-
Συγνωμη asep, αλλα θα το πω ευγενικα.
Μπερδευεις καταστασεις και γεγονοτα με μια ξεκαθαρη ιδεολογια. Μια ιδεολογια μισους.Υπαρκτα αυτα τα προβληματα, τι απαιτουν; σοβαρη αστυνομευση των πολεων. Αυτη ειναι η λυση.
Η λυση η δικη σου ειναι του στυλ εχω προβλημα με τα υδραυλικα στο σπιτι, φωναζω τον υδραυλικο και καθε φορα καθυστερει να ερθει και ερχεται μια δυο μερες αργοτερα. Υπαρκτό πρόβλημα, όντως.
Η λυση που προτεινεις;
Να πας σε εναν ψυχικα αρρωστο υδραυλικο που θα ερθει νωρις στο σπιτι σου, θα κανει της κακιας ωρας δουλεια και στο τελος θα στον φορεσει και λιγουλακι, θα σε δειρει βιτσιοζικα, θα σε απειλήσει αν το πεις πουθενα, θα παρει τα κλειδια του σπιτιου σου και οταν εχει ορεξεις θα ερχεται να κανει οτι του προσταζουν τα ενστικτα του, και ανετος θα φυγει.
Εσυ, λιγο βιασμενος, λιγο με σπασμεμα δοντια, λιγο χεσμενος απο τον φοβο και ψυχικα ετοιμος για το μελλοντικο μαγαρισμα σου θα λες.....γιατι ρε παιδια;;; αφου εφτιαξε την βρυση.
Οσο για την εντονη διαφοροποιηση των ανθρωπων θα σου πω το εξης..
Ας υποθεσουμε οτι εγω εχω την ικανοτητα και βγαζω 5 φορες τα εισοδηματα σου λογω γνωσεων και υψηλης νοημοσυνης, εχω γνωστους και κυκλο που παντα θα ζω υπερβολικα ανετα, εχω πολλα σπιτια και εξοχικο με πισινα οπου οι φιλες μου και οι φιλες της συμβιας ερχονται και βαζουμε τερμα μουσικη και διασκεδαζουμε, ειμαι ψηλος και ωραιος και αρεσω στα θυληκα, οπου παω ολες μου μιλουν ευγενικα και χαζοχαμογελουν, γυμναζομαι και εχω ωραιο σωμα και οπου παω σε λιγο γινομαι το κεντρο της συζητησης....εγω λοιπον που τα εχω αυτα, και εσυ υποθετικα δεν εχεις τιποτα αππ αυτα, πως θα ηθελες να σε βλεπω; Σαν σκουπιδι; Σαν αναγκαιο κακο; Σαν ο κομπαρσος του πλανου ενος πρωταγωνιστη;Σκεψου πολυ καλα αυτο που λεω. Πολυ ευκολα μπορεις να βρεθεις στη θεση αυτων που υποτιμιτικα αναφερεις. Απλα θα βρεθει ενας ιδιος με εσενα και κοινωνικα και φυσικα πολυ 'ανωτερος' απο εσενα σε καθε επιπεδο. Αμεσως εγινες το σκουπιδι και ο αναγκαιος κομπαρσος.
Οσο για τα θυματα ΦΥΣΙΚΑ ολα εχουν το ιδιο αντίκτυπο στον πονο μιας κοινωνιας. Ολα ειναι παιδια μας. Ολα ειναι στο ιδιο ακριβως επιπεδο κανενα θυμα δεν ειναι λιγοτερο σημαντικο. Για ολα κλαιμε. Οποιος δεν το βλεπει αυτο απλα ειναι το ιδιο νομισμα απο την αλλη πλευρα.
-
Ο χρήστης nasos έγραψε:
το ΚΚΕ πιστεύει στην δημοκρατία
Ένα Λίστεριν θα το περνάς πριν μιλήσεις για το ΚΚΕ...
Έχεις πρόβλημα με το Listerin? Θες κάτι άλλο;
Όχι, όχι, μου άρεσε το ανέκδοτο!
Sent from my SM-N950F using Tapatalk
Να κοιτάξεις το χιούμορ σου...
-
*Το στοχοθετημένο πρόγραμμα ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος για τα φτωχά νοικοκυριά πρόκειται να εφαρμοστεί πλήρως το 2017, ωστόσο η Έρευνα επισημαίνει ότι χρειάζεται περαιτέρω δράση για την αντιμετώπιση των αυξανόμενων ποσοστών παιδικής φτώχειας. Ανάμεσα στις συστάσεις του, ο ΟΟΣΑ προτείνει τη θέσπιση ενός επιδοτούμενου προγράμματος σχολικών γευμάτων στις φτωχές περιφέρειες. Μεσοπρόθεσμος στόχος πρέπει να είναι η δημιουργία ενός προγράμματος κοινωνικής στέγασης, αλλά εν τω μεταξύ είναι αναγκαία η καλά στοχευμένη στήριξη για την αντιμετώπιση του προβλήματος της έλλειψης στέγης και του υψηλού κόστους στέγασης.
Η χρηματοδότηση τέτοιων κοινωνικών προγραμμάτων θα αντιστοιχεί περίπου στο 1,5% του ΑΕΠ. Θα χρειαστεί η ανακατανομή πόρων που έχουν εξοικονομηθεί σε άλλους τομείς, π.χ. συντάξεις, αμυντικές δαπάνες ή βελτιωμένη είσπραξη φόρων, σύμφωνα με την Έρευνα. Η μεταρρύθμιση των συντάξεων θα πρέπει να επικεντρωθεί στην καλύτερη ευθυγράμμιση των εισφορών και των παροχών, στον περιορισμό των ειδικών καθεστώτων και στην ανακούφιση των ασθενέστερων.*
https://www.oecd.org/newsroom/greek-tac ... crisis.htm
Οι φιλοι αυτων που κατεστρεψαν το 25,5% του αεπ, τωρα φωναζουν και βριζουν αισχρα, τους ατυχους της ζωης για το 1,5% του αεπ που τους δινει το κρατος. Οι οποιοι ατυχοι το 80% εγιναν ατυχοι λογω της απωλειας του 25,5% εξ αρχης.
Αυτοι δεν ειναι ελληνες πολιτες. Δεν υπαρχουν. Δεν εχουν επκχειρησεις που επεααν εξω, ουτε πολλα αυτοκινητα για βολτες οπως εμεις. Το 50% εξ' αυτων εχουν μεχρι και μεταπτυχιακα...αλλα ενταξει μωρε. Δικα μας παιδια ειναι; Χεστηκαμε. Εμεις ειμαστε κουλ τυποι.
Οταν λεω, μικρασιατικη καταστροφη, και ελληνες εναντιον ελληνων. Κατι ξερω. Οι απογονοι αυτων ειμαστε.
Δεν πειραζει, καλο εγινε. Να ξεχωρησουν οι χαχες απο τους σοβαρους.
Ελπιζω ο Κυριακος, να κρατησει τον λογο του και να φτιαξει τετοιο μιγμα πολιτικης που να κρατησει τουλαχιστον αυτο το ποσοστο. Θα του πω ενα μεγαλο μπραβο και οτι οντως ειναι μαγκας.
-
...να το συνεχίσω λίγο αυτο και να γίνω καμπυλολαγνος και εγώ:
https://data.worldbank.org/indicator/NY ... start=2008Ενδεχεται #metonkyriako εντός τετραετίας (με ομαλές συνθήκες πάντα) κάποια στιγμή να σπάσει το ρεκόρ του 2008 σε αυτόν τον δείκτη που θεωρείται πιο αντιπροσωπευτικός του απλά 'κατά κεφαλήν ΑΕΠ' αλλά εδώ μπαίνω σε lapoχωραφα οπότε εκείνος ξερει καλύτερα.
Όπως και να έχει όμως, αν γίνει αυτό τα φίλια ΝΔμεσα (βασικά σχεδόν όλα) θα μας το τρίψουν στη μάπα και θα μας εγκαλεσουν τους υπόλοιπους για την ασχετοσυνη μας.
Όμως το θέμα είναι όταν (κάποτε/μοιραία) έρθουν αυτές οι συνθηκες πόσοι θα είναι οι κοινωνικά αποκλεισμενοι ή τέλος πάντων υπό την απειλη της φτώχειας. Αυτά βέβαια είναι ψιλά γράμματα για ανθρώπους του συντελεστή φορολογίας 45% (40000€+) οι οποίοι είναι και η πραγματική μεσαία τάξη και όποιος είναι πιο κάτω απλά βαυκαλιζεται.
Ας καταλάβουν όλοι αυτοί ότι δεν τους βλέπει με το ίδιο μίσος η πλειοψηφία των 'από κάτω' όσο αυτοί έβλεπαν τους 'απλυτοι που μας τρώνε το βιός' και άλλα τέτοια.Ο χρόνος θα δείξει λοιπόν τι θα φέρει η οικονομική πολιτική της ΝΔουλας... φανταστείτε να μην φέρει τα προσδοκώμενα...
-
Xατζηδάκης: Η ΔΕΗ δεν μπορεί να ιδιωτικοποιηθεί, δεν έχει λεφτά ούτε για να αγοράσει κολώνες
https://www.newmoney.gr/roh/palmos-oiko ... ikopiithi/
-
Κάνοντας έναν απολογισμό των κυβερνήσεων από το 1974-2019 (45 έτη) και χωρίζοντας τις κυβερνήσεις σε κεντροαριστερές (ΠΑΣΟΚ,ΣΥΡΙΖΑ) και κεντροδεξιές (ΝΔ) έχουμε ~17 έτη ΝΔ και ~27 έτη ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ (αφήνω ~1έτος εκτός λόγω οικουμενικών κυβερνήσεων για μερικούς μήνες το 89-90 και το 2012.Την κυβέρνηση Σαμαρά την κατατάσσω στην ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στον ΣΥΡΙΖΑ).
Επίσης σημαντικό στοιχείο,ότι ρεκόρ συνεχόμενης διακυβέρνησης έχει για 11 χρόνια (1993-2004) το ΠΑΣΟΚ και στη δεκαετία της κρίσης η κεντροαριστερά με ΓΑΠ-Τσίπρα συνολικά 6μήσι έτη,(εκ των οποίων μακροβιότερη με 4μησι συνεχόμενα ο ΣΥΡΙΖΑ),αντί 2μησι του Σαμαρά.
Η ΝΔ αν εξαιρέσουμε την περίοδο πριν το 1981 που ήταν κάπως ειδική,λόγω της πρόσφατης αποκατάστασης της δημοκρατίας από τον Κ.Καραμανλή,έχει μια περίοδο συνεχόμενης διακυβέρνησης από 2μησι-5έτη.Ποτέ παραπάνω.Επίσης ποτέ καμία κυβέρνησή της δεν έχει κλείσει πλήρως την 4ετία πριν οδηγηθεί σε εκλογές (με εξαίρεση το 1977-1981 που ο ΚΚ πήγε για ΠΔ και για ένα έτος τον αντικατέστησε ο Ράλλης).
Αυτά όλα ενισχύουν το συμπέρασμα πως οι πολίτες έχουν σημαντικά μικρότερη ανοχή στη δεξιά σε σχέση με την αριστερά και πως ο Κυριάκος στατιστικά είναι αδύνατο να εξαντλήσει 4ετία (κάπου στα 2-3 χρόνια τον κόβω) και πως μετά θα επανέλθει μετά 'βαϊων και κλάδων' ο Αλέξης,με το πιθανότερο να είναι κι η τελευταία κυβέρνηση της μεταπολίτευσης... -
Ο χρήστης nasos έγραψε:
Εντάξει πολύ καλό!!!
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Xατζηδάκης: Η ΔΕΗ δεν μπορεί να ιδιωτικοποιηθεί, δεν έχει λεφτά ούτε για να αγοράσει κολώνεςhttps://www.newmoney.gr/roh/palmos-oiko ... ikopiithi/
Η ΔΕΔΗΕ και όχι η ΔΕΗ έχει σχέση με τις κολώνες και η αλήθεια είναι πως ο προμηθευτής τους έκανε χοντρή πατάτα και 200.000 ξύλινες κολώνες σάπισαν κατά την διαδικασία προσθήκης κάποιου υγρού για την θωράκιση τους αν το λέω σωστά ,το ίδιο πρόβλημα έχει και η Κύπρος αφού βασίζεται στον ίδιο προμηθευτή.
Το ότι ο ίδιος ο Χατζηδάκης λεει τέτοια fake news και όχι κάποιος Αδωνοτρολ είναι αξιοσημείωτο.Στάλθηκε από το GM1913 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Εντάξει πολύ καλό!!!
Καλό αλλά αληθινό.
-
Ο χρήστης johanndelta έγραψε:
https://data.worldbank.org/indicator/NY ... start=2008Επιτελους!!!!!!!!!
Μπραβο, χιλια μπραβο που το εψαξες και το βρηκες.
Ναι αυτο κοιτουμε μαζι με το δεικτη ανισσοτητας. Ετσι αρχιζουμε να σχηματιζουμε μια εικονα.http://www.oecdbetterlifeindex.org/topics/income/
Δες εδω περισσοτερα στοιχεια που θα σου δωσουν να καταλαβεις την κατασταση.
http://www.oecdbetterlifeindex.org/countries/greece/Αυτο που τοσο καιρο προσπαθω να επιτυχω το εκανε πραξη ο γιοχαν. Μονος του εψαξε στοιχεία ωστε να καταλαβει το τι συμβαινει, και ετσι να παιρνει πιο σωστες αποφασεις ως ψηφοφορος. Τα εθεσε στην ομυγυρη και προσπαθησε να δωσει μια προοπτικη στο μελλον. Ευγε. Αριστος.
Το ιδιο ελεγα και στον φαρμακοπειο. Αυτα δεν ειναι επιδειξη οικονομικων γνωσεων ειναι απλα δεικτες. Τα οικονομικα ειναι πραξεις και μοντελα με μεταβλητες σε αρκετα απλα μαθηματικα υποδειγματα. Και γενικα να παιζεις με μεταβλητες και να εξεταζεις αλλες πολιτικες. Τα καναμε στις σπουδες στα μεταπτυχιακα. Αν χρειαστει στο μελλον θα τα κανουμε σε μικροοικονομικο περιβαλλον, αλλα ειναι κατι το τελειως διαφορετικο
Αυτα που σας εβαζα ειναι πολυ απλα....δεικτες. Απεικόνιση της πραγματικοτητας της ελλαδος. Λιγοι το καταλαβαν.
Ειδατε, λιγο ψαξιμο θελει, και σιγα σιγα θα εκπλαγηται με το πως θα καταλαβαινετε την ολη κατασταση της χωρας. Με την τριβη θα κανετε μικροπροβλεψεις και θα πεφτετε και μεσα.
Αυτο κυριες και κυριοι ηθελα. Εστω και ενας να το εκανε απο μονος του. Ο ατυπος σκοπος μου (στο κεφαλι μου τον εβαλα , μονος μου) εφτασε στο τελος του. Το εκανα μετα απο χρονια που διαβαζα το νημα και εβλεπα να παρασερνεστε σε οτι αλλο θελετε, εκτος απο την ουσια. Μπορω να γυρισω στα σουτζουκακια μου τωρα. Και στα μηχανολογικα αρθρα που μ αρεσουν.
-
ΩΝΣΓ μη φευγειειειςςςς!
Δε καθομανε φρονιμα ο φιλόλογος, να τώρα τα αποτελέσματα μόνος μου να αντιμάχομαι το νεοφιλελευθερισμό;
-
μόνος μου να αντιμάχομαι το νεοφιλελευθερισμό;Μην φοβού, το 3ο Σώμα Στρατού του ΔΣΕ είναι εδώ...
-
https://www.reader.gr/news/politiki/299 ... ileoptikes
Ταραν ταραν ταραν
-
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Στα λοιπά πολιτικά , έλειπε σήμερα ο Νίντζα , μάλλον θα είχαν ενημέρωση , αλλά είχαμε πολλά σχόλια
Σου λειψα σκουπιδακο μου?
-
μόνος μου να αντιμάχομαι το νεοφιλελευθερισμό;
Μην φοβού, το 3ο Σώμα Στρατού του ΔΣΕ είναι εδώ...
YΓ: Lap αυτό με το δείκτη ανισότητας είναι που τρίβετε ένα λυχνάρι και βγαίνει το gini;
Για έναν αρματιστή είναι όνειρο το να μπει σε Τ14. Μιλάμε για την Ferrari των αρμάτων!!!
-
https://data.worldbank.org/indicator/NY ... start=2008Πάντως ακόμη και σήμερα,είμαστε σε λίγο καλύτερη θέση από την Χιλή,Τον Παναμά,την Ισημερινή Γουινέα στα ίδια με το Καζακστάν και πιο κάτω από Εσθονία,Ουγγαρία,Σλοβενία δηλ. πρώην ανατολικό μπλοκ που ακολουθεί την 'κακιά' δυτική οικονομία.
Όμως το θέμα είναι όταν (κάποτε/μοιραία) έρθουν αυτές οι συνθηκες πόσοι θα είναι οι κοινωνικά αποκλεισμενοι ή τέλος πάντων υπό την απειλη της φτώχειας. Αυτά βέβαια είναι ψιλά γράμματα για ανθρώπους του συντελεστή φορολογίας 45% (40000€+) οι οποίοι είναι και η πραγματική μεσαία τάξη και όποιος είναι πιο κάτω απλά βαυκαλιζεται.
Ας καταλάβουν όλοι αυτοί ότι δεν τους βλέπει με το ίδιο μίσος η πλειοψηφία των 'από κάτω' όσο αυτοί έβλεπαν τους 'απλυτοι που μας τρώνε το βιός' και άλλα τέτοια.Φυσικά πολλοί από τους κάτω βλέπουν με μίσος τους 40.000+ (ξέρεις τι σημαίνει 40.000/έτος; 3.000+ ευρώ/μήνα).Όταν κάποιος έχει περίπου 10.000/έτος (υπάρχουν και με λιγότερα),δηλ. ~800-850 ευρώ/μήνα,όχι μόνο τους 40.000,αλλά και τους 20.000-25.000/έτος που μπορεί να είσαι κι εσύ κι εγώ,τους βλέπει ως εχθρούς.Εσύ μπορεί να θεωρείς τον εαυτό σου μικρομεσαίο,αλλά στα μάτια τους είσαι ευκατάστατος,πλούσιος,ο επόμενος στόχος και των κυβερνώντων.Κι αυτός είναι ο σκοπός,να κατεβαίνει συνεχώς ο πήχης,ώστε να είσαι ευχαριστημένος με όποια μικρή βοήθεια θα σου δίνει ο εκάστοτε 'πολυχρονεμένος αφέντης'.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Εντάξει πολύ καλό!!!
Καλό αλλά αληθινό.
Μην παίρνεις θάρρος ε? Η ατάκα ήταν γ@μ@τη .
-
Μαλλον δεν καταλαβατε τον δεικτη.
Λοιπον η υλη για σημερα chapter 9, 9.1 9.2 και 9.3.
https://www.google.com/url?sa=t&source= ... nfEoirsvnu
Πατε διαβαστε μετα το chapter 3, ενημερωτικα. Δεν ειναι στην εξεταστεα υλη.
Οπου εχει μαθηματικα υποδειγματα πατε στο κειμενακι που τα εξηγει απο κατω. Μη φοβηθητε τα μαθηματικα συμβολα και τα παρατησετε, ειναι απλα η συντομογραφια των κειμενων απο κατω σε μαθηματικη γλωσσα, τιποτα δηλαδη το σπουδαιο.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Stephanie_Schmitt-Grohe
Πατε στο research απο τη wiki στο νημα με το currency pegs (σκληρες ισοτιμιες). Για δειτε κατι.
Το εβαλα γιατι θεωρειται ως ψαγμενη οικονομολογος και γενικα απο οτι φαινεται η εκπαιδευτικη και πανεπιστημιακη κοινότητα της απονεμει τα σεβη της.https://youtu.be/g53gFvPT5Lg
Και εδω για να κοιμηθητε απο τη βαρεμαρα στην ταξη.(Και εγω τα διαβαζω μαζι σας, μη νομιζεται οτι τα ξερω και τα θυμαμαι ολα απ εξω)
Υπαρχει και μια αλλη πιο ευκολη λυση για να ψηλο-καταλαβετε σε αυτο το θεμα το τι παιζει. Ρωτηστε τον μπαρμπα μητσο της γειτονιάς σας. Αν ειναι και ψηλομεγαλος, θα παρετε νομπελικη απαντηση. Πανεπιστήμια και μ@@@ες.
Αντε παρα πηρα φορα, σταματω...ξαναπαω στα μικρα σουτζουκακια μου,
-
Ο χρήστης panormus772 έγραψε:
Πάντως ακόμη και σήμερα,είμαστε σε λίγο καλύτερη θέση από την Χιλή,Τον Παναμά,την Ισημερινή Γουινέα στα ίδια με το Καζακστάν και πιο κάτω από Εσθονία,Ουγγαρία,Σλοβενία δηλ. πρώην ανατολικό μπλοκ που ακολουθεί την 'κακιά' δυτική οικονομία.
Εδώ είναι το θέμα, ότι στα χρόνια των μνημονίων όλες οι βαλτικες-πρωην κομμουνιστικές χώρες της κεντρικής Ευρώπης γκαζωσαν και μας πέρασαν αρχοντικά. Οι δε απέναντι κοντεύουν να μας περάσουν και αυτοί. Τίνος επίτευγμα είναι αυτό σε πολύ μεγάλο ποσοστό;
Φυσικά πολλοί από τους κάτω βλέπουν με μίσος τους 40.000+ (ξέρεις τι σημαίνει 40.000/έτος; 3.000+ ευρώ/μήνα).Όταν κάποιος έχει περίπου 10.000/έτος (υπάρχουν και με λιγότερα),δηλ. ~800-850 ευρώ/μήνα,όχι μόνο τους 40.000,αλλά και τους 20.000-25.000/έτος που μπορεί να είσαι κι εσύ κι εγώ,τους βλέπει ως εχθρούς.Εσύ μπορεί να θεωρείς τον εαυτό σου μικρομεσαίο,αλλά στα μάτια τους είσαι ευκατάστατος,πλούσιος,ο επόμενος στόχος και των κυβερνώντων.Κι αυτός είναι ο σκοπός,να κατεβαίνει συνεχώς ο πήχης,ώστε να είσαι ευχαριστημένος με όποια μικρή βοήθεια θα σου δίνει ο εκάστοτε 'πολυχρονεμένος αφέντης'.
Ομοίως, ποιοι λυσσαξαν όλη αυτή τη δεκαετία των μνημονίων για άτομα 'που ζούσαν πάνω από τις δυνατότητες τους κτλ'; Ποιοι μετά θυμήθηκαν 'ξαφνικά' την υπερφορολογηση -που οι ίδιοι έφεραν το '14- και την ίδια ώρα ξερνουσαν μίσος για τους οποίους επιδοματουχους;
Τώρα βέβαια είναι προτεραιότητα να ελαφρυνθουμε εμείς οι ΕΕ από τον Κούλη του οποίου το κόμμα μας ξεπατωσε (και η Ευκλείδω τα βρήκε έτοιμα και τα συνεχισε) αλλά ο μηχανισμός προπαγάνδας τους το παίζει ότι είναι έργο μόνο των κατσαπλιαδιστας. Τα 6 δις όλων των φοροελαφρυνσεων του Κούλη από κάπου πρέπει να βρεθούν βέβαια και αν είναι να φύγουν κυρίως από ΔΥ-ΙΥ-Συνταξιουχους 'θα μας πάρουν με τις πετρες'...
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ