-
Δεν είναι θέμα ήρεμης κουβέντας. Είναι θέμα απλής λογικής.
Όλες οι πολιτικές παρατάξεις (που έχουν κοινοβουλευτική παρουσία) έχουν μερίδια ευθύνης για όσα έχουν γίνει στη χώρα αλλά αυτά δεν είναι ίδια για όλους και κυρίως δεν έχουν την ίδια βαρύτητα ανά παράταξη.
Οι ευθύνες βαραίνουν ως επί το πλείστον τα κυβερνητικά κόμματα, τις ηγεσίες τους, τα πολιτικά στελέχη τους και τις μορφές εξουσίας και πολιτικής που άσκησαν. Το ΚΚΕ όπως και να το κάνουμε, είτε απείχε από αυτά (εκτός από μία μικρή περίοδο του 1989) είτε εκφέρει διαφορετικές εντελώς απόψεις. Με γεια του και χαρά του. Αυτά πιστεύει, αυτά υποστηρίζει, αυτά διατυμπανίζει. Νομίζω ότι πρέπει να γίνει σεβαστό.
Το ίδιο όμως να γίνει σεβαστό και για παρατάξεις που ούτε στη βουλή έχουν μπει ποτέ, ούτε έχουν κυβερνήσει, ούτε κατέχουν θέσεις εξουσίας. Απλά πράγματα.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Δεν είναι θέμα ήρεμης κουβέντας. Είναι θέμα απλής λογικής.Η λογική, φίλε Storm, είναι προσόν που πολλοί δεν το έχουν στις μέρες μας.
Ούτε καν την απλή, πόσο μάλλον και για πιο σύνθετα πράγματα.Για τα υπόλοιπα γραφόμενα στο ποστ σου, προφανώς συμφωνώ.
-
Ο χρήστης nickthetrib έγραψε:
Ο Storm, όταν είναι ήρεμος φέρνει γαλήνη και στην υπόλοιπη κουβέντα. Μπράβο Storm
Με τον Storm ακόμα και αν διαφωνείς μπορείς να κάνεις ήρεμη κουβέντα.
Ναι όντως, το έχω διαπιστώσει πολλές φορές. Του αξίζει το μπράβο για αυτό.
Μπράβο και σε σένα γιατί χωρίς μίσος και κολλήματα σε διχαστικές καταστάσεις του παρελθόντος υπάρχει περίπτωση να γίνουμε ένα σωστό κράτος που δεν θα κυριαρχούν τα λαμόγια και οι ρουφιάνοι.
-
-
Ο χρήστης vasvo έγραψε:
Ο Storm, όταν είναι ήρεμος φέρνει γαλήνη και στην υπόλοιπη κουβέντα. Μπράβο Storm
Ναι όντως, το έχω διαπιστώσει πολλές φορές. Του αξίζει το μπράβο για αυτό.
Μπράβο και σε σένα γιατί χωρίς μίσος και κολλήματα σε διχαστικές καταστάσεις του παρελθόντος υπάρχει περίπτωση να γίνουμε ένα σωστό κράτος που δεν θα κυριαρχούν τα λαμόγια και οι ρουφιάνοι.
+1
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
ο ανθρωπος που μου κουναει το δαχτυλο και με κατηγορει για 'μενος εναντια της κοινωνικης δικαιοσυνης' την ιδια στιγμη που μου εχει δηλωσει οτι οποιον δεν γουσταρει το συστημα του θα τον εγκλωβισει εντος χωρας και θα τον καταναγκασει να εργαστει για τις ιδεες του πρωτου, μιλαει για ηρεμη κουβεντα.
ο αλλος, τα παραπανω που λεει ο realzeus τα βαζει μεσα σε αυτο που ονομαζει 'λογικη'.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
α) Μπλα μπλα μπλα... Στην περίπτωση την οποία συζητάμε θα είναι όλα κρατικά. Για ποιόν κόπο του επιχειρηματία μιλάς λοιπόν αφού δεν θα υπάρχουν επιχειρηματίες;
μια ζωη θα ειστε οι γραφικοι του συστηματος (hint: κομματι του συστηματος ειστε)
β) Είναι η νύχτα βαθιά στα βουνά. Κομμάτι του συστήματος ένα Κόμμα που για 50 χρόνια ήταν στην παρανομία και έχει φάει τις εξορίες, τις εκτελέσεις και τους βασανισμούς με την κουτάλα της σούπας! Το ότι τα τελευταία χρόνια νομιμοποιήθηκε είχε να κάνει με τους αγώνες του και με την συμφιλίωση που ήθελε να πετύχει ο Καραμανλής.
γ) Το έχεις δει με τα ματάκια σου ή επειδή έγραψε κάτι ένας Τζήμερος; Που φυσικά είναι πρόκληση να σκίζει αφίσες της ΓΣΕΕ και του ΠΑΜΕ. Αν είχε κάποιο πρόβλημα με τις αφίσες έπρεπε να καλέσει την Αστυνομία. Κι ακόμα αν ισχύει το συγκεκριμένο, είναι διαδεδομένο; Έχεις πάει ποτέ σου σε διαδήλωση (πως και δεν); Είδες ποτέ το μπλοκ του ΠΑΜΕ να σπάει ή να δέρνει; Μήπως είναι το πιο καλά περιφρουρημένο και αυτό που ποτέ δεν ανοίγει μύτη;
δ) @InsaneDriver: Μου άρεσε το 'Ορφανά του Στάλιν'. Από την ίδια σχολή αντικομμουνισμού με τον criuser βγήκες;
α) Συνεχιζεις να κανεις οτι δεν καταλαβαινεις:
ΩΡΑΙΑ, ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΤΕ, ΝΑ ΤΟ ΧΑΙΡΕΣΤΕ. Ειλικρινα το λεω. ΕΓΩ, που εχω πληροφορηση και βλεπω πως ζουν στις διπλανες χωρες (ιντερνετ*) στις οποιες εχω ελευθερας να μπω και να εργαστω (ανοιχτα συνορα με ΕΕ*), και ΔΕΝ γουσταρω το συστημα σου, εχω δικαιωμα να παω να ζησω εκει γιατι προτιμω να ζω καπου οπου θα μπορω να ειμαι πλουσιοτερος ή φτωχοτερος, αναλογα με τις δυναμεις, τις ικανοτητες και τους κοπους μου? Πιστευεις πραγματικα οτι οσοι μπορουν να προσφερουν κατι παραπανω απο το μεσο ορο, θα μεινουν εδω να γινουν εργατες υπερ του κομμουνισμου?
εκτος αν μιλαμε για μπλοκο στη πληροφορηση (*ελεγχομενο ιντερνετ και μμε) και **κλεισιμο συνορων. Πες μας οτι οραματιζεσαι τη Βορεια Κορεα λοιπον, να τελειωνουμε.
β) + ριζοσπαστης, τυποεκδοτικη και 902, απολυμενοι τους, 'εθελοντες' υποαμοιβομενοι εργαζομενοι, μαυρα ταμεια κομματος, και η παπαρηγα να στελνει τη κορη της ΣΤΟ DEREE ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΜΟΥ!!!
(ειπαμε, ιδεολογοι ειμαστε, οχι κοροιδα...)
γ) Απλη ερωτηση: αν αυριο 2-3 του ΠΑΜΕ σκιζουν αφισες της ΧΑ (εννοειται γιατι νοιαζονται για το περιβαλλον, θεος φυλαξοι μη τυχον σκισουν καμμια αφισα επειδη δεν γουσταρουν αυτο που λεει, αφου ειναι 'αντιφασιστες' ) και τους τη πεσουν 10 της ΧΑ και τους σαπισουν στο ξυλο, θα δεχτεις οτι ηταν προκλητικοι οι του ΠΑΜΕ ή θα μας ζαλιζεις με αηδιες τυπου 'δολοφονικη επιθεση εναντια στο εργατικο κινημα, απο φασιστες που μας δερνουν για τις πολιτικες μας αποψεις'?
δ) δεν ειναι αντικομμουνισμος παλικαρι μου, αντι- στη τρελα που πουλατε ειναι. Και στη τσαμπα μαγκια, στα 2 μετρα και σταθμα, στη κουτοπονηρια του 'φασιστας αυτος, αντιφασιστας εγω' κλπ κλπ.
Α, και που'σαι (τριτη φορα):
Να σου πω: επιχειρηση με 5-10 εργαζομενους. Φτιαχνει το προιον 'ταδε' που πουλαει στην εγχωρια αγορα 10 ευρω. Εκμεταλλευση της υπεραξιας του εργαζομενου μπλα μπλα μπλα και αλλα γραφικα.
Ξαφνικα ο εργοδοτης επιχειρηματιας κανει ενα κονε με ενα πελατη στο εξωτερικο, και πουλαει το ιδιο προιον 150ευρω. Γιατι ειναι μαγκας. Γιατι βρηκε κοροιδο να τα δωσει. Γιατι στη ταδε χωρα αυτο που εδω το εχουμε για διακοσμητικο, εκει ειναι ειδος πολυτελειας. Γιατι ΕΤΣΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕ. Τα 140 ποιος πρεπει να τα τσεπωνει? Παλι εκμεταλλευση της υπεραξιας του εργαζομενου? Ποια ειναι η υπεραξια της εργασιας του εργατη, οταν η τιμη ενος προιοντος μπορει να παιζει τοσο πολυ, και μαλιστα λογω προσπαθειας του εργοδοτη?
Και ακομα δεν μου εχεις εξηγησει πως θα ανακαλυψεις οτι εγω που σημερα πχ εγινα καρδιοχειρουργος ΚΑΙ για να χρεωνω 10 χιλιαρικα την επεμβαση, αλλα ετσι σωζω ζωες, αυριο που δεν θα υπαρχει κινητρο δεν θα γινω κατι παραπανω απο χτιστης γιατι δεν θα εχω κανενα κινητρο αρκετα ικανοποιητικο ωστε να χασω τα πρωτα 35 χρονια της ζωης μου μαθαινοντας να κανω το πρωτο.
ΥΓ κοιτα τριγυρω σου. ΤΑ ΠΑΝΤΑ ειναι φτιαγμενα απο ανθρωπους που το εκαναν για να βγαλουν λεφτα.
-
http://www.zougla.gr/politiki/article/ekloges-ean-
«Η αποτυχία των διαπραγματεύσεων μπορεί να οδηγήσει σε εκλογές, αλλά θα καταστραφεί η οικονομία και θα έρθει 4ο μνημόνιο, όπως επιθυμεί η ΝΔ» ρίχνοντας την ευθύνη του αδιεξόδου για ακόμη μια φορά στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.''
Πάλι η Ν.Δ φταίει.
Θα μου πεις τα λέει για να τα ακούνε οι σανοφάγοι.
Αλλά το ίδιο δεν διαβάζουμε και εδώ μέσα συχνά πυκνά; -
Ναι,ενω αν δεν γινουν εκλογες,δεν θα ερθει 4ο μνημονιο και δεν θα καταστραφει οικονομικα η χωρα,οπως δεν καταστραφηκε οταν αυτοι ζητουσαν εκλογες και πηγαμε στο 3ο μνημονιο στα τεσσερα.
Τσιρακι των αμερικανων ο τσιπρας,τσιρακι των γερμανων ο μητσοτακης,ελπιδα μας ,πηδα μας, πηδα μας.
-
Ο χρήστης InsaneDriver έγραψε:
http://www.zougla.gr/politiki/article/ekloges-ean-«Η αποτυχία των διαπραγματεύσεων μπορεί να οδηγήσει σε εκλογές, αλλά θα καταστραφεί η οικονομία και θα έρθει 4ο μνημόνιο, όπως επιθυμεί η ΝΔ» ρίχνοντας την ευθύνη του αδιεξόδου για ακόμη μια φορά στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.''
Πάλι η Ν.Δ φταίει.
Αλλά το ίδιο δεν διαβάζουμε και εδώ μέσα συχνά πυκνά;Θα τα κανει πουτανα παλι ολα με τις ροζ γραμμες (μην διαβασω τιποτα για 'κοκκινες' γραμμες και ξεραθουμε στα γελια, ε?), θα φταινε οι κακοι αναλγητοι και αμετακινητοι (οι δικες τους γραμμες, ενω μας δινουν τα λεφτα τους, πρεπει να ειναι κινητες φαινεται) ξενοι, θα πασαρει τη καυτη πατατα στη ΝΔ και μετα θα κανει γνωστη παντελονατη συριζαικη αντιπολιτευση. Και ξαφνικα θα ξαναεμφανιστουν αγανακτισμενοι πολιτες, παιδακια που πεινανε, απελπισμενοι που αυτοκτονουν, denplironistas που ξαφνικα ξαναθυμουνται οτι τα ΜΜΜ/διοδια/κοκορετσι ειναι κοινωνικα αγαθα κ ως εκ τουτου πρεπει να ειναι τσαμπα, κλπ κλπ κλπ.
-
Ο Mr. Alexis απλά κάνει το αυτονόητο. Προεκλογικές ομιλίες... και θα σερβίρει την καυτή πατάτα στον Mr.Kyriakos ο οποίος με τη σειρά του θα τα κάνει σκ@τά και ο Mr. Alexis θα το παίζει πάλι νέος σωτήρας. Γνωστό το στόρυ...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
http://www.zougla.gr/politiki/article/ekloges-ean-
«Η αποτυχία των διαπραγματεύσεων μπορεί να οδηγήσει σε εκλογές, αλλά θα καταστραφεί η οικονομία και θα έρθει 4ο μνημόνιο, όπως επιθυμεί η ΝΔ» ρίχνοντας την ευθύνη του αδιεξόδου για ακόμη μια φορά στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.''
Πάλι η Ν.Δ φταίει.
Αλλά το ίδιο δεν διαβάζουμε και εδώ μέσα συχνά πυκνά;Θα τα κανει πουτανα παλι ολα με τις ροζ γραμμες (μην διαβασω τιποτα για 'κοκκινες' γραμμες και ξεραθουμε στα γελια, ε?), θα φταινε οι κακοι αναλγητοι και αμετακινητοι (οι δικες τους γραμμες, ενω μας δινουν τα λεφτα τους, πρεπει να ειναι κινητες φαινεται) ξενοι, θα πασαρει τη καυτη πατατα στη ΝΔ και μετα θα κανει γνωστη παντελονατη συριζαικη αντιπολιτευση. Και ξαφνικα θα ξαναεμφανιστουν αγανακτισμενοι πολιτες, παιδακια που πεινανε, απελπισμενοι που αυτοκτονουν, denplironistas που ξαφνικα ξαναθυμουνται οτι τα ΜΜΜ/διοδια/κοκορετσι ειναι κοινωνικα αγαθα κ ως εκ τουτου πρεπει να ειναι τσαμπα, κλπ κλπ κλπ.
ωχ! Το ίδιο έγραψα και εγώ...
-
-
Το έγραψα και στο άλλο thread...τι να πεις....
Και έχεις και το μισότρελο μ@λ@κ@, την υπουργάρα μας, να αποκαλεί 'μ@λ@κες' όσους αποκαλούν δικτάτορα τον Κάστρο.
Πως το λέει το τραγούδι ? 'Να δεις που κάποτε θα μας πούνε και μ@λ@κες'....
Πολύ δεν τράβηξε το αστείο με τους αριστερούς ηλίθιους καραγκιόζηδες ?
-
Δεν είναι αριστεροί... Είναι σαν το βαρέλι φέτα όταν τελειώνει, ο μπακάλης σου βάζει τα τρίματα αν δεν τον κράξεις.
Εμείς ζητήσαμε και πήραμε τα τρίματα.... -
Εγώ πάντως ξεχώρισα το ΚΚΕ που έβγαλε μία ανακοίνωση και δεν εκμεταλλεύτηκε το γεγονός για σόου τύπου 'Ελένης Λουκά'.
Δεν ξέρω αν πήγε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στην Κούβα αλλά νομίζω ότι κράτησε χαμηλούς τόνους και αυτό όσο να'ναι δείχνει κάτι.
-
Κουβα θα γινουμε με τη δραχμη που ερχεται.... .... Ωρε λες..... ....... comadante Tsipras.....
Πως τον λενε τον γιο του ?........ Ernesto ?........ -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Δεν ξέρω αν πήγε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στην Κούβα αλλά νομίζω ότι κράτησε χαμηλούς τόνους και αυτό όσο να'ναι δείχνει κάτι.No money οπότε όχι. Έγραψε ο Κουτσούμπας στο βιβλίο συλλυπητηρίων στην πρεσβεία της Κούβας στην Αθήνα.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Δεν ξέρω αν πήγε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στην Κούβα αλλά νομίζω ότι κράτησε χαμηλούς τόνους και αυτό όσο να'ναι δείχνει κάτι.
Αν και δεν ξέρω σίγουρα, νομίζω ήταν ήδη μια ομάδα του τμήματος Διεθνών Σχέσεων του ΚΚΕ εκεί.
Στο προηγούμενο συνέδριο του ΚΚ Κούβας η κριτική του ΚΚΕ ήταν αυτή που έπρεπε, επισημαίνοντας πολλά.nickthetrib from tapatalk
-
http://www.liberal.gr/arthro/97238/apop ... rikis.html
Και επειδή η πάταξη της διαφθοράς αποτελεί διαρκής δέσμευση και αγώνα της Πρώτης Φοράς Αριστερά
http://www.skai.gr/news/politics/articl ... -tou-2010/''Με τη συγκεκριμένη ρύθμιση επεκτεινόταν ουσιαστικά η άρση του αξιοποίνου και η κατάργηση των πράξεων καταλογισμού και αναγκαστικής είσπραξης που έχουν τυχόν ασκηθεί, για πρόσωπα που διετέλεσαν Διευθύνοντες Σύμβουλοι, Πρόεδροι και μέλη του Δ.Σ. των θυγατρικών του ΕΟΜΜΕΧ ΑΕ και προ της 1/1/2010, ενώ με το νόμο 4223/2013 η απαλλαγή των όποιων ευθυνών ίσχυε από την 1/1/2010 έως τη λύση των εταιριών και το διορισμό των εκκαθαριστών. ''
http://www.zougla.gr/politiki/article/x ... dio-xronia
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ