-
Mεικτες και ιστοριες πριν καμια 10ετια που ζουσαμε το ελληνικο ονειρο...τωρα κοβουμε και απ την απλη ορισμενες καλυψεις.
Οπως ειπα παντα ειχα μτχ αυτοκινητα και δεν εκανα ποτε μεικτη...ε αν τυχει ετυχε... -
Ο χρήστης 106S16 έγραψε:
Ασφάλεια με μερική ολική κλοπή αερόσακοι και θραύση κρυστάλων ετήσια στα 360 Ε (μχ5 1.8 400Ε)
Τέλη 130Ε (μχ5 1.8 300 Ε)
Σερβις απλό 4λίτρα λάδια 5/30 ημισυνθετικά elf (ίδια με dexelia) + φίλτρο λαδιού 50 Ε ανα 5000ΚΜ +2 λίτρα συμπλήρωμα +2 λιτρα πρεμιξ + ΦΑ (συμφέρει το τύπου γάζας)+ εργατικά σύνολο ανα έτος 200 Ε.
Τα αναλώσιμα είναι όπως και στο μχ5 αλλά ακόμη ακριβότερα πολλαπλασιαστές, τακάκια, δίσκοι φρένων, δίσκος πλατό συμπλέκτη μπουζί, αντλία βενζίνης και καταλύτης ( αν δεν είναι καλός αφτερ μαρκετ των +400Ε τον λιώνει για πλάκα).
λάστιχα απλώς αντί 225/45/18 των +700Ε θα βάζεις 225/40/18 των 400-500 .
Βενζίνες με το cosmo:
Πόλη min: 17 λιτ/100ΚΜ
εθνική min με 120/140 11 λιτ/100,
αν το λιώνεις όμως η κατάνάλωση θα χτυπάει άνετα τα 20λιτ/100ΚΜ.
Τα περί φροντίδας του wankel τα έχεις διαβάσει,το κόστος επισκευής που μπορεί να γίνει στα 50/100/150 ή ακόμη και τα 200.000 ΚΜ αρχίζει από 2000Ε και μπορεί να φτάσει τα 5.000Ε με αντικατάσταση κινητήραΣοβαρη προσεγγιση, ευχαριστω
Νομιζω ομως οτι μερικα βασικα αναλωσιμα οπως πολλ/στες και μπουζι οι ''ψαγμενοι'' κατοχοι τα φερνουν απ εξω σε πολυ καλες τιμες γιατι απ την αντιπροσωπεια ειναι για εγκεφαλικαΚαλα εκεινο το 17αρι μεσα στην πολη ειναι τρομακτικο και μονο που το πληκτρολογεις!!!
Απογοητευομαι κυριοι...δεν βλεπω να γινεται η κινηση μετα απ αυτα
-
Άμα το οδηγήσεις και το έβλεπες και απο άλλες οπτικές γωνίες, την κίνηση την είχες κάνει χθες.
Δεν συγκρίνονται τα 2 που παραθέτεις, με κάθε σεβασμό προς την Μερκ.
Καλύτερα, γιατί έτσι δεν θα εκτιμούσες πραγματικά τα χαρίσματα του Wankel, no offence
Πολλά , απροβλημάτιστα και ασφαλέστατα χιλιόμετρα με την 170 σου.
-
Ρε Βάγγο, συγγνώμη αλλά τώρα πρωτοάκουσες ότι το 8άρι καίει 17άρια μέσα στην πόλη; Υποτίθεται ότι είχες υπολογίσει τα κόστη και σε έπαιρνε.
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Ρε Βάγγο, συγγνώμη αλλά τώρα πρωτοάκουσες ότι το 8άρι καίει 17άρια μέσα στην πόλη; Υποτίθεται ότι είχες υπολογίσει τα κόστη και σε έπαιρνε.Έλα ντε!!!
-
Ασ το δουμε αλλοιως το θεμα...
αν ηταν να μου ΧΑΡΙΣΟΥΝ μεταχ R17o ή μεταχ RX8 αξιας 4-6,000 ευρω, αλλα ολα τα εξοδα απο κει και περα δικα μου....
θα προτιμουσα την R170....με την προυποθεση οτι οι πισω θεσεις ειναι αχρειαστες.Τωρα για την μεικτη ασφαλεια ΝΑΙ σε καινουργιο η ακριβο αμαξι αλλα σε αμαξι των 4000 ευρω δεν αξιζει ο κοπος...αν γινει μεγαλη στραβη πας για αλλο σε αυτα τα λεφτα. Το σκεπτικο ειναι οτι σε καθε οικογενεια (αμεση) υπαρχουν καποια αυτοκινητα...(αδελφια παιδια γονεις παπουδες κλπ) αν ολα ηταν ασφαλισμενα μεικτα τοτε το συνολικο κοστος θα ηταν κανα 3000 + το χρονο (μιλαω για το εξτρα κοστος της μεικτησ μονο) . Αναλογιστειτε, κατα μεσο ορο πληρωνετε στα αμαξια της οικογενειας 3000 για ιδιες ζημιες, ετησιως?....ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ. Οκ, καποια φορα θα τυχει, αλλα σε βαθος χρονου ο κερδισμενος ειναι η Ασφαλιστικη. Στο κατω κατω η βαρκουλα μου (BARCHETTA) εχει δεν εχει 2500 αξια στην αγορα, και μου ζητανε +600 ευρω το χρονο για μεικτη. Δηλαδη καθε 3 χρονια θα την ξανα-αγοραζω...?
απο την αλλη εαν αποφασισεις να πουλησεις το αμαξι σου, τοτε σωστο ειναι να κανεις ΜΕΙΚΤΗ (εστω 3-μηνη) διοτι
-
σε περιπτωση χοντρης στραβης θα παρεις πολυ καλυτερα λεφτα απο την Ασφαλιστικη και δεν θα χασεις τα 'προσδοκωμενα
ευρω' -
ο επομενος ιδιοκτητης θα σκεφτει 'ΟΚ ο φιλος ηταν μερακλης και τα εχωνε στο αμαξι', οποτε ανεβαινει η εμπιστοσυνη.
-
εαν δεν μπορεις να το πουλησεις (χε χε χε)...βαζεις ζωνη, κρανος, σαπια λαστιχα, γλιτσερη ασφαλτο ψιλοβρεγμενη και πας και τραβας χειροφρενα η παντιαζεις σβουριζεις διπλα σε μαντρες μπετουδενιες η κολωνες, σε στυλ ΚΕΝ (προσοχη να μην υπαρχουν πεζοι η αλλα αμαξια, μονοσ σου, και να μην εχεισ πιει ουτε 1 μπυρα)...δεν μπορει, καποια στιγμη, θεου θελοντος, θα το στουκαρεις, με το καλο.(η ΜΕΙΚΤΗ που λεγαμε). Αν δυσκολευεσαι-ψυχολογικα, κλεισε τα ματια και ασε κανενα φιλο να το κανει για σενα, ολο και καποιοσ θα βρεθει, εν αναγκη βαλε αγγελια στο φορουμ...'ζητειται εθελοντησ στουκαδοροσ'
επειδη το 3 ειναι ψιλο-πουθτια, το λεω θεωρητικα. Οταν δεν μπορουσα να πουλησω, λογω κρισησ, στην κανονικη αξια προτιμησα να το σκοτωσω το αμαξι παρα να το κανω. (ανταλλαξα ΤΤ 3.2 κουπε 2004 με ΜΧ5 BASE 1.8 toy 08...και πηρα και 1500 ευρω εξτρα)
καλη Ανασταση
-
-
Ο χρήστης ELTASSOS έγραψε:
- ο επομενος ιδιοκτητης θα σκεφτει 'ΟΚ ο φιλος ηταν μερακλης και τα εχωνε στο αμαξι', οποτε ανεβαινει η εμπιστοσυνη.
δεν μπορει, καποια στιγμη, θεου θελοντος, θα το στουκαρεις, με το καλο.(η ΜΕΙΚΤΗ που λεγαμε)
μεικτή = εμπιστοσύνη
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Ρε Βάγγο, συγγνώμη αλλά τώρα πρωτοάκουσες ότι το 8άρι καίει 17άρια μέσα στην πόλη; Υποτίθεται ότι είχες υπολογίσει τα κόστη και σε έπαιρνε.Πιστευα οτι παιζει γυρω στα 14-15, εκτος αν αυτο αφορα το challenge. Εγω μονο για cosmo ενδιαφερομαι και οπως ειχα ξαναπει κινουμαι αποκλειστικα στην πολη
Οποτε μιλαμε για + 5 λιτρα πανω απ την slk μου. Σοβαρη διαφορα -
Ο χρήστης heras έγραψε:
Οποτε μιλαμε για + 5 λιτρα πανω απ την slk μου. Σοβαρη διαφορα
800 ευρώ ετησίως
αν αφαιρέσεις όμως περίπου ** edit δεν ήξερα ότι είναι 2λιτρη** 500 ευρώ από τα τέλη κυκλοφορίας πέφτει η χασούρα
το θέμα δεν είναι η κατανάλωση τόσο, όσο η ιδιαίτερη κατασκευή που θέλει την πολύ ιδιαίτερη και κοστοβόρα συντήρηση.
αν βάλεις ότι αφορά και Mazda με τα ακριβά ανταλλακτικά του κοιτάς την R170 σου και λες thank god -
Ο χρήστης heras έγραψε:
ασφαλεια 600€
τελη 660€
σερβις 200€
λαστιχα 380€- βενζινες για αυτα τα 12.000 χλμ περιπου. Αυτα για το '12
Ξερει κανεις πρωην ή νυν κατοχος rx8 να μου πει ενα μεσο ετησιο κοστος? Για να δω αν ερχεται παραπανω ή οχι
Στα έξοδα πάνω κάτω είναι στα ίδια:
-100 ασφάλεια
-530 τέλη (με επιφύλαξη αν δεν τα αλλάξουν)
+800 βενζίνες
Το θέμα είναι η συντήρηση η αξιοπιστία (όχι στο σημείο που γράφουν οι ορκισμένοι εχρθοί του Wankel αλλά υπάρχει σίγουρα ένα θεματάκι) και οι περιορισμοί στην σωστή χρήση που έχει το ρχ8
Η γνώμη μου βρες ένα cosmo φίλου πάρτο και κυκλοφορησέτο για 2-3 μέρες και αποφάσισε.
15.5/16.5 λίτρα στην Θεσσαλονίκη και όχι κέντρο είχα εγώ με το μικρό και με μεγάλη προσπάθεια, πέρα τούτου στο εμπόριο υπάρχουν συσκευές με σειριακή σύνδεση και προγράμματα για την ECU που ρίχνουν την λίγο την κατανάλωση (1-2 λιτ/100ΚΜ) φτωχαίνοντας το μείγμα και ταυτόχρονα αυξάνουν τον ψεκασμό στην λίπανση για περισσότερη αξιοπιστία, τελευταία έχουν τοποθετήσει και υγραέριο με υγρό ψεκασμό ( εγώ δεν θα έκανα με τίποτα). -
Ο χρήστης heras έγραψε:
Ρε Βάγγο, συγγνώμη αλλά τώρα πρωτοάκουσες ότι το 8άρι καίει 17άρια μέσα στην πόλη; Υποτίθεται ότι είχες υπολογίσει τα κόστη και σε έπαιρνε.
Πιστευα οτι παιζει γυρω στα 14-15, εκτος αν αυτο αφορα το challenge. Εγω μονο για cosmo ενδιαφερομαι και οπως ειχα ξαναπει κινουμαι αποκλειστικα στην πολη
Οποτε μιλαμε για + 5 λιτρα πανω απ την slk μου. Σοβαρη διαφοραΣτην πόλη, το μικρο φιλου, κρατιοταν και κάτω απο 16λ/100 με αρκετά ήρεμη οδήγηση, αλλα βλέποντας τα νούμερα της σλκ που είναι στο ταβάνι, και με δεδομένη την Καυλα σου, η διάφορα θα είναι σίγουρα μεγαλύτερη απο 6 λίτρα...
ΑΣΕ που μετά απο λιγο θα μπεις στην διαδικασία να του αφαιρέσεις τον περιοριστη στροφών... Καμία σχέση με εμβολοφορο, όσο ανεβαίνουν δίνει ...
-
Ο χρήστης ELTASSOS έγραψε:
Ασ το δουμε αλλοιως το θεμα...Τωρα για την μεικτη ασφαλεια ΝΑΙ σε καινουργιο η ακριβο αμαξι αλλα σε αμαξι των 4000 ευρω δεν αξιζει ο κοπος...αν γινει μεγαλη στραβη πας για αλλο σε αυτα τα λεφτα.
....
απο την αλλη εαν αποφασισεις να πουλησεις το αμαξι σου, τοτε σωστο ειναι να κανεις ΜΕΙΚΤΗ (εστω 3-μηνη) διοτι-
σε περιπτωση χοντρης στραβης θα παρεις πολυ καλυτερα λεφτα απο την Ασφαλιστικη και δεν θα χασεις τα 'προσδοκωμενα
ευρω' -
ο επομενος ιδιοκτητης θα σκεφτει 'ΟΚ ο φιλος ηταν μερακλης και τα εχωνε στο αμαξι', οποτε ανεβαινει η εμπιστοσυνη.
-
εαν δεν μπορεις να το πουλησεις (χε χε χε)...βαζεις ζωνη, κρανος, σαπια λαστιχα, γλιτσερη ασφαλτο ψιλοβρεγμενη και πας και τραβας χειροφρενα η παντιαζεις σβουριζεις διπλα σε μαντρες μπετουδενιες η κολωνες, σε στυλ ΚΕΝ (προσοχη να μην υπαρχουν πεζοι η αλλα αμαξια, μονοσ σου, και να μην εχεισ πιει ουτε 1 μπυρα)...δεν μπορει, καποια στιγμη, θεου θελοντος, θα το στουκαρεις, με το καλο.(η ΜΕΙΚΤΗ που λεγαμε). Αν δυσκολευεσαι-ψυχολογικα, κλεισε τα ματια και ασε κανενα φιλο να το κανει για σενα, ολο και καποιοσ θα βρεθει, εν αναγκη βαλε αγγελια στο φορουμ...'ζητειται εθελοντησ στουκαδοροσ'
καλη Ανασταση
για κοιτάξτε το αυτό με την μεικτή ασφάλεια, γιατί δεν νομίζω ότι πλέον ασφαλίζουν με μεικτή αυτοκίνητα πάνω από κάποια ηλικία (6 ή 7 έτη)
-
-
Νομίζω 10ετία είναι.
-
Ο χρήστης heras έγραψε:
Ποιο γκαραζ? Στο δρομο παρκαρει...Με τι καρδιά αφήνεις τέτοιας αξίας αυτοκίνητο, στο δρόμο;
-
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Ποιο γκαραζ? Στο δρομο παρκαρει...
Με τι καρδιά αφήνεις τέτοιας αξίας αυτοκίνητο, στο δρόμο;
δεν εχω τετοιες εννοιες πια...δεν θα το παρω μαζι μου
-
Πλέον οι αξίες είναι αστείες... αν δεν έχεις πληρώνεις για γκαράζ γιατί δεν βρίσκεις θέση στη γειτονιά σου κι όχι για το καλό του αυτοκινήτου...
Τα της σύγκρισης MX5-SLK έχει να κάνει καθαρά με το τί τύπος είσαι και προφανώς είσαι SLK. Ίσως ελπίζεις να συνδυάσεις τα καλά της SLK με τα καλά του ΜΧ5 στο RX8 αλλά φοβάμαι ότι συνολικά δεν θα σου βγει και το βλέπω σαν κίνηση με μεγάλο οικονομικό ρίσκο για σένα να μπλέξεις με RX8.
Εμένα μου μοιάζει ότι οικονομικά έχεις ήδη κάνει την υπέρβασή σου με την SLK. Αν είναι να κάνεις κάποια αλλαγή πήγαινε για SLK 1800 κυβικά με πιο φρέσκο κιβώτιο, νομίζω ότι βγήκαν και σαν R170 (μια και R171 δεν θα την φτάνεις οικονομικά). -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Πλέον οι αξίες είναι αστείες... αν δεν έχεις πληρώνεις για γκαράζ γιατί δεν βρίσκεις θέση στη γειτονιά σου κι όχι για το καλό του αυτοκινήτου...
Τα της σύγκρισης MX5-SLK έχει να κάνει καθαρά με το τί τύπος είσαι και προφανώς είσαι SLK. Ίσως ελπίζεις να συνδυάσεις τα καλά της SLK με τα καλά του ΜΧ5 στο RX8 αλλά φοβάμαι ότι συνολικά δεν θα σου βγει και το βλέπω σαν κίνηση με μεγάλο οικονομικό ρίσκο για σένα να μπλέξεις με RX8.
Εμένα μου μοιάζει ότι οικονομικά έχεις ήδη κάνει την υπέρβασή σου με την SLK. Αν είναι να κάνεις κάποια αλλαγή πήγαινε για SLK 1800 κυβικά με πιο φρέσκο κιβώτιο, νομίζω ότι βγήκαν και σαν R170 (μια και R171 δεν θα την φτάνεις οικονομικά).οnyx με εχεις πιασει 100%
σαφως και ειμαι στα ορια μου οικονομικα, εχω κοψει καποιες περιττες ''πολυτελειες'' οπως το παρκινγκ για το οποιο πληρωνα τα τελευταια 7 χρονια επειδη τα παλια μου 2θεσια ειχαν κουκουλες αλλα οταν τ αφηνα εξω σε αλλες περιοχες δεν μου ειχε τυχει τιποτα...μολις πηρα αυτο και τ αφησα στη γειτονια μου, μου καναν τη ζημια
εν πασει περιπτωσει ναι ειμαι τυπος ''slk'' πια αλλα ηθελα να δω και να μαθω αυτο το κατι της καλης οδικης συμπεριφορας του rx8....οπως ειπα θα το κανα μονο για την κ@υλα και τιποτ αλλο....αν ομως ειναι να ματωσω οικονομικα και αλλο οχι μενω μ αυτο και ειμαι και ευχαριστημενος. παρεπιπτοντως slk 200 r170 και 1800 κυβικα δεν υπηρξε ποτε, ηταν μονο 2λιτρες, τα 18αρια μοτερ μπηκαν στην επομενη γενια ητοι r171 την οποια δεν φτανω ουτε κατα διανοια
ΥΓ
εκανα καποιες βολιδοσκοπησεις στο οικογενειακο μου περιβαλλον (αδερφη, γαμπρος, κολλητος) μπας και την εδινα εκει για να μεινει και ''κοντα'' μου αλλα μαλλον ατυχησα -
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
- ο επομενος ιδιοκτητης θα σκεφτει 'ΟΚ ο φιλος ηταν μερακλης και τα εχωνε στο αμαξι', οποτε ανεβαινει η εμπιστοσυνη.
δεν μπορει, καποια στιγμη, θεου θελοντος, θα το στουκαρεις, με το καλο.(η ΜΕΙΚΤΗ που λεγαμε)
μεικτή = εμπιστοσύνη
Μεικτή όμως μέχρι 7 χρονών αν είναι το αμάξι σου κάνουν;
-
Μεικτή = εγγύηση (πέρα από εμπιστοσύνη)
-
Μεικτή = αγάπη
Αλλαγη της SLK για RX8. Ναι ή Οχι?