/6 το Συνταγμα σας περιμενει, Για να δουμε, αβγατισατε καθολου με σταθερα διψηφια διαφορα;
-
Δεν πληρώνω...Δεν πληρώνω...
Όλοι οι επιστήμονες εμπαναστάτες στην Ριζοσπαστική Αριστερά έχουν μαζευτεί...Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: Βάζουμε τώρα διόδια στην Εγνατία αλλά θα τα ξηλώσουμε αργότερα
Μνημονιακή υποχρέωση να το κάνουμε τώρα - Θα τα βγάλουμε όταν γίνει αναλογικό το σύστημα λέει ο βουλευτής Καβάλας Μορφίδης
Αν η Αυτοδιοίκηση και οι πολίτες της Καβάλας έφτιαχναν ένα νέο κίνημα «Δεν πληρώνω» σε αντίδραση για τα νέα διόδια που πρόκειται να εγκατασταθούν στην Εγνατία Οδό, ο Κώστας Μορφίδης θα ήταν «μαζί τους!».Αυτό ανέφερε το πρωί της Τετάρτης 7 Ιουνίου 2017 ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ όπου αναφέρθηκε και στη συνάντηση που είχαν οι τοπικοί βουλευτές με τον Χρήστο Σπίρτζη την Τρίτη στη Βουλή.
Ο βουλευτής είπε ότι «είναι μνημονιακή υποχρέωση η εγκατάσταση των νέων μετωπικών σταθμών», οπότε αυτοί θα εγκατασταθούν σε αυτήν τη φάση, με την προϋπόθεση ότι θα «ξηλωθούν» μόλις μπει σε λειτουργία το αναλογικό σύστημα!
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: Θα τα φτιάξουμε τώρα τα διόδια αλλά θα ξηλωθούν όταν...
Θα τα φτιάξουμε τώρα αλλά θα ξηλωθούν μόλις μπει το αναλογικό σύστημα λέει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Μορφίδης για τα διόδια στην Εγνατία.http://www.protothema.gr/politics/artic ... o-sustima/
-
Ο χρήστης johanndelta έγραψε:
Το ζήτημα δεν είναι πως θα εξαθλιώσουμε τους λίγους μικρομεσαίους που έχουν απομείνει, αλλά πως θα ανεβάσουμε εκείνους που είναι χαμηλά. ...
^Α-ΨΟ-ΓΟΣ
Αμα το γραφει ο SPI_duster είναι καλο. (Και εννοείται πως συμφωνω και εγω, ο εξαθλιωμενος). Αμα το λεει η Γιαμαλη (το ιδιο νοημα εχει ο,τι λεει) σε ενοχλεί...
Περα από τις ιδεολογικες διαφορες, όταν καποιος εχει σωρευσει παντος ειδους οφειλες στο δημοσιο λογω της κρισης, ναι, να κατανοησει το πρόβλημα καποιου ο οποιος φορολογείται δυσαναλογοτατα αλλα:
Αν αυτος ο καποιος αν μπορει ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΒΕΙ, να πληρωνει τις υποχρεώσεις του ακομα σε ικανοποιητικο βαθμο και ταυτοχρονα να ζει καλυτερα από το μεσο ορο των συμπολιτών του οι οποιοι κοβουν όχι απλα πχ το καινουργιο αυτοκινητο αλλα αυτονόητες δαπανες της καθημερινότητας τοτε να καταλαβει ότι είναι φωνη βοωντος εν τη ερημω. Τοσο απλα.Ποσο μαλλον όταν η συντριπτικη πλειοψηφια οσων 'αντεχουν ακομα', στηριζουν (βλακωδώς και ανερυθρίαστα) εκεινους που εφεραν αυτή την κατασταση από την οποια δεν θα βγουμε ποτε και με κανενα τελικα οσο διατηρούνται οι βασικοι παρονομαστες. Άλλο μπλα-μπλα δε χρειαζεται. Ηρθε το καλοκαιρι, μπανια του λαου κιετς...
15/6 το Συνταγμα σας περιμενει, Για να δουμε, αβγατισατε καθολου με σταθερα διψηφια διαφορα;
Yani,
ενεφανίσθεις τέκνον...
Η οποία εμφάνισις, θα δράσει ενωτικώς... δια τους αποδέλοιπους...
Φυσικά αναφορές σε γιαμαλή και λοιπούς συριξέους, προσδιορίζουν το post σου ως βιαστικό, πρόχειρο και γενικότερα όχι του αναστήματος του ανδρός ντέλτα...
Ο σπύρος, απλά δικαιούται να ομιλεί, η άχρηστη δεν..
Κάποτε τα είχα με γκομενάκιον διαθέτοντα εξαίρετον δακτύλιον... Οταν έκαμα χρήση (του δακτυλίου και άλλων πραγμάτων), παρήγαγε κάτι ακατανόητας φράσεις, κάτι σε κε-βα-ζο-δι... Δεν την δικαίωνε τούτο να ομιλεί ως καθηγήτια βυζαντινής μουσικής.
Επίσης έχεις παραξηγήσει το πρόβλημα καλέ μου φίλε...
Το πρόβλημα 'αυτών που αντέχουν ακόμη' είναι ότι 'δεν μπορούν να αντέξουν άλλο' και ότι η ατέρμονη συριζοσύνη, καπιταλιστικής αριστεράς με πλεξούδες τασίας, γεμιστά και εγκεφαλογκασμά οδηγεί σε απόλυτα αδιέξοδα...
Ξέρεις, όταν ρουφάς τη δυνατότητα κατανάλωσης αλλά κυρίως επανεπένδυσης, οδηγεί εις κελίον του excel με format 'θα πάρετε τα αρχίδια μου'.
Επίσης, είναι σαφώς κατάντια να επιλέγεις 'πρηγούμενους' - σκέψου όμως πως και από ποιούς ήρθε ως αναγκαία κα ικανή συνθήκη η αυτή κατάντια...
Τουλάχιστον ο ζεύς, αν και έχει ένα βλέμμα κατανοήσεως της ζάλης εξουσίας των ροζσερβιετούληδων, δεν μπορεί να κριθεί καθώς δεν έλαβον τη εντολήν.... Τούτοι, έλαβον εντολή, ημείς ελάβαμε τον μ-πέον...
Και δεν ερυθριάζουν παρά μόνο στας αφίσας... -
OXI ΑΛΛΟ ΣΥΡΙΖΑΑΑΑΑΑ!!!!http://www.tanea.gr/news/greece/article ... aa-tsmede/
ΒTW τι survivor και , μολις παρακολουθησα κοινη εκπομπή μπουμπουκου με (lo)zer! Αρχαιολαγνεια με κινητα αντίστοιχης τεχνολογιας! Προταση: Ενσωματωση Μοιραρακη και Κολαγονου με γενικο συντονιστη Σιχαμενιο. Μιλαμε για ΤΟ πανοραμα...
Η οποία επίσης τέκνον μου προβλέπει απώλεια των ήδη πλερωμένων εφαπαξ και επικουρικού...
Αλλωστε, τα νομολάγνα τζιμάνια καθυστερούν δια αυτόν ακριβώς τον λόγον: συνταγματικόν κόλλημα...
Εις τον νήμα που παραθέτετε, περικαλώ αναγνώστε το γ (ίσως όσι τυχαίως επιλεγμένο ως α/α παραγράφου...) -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Βέβαια φίλε Νίκ να μη ξεχνούμε πως αν πέσει το κτήριο, τον μηχανικό θα ψάξουν και όχι τον μπετατζή.
Για να σοβαρευτώ όμως λίγο, θα πρέπει όλοι να κατανοήσουν πως τα άκρα μόνο τους λίγους εξυπηρετούν. Σε ένα ακραίο φιλελεύθερο καπιταλιστικό σύστημα οι λίγοι πλούσιοι καταδυναστεύουν τους πολλούς φτωχότερους και απομυζούν τους κόπους τους αφήνοντας τους μόνο την αγωνία της επιβίωσης. Από την άλλη στον υπαρκτό σοσιαλισμό οι κάτοχοι υψηλών θέσεων στο κόμμα ήταν και αυτοί που λειτούργησαν σαν υποκατάστατα των κεφαλαιοκρατών. Αυτοί οδήγησαν τις κοινωνίες τους σε απίστευτες καταστάσεις όπου η ανθρώπινη αξία ήταν η ελάχιστη μπρος στο κοινωνικό σύνολο. Γνωρίζοντας δε ότι δεν μπορείς ένα πυρηνικό φυσικό να τον κρατάς εσαεί στο ίδιο οικοδομικό μπλοκ με έναν λιμενεργάτη είχαν προχωρήσει στην δημιουργία ενός απίστευτου δικτύου ρουφιάνων που καταδυνάστευε κυρίως όλους εκείνους που λόγω δυνατοτήτων ξεχώριζαν από τους πολλούς σαν τις μύγες μεσ' το γάλα. Όλα αυτά είναι ιστορικά καταγεγραμμένα. Τώρα για να γυρίσουμε στα δικά μας... Δηλωμένα θα έχουν μείνει περί τα 100000 μπλοκάκια που κατά ληστρικό τρόπο θα τους παίρνουν το 80% των εσόδων τους. Αλλοι τόσοι είναι και οι εργαζόμενοι στον ΙΤ με μεικτά άνω των 3000 ευρώ μηνιαίως και στους οποίους εφαρμόζονται ανάλογες πρακτικές κρατήσεων κλπ. Αλήθεια απορώ που βρίσκονται συμπολίτες μας που επιχειρηματολογούν στην λογική 'Καλά τους κάνει...'. Το ζήτημα δεν είναι πως θα εξαθλιώσουμε τους λίγους μικρομεσαίους που έχουν απομείνει, αλλά πως θα ανεβάσουμε εκείνους που είναι χαμηλά. Ο τρόπος δεν πρέπει να είναι πάντως της λογικής 'το επίσημο κράτος να μου κλέβει τον ιδρώτα μου και να με έχουν στην μπούκα και όλοι οι υπόλοιποι που υποτίθεται βοηθιούνται από την ληστεία σε βάρος μου'.Φίλε Δία εξυπνος καθώς είσαι καταλαβαίνεις ότι η λέξη ιδρώτας αποκτά μεταφορική έννοια όταν μιλάμε για τον κόπο του εργαζόμενου είτε φτιάχνει ένα κέικ ή μετέχει στην κατασκευή ενός αυτοκινήτου. Ο κόπος και η προσπάθεια κάθε ανθρώπου... αρκεί να σέβεται τον συνάνθρωπο είναι κατ' εμένα απόλυτα σεβαστά. Παρόλα ταύτα υπακούν σε μια κλίμακα αξιολόγησης. Συνέπεια αυτού είναι να αποτιμώνται και διαφορετικά. Ο κάθε άνθρωπος στην αρχή επιζητά την αναγνώριση στο κοντινό του περιβάλλον. Στη συνέχεια στην εκπαίδευση και στον αθλητισμό επιζητά εκτός της αναγνώρισης και την διάκριση. Στην πορεία ζητά και υλικά οφέλη για λόγους επιβίωσης και απόλαυσης πέραν των προαναφερθέντων αξιών. Είναι όλα αυτά ένα σύνολο από κίνητρα να προχωρεί και να προοδεύει. Άλλος σταματά στην αρχή, άλλος στην μέση ενώ κάποιοι ελάχιστοι φτάνουν να πετύχουν πολύ περισσότερα από τους πολλούς. Όσο υπάρχει ο άνθρωπος και η θέληση του για βελτίωση, συστήματα και πρακτικές που τον φρενάρουν ή σφετερίζονται τους καρπούς των προσπαθειών του θα έχουν την ίδια κατάληξη. Τα σκουπίδια. Το πλεονέκτημα ενός ευκατάστατου από έναν δυστυχή φτωχό πολίτη είναι πως έχει την ευκαιρία να μπορεί να σκέφτεται πιο ανοικτά και να αντιμετωπίζει με λιγότερα εμπόδια τις προκλήσεις. Ο δεύτερος αφοσιωμένος στον αγώνα της επιβίωσης είναι δύσκολο να επιβουλεύεται και να αμφισβητεί τους κυβερνώντες απατεώνες. Η πρόοδος έρχεται συνήθως από την πρώτη κατηγορία πολιτών και όχι από τους βασανισμένους. Δεν είναι τυχαίο που στα χρόνια των μνημονίων δέχτηκαν τα περισσότερα πλήγματα οι μεσοαστοί. Αυτοί αποτελούν το ενδιάμεσο σκαλοπάτι από το ένα ακρο βιοτικού επιπέδου στο άλλο. Αυτούς συνήθως σε ακραία καθεστώτα είναι που κοιτούν να εξαντλήσουν πρώτους. Οι τρέχοντες κυβερνώντες με την καθεστωτική τους νοοτροπία δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν εξαίρεση. Είναι μια από τις κακές πλευρές της Αριστεράς και ο λόγος που αδυνατεί να κατανοήσει πως για να διανέμεται πλούτος πρέπει πρώτα από όλα να παράγεται. Αυτό δυστυχώς για την αριστερά δεν μπορεί να γίνει δίχως την διαχείριση των πολλών ή την εκμετάλλευση τους (αν θες πες το κι έτσι...) από τους λίγους. Φαντάσου ένα στρατό με περισσότερους αξιωματικούς από φαντάρους. Πόσο ικανός θα ήταν να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του; Ελπίζω να μην ακούγομαι φασίστας γιατί δεν νιώθω έτσι. Αντίθετα κάποιες από τις αξίες της αριστεράς θεωρώ πως πρέπει όλοι να τις ενστερνιστούν και δίχως άλλο... Αλλά αυτές δυστυχώς δεν είναι αρκετές για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα...
^Α-ΨΟ-ΓΟΣ
Παρτε τα παραπανω μερικοι, να τα διαβαζετε 2-3 φορες πριν κοιμηθειτε, μπας και καταλαβετε πως λειτουργει ορθα και επιτυχημενα ο κοσμος. Ξερω ξερω, εκτος απο μια χωρα της υφηλιου, για 70 χρονια .
Έχουμε πολύ διαφορετική άποψη για το είναι πετυχημένο και ορθό τότε. Πάντως όχι ένα σύστημα όπου ανοίγει συνέχεια η ψαλίδα της ανισότητα μεταξύ πλούσιων και φτωχών και που το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού κατέχει τον ίδιο πλούτο με το υπόλοιπο 99% συνδυαστικά. http://www.bbc.com/news/business-35339475
-
Καλην εσπεραν αιλουροϊδες:
βαριέμαι σφορδα να γραφω ωσαν τον Βιζυηνο βραδινιατικα οποτε εν ταχει:
Δεν γραφω προχειρα. Σχολιασα κατι συγκεκριμενο. Σπυρος και Γιαμαλη με διαφορετικο τροπο εκφραζουν το ιδιο πραγμα.
Τωρα λοιπον, μετα από τοσο πανηγυρι για κάθε φορα που κοβοταν μια συνταξη/μισθος, ε ηρθε η ωρα να πληρωσουν και οι 'αριστοι'. Ετσι είναι αυτά, δυστυχως.
Τοσο καιρο φωνάζαμε και εμεις 'ότι δεν αντεχουμε άλλο', αλλα εισπραταμε από αδιαφορια μεχρι χαιρεκακια. (εδώ μεσα, και γενικα).
Επισης το 'δεν αντεχουμε άλλο' είναι σχετικο. Γιατι πχ οσοι οντως δεν αντεχουν άλλο εδώ και καιρο εχουν και κατι χρεη ΝΑΑΑΑΑ περαν των μειωσεων. Τουναντιον οι αριστοι πασης φυσεως την εβγαζαν σχετικα στον αφρο (μεχρι που ηρθε ο ΕΝΦΙΑ) ή τωρα φοβούνται μην περιελθουν στην κατασταση των υπολοιπων και εχουν γεμισει καλτσα χριστουγεννιατικη με τους κομμουνισται -της τσουσουνας-.
Όταν λοιπον ξαναρθει η ΝΔουλα της καρδιας τους και εφαρμοστει ο νομος κατά γραμμα σε ο,τι αφορα κατασχεσεις/πλειστηριασμούς μιας και εχει προ πολλου τελειωσει το ρευστο, θα καταλαβουν τι εστι βερυκοκο.FR: Mε γεια το Ιbiza.
Να θυμασαι ότι για παρα μα παρα πολύ κοσμο οι λεξεις 'καινουργιο αυτοκινητο' είναι κατι που ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να προφερθει από το μακρινο 2008... (λαϊκιστης παλι)ΥΓ: Στη θεση σου παντως θα επαιρνα ΑΣΥΖΗΤΗΤΙ το leon cupra. Κάθε αυτοκινητοφιλος δεν πρεπει να φυγει απ' αυτη τη ζωη μη νιώθοντας πως είναι να εχεις 300 αλογα μαμα κατω από το καπο και αυτά [moiraraki mode=ON] ΜΟΝΟ ΜΕ 27.750!
-
Βασικά, κοίτα τι περίεργο πράγμα είναι ο καπιταλισμός.
Ρισκάρεις, παίρνεις δάνειο, ξεπληρώνεις με το καλό, σου μένει η περιουσία, είσαι ο μάγκας, ο νοικοκύρης που δούλεψες και μόχθησες και έφτιαξες και, και, και...
Ρισκάρεις, παίρνεις δάνειο, δεν ξεπληρώνεις για τον α ή β λόγο (κανείς μα κανείς δεν σου εγγυάται ότι μέσα σε 25-30 χρόνια αποπληρωμής όλα θα πηγαίνουν πρίμα), φταίει η κακούργα η κενωνία...
Δεν παίρνεις δάνειο, δεν ρισκάρεις, ε τι να κάνουμε, αυτή την δύσκολη εποχή άμα λάχει να πληρώσεις και για αυτούς που ατύχησαν...
Μία μου γνωστή πήρε δάνειο και έχτισε 3όροφο (να έχει και ένα διαμερισματάκι και μαγαζί να νοικιάζει), δεν την έφτανε ένας όροφος, τώρα καταριέται τα κακά μνημόνια γιατί βλέπεις όταν πήρε το δάνειο κάπου μάλλον υπήρχε ρήτρα ότι θα το ξεπληρώσει σίγουρα...
Έτερη γνωστή ήταν κορόιδο και δεν γνώριζε την ύπαρξη αυτής της ρήτρας, οπότε δεν πήρε δάνειο και έμεινε στο νοίκι. Αλλά πρέπει να πληρώνει μάλλον τα σπασμένα της πρώτης...
Καπιταλισμός κύριοι που κατά τους μαρξιστές το άτομο είναι 'υπεύθυνο' (=λαμόγιο και εκμεταλλευτής) για τον πλούτο που απέκτησε αλλά πάντα είναι ανεύθυνο για την όποια 'κακομοιριά' του.
Α, και να μην ξεχνάμε, η συζήτηση ξεκίνησε από το 'όριο του πλούτου' που έθεσε ο γάτος και που η καλή μας κυβέρνηση το έχει θέσει κάπου στις 30000. Διότι 'αν αυτή την εποχή βγάζεις τόσα, είσαι καλά...'. Επ' αυτού συμφωνεί και ο REAL o οποίος όμως κατά τα άλλα δεν δέχεται ότι η κυβέρνηση αυτή είναι αριστερή. Και για αυτό αποτυγχάνει. Διότι ή παπάς-παπάς ή ζευγάς-ζευγάς. Μνημόνια και τέτοιες κουτοπόνηρες τακτικές σε μια χώρα που διψάει για επενδύσεις δεν πάνε μαζί.
-
Ο χρήστης fiverg έγραψε:
Βασικά, κοίτα τι περίεργο πράγμα είναι ο καπιταλισμός.Ρισκάρεις, παίρνεις δάνειο, ξεπληρώνεις με το καλό, σου μένει η περιουσία, είσαι ο μάγκας, ο νοικοκύρης που δούλεψες και μόχθησες και έφτιαξες και, και, και...
Ρισκάρεις, παίρνεις δάνειο, δεν ξεπληρώνεις για τον α ή β λόγο (κανείς μα κανείς δεν σου εγγυάται ότι μέσα σε 25-30 χρόνια αποπληρωμής όλα θα πηγαίνουν πρίμα), φταίει η κακούργα η κενωνία...
Δεν παίρνεις δάνειο, δεν ρισκάρεις, ε τι να κάνουμε, αυτή την δύσκολη εποχή άμα λάχει να πληρώσεις και για αυτούς που ατύχησαν...
Μία μου γνωστή πήρε δάνειο και έχτισε 3όροφο (να έχει και ένα διαμερισματάκι και μαγαζί να νοικιάζει), δεν την έφτανε ένας όροφος, τώρα καταριέται τα κακά μνημόνια γιατί βλέπεις όταν πήρε το δάνειο κάπου μάλλον υπήρχε ρήτρα ότι θα το ξεπληρώσει σίγουρα...
Έτερη γνωστή ήταν κορόιδο και δεν γνώριζε την ύπαρξη αυτής της ρήτρας, οπότε δεν πήρε δάνειο και έμεινε στο νοίκι. Αλλά πρέπει να πληρώνει μάλλον τα σπασμένα της πρώτης...
Καπιταλισμός κύριοι που κατά τους μαρξιστές το άτομο είναι 'υπεύθυνο' (=λαμόγιο και εκμεταλλευτής) για τον πλούτο που απέκτησε αλλά πάντα είναι ανεύθυνο για την όποια 'κακομοιριά' του.
Α, και να μην ξεχνάμε, η συζήτηση ξεκίνησε από το 'όριο του πλούτου' που έθεσε ο γάτος και που η καλή μας κυβέρνηση το έχει θέσει κάπου στις 30000. Διότι 'αν αυτή την εποχή βγάζεις τόσα, είσαι καλά...'. Επ' αυτού συμφωνεί και ο REAL o οποίος όμως κατά τα άλλα δεν δέχεται ότι η κυβέρνηση αυτή είναι αριστερή. Και για αυτό αποτυγχάνει. Διότι ή παπάς-παπάς ή ζευγάς-ζευγάς. Μνημόνια και τέτοιες κουτοπόνηρες τακτικές σε μια χώρα που διψάει για επενδύσεις δεν πάνε μαζί.
Κάθομαι και απολαμβάνω αυτά που γράφονται
Τα πράγματα είναι ακριβώς έτσι...Τρανό παράδειγμα
Αν αυτος ο καποιος αν μπορει ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΒΕΙ, να πληρωνει τις υποχρεώσεις του ακομα σε ικανοποιητικο βαθμο και ταυτοχρονα να ζει καλυτερα από το μεσο ορο των συμπολιτών του οι οποιοι κοβουν όχι απλα πχ το καινουργιο αυτοκινητο αλλα αυτονόητες δαπανες της καθημερινότητας τοτε να καταλαβει ότι είναι φωνη βοωντος εν τη ερημω. Τοσο απλα.Λογική johan...όποιος δεν έκανε ανοίγματα μεγάλα, πχ gatoz που ενώ μπορούσε να χώσει χρήμα να πάρει σπιταρόνα όπως είπε πριν λίγα post, αλλά προτίμησε να είναι συνετός να μένει στα 80m2(ίσως με ενοίκιο) και να βάλει χρήμα στην δουλειά του ή στην άκρη, αφού δεν χρωστάει δεν δικαιούται να μιλάει...
Γιόχαν που κατά δήλωσή του άφησε απλήρωτες υποχρεώσεις σε εφορία-ταμεία για να ξεπληρώνει τα δάνεια των σπιτιών του, δικαιούται να μιλάει και είναι το απόλυτο θύμα των μνημονίων.Τοσο καιρο φωνάζαμε και εμεις 'ότι δεν αντεχουμε άλλο', αλλα εισπραταμε από αδιαφορια μεχρι χαιρεκακια. (εδώ μεσα, και γενικα).
Εδώ μέσα είμαστε χαιρέκακοι, ο johan ο μεγαλόψυχος γράφει παραπάνω '' τοτε να καταλαβει ότι είναι φωνη βοωντος εν τη ερημω. Τοσο απλα.''
Όταν λοιπον ξαναρθει η ΝΔουλα της καρδιας τους και εφαρμοστει ο νομος κατά γραμμα σε ο,τι αφορα κατασχεσεις/πλειστηριασμούς μιας και εχει προ πολλου τελειωσει το ρευστο, θα καταλαβουν τι εστι βερυκοκο.
Μιλάμε για απίθανα πράγματα...
Εγώ ξέρω ότι μέχρι το 1-1-2015 υπήρχε το πάγωμα των πλειστηριασμών 1ης κατοικίας από την κακή Ν.Δ και το κακό ΠΑΣΟΚ, νομίζω η Κατσέλη το είχε φέρει ως νόμο επί ΓΑΠ. Αυτό διήρκησε 5 χρόνια σχεδόν...
Αυτοί που φτάσανε από το κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη και θα πάνε την ιστορία σε πλειστηριασμό με 3 κλικ online, νομίζω είναι άλλοι.
Αλλά ξέχασα, η ΝΔ θα φταίει και τότε... -
Βρε τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει... Ποια καθεστώτα άραγε;
http://www.liberal.gr/forum/sxoliasmos_ ... riko_.html
Διότι κύριοι, αν όντως δεν σας αρέσει 'το όριο πλούτου' στις 30000, ποιος θα μείνει εδώ να πληρώνει την σύνταξη του Καζάκου;
Πήγε να το κάνει με την έξοδο από την Σέγκεν, δεν του έκατσε ('μικρό το κακό αν βγούμε λέω εγώ' έλεγε ο Αλεξούκος, αλλά ο ανεπάγγελτος νομίζει ότι όλοι βγαίνουν για αναψυχή στο εξωτερικό ενώ πολλοί τρώνε την μισή τους ζωή στα αεροπλάνα για να φέρουν λίγο συνάλλαγμα εδώ μέσα...). Οπότε θα σου βγάλει το λάδι διά της πλαγίας...
Αλλά δεν έχουμε αριστερή κυβέρνηση...
-
^Α-ΨΟ-ΓΟΣ
Δεν γραφω προχειρα. Σχολιασα κατι συγκεκριμενο. Σπυρος και Γιαμαλη με διαφορετικο τροπο εκφραζουν το ιδιο πραγμα.
Γιαννο μ', μη τσαντιστεις, αλλα αν θεωρεις οτι αυτο που λεει ο SPIduster ειναι το ιδιο με αυτο που ελεγε η Γιαμαλη 'μη ζητατε απο τους ΔΥ να παιρνουν 800 αλλα να απαιτησετε απο τους εργοδοτες σας να παρετε και εσεις 1500', τοτε εισαι ή τοσο χαζος, ή τοσο οπαδος οσο η Γιαμαλη. Τοσο πληρωμενος οσο το ξεγανωτο πατσαβουρι που λεει τετοιες Μιντλετονς, δεν νομιζω να εισαι. Αντε πια...
Και το 'να παιρνουν και οι ΔΥ 800' δεν ειναι επειδη θελουμε το κακο τους, αλλα ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ. ΣΤΗ ΔΙΚΙΑ μας τσεπη κανουν κουμαντο οι ΔΥ που τα απαιτουν αυτα.
Αν αυτος ο καποιος αν μπορει ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΒΕΙ, να πληρωνει τις υποχρεώσεις του ακομα σε ικανοποιητικο βαθμο και ταυτοχρονα να ζει καλυτερα από το μεσο ορο των συμπολιτών του οι οποιοι κοβουν όχι απλα πχ το καινουργιο αυτοκινητο αλλα αυτονόητες δαπανες της καθημερινότητας τοτε να καταλαβει ότι είναι φωνη βοωντος εν τη ερημω. Τοσο απλα.Ε μα δεν ειναι ετσι 'τοσο απλα', γιατι οι πρωτοι δεν ειναι οτι αδιαφορουν για τους δευτερους, αλλα απαιτουν να συνεχιζουν οι δευτεροι να πληρωνουν για τους παντες ΕΝΩ εχουν συμμορφωθει εως τωρα με τις υποχρεωσεις τους. Και αυτο το ονομαζουν 'κοινωνικα δικαιο'. Δεν πειραζει, θα παρουν τα @@ μου και μετα θα κανουν 'επανασταση'. Αντε πια...
Ποσο μαλλον όταν η συντριπτικη πλειοψηφια οσων 'αντεχουν ακομα', στηριζουν (βλακωδώς και ανερυθρίαστα) εκεινους που εφεραν αυτή την κατασταση από την οποια δεν θα βγουμε ποτε και με κανενα τελικα οσο διατηρούνται οι βασικοι παρονομαστες. Άλλο μπλα-μπλα δε χρειαζεται. Ηρθε το καλοκαιρι, μπανια του λαου κιετς...
Αυτο, δεν ξερω σε ποιον αναφερεται, παντως αποκλειεται σε μενα.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Έχουμε πολύ διαφορετική άποψη για το είναι πετυχημένο και ορθό τότε. Πάντως όχι ένα σύστημα όπου ανοίγει συνέχεια η ψαλίδα της ανισότητα μεταξύ πλούσιων και φτωχών και που το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού κατέχει τον ίδιο πλούτο με το υπόλοιπο 99% συνδυαστικά. http://www.bbc.com/news/business-35339475
α) δεν ειναι 'αποψη' ρε ανθρωπε, ειναι απλη λογικη και απλη κατανοηση της φυσης του ανθρωπου: για να χωσει καποιος το κοπο/χρονο/χρημα/ρισκο/θυσιες/αναληψη ευθυνων που απαιτουνται για να γινει ενας επιτυχημενος επιστημονας/επιχειρηματιας/αθλητης/καλλιτεχνης, ΘΑ θελει και τις αντιστοιχες ανταμοιβες ΩΣΤΕ να μπορει και αυτος να χαιρεται περισσοτερα, καλυτερα, ομορφοτερα, πιο ευγευστα 'πραγματα'. Αλλιως ΔΕΝ θα το κανει, θα κατσει και αυτος να γινει μπετατζης.
Τα μεταλια και παρασημα δεν παιζουν πια ως 'ανταμοιβη'. Και οταν/εκει που επαιζαν, ηταν γιατι οι ανθρωποι δεν ειχαν αλλη επιλογη, τους επιβαλλοταν αυτο το συστημα με το ζορι/ξυλο/φυλακη/εξορια, κρατουνταν με το ζορι στη χωρα και δεν υπηρχε καμμια ενημερωση ή τους πιπιλαγε το μυαλο η κρατικη προπαγανδα. Για αυτο και ΠΑΝΤΟΥ στο κοσμο και στην ιστορια, ΠΟΛΛΟΙ ετρεχαν να φυγουν απο το κομμουνισμο με κινδυνο της ζωης τους, και κανενας δεν ετρεχε να παει στο κομμουνισμο.
β) Ας αφησουμε στην ακρη οτι εκτος απο τον ακρατο και ακραιο καπιταλισμο, και το ακραιο και ακραια φασιστικο καθεστως που λεγεται κομμουνισμος, υπαρχουν και αλλα βηματα ενδιαμεσα. Πρεπει να καταλαβεις το εξης: ο 'παγκοσμιος πλουτος' δεν ειναι κατι πεπερασμενο, οπου το 1% εχει μαζεψει το 50% του αεναα διαθεσιμου πλουτου επειδη το εχει αφαιρεσει απο τους υπολοιπους 99%. Ο πλουτος αυτων των 1% ειναι πλουτος που ΑΥΤΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ, ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΛΩΣ ΤΟΝ ΚΑΤΕΧΟΥΝ*.
Οταν εγω παιρνω $100 σιδερο, γυαλι, πλαστικο, δινω $100 σε μισθους 'συναρμογεων', προγραμματιστων, διαφημιστων και μαρκετιστων, και φτιαχνω ενα κινητο που ο αλλος ειναι διαθεσιμος να αγορασει προς $500, τοτε δημιουργησα $300 πλουτου. Δεν τον αφαιρεσα απο τη τσεπη καποιου αλλου, ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ τον βαζω στη τσεπη μου.
*Εννοειται οτι δεν μιλαμε για λαμογια, κλεφτες κ τσογλανους που εκμεταλλευονται τους συνανθρωπους τους σαν δουλους.
-
Oι περισσότεροι κομμουνιστές και αριστεροί αποτελούν προϊόν πλύσης εγκεφάλου από τους γονείς τους. Το έχω δει ιδίοις όμμασι παλιότερα, και το (ξανα)επιβεβαίωσα πριν μερικές βδομάδες, βλέποντας γνωστό -μέσω του σχολείου των παιδιών- και το θεάρεστο έργο της κατήχησης που έκανε στο μικρό του γιο. Ως εκ τούτου, όντως έχουν εντελώς διαφορετικά κριτήρια για το σωστό/λάθος, καλό/κακό κοκ για τους ανθρώπους και τις κοινωνίες τους.
-
@ερεθισμενο δεξιο αγορι:
Σου εχω γραψει τοσες και τοσες φορες ότι 'ακολουθας με διαφορα φασης'. Και αυτό 'κατά την gatozιον γλωτταν' σε καθιστα 'ιδιαιτέρως ευρυπρωκτον'. Να 'σαι σιγουρος πως αν πχ οι γονεις σου ειχαν συνταξιοδοτηθεί 'ομαλα/προμνημονιακα' με τις αντιστοιχες παροχες/εφαπαξ και ειχαν κρινει ότι μπορουσαν θα ειχαν και αυτοι ένα δανειο με σκοπο να εξασφαλισουν τα παιδια τους κατά τον τροπο που εκεινοι θα οριζαν. Αν η τυχη τους ειχε φερει να κατεχουν οικοπεδο σε τουριστικη (τοτε) περιοχη θα ειχαν κανει ο,τι και οι δικοι μου*. Επισης, άλλο η εφορια/εισφορες μου, άλλο του πατερα μου. Εμενα εκτοξευτηκαν μετα τις φορολογικες αλλαγες στα μνημονια + βεβαια το ξενοίκιασμα του μαγαζιου και δεν μπορω να τις πληρωσω με την δικη μου δουλεια, εκτος βεβαια αν δεν ειχα οικογενεια, δλδ ΖΩΗ**.
Κατά τα αλλα, το δανειο εχει σχεδον τελειωσει αγαπητε. Δεν με απασχολει αυτό πια, οι άλλες οφειλες πιστευω οτι θα ρυθμιστουν καπως. (εξωδικαστικος) Βεβαια δεν σημαινει και πολλα αυτό. Μια ανασχεση είναι ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ Η ΑΛΗΤΙΚΗ ΝΔΟΥΛΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΠΟΤΕ.
Μαθε Ελληνικα. Η καλυτερα, καταλαβε τι γραφει ο άλλος. 'Φωνη βοωντος εν τη ερημω' σημαινει 'φωναζω τσαμπα γιατι δεν με ακουει κανεις'. Δεν υπαρχει χαιρεκακια σε αυτο. Εσυ εξαλλου ελεγες λιγο πριν τις εκλογες του '15 'θα ρθει και η σειρα σου'. Σου ειπα ότι εχει ερθει πολλες φορες. Μοιραια ερχεται και για αλλους. Λυπηρο και τιποτε παραπανω.
Παμε τωρα στους πλειστηριασμούς. Όταν υπογραφτηκε το 3ο μνημονιο, ελεγε ότι το ακατασχετο οριο είναι 1000ευρω και τελος. Αμεσως μετα βγαινει μια εγκύκλιος που ελεγε ότι κατασχεσεις κτλ θα γινουν από τα 70000 ευρω και πανω ανα ΑΦΜ. Αυτή τη στιγμη πλειστηριασμοι για χρεη στο δημοσιο γινονται πανω από τα 300000 ευρω.
Η ΝΔουλα σου μας εχει δειξει ότι ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΟΛΛΗΜΑΤΑ ΓΙ'ΑΥΤΑ. Γι'αυτο λεω ο,τι λεω.Βεβαια δεν περιμενω καμια κατανοηση. Εξαλλου 'εισαι παλι ερεθισμένος'
@φιλελευθερο αγορι
Ελληνικα: Ο SPI και η Γιαμαλη από διαφορετικο δρομο θελουν να πανε στο ιδιο πραγμα: Να μην υπαρχουν τοσοι 'κατω'.
Καταλαβε το. Οσο για την άλλη τρισμεγιστη θεωρια ότι οι ΕΕ-ΙΥ πληρωνουν τον ΔΤ σου εχει απαντησει ο Διας. Οι δανειστες εχουν αυξησει τοσο το λογαριασμο για τους ΕΕ. Το αν το δεχεσαι είναι δικο σου θεμα. Αυτή όμως είναι η πραγματικοτητα. Οι φοροι ανεβηκαν εκθετικα αφου πρωτα ισοπεδωθηκαν οι μισθοι και οι συνταξεις.
Στο τελευταιο απευθύνομαι και σε σενα ( δεν είναι 'ετη φωτος καλυτερα' με ΝΔ; -και εχεις το θρασος να μιλας για τρολ και οπαδιλικια τρομαρα σου- ). Οι 'παραιτηθείτε' είναι ένα ΑΓΝΟ-ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟ κινημα, που θελει να σταματησει τον κατηφορο της χωρας προς τον Κομμουνισμον. Τι, όχι;*χαλαρωσε με τα δανεια για τα σπιτια. Ένα είναι το ρημαδι για ένα ημιτελες -πρωην- φιλετο μετα από 35 χρονια δουλειας, βεβαια ξερω, ΔΕΗτζιδικα, όχι ανθρωπινα . Οσο για τα αλλα (παμπαλαια) σπιτια, μια χαψιά τα κανει η εφορια και με τις τωρινες εμπορικες δεν της φτανουν.
**Τωρα που θα αλλαξεις club, προσεχε γιατι θα εισαι το 50% πια και λογω των καιρων κατά πασα πιθανοτητα θα 'αναγκαστείς' να κανεις λαθη που δεν θα εκανες σε άλλες συνθηκες. -
@φιλελευθερο αγορι
Ελληνικα: Ο SPI και η Γιαμαλη από διαφορετικο δρομο θελουν να πανε στο ιδιο πραγμα: Να μην υπαρχουν τοσοι 'κατω'.
Καταλαβε το. Οσο για την άλλη τρισμεγιστη θεωρια ότι οι ΕΕ-ΙΥ πληρωνουν τον ΔΤ σου εχει απαντησει ο Διας. Οι δανειστες εχουν αυξησει τοσο το λογαριασμο για τους ΕΕ. Το αν το δεχεσαι είναι δικο σου θεμα. Αυτή όμως είναι η πραγματικοτητα. Οι φοροι ανεβηκαν εκθετικα αφου πρωτα ισοπεδωθηκαν οι μισθοι και οι συνταξεις.
Στο τελευταιο απευθύνομαι και σε σενα ( δεν είναι 'ετη φωτος καλυτερα' με ΝΔ; ). Οι 'παραιτηθείτε' είναι ένα ΑΓΝΟ-ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟ κινημα, που θελει να σταματησει τον κατηφορο της χωρας προς τον Κομμουνισμον. Τι, όχι;α) η γιαμαλη τα μονα που ενδιαφερεται και θελει να κανει ειναι 1ον να κανει καλα τη δουλεια της (προπαγανδα, αλλα της πλακας) ΩΣΤΕ να συνεχισει να πληρωνεται (και κανοντας καλα τη δουλεια της, αλλα και κρατωντας οσο γινεται - με τη προπαγανδα - το συριζα στην εξουσια, γιατι αυτος τη πληρωνει), και 2ον να 'βοηθησει' στο να μενουν οι μισθοι των ΔΥ ψηλα ωστε να τον απολαμβανει ΟΤΑΝ θα βολευτει και αυτη.
β) οι ΕΕ και οι επιχειρηματιες πληρωνουν τους ΔΥ, οπως επισης και τους μισθους των ΙΥ που απασχολουν, οι οποιοι με τη σειρα τους πληρωνουν φορους ---> μισθοι ΔΥ. Γιατι αυτοι ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ χρημα. Αν εσυ θες να τσακωθεις με τη πραγματικοτητα, καν'το μονος σου.
γ) οι μισθοι των ΔΥ μπορει να 'ισοπεδωθηκαν' σε σχεση με τα παλαιοτερα επιπεδα, αλλα δεν ειναι ιδιοι με τους μισθους των ΙΥ και ενιοτε δεν ειναι ιδιοι και με τα κερδη των (μικρομεσαιων τουλαχιστων) επιχειρηματιων, για ιδιο κοπο/ικανοτητα/αποτελεσμα. Και οι δανειστες 'εχουν ανεβασει' το λογαριασμο για τους ΕΕ γιατι σου λενε οτι τα λεφτα που θες ελληνικη κυβερνηση μου να πληρωνεις σε κρατικα εξοδα, να τα βρεις μονη σου. Το οποιος επελεξε ποιο δρομο και γιατι, το ξερουμε.
δ) 'ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ, αναμεσα στους δυο, ετη φωτος καλυτερα με ΝΔ'. Μη γραφεις τα μισα απο οσα λεω, γιατι αλλαζειΣ το νοημα και μου βαζειΣ στο πληκτρολογιο πραγματα που δεν εχω γραψει.
ε) οχι δεν ειναι. Κ για αυτο δεν θα με δεις εκει.
-
Στα σοβαρά τώρα πιστεύεις ότι με αυτό που είπε το τσόκαρο η Γιάμαλη εννοούσε το 'να μην υπάρχουν τόσοι κάτω;' Γιατί εγώ κάτι άλλο κατάλαβα. Κάτι σαν
'εγώ αγωνίστηκα(sic) και πήρα με τον κόπο(sic) μου μια κρατική θεσούλα 1500 ευρώ, όποιος είναι μάγκας -αλλά δεν έχει αντίστοιχο δόντι σαν εμένα- ας αγωνιστεί να τα πάρει από τον εργοδότη του'.Η αύξηση των φόρων του Αλέξιου δεν είναι των 'κακών δανειστών', είναι πρωτίστως αποτέλεσμα της αποτυχίας του στο πόσο προβλέπονταν να είναι το ΑΕΠ και πόσο το έφτασε μετά την 'ιμπερίφανι διαμπραγμάτεφσι' του 15 και δευτερευόντως επειδή αποφάσισε να πάρει ένα κάρο μέτρα για να έχει μεγάλο πλεόνασμα (μεγαλύτερο απ' όσο του ζητούσαν) γιατί θεώρησε ότι έτσι θα έχει διαπραγματευτικό πλεονέκτημα.
-
Όπως νομιζεις fiverg, δε θα στο χαλασω. Δοξα τω θεω για κάθε Γιαμαλη υπαρχουν απειρως περισσοτερες εμετικες της αλλης πλευρας που σαφως και αυτές αγωνιστηκαν για να εχουν τις θεσεις που εχουν:
Οσο για το τι εκανε ο Αλεξάκος, ειτε αρεσει ειτε όχι προκαλεσε λιγοτερο σοκ στον μεσο Ελληνα -μην αρχισεις με τα CC παλι γιατι όπως βλέπεις η ζωη συνεχιστηκε ξαναλεω για τον μεσο Ελληνα- απ' ο,τι τα Σαμαζελια. Τωρα βεβαια, εχουμε μπροστα μας το '19, οπου προφανως αν εχουν κλειδωσει δραματικες περικοπες στις συνταξεις θα παιξει η κλασσικη [gatoz mode=ON] οπισθογεμης κινηση των προωρων εκλογων...
-
Ναι, αλλά εγώ δεν είδα κάποια κόμισσα της άλλης πλευράς να μου κουνάει το μ@@νί της στα μούτρα μου και να μου τα λέει αυτά.
Μέσος Έλλην στην αρχή των CC έπρεπε να προσπαθήσει να στείλει έμβασμα στο εξωτερικό για να πληρωθεί μόσχευμα που έπρεπε να έρθει στην ώρα του και χωρίς καθυστέρηση. Εσύ τι λες, επηρεάστηκε η ζωή του ή όχι;
Ο μέσος Έλλην κανένα λόγο δεν είχε να επιβαρυνθεί με νέο μνημόνιο το 15. Την φόλα της μείωσης του ελλείματος την έφαγαν οι προηγούμενοι και τα έκαναν όπως τα έκαναν. Εσύ βέβαια αυτό δεν το λαμβάνεις υπ΄όψιν και θεωρείς το μνημόνιο του Αλέξιου 'το ελαφρύτερο'. Το γιατί όμως έχει υπογράψει 2 'ελαφρά' μνημόνια μέσα σε 2 χρόνια δεν σε πολυαπασχολεί.
Α, επίσης, CC = επιβάρυνση στην μείωση της ανταγωνιστικότητας = έλλειψη επενδύσεων = ανεργία. Αλλά ο μέσος Έλλην δεν επηρεάζεται παρόλα αυτά γιατί 'βρε παιδί μου τόσα λεφτά κάθε εβδομάδα από το ΑΤΜ ποιος έχει να βγάλει;'.
Τέλος, αν περιμένεις ότι η παρεούλα αυτών των φασουλήδων έχει τσίπα για να κάνει πρόωρες εκλογές είσαι γελασμένος. Πρόωρες θα γίνουν αν τυχόν έχει ανακάμψει κάπως δημοσκοπικά, αλλιώς θα πάει μέχρι το τέλος όσες περικοπές και αν γίνουν το 19.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ