-
http://www.zeperfs.com/en/duel4543-4720.htm
δεν σας φαινεται λιγο υπερβολικη η διαφορα στις επιταχυνσεις οταν εχουν ιδια ροπη-ιπποδυναμη;;
αρκει για αυτο η κλιμακωση του κιβωτιου;; -
Βάλε και τα 71 κιλά επιπλέον βάρους...
-
Ίδια πάνε τα αυτοκίνητα...
Κοίταξε τα 400μ από στάση και το χιλιόμετρο αντιστοίχως, αλλά και τις καλύτερες μετρήσεις που είναι το 80-120 min και 80-180minOι υπόλοιπες μετρήσεις μικρή σημασία έχουν...
Τί θα πει 40- 140 με 5η , 6η, 27η κλπ
Όταν μετράς επίδοση και όχι ελαστικότητα, σημασία έχει το πακέτο συνολικά (πχ 80-180 με 3 αλλαγές , που λέει ο λόγος) και όχι τι κάνει αν έχεις κολλήσει την 5η και δεν θες να ακουμπήσεις το λεβιέ... -
Στο χλμ πάντως τα χωρίζουν καμιά 30αριά μέτρα!!!
-
Eιλικρινά δεν ξέρω να υπολογίσω τα μέτρα με βάση το 0,5 sec της τελικής διαφοράς Αλέξανδρε, καθ΄όσον δεν είναι γραμμική η συνάρτηση χρόνου - απόστασης που έχουν καλύψει δεδομένη χρονική στιγμή - χιλιομέτρων/ώρα τη στιγμή της συμπλήρωσης του χιλιομέτρου από το πρώτο έναντι του δευτέρου κλπ (επιταχύνουν και τα 2)
Δηλαδή, δεν μπορώ να υπολογίσω αν 0,5 sec πριν καλύψει το χιλιόμετρο το 308, έχει καλύψει 970, 990 ή 965 μέτρα π.χΜπορεί να είναι και τόσο, σαν αίσθηση πάντως ίδια θα είναι χοντρικά, τουλάχιστον με το δικό μου αισθησιόμετρο
-
Σκέψου απλά αγαπητέ πως με 180 χ.α.ω. καλύπτεις 50 μέτρα το δευτερόλεπτο. Το ένα περνάει τη γραμμή του χλμ με κάπου 180 και το απομακρύνεται επιταχυνόμενο (ας υποθέσουμε με την ίδια επιτάχυνση που έχει και το άλλο). Έτσι με το που θα φτάσει την γραμμή το 2ο μετά από 0.5s, το 1ο θα έχει ήδη αβάντα μερικές κολώνες.
-
Ά, μην το λες Αλέξανδρε, μπορεί το 308 να περνά το χλμ με περισσότερα χλμ ανά ώρα από το Λεόν και επομένως να το 'μαζεύει' στα τελευταία μέτρα (μπορεί λέμε..), δεν είναι τόσο απλό
Αν προσέξεις, θα δεις ότι το 308 πιάνει από στάση τα 180χλμ/ώρα αρκετά ταχύτερα από το Λεόν
Για αυτό σου λέω, ίδια πάνε!
-
Υπάρχει μόνο μια λύση: Drag Race!!!
-
Κολώνες για μικρομεσαία ντίζελ.
Sent from my Note 3 using smoke signals.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Κολώνες για μικρομεσαία ντίζελ.Sent from my Note 3 using smoke signals.
Να διαβάζεις προσεκτικότερα: http://www.zeperfs.com/en/duel4543-4720.htm Είσαι και mod.
-
Tρομερή διαφορά, μιλήστε και για ΤΚ όμως τώρα που γυρίζει.
-
Έλα ρε συ... αυτά σε άλλους να τα λες. Όχι σε μένα που έχουμε μπει Σέρρες μαζί, με κουβάδες.
-
http://www.autoblog.gr/2014/04/17/peuge ... uncovered/
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Βεσπας υπαρχει και αυτη η βλακεια με το ανάποδο στροφόμετρο?
Ουτε εμένα μου αρέσει.Προτιμώ οι δείκτες να έχουν την ίδια φορά.Όπως είναι και στα περισσότερα αυτοκίνητα.
Τελικά μάλλον έβαλαν το στροφόμετρο ανάποδα για να κρύβεται απο το τιμόνι μόνο η κόκκινη περιοχή που υποτίθεται δε χρησιμοποιειται συχνά και να μένει πιο δεξιά μακρυά από το τιμόνι η περιοχή του που χρησιμοποιειται καθημερινά.
Αν κάποιος το πηγαίνει στα κόκκινα θα τον ειδοποιήσει ο κόφτης.
Να φτιάξουν κάτι ώστε να μη κρύβεται καθόλου το στροφόμετρο δε τους πέρασε από το μυαλό? -
Ενθαρυντικά τα σχόλια του για τον 1.2ΤΗΡ.
Bonus τα +11mm στο μεταξόνιο, που βελτιστοποιούν λίγο το χώρο για τα γόνατα στο πίσω κάθισμα. -
http://www.autoblog.gr/2014/05/07/test- ... 308-e-hdi/
-
το είδα προχθές τυχαία στο δρόμο σε μάυρο τίγκα στα αυτοκόλλητα ''car of the year'' κτλ .
όμορφη μούρη έχει αλλά ο ποπός του είναι ακόμα ομορφότερος.
Στην πρώτη ευκαιρία θέλω οπωσδήποτε να το οδηγήσω. -
Εντυπώσεις από TD του 1.6 115 hp e-HDI .
Εμφάνιση: Θα συμφωνήσω με αρκετούς προλαλήσαντες ότι από κοντά είναι πολύ πιο ωραίο απ' ότι στις φωτό. Έχει αρκετές λεπτομέρειες στο σχεδιασμό που δίνουν ωραία συνολική εικόνα. Είναι κάπως understated, στα θετικά IMHO.
Δεν επεκτείνομαι καθώς είναι υποκειμενικό.
Εργονομία:
Παρά τις επιφυλάξεις μου, βρήκα εύκολα μια σωστή θέση οδήγησης. Η διάταξη μικρό τιμόνι - όργανα στο βάθος είναι μια χαρά από πλευράς εργονομίας και δίνει δυνατότητα να παίξεις και με το μικρό τιμόνι (ύψος- μήκος) και με το κάθισμα.
Το μικρό τιμόνι το συνηθίζεις αμέσως. Σε ξενίζει για 2-3 λεπτά, όπως επίσης με ξένισε και η πιο λεπτή στεφάνη σε σχέση με ότι έχω συνηθίσει μέχρι σήμερα. Όταν οδηγείς δεν σου κάνει ΚΑΜΙΑ διαφορά και νομίζω ότι έχεις και μικρότερη κίνηση στο χέρι.
Το ανάποδο στροφόμετρο (επειδή αναφέρθηκε) είναι κάτι που απλά δεν σε νοιάζει. Το συνηθίζεις επίσης πολύ γρήγορα. Η μόνη ένσταση για κάποιους μπορεί να είναι η απόσταση των οργάνων σε σχέση με το μέγεθος των ενδείξεων στα όργανα, όπως επίσης και η απόσταση των δύο αναλογικών οργάνων μεταξύ τους , αλλά συνηθίζεται. Ίσως γι' αυτό η ψηφιακή ένδειξη ταχύτητας να εμφανίζεται στο κέντρο του πίνακα.
Η οθόνη που τα χειρίζεσαι όλα είναι πλήρηης αλλά δεν ξέρω από αξιοπιστία (εντάξει είναι δοκιμασμένη για 4.000.000 αγγίγματα). ΑΛΛΑ δεν έχει αίσθηση αφής, (πχ δυσκολεύεσαι να επιλέξεις κάτι χωρίς να τραβήξεις το βλέμμα σου από το δρόμο)
Η ορατότητα πίσω είναι περιορισμένη (μικρό τζάμι + φαρδιές κολώνες). Οπωσδήποτε θα χρειάζονται αισθητήρες παρκαρίσματος.
Για τους πίσω οι χώροι είναι καλοί (υπάρχουν και καλύτεροι αλλά δεν είναι τόσο στενό όσο διάβασα-είδα στα διάφορα reviews). Υποθέτω με ηλιοροφή το ύψος θα είναι οριακό.
Χώρος αποσκευών κορυφαίος. Μόνη ένσταση: είναι χύμα. (έτσι μου φάνηκε, δεν είδα άγκιστρα, χωρίσματα, θήκες κλπ κλπ. ).
Ποιοτικά υλικά/πλαστικά και γενικά πολύ προσεγμένο (ειδικά η κορυφαία έκδοση, αλλά και η μεσαία εξίσου καλή, απλά η κορυφαία είναι πιο 'μουρασιόν' εσωτερικά). Ένσταση τα πλαστικά στην οροφή (πλαφονιέρα κλπ) φαίνονται να μην είναι εφάμιλλα του ταμπλό σε υφή αλλά πιο φτηνά. (καλά και του Golf δεν είναι και πολύ καλύτερα, απλά να έχουμε να λέμε).
Η οθόνη λίγο αργή στην απόκριση αλλά μεγάλη και εύχρηστη κατά τα άλλα. Δεν έχεις πρόβλημα με τον ήλιο να διαβάσεις τις πληροφορίες. Και είναι πολλές.Οδήγηση:
Ο κινητήρας μετά τα πρώτα λεπτά δεν ακούγεται σχεδόν καθόλου. Σε συνδυασμό με το ελαφρύ αμάξωμα τραβάει πολύ δυνατά (27kg ροπής είναι αυτά). Ανεβάζει εύκολα μέχρι τις 4Κ περίπου. Εντάξει δεν είναι βενζίνη, αλλά αυτό είναι κάτι που το περιμένεις. Το κιβώτιο πολύ θετικό και ακριβές και με τέτοια ροπή σχεδόν άχρηστο . Είναι αρκετά μαλακό με καλή απόσβεση και άνετο (τα 16άρια ελαστικά παίζουν το ρόλο τους). Σχετικά αθόρυβο και άνετο σε αυτοκινητόδρομο. Για στροφιλίκια μην ρωτήσετε. Δεν είχε στο μενού.
Κατανάλωση td: 5.2/1000 με αρκετό πάτημα και ανοίγματα και α/c ανοιχτό. Το start-stop πολύ καλό στη λειτουργία του.Συνολική εντύπωση: Πολύ καλό αυτοκίνητο, με πολύ καλό εξοπλισμό και τρέχουν και καλές προσφορές (20500 περίπου το Allure). Αν θέλεις πλήρη εξοπλισμό σε αυτή την τιμή είναι από τις καλύτερες επιλογές. Η μόνες δευτερες σκέψεις αφορούν την αξιοπιστία (όχι προσωπική εμπειρία -είμαι ευχαριστημένος από το πεζό μου το οποίο δεν εχει καθόλου 'electronics+gadgets' - αλλά από αυτά που έχω διαβάσει για τα προηγούμενα 308 ή και παλαιότερα), καθώς και τη ευκολία μεταπώλήσης κάποια στιγμή.
-
Η διαφορα στην εκδοση αναμεσα στα 90 και 110 αλογα ειναι μεγαλη?εχει διαφορα στον δρομο?
Αυτο με τα 110 εχει μεγαλυτερη κατανάλωση απο οτι βλέπω.... -
Λογικά, 20 ίπποι έχουν μια διαφορά στο δρόμο και προσωπικά θεωρώ ότι είναι σημαντική, αλλά εξαρτάται και από τη χρήση. Αν κινείσαι στην πόλη μπορεί να μην σε νοιάζει. Σε ταξίδια μεγαλύτερη ιπποδύναμη σημαίνει πιο ξεκούραστη οδήγηση και πιο άνετο ταξίδι.
Peugeot 308 (2013)