Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Απορια για Γερμανικα - Ιαπονεζικα αυτοκινητα
    1. Home
    2. Τεχνικά Θέματα - Βελτιώσεις
    3. Απορια για Γερμανικα - Ιαπονεζικα αυτοκινητα
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 8
    • 9
    • 2 / 9
    Τεχνικά Θέματα - Βελτιώσεις
    40
    173
    621
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • I
      ilias-a last edited by

Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
      Το πόσο ιαπωνικά είναι τα ιαπωνικά που κυκλοφορούν στην Ευρώπη δεν ξέρω……
      Και καλό είναι, όσοι είμαστε μεγάλοι, να ξεχάσουμε αυτοκίνητα του 90-95, εν έτει 2013!.
      Οι ζημίες και οι φθορές μοιράζονται.
      Η λιανική έχει εξισωθεί στα ανταλλακτικά, μετά την επιτυχία που κάναμε να καταργηθεί το ‘γνήσιο’ και να μπει ο όρος ‘πρώτη τοποθέτηση’.
      Μα ας πάρει την απάντηση που ρώτησε ο φίλος 21, και θα πούμε αρκετά!.
      Α.

ο φιλος ρωτησε για ιαπωνεζικους κινητηρες και σε αυτο εδωσα απαντηση, η αληθεια ειναι οτι για να βρεις σημερα ιαπωνεζικο αυτοκινητο πρεπει να ψαξεις παρα πολυ (καποια μοντελα μονο εχουν απομεινει και σε αυτα ολα τα εξαρτηματα δεν ειναι απο ιαπωνεζικες εταιριες).

1 Reply Last reply Reply Quote 1
      • S
        sxinthecity last edited by

http://www.thegreekz.com/forum/showthread.php?577056-Πού-κατασκευάζεται-το-αυτοκίνητό-σας Οπως βλεπουμε απ'τη σελιδα μονο τα mazda και subaru ειναι made in japan.Τα υπολοιπα γιαπωνεζικα κατασκευαζονται αλλου.Αυτο σημαινει οτι καποια υλικα που μπαινουν επανω ειναι απο γειτονικους προμηθευτες,για μειωση του κοστους και για την ομαλη γραμμη παραγωγης.Επειδη ειμαι κατοχος και ενος mazda αλλα και ενος suzuki τολμω να πω οτι τα made in japan ειναι πολυ πιο ποιοτικα και πιο αξιοπιστα.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
        • 2
          21-quadra last edited by

Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
          1, αξιοπιστια
          2, οικονομια
          3, τεχνολογια στην παραγωγη
          4, υπποδυναμη
          5, βαρος
          6, μακροζωια

1. Aξιοπιστία. Δεν προκύπτει από πουθενά σαν καθαρά μηχανικά σύνολα, έχουμε συνηθίσει να μπερδεύουμε την αξιοπιστία της 10ετίας ΄90 των περιφερειακών πολύ υψηλής ποιότητας κυρίως ηλεκτρικών των εταιριών DENSO - NIPPON SEIKI - AISAN - NGK και άλλων που μου διαφεύγουν με την καθαρά μηχανική αντοχή των κινητήρων. Τα Nissan μοτέρ χρόνια πάσχουν από ραγισμένα καπάκια, μετά τις 100-120.000 χλμ, βγάζαν γαλάζιο καπνό κλπ προβλήματα, τα Mazda τα ίδια με την ποιότητα των εμβόλων, τα δε Toyota και Honda από τον καιρό που άρχισε η παραγωγή τους στην Αγγλία έχουν τα ίδια προβλήματα με τα περιφερειακά που έχουν και τα Ευρωπαϊκά περιφερειακά ηλεκτρικά σκουπίδια.

2. Οικονομία. Κανένα Ιαπωνικό δεν είναι πιο οικονομικό από τα αντίστοιχα ΕυρωπαΙκά, όλα έχουν πάνω-κάτω την ίδια οικονομία, μήπως αναφέρεσαι στα υβριδικά ? Να μιλήσουμε για τα προβλήματα τους ?

3. Τεχνολογία στην παραγωγή. Δηλαδή ? Τι ενδιαφέρει τον καταναλωτή αν το εργοστάσιο της Nissan στο Σουϊντον είναι το πιο παραγωγικό της Ευρώπης ?

4. Ιπποδύναμη. Αν εξαιρέσεις ορισμένα μοντέλα της Honda ( Type R ) τα υπόλοιπα κινούνται στο μέσι όρι των Ευρωπαϊκών.

5. Μπορεί να είναι ορισμένα Toyota λίγο πιο ελαφριά, την παθητική ασφάλεια την λαμβάνεις υπόψη ?

6. Μακροζωϊα. Αναφέρθηκα πιο πάνω, Ο μύθος της αξιοπιστίας των Ιαπωνικών αυτοκινήτων προέρχεται από την εξαιρετική ποιότητα των Ιαπωνικών πλαστικών και περιφερειακών τους, ηλεκτρικά, ηλεκτρονικά, συστήματα ψεκασμού, ο οποίος μύθος, μύθος ήταν και πάει από τη στιγμή που έχτισαν εργοστάσια εδώ και αγοράζουν Ευρωπαϊκά περιφερειακά, πλαστικά κλπ.

Εγώ μίλησα καθαρά για κινητήρες, μάλλον έχουμε πρόβλημα στα Ελληνικά μας, εσύ γενίκευσες την ποιότητα, εγώ μίλησα αμιγώς για κινητήρες, τι υπάρχει κάτω από το καπό, δεν υπάρχει ( εκτός των αμιγώς Ιαπωνικών κινητήρων της Honda ) άλλος Ιαπωνικός κινητήρας καλύτερος από τους κινητήρες της Fiat, Renault, PSA, τους παλαιότερους του VW Group, δεν αναφέρομαι στΙς ΒΜW, MERCEDES, κλπ άλλα την ανώτερης κλάσης γιατί ξεφεύγουμε σε ποιότητα, τιμή, και σκοπό αυτής της αναφοράς.

• 2
            21-quadra last edited by

Ο χρήστης sxinthecity έγραψε:
            http://www.thegreekz.com/forum/showthread.php?577056-Πού-κατασκευάζεται-το-αυτοκίνητό-σας Οπως βλεπουμε απ'τη σελιδα μονο τα mazda και subaru ειναι made in japan.Τα υπολοιπα γιαπωνεζικα κατασκευαζονται αλλου.Αυτο σημαινει οτι καποια υλικα που μπαινουν επανω ειναι απο γειτονικους προμηθευτες,για μειωση του κοστους και για την ομαλη γραμμη παραγωγης.Επειδη ειμαι κατοχος και ενος mazda αλλα και ενος suzuki τολμω να πω οτι τα made in japan ειναι πολυ πιο ποιοτικα και πιο αξιοπιστα.

Ξέχασες τα Daihatsu

• realzeus
              realzeus last edited by

Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
              Εγώ μίλησα καθαρά για κινητήρες, μάλλον έχουμε πρόβλημα στα Ελληνικά μας, εσύ γενίκευσες την ποιότητα, εγώ μίλησα αμιγώς για κινητήρες, τι υπάρχει κάτω από το καπό, δεν υπάρχει ( εκτός των αμιγώς Ιαπωνικών κινητήρων της Honda ) άλλος Ιαπωνικός κινητήρας καλύτερος από τους κινητήρες της Fiat, Renault, PSA, τους παλαιότερους του VW Group, δεν αναφέρομαι στΙς ΒΜW, MERCEDES, κλπ

Ενώ συμφωνώ σε όλα τα άλλα που λες, εδώ διαφωνώ. Ο κινητήρας του Focus σκόρπισε μετά τα 150.000 χλμ. Το ίδιο και του Discovery και μάλιστα νωρίτερα. Στο φορτηγάκι που φοράει VW μοτέρ παλαιάς κοπής, ο κινητήρας αλλάχτηκε στις 200.000. Αντιθέτως ο κινητήρας του Xedos με 254.000 χλμ κελαηδάει στις 7500 Σ.Α.Λ. όπως την πρώτη μέρα...

• C
                cson last edited by

Μην ξεχναμε και τα παλαιοτερα μοντελα της μιτσουμπισι.
                Τοτε που σχηματιζοταν το vag group.
                Απλως η μερα με τη νυχτα. Το λεω εχοντας μοντελο μιτσουμπισι λανσερ στην οικογενεια τιυ 1995.
                Σε ολα ανωτερο. Κινητηρας αποδοτικος και αξιοπιστος
                κιβωτιο αστερι..ποιοτικα περιφερειακων,
                ηλεκτρικα τελεια! Μονο σε καποια πλαστικα υστερει εκτος του ταμπλο.

• S
                  sakisart last edited by

http://www.autoblog.gr/2013/01/19/germa ... r-engines/

• 2
                    21-quadra last edited by

Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:

Εγώ μίλησα καθαρά για κινητήρες, μάλλον έχουμε πρόβλημα στα Ελληνικά μας, εσύ γενίκευσες την ποιότητα, εγώ μίλησα αμιγώς για κινητήρες, τι υπάρχει κάτω από το καπό, δεν υπάρχει ( εκτός των αμιγώς Ιαπωνικών κινητήρων της Honda ) άλλος Ιαπωνικός κινητήρας καλύτερος από τους κινητήρες της Fiat, Renault, PSA, τους παλαιότερους του VW Group, δεν αναφέρομαι στΙς ΒΜW, MERCEDES, κλπ

Ενώ συμφωνώ σε όλα τα άλλα που λες, εδώ διαφωνώ. Ο κινητήρας του Focus σκόρπισε μετά τα 150.000 χλμ. Το ίδιο και του Discovery και μάλιστα νωρίτερα. Στο φορτηγάκι που φοράει VW μοτέρ παλαιάς κοπής, ο κινητήρας αλλάχτηκε στις 200.000. Αντιθέτως ο κινητήρας του Xedos με 254.000 χλμ κελαηδάει στις 7500 Σ.Α.Λ. όπως την πρώτη μέρα...

Δεν γίνεται να συμφωνούμε σε όλα, δεν κατέχω τη μοναδική αλήθεια ούτε τα προσωπικά μας αυτοκίνητα είναι η απόλυτη ένδειξη αντοχής, γιατί αν ήταν έτσι θα έπερεπε να σκίζω καθημερινά τα ιμάτια μου για την αντοχή των δικών μου αφού έχω στην κατοχή μου 6 Renault, 4 R21 και 2 Clio, κανένα από τα οποία δεν έχουν λιγότερο απο 250.000 χλμ, το καθημερινό μου είναι turbo τετρακίνητο μόνιμης τετρακίνησης με 30 kg ροπής ( όχι fake σαν τα σημερινά SUV ) και έχει 305.000 χλμ και δεν δείχνει σημεία κόπωσης ούτε στο μοτέρ ούτε στο σύστημα μετάδοσης της κίνησης, όμως δεν το θεωρώ τυπικό παράδειγμα, πριν χρόνια είχα VW φορτηγάκι type 2 με κινητήρα 2λίτρα και μου έβγαλε μεγάλη ζημιά, το ίδιο και το επόμενο που ήταν ένα transit, ζημιά μου έβγαλε και το Mazda 323 που είχα, αντίθετα ένα Yugo που πέρασε από τα χέρια μου ήταν αστέρι αν και του έπινα το αίμα, πάντα για μοτέρ μιλάω, βλέποντας όμως τις βλάβες στα συνεργεία που δεν αναφέρονται στα φόρουμ,οι λόγοι είναι προφανείς, και τι ανταλλακτικά πουλάνε οι φίλοι που έχουν μαγαζιά αντ/κών, αλλά και γνωστά ρεκτιφιέ , έχω σχηματίσει την άποψη μου από μέσα, και όχι από συζητήσεις μεταξύ ιδιοκτητών.

Καλά, δεν αναφέρομαι καθόλου στα σημερινά σκουπίδια μοτέρ τύπου FSI - TFSI του VW group, ντρέπομαι και να τα αναφέρω.

• 2
                      21-quadra last edited by

Ο χρήστης sakisart έγραψε:
                      http://www.autoblog.gr/2013/01/19/german-manufacturers-amongst-least-reliable-for-engines/

To άρθρο αυτό όπως και όλες οι στατιστικές δεν μας λένε τίποτα από αυτό που πραγματευόμαστε εδώ, μας λέει για αξιοπιστία / αναξιοπιστία, σε τί ακριβώς ? σπάνε τα μοτέρ ή έμειναν επειδή τρύπησε ένα κολλάρο νερού ?

Αν δεν υπάρξουν επακριβώς αναφορές βλαβών είναι εκτός συζήτησης. Ούτε και αν διέλυσε το altenator και έμεινε από μπαταρία μας ενδιαφέρει, ούτε αν χάνει νερά η αντλία νερού. Αυτά είναι τα ...περίφημα περιφερειακά που χαντακώνουν ή εξιψώνουν ένα κινητήρα στα μάτια τους αδαούς κοινού που για αυτό όλα είναι κινητήρας.

Βέβαια ακόμα και αυτά πρέπει να είναι αξιόπιστα και οι κατασκευαστές πρέπει να δείχνουν την ίδια προσοχή, δεν θα απολογηθώ όμως εγώ αν η κάθε εταιρία αγοράζει σκουπίδια από τη Valeo ή την κάθε Valeo, και στα ακριβά της μοντέλα βάζει την ανώτερη ποιότητα της Valeo και της κάθε Valeo.

• realzeus
                        realzeus last edited by

Έδωσα προσωπικά παραδείγματα ενδεικτικά και μόνο. Στατιστικά δεν είναι σοβαρό δείγμα φυσικά. Δεν γίνεται όμως Focus με 200.000 χλμ να δουλεύει με 2 1/2 κυλίνδρους, να έχει κάψει βαλβίδες, να έχει χάσει συμπίεση στους μισούς κυλίνδρους, να χτυπάνε τα ωστήρια, να έχει σπάσει η πολλαπλή εξαγωγής και Xedos με τα διπλάσια χρόνια να είναι σαν καινούριο 'μοτερικώς'. Με ίδια χρήση.

Από συνεργεία Mazda που ξέρω, τα μοτέρ τους φτάνουν και 1 εκατομμύριο χλμ! Αντίθετα πολύ φίλος μέσα από την Ford μου λέει πως τα δικά τους πάνω από τα 150.000 χλμ ανατινάζονται, κάτι που το διαπίστωσα κι εγώ... Καλά για τα Land Rover δεν το συζητώ. Φαρσοκωμωδία!!!

• T
                          trident1971 last edited by

Ζητω η Κορέα!!!

• P
                            p_george last edited by

Καλά, δεν αναφέρομαι καθόλου στα σημερινά σκουπίδια μοτέρ τύπου FSI - TFSI του VW group, ντρέπομαι και να τα αναφέρω.

Το εσωσες

• D
                              dj-mitsos last edited by

Τα Ιαπωνεζικα ειναι κλασης ανωτερα σε θεματα κατασκευης κινητηρων,

Mετά από αυτό σιγουρεύτηκα ότι δεν ξέρεις τι συμβαίνει κάτω από το καπό ενός αυτοκινήτου.

21 Quadra δε μπορω να καταλαβω το σκεπτικο σου και ουτε το παιζω Ιαπωνεζοκαυλος και σου θυμιζω οτι εχω γερμανικο αμαξι. αλλα δε μπορω να μην παραδεχτω την χωρα που εχτισε την αξιοπιστια στα μοτερ ασχετος αν τα τελευταια χρονια Ιαπωνικα και Γερμανικα ειναι τα ιδια και εχουν εξισου ελατωματα αλλα Υπαρχουν ενα σωρο Ιαπωνικες μαρκες που φροντιζουν να κρατανε εστω και κατι απο τα αθανατα αυτοκινητα που κυκλοφορουσαν μεχρι την 10ετια του 90'.

Αν αυτο για σενα ειναι κριτηριο για να κρινεις αν δε ξερω εγω τι παιζει κατω απο το καπο τοτε δικαιωμα σου να το πιστευεις.
                              Ναι δεν ειμαι μηχανικος αλλα εχω ενα σωρο φιλους με αυτοκινητα μεσα απο ποικίλιες μαρκες και λιγο ως πολυ συζηταω και βλεπω τι αντιμετοπιζει ο καθενας.
                              Δε ξερω αν εσυ ασχολησε περισσοτερο η αν ακομα καλυτερα φτιαχνεις και αυτοκινητα και δε ξερω τι παιζει να πιστευεις αλλα εχω και εγω τη γνωμη μου για καποια πραγματα οπως πολλοι.

Δε λεω οτι και οι γερμανοι δεν ξερουν να φτιαχνουν κινητηρες αλλα οι Ιαπωνες εχουν και καποια ιστορια πισω τους σχετικα με αυτο.

• D
                                dj-mitsos last edited by

Α και οκ για να μην με πειτε και κολλημενο μυαλο παραδεχομαι οτι τα τελευταια χρονια που εχουν μπει και οι κορεατες στο παιχνιδι εχουν αρχισει να δινουν μια πινελια αξιοπιστιας στα αυτοκινητα τους. Ομως θα καταφερρει να κρατησει για χρονια αραγε αυτο?

• R
                                  r200 last edited by

1, αξιοπιστια
                                  2, οικονομια
                                  3, τεχνολογια στην παραγωγη
                                  4, υπποδυναμη
                                  5, βαρος
                                  6, μακροζωια

1. Aξιοπιστία. Δεν προκύπτει από πουθενά σαν καθαρά μηχανικά σύνολα, έχουμε συνηθίσει να μπερδεύουμε την αξιοπιστία της 10ετίας ΄90 των περιφερειακών πολύ υψηλής ποιότητας κυρίως ηλεκτρικών των εταιριών DENSO - NIPPON SEIKI - AISAN - NGK και άλλων που μου διαφεύγουν με την καθαρά μηχανική αντοχή των κινητήρων. Τα Nissan μοτέρ χρόνια πάσχουν από ραγισμένα καπάκια, μετά τις 100-120.000 χλμ, βγάζαν γαλάζιο καπνό κλπ προβλήματα, τα Mazda τα ίδια με την ποιότητα των εμβόλων, τα δε Toyota και Honda από τον καιρό που άρχισε η παραγωγή τους στην Αγγλία έχουν τα ίδια προβλήματα με τα περιφερειακά που έχουν και τα Ευρωπαϊκά περιφερειακά ηλεκτρικά σκουπίδια.

Το προβλημα με τα μοτερ της nissan υπηρχε σε ολο της το μεγαλειο τη δεκαετια του '80 απο το 92 και επειτα με τη σειρα κινητηρων GA..DE το προβλημα επαψε να υφισταται ουτε λαδια ουτε φλατζα εκαιγαν
                                  Η suzuki με τον 13αρι & 16αρι κινητηρα που εβαζε απο το ΄99 στα jimny & vitara εκαιγε φλατζα και ραγιζαν κεφαλη
                                  Και αυτα τα βενζινοκινητα yaris 1.3 '06 και επειτα ειχαν ελλατωματικο λ τον φημισμενο denso και δεν δουλευε σωστα απο τα πρωτα 40.000χλμ, ο συγκεκριμενος κινητηρας που να δουλευε και με 88 θερμοστατη και 97-92 φουσκα βεντιλατερ τα μοτερ θα εκαγαν απο τα πρωτα 80.000χλμ, η toyota τα εχει τοποθετησει 80αρι θερμοστατη τι εγινε φοβουνται τις θερμοκρασιες ανεκαθεν;
                                  Ξερω τρικυλιδρα γερμανικα οπως τα corsa 1.0 & o 1.2 που τοποθετειται σε ολο το vag που εχουν 5λιτρα μεικτα και ειναι πραγματικη καταναλωση, η χαρτογραφηση ειναι σωστη σε ολο το φασμα των στροφων και οι κινητηρες καταφερνουν και λειτουργουν με την ελαχιστη δυνατη ποσοτητα καυσιμου σε σχεση με καποια κορεατικα χιλιαρια που εχουν μαπα διαχειριση καυσιμου

• R
                                    r200 last edited by

Ο χρήστης Dj Mitsos έγραψε:
                                    Α και οκ για να μην με πειτε και κολλημενο μυαλο παραδεχομαι οτι τα τελευταια χρονια που εχουν μπει και οι κορεατες στο παιχνιδι εχουν αρχισει να δινουν μια πινελια αξιοπιστιας στα αυτοκινητα τους. Ομως θα καταφερρει να κρατησει για χρονια αραγε αυτο?

συγκεκριμενα στο i30 1.4 109 αλογα του 2008 την περασμενη εβδομαδα επεσε το παραθυρο του οδηγου επειδη εσπασαν οι ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ βασεις, αρχισαν να αντιγραφουν τους γερμανους σε καποια πραγματα, επισης σε αυτοκινητοδρομο με 110χλμ με ειναι και ηταν στα 8.2λιτρα, στη διαφημιση εγραφαν εκπομπες co2 145gr και μεικτη καταναλωση 6.1λιτρα, ισως να οφειλεται σε αυτους τους καλους προμηθευτες που αρχισε να εχει και η hyundai....valeo made in korea, denso.....

• T

Ναι, μια πινελια... τα τελευταια 15χρονια

• realzeus
                                        realzeus last edited by

Ο χρήστης r200 έγραψε:
                                        επισης σε αυτοκινητοδρομο με 110χλμ με ειναι και ηταν στα 8.2λιτρα, στη διαφημιση εγραφαν εκπομπες co2 145gr και μεικτη καταναλωση 6.1λιτρα, ισως να οφειλεται σε αυτους τους καλους προμηθευτες που αρχισε να εχει και η hyundai....valeo made in korea, denso.....

Αυτό είναι παντελώς άσχετο με τους προμηθευτές και ισχύει για όλα τα αυτοκίνητα πάνω-κάτω. Οι διαδικασίες των επίσημων δοκιμών είναι απλά αστείες.

• T

Το τοπικο εχει ολα τα φοντα να εξελιχτει σε μαχη.

Αναμενω απο στιγμη σε στιγμη να αναφερθουν αναλυτικοτερα τα θεματα με καρβουνα στις βαλβιδες, πτωση αποδοσης σε κινητηρες αμεσου ψεκασμου και τα θεματα με μεταβλητο χρονισμο και καδενες γνωστου κατασκευαστη.

Τα Ιαπωνεζικα ειναι κλασης ανωτερα σε θεματα κατασκευης κινητηρων,

Mετά από αυτό σιγουρεύτηκα ότι δεν ξέρεις τι συμβαίνει κάτω από το καπό ενός αυτοκινήτου.

21 Quadra δε μπορω να καταλαβω το σκεπτικο σου και ουτε το παιζω Ιαπωνεζοκαυλος και σου θυμιζω οτι εχω γερμανικο αμαξι....

Dj, με ολο το σεβασμο, αλλο πράγμα, βαθυτερο, νομιζω οτι εννοει ο quadra.

• 2
                                            21-quadra last edited by

Μάλλον υπάρχει πρόβλημα στην κατανόηση των Ελληνικών μου.

Από την αρχή ξεκαθάρισα ότι αναφέρομαι καθαρά στην αξιοπιστία του μοτέρ, καθαρά μηχανικά ( πιστόνια, στρόφαλους, μπιέλες, μπλόκ, καπάκια ) χωρίς τα περιφερειακά του κινητήρα, και καταλήξαμε στα παράθυρα που πέφτουν και στους καμμένους λάμδα.

Η συζήτηση εξελίσεται σε καφενείο, οπότε δεν έχω να προσθέσω κάτι περισσότερο.

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 5
                                            • 8
                                            • 9
                                            • 2 / 9
                                            • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ