-
Ρε συ Νάσο, τώρα δουλευόμαστε; Πήγαινε έξω από το Μέγαρο Μαξίμου και φώναξε το αυτό που λες για τον Σαμαρά να δεις σε πόσα nanoseconds θα είσαι στο Φρουραρχείο με χειροπέδες! Στην Πλατεία Συντάγματος θα σε μαζέψουν επίσης, αρκεί να σε ακούσει κάποιος αστυνομικός.
Δεν λέω ότι στην ΕΣΣΔ ήταν πιο ανεκτικοί, κάθε άλλο! Αλλά να φέρνουμε σαν παράδειγμα ότι εκεί θα σε μάζευαν δεν στέκει γιατί σε καμία χώρα δεν μπορείς να βρίσεις τον Αρχηγό του Κράτους (Αυτοκράτορας, Βασιλέας, Πρόεδρος) ή τον Αρχηγό της Κυβέρνησης (Πρωθυπουργός)!!! Φέρτε μου άλλο παράδειγμα και το συζητάμε...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Στην Πλατεία Συντάγματος θα σε μαζέψουν επίσης, αρκεί να σε ακούσει κάποιος αστυνομικός. -
Σου έφερα άλλο παράδειγμα με τα κόμματα.
Ο,τι πεις...
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Στην Πλατεία Συντάγματος θα σε μαζέψουν επίσης, αρκεί να σε ακούσει κάποιος αστυνομικός.
Δοκίμασέ το. Νομίζω το 90% του φόρουμ θα διασκεδάσει με την κατάληξη...
Σου έφερα άλλο παράδειγμα με τα κόμματα.
Αν είσαι σε οργανωμένη συγκέντρωση δεν θα γίνει τίποτα. Αν είσαι μονάδα, πιθανότατα θα έρθουν και θα σου πούνε να το βουλώσεις.
-
Η μπορεί να ρίξουν 2-3 προειδοποιητικές προς τον κόσμο.
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
@ spiros : Αυτό το 'Παρατηρητήριο' είναι απάντηση στο global warming?
-
@ realzeus
Το γεγονός ότι έχεις ακόμα και σε ένα φόρουμ (όπως και όλοι μας) το δικαίωμα να λες για @@ Δημοκρατία (δεν έχεις άδικο σε ορισμένα θέματα απλά έχουμε άλλη προοπτική) δείχνει ότι η βασική αρχή της Δημοκρατίας που είναι η ανοχή λειτουργεί.
Αυτό δεν σημαίνει ότι η Δημοκρατία δέχεται άτομα που θα εμπλακούν σε ποινικά κολάσιμες ενέργειες. Κοινώς δεν δέχεται ούτε τον Αριστερό που πετάει μολότωφ ούτε τον Χρυσαυγίτη που πλακώνει Πακιστανούς.
Το δύσκολο για την Αριστερά είναι να καταλάβει ότι η βία δεν είναι καλή και κακή. Είναι βία!
-
Καλέ μου φίλε Χρήστο,
Η ανοχή της δήθεν δημοκρατίας έγκειται στο γεγονός ότι λέγοντας 4-5 παπαριές σε ένα φόρουμ δεν την ενοχλώ και άρα με αφήνει να βαυκαλίζομαι. Όταν όμως βγω στους δρόμους να διαδηλώσω θα μου στείλουν τα ΜΑΤ να με συνετίσουν. Βέβαια με εμένα προσωπικά ατύχησαν γιατί σε μία τέτοια περίπτωση πριν πολλά χρόνια μου ζητούσαν συγγνώμη και παρακαλούσαν να μην το πάω υπηρεσιακά όταν είδαν ότι έφερα 4-5 βαθμούς πάνω από αυτούς. Φυσικά δεν είχα παρανομήσει, απλά διαδήλωνα κατά της επίθεσης των ΗΠΑ στο Ιράκ.
-
Βέβαια με εμένα προσωπικά ατύχησαν γιατί σε μία τέτοια περίπτωση πριν πολλά χρόνια μου ζητούσαν συγγνώμη και παρακαλούσαν να μην το πάω υπηρεσιακά όταν είδαν ότι έφερα 4-5 βαθμούς πάνω από αυτούς.Νόμος είναι το δίκιο αυτού που έχει γνωριμίες.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Κ
Αν πήγαινες στην Κόκκινη Πλατεία και φώναζες 'ΚΑΤΩ/ΓΑΜΙΕΤΑΙ ΤΟ ΚΚΣΕ' τι θα πάθαινες ?Aυτο κυκλοφορουσε σαν ανεκδοτο με Αμερικανο και Ρωσσο.
-
Η ανοχή της δήθεν δημοκρατίας έγκειται στο γεγονός ότι λέγοντας 4-5 παπαριές σε ένα φόρουμ δεν την ενοχλώ και άρα με αφήνει να βαυκαλίζομαι.Στα πολιτεύματα που θαυμάζεις ούτε καν αυτό δεν επιτρέπεται. Και δε μιλάμε μόνο για ένα forum που είμαστε πεντέξι αλλά για μεγάλης απήχησης διανοητές (πχ. Τσόμσκι) σε μεγάλης κυκλοφορίας ΜΜΕ.
Όταν όμως βγω στους δρόμους να διαδηλώσω θα μου στείλουν τα ΜΑΤ να με συνετίσουν.
Εχουν γίνει χιλιάδες διαδηλώσεις που δεν άνοιξε μύτη ακόμα και αν το δημοκρατικό δικαίωμα 100 ανθρώπων να διαδηλώσουν κλείνοντας την Πανεπιστημίου ή την Τσιμισκή συγκρουόταν με το δημοκρατικό δικαίωμα 1000 ανθρώπων να πάνε στον προορισμό τους.
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Νόμος είναι το δίκιο αυτού που έχει γνωριμίες.Γνωριμίες; Ποιές γνωριμίες;
Απλά αν ήμουν τότε απλός πολίτης θα με είχαν σαπίσει. Όταν με πλησίασαν και με τράβηξαν από τα ρούχα όμως, παρουσίασα ταυτότητα Αξκου και απαίτησα να δω τον Διμοιρίτης τους. Τότε ξαφνικά ο ενικός μετατράπηκε σε πληθυντικό, το 'ρε μαλάκα' έγινε 'ελάτε κύριε' και το 'θα σε σκίσω ρε καριόλη' έγινε 'παρεξήγηση κ. συνάδελφε'.Στα πολιτεύματα που θαυμάζεις ούτε καν αυτό δεν επιτρέπεται.
Στο πολίτευμα που θαυμάζω δεν θα σε φορολογούσαν για τον αέρα που αναπνέεις και θα είχες κρατικό σπίτι, σίγουρη δουλειά, φως-νερό-τηλέφωνο σχεδόν τσάμπα και μάλλον κάποιο αμαξάκι. Ντάξει, δεν θα είχαμε Evo Χ ή 330i Ε92 όπως έχεις εσύ κι εγώ τώρα αλλά νομίζω καλά θα είμασταν χωρίς άγχος για τα προς το ζειν, τα PSI, Troika, GAP, Samaras (Some Are Ass) κλπ...
Εχουν γίνει χιλιάδες διαδηλώσεις που δεν άνοιξε μύτη ακόμα και αν το δημοκρατικό δικαίωμα 100 ανθρώπων να διαδηλώσουν κλείνοντας την Πανεπιστημίου ή την Τσιμισκή συγκρουόταν με το δημοκρατικό δικαίωμα 1000 ανθρώπων να πάνε στον προορισμό τους.
Έχεις διαδηλώσει ποτέ σου; Ειλικρινής απορία;
-
, Samaras (Some Are Ass)Το θεμα ειναι οτι ακομα ειναι many, δυστυχως. Υπομονη λιγους μηνες...
-
Νόμος είναι το δίκιο αυτού που έχει γνωριμίες.
Γνωριμίες; Ποιές γνωριμίες;
Απλά αν ήμουν τότε απλός πολίτης θα με είχαν σαπίσει. Όταν με πλησίασαν και με τράβηξαν από τα ρούχα όμως, παρουσίασα ταυτότητα Αξκου και απαίτησα να δω τον Διμοιρίτης τους. Τότε ξαφνικά ο ενικός μετατράπηκε σε πληθυντικό, το 'ρε μαλάκα' έγινε 'ελάτε κύριε' και το 'θα σε σκίσω ρε καριόλη' έγινε 'παρεξήγηση κ. συνάδελφε'.Έστω το δίκιο του ισχυρού.
Εκμεταλλεύτηκες την ιδιότητά σου για καλύτερη μεταχείριση. -
Δεν λέω κάτι διαφορετικό. Δεν μου άρεσε αυτό που συνέβη, απλά στην εξουσία τους αντιπαρέβαλλα την δική μου εξουσία. Δεν το είπα για να το παίξω μάγκας. Το είπα για τον ακριβώς αντίθετο λόγο. Για το γεγονός ότι αν είσαι ένας απλός πολίτης σε έχουν γραμμένο στα @@ τους! Ε αυτό εμένα δεν μου αρέσει!
-
Βασικα μαστορα, μαλλον νομισαν οτι εισαι της ΕΥΠ.
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Βασικα μαστορα, μαλλον νομισαν οτι εισαι της ΕΥΠ.Ποτέ δεν μου άρεσε αν και μου προτάθηκε να πάω εκεί.
Δεν έχει σημασία. Μπορούσα να τους κάνω τεράστια μανούρα με υπηρεσιακές αναφορές αν ήθελα. -
Ποτέ δεν μου άρεσε αν και μου προτάθηκε να πάω εκεί.
Δεν έχει σημασία. Μπορούσα να τους κάνω τεράστια μανούρα με υπηρεσιακές αναφορές αν ήθελα.Το σύνδρομο STASI έρχεται στην επιφάνεια
Γουει το γκοου -
Ένα απόσπασμα του Καλύβα από σημερινό άρθρο:
Το τέταρτο θέμα έχει να κάνει με τον ρόλο της μαζικής διαμαρτυρίας στο πλαίσιο μιας δημοκρατίας. Τελευταία έχει γίνει πολύ της μόδας η υποτίμηση της εκλογικής διαδικασίας προς όφελος της μαζικής διαμαρτυρίας. Πρόκειται στην καλύτερη περίπτωση για αυταπάτη και στη χειρότερη για ωμή πολιτική απάτη. Αυταπάτη, γιατί η μαζική διαμαρτυρία μπορεί μεν να εκφράζει μία καθ’ όλα νόμιμη και αποδεκτή έκφραση δυσαρέσκειας κάποιων ομάδων, αλλά δεν αποτελεί ούτε πολιτικά διαφανή λειτουργία (γνωρίζουμε άραγε αν οι διαδηλωτές είναι πλειοψηφία ή μειοψηφία;), ούτε βέβαια μπορεί να λειτουργήσει εποικοδομητικά πέρα από τη διατύπωση μιας διαμαρτυρίας και απόρριψης. Και ωμή απάτη, γιατί τη μαζική διαμαρτυρία θα την εκμεταλλευθεί τελικά προς ίδιον συμφέρον εκείνος που έχει τη δύναμη να το κάνει, είτε πρόκειται για τον στρατό (όπως συνέβη στην Αίγυπτο), είτε για κάποια επαναστατική «πρωτοπορία». Προφανώς, η δημοκρατία δεν εξαντλείται στις εκλογές, αλλά δίχως εκλογές (ή με την ακύρωσή τους στο πεζοδρόμιο ή αλλού), δημοκρατία δεν υφίσταται.
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_art ... 013_525952
-
Ποτέ δεν μου άρεσε αν και μου προτάθηκε να πάω εκεί.
Δεν έχει σημασία. Μπορούσα να τους κάνω τεράστια μανούρα με υπηρεσιακές αναφορές αν ήθελα.Αν ημουν ανωτερος και σε εβλεπα σε αντιπολεμικη διαδηλωση, θα σου εκανα το βιο αβιωτο.
Ειναι σαν να πηγαινουν γουναράδες σε εκδηλωση της PETA
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ