-
Μια ''καλή'' ζημιά είναι να σου χαλάσει ο μηχανισμός της οροφής όπως επίσης και τακτικές μικροζημιές. Ψυγείο, κλιματιστικό, λάμπες...
-
Τιποτ απ αυτα δεν ειναι ''καλες'' ζημιες....υπαρχουν αφθονα μτχ φθηνα ανταλλακτικα εκει εξω για να κανεις τη δουλεια σου οπως και πολλα εξειδικευμενα συνεργεια που ξερουν το αμαξι απ εξω (λογικο μια και κυκλοφορει 17 χρονια) οποτε δεν ισχυουν αυτα που λετε
Για οποιον δεν εχει καταλαβει η slk ειναι το σαξοραλλο των roadstersKαι κατι αλλο...ουτε μικτες ασφαλειες ουτε τιποτα...εκτος αν θελετε να ενισχυεται το φιλοπτωχο ταμειο των εταιρειων
-
Ο χρήστης heras έγραψε:
Για οποιον δεν εχει καταλαβει η slk ειναι το σαξοραλλο των roadsters
Kαι κατι αλλο...ουτε μικτες ασφαλειες ουτε τιποτα...εκτος αν θελετε να ενισχυεται το φιλοπτωχο ταμειο των εταιρειων
Νομίζω ότι είσαι λίγο υπεραισιόδοξος, σε σημείο που πιθανώς να λειτουργείς παραπλανητικά για έναν άνθρωπο που συγκρίνει την 171 με το πεζώ του, από πλευράς συντήρησης. Η παραπλάνηση βρίσκεται, προφανώς, στο κόστος απόκτησης που ακούγεται λίγο και, δυστυχώς, συγκρίνεται με άλλα πολύ πιο 'φτηνά' στην πράξη αυτοκίνητα.
Για να ξέρουμε τι λέμε, η τελευταία δουλειά που έκανα στο υπεραπλούστατο 107 (σε σχέση με το 171) ήταν αλλαγή μπρος πίσω σινεμπλόκ που συνολικά με τα (ομολογουμένως οικονομικά ΟΕΜ) ανταλλακτικά έφτασε τα 2Κ παρά...Μια 171 με 150Κkm στην Ελλάδα και δεν ξέρω πόσα στη Γερμανία δεν έχω λόγους να πιστεύω ότι θα είναι φτηνότερη για την ίδια επισκευή.
Οι περισσοτεροι δεν έχουν ιδέα (ασ'τα τα σινεμπλοκ) πόσο έχουν 4 λάστιχα 17' ή, ακόμα χειρότερα 18' για οποιοδήποτε αυτοκίνητο σπορ που πρέπει κάθε 2-2.5 χρόνια να αλλάζονται είτε λόγω χρήσης είτε λόγω αχρηστίας...
-
Ο χρήστης heras έγραψε:
Kαι κατι αλλο...ουτε μικτες ασφαλειες ουτε τιποτα...εκτος αν θελετε να ενισχυεται το φιλοπτωχο ταμειο των εταιρειων
Ένας προφυλακτήρας, ένα φτερό, φανάρια, ψυγείο πόσο περίπου παν σε μια SLK 2ης γενιάς?? Μεταχειρισμένα εννοείται μαζί με βάψιμο, τοποθέτηση??
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Για οποιον δεν εχει καταλαβει η slk ειναι το σαξοραλλο των roadsters
Νομίζω ότι είσαι λίγο υπεραισιόδοξος, σε σημείο που πιθανώς να λειτουργείς παραπλανητικά για έναν άνθρωπο που συγκρίνει την 171 με το πεζώ του, από πλευράς συντήρησης. Η παραπλάνηση βρίσκεται, προφανώς, στο κόστος απόκτησης που ακούγεται λίγο και, δυστυχώς, συγκρίνεται με άλλα πολύ πιο 'φτηνά' στην πράξη αυτοκίνητα.
Για να ξέρουμε τι λέμε, η τελευταία δουλειά που έκανα στο υπεραπλούστατο 107 (σε σχέση με το 171) ήταν αλλαγή μπρος πίσω σινεμπλόκ που συνολικά με τα (ομολογουμένως οικονομικά ΟΕΜ) ανταλλακτικά έφτασε τα 2Κ παρά...Μια 171 με 150Κkm στην Ελλάδα και δεν ξέρω πόσα στη Γερμανία δεν έχω λόγους να πιστεύω ότι θα είναι φτηνότερη για την ίδια επισκευή.
Οι περισσοτεροι δεν έχουν ιδέα (ασ'τα τα σινεμπλοκ) πόσο έχουν 4 λάστιχα 17' ή, ακόμα χειρότερα 18' για οποιοδήποτε αυτοκίνητο σπορ που πρέπει κάθε 2-2.5 χρόνια να αλλάζονται είτε λόγω χρήσης είτε λόγω αχρηστίας...
Εγώ πάντως κοιτάω για ελληνικό με 50-65 χιλιάδες KM...
Γενικά με τον καθιερωμένο έλεγχο σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο μπορείς να είσαι απόλυτα καλυμένος ότι τα χιλιόμετρα είναι αυτά που αναγράφοντε?
Βέβαια βλέπεις και τη συνολική κατάσταση...καθίσματα κλπ...
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Ένας προφυλακτήρας, ένα φτερό, φανάρια, ψυγείο πόσο περίπου παν σε μια SLK 2ης γενιάς?? Μεταχειρισμένα εννοείται μαζί με βάψιμο, τοποθέτηση??
Πόσο έχει ένα κιβώτιο, θα ρωτούσα, επίσης, που δε σε σώζει η ασφάλεια...
-
Για το δικο μου μοντελο (r170) σασμαν με 150€...και μια που εχω κουρεψει τη 2α λεω να το παρω
Καλα δεν ειναι?Φαναρια απο 50€
Ψυγεια κανα 100αριΓενικα τα παντα βρισκεις και πολυ φθηνα. Αν δεν ειναι αυτα σε τιμες σαξοραλλου που λεω τοτε τι ειναι? Σιγα μην παω να βαλω καινουρια αν χρειαστω κατι...
Ψαξτε το γιατι εχουν καταρριφθει πολλοι μυθοι πλεον οσον αφορα τη συντηρηση τετοιων αυτοκινητων (που σιγα το ''εξωτικο'' αμαξι, μην τρελλαθουμε κιολας ) -
Ο χρήστης heras έγραψε:
Για το δικο μου μοντελο (r170) σασμαν με 150€...και μια που εχω κουρεψει τη 2α λεω να το παρω
Καλα δεν ειναι?Ίσως σε μάνιουαλ, μτχ χωρίς δοκιμή στο σακί από Ελλάδα με άγνωστα χιλιόμετρα ή +150Ε από γερμανία.
Σε αυτόματο που μπορεί να έχει σταθεί 2 χρόνια έτσι και να έχουν λιώσει όλα μέσα απλά δεν το τολμάς.
Στην 171 κάτω από 700Ευρώ τσουβαλάτο χωρις μτφ δε βλέπω κάτι ενώ ό δικός μου ανταλλακτικατζής ζητάει αρκετά παραπάνω για regeneriert. Σκέψου πως 570 ευρώ έχει η κρεμαγιέρα μόνο...
Για τη δική μου το σαζμάν, χωρίς ανακατασκευή, με καινούργιο φίλτρο και φλατζάκια κάνει 1050+μτφ με απλή προφορική βεβαίωση ότι δουλεύει και τίποτα παραπάνω. Είναι κοινο (καρφί) με την αντίστοιχη W116, W123 και W114 άρα κοινότατο.
Σε όσες είχα τη δυνατότητα να οδηγήσω στην Ελλάδα είναι στην ίδια ή χειρότερη κατάσταση και τα πουλάνε για μπουμπούκια...Ανακατασκευή (απλούστατο 3-τάχυτο) θέλει περίπου στα 600E (εξαιρετικά φιλική τιμή) + 950-1000 ανταλλακτικά...
Πες τώρα και πόσα θέλεις και για κατέβασμα/ανέβασμα για την αλλαγή που πρέπει να κρεμάσει μοτέρ και άξονα.
Κατά τα άλλα, αν έχεις χρόνο να το κυνηγάς, καλά κάνεις και βάζεις 2χέρι ανταλλακτικά, ειδικά φανάρια και τέτοια όπου μπορείς να τα ελέγξεις άμεσα. Φαντάζομαι ότι αντιλαμβάνεσαι, όμως, ότι το χόμπυ (μας) δεν απευθύνεται στον καθένα... (και γουστάρω πολύ το 170, ειδικά τώρα που πέρασε η γαμπριάτικη μπογιά του)
-
Υπαρχει μια σκεψη στο μυαλο μου να την αλλαξω....με αλλο πισωκινητο βεβαια. Ισως ανοιξω καινουριο θεμα να μου πειτε αποψεις
-
Η χρήση τέτοιου αυτοκινήτου απαιτεί και κάποιου σχετικού βάθους τσέπη.Με τα όποια προβλήματα προσαρμοστικότητας στην καθημερινή χρήση λόγω σχεδιασμού.Τώρα,για να σε φτιάχνει, όπως λες, καλού κακού έχε και κάποιο ποιο γήινο καθημερινό μέσο μεταφοράς γιατί η καθημερινότητα σκοτώνει τους μεγάλους έρωτες.
Εξ ιδίων κρίνοντας τα αλλότρια. -
Πέρασαν δύο Μερσεντέ από τα χέρια μου. Ποτέ δεν ανησύχησα για επάρκεια ή τιμές ανταλλακτικών. Έβρισκες ΌΤΙ ήθελες σε ΌΤΙ κατάσταση ήθελες, και στην τελική έφερνες ΌΤΙ ήθελες από Γερμανία 'τζάμπα΄. Επίσης σερβίριζες το αμάξι ΌΠΟΥ ήθελες και Αθήνα και επαρχία, αφού ήταν κοινότατα μοντέλα με απλούστατα 4κύλινδρα μοτέρ και τα έβαζες σε όποιο συνεργείο ήθελες.
Έχω την άποψη ότι τα μικρά Μερσεντέ, C,E, και τα παράγωγά τους, είναι ότι φθηνότερο και εύκολο στη χώρα μας, σε σύγκριση με άλλα ανταγωνιστικά μοντέλα π.χ. Άουντι, Μπεμβέ, Βόλβο, Σάαμπ, Λέξους, Τζάγκουρ κ.α., όχι βέβαια έναντι σε ένα 1300άρι Φίατ ή ΚΙΛ .
Μιλάμε πάντα για τα βασικά μοντέλα, όχι τίποτα V6 ή V8 AMG, τετραμάτικ κ.α. Εκτός από μένα, είναι δεκάδες οι ιστορίες που ξέρω από ανθρώπους που πήραν τέτοια μετάχειρα, άρα δεν έφαγαν όλη την απαξίωση του καινούργιου, και μετά μένουν έκπληκτοι με το πόσο προσιτά είναι στα οικονομικά τους στη φυσιολογική χρήση. Είπαμε από Φιατάκια κ.α. είναι πιο απαιτητικά. -
Τα Audi ειδικά αγαπητέ Δημήτρη δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο, μεγάλα VW. Jag ναι είναι, αλλά μόνο οι 6κύλινδρες καθώς οι 4κύλινδρες ήταν φτιασιδωμένα Mondeo. Τα Ιαπωνικά ήταν και είναι πιο δύσκολα. Ειδικά κάτι Xedos, Lexus κλπ που θέλουν μάστορα που έχει περάσει το training course αλλιώς το κοιτάει σαν χαζός.
-
Παραπάνω βενζίνη, ασφάλεια, σήμα αλλά με ένα απλά σωστά συντηρημένο αυτοκίνητο με νορμάλ χρήση (όχι από κάποιον που νόμιζε ότι είναι σουμάχερ με την κακή έννοια) δεν πρέπει να έχει επιπλέον έξοδα. Είναι καλά φτιαγμένο, δεμένο αυτοκίνητο.
Φυσικά οι δυσκολίες του χαμηλού και από κάτω αλλά και εξόδου δίπλα σε πεζοδρόμιο θα υπάρχουν και ο καθένας αποφασίζει αν και πόσο τον ενοχλούν αλλά στην πράξη το αυτοκίνητο αυτό και σε αυτά είναι καλύτερα από τα άλλα ρόουντστερ.
Εννοείται ότι πάντα παίζει και ο παράγοντας τύχη. Αν σου κάτσει στούκα, αν σου κάτσει κιβώτιο, οροφή κλπ.
Και αυτό για τα ελαστικά απόλυτα σωστό και πλέον αφορά σε πάρα πολλούς που παρασύρθηκαν από τις ωραίες ζάντες του Corsa, Ibiza κλπ μέχρι που ήρθε η ώρα της αλλαγής.... -
Ο χρήστης cruzakias έγραψε:
Καλησπέρα,
[spoiler=:17fm2c0i]Θα ήθελα να ρωτήσω την άποψή σας σχετικά με το αν μπορείς να χρησιμοποιείς την Mercedes SLK200 για καθημερινό μέσο μετακίνησης.
Και ελικόπτερο μπορείς να χρησιμοποιείς αν έχεις την ανάλογη οικονομική δυνατότητα…
Αυτή την απάντηση μπορείς να την δώσεις μόνο εσύ.Πιστεύετε ότι είναι οκ η too much?
Ευχαριστώ,[/spoiler:17fm2c0i]
Αν την πάρεις για τους άλλους… Ρώτα τους άλλους.
Αν τη πάρεις για σένα…Ρώτα εσένα.
[spoiler=:17fm2c0i]>Εμένα απλά και μόνο που θα μπαίνω μέσα θα μου φτιάχνει τη διάθεσηΑν δεν έχεις θέμα με φορολογίες ή με την συντήρηση της και αν σου φτιάχνει την διάθεση μόνο που θα μπαίνεις μέσα, όπως λες, τότε την απάντηση την έχεις μπροστά σου.
[/spoiler:17fm2c0i]
Έτσι όπως τα λέει ο φίλος είναι. Αν το θες για τους άλλους ρώτα εκείνους. Προσωπικά δε με νοιάζει τι θα πούνε οι άλλοι, αλλά αν ευχαριστεί εμένα το αμάξι. -
Πανω που λεγαμε περι γκαραζ στο αλλο θεμα...να τη η γκαντεμια και η στραβη...σημερα ξημερωματα τσογλανι διερρηξε το πορτακι της βενζινης και εκανε μεταγγιση σε μπετονακι...για καλη μου τυχη εκεινη την ωρα (γυρω στις 4 το πρωι) περναγε ασφαλιτικο απ το δρομο, τον ειδαν, τους ειδε και αφησε τη δουλεια στη μεση και το μπετονακι με τα 4 λιτρα που χε ρουφηξει μπροστα στη ροδα μου. Αν και δεν καταφεραν να τον τσακωσουν γιατι την ειδε Μπολτ, μεσα στην ατυχια μου πηρα πισω τη βενζινη που μου χε κλεψει. Να ναι καλα τα παιδια, μου το εφεραν και μεχρι το σπιτι καθως το κουδουνι της εξωπορτας στις 4 το πρωι συνηθως δεν ειναι για καλο.
Το μονο κακο ειναι οτι θελω καινουρια ταπα καθοτι ή την πεταξε καπου (κοιταξα ολο τον δρομο και τους καδους και δεν τη βρηκα) ή την πηρε μαζι του. Παλι καλα που δεν εκανε ζημια στο μηχανισμο ανοιγματος-κλεισιματος.
Την ιδια και χειροτερη τυχη ειχε και ακριβως απεναντι μου παρκαρισμενη c sportscoupe η οποια παρεμενε μεχρι και πριν λιγες ωρες ακομα με ανοιχτο πορτακι βενζινης... -
Τσογλάνια. Βέβαια αφού έκλεβε βενζίνη μάλλον κακομοίρης θα ήταν αλλά και πάλι.
Τα πορτάκια της βενζίνης τόσο εύκολα ανοίγουν όμως; -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Τσογλάνια. Βέβαια αφού έκλεβε βενζίνη μάλλον κακομοίρης θα ήταν αλλά και πάλι.
Τα πορτάκια της βενζίνης τόσο εύκολα ανοίγουν όμως;Στα Μερκ;Ρίξε μια ματιά πως ασφαλίζει και θα βρεις τον τρόπο
-
μια χαρα ειναι για καθημερινη χρηση!! το λεω απο προσωπικη εμπειρια. Εδω και δυο χρονια που την εχω και υγραεριο εχει καταντησει μηχανακι! βγαζεις και τα γουστα σου, πας και τη βολτουλα σου..κομπλε ειναι..
SLK200_Καθημερινή χρήση