-
Ή μήπως είναι κανένα εντυπωσιακό μοτέρ ο 1.8 του civic όταν σε λίγο καιρό θα υποσκελίζεται ακόμα και από 1.2 turbo?
Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο εντυπωσιακά είναι τα επιτεύγματα του 1.8 του ταπεινού Σίβικ, τόσο εντυπωσιακά που υποσκελίζουν τεχνολογικώς ότι μοτέρ υπάρχει από Γερμανία, αρκετών Πόρσε συμπεριλαμβανομένων, τα έχω δείξει σε άλλο νήμα. Αλλά κάνοντας μια απλή και μόνο σύγκριση, αυτή των αλόγων, τον βγάζεις ότι υστερεί, και αυτό δείχνει εύγλωττα πόσο αποτελεσματικό είναι το μάρκετινγκ της ιπποδύναμης στον μέσο καταναλωτή.
-
Ο χρήστης vargas έγραψε:
μιλας για ποσα κυβικα το mondeo με τι επιδοσεις και τι στυλ οδηγησης ? γτ με τον 1.8 και πηγαινω τουλαχιστον γρηγορα χωρις να σχολουμαι ιδιαιτερα για την καταναλωση.. Το τι πιστευουν οι αμερικανοι μπορει να μην σε ενδιαφερει αλλα τουλαχιστον σε οτι αφορα το τι ειναι premium μαλλον γνωριζουν καλυτερα απο τον οποιονδηποτε αλλο...Μιλάω για 1.8, 125 άλογα, 0-100 10 sec και τελική 210 πραγματικά (με gps), 220+ κοντέρ. Οδήγηση όπως αυτή που περιγράφεις γύρω στα 9.5, στην εθνική με χαλαρό ρυθμό έχω δει και 7.5. Το αυτοκίνητο είναι 11 ετών και πηγαίνει καλύτερα από όταν ήταν καινούριο. Αυτά για τους αμερικάνους τα γράφεις σοβαρά? Αυτοί ανακάλυψαν τι σημαίνει premium με τα merc, bmw και audi. Το 90% των αμερικάνικων αυτοκινήτων είναι εντελώς ψεύτικα,αισθητικά άθλια και οδηγικά έως και επικίνδυνα σε οτιδήποτε άλλο εκτός των απέραντων highways.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο εντυπωσιακά είναι τα επιτεύγματα του 1.8 του ταπεινού Σίβικ, τόσο εντυπωσιακά που υποσκελίζουν τεχνολογικώς ότι μοτέρ υπάρχει από Γερμανία, αρκετών Πόρσε συμπεριλαμβανομένων, τα έχω δείξει σε άλλο νήμα. Αλλά κάνοντας μια απλή και μόνο σύγκριση, αυτή των αλόγων, τον βγάζεις ότι υστερεί, και αυτό δείχνει εύγλωττα πόσο αποτελεσματικό είναι το μάρκετινγκ της ιπποδύναμης στον μέσο καταναλωτή.Έχεις δίκιο, απορώ πώς αντέχει η πόρσε τον σκληρό ανταγωνισμό της honda. Αλλά είπαμε, μεγάλη υπόθεση το marketing. Έτσι για την ιστορία, είμαι από αυτούς που δεν στέκονται μόνο στα άλογα που βγάζει ένα μοτέρ. Υστερεί σε ροπή, ρύπους, κατανάλωση, κυβικά (πολλά), επιδόσεις (ρεπρίζ) και ίσως και σε ποιότητα λειτουργίας. Ψιλά γράμματα όλα αυτά για τα τζαπόνια, αφού πουλάνε σε Ιαπωνία και Αμερική τι να την κάνουν την Ευρώπη? Όταν θα βγάλει turbo να δω τι θα γράφετε.
-
Μάθε πρώτα ότι η Χόντα πουλάει 350.000 τεμάχια τούρμπο κάθε χρόνο στην ιαπωνική αγορά, 4κύλινδρα 650 κυβικών, κλάση Κέι. Τι σε κάνει να πιστεύεις μετά από αυτό, το οποίο όπως και στα προηγούμενα είναι φανερό ότι δεν γνώριζες, ότι δεν μπορεί να βγάλει μεγαλύτερο τουρμπομοτέρ? Ή ότι αν αποφασίσει να βγάλει κάποτε ένα κινητήρα τούρμπο π.χ. 900 κυβικών, θα αποτύχει? Σε τι διαφέρει ένας τετρακύλινδρος 650άρης, από έναν τετρακύλινδρο 900άρη, τούρμπο και οι δύο?
Ρητορικά τα ερωτήματα φυσικά, μιλάμε άλλωστε για τη Χόντα. Και η μόνη σωστή απάντηση σε κάθε περίπτωση είναι ότι είναι θέμα εμπορικών επιλογών του καθενός κατά κύριο λόγο, σε τι θα εστιάσει στην παραγωγή του και στην σχεδιαζόμενη διείσδυσή του στην αγορά. -
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Εν έτη 2013 τα 280 άλογα βγαίνουν σχετικά άνετα από 2.0 turbo που έχει πολύ περισσότερη ροπή από τον ατμο 3.5, καίει λιγότερο και ρυπαίνει ακόμα λιγότερο.Εδώ είναι Ευρώπη, το ότι οι αμερικάνοι είχαν μάθει να ψωνίζουν τετράλιτρα τέρατα για να πάνε στην δουλειά δεν μου λέει απολύτως τίποτα. Είναι αυτά μοτέρ με κάτι το ιδιαίτερο ή ξεχωριστό όπως ήταν ο 1.6 του vti ή ο δίλιτρος του type r ή του s2000? Ή μήπως είναι κανένα εντυπωσιακό μοτέρ ο 1.8 του civic όταν σε λίγο καιρό θα υποσκελίζεται ακόμα και από 1.2 turbo? Φτιάχνει καλά ατμοσφαιρικά μοτέρ, αξιόπιστα αλλά μέχρι εκεί και σίγουρα δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο στην εποχή του downsizing. Μέχρι τώρα είχε μόνο τον 2.2 σε diesel, άργησε αρκετά να μπει στο παιχνίδι και το έκανε από ανάγκη γιατί έχανε συνεχώς πωλήσεις από τα αντίστοιχα ευρωπαικά. Το ότι κάνει νούμερα στην αμερική (που έχει συγκεκριμένη φιλοσοφία) είναι φυσιολογικό, τα honda είναι vfm για τον αμερικάνο.
Το έγραψα και πιο πριν :
Εκτός αν ψάχνεις τα hp/lt , όπου απλά δεν υπάρχει νόημα πλέον για τέτοια μοτέρ εξόν χαρακτηριστικών περιπτώσεων
κατα προτίμησης (πολύ) σπορ.Το παραπάνω σε συνδυασμό με την σημασία που έχει η γενικότερη απόδοση του κινητήρα σε ένα
φάσμα στροφών παρά το ξέσπασμα.Όπως επίσης και το refinement , ποιότητα λειτουργίας θα έλεγα
σε απλά ελληνικά.Άρα, εν έτει 2013 όπως λες και εσύ ένα μοτέρ τύπου Vtec 2 λιτρο είναι ψιλοάκυρο σε ένα σασί όπως
το Civic 8ης γενιάς. Ακόμα και η Toyota-Subaru τον 2λιτρο που βγάλανε τον επενδύσανε σε ένα σασί
ελαφρύ και με χαρακτηριστικά λειτουργίας που να ταιριάζουν.Η Honda έχει στραφεί αλλού , το μόνο σίγουρο.Μπορει να βγάλει και turbo (Ευρώπη ε? Ιαπωνία έχει έτσι κι αλλιώς)
αλλά δεν νομίζω οτι είναι η πρώτη της προτεραιότητα.Στη Αμερική επίσης, διαφωνώ ότι τα Honda είναι vfm. Τα αμερικάνικα είναι φθηνά και τηρουμένων των αναλογιών
vfm. Δεν ποντάρει όμως εκεί η Honda και κατα την ταπεινή μου άποψη, καλά κάνει. -
mr, μιλας τελειως απολυτα αυτο ειναι το θεμα σου. Moυ συγκρινες τον ταφο το mondeo με ενα απο τους καλυτερους 1.8 της αγορας αν οχι τον καλυτερο. Και λες οτι παει καλυτερα απο οτι ηταν καινουργιο αναθεμα αν εχουν μεινει 100 μουλαρια στο κακομοιρο το fordaki μετα απο 11 χρονια. Αλλα δεν ειναι η διαφωνια μου εκει , αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι πως χωρις να χεις οδηγησει ουτε ενα honda , ξερεις πως πανε πως συμπεριφερονται τα χαρακτηριστικα των κινητηρων τους κλπ κλπ..
-
O 1800 του Mondeo ήταν σχεδίασης Mazda (MZI) και είναι πολύ καλό μοτέρ πάντως.
Από εκεί και πέρα ο mrclouzo ξεχνάει τι ωραία χαρακτηριστικά λειτουργίας έχει ένας μεγάλος ατμοσφαιρικός. Επουδενί δεν θα προτιμούσα έναν 2.5 τουρμποβενζίνης 280 ίππων σε σχέση με έναν 3.5 ατμοσφαιρικό ίδιας ισχύος. -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Ή μήπως είναι κανένα εντυπωσιακό μοτέρ ο 1.8 του civic όταν σε λίγο καιρό θα υποσκελίζεται ακόμα και από 1.2 turbo?
Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο εντυπωσιακά είναι τα επιτεύγματα του 1.8 του ταπεινού Σίβικ, τόσο εντυπωσιακά που υποσκελίζουν τεχνολογικώς ότι μοτέρ υπάρχει από Γερμανία, αρκετών Πόρσε συμπεριλαμβανομένων, τα έχω δείξει σε άλλο νήμα. Αλλά κάνοντας μια απλή και μόνο σύγκριση, αυτή των αλόγων, τον βγάζεις ότι υστερεί, και αυτό δείχνει εύγλωττα πόσο αποτελεσματικό είναι το μάρκετινγκ της ιπποδύναμης στον μέσο καταναλωτή.
Τον καταναλωτή τι ακριβώς τον ενδιαφέρει η τεχνολογίας που δεν εχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα;
Ούτε ιδιαίτερα γρήγορο εινα ούτε ιδιαίτερα οικονομικό -
Ο χρήστης sbouras έγραψε:
Μετά από 23.000 km με 116d έχω να πω τα εξής:
-Τιμόνι μέτριο. Δεν έχει πολύ αίσθηση (μέτρια επαναφορά). Καταλαβαίνεις την υποστροφή όταν είναι πλέον έντονη. Σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να καταλάβεις που ειναι το όριο μπροστά. Τα παραπάνω βεβαια σε τυπικούς ελληνικους δρόμους (πόλης ή επαρχιακούς) γιατί δρόμους επιπέδου αττικής οδού έχεις πολύ καλύτερη αίσθηση από το αυτοκίνητο αλλά και σχετικά μεγάλες κλήσεις.- Ανάρτηση μέτρια. Είναι το μόνο αυτοκίνητο που έχω οδηγήσει και χάνει πολύ συχνά εντελώς την επαφή με το δρόμο. Αυτό γίνεται μάλλον λόγω πολύ μικρής διοδρομής της ανάρτησης. Άνεση συμπαθητική και πολύ καλή μόνωση θορύβων στην ανάρτηση. Μεταφορές βάρους είναι μέσα στο πρόγραμμα.
- Εάν γυρίζει ;;; Ουσιαστικά γυρίζει αλλά σε καμιά περίπτωση σε μπορείς να προκαλέσεις drift. Η μόνη περίπτωση για drift είναι να ξεκινήσεις με πρώτη και να την τραβήξεις μέχρι πάνω από 4500 στροφές το λεπτό σε γλιστερό δρόμο και με απότομο άφημα συπλέκτη. Επίσης με 2άρα μπορείς να σπάσεις πίσω την πρόσφυση σε στροφή αλλά δεν μπορείς να κάνεις drift σε στεγνο.
- Σε σχέση με τις BMW προηγούμενων γενιών η πρόσφυση στο πίσω άξονα σπάει πολύ πιο δύσκολα.Επίσης η ελκτική πρόσφυση σε κάποιες περιπτώσεις είναι εντυπωσιακή.
- Το ESP σε κόβει πολύ νωρίς.
- Το ηλεκτρονικό μπλοκέ που ενεργοποιείται βγάζωντας το ESP δεν αφήνει σπινιάρισμα αλλά δεν έχει και καμία σχέση με μηχανικό μπλοκέ.
Εάν μετά από όλα αυτά θα το ξανάπαιρνα ; Θα το ξανάπαιρνα γιατί πλέον είναι 2.500 φτηνότερο από τότε που το πήρα και στην κατηγορία των diesel μέχρι τα 1600 έχει το κάτι παραπάνω σε σχέση με τα υπόλοιπα. Το ότι απανεργοποιείται πλήρως το ESP, το ότι μπορείς να πάρεις την ίδια στροφή με με πολλόύς διαφορετικούς τρόπους κάνει για εμένα τη διαφορά. Οι υπόλοιποι που δεν ενδιαφέρεστε για αυτά σίγουρα θα εκτιμήσετε την οικονομία (καθώς με συντηριτική οδήγηση στο ανοιχτό δρόμο(~130 km/h) η κατανάλωση θα είναι κάτω από τα 5lt/100km) και τις καλές επιδόσεις σε σχέση με τον ανταγωνισμό.
Ποια αναρτηση εχεις, τη βασικη ή την σπορ;
Μου κανει λιγο εντυπωση αυτο που λες οτι χανει πολυ συχνα την επαφη με το δρομο... .
Θελεις να πεις οτι ειναι νευρικο στις ανωμαλιες;Οσο για τις επιδοσεις, εαν στον ανταγωνισμο συμπεριλαβουμε την Giulietta, η BMW υστερει (τουλαχιστον στις ρεπριζ).
-
Ο χρήστης vargas έγραψε:
mr, μιλας τελειως απολυτα αυτο ειναι το θεμα σου. Moυ συγκρινες τον ταφο το mondeo με ενα απο τους καλυτερους 1.8 της αγορας αν οχι τον καλυτερο. Και λες οτι παει καλυτερα απο οτι ηταν καινουργιο αναθεμα αν εχουν μεινει 100 μουλαρια στο κακομοιρο το fordaki μετα απο 11 χρονια. Αλλα δεν ειναι η διαφωνια μου εκει , αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι πως χωρις να χεις οδηγησει ουτε ενα honda , ξερεις πως πανε πως συμπεριφερονται τα χαρακτηριστικα των κινητηρων τους κλπ κλπ..Απόλυτα μιλάτε οι πορωμένοι με τα honda, όχι εγώ. Σαν εταιρεία μου αρέσει, την σέβομαι και την συμπαθώ. Αυτό που γράφω σε απλά ελληνικά είναι ότι -τουλάχιστον για εμένα- η γκάμα των κινητήρων της αυτή την στιγμή στην ευρωπαική αγορά που μας αφορά άμεσα είναι πιο πίσω από τους ανταγωνιστές από αρκετές απόψεις. Ο τάφος που περιγράφεις έχει ρίξει ξύλο σε αρκετά honda, ειδικά όπου ο δρόμος στρίβει και σε πληροφορώ ότι τα 125 ίσως να έχουν αυγατίσει κιόλας. Έχω οδηγήσει honda, ένα civic 1.6 και ένα jazz ενώ έχω μπει αρκετές φορές σε crv (το προηγούμενο). Αν εξαιρέσω το κιβώτιο και τα συμπαθητικά μοτέρ, ούτε κρύο ούτε ζέστη.
O 1800 του Mondeo ήταν σχεδίασης Mazda (MZI) και είναι πολύ καλό μοτέρ πάντως.
Από εκεί και πέρα ο mrclouzo ξεχνάει τι ωραία χαρακτηριστικά λειτουργίας έχει ένας μεγάλος ατμοσφαιρικός. Επουδενί δεν θα προτιμούσα έναν 2.5 τουρμποβενζίνης 280 ίππων σε σχέση με έναν 3.5 ατμοσφαιρικό ίδιας ισχύος.Δεν ξεχνάω γιατί πολύ απλά δεν είχα ποτέ 3.5 λίτρα δυνατό ατμοσφαιρικό . Εκτός από την απόλυτη γραμμικότητα, τον καλύτερο ήχο (συνήθως) και την καλύτερη ποιότητα λειτουργίας δεν βρίσκω πολλούς λόγους να επιλέξω να κινούμαι με πολλά κυβικά και να προσθέτω βάρος στο μπροστινό σύστημα (μιλάω για mainstream κατασκευές). Ατμοσφαιρικά που σε φτιάχνουν κατασκευάζουν ελάχιστες εταιρείες πια παγκοσμίως, καλώς ή κακώς.
Τον καταναλωτή τι ακριβώς τον ενδιαφέρει η τεχνολογίας που δεν εχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα;
Ούτε ιδιαίτερα γρήγορο εινα ούτε ιδιαίτερα οικονομικόΣωστό, σαν καταναλωτή δεν με απασχολεί τι μπορεί να φτιάξει μια εταιρεία αλλά αυτό που τελικά προσφέρει στον αγοραστή. Το ότι η honda μπορεί να φτιάξει εξαιρετικά μοτέρ είναι γνωστό τοις πάσι. Ας το κάνει λοιπόν μπας και δούμε κανένα μοτέρ της προκοπής ξανά (ο ανταγωνισμός είναι ότι καλύτερο για εμάς τους καταναλωτές).
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Οι πρωτοι VEA με i-ART για τα diesel και το νεο 8ταχυτο απο Σεπτεμβρη, δηλαδη ως ΜΥ14.5. Βεβαια δεν εχει ανακοινωθει ακομη για τι κυβικα μιλαμε, αλλα εφοσον φευγουμε απο τη Ford εποχη, πιο πιθανο ειναι να αντικατασταθει ο 1.6 Ford/PSA παρα τα μεγαλυτερα βολβομοτερ.
Ευχαριστω.
Απ' οτι φαινεται ο D2 ειναι μέσα στα σχεδια τους να τον αντικαταστησουν με VEA.
http://www.newsauto.gr/2013/04/08/αποκλειστικό-νέοι-diesel-από-τη-volvo/
Βεβαια στα MY2014 με τον D2 εχουν ανακοινωσει ηδη 3.4lt/100km και 88gr CO2, ποσο πιο κατω θα το πανε..;
Το 8αρι θα ειναι ημιαυτοματο διπλοσυμπλεκτο (αντικατασταση του powershift φανταζομαι...); Κατασκευη και αυτο απο Volvo ή outsourcing;
Παντως χαιρομαι που θα απο-fordιστει η εταιρεια. Θα της κανει καλο, ιδιαιτερα για την προσεγγιση της εννοιας του premium (σε οτι αφορα τη 'μοναδικοτητα' του προϊοντος, η BMW υπερεχει σαν concept σε αυτο). Στη συνειδηση μου, η Volvo εμοιαζε λιγο σαν την Audi του VAG. Οσο καλο κι αν ειναι ενα αυτοκινητο, οταν ξερεις οτι το πλαισιο και αρκετα μηχανικα μερη ειναι 'δανεικα' απο φτηνοτερα αυτοκινητα, δεν σου αρεσει αυτο (διαισθητικα παντα).
-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Ποια αναρτηση εχεις, τη βασικη ή την σπορ;
Μου κανει λιγο εντυπωση αυτο που λες οτι χανει πολυ συχνα την επαφη με το δρομο... .
Θελεις να πεις οτι ειναι νευρικο στις ανωμαλιες;Οσο για τις επιδοσεις, εαν στον ανταγωνισμο συμπεριλαβουμε την Giulietta, η BMW υστερει (τουλαχιστον στις ρεπριζ).
Την ίδια απορία έχω και εγώ, μήπως είναι λίγο υπερβολική η έκφραση? Όπως περιγράφεται το αυτοκίνητο είναι ατσούμπουλα επικίνδυνο ,πρώτη φορά γράφεται κάτι τέτοιο για τον άσο.
Γενικά οι απόψεις του φίλου διαφέρουν πολύ με αυτό που αντιλαμβάνομαι εγώ από το αυτοκίνητο. Καλό θα ήταν να αναφέρει τι οδηγούσε πριν. -
νέα έκδοση v40 (1.6 T2) και νέες τιμές κατανάλωσης / ρύπων (αλήθεια αυτές πως επιτυγχάνονται, με επαναπρογραμματισμό του εγκεφάλου;
http://auto.in.gr/news/greece/article/?aid=1231244534 -
Λοιπόν για να το λήξουμε το θέμα με τη Honda, επειδή εις τας Ευρώπας είμαστε μαο μαο, τη βρίσκουμε ζουλώντας πλαστικά και χαζεύοντας led DRL, αναφέρω τα εξής.
Honda Civic '03 1,7 (αμερικάνικο, κυκλοφόρησαν ελάχιστα εδώ): Αστική και περιαστική χρήση 35 mpg ήτοι 6,7 λτ/100 χμ. Και μιλάμε για commute αμερικάνικης μεγαλούπολης. Το δε μοτεράκι όταν έμπαινε το vtec (ΥΟ ) ξύριζε, με καμμιά 170 k χλμ μόνο με λάδια ξύδια ιμάντες. Φίλος με VW Jetta (golf 5 με ουρά) το είχε κλειδωμένο το τελευταίο εξάμηνο πρίν λήξει το lease γιατί τον είχε αγανακτήσει με προβλήματα. Α, και το jetta με τον 5κύλινδρο 2,5 έβγαζε 22 mpg σε παρόμοιες συνθήκες.
Honda accord (αμερικάνικο πάλι) 2,4 του 2002 περίπου, κοντά 300 χιλιάδες μίλια. Αν σου έλεγαν οτι είχε το 1/3, απόλυτα πιστευτό.
Τέσπα, να μην τα πολυλογούμε, το τεχνολογικό υπόβαθρο της κάθε Honda δεν μπορεί να αμφισβητηθεί επειδή δεν έχει προπέλα-αστέρι-δαχτυλίδια στη μάσκα. Γιατί τα 20κ για golf 1,6d, τα 25 για 116d είναι κάτι φυσιολογικό ενώ τα 21 για civic είναι ακριβά;
-
το τεχνολογικό υπόβαθρο της κάθε Honda δεν μπορεί να αμφισβητηθεί
Γενικά δεν μπορεί να αμφισβητηθεί το τεχνολογικό υπόβαθρο οποιουδήποτε μεγάλου κατασκευαστή, παρά τις επιμέρους δεινότητες που έχει ο καθένας. Εδώ έβαζε τούρμπο η Χιουντάι στο Σκουπέ ΜΚ1 στα μέσα του '90, η Χόντα που το 1980 έβαζε σε μοτοσυκλέττες τουρμπίνες διαμέτρου λίγο πάνω από ένα κέρμα των 2 ευρώ , ή τουρμπίνες VGT στο Legend του 1989 δεν το έχει?
Απλά είναι θέμα επιλογών, επιλογών που μάλλον υπαγορεύονται από τα μερίδια αγοράς και την στόχευση που κάνει ο καθένας. -
Ο χρήστης Lemon3 έγραψε:
...Γιατί τα 20κ για golf 1,6d, τα 25 για 116d είναι κάτι φυσιολογικό ενώ τα 21 για civic είναι ακριβά;Πλέον αγοράζεις 116 d με 22.000 ευρώ και audi a3 sportback με 23.000 ευρώ. Συνεπώς τα 21.000 ευρώ για honda made in england δεν τα λες και λίγα και ας έχει ένα από τα καλύτερα diesel μοτέρ στην πιάτσα. Τέλος πάντων, το αν είναι καλή η τιμή ή όχι θα φανεί με τις πωλήσεις .
Είπαμε, άλλο αξιοπιστία και τεχνολογικό υπόβαθρο και άλλο premium feeling.
Και επειδή τα τζαπόνια διαβάζουν 4 T, voila http://www.gocar.gr/news/feed/9837,Hond ... iesel.html -
η χιουνται έβαζε τούρμπο στο scoupe mkii όχι στο 1! Το mark1 είχε το μοτέρ της μιτσουμπίσι, το δεύτερο είχε το μοτέρ alpha της κορεάτικης εταιρείας που τουλάχιστον στα χέρια μου άντεξε 14 χρόνια και 170κ χιλιόμετρα χωρίς να 'κατέβει' η τουρμπίνα για επισκευή!
Παραπάνω αναφέρθηκα στην εμπάθεια του συμφορουμίτη μας για τον Σ! Θα διορθώσω ότι αυτή δεν περιορίζεται μόνο στον τοπικό αντιπρόσωπο αλλά και στην εταιρεία Honda συνολικά γράφοντας ανακρίβειες!
Διαφωνώ φυσικά μαζί του όμως, αντιλαμβάνομαι παράλληλα και τον ενθουσιασμό για το καινούριο αυτοκίνητο του αλλά και την ταύτιση με την εταιρεία που το κατασκεύασε. Σαφέστατα δεν είναι μικρό μέγεθος η bmw (το αντίθετο ισχύει) όμως καλό είναι να βγάλει τα γυαλιά με σήμα την προπέλα και να κοιτάξει αντικειμενικότερα την πραγματικότητα!
Πλέον στην αγορά του αυτοκινήτου -και όχι μόνο- δεν υπάρχει η παλαιότερη πολυτέλεια του ν' αγοράζεις κάτι μόνο και μόνο επειδή το γουστάρεις έχοντας παράλληλα την επιλογή να καλύπτεις τις υπόλοιπες ανάγκες σου με κάποιο άλλο όχημα!
Πλέον αγοράζεις αυτοκίνητο για να καλύψεις όσο το δυνατόν καλύτερα της ανάγκες σου, λαμβάνοντας υπόψιν παράγοντες όπως οικονομία, κόστος συντήρησης και χρήσης, κόστος αγοράς, αξιοπιστία, εγγύηση και φυσικά φορολογία! Στην περίπτωση μας λοιπόν η χόντα τα καταφέρνει καλύτερα από την bmw! -
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
...Γιατί τα 20κ για golf 1,6d, τα 25 για 116d είναι κάτι φυσιολογικό ενώ τα 21 για civic είναι ακριβά;
Πλέον αγοράζεις 116 d με 22.000 ευρώ και audi a3 sportback με 23.000 ευρώ. Συνεπώς τα 21.000 ευρώ για honda made in england δεν τα λες και λίγα και ας έχει ένα από τα καλύτερα diesel μοτέρ στην πιάτσα. Τέλος πάντων, το αν είναι καλή η τιμή ή όχι θα φανεί με τις πωλήσεις .
Είπαμε, άλλο αξιοπιστία και τεχνολογικό υπόβαθρο και άλλο premium feeling.
Και επειδή τα τζαπόνια διαβάζουν 4 T, voila http://www.gocar.gr/news/feed/9837,Hond ... iesel.htmlαν βάλεις στα αυτοκίνητα που αναφέρεις ανάλογο εξοπλισμό με το χόντα τότε θα δεις ότι είναι φθηνότερο! Από την άλλη είμαι σίγουρος ότι δεν το έχεις οδηγήσει και κρίνεις αυθαίρετα. Όπως και να έχει σου εύχομαι πολλά και απροβλημάτιστα χιλιόμετρα με την επιλογή σου!
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
Παραπάνω αναφέρθηκα στην εμπάθεια του συμφορουμίτη μας για τον Σ! Θα διορθώσω ότι αυτή δεν περιορίζεται μόνο στον τοπικό αντιπρόσωπο αλλά και στην εταιρεία Honda συνολικά γράφοντας ανακρίβειες!
Διαφωνώ φυσικά μαζί του όμως, αντιλαμβάνομαι παράλληλα και τον ενθουσιασμό για το καινούριο αυτοκίνητο του αλλά και την ταύτιση με την εταιρεία που το κατασκεύασε. Σαφέστατα δεν είναι μικρό μέγεθος η bmw (το αντίθετο ισχύει) όμως καλό είναι να βγάλει τα γυαλιά με σήμα την προπέλα και να κοιτάξει αντικειμενικότερα την πραγματικότητα!
Πλέον στην αγορά του αυτοκινήτου -και όχι μόνο- δεν υπάρχει η παλαιότερη πολυτέλεια του ν' αγοράζεις κάτι μόνο και μόνο επειδή το γουστάρεις έχοντας παράλληλα την επιλογή να καλύπτεις τις υπόλοιπες ανάγκες σου με κάποιο άλλο όχημα!
Πλέον αγοράζεις αυτοκίνητο για να καλύψεις όσο το δυνατόν καλύτερα της ανάγκες σου, λαμβάνοντας υπόψιν παράγοντες όπως οικονομία, κόστος συντήρησης και χρήσης, κόστος αγοράς, αξιοπιστία, εγγύηση και φυσικά φορολογία! Στην περίπτωση μας λοιπόν η χόντα τα καταφέρνει καλύτερα από την bmw!Σε παρακαλώ να γράψεις ακριβώς πού στηρίζεις το γεγονός ότι είμαι εμπαθής απέναντι στην honda, επειδή έγραψα ότι δεν είναι premium και ότι έχει μείνει πίσω σε μοτέρ? Επίσης σε πληροφορώ ότι αυτή είναι η πρώτη bmw που αγοράζω, αν ήμουν από αυτούς που γουστάρουν επίδειξη θα είχα αγοράσει bmw στις καλές εποχές και όχι μέσα στην κρίση. Αλλά για τις δικές μου ανάγκες και γούστα ο άσος είναι καλύτερο αυτοκίνητο από το civic. Από όλους τους παράγοντες που αναφέρεις στο τέλος εκτός της εγγύησης δε νομίζω ότι υστερεί η bmw απέναντι στην honda. Αν είναι όντως όπως τα περιγράφεις λογικά το civic θα ξεπουλήσει, εδώ θα είμαστε να τα ξαναπούμε.
αν βάλεις στα αυτοκίνητα που αναφέρεις ανάλογο εξοπλισμό με το χόντα τότε θα δεις ότι είναι φθηνότερο! Από την άλλη είμαι σίγουρος ότι δεν το έχεις οδηγήσει και κρίνεις αυθαίρετα. Όπως και να έχει σου εύχομαι πολλά και απροβλημάτιστα χιλιόμετρα με την επιλογή σου!
Ο άσος κόστισε 23.000 ευρώ και έχει σχεδόν τα πάντα, πέτυχα καλή προσφορά βλέπεις. Το civic δεν το έχω οδηγήσει αλλά επ' ουδενί δεν έγραψα ότι είναι κακό αυτοκίνητο, αυτό που είπα είναι ότι το θεωρώ ακριβό από την στιγμή που ο Σ το τιμολογεί σαν premium, πιστεύω να έγινα σαφής, ευχαριστώ για την ευχή σου
-
η χιουνται έβαζε τούρμπο στο scoupe mkii όχι στο 1! Το mark1 είχε το μοτέρ της μιτσουμπίσι,
Ωχ, ναι μέα κούλπα λόγω κεκτημένης. Το ΜΚ2 ήταν τουρμπιγιόν.
diesel μικρομεσαίο (κατά προτίμηση χωρίς τέλη)