-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Και από τα νούμερα αυτά εσύ έχεις βγάλει συμπέρασμα?Εγώ 'έχω' ένα 16β που δεν έχει βγάλει πρόβλημα------> 100% αξιόπιστο λοιπόν
το 'πχ' το ειδες ή μπα??
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Από όσα συντηρεί το συνεργείο (όχι όσα πάνε επειδή έβγαλαν πρόβλημα), πόσα από τα 16βάλβιδα με κινητήρα G- έβγαλαν πρόβλημα και πόσα από τα 8βάλβιδα? Τα ποσοστά τους έχουν σημασία.Πες μου τα ποσοστά και δες μετά αν διαφωνείς.
Αυτό το είδες ή μπα?
-
καλα οκ... .... φιλια....
-
λουλούδια
-
Ειχα το γκραν βιταρα 16βαλβιδο, Μοντελλο 99, 2λιτρο 4-πορτο
Οταν πηγα για σερβις στο επισημο στη Λ/ΚΗφησιας (πριν το νοσοκομειο ΥΓΕΙΑ) λεω στον αρχιμηχανικο σαν παρατηρηση οτι δεν 'παει μια' και ειναι 'μαπα'. Τσαντιστηκε, ενταξει με καλο τροπο, και μου λει παμε μια βολτα...το πηρε αυτος και για να παει ζωηρα το αμαξι το πηγαινε με πανω απο 4500 στροφες..ετσι μου λεει οδηγιεται αυτο λογω 16β. Μωρε, του λεω, ετσι το ξερω κα γω, αλλα μου φανηκε σαν χαλασμενο-αφου δεν τραβαγε ντιπ- μεχρι τις 3-3,500-...και τις βενζινες ποιος θα τις πληρωνει του λεω? (4500 στροφες σαυτο το βαρος, ε θα καψει το κατι τις του)...α φιλε δεν μπορεις να τα εχεις ολα μου λεει.
Δεν με πειραζε η καταναλωση τοσο, τοτε ηταν φτηνη η βενζινα και νομιζαμε οτι ειχαμε λεφτα, αλλα με αγχωνε-κουραζε που για να κινηθω αξιοπρεπως επρεπε να ειμαι συνεχεια ψηλα στις στροφες.
Ευτυχως, ηταν το κυριως αμαξι της συζυγου και ολα της φαινονταν 'μια χαρα', μεχρι που εκαψε φλατζα στα 120000 (για τους γνωστους λογους). Φτιαχτηκε κατα τον καλυτερο τροπο στην α/πεια και επωληθη Α-Μ-Ε-Σ-Α
Το τζιμνακι που πηρα μετα, του 2002 ηταν αστερι για την κατηγορια του και σκυλι...ποτε δεν ζητησε τιποτα σε 6 χρονια εκτος απο σερβισ....
βρε μπας και το τζιμνυ ηταν 8β?
-
Πάντως με τιμά που κάθησες και έγραψες όλη αυτή τη ψεύτικη μπούρδα για χάρη μου.
Έδειξες πως έχεις ΕΜΠΕΙΡΙΑ (lol) και όχι ΘΕΩΡΙΕΣ ενώ έβαλες και bonus πολιτικά σχόλια μέσα.
ΓΤΠ
Εδώ ο ELTASSOS μόλις είπε πως το αμάξι είναι 'ΜΑΠΑ'
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Πάντως με τιμά που κάθησες και έγραψες όλη αυτή τη ψεύτικη μπούρδα για χάρη μου.Έδειξες πως έχεις ΕΜΠΕΙΡΙΑ (lol) και όχι ΘΕΩΡΙΕΣ ενώ έβαλες και bonus πολιτικά σχόλια μέσα.
ΓΤΠ
Εδώ ο ELTASSOS μόλις είπε πως το αμάξι είναι 'ΜΑΠΑ'
Οντος δεν καταλαβαινεις τι λεμε;η το κανεις για να γινεται κουβεντα;
-
Με κουράζει η 'κουβέντα' αυτή, τι να καταλάβω? Νομίζεις πως αυτό που είπες έχει κάποιο περίπλοκο νόημα? Απλώς είναι λάθος όπως δείχνει η θεωρία και κυρίως όπως φαίνεται στη πράξη.
-
Τι θα ηταν καλυτερο εκτος δρομου ενα ταπεινο 8v vitara η το ιδιο vitara με τον κινητηρα του type r;Κατα την λογικη σου το vitara με το μοτερ του type r θα ηταν καλυτερο ετσι;
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Με κουράζει η 'κουβέντα' αυτή, τι να καταλάβω? Νομίζεις πως αυτό που είπες έχει κάποιο περίπλοκο νόημα? Απλώς είναι λάθος όπως δείχνει η θεωρία και κυρίως όπως φαίνεται στη πράξη.Αυτο ειναι το θεμα οτι δν ειναι κατι περιπλοκο αλλα πολυ απλο,οτι τα 8βαλβιδα τραβανε καλυτερα στις χαμηλες στροφες απο οτι τα 16βαλβιδα.
-
Δεν ισχύει αυτό*, πάμε παρακάτω.
Μόνο κάποιος εντελώς άσχετος που απλά αναμασά ότι μπούρδα γράφουν αμόρφωτοι στα περιοδικά θα το έλεγε αυτό.
*για ίδιους κατά τα άλλα κινητήρες προφανώς
-
Ο χρήστης giorgos_krhth_91 έγραψε:
Τι θα ηταν καλυτερο εκτος δρομου ενα ταπεινο 8v vitara η το ιδιο vitara με τον κινητηρα του type r;Κατα την λογικη σου το vitara με το μοτερ του type r θα ηταν καλυτερο ετσι;Ποιό εκ των δύο (8v-16v) έχει περισσότερη ροπή σε χαμηλές στροφές;
-
To thread είναι δυνατό με πληθώρα εμπεριστατωμένων και στοιχειοθετημένων απόψεων
-
Ο χρήστης ELTASSOS έγραψε:
Ειχα το γκραν βιταρα 16βαλβιδο, Μοντελλο 99, 2λιτρο 4-πορτοΟταν πηγα για σερβις στο επισημο στη Λ/ΚΗφησιας (πριν το νοσοκομειο ΥΓΕΙΑ) λεω στον αρχιμηχανικο σαν παρατηρηση οτι δεν 'παει μια' και ειναι 'μαπα'. Τσαντιστηκε, ενταξει με καλο τροπο, και μου λει παμε μια βολτα...το πηρε αυτος και για να παει ζωηρα το αμαξι το πηγαινε με πανω απο 4500 στροφες..ετσι μου λεει οδηγιεται αυτο λογω 16β. Μωρε, του λεω, ετσι το ξερω κα γω, αλλα μου φανηκε σαν χαλασμενο-αφου δεν τραβαγε ντιπ- μεχρι τις 3-3,500-...και τις βενζινες ποιος θα τις πληρωνει του λεω? (4500 στροφες σαυτο το βαρος, ε θα καψει το κατι τις του)...α φιλε δεν μπορεις να τα εχεις ολα μου λεει.
Δεν με πειραζε η καταναλωση τοσο, τοτε ηταν φτηνη η βενζινα και νομιζαμε οτι ειχαμε λεφτα, αλλα με αγχωνε-κουραζε που για να κινηθω αξιοπρεπως επρεπε να ειμαι συνεχεια ψηλα στις στροφες.
Ευτυχως, ηταν το κυριως αμαξι της συζυγου και ολα της φαινονταν 'μια χαρα', μεχρι που εκαψε φλατζα στα 120000 (για τους γνωστους λογους). Φτιαχτηκε κατα τον καλυτερο τροπο στην α/πεια και επωληθη Α-Μ-Ε-Σ-Α
Το τζιμνακι που πηρα μετα, του 2002 ηταν αστερι για την κατηγορια του και σκυλι...ποτε δεν ζητησε τιποτα σε 6 χρονια εκτος απο σερβισ....
βρε μπας και το τζιμνυ ηταν 8β?
Μήπως συγκρίνεις ΑΝΟΜΟΙΑ πράγματα;
Πόσο καίνε δλδ τα μεγάλα, τετρακίνητα, με 2-λιτρο κινητήρα; Ή καλύτερα, πόσο καίνε για να 'πάνε';
-
Η συζυγος μεικτα εκαιγε 12λ/100 στο 2λιτρο γκραν βιταρα, οδηγει εκ φυσεως οικονομικα.
Εγω ηθελα 13+. Φταιει και η αεροδυναμικη λογω κατηγοριας τζηποειδους, και δεν εμπνεει να το 'πατας' εκτος συγκεκριμενων καταστασεων...πχ σε καμμια εκκινηση ανηφορικη, αφου μεχρι να μαζεψει χλμ βαριοσουν να περιμενεις, αντε σε κανενα προσπερασμα, αν ο αλλος ηταν αισθητα αργος ,η σε κανενα ταξειδι με καλο δρομο και ανοιχτο οριζοντα...αυτο σε 2-κινητο mode.αντιστοιχα το Land Cruiser 3400 cc .99 manual ηθελε 14-15 λ/100, ενω το Land Cruiser 4,000 cc / 2004/aytomato ηθελε 15-18 λ/100 (μονιμη 4-κινηση)
Δεν συγκρινω, βεβαια, το τζιμνυ με το γκ.βιταρα στην καταναλωση ...αν και το τζιμνυ δεν το λες και οικονομικο για 1.3 (8.5-9.0), στ 2κινητο, ενω Τα ΝΙΒΑ με μονιμη 4-κινηση , του 88 1.6λ ηθελε 10λ/100 με 80/20 λαστιχα ενω το ΝΙΒΑ του 99 ηθελε 11+ λ/100 παλι 90/20 λαστιχα, με μονιμη 4-κινηση.
Αυτα για καταναλωσεις τζηποειδων, απο προσωπικη και καθημερινη εμπειρια με τα συγκεκριμμενα αυτοκινητα.
-
Τώρα γράφει εδώ κάποιος πως το 2λιτρο Grand Vitara σερνότανε σε σύγκριση με το Jimny (απλά για να πετάξει την πίπ@ του) και του απαντάτε σοβαρά.
Από προσωπική και καθημερινή εμπειρία βεβαιώνω πως όλα όσα λέει είναι μπούρδες.
-
Δλδ βρε ΙΚΕ θες να μας πεις οτι εσυ καθημερινα ΒΙΩΝΕΙΣ την ροπη στις χαμηλες στροφες ενος 16βου βιταρα?
Θα τρελαθουμε τελειως παιδες -
Εδώ μιλάμε για ΒΙΩΜΑΤΑ παίδες, όχι θεωρίες.
-
Είναι γνωστή επιστημονική μέθοδος και λέγεται butt dyno
-
Μετρησεις του ΚΩΛΟΥ
4x4 budget 7000 ευρω.