-
Ιωάννη Δ΄ ποιες νομίζεις ότι μπορεί να είναι οι επιθετικές κινήσεις του Κούλη προς την κοινωνία ?
Να διώξει τους ξύστες ? Μα δεν θα τους ακουμπήσει . Και αν τους ακουμπούσε θα ήταν αμυντικές κινήσεις για την κοινωνία . Γιατί θα σταματούσαμε να πληρώνουμε τόσους φόρους σε ξύστες κάθε κομματικής προέλευσης .
Το παιχνίδι ίσως είναι πολύ πιο πάνω από όσο νομίζουμε .
Να δούμε την νέα κυβέρνηση στην Γερμανία , τα αρνητικά δημοσιεύματα για την χώρα , τα σπρέντς που τσίμπησαν λίγο αλλά και την νέα κυβέρνηση στην Ιταλία που ίσως είναι τελικά πατριωτική με Καβαλιέρε - Λέγκα και Πέπε ...
Αλλιώς ένα θερμό επεισόδειο από τον Ερντο , που θα μας καταστρέψει τον τουρισμό , μπορεί να μας στείλει χαλαρά στην δραχμή για 5-10 χρόνια εκπληρώνοντας το σχέδιο του Σόιμπλε και σε βάζοντας τους Ελληνες σε νέα πολιτική λογική .
-
Ο 'λαός' δεν ξεχνά την σημαίνει δεξιά...
Αυτό αρκεί...
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Ιωάννη Δ΄ ποιες νομίζεις ότι μπορεί να είναι οι επιθετικές κινήσεις του Κούλη προς την κοινωνία ?Να διώξει τους ξύστες ? Μα δεν θα τους ακουμπήσει . Και αν τους ακουμπούσε θα ήταν αμυντικές κινήσεις για την κοινωνία . Γιατί θα σταματούσαμε να πληρώνουμε τόσους φόρους σε ξύστες κάθε κομματικής προέλευσης .
Το παιχνίδι ίσως είναι πολύ πιο πάνω από όσο νομίζουμε .
Να δούμε την νέα κυβέρνηση στην Γερμανία , τα αρνητικά δημοσιεύματα για την χώρα , τα σπρέντς που τσίμπησαν λίγο αλλά και την νέα κυβέρνηση στην Ιταλία που ίσως είναι τελικά πατριωτική με Καβαλιέρε - Λέγκα και Πέπε ...
Αλλιώς ένα θερμό επεισόδειο από τον Ερντο , που θα μας καταστρέψει τον τουρισμό , μπορεί να μας στείλει χαλαρά στην δραχμή για 5-10 χρόνια εκπληρώνοντας το σχέδιο του Σόιμπλε και σε βάζοντας τους Ελληνες σε νέα πολιτική λογική .
Οι...ξυστες είναι ένα κομματι. Εχει πολλα ακομα:
'Φλαταρισμα' ολων των κυριων συνταξεων με πληρη εργασιακο βιο στα 750-800. Τους εχει ξεφυγει ουκ ολιγες φορες σε πανελ όλα αυτά τα χρονια.
Φουλ απελευθερωση των πλειστηριασμων. Ολοι χρωσταμε στην εφορια. Τους αφηνει λοιπον και μετα κατηγορει τον Συριζα γιατι αυτος τα δρομολογησε.
Και γενικα φουλ αβανταρισμα στους επιχειρηματιες ώστε να μεινουν λαφυρο οι εργαζόμενοι σε μια καστα 100.000-400.000 κοσμου (βαζω και οσους μικρους ΕΕ επιβιωσουν) που θα τους κανουν ο,τι θελουν, κυριολεκτικα όμως. Βασικα συμβαινει ηδη σημερα, απλα θα τεντωσει μεχρι τελους. Κατά τα αλλα η Εφη θα αυξησει τον βασικο, ενώ ο Ευκλείδης θα υποβαλλει σχεδιο για μη αντιστροφη των ψηφισμένων μετρων, αντε γεια δλδ...
Βλέπεις ομως όταν ο Κουλης μιλησε για την 'καταργηση του υποκατωτατου μισθου', από κατω δεν εγινε κανενας χαμουλης.
https://www.youtube.com/watch?v=Z_bUFdyIxwU
(Δες το από ~21:00)
Αλλα τι να νιωσουν τα (στην πλειοψηφια τους) κακομαθημένα/φυτεμενα/ετοιμα ώστε να σηκωθουν ορθια και να χειροκροτουν για κανενα διλεπτο τουλάχιστον (και να δωσουν ένα μηνυμα στους συνομηλικους τους); Aυτα είναι που θα κανουν το κουμαντο και με ένα βλεμμα τους 'θα λυνουν το πρόβλημα', because αριστεια...Ο πολεμος με την Τουρκια αν γινει*, οντως θα μας διαλυσει τις ηλιθιες ψευδαισθησεις μας για την Ευρωπη κτλ (παντα με την λογικη ότι δεν θα βοηθησει, που είναι και το πιθανοτερο) και θα μας κανει πιο ξεκάθαρους στην πολιτικη μας αποψη.
*Ο μονος τροπος να μην γινει, είναι να σκασει η οικονομια τους. Λογικα θα συμβει αυτό, αφου είναι αναγκασμένοι να ρολαρουν ένα ποσο δανεισμου ισο με σχεδόν ολο το ελληνικο δημοσιο χρεος, σε ετησια βαση και με ένα νομισμα 'μελατο'.
Το θεμα είναι ποτε θα γινει όμως, γιατι ηδη είναι αρκετα αργα, αφου ούτως ή αλλως αυτοι εχουν δυνατοτητα παραγωγης οπλικων συστηματων... -
Ιωάννη
Για μένα που είμαι late 50 η αναμενόμενη σύνταξη από 2400 που την υπολόγιζα το 2011 με τα 37 χρόνια εργασίας στα 65 , τώρα θα πάω στα 40 χρόνια , στα 67 ή στα 62 αν αναγνωρίσω σπουδές - στρατό , αλλά οι εισφορές θα μετράνε από το 2002 . Δηλαδή 6 χρόνια καλά και τα υπόλοιπα κρίσης και τα παλιά χρόνια και οι εισφορές τους χάνονται .
Οπότε θα πάω σε σύνταξη στα 7-8 κατοστάρικα . Ηδη για όσους έχουν βγεί πρόσφατα είναι στα 1300 .
Αρα αν έχουμε μείωση μεγάλη στους φόρους και μείωση στις συντάξεις το ταμειακό αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο .
Οσο για τα εργασιακά η μόνη επιθυμία των υπαλλήλων θα πρέπει να είναι να υπάρχουν πολλά αφεντικά . Ετσι θα μπορούν να πουλήσουν τον εαυτό τους ακριβότερα . Και τότε ελάχιστη σημασία θα έχουν οι συμβάσεις και τα χαρτιά .
Αν ο Κούλης μειώσει τους φόρους κατά 30 % , το δημόσιο άλλο τόσο , θα έχουμε ανάπτυξη σαν χώρα .
-
Ιωάννη
Οσο για τα εργασιακά η μόνη επιθυμία των υπαλλήλων θα πρέπει να είναι να υπάρχουν πολλά αφεντικά . Ετσι θα μπορούν να πουλήσουν τον εαυτό τους ακριβότερα . Και τότε ελάχιστη σημασία θα έχουν οι συμβάσεις και τα χαρτιά.Χαχαχαχαχα, κάλο αυτό.
Ένα άλλο καλό με τον Τοτό και την μικρή Αννούλα ξέρεις να μας πεις;;;Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Όχι ένα άλλο ξέρω με τον Ιωσήφ και την μικρή Σβετλάνα , αλλά είναι από τότε που βγήκαν οι λάσπες...
-
Εχω πει πολλές φορές εδώ μέσα ότι δεν χρειαζόμαστε πάνω από 250000 ΔΥ και να βγάλουμε κάποιες βασικές ειδικότητες , οι υπόλοιπες μπορούν κάλλιστα να αντικατασταθούν , από μηχανές ή και ιδιώτες .
Πως γίνεται εσύ να γράφεις κατ'επανάληψη για τόσο σοβαρές μειώσεις σε ΔΥ, για ξύστες, για Δεκοτζήδες, για μειώσεις 30% στις συντάξεις αλλά εμένα να θεωρούν ακραίο και ότι θέλω αίμα, ενώ δεν έχω γράψει ποτέ για τόσο σοβαρές μειώσεις;;;!!!
Αυτό που γράφω συνέχεια είναι αυτό που θίγεις στην συνέχεια.
Ότι εσύ με 37 χρόνια και πραγματικές εισφορές(όχι λογιστικές), θα πάρεις τα ίδια χρήματα σύνταξη με έναν ξύστη που βγήκε με 25 χρόνια εργασίας και μπορεί να μην είναι κ πραγματικά...
Πρέπει να υπάρξει δικαιοσύνη έστω και τώρα.Κατά τα άλλα όλα καλά. Η πολιτική πάνω κάτω δεν αλλάζει. Το είδαμε στην πραξη αυτό...
Αυτό λέγαμε και πριν τις εκλογές ότι αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν γίνονται και μάλλον(σίγουρα, τι μάλλον) είχαμε δίκιο.
Και στο τέλος είναι αυτό που λέει ο gatoz. Καλύτερα να ξέρεις τον εχθρό και να φοβάται τις αντιδράσεις παρά να έχεις αυτούς τους απίθανους που ελέγχουν τις αντιδράσεις(μετακλητοί, συνδικαλΗστές κτλπ) και μας δουλεύουν μπροστά στα μούτρα μας...Να βάλω λίγο το ποδόσφαιρο ξανά στην πολιτική:
Τον Παναθηναϊκό τον πήρε η κάτω βόλτα όταν ναυάγησε ο Βοτανικός επειδή ο Τσίπρας και οι φίλοι του ανακαλύπτανε κορμοράνους στην περιοχή.
Για το γήπεδο της ΑΕΚ ήταν στα κάγκελα ο Συριζα, φουλ αντίθετη η Δούρου.Τελικά φτάσαμε να χτίζονται εμπορικά κέντρα στον Βοτανικό όπου πλέον δεν υπάρχουν κορμοράνοι...
Τελικά προχωράει το γήπεδο της ΑΕΚ, όλα καλά, θα δώσει και η Δούρου κανένα φράγκο.
Επειδή δεν θέλει ο Τσίπρας να σκάσει ο ΠΑΟ πριν από τις εκλογές, είναι πρόθυμος να παραχωρήσει έκταση φιλέτο-ΟΑΚΑ σε ξένους επενδυτές ώστε να σωθεί και ο ΠΑΟ.
Μέχρι και αλλαγή στον νόμο κάνουν για να γλιτώσουν το πολιτικό κόστος. Αλλά ομάδες σε όπως ο Ηρακλής κτλπ δεν χαρίστηκε κανένας.
http://www.gazzetta.gr/football/superle ... royn-adeiaΌλα αυτά ποιος θα τα πίστευε πριν μερικά χρόνια;
-
Αναφορικά με τον αριθμό των Δ.Υ. θα συνιστούσα ψυχραιμία. Προτείνει κάποιος 250.000, γιατί έτσι του αρέσει. Εμένα μου αρέσει 125.000, ή μάλλον 62.500, γιατί όχι;
Συστήνω ανεπιφύλακτα προς ανάγνωση τη γνωστή μελέτη του ΟΟΣΑ:
http://dee.gr/mediaupload/publications/ ... ion_el.pdfΑλλού λέει είναι το πρόβλημα με τους ΔΥ και όχι στον αριθμό τους, ο οποίος είναι στο μ.ο. των κρατών μελών του ΟΟΣΑ.
'Οπως αναφέρει στο naftemporiki.gr και ο αναπληρωτής καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Χρηστος Κόλλιας, το πρόβλημα δεν είναι το μέγεθος των υπαλλήλων, αλλά ο τρόπος με τον οποίο κατανέμονται.
«Ο τεράστιος αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων αφορά σε έναν μύθο ο οποίος πλανάται ακόμη και σήμερα πάνω από την Ελλάδα. Το πρόβλημα της ελληνικής δημόσιας διοίκησης δεν είναι ο αριθμός των υπαλλήλων, ο οποίος κινείται περίπου στον μέσο όρο των χωρών – μελών της ΕΕ και του ΟΟΣΑ. Αντιθέτως, το πρόβλημα του ελληνικού δημοσίου είναι η κατανομή αυτών των υπαλλήλων και ο ευρύτερος τρόπος λειτουργίας του» τονίζει. Πηγή: www.lifo.gr -
Ο χρήστης Lapin έγραψε:
...το πρόβλημα δεν είναι το μέγεθος των υπαλλήλων, αλλά ο τρόπος με τον οποίο κατανέμονται...Αφού πρώτα πατήσω στο εύκολο πάτημα για το 'μέγεθος' των υπαλλήλων (θα βάζουμε ζυγαριά στην είσοδο του κάθε Υπουργείου ? ), το συμπέρασμα είναι εξίσου προφανές: έχουμε -για δεκάδες λόγους- λάθος κατανομή, έχουμε πάρα πολλούς εκεί που δεν χρειάζονται, και ελάχιστους -ή και καθόλου- εκεί που πραγματικά χρειάζονται.
Και αυτό χωρίς καν να μπω σε λεπτομέρειες περί skill sets, εκπαιδεύσεων, καταλληλότητας, μεταθέσεων, αποτελεσματικότητας, γραφειοκρατίας, απαρχαιωμένων διαδικασιών και εξοπλισμού κλπ, που έχουν compounding effect....
-
Μιάς και μιλάμε για το αθάνατο ελληνικό δημόσιο....πήγα σήμερα στην διεύθυνση συγκοινωνιών ανατολικής Θεσσαλονίκης για να παραλάβω το καινούργιο μου δίπλωμα. Από την είσοδο ακόμα κολλημένα χαρτιά παντού ότι Πέμπτη εξυπηρετούν μόνο ΚΕΠ! Με δεδομένο ότι στην περιοχή δεν υπάρχουν πάνω από 10 ΚΕΠ,μιλάμε ότι σκίστηκαν στην δουλειά...δεν υπήρχαν σε όλους τους διαδρόμους πάνω από 6 άτομα. Άρα μια ωραία μέρα ρεπό για τους εργαζόμενους, Συν το άλλο,ότι πρέπει να χάλασαν ένα τόνερ ολόκληρο για να εκτυπώσουν τα 30-40 χαρτιά με τα οποία γέμισαν κάθε πιθανό και απίθανο σημείο. Σειρά είχε η πολεοδομία Θέρμης. Αυτοί δέχονται μόνο Πέμπτη και μόνο με ραντεβού το οποίο κλείνεται μόνο μέσω φαξ! Έτσι ο πελάτης μου που χρειάζεται τα χαρτιά του πρέπει να περιμένει μέχρι τις 4 Απριλίου που κατάφερα να κλείσω ραντεβού και αυτό με γνωστό!!!
-
Είναι αυτό που έχω γράψει 100 φορές.
Πρώτα αλλάζεις δομές-οργανόγραμμα-διαδικασίες και μετά βλέπεις πόσοι περισσεύουν.
Το ερώτημα είναι ποιος θα ορίσει τις ανάγκες; Αυτοί που δημιουργούν οργανισμούς ακόμα και τώρα ώστε να βολεύουν πελατάκια; -
Εγώ πάντως έστειλα βιογραφικό στον Ελληνικό Οργανισμό Διαστήματος...χαχαχαχα
-
Ο χρήστης InsaneDriver έγραψε:
Είναι αυτό που έχω γράψει 100 φορές.
Πρώτα αλλάζεις δομές-οργανόγραμμα-διαδικασίες και μετά βλέπεις πόσοι περισσεύουν.Συμφωνώ απόλυτα.
-
Ο χρήστης kkostask έγραψε:
Εγώ πάντως έστειλα βιογραφικό στον Ελληνικό Οργανισμό Διαστήματος...χαχαχαχαΓαμώ, ψάχνω και εγώ δουλειά.
Πέρα από την πλάκα, όντως ψάχνω.Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Ο χρήστης kkostask έγραψε:
Εγώ πάντως έστειλα βιογραφικό στον Ελληνικό Οργανισμό Διαστήματος...χαχαχαχαέλα ρε συ;;;; !!!!
Έστειλα και εγώ!! Και με πήρε τηλέφωνο κάποιος Καρανίκας...
Με ρώτησε αν είμαι απόφοιτος δημοτικού και αν πιστεύω στα ούφο.Του είπα ότι έχω δύο Μάστερ και ότι πιστεύω στα ΑΤΙΑ και ότι γίνονται μυστικά προγράμματα από τις υπερδυνάμεις.
Και μου είπε ότι δεν αρκούν, αλλά θα προωθήσει το πιντιέφ στην Κουμουνδούρου για άλλες θέσεις που θέλουν λίγα προσόντα... -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Με ρώτησε αν είμαι απόφοιτος δημοτικού και αν πιστεύω στα ούφο.Του είπα ότι έχω δύο Μάστερ και ότι πιστεύω στα ΑΤΙΑ και ότι γίνονται μυστικά προγράμματα από τις υπερδυνάμεις.
Και μου είπε ότι δεν αρκούν, αλλά θα προωθήσει το πιντιέφ στην Κουμουνδούρου για άλλες θέσεις που δεν θέλουν πολλά προσόντα...Καταρχάς έπρεπε να ξέρεις ότι ούφο ΑΤΙΑ, κακώς και αύριο με τον κηδεμόνα σου
Δεύτερον, φτου, δεν φτάνουν τα Msc ή απλά δεν χρειάζονται ?....α κάτσε, κάτι έλεγε για ρετσινιά και χολέρα αυτός
Πιντιεφ ? Το είπε όντως τώρα αυτό ? Κρίμα που δεν είχατε βιντεοκλήση, θα έβλεπες πως καπνίζει ένας ανθρώπινος εγκέφαλος από την υπερπροσπάθεια -
Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη...
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500208363Αυτός δεν έπαιρνε επίδομα χαμηλοσυνταξιούχου και δεν το είχε πάρει χαμπάρι;
Αλλά το πήρε χαμπάρι μόλις έγινε φασαρία στα μέσα.Το θέμα δεν είναι μόνο ο Μπαλαούρας αλλά πως οι κρατικοδίαιτοι εθνικάριοι πιέσανε για να πάρουν τέτοιο ρουσφέτι.
Υ.Γ: Σίγουρα ο Καρανίκας είναι γνώστης-θαυμαστής της διαστημικής τεχνολογίας και αυτό αποδεικνύεται από τα γεγονότα μιας και στο πρόσφατο παρελθόν έχει δηλώσει θαυμαστής της διαστημικής γκόμενας Μενεγάκη.
-
Επειδή γραφτηκαν πολλά , να πω απλά ότι το 2012 είχαμε 700,000 ΔΥ χωρίς τους οργανισμούς , μερικές δεκάδες τέτοιοι , που δεν απογράφηκαν . Οι φήμες έλεγαν για 1 εκ . Πάμε κάπου στην μέση στους 800-850000 .
Σήμερα είμαστε γύρω στις 500,000 . Εξωπραγματικός αριθμός .
Περισσότερα άλλη ώρα που θα έχω χρόνο .
-
http://www.capital.gr/agora-akiniton/32 ... -ton-zonon
Αυτό που περιέγραφε ο gatoz πριν λίγες ημέρες.
Σχόλιο που διάβασα:
''Να ρε αριστερή κυβέρνηση , το 60% που θα αυξηθούν οι αντικειμενικές είναι σε λαικές-φτωχές γειτονιές.Μην είστε αρνητικοί και εστιάζετε στο ότι θα πληρώνετε περισσότερους φόρους/ένφια/τέλη/συμβολαιογραφικά/κληρονομικά και παπαροσημα-σαλιόσημα. Να βλέπετε τα θετικά ότι μόνο μια αριστερή κυβέρνηση θα σας έκανε πλούσιους με ένα νόμο και ένα άρθρο μέσα σε ένα βράδυ.
Ου να μου χαθήτε αχάριστοι ελληναράδες , Ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος τελικά''
Υ.Γ: Το καταπληκτικό θα είναι ότι μόλις ανεβάσουν τις αντικειμενικές στις λαϊκές γειτονιές, θα μειώσουν τους συντελεστές του ΕΝΦΙΑ. Οπότε θα πληρώνεις το ίδιο αν όχι περισσότερο...
Και μετά θα βγουν και θα πούνε ''Μειώσαμε τους συντελεστές του ΕΝΦΙΑ'' και θα τους χειροκροτάνε -
Άντε πάλι κλειστό το Σύνταγμα για χορούς,ζουρνάδες κλπ....
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ