-
Έκλεισε η πιο ποιοτική, πιο δημοκρατική, πιο πλούσια (εύρος εκπομπών) τηλεόραση ...
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Δεν ξέρω πόσα βγάζετε παίδες αλλά εμένα και 50 ευρώ πλέον δεν μου περισσεύουν.
Αυτό που σου εξηγεί ο greo και είπα προηγουμένως και εγώ είναι ότι η αγορά κατέρρευσε μέσα σε ένα χρόνο κυρίως επειδή κόσμος που μπορούσε να καταναλώσει (έστω και λιγότερο) δεν το έκανε γιατί δεν ήξερε πόσο θα έρθει το επόμενο χαράτσι, αν αυτό που θα αγόραζε θα τον κατέστρεφε (χαράτσι για τζην παντελόνια - γιατί όχι; ) και επίσης δεν ήξερε αν θα έχει δουλειά αύριο, οπότε και η αποταμίευση του αυξανόταν κατακόρυφα με αντίστοιχη μείωση της κατανάλωσης.
Έντι έχω ζαλιστεί.
-
Ο χρήστης iant έγραψε:
Έκλεισε η πιο ποιοτική, πιο δημοκρατική, πιο πλούσια (εύρος εκπομπών) τηλεόραση ...Ε, δεν θα 'χουμε πχιότητα, δημοκρατία και πλούτο. Απλά πράγματα.
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
ΔΕΝ θέλω να κλείσει αρκεί να ΜΗΝ είναι ζημιογόνος..
Πολλά πράγματα για να σταθεί μια χωρα, ενα εθνος... τα κάνεις και ας ειναι ζημιογονα... τα κάνεις γιατι ειναι απαραίτητα, τα κάνεις επειδη υπάρχει καποιο συμφέρον που ειναι πέρα απο νούμερα...
Μιλώ γενικα... δεν ισχυριζομαι οτι πρεπει να υπάρχουν 500 διαφορετικα ραδιοφωνα της ΕΡΤ, σίγουρα ομως έχουν λογο υπαρξης...
Φυσικά, τις ψήφους.
-
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
ΔΕΝ θέλω να κλείσει αρκεί να ΜΗΝ είναι ζημιογόνος..
Πολλά πράγματα για να σταθεί μια χωρα, ενα εθνος... τα κάνεις και ας ειναι ζημιογονα... τα κάνεις γιατι ειναι απαραίτητα, τα κάνεις επειδη υπάρχει καποιο συμφέρον που ειναι πέρα απο νούμερα...
Μιλώ γενικα... δεν ισχυριζομαι οτι πρεπει να υπάρχουν 500 διαφορετικα ραδιοφωνα της ΕΡΤ, σίγουρα ομως έχουν λογο υπαρξης...
Μα εδώ είναι το οξύμωρο, ΔΕΝ είναι ζημιογόνος, έχει κέρδη.
Στάλθηκε από το MT11i μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
Αφού την πληρώνεις με το ζόρι εσύ ρε λές να έμπαινε και μέσα.
Σιγά το ποσό που πληρώνω.
Στάλθηκε από το MT11i μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
Θα πληρώσεις και το δικό μου; Σιγά το ποσό, μην τσιγκουνεύεσαι.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
η κυβερνηση εν ετη 2013, μετα απο 2 χρεοκοπιες, 6 χρονια υφεσης και 5 χρονια ξεσκισματος στους φορους ολη τη μεσαια ταξη, ανακαλυψε οτι στην ΕΡΤ γινοταν κομματικες προσληψεις, οτι υπηρχε διαφθορα και οτι κοστιζε δυσαναλογα πολυ με αυτα που προσφερεΠασοκ & Δημαρ ετρεξαν να διαχωρησουν τη θεση τους, γιατι **το Πασοκ δεν εχει διορισει κανενα κομματοσκυλο του εκει μεσα, ουτε εχει καμια ευθυνη για την κατασταση **(γελαει ο κοζμοςςς), ενω η Δημαρ γενικα ειναι γτπκ οποτε δεν χρειαζεται καποιο ιδιετερο λογο για να διαμαρτυρηθει.
το Συριζα δεν χρειαζοταν καν να βγαλει ανακοινωση, εννοειται οτι θα ξαναπροσλαβει τους απολυμενους (για να εξηγουμαστε δλδ, λεει οτι θα ξαναπαρει πισω -μεταξυ αλλων- τους βυσματιες, τους παραθυρατους και τα κομματοσκυλα ε!), και αν οι συνθηκες το επιτρεπουν θα τους δωσει και αυξηση. Στο πολυ τσακιρ κεφι, θα προσλαβει και αλλους γιατι θα διαπιστωσει οτι υπαρχουν ελλειψεις.
ειναι σιγουρο οτι οι περισσοτεροι θελουμε να υπαρχει κρατικη τηλεοραση. Το θεμα ειναι τα χρηματα που ολοι αναγκαστικα πληρωνουμε να πιανουν τοπο και οχι να επιδοτουμε μισθοδοσια κομματικα διορισμενων κοπροσκυλων που απλα πρεπει να διοριστουν καπου. Αυτο που γινεται σημερα ισως γινεται με ακομψο τροπο (ειναι και το αγγουρι στον κ0λ0 απο την ΔΕΠΑ), αλλα επισης γινεται με τεραστια καθυστερηση! Μακαρι να ειναι ενα μοντελο που θα δουμε και σε αλλες κρατικες εταιριες/οργανισμους. Λουκετο για λιγο, εξυγιανση***, ανοιγμα ξανα***.
***** τα κομματα πρεπει να πιεσουν/απαιτησουν ωστε η διαδικασια αυτη θα γινει με αξιοκρατια και διαφανη κριτηρια,** και οχι να κλαινε για το πτωμα που βρωμησε και πρεπει να παρουμε αποφαση οτι πρεπει να το θαψουμε. Διοτι αν ολο αυτο οδηγησει σε ενα νεο οργιο κομματικων προσληψεων, καναμε μια τρυπα στο νερο.
**εγω αν ημουν ο Σαμαρας, θα εθετα όρο οτι για να ξανανοιξει η ΕΡΤ θα πρεπει να υπαρξει διακομματικη συμφωνια για την διαδικασια που θα πρεπει να ακολουθηθει για την εξυγιανση και επαναστελεχωση της! Μεχρι τοτε ας μεινει κλειστη. **Ετσι για να δουμε ποσο 'ευαισθησια' εχουν ολοι αυτοι που κλαινε -δηθεν- το μακαριτη....
Μεγάλες κουβέντες Σπύρο!
Κι ένα δικό μου σχόλιο.
Το πόσο εφικτή ήταν μιά άλλη - λειτουργική - αναδιάρθρωση αποδεικνύεται, κατά τη γνώμη μου, από τη 'τύχη' του ίδιου του Μόσιαλου ... κι όχι απλώς των αναλύσεων και σχεδίων του.
Βλέπε την αρχή του θέματος συζήτησης για την ΕΡΤ: viewtopic.php?f=13&t=54151 (τώρα ενώθηκαν) -
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Εχετε καταλαβει οτι θα ξανανοιξει?Έλα ντε!
Αλλά νταξ...μας αρέσει η επανάσταση.
Ζήτημα είναι βεβαίως αν από τους 1000 ας πούμε που συγκεντρώθηκαν έξω από το ραδιομέγαρο, οι 10 παρακολουθούσαν ανελλιπώς ΕΡΤ.
Είναι βεβαίως τραγικό που έχασαν 2.000 άνθρωποι τη δουλειά τους όμως αν κατάλαβα καλά οι περισσότεροι θα επαναπροσληφθούν κάπου. Αναρωτιέμαι πάντως αν διαμαρτυρήθηκε κανείς για τα εκατομμύρια εργαζομένων που έχασαν τη δουλειά τους στον ιδιωτικό τομέα κι για άλλους τόσους που εξαναγκάσθηκαν σε μείωση μισθού χωρίς καν τη δυνατότητα να επαναπροσληφθούν κάπου.
Η ΕΡΤ για όλους μας (ή τέλος πάντων όσοι πληρώνουν ΔΕΗ) είναι (ή ήταν) αναγκαστικά συνδρομητική. Το επίπεδο υπηρεσιών, εκτός από το HD τώρα τελευταία, είναι (ή ήταν) τραγικό. Υπεράριθμο προσωπικό που το πληρώναμε εμείς χωρίς να έχουμε μια αντίστοιχου επιπέδου υπηρεσία.
Εφόσον λοιπόν θα ξανανοίξει, προς τι η πρεμούρα και το ξαφνικό ενδιαφέρον για μια ΕΡΤ που οι περισσότεροι γκρίνιαζαν και δυσανασχετούσαν που τη πλήρωναν -μάλιστα άλλοι πήγαιναν στο παρακαταθηκών και δανείων ψάχνοντας τρόπο να μη τη πληρώσουν- και άλλοι τόσοι δεν τη παρακολουθούσαν ποτέ.
Προσωπικά το μόνο ενδιαφέρον που έχω είναι για τους όποιους ανθρώπους έχασαν πραγματικά τη δουλειά τους και θα δυσκολευθούν να ξαναβρούν, ιδιαίτερα στο συγκεκριμένο τομέα.
Από πλευράς προγράμματος, σαφώς ποιοτικότερο είναι το ΣΚΑΙ.
-
Οπότε επαρκεστατες η Πανια και η Στεφανιδου της ιδιωτικής τηλεόρασης...
-
E ναι γιατι το ποιοτικο ΣΚΑΙ (και το MEGA) τα πληρωνουν οι ιδιωτες κι οχι ο ελληνας φορολογουμενος
-
Τώρα πραγματικά κόπτεστε για το (προσωρινό) κλείσιμο τη ΕΡΤ ή απλά για να ασκείσετε κριτική στην κυβέρνηση επειδή βρίκατε την ευκαιρία??
Μιλάμε για μια υπηρεσία που μας υποχρέωνε να την πληρώνουμε χωρίς να την χρησιμοποιούμε, μια επιχείρηση με θεσμό οικογενειοκρατίας, μια επιχείρηση που έδινε παχυλούς μισθούς στους υπαλλήλους της για να γλεντάνε, μια επειχείρηση που δεν έδινε το δικαίωμα σε όλους τους να μιλάνε (βλέπε Χ.Α) και όλο αυτό είναι άδικο και τα σχετικά??Επίσης η ΕΡΤ θα ξαναανοίξει μέχρι να γίνει το συμμάζεμα, προς τι λοιπό όλη αυτή η φασαρία??
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
]>Προς φιλελέδες και λοιπούς εξυπνάκηδες: Τι κοστίζει περισσότερο στον Ελληνα; Η ΕΡΤ ή το MEGA; H EPT ή ο ΑΝΤ1; 100 μύρια είπε οτι θα γλιτωσουμε ο πρώην διορισμένος με μέσο υπουργός. Πόσα χρωστάνε τα ιδιωτικά; Φατε χόρτο ζώα.Αααα δηλαδη επειδη το X ιδιωτικο καναλι εχει χρεη εγω να συνεχισω να πληρωνω ειδικους συμβουλους,τον Σπυρο Παπαδοπουλο,τον Γιωργο Κατσαρο και ολες αυτες τις βδέλλες και τα κομματοσκυλα που εχουν μπει ΜΟΝΟ με μεσο,σορρυ εξυπνε μου αλλα προτιμω να μην με γαμανε απο ολες τις τρυπες ταυτοχρονα.
Αυτοί όμως το προτιμάνε, σιγά μη σε ρωτήξουνε κιόλας.
-
kostis20 έγραψε:
Εχετε καταλαβει οτι θα ξανανοιξει?Η εξυγίανση και γενικά το 'νοικοκύρεμα' της ΕΡΤ (και οποιουδήποτε Δημόσιου/κρατικού Οργανισμού), σε γενικές γραμμές είναι αίτημα όλων μας...
...το θέμα που θα έπρεπε να μας απασχολεί είναι ο πραξικοπηματικός τρόπος με τον οποίο η 'δημοκρατική' κυβέρνηση Σαμαρά έκλεισε - έστω και προσωρινά όπως λένε - την Δημόσια Τηλεόραση/Ραδιοφωνία... -
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
E ναι γιατι το ποιοτικο ΣΚΑΙ (και το MEGA) τα πληρωνουν οι ιδιωτες κι οχι ο ελληνας φορολογουμενοςποσα χρονια δεν εχουν πληρωσει τις αδειες στην ερτ και στην κυβερνηση?
-
εθνικό κανάλι , εθνικός αερομεταφορέας , εθνικός πάροχος τηλεπικοινωνίας...
τελικά μετά από τόσες σελίδες που διάβασα μία προς μία , δεν κατάλαβα εάν αυτοί που διαμαρτύρονται για την ΕΡΤ κόπτωνται για το τι θα γίνουν οι εργαζόμενοι σε αυτήν ή κόπτωνται για το ότι έκλεισε γενικά η ΕΡΤ και τώρα δεν έχουμε εθνικό κανάλια και ήρθε η χούντα πάλι κ.λ.π..
γιατρέ μου έχω πρόβλημα ; -
Όταν είσαι δεσμευμένος με μνημόνιο πόσο δημοκρατικά μπορείς να λειτουργήσεις?? Στη βουλή μόνο η ΝΔ και η ΧΑ (πιθανόν) να θέλαν το κλείσιμο. Οι άλλοι και να θέλαν μόνο και μόνο για να κάνουν αντιπολίτευση θα ήταν κατά. Η τρόικα από την άλλη απαιτεί και εξαναγκάζει.
Καλά τα περί δημοκρατίας αλλά η πραγματικότητα είναι πολύ πιο τραγική. -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Στεφανε αν κλεισει ο ΟΤΕ, ΔΕΗ κλπ τα ιδια και χειροτερα θα γινουν. Καταλαβαινεις φανταζομαι οτι αυτοι οι οργανισμοι ειναι εθνικης σημασιας. Ειναι περιουσια του λαου.
Sent from my Neo V using Tapatalk.
Δεν είδα να μπαίνουν μερίσματα των εν λόγο ΑΕ στον τραπεζικό μου λογαριασμό.
Κοινωνικό αγαθό η ΕΡΤ λεμε.
Αν ξεκολλησεις καποτε απο τα κερδη και τα μερισματα θα καταλαβεις οτι υπαρχουν κι αλλα πραγματα στη ζωη που μια οργανωμενη πολιτεια οφειλει να διαθετει. Βεβαια δεν εχω τετοιες προσδοκιες...
Sent from my Neo V using Tapatalk.
Αυτό λέω κι εγώ στον έφορο, αλλά αυτός επιμένει να ζητάει €.
Κι η ΕΡΤ το ίδιο... -
Ο χρήστης liostemi έγραψε:
kostis20 έγραψε:
Εχετε καταλαβει οτι θα ξανανοιξει?Η εξυγίανση και γενικά το 'νοικοκύρεμα' της ΕΡΤ (και οποιουδήποτε Δημόσιου/κρατικού Οργανισμού), σε γενικές γραμμές είναι αίτημα όλων μας...
...το θέμα που θα έπρεπε να μας απασχολεί είναι ο πραξικοπηματικός τρόπος με τον οποίο η 'δημοκρατική' κυβέρνηση Σαμαρά έκλεισε - έστω και προσωρινά όπως λένε - την Δημόσια Τηλεόραση/Ραδιοφωνία...Ομοιως:
Επειδη πχ στο νοσοκομειο Αγ.Ολγα 'γινοταν παρτυ' να κλεισει (αφου απολυθουν οι παντες) και μετα θα το εξυγιανουμε.
Επειδη πχ στο 2ο Λυκειο Χαλκιδας καποιοι καθηγητες εκαναν ιδιαιτερα να κλεισει ομοιως.
Επειδη στον ΕΣ γινονταν σκανδαλα να κλεισει ομοιως.Ε μα πως κανετε ετσι μωρε, σε 3 μηνες θα τα ξανανοιξουμε...
+'Εχει αργησει πολυ ο ΦΑΣΙΣΤΑΣ, παρτον τηλεφωνο...'
-'Δε το εχω, που να το βρωωωω;;;'
'11888''Sieg Sieg Sieg heil!!!!'
Σεληνιαστειτε απο κατω οσοι γουσταρετε Αντωνελλα και Las Xepoulinas...
-
Ο χρήστης liostemi έγραψε:
kostis20 έγραψε:
...το θέμα που θα έπρεπε να μας απασχολεί είναι ο πραξικοπηματικός τρόπος με τον οποίο η 'δημοκρατική' κυβέρνηση Σαμαρά έκλεισε - έστω και προσωρινά όπως λένε - την Δημόσια Τηλεόραση/Ραδιοφωνία...Η μονη ελπιδα να ξεβρωμισει η ΕΡΤ ηταν το λουκετο
Και οπως ειπα και πριν,μην θεωρουμε δεδομενο οτι ο Αντωνης θα προλαβει να φτιαξει την νεα γαλαζια ΕΡΤ γιατι οι εξελιξεις τρεχουν -
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Είναι βεβαίως τραγικό που έχασαν 2.000 άνθρωποι τη δουλειά τους όμως αν κατάλαβα καλά οι περισσότεροι θα επαναπροσληφθούν κάπου. Αναρωτιέμαι πάντως αν διαμαρτυρήθηκε κανείς για τα εκατομμύρια εργαζομένων που έχασαν τη δουλειά τους στον ιδιωτικό τομέα κι για άλλους τόσους που εξαναγκάσθηκαν σε μείωση μισθού χωρίς καν τη δυνατότητα να επαναπροσληφθούν κάπου.Επειδή αυτό παίζει πολύ ως ατάκα.
ΦΥΣΙΚΑ και διαμαρτυρήθηκε πολύς κόσμος, και τώρα και πολλά χρόνια τώρα για την ακρίβεια, και οι ατάκες που έπαιζαν ως απάντηση (συνήθως δε από τους ίδιους που πετάνε τώρα τα εκατομμύρια των αδικοχαμένων εργαζομένων) είναι:
-Αν δεν βγαίνει μια επιχείρηση τι θες να κάνει;
-Να τους προσλάβεις εσύ
-Να τους προσλάβει το ΚΚΕ
-Έτσι είναι η αγορά και αν δεν σ' αρέσει να πας στα βουνά
-Με αυτές τις μαλακίες που φωνάζετε για τις απολύσεις μειώσεις κλπ, τελικά κάνετε τις εταιρείες να κλείσουν τελείως γιατί δεν αντέχουν το υπέρογκο κόστος μισθοδοσίας (συνήθως συνδυάζεται με ένα εκ των παραπάνω)
ΕΡΤ, το «πανηγύρι» συνεχίζεται