-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Δηλαδή ένας άσος σε στριφτερή διαδρομή θα φάει ξύλο από golf 6, scirocco και guillieta? That's your opinion και απόλυτα σεβαστή. Προσωπικά έχω τις αντιρρήσεις μου (ειδικά αυτό με την εγκάρσια ανωμαλία μέσα στην στροφή είναι τουλάχιστον υπερβολικό). Πολύ απλά την alfa ή το golf μπορεί και ένας κουλός να τα πάει σβέλτα (και υπάρχουν πολλοί από δαύτους που νομίζουν ότι επειδή οδηγούν alfa πατάνε σε ράγες) γιατί είναι μονοδιάστατα-κυρίως υποστροφικά άρα ασφαλή για τον μέσο οδηγό. Αλλά με έναν ισάξιο οδηγό πίσω από το βολάν αλφα και άσος θα πηγαίνουν τρενάκι και το golf πιο πίσω. Φιλικά όλα αυτά
Οι BMW είναι αυτοκίνητα που έχουμε άριστες πελατειακές σχέσεις με εμάς του αλφαρομεάκηδες. Προσωπικά είναι οι πιο εύκολοι αντίπαλοι μου στο δρόμο. Αντιθέτως τα Audi για εμένα με δυσκολεύουν πολύ ως και έχω κάνει άκρη για A4 Quattro.
Χωρίς quattro πάντως, πολλά μούτρα τα παλαιότερα Audi αν πιεστούν, όπως το B6 1,8T της αδελφής μου ας πούμε. Και αστείο τιμόνι.
-
Κλασσικη εξελιξη.....
Ξεκιναει ο ανθρωπας και λεει πειτε καμια γνωμη να παρω το hyundai ή το bmw... ψαχνει κατι για την οικογενεια, να ειναι και φτηνο.... και καταληγει το θεμα στο ποσο κοφτερο τιμονι εχει το ταδε και το δεινα...Φιλε αμα το θες να πηγαινεις την οικογενεια σου, να κρατησει καιρο και γενικα να πληρωσεις λιγοτερο, παρε το hyundai.
σε εξοπλισμο , ευκολιες και γενικα στην καθημερινη ζωη δε θα χασεις τιποτααμα τρως την παραμυθα με τα brand names και τα χαζα στερεοτυπα, παρε τη bmw να τη χαρεις and don't look back.
-
δεν λες οτι είναι μόνο μπραντ νειμ τα μπειβιδια...
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Φιλε αμα το θες να πηγαινεις την οικογενεια σου, να κρατησει καιρο και γενικα να πληρωσεις λιγοτερο, παρε το hyundai.
σε εξοπλισμο , ευκολιες και γενικα στην καθημερινη ζωη δε θα χασεις τιποτααμα τρως την παραμυθα με τα brand names και τα χαζα στερεοτυπα, παρε τη bmw να τη χαρεις and don't look back.
Δεν νομιζω πως ισχυει αυτο που λες.Ναι μενα δε θα χασει κατι σημαντικο με το i30,οχι ομως πως i30 = 116.Kαι μονο λογω πισωκινησης δε τιθεται θεμα συγκρισης.Παραμυθα πουλανε αλλες εταιριες,η Bmw δεν ειναι σιγουρα μια απο αυτες.Εχει πληρη γκαμα σε ολες τις (μικρομεσαιες και πανω) κατηγοριες,και στις περισσοτερες απο αυτες τα αυτοκινητα της ειναι παντα αναμεσα στα κορυφαια κυριως λογω των δυναμικων χαρακτηριστικων τους.Ακουγομαι σαν press release της Bmw,ομως ειναι κριμα να λεμε ''παραμυθα'' μια τετοια εταιρια
-
Ο άνθρωπος τελικά απέρριψε την bmw και είναι μεταξύ i30 και c4 (έχει ανοίξει και σχετικό τοπικό). Θα συμφωνήσω απόλυτα ότι είτε με το i30 είτε με ότι άλλο επιλέξει θα κάνει μια χαρά την δουλειά του. Διαφωνώ όμως ότι η επιλογή ενός premium αυτοκινήτου από κάποιον είτε επειδή μπορεί οικονομικά είτε επειδή γουστάρει να οδηγάει κάτι πιο upper class έχει να κάνει με στερεότυπα (πλέον). Αν ήταν έτσι θα αγόραζαν όλοι κινέζικα ή dacia ή lada για να κάνουν την δουλειά τους. Η hyundai έχει κάνει άλματα αλλά έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά της για να φτάσει στο επίπεδο να συναγωνίζεται τις premium εταιρείες. Προφανώς ο άσος είναι καλύτερο αυτοκίνητο από το i30 και αυτό όχι επειδή έχει μόνο το όνομα ή επειδή κοστίζει περισσότερο από τον κορεάτη (που με τον 1600αρη diesel χάνει παντελώς και την έννοια του value for money). Στην Ελλάδα του 2013 ο αγοραστής καινούριου αυτοκινήτου είναι περισσότερο συνειδητοποιημένος από ποτέ και ξέρει πολύ καλά όταν δίνει τα πολύτιμα ευρώπουλά του για ποιους λόγους τα δίνει και πού τα δίνει (ο καθένας με τα δικά του προφανώς υποκειμενικά κριτήρια και αντικειμενικές ανάγκες).
-
μέχρι και την προηγούμενη γενιά κια (σιτ) οι κορεάτες πέρα από τις ηλεκτρονικές μλκς που ανέκαθεν φόρτωναν τα αυτοκίνητα τους ήταν τουλάχιστον μια γενιά πίσω από τον ευρωπαϊκό και γιαπωνέζικο ανταγωνισμό...
-
H bmw παντως σε σειρα 1 και ειδικα στη σειρα 3,εχει ακολουθησει αρκετα επιθετικη τιμολογιακη πολιτικη.Mε τα λεφτα μιας 116d,παιρνεις την πιπα το astra 1.7.Nταξει,δε τις λες τις bmw ευκαιρια ακομα,αλλα πλεον εξοπλιστικα και τιμολογιακα ξεφευγουν απο audi/mb
-
Προφανώς και η κρίση έχει παίξει το ρόλο της σε αυτό το θέμα.
bmw 116d vs hyundai i130 1.4 d