-
Δεν νομιζω η ιταλια να προσφερεται αυτην την περιοδο για μεταναστευση,τα οικονομικα της ειναι αθλια.
Εξαλλου εμεις σαν λαος παραδοσιακα πηγαιναμε σε αλλες χωρες,αμερικη,γερμανια,αυστραλια,γαλλια,βρετανια. -
Παραδοσιακός;
Sent from Corsair's brick
-
Εσυ τι εισαι;
-
Βλακειες σου ειπαν περι εξωτερικου!
-
Τελικά δεν είπες όμως. Σε ποια χώρα θα ήθελες να ζεις αν δεν είχες συγκεκριμένους λόγους και υποχρεώσεις να σε κρατούν στην Ελλάδα; Σε μια αστική δημοκρατία, (ή κοινοβουλευτική μοναρχία ), όπως είναι όλες ανεξαιρέτως οι εύπορες χώρες της Ευρώπης και Αμερικής, ή σε μια κομουνιστική χώρα όπως η Κούβα, ή η Βόρεια Κορέα , ή έστω στην Μπολιβαριανή δημοκρατία της Βενεζουέλας όπου θα μπορούσες να απολαύσεις όσο latin μπάμπλ μπατ και λαϊκή κυριαρχία λαχταράει η ψυχούλα σου;
-
Δια μη κανείς ρούπι ...
Από έγκυρες πληροφορίες που έχω ...επίκειται η αλλαγή του συμβόλου μας.... από γαλανόλευκη θα κυματίζει ασπρόμαυρη..( @ξμαρρ αβαταρ)...λόγω μαύρου χρυσού σε τρελές ποσότητες....pizzaman said..
-
Σου απάντησε ο REALZEUS βρε Χρήστο Λάππα, γιατί το κουράζεις ντε και καλά με τις Κορέες και τις Κούβες ?
-
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
Εγώ πάντως ευχαρίστως θα έφευγα αν δεν είχα συγκεκριμένους λόγους και υποχρεώσεις...
Και που να πας ρε Αλεξανδρε; Σε οποιαδηποτε προηγμενη υποτιθεται ευρωπ. χωρα αν δεν εισαι μεγαλοστελεχος με 6-7 χιλ€/μηνα τουλαχιστον θα πεινας.
Μιλάς από εμπΥρια τώρα, έτσι;
-
Διαβάζουμε τρομερά πράγματα...
-
Ο χρήστης Adriver έγραψε:
Για τον απλούστατο λόγο ότι εξ' ορισμού η αστική δημοκρατία είναι υπέρ των ισχυρών και όχι του λαού. Τα εξήγησε και ο Red Garland στις προηγούμενες σελίδες.
Έ αφού είναι εξ ορισμού κι αφού συμφωνεί κι ο RG, έτσι θα είναι!
Τελικά έχετε επιχειρήματα υπέρ της άποψης ότι στις αστικές δημοκρατίες έχουμε κυριαρχία του λαού, ή μένετε σε τακτικές εντυπωσιασμού για να καλύψετε την ένδεια επιχειρημάτων;
Ο Χρήστος Λάππας δεν μου απάντησε μια φορά πάντως, εσύ; Θα μας κάνεις την τιμή; -
Ο χρήστης A-Viper7 έγραψε:
Εγώ πάντως ευχαρίστως θα έφευγα αν δεν είχα συγκεκριμένους λόγους και υποχρεώσεις...
Και που να πας ρε Αλεξανδρε; Σε οποιαδηποτε προηγμενη υποτιθεται ευρωπ. χωρα αν δεν εισαι μεγαλοστελεχος με 6-7 χιλ€/μηνα τουλαχιστον θα πεινας.
Μιλάς από εμπΥρια τώρα, έτσι;
Τουλαχιστον
-
Σίγουρα η σύγχρονη αστική δημοκρατία έχει ένα σκασμό προβλήματα, κανείς δε νομίζω να το αρνηθεί αυτό.
Ευτυχώς ή δυστυχώς, είναι ο,τι καλύτερο έχουμε όμως, και κατά τη γνώμη μου η προσπάθεια πρέπει να είναι για ολοένα και μεγαλύτερη συμμετοχικότητα. Διάολε η τεχνολογία πλέον υπάρχει, και μπορεί ο πολίτης να εμπλέκεται ΠΟΛΥ συχνότερα από τις τετραετίες.
-
Τον πολιτη δεν θελου να τον εμπλεκουν πολυ συχνοτερα απο τις τετραετιες ομως. Νιωθει κανεις απο σας πως η χωρα διακυβερναται στο ονομα του και υπερ του;
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Τον πολιτη δεν υελιυν να τον εμπλεκιυν πολυ συχνοτερα απο τις τετραετιες ομως. Νιωθει κανεις απο σας πως η χωρα διακυβερναται στο ονομα του και υπερ του;Αλέξανδρε θεωρείς πως ο περισσότερος κόσμος εδώ στην Ελλάδα, θέλει να εμπλακεί πουθενά πέρα από εκεί που ορίζονται τα στενά ιδιωτικά συμφέροντα ενός εκάστου;
Μάλλον όχι'.
Το έχει πει πολύ ωραία ο Ανδρέας Κάλβος χρόοονια πριν και δεν έχει χάσει ούτε κατ ελάχιστο τη σημασία του και τη βαρύτητά του.
**'Όσοι το χάλκεον χέρι
βαρύ του φόβου αισθάνονται,
ζυγόν δουλείας ας έχωσι.
Θέλει αρετήν και τόλμην
η ελευθερία'.
** -
σωστος 1000 φορες ο Καλβος αλλα στην εποχη μας πλεον και ειδικωτερα στην Ευρωπη (που ειμαστε μελος τρομαρα μας) ο φοβος δεν ειναι τοσο πολυ φοβος επι του προσωπικου (διωξεις κ.λ.π.) αλλα ο φοβος οτι καποιος θα μπλεξει με κρατικους μηχανισμους χωρις ελπιδα να γλυτωσει ευκολα... π.χ. καταγγελεις κατι και το σιγουρο ειναι οτι δεν θα γινει τιποτα απο τους κρατικους φορεις που εχουν την ευθυνη και θα εισαι ο μακακας της υποθεσις η και χειρωτερα καταγγελεις -μυνηεις καποιους και μετα τραβιεσαι σαν μαρτυρας σε δικαστηρια χωρις αυριο και χωρις αποτελεσμα μεχρι να παραγραφουν τα πραγματα... και παλι νοιωθεις μακακας οποτε ποσες φορες θα εισαι ο ηρωας της υποθεσις χωρις αποτελεσμα.???
-
Ο χρήστης Red Garland έγραψε:
Ο Χρήστος Λάππας δεν μου απάντησε μια φορά πάντως,
Ωπ, αυτό το έχασα. Σε τι να απαντήσω;
-
@ Α Οδηγό: Όταν κατάρρευσαν εκείνες οι χώρες, έγινε κόλαση η ζωή τους. Έφυγαν επειδή έχασαν ότι είχαν. Μην φέρνεις σε παρακαλώ παιδιάστικα επιχειρήματα.
Αισθάνεσαι ότι τα αντεπιχειρήματα σου είναι τόσο αδύναμα αν δεν τα ενισχύσεις με προσωπικά μειωτικά σχόλια όπως 'παιδιάστικα', 'ανέκδοτα Χριστόδουλου', κλπ. ? Δεν ξέρω αν εσένα σου ανεβάζει την αυτοπεποίθηση, αλλά δεν νομίζω να πείθει!
Αυτό, λοιπόν, που πιστεύεις είναι ότι στις πρώην κομμουνιστικές χώρες ζούσαν στο Παράδεισο, συγκριτικά τουλάχιστον με τη ζωή των λαών της Δύσης. Δηλαδή ζούσαν σε συνθήκες λαϊκής κυριαρχίας που εξασφάλιζε πραγματικό όφελος για το λαό, τουλάχιστον σε σχέση με τη τη Δύση όπου το όφελος είναι μόνο για το μεγάλο κεφάλαιο.
Άτιμο πράγμα, όμως, η ανθρώπινη φύση Πραγματικέ Δία! Για να τους κρατάνε στο Παράδεισο έπρεπε να χτίσουν τείχη και συρματοπλέγματα και να φρουρούν τα σύνορα, με ποινή θανάτου, μη τυχόν και προσπαθήσει να βγεί κανείς έξω! Το γεγονός ότι συνήθως οι χώρες φυλάνε τα σύνορα για εισβολείς, αλλά εκεί πυροβολούσαν και σκότωναν όποιον κακομοίρη ήθελε να ξεφύγει από το 'Παραδεισο' και δεν τον άφηναν(!) δεν σου λέει τίποτα .... ακόμα και τώρα!
Κάποιοι άλλοι είναι σίγουροι ότι όλα τα δημιούργησε ο Θεός, νομίζεις ότι διαφέρει η προσέγγιση σας?Υ.Γ. Στα ελληνικά γράφε 'ΚάποιοΟδηγό'.
@Red Garland
Ότι είχα να πώ για τη λαϊκή κυριαρχία το έχω ήδη γράψει. Να επαναλάβω, ότι **από τη στιγμή που ο λαός επιλέγει/εκλέγει ελεύθερα μέσω των εκλογών τους εκπροσώπους του για να νομοθετούν και διοικούν, ο λαός έχει την εξουσία = λαϊκή κυριαρχία. Τελεία και παύλα! **
Για αυτό και δεν υφίσταται επαχθές χρέος, όπως εξήγησε ο Σταθάκης, κλπ.Τις διάφορες υπεραπλουστευτικές και μηδενιστικές απόψεις, όπως ότι ακυρώνεται η λαϊκή κυριαρχία επειδή κάποιοι ξέρουν/μπορούν να έχουν off shore εταιρεία και να αποφεύγουν μέρος των φόρων που εγώ δεν μπορώ, δεν μπορώ να τις αντικρούσω, όπως δεν μπορώ να πείσω τον ΠραγματικόΔια ότι όφελος για τον Αλβανικό λαό δεν ήταν η εποχή του Χότζα! Παρόμοια δεν μπορώ να αντικρούσω υπεραπλουστευτικές και μηδενιστικές απόψεις, όπως ότι ακυρώνεται η λαϊκή κυριαρχία γιατί η νομοθετική και εκτελεστική εξουσία επιτρέπει οι ισχυρές συντεχνίες να έχουν ασύμμετρα περισσότερο όφελος από αυτό που δικαιούνται, οι Δημόσιοι Υπάλληλοι να λειτουργούν για το συμφέρον τους, εις βάρος της κοινωνίας, αντί να υπηρετούν το συμφέρον της, οι γαύροι να έχουν πάντα την εύνοια της παράγκας, ....
Και οπωσδήποτε είναι ακαταμάχητη η υπεραπλουστευτική και μηδενιστική άποψη ότι η λαϊκή κυριαρχία ακυρωνεται επειδή η ψήφος μας δεν είναι ελεύθερη αλλά εξαναγκασμένη από μία ανώτερη δύναμη, το μεγάλαιο κεφάλαιο!Αυτό που έγραψα είναι ότι με τη παιδεία και τη ψήφος μας μπορεί να λειτουργεί καλύτερα η πολιτεία. Και δεν εννοώ παιδεία μόνο για να επιλέγεις/ψηφίζεις 'σωστότερα', αλλά για να φέρεσαι συνολικά σαν υπεύθυνος δημοκρατικός πολίτης και να ξέρεις να κάνεις σωστά μιά δουλειά - τη δική σου δουλειά. Γιατί σε αυτή τη χώρα δεν συναντάμε καθημερινά εξαιρετικούς επαγγελματίες-εργαζόμενους σε κάθε κλάδο (π.χ. μηχανικοί αυτοκινήτων, δάσκαλοι) και μόνο οι πολιτικοί μας δεν ξέραν να κάνουν καλά τη δουλειά τους!
Αλλά αυτά είναι από τη συλλογή ανεκδότων του μακαριστού Χριστόδουλου! -
Ο χρήστης Adriver έγραψε:
Αισθάνεσαι ότι τα αντεπιχειρήματα σου είναι τόσο αδύναμα αν δεν τα ενισχύσεις με προσωπικά μειωτικά σχόλια όπως 'παιδιάστικα', 'ανέκδοτα Χριστόδουλου', κλπ. ? Δεν ξέρω αν εσένα σου ανεβάζει την αυτοπεποίθηση, αλλά δεν νομίζω να πείθει!Προσπαθώ να είμαι ευγενικός καθότι δεν γνωριζόμαστε. Από κοντά θα ήμουν πολύ πιο ευθύς...
Αυτό, λοιπόν, που πιστεύεις είναι ότι στις πρώην κομμουνιστικές χώρες ζούσαν στο Παράδεισο, συγκριτικά τουλάχιστον με τη ζωή των λαών της Δύσης. Δηλαδή ζούσαν σε συνθήκες λαϊκής κυριαρχίας που εξασφάλιζε πραγματικό όφελος για το λαό, τουλάχιστον σε σχέση με τη τη Δύση όπου το όφελος είναι μόνο για το μεγάλο κεφάλαιο.
Απλά λέω πως εκεί ήταν πολύ μικρότερες οι κοινωνικές ανισότητες. Όλοι είχαν τα ελάχιστα που πρέπει να έχεις ένας άνθρωπος (εργασία, δωρεάν εκπαίδευση, δωρεάν υγεία, σχεδόν δωρεάν στέγαση, φτηνό φαγητό, 8 ώρες εργασίας, διακοπές, χόμπυ). Δεν είχαν πολυτέλειες απλά.
Άτιμο πράγμα, όμως, η ανθρώπινη φύση Πραγματικέ Δία! Για να τους κρατάνε στο Παράδεισο έπρεπε να χτίσουν τείχη και συρματοπλέγματα και να φρουρούν τα σύνορα, με ποινή θανάτου, μη τυχόν και προσπαθήσει να βγεί κανείς έξω! Το γεγονός ότι συνήθως οι χώρες φυλάνε τα σύνορα για εισβολείς, αλλά εκεί πυροβολούσαν και σκότωναν όποιον κακομοίρη ήθελε να ξεφύγει από το 'Παραδεισο' και δεν τον άφηναν(!) δεν σου λέει τίποτα .... ακόμα και τώρα!
Μου λέει πως έκαναν λάθη και καταπίεσαν τους λαούς τους χωρίς λόγο.
Υ.Γ. Στα ελληνικά γράφε 'ΚάποιοΟδηγό'.
Δεν ήμουν σίγουρος αν εννοούσε 'A (random) Driver' or 'A (class) Driver'.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Απλά λέω πως εκεί ήταν πολύ μικρότερες οι κοινωνικές ανισότητες. Όλοι είχαν τα ελάχιστα που πρέπει να έχεις ένας άνθρωπος (εργασία, δωρεάν εκπαίδευση, δωρεάν υγεία, σχεδόν δωρεάν στέγαση, φτηνό φαγητό, 8 ώρες εργασίας, διακοπές, χόμπυ). Δεν είχαν πολυτέλειες απλά.
Αποδείχθηκε όμως ότι το όφελος για το λαό είναι μεγαλύτερο όταν υπάρχουν κοινωνικές ανισότητες! Αλλιώς δεν θα ήταν ανύπαρκτα τα κομμουνιστικά κόμματα στις χώρες αυτές σήμερα, αφούν έχουν πια την εμπειρία από τις 'κοινωνικές ανισότητες'!
Ενδεικτικά, 0.72% στη Σλοβακία στις εκλογές του 2012
http://en.wikipedia.org/wiki/Communist_ ... f_SlovakiaΣτην επιστήμη κάθε θεωρία επιβεβαιώνεται η καταρρίπτεται από το πείραμα. Μια τέτοια προσέγγιση δεν μοιάζει με παιδιάστικο επιχείρημα, αντίθετα με ότι βασίζεται στη πίστη!
-
Η Σλοβενία είναι μια εθνικιστική χώρα η οποία ένιωθε κάτω από τον Σερβικό ζυγό. Το πρόβλημά της δεν ήταν ο κομμουνισμός, αλλά ο εθνικισμός. Δες για παράδειγμα το ΚΚ Ρωσίας το οποίο είναι το 2ο κόμμα μετά από αυτό του Πούτιν. Πως το λέει αυτό η επιστήμη;
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ