-
Αυτός που είχε τις μεγαλύτερες ευκαιρίες και λευκή επιταγή από τον λαό ήταν όντως ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο οποίος πήρε κυριολεκτικά Πακτωλό χρημάτων από την ΕΟΚ (και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο), χρήματα που θα μπορούσαν να μεταμορφώσουν την χώρα προς το καλύτερο.
Αλλά την εποχή που οι Βρετανοί ψήφιζαν μια Θάτσερ που τσάκισε τα συνδικάτα και συμμάζεψε την διαλυμένη οικονομία τους, οι Έλληνες ψήφιζαν Ανδρέα με την Αυριανή στο χέρι για να υποθηκεύσουν το μέλλον των παιδιών τους.
Αυτά πληρώνουμε τώρα.
Όσον αφορά τον Τσίπρα τώρα, το πιο ειρωνικό είναι ότι οι οποίες οικονομικές επιτυχίες του οφείλονται ακριβως στο ότι ακολουθεί -έστω απρόθυμα, και με το μαστίγιο- φιλελεύθερη οικονομική πολιτική.
Η συμφωνία των Πρεσπών είναι κατά την γνώμη μου η πιο σημαντική του παρακαταθήκη, και θεωρώ ότι θα είναι τεράστιο λάθος από τον Μητσοτακη να προσπαθήσει να την ανατρέψει, αν και εφόσον εκλεγεί.
Στα θέματα διαχωρισμού κράτους και εκκλησίας, και υποχρεωτικής ελληνοχριστιανικής κατήχησης ο τωρινός πρωθυπουργός φάνηκε πολύ λίγος. Έκανε όμως και πολύ σωστές κινήσεις με το θέμα του συμφώνου συμβιωσης και της αναδοχής από ομοφυλόφιλα ζευγάρια.Σε γενικές γραμμές, θεωρώ την πρωθυπουργία του αποτυχημένη, με πολλές χαμένες ευκαιρίες και άπειρα πισωγυρίσματα (ΕΡΤ, νόμος Διαμαντοπουλου).
Δεν μπορούμε να λησμονούμε όμως ότι όταν κοίταξε την άβυσσο, μάζεψε τα μούτρα του, έκανε την κολοτουμπα και δεν μας πήρε μαζί του στον γκρεμό.
Και βέβαια του οφείλουμε ευγνωμοσύνη γιατί διέλυσε και τον τελευταίο μύθο τόσο για το τι είναι πραγματικά εφικτό με αριστερή διακυβέρνηση (τίποτα), αλλά και τα περί αγνών και αμόλυντων που θα έφερναν πνοη διαφανειας στο κρατος και θα σεβόντουσαν την διάκριση των εξουσιών.
Ήταν ένα πανάκριβο μάθημα για τους ψηφοφόρους, αλλά είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν παρά πολλοί άνθρωποι που στερούνται γνώσεις απλής αριθμητικής και εξακολουθούν να μην καταλαβαίνουν την ζημιά που υπέστη η οικονομία από την περίοδο Βαρουφάκη και το πόσο έτσουξε τις τσέπες μας το πισωγύρισμα από τους θετικούς δείκτες του 15.
Και βέβαια υπάρχουν ορδές παρασίτων (διορισμό στην ΕΡΤ κανείς; Ή ίσως στην καθαριότητα με αυτόματη μετάταξη στο.., περίπτερο τουρισμού; ) τα οποία θα εξακολουθήσουν να ψηφίζουν μονοκούκι αυτόν που πιστεύουν ότι είναι πιο πιθανό να τους κρατήσει στις θέσεις τους ή και να τους δώσει... αυξησεις ώστε να εξακολουθήσουν να ξύνονται στην υγεία μας. -
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
οι Βρετανοί ψήφιζαν μια ΘάτσερΚαι διέλυσε το κοινωνικό Κράτος. Αποτέλεσμα όταν ψόφησε;
Και βέβαια του οφείλουμε ευγνωμοσύνη γιατί διέλυσε και τον τελευταίο μύθο τόσο για το τι είναι πραγματικά εφικτό με αριστερή διακυβέρνηση (τίποτα)
Ας είχαμε πραγματικά Αριστερή Κυβέρνηση και θα βλέπαμε...
-
Καλά αυτοί που πανηγύριζαν , με ένα ταξί είχαν πάει όλοι... Απλά τα λονδρέζικα χωράνε κάτι παραπάνω...
-
Το βάζω για τους υπόλοιπους καθώς ο criuser δεν γνωρίζει αγγλικά.
Several hundred people gathered in south London on Monday evening to celebrate Margaret Thatcher's death with cans of beer, pints of milk and an impromptu street disco playing the soundtrack to her years in power.
Young and old descended on Brixton, a suburb which weathered two outbreaks of rioting during the Thatcher years. Many expressed jubilation that the leader they loved to hate was no more; others spoke of frustration that her legacy lived on.
To cheers of 'Maggie Maggie Maggie, dead dead dead,' posters of Thatcher were held aloft as reggae basslines pounded.
Clive Barger, a 62-year-old adult education tutor, said he had turned out to mark the passing of 'one of the vilest abominations of social and economic history'.
He said: 'It is a moment to remember. She embodied everything that was so elitist in terms of repressing people who had nothing. She presided over a class war.'
Builder Phil Lewis, 47, a veteran of the 1990 poll tax riots, said he had turned out to recall the political struggles the Thatcher years had embroiled him in. 'She ripped the arsehole out of this country and we are still suffering the consequences.'
https://www.theguardian.com/politics/20 ... on-glasgow
-
So what? Και επειδή μαζεύτηκαν κάποιες εκατοντάδες να γιορτάσουν τον θάνατο της Θάτσερ? Παντού υπάρχουν στόκοι....
Εδώ στο Γιουνανιστάν υπάρχουν ακόμα πολίτες που θεωρούν ότι ο Τσίπρας και το δεκαπενταμελές του κυβερνούν καλά.... -
Αν δεν καταλαβαίνετε τι κακό έκανε στον κοινωνικό ιστό της χώρας, όπως όλες οι Δεξιές πολιτικές άλλωστε, να το κοιτάξετε! Εγώ πήγα στην Αγγλία λίγο μετά. Οι άνθρωποι ένιωθαν κατεστραμμένοι! Διέλυσε τα συνδικάτα, έδωσε πλήρη εξουσία στις διοικήσεις των εταιρειών (managerial prerogative), ιδιωτικοποίησε το σύμπαν, διέλυσε το NHS (κόστιζε πολλά λέει... ας ψοφήσουν στον δρόμο καλύτερα). Επειδή οι σπουδές μου περιείχαν και Industrial Relations, ξέρω πολύ καλά τι έκανε η μέγαιρα και πως άλλαξε το employment framework στην χώρα!!!
-
Προφανώς υπάρχει πρόβλημα κατανόησης απλών ελληνικών,οπότε τα γράφω ξανά πιο λιανά....δεν έγραψα πουθενά ότι τα έκανε καλά ή ότι η πολιτική της ήταν καταπληκτική. Το γεγονός όμως ότι κάποιοι βγήκαν να πανηγυρίσουν τον θάνατο κάποιου -όσο και να διαφωνούσαν μαζί του-δείχνει μόνο σκατοψυχία. Και εφόσον μιλάμε για Αγγλία δεν μου προκαλεί καθόλου έκπληξη. Δεν θέλω να εμβαθύνω περισσότερο,απλά τους θεωρώ από τους χειρότερους σε νοοτροπία λαούς έχοντας δουλέψει μαζί τους για κάποια χρόνια. Το τι έκανε η μανδάμ στην Αγγλία ποσώς με ενδιαφέρει,προτιμώ να κοιτάμε την δικιά μας την καμπούρα. Και για να μην ξεχνιόμαστε, ίσως να δούμε πόσο χειροτέρεψε το δικό μας employment framework τα τελευταία χρόνια.
-
Όταν σε καταπιέζει ένας δυνάστης, προφανώς και θα χαρείς με το ψόφο (δεν θα πω θάνατο - δεν έχω αστική ευγένεια άλλωστε) του. Δηλαδή οι Γάλλοι χαλάστηκαν με την εκτέλεση του Λουδοβίκου του 16ου, ή οι Ρώσοι με αυτή των Ρομανόφ; Θα μου πεις ότι δεν είναι το ίδιο ένας εκλεγμένος με έναν κληρονομικό άρχοντα. Θα σου ανταπαντήσω ότι οι πράξεις μετράνε. Είχε και καλούς, για τον λαό, Μονάρχες άλλωστε.
Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσει για τους Άγγλους. Πολύ πιο συνειδητοποιημένοι από τους εδώ ιθαγενείς σε κοινωνικά-εργασιακά ζητήματα και προφανώς και σε κοινωνική ευγένεια (όχι αστική - αλλά στον τρόπο που συναναστρέφονται μεταξύ τους). Όπως και οι Γάλλοι άλλωστε σε θέμα δικαιωμάτων. Πήγαινε να πεις σε Γάλλο ότι θα του κάνεις το 8ωρο, 9ωρο και θα δεις τι... γαλλικά θα σου σύρει!!!
Όσο για το δικό μας, που αφορά και αυτό το topic άλλωστε, χειροτέρεψε κατά 90% επί Σαμαρά-Βενιζέλου. Σχεδόν όλα τα μέτρα είναι από εκείνη την περίοδο.
-
Τα εγκλήματα που έγιναν μέχρι το 15 είναι γνωστά.Με την αριστερή -μην χέσω- διακυβέρνηση της χώρας όλα έγιναν ακόμα χειρότερα λαμβάνοντας υπόψιν φυσικά και τα οικονομικά εγκλήματα που διαπράχθηκαν από τον πανμεγιστο αγύρτη Βαρουφάκη. Τα έκαναν τόσο χάλια που η κατάσταση απλούστατα ήταν μη επιδεχόμενη βελτίωσης.
-
Δεν θα υπερασπιστώ τους κωλοτούμπες του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά 2-3 καλά τα έκαναν για τους αδύναμους. Προσωπικά, με επιχειρηματικές απώλειες, πληρώνω λιγότερη Εφορία (22% από 26% επί του τεκμαρτού) και λιγότερο ΕΦΚΑ (168 τον μήνα από 239), κατήργησαν το 5Ευρω στα νοσοκομεία - είχα πετύχει στο Παπαγεωργίου μια γιαγούλα που ζορίζονταν και της το είχα πληρώσει εγώ επί Σαμαρά, έδωσαν κάτι ψευτο-επιδόματα κλπ. Δεν με ενδιαφέρει το ΑΕΠ! Το ΑΕΠ είναι τα δηλωμένα έσοδα όλων δια του πληθυσμού. Αν έχασαν οι πλούσιοι, στα @@ μου! Με ενδιαφέρει πως τα βγάζει πέρα ο μικρός και αδύναμος. Επίσης να πω ότι στο τέλος του έτους κλείνω κι εγώ, γιατί δεν αντέχω άλλο την οικονομική αιμορραγία. Απλά επί προηγούμενης Κυβέρνησης θα έκλεινα έναν χρόνο νωρίτερα. Τα ίδια χάλια όμως at the end of the day...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Δεν θα υπερασπιστώ τους κωλοτούμπες του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά 2-3 καλά τα έκαναν για τους αδύναμους. Προσωπικά, αν και με επιχειρηματικές απώλειες, πληρώνω λιγότερη Εφορία (22% από 26% επί του τεκμαρτού) και λιγότερο ΕΦΚΑ (168 τον μήνα από 239), κατήργησαν το 5Ευρω στα νοσοκομεία, έδωσαν κάτι ψευτο-επιδόματα κλπ. Δεν με ενδιαφέρει το ΑΕΠ! Το ΑΕΠ είναι τα δηλωμένα έσοδα όλων δια του πληθυσμού. Αν έχασαν οι πλούσιοι, στα @@ μου! Με ενδιαφέρει πως τα βγάζει πέρα ο μικρός και αδύναμος. Επίσης να πω ότι στο τέλος του έτους κλείνω κι εγώ, γιατί δεν αντέχω άλλο την οικονομική αιμορραγία. Απλά επί προηγούμενης Κυβέρνησης θα έκλεινα έναν χρόνο νωρίτερα.Μαλλον μας τρολάρεις.
Βεβαίως και μας ενδιαφέρει να αυξάνεται το αΕΠ έαν η Ελλάδα είναι η αγορά μας. Και συν'ηθως δεν είναι οι πλούσιοι που χάνουν σε περίοδο στασιμότητας. Το αντίθετο γίνεται. Ισα ισα που οι μεγάλοι ελέγχουν την αγορά ευκολότερα σε τέτοιες συνθήκες. Έαν ήταν στο χέρι των 20 πλουσιότερων οικογενειών της Ελλάδας θα θέλανε άλλα πέντε χρόνια στασιμότητας. -
Καθόλου δεν σας τρολλάρω.
Το ΑΕΠ είναι πόσα ΔΗΛΩΣΑΝ (όχι τα πραγματικά προφανώς) ο Βαρδινογιάννης, ο Λάτσης, εσύ κι εγώ. Το ότι εγώ κι εσύ μπορεί να μην βγάλαμε τίποτα κι αυτοί έβγαλαν 2 φορές περισσότερα από πέρσι, μας βγάζει ένα ωραίο νουμεράκι ότι αυξήθηκε το ΑΕΠ και άρα και το κατά κεφαλήν εισόδημα. Πιο πολύ γέλιο βέβαια μπορείς να ρίξεις μόνο με Monty Pythons!!!
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Για πρώτη φορά διαφοροποιήθηκε από τον Τσίπρα εστιάζοντας σε επενδύσεις και στην μεσαία τάξη . Είπε αρκετά πράγματα που βοηθάνε τους επιχειρηματίες , τους ΕΕ , αλλά βέβαια θα μπορούσε να πει ακόμα περισσότερα .
....
Πάντως βλέπω πόλωση αρκετή , που σημαίνει ότι ο Κυριάκος θα ακουμπήσει την αυτοδυναμία και ο Τσίπρας το 30%.Εγώ από την άλλη πιστεύω ότι η εμμονή με τα οικονομικά δεν προσφέρει κάτι στον μέσο πολίτη.
Είμαι σίγουρος ότι οι πολίτες έχουν συνειδητοποιήσει πλέον ότι στο τομέα της οικονομίας:- θαύματα δεν γίνονται
- τα περιθώρια για ανεξάρτητη οικονομική πολιτική είναι σχεδόν ανύπαρκτα
- για να υπάρξει βελτίωση θα πρέπει να υπάρχει συγκεκριμένη πολιτική για πάρα πολλά χρόνια. Που σημαίνει ότι αυτό είναι αδύνατο να συμβεί γιατί οι κυβερνήσεις πάνε και έρχονται και τίποτα δεν μένει σταθερό.
Με βάση τα παραπάνω στις εκλογές ο μέσος πολίτης θα κοιτάξει τους υπόλοιπους τομείς στους οποίους θεωρητικά διαφοροποιούνται οι δύο διεκδικητές της εξουσίας. Γιατί εκεί θεωρητικά υπάρχει και η ιδεολογική διαφορά. Αν υπάρχει, γιατί τελικά ο Μητσοτάκης μπορεί να είναι και φερέφωνο της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ.
Τέτοιοι τομείς είναι η ασφάλεια, τα κοινωνικά θέματα, η παιδεία, η υγεία, η καθημερινότητα, το μεταναστευτικό, η εξωτερική πολιτική, η δικαιοσύνη κλπ...
Εγώ πάντως με βάση αυτά θα αποφασίσω τι θα ψηφίσω.Επίσης ο μέσος πολίτης θα πρέπει επιτέλους να κοιτάξει (μελετήσει) και τα πρόσωπα που επιθυμεί να κάθονται στα έδρανα της βουλής. Είναι άθλια η εικόνα πολλών, πάρα πολλών βουλευτών. Ώρες, ώρες απορώ με κάποιους και κάποιες πως κατάφεραν και έγιναν βουλευτές.
-
Agglika σαν εσένα και τον Τσακαλώτο , δεν ξέρω Δία μου...
Αλλά αυτό το
Several hundred peopleδείχνει ότι μάλλον έκανα λάθος ....
Δεν πήγαν με 1 ταξί . Μάλλον με 4-5....
-
Εν τω μεταξύ ο Δίας πήγε να σπουδάσει στην ανάλγητη και άκρως καπιταλιστική Βρετανία, αλλά δεν θέλει αυτό το δικαίωμα στην ιδιωτική τριτοβάθμια να το έχουν τα λιγότερο προνομιούχα ελληνόπουλα στην χώρα τους . Τα χώνει στο κεφάλαιο και τις προσπάθειες του να αποφύγει την φορολογία, **Edit [Admin]. Τα προσωπικά δεδομένα των μελών του φόρουμ δεν είναι προς δημοσίευση. **
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
οι Βρετανοί ψήφιζαν μια Θάτσερ
Και διέλυσε το κοινωνικό Κράτος. Αποτέλεσμα όταν ψόφησε;
Και βέβαια του οφείλουμε ευγνωμοσύνη γιατί διέλυσε και τον τελευταίο μύθο τόσο για το τι είναι πραγματικά εφικτό με αριστερή διακυβέρνηση (τίποτα)
Ας είχαμε πραγματικά Αριστερή Κυβέρνηση και θα βλέπαμε...
H Θατσερ Δια δεν διαλυσε το κοινωνικο κρατος αντιθετα κανενας δεν αγγιζει το NHS στην Αγγλια απο τοτε που δημιουργηθηκε, και επισης τα benefits σε κατηγοριες ανθρωπων χωρις περιουσια και εισοδημα ειναι πολυ ισχυρα στην Αγγλια.
Η Θατσερ που θα συμφωνησω με διαφορους καθως ξερω καλα το αγγλικο συστημα διαλυσε τα εργασιακα στην Αγγλια και δημιουργησε ενα περιβαλλον πιεστικο για οσους εργαζονται και επισης ισχυρηποιησε την αρχουσα ταξη με την επιβολη του κεφαλικου φορου (οπου τα μικρα και μεσαια εισοδηματα πληρωναν τα ιδια ή περισσοτερα με τους πλουσιους). Επισης διαλυσε τα συνδικατα στον βορρα και ταυτοχρονα βυθισε ολοκληρες περιοχες στην ανεργια και στην ανεχεια, ακομα και σημερα δεν εχουν βελτιωθει οι συνθηκες εκει. Τελος ισχυροποιησε το Λονδινο με τις αλλαγες που εκανε και την ανοικτη pro-business πολιτικη της.
Γιαυτους τους λογους (κεφαλικος φορος, τεραστιες περιοχες στην ανεχεια, πιεστικα εργασιακα) πολυ πανηγυρισαν τον θανατο τους και οταν εγινε αυτο πολυς κοσμος εδειξε κατανοηση (τουλαχιστον οσοι ξερουν την ιστορια της Θατσερ). Η Θατσερ διχασε τους Αγγλους αλλα ταυτοχρονα καθορισε και την Αγγλια απο το 1980 μεχρι σημερα που δουλευει ακομα στον τροπο που την εφτιαξε.
-
wantone έγραψε:
H Θατσερ Δια δεν διαλυσε το κοινωνικο κρατος αντιθετα κανενας δεν αγγιζει το NHS στην ΑγγλιαΕσύ στα αλήθεια έζησες στην Αγγλία;
Studies suggest that while the competition introduced in the 'internal market' system resulted in shorter waiting times it also caused a reduction in the quality of care for patients.[12][13]
https://en.wikipedia.org/wiki/History_o ... e_(England)wantone έγραψε:
Η Θατσερ διχασε τους Αγγλους αλλα ταυτοχρονα καθορισε και την Αγγλια απο το 1980 μεχρι σημερα που δουλευει ακομα στον τροπο που την εφτιαξε.Ναι, την έκανε σαν τα μούτρα της!!!
-
Σιγουρα εχω ζησει, για σενα δεν είμαι σιγουρος. Το suggest από μελετες υποθεσεις κανει να πεσει η ποιοτητα δεν σημαινει ότι διαλυθηκε το συστημα.
-
Ας αφήσουμε την Θάτσερ στους Ιστορικούς και ας γυρίσουμε στα δικά μας .
Θεωρώ ότι ο Κυριάκος , μετά την ΔΕΘ τέλος το Κούλης , έχει πάρει ένα καλό δρόμο και ξεκαθάρισε και διαφοροποιήθηκε από τον Αλέξη . Αυτός ήταν ο μόνος δρόμος . Να μιλήσει στον κόσμο του , να σταθεί στο πρόβλημα που λέγεται οικονομία και να αφήσει τον Αλέξη να τριβελίζεται με τα επιδόματα , ενώ ο Ρουβίκωνας τον πιάνει με τα σωβρακα κατεβασμένα .
Πραγματικά η εικόνα από την μια του Κυριάκου να μιλάει για το πρόβλημα ασφάλειας στην πόλη και από την άλλη ο αστυνομικός με το φανελάκι και το αυτόματο στον ώμο να περιμένει να τα σπάσουν και να φύγουν οι Ρουβίκωνες , έδειξε στον κόσμο ότι η ανοχή στην βία είναι ανεπίτρεπτη . Από όπου και αν προέρχεται .
Ο Αλέξης παίρνει ένα λάθος δρόμο που έχει να κάνει με τις ιδεολογικές εμμονές του , όπως και του στενού του κύκλου καθότι πάντα ισχύει το Μια φορά Κνίτης , πάντα Κνίτης . Αντί να απευθυνθεί στο κέντρο , απευθύνεται στο παλιό 3 % και στους αριστεριστές . Ετσι δίνει ζωή και χώρο και στο ΚΙΝΑΛ και στο Ποτάμι .
Από την άλλη έχουμε και άλλες εξελίξεις . Πολύ σημαντικές .
Σήμερα ο Καμμένος είπε ότι θα ρίξει την κυβέρνηση αν πάει να φέρει την συμφωνία για το Σκοπιανό στην Βουλή .
Επειδή μίλησε στον Παπαδάκη που τον ψιλοαβαντάρει διαχρονικά , θεωρώ ότι πλέον οι εκλογές έρχονται πιο κοντά .
Και ο λόγος δεν είναι βέβαια το σκοπιανό , αλλά είναι οι συντάξεις . Ισως τελικά τα μηνύματα από τους δανειστές να μην είναι τόσο ευχάριστα και να πρέπει να κοπούν οι συντάξεις .
Αν γλυτώσει την μείωση για τις συντάξεις του Ιανουαρίου που παραδοσιακά δίνονται 15 Δεκεμβρίου , σημαίνει ότι τέλος Ιανουαρίου θα δουν τις μειώσεις των συντάξεων και μετά από 2 μήνες που θα έχουν εμπεδώσει την μονιμότητα της μείωσης θα πάνε σε εκλογές .
Παίζει να είναι καταστροφικό αυτό γεγονός για τα ποσοστά του Σύριζα , ιδιαίτερα όταν στην ΔΕΘ δεν είπε κάτι για την επιχειρηματικότητα πέραν των εισφορών και αυτές από το 19 .
Ακόμα και σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΙ μια συριζαία δημοσιογράφος , επιτέθηκε στον Μητσοτάκη ότι είπε για μείωση του κόστους του δημόσιου , πράγμα που επίσης δείχνει ότι ο Σύριζα γυρίζει σε αριστερές και κρατικές λογικές και δίνει αβάντες στον Μητσοτάκη .Οπότε αν τα μηνύματα για τις συντάξεις είναι αρνητικά από τους δανειστές , μπορεί να πάμε σε εκλογές τον Νοέμβριο .
Αυτό να πω την αλήθεια δεν είναι κακό , γιατί έχουμε ήδη μπει σε έντονη προεκλογική περίοδο , που μπλοκάρει την οικονομία , ακόμα και αν φτάναμε στον Μάιο , θα είχαμε 7-8 μήνες προεκλογική περίοδο , χρόνος πολύ μεγάλος .
Ακόμα η λογική της τετραπλής κάλπης με σταυρό προτίμησης παντού , θα δημιουργούσε μεγάλο πρόβλημα και καθυστερήσεις στα αποτελέσματα , ενώ δεν θα ήθελα να σκεφτώ τι ζόρι θα τραβήξουν τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών . Θα έπρεπε τουλάχιστον να γίνουν σε 2 Κυριακές , ή ακόμα σε Σάββατο και Κυριακή όπου θα μπορεί να είναι πιο άνετα τα πράγματα .
Αρα περιμένουμε πλέον να δούμε τι θα γίνει με το δημοψήφισμα στα Σκόπια , όπου αν περάσει με μεγάλη δυναμική το ναι , τότε μπορεί να μαζέψει ο Ζάεφ την πλειοψηφία των 2/3 για τις αλλαγές στο Σύνταγμα .
Μετά θα περιμένουμε το τι θα γίνει με τις συντάξεις .
Αν και τα δύο συμβούν , δηλαδή περάσει το ναι και το Σύνταγμα και ταυτόχρονα περάσει και το κόψιμο των συντάξεων , τότε προφανώς οι ΑΝΕΛ θα παραιτηθούν ίσως και από βουλευτές , γιατί κάτι τέτοιο είπε σήμερα . Επειδή είμαστε στον τελευταίο χρόνο της τετραετίας , νομίζω ότι δεν γίνονται εκλογές αντικατάστασης , οπότε η Βουλή θα συνεχίσει με 290 Βουλευτές . Αρα η πλειοψηφία πάει στους 146 και αυτούς τους έχει ο Σύριζα και όλοι είναι βολεμένοι .
Εντελώς τυχαία ξεκαθαρίζει εκείνη η κουφή πρόταση μομφής που είχε κάνει τον Ιούνιο η ΝΔ , η οποία είχε σαν αποτέλεσμα να μην μπορεί να ξανακάνει πριν τον Γενάρη του 19 . Αρα με 146 και ίσως και κάποιες ουρές από τους ανεξάρτητους , περνάει η συμφωνία των Πρεσπών και πάμε σε εκλογές με λυμένο το πρόβλημα .
Προφανώς όλα αυτά σημαίνουν ότι υπάρχουν συνεννοήσεις και προφανώς υπάρχουν , αφού το παιχνίδι το παίζουν οι ξένοι . Είτε οι δανειστές , είτε οι υπερατλαντικοί .
Ακόμα θα υπάρχουν και προσωπικές αντιπαροχές , δηλαδή αν ο Αλέξης δεν θελήσει να μείνει αρχηγός της αντιπολίτευσης μπορεί να έχει άλλες διεθνείς βλέψεις...
-
Τι ωραία που είναι να μένεις στην αριστερή και κομουνιστική Ελλάδα...
Κατά τα άλλα βάζουν στις λίστες των ευρωπαϊκών πόλεων και την Αθήνα.
Για γέλια μόνο.ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ «ΓΥΑΛΙΑ-ΚΑΡΦΙΑ»
Βίντεο-ντοκουμέντο από την επίθεση του Ρουβίκωνα στην πρεσβεία του Ιράν -Ο ένοπλος φρουρός υπακούει στις εντολές τους....
...
http://www.iefimerida.gr/news/444416/vi ... -o-enoplos
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ