-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Εσυ ρε κοκκινο τερας,πως σχολιαζεις το σχολιο του ΙΚΕ;
Ποσο ανοητος θα πρεπει να ειναι καποιος για να σχολιασει με ειρωνικο τροπο τα των εκδοσεων ,χωρις ο ιδιος να γνωριζει απο μεσα προσωπα και καταστασεις;Συμφωνω απολυτα με τον Γρηγορη.
Μην επικαλεισαι χρυσό μου την νοημοσύνη , θα πέσει φωτιά να σε κάψει
...εσυ παντως ηδη μυριζεις καμμενο...
Κικιζα την κλάψα απο τον καβαθα την εμπνευστικες;
Είχε κάνει μια μαζωξη για νέους επιστήμονες (στους οποίους σκόπευε να ηγηθεί , χωρίς μα ειναι ) είχες παει ;;
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Είχε κάνει μια μαζωξη για νέους επιστήμονες (στους οποίους σκόπευε να ηγηθεί , χωρίς μα ειναι ) είχες παει ;;
...εκτος απο ιδιαιτερα ανωριμος, εισαι και ΠΟΛΥ μακρια νυχτωμενος, μονο και μονο απο αυτα που λες.
Το κριμα βεβαια ειναι που φιλοξενεισαι σε ενα χωρο-ενα ονομα, ενος περιοδικου-μιας ιδεας, που ξεκινησε ο ιδιος πριν παρα πολλα χρονια, και εστω ακομα και τυπικα, δεν εχεις ουτε ενα ιχνος σεβασμου, προς αυτο.Αν ηξερες μονο, τι εχει προσφερει, συνολικα, ολα αυτα τα χρονια, στον χωρο της αυτοκινησης, και οχι μονο, δεν θα τολμουσες καν να υπαινιχθεις οτιδηποτε ειρωνικο, οπως με περισση 'εξυπναδα' κανεις τωρα, προς το προσωπο του...
-
Για να ξέρουμε γιατί συζητάμε...
-
Είναι ιδέα μου ή τίποτε απ' όλα αυτά δε θα είχε γίνει αν ο Καββαθάς είχε κάνει καλύτερη διαχείριση στα του οίκου του; Μήπως την πάτησε ακριβώς σαν αυτούς που έκραζε;
-
...εκτος απο ιδιαιτερα ανωριμος, εισαι και ΠΟΛΥ μακρια νυχτωμενος, μονο και μονο απο αυτα που λες.
Το κριμα βεβαια ειναι που φιλοξενεισαι σε ενα χωρο-ενα ονομα, ενος περιοδικου-μιας ιδεας, που ξεκινησε ο ιδιος πριν παρα πολλα χρονια, και εστω ακομα και τυπικα, δεν εχεις ουτε ενα ιχνος σεβασμου, προς αυτο.Αν ηξερες μονο, τι εχει προσφερει, συνολικα, ολα αυτα τα χρονια, στον χωρο της αυτοκινησης, και οχι μονο, δεν θα τολμουσες καν να υπαινιχθεις οτιδηποτε ειρωνικο, οπως με περισση 'εξυπναδα' κανεις τωρα, προς το προσωπο του...
Πάλι άσχετες κικιζολογιες...
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Είναι ιδέα μου ή τίποτε απ' όλα αυτά δε θα είχε γίνει αν ο Καββαθάς είχε κάνει καλύτερη διαχείριση στα του οίκου του; Μήπως την πάτησε ακριβώς σαν αυτούς που έκραζε;Θαρρω οτι αυτό που εγραψες περιέχει τελικά όλη την ουσία...
Είχε όραμα , είχε ιδέες και τελικά πέτυχε σε αυτό που μάλλον ήξερε καλύτερα ... Το πρόβλημα ξεκινησε, όταν άρχισε να μπλέκει σε μονοπάτια που δεν είχε ιδέα κάνοντας αυτά που καυτηριαζε... Πρωτοπόρος ικαρος... -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
...Πάλι άσχετες κικιζολογιες...
...κοιμησου αφοβα...ετσι κι αλλιως με αυτα που λες, και τον τροπο που τα λες, αποδεικνυεις οτι περνας απο το χασμουρητο στον υπνο και τουμπαλιν...Απλα προσεξε καμμια μερα μην ξυπνησεις αποτομα, και καταλαβεις τι πραγματικα συμβαινει γυρω σου...
-
Ο χρήστης tan έγραψε:
Για να ξέρουμε γιατί συζητάμε...Λοιπόν… Ο Κ.Κ. και η “Τεχνικές Εκδόσεις Α.Ε” δεν χρωστάνε τίποτα. Το χρέος προέρχεται απ’ εκείνη την παλιά ιστορία με την “Αλφα Πρες Α.Ε” που άλλοι είχαν το “μάνατζμεντ” και εγώ ήμουν πρόεδρος-βιτρίνα.
Νομίζω το ίδιο ακριβώς claim κάνει και ο φτερωτός δήμαρχος.
-
...Πάλι άσχετες κικιζολογιες...
...κοιμησου αφοβα...ετσι κι αλλιως με αυτα που λες, και τον τροπο που τα λες, αποδεικνυεις οτι περνας απο το χασμουρητο στον υπνο και τουμπαλιν...Απλα προσεξε καμμια μερα μην ξυπνησεις αποτομα, και καταλαβεις τι πραγματικα συμβαινει γυρω σου...
Εχε χάρη που σέβομαι τα δεκάδες επιτυχημένα μπίζνες πλαν σου ...
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Είναι ιδέα μου ή τίποτε απ' όλα αυτά δε θα είχε γίνει αν ο Καββαθάς είχε κάνει καλύτερη διαχείριση στα του οίκου του; Μήπως την πάτησε ακριβώς σαν αυτούς που έκραζε;To αυτο.Κ ειναι ορισμενοι εδω μιλανε για πατριαρχες,καταχαρηκαν που βγηκε και τον εχουν θεο.Οτι να ναι
-
Ο χρήστης socratesn έγραψε:
Είναι ιδέα μου ή τίποτε απ' όλα αυτά δε θα είχε γίνει αν ο Καββαθάς είχε κάνει καλύτερη διαχείριση στα του οίκου του; Μήπως την πάτησε ακριβώς σαν αυτούς που έκραζε;
To αυτο.Κ ειναι ορισμενοι εδω μιλανε για πατριαρχες,καταχαρηκαν που βγηκε και τον εχουν θεο.Οτι να ναι
...μαθαμε ολοι, καναμε τρελες καριερες, μεγαλες επιτυχιες, συνεργαστηκαμε με καμμια εκατοστη ανθρωπους, καναμε δικη μας εταιρια η οποια λειτουργουσε αδιαλειπτα καμμια 30+αρια χρονια υπο την ιδια διοικηση, και κρινουμε ως αλλοι επιτυχημενοι αυτοδημιουργητοι επιχειρηματιες, περι 'καλυτερης διαχειρισης'...
Τα παραδειγματα δε εκατονταδων μεγαλων αυτοδημιουργητων και επιτυχημενων επιχειρηματιων που οδηγηθηκαν με τον ενα ή τον αλλο τροπο σε κλεισιμο των επιχειρησεων απο την ελλειψη ενος κρατους δικαιου, ειναι αμετρητα.
(σαφως και συνδυαζεται εδω με προσωπικοτητα καλοπιστη και ρομαντικη, χαρακτηριστικα που δεν ταιριαζουν ευκολα
με το επιχειρηματικο γιγνεσθαι, κατι αλλωστε που εχει παραδεχτει ο ιδιος. Ομως σε μια οποιαδηποτε αλλη χωρα, που οι νομοι θα λειτουργουσαν για ολους ανεξαιρετως, και θα προστατευαν επισης τις υγιεις επιχειρησεις, τετοια καταληξη δεν θα ειχε η εταιρια...)Αλλα φυσικα μαθαινουμε-γνωριζουμε και μεσα απο την τηλεοραση-media θεωρουμε μεχρι και προτυπα, ολους τους μεγαλομ@λακες, ψευτοεπιτυχημενους κ@υραδομαγκες, οι οποιοι με κλεμμενα-μαυρα λεφτα εγιναν επιχειρηματιες του κ@λου, στηριζομενοι επι δεκαετιες, απο το κομματικο κρατος.
Το 'απεραντο φρενοκομειο', -φραση που χρησιμοποιουσε ο αειμνηστος, ο τελευταιος μεγαλος ηγετης- ειναι πιο επικαιρο απο ποτε, δυστυχως για την εποχη που ζουμε...@Socratesn
Για την αυτοκινηση στην Ελλαδα, τα τελευταια 40-45 χρονια ΕΙΝΑΙ Ο Θεος, και κριμα που υπαρχουν πολλοι αδαεις, εντος-εκτος Forum, και δεν το γνωριζουν.
Πριν την ΠΑΝευκολη αρνητικη κριτικη, (κανουμε πρωταθλητισμο στο 'σπορ' αυτο οι Ελληνες) καλο θα ειναι καποιοι να διαβαζουν-ενημερωνονται λιγο περισσοτερο για την πορεια καποιων ανθρωπων, ωστε να μην γραφονται, ΑΚΥΡΕΣ και
ΑΔΙΚΕΣ δημοσιευσεις... -
@Socratesn
Για την αυτοκινηση στην Ελλαδα, τα τελευταια 40-45 χρονια ΕΙΝΑΙ Ο Θεος, και κριμα που υπαρχουν πολλοι αδαεις, εντος-εκτος Forum, και δεν το γνωριζουν.
Πριν την ΠΑΝευκολη αρνητικη κριτικη, (κανουμε πρωταθλητισμο στο 'σπορ' αυτο οι Ελληνες) καλο θα ειναι καποιοι να διαβαζουν-ενημερωνονται λιγο περισσοτερο για την πορεια καποιων ανθρωπων, ωστε να μην γραφονται, ΑΚΥΡΕΣ και
ΑΔΙΚΕΣ δημοσιευσεις...Κικιζα γιατι τσιμπας ετσι τωρα?Ειναι επιχειρημα το ''δε γιναμε μεγαλοι επιχειρηματιες,δεν εχουμε δικαιωμα να κρινουμε'' ?Ναι ρε φιλε αν ειναι στα 70 μου να με βγαλουν τα καναλια εξω απο τα δικαστηρια να μη σωσω να γινω τετοιος επιχειρηματιας.Τι να διαβασω?Κ εγω του χω δωσει πολλα λεφτα και μια χαρα τον εχω διαβασει απο το 2000 και μετα οσο μ εκοβε,αλλα και προσφατα που χαζευα τευχη του 2000 παλι δε μου λεγε κατι το περιοδικο,αλλα αυτο γαμησε το ειναι προσωπικη αποψη.Και τι διαβαζα δηλαδη?κατι βολτες μ αεροπλανα περιεγραφε,κατι φιλαρακια με διασυνδεσεις περιεγραφε και κατι λαμογια-φιλαρακια που κλεισαν νυχτα προμοταρε(τοσο καλοπιστος ).Αντιστοιχα εσυ θες να πιστευεις ρομαντικο και καλοπιστο εναν ανθρωπο που 10 χρονια τον διαβαζα να γκρινιαζει για τα παντα γυρω του και να ξερει πραγματα και καταστασεις της πιατσας.Καλως...Ορισμενες φορες μαλιστα οπως και στο Blog του μονο ειρωνεια και υφακι βλεπω,καθε αλλο παρα ρομαντικοτητα και μελια.Τωρα εσυ μεγαλος ανθρωπος καθεσαι και μου τον λες θεο και μεγαλο ηγετη και θες να συζητησουμε σοβαρα και μου λες για ακυρες δημοσιευσεις?Βαλε κανα φραγκο απο την τσεπη ντε να ξεχρεωσει ο μεγαλος ηγετης αφου σε ποναει τοσο και σωσε την αυτοκινηση στην Ελλαδα γιατι θα μας λειψουν αρθρακια τυπου υδρογονου.Για να μαι ξεκαθαρος,οσο με κοβει ειμαι αντιθετος στο να καθεστε μεγαλοι ανθρωποι να χαιρεστε για το οτι αθωωθηκε (λες κ ξερετε το καταστατικο των ΤΕ ας πουμε ή ειστε σιγουροι οτι ο ΚΚ δε χρωσταει ουτε ευρω) ενας ανθρωπος που οτι και να υποστηριζε,αναπτυχθηκε τα χρονια που αναπτυχθηκε και η λαμογια στην Ελλαδα(τυχαια? ) και καθεστε και λετε Θεος,πατριαρχης,μεγαλος ηγετης,αρχοντας.
Ασε με λοιπον να ειμαι αδαης εγω και Ελληναρας και τραβα (δε θα παρω το πρωτο μου warn για τον ΚΚ).....βοηθα τους 4Τ που τοσο λατρευεις -
Ο χρήστης socratesn έγραψε:
@Socratesn
ΑΔΙΚΕΣ δημοσιευσεις...Κικιζα γιατι τσιμπας ετσι τωρα?Ειναι επιχειρημα το ''δε γιναμε μεγαλοι επιχειρηματιες,δεν εχουμε δικαιωμα να κρινουμε'' ?Ναι ρε φιλε αν ειναι στα 70 μου να με βγαλουν τα καναλια εξω απο τα δικαστηρια να μη σωσω να γινω τετοιος επιχειρηματιας.Τι να διαβασω?Κ εγω του χω δωσει πολλα λεφτα και μια χαρα τον εχω διαβασει απο το 2000 και μετα οσο μ εκοβε,αλλα και προσφατα που χαζευα τευχη του 2000 παλι δε μου λεγε κατι το περιοδικο,αλλα αυτο γαμησε το ειναι προσωπικη αποψη.Και τι διαβαζα δηλαδη?κατι βολτες μ αεροπλανα περιεγραφε,κατι φιλαρακια με διασυνδεσεις περιεγραφε και κατι λαμογια-φιλαρακια που κλεισαν νυχτα προμοταρε(τοσο καλοπιστος ).
Καταρχας νομιζεις οτι το να παει καποιος κατηγορουμενος, και να τον δειξουν τα καναλια, σημαινει και οτι θα ειναι by default ενοχος?
Την τυφλη τρομοκρατια που επικρατει, τελευταια για φοροδιαφυγη και χρεη, αφου ακολουθησε ασταματητη μια 35χρονη λεηλασια δημοσιου και ιδιωτικου πλουτου, με ανυπαρκτο ουσιαστικο ελεγχο, δεν την βλεπεις, δεν την εχεις καταλαβει?
Πρεπει να μπουν στο σπιτι σου, στου φιλου σου, σε καποιου συγγενη σου για να καταλαβεις ΤΙ παιζει?
Αμα εσυ απο το 2000 που τον διαβαζες -απ' οτι λες- σου εχουν μεινει οι βολτες με τα αεροπλανα, αστο καλυτερα, δεν χρειαζεται να συνεχισουμε την κουβεντα...Αντιστοιχα εσυ θες να πιστευεις ρομαντικο και καλοπιστο εναν ανθρωπο που 10 χρονια τον διαβαζα να γκρινιαζει για τα παντα γυρω του και να ξερει πραγματα και καταστασεις της πιατσας.Καλως...Ορισμενες φορες μαλιστα οπως και στο Blog του μονο ειρωνεια και υφακι βλεπω,καθε αλλο παρα ρομαντικοτητα και μελια.Τωρα εσυ μεγαλος ανθρωπος καθεσαι και μου τον λες θεο και μεγαλο ηγετη και θες να συζητησουμε σοβαρα και μου λες για ακυρες δημοσιευσεις?Βαλε κανα φραγκο απο την τσεπη ντε να ξεχρεωσει ο μεγαλος ηγετης αφου σε ποναει τοσο και σωσε την αυτοκινηση στην Ελλαδα γιατι θα μας λειψουν αρθρακια τυπου υδρογονου.
...μα ετσι καταντησαμε, οποιοι εχουν οραματα, ιδεες για τον τοπο τους, και βλεπουν παραλληλα οτι επικρατει ενα συνοθυλευμα αχρηστων, κομπλεξικων, και χαραμοφαηδων, το οποιο μονιμοποιεται για δεκαετιες, τοτε 'γκρινιαζουν', και 'κλαιγονται'...Ελα ομως που τα περισσοτερα απο αυτα που εβλεπε να ερχονται, πριν χρονια, τον επιβεβαιωσαν, δυστυχως για τον καθε μη 'φτιαγμενο' πολιτη, με τον χειροτερο τροπο.
Προφανως για εσενα θα ειμαι 'μεγαλος ανθρωπος', καθοτι αφενως εχω διαβασει τα περισσοτερα κειμενα του (των 4τροχων) απο το 1988, αφετερου ομως , βλεπω-ζω και την ολη εικονα γυρω μου, και οχι μονο της μικροκοινωνιας που με περιβαλλει...Τα υπολοιπα που λες ειναι το λιγοτερο αφελη, και αστοχα...
Για να μαι ξεκαθαρος,οσο με κοβει ειμαι αντιθετος στο να καθεστε μεγαλοι ανθρωποι να χαιρεστε για το οτι αθωωθηκε (λες κ ξερετε το καταστατικο των ΤΕ ας πουμε ή ειστε σιγουροι οτι ο ΚΚ δε χρωσταει ουτε ευρω) ενας ανθρωπος που οτι και να υποστηριζε,αναπτυχθηκε τα χρονια που αναπτυχθηκε και η λαμογια στην Ελλαδα(τυχαια? ) και καθεστε και λετε Θεος,πατριαρχης,μεγαλος ηγετης,αρχοντας.
Ασε με λοιπον να ειμαι αδαης εγω και Ελληναρας και τραβα (δε θα παρω το πρωτο μου warn για τον ΚΚ).....βοηθα τους 4Τ που τοσο λατρευειςΔεν ειναι θεμα χαρας. Ολη η ιστορια εξαλλου για λυπηση ειναι. Οσο για τον συγκεκριμενο ανθρωπο, οταν εκανε δοκιμες με οργανα μετρησης-ειδικο εξοπλισμο για αυτοκινητα, πριν την δεκαετια του 70' ηδη στο Αουτο-Εξπρες, της ομωνυμης οικονομικης εφημεριδας, οι περισσοτεροι δεν ηξεραν τι σημαινει 'πισωκινητο', περα απο το οτι δεν ΕΙΧΑΝ κιολας αυτοκινητο.
Οταν ο συγκεκριμενος ανθρωπος, ΑΝΑΠΤΥΧΘΗΚΕ, ηταν πριν καν ελθει η μεταπολιτευση, πριν καν ξεκινησει το καρκινωμα του ψευτοσοσιαλισμου, και του γενικοτερου κομματικου κρατους που ακολουθησε, μεχρι και σημερα.
Για αυτο, οπως ειπα και πριν, να ενημερωνεσαι καλυτερα, πριν κριτικαρεις ασκοπα, και αυθαιρετα...Εσυ μπορεις να εισαι οσο αδαης και Ελληναρας θελεις, δεν προκειται να σε πεισω να αλλαξεις γνωμη, την αξια και την υποληψη ενος ανθρωπου ομως, που το λιγοτερο, χαρις την δημιουργικοτητα του, σε φιλοξενει σημερα σε ενα πολυ συγκεκριμενο ιστοτοπο, δεν μπορεις να την μειωνεις, ειδικα οταν δεν εχεις ΙΔΕΑ, για το τι εχει προσφερει στον χωρο.
-
Ενα δάκρυ κύλισε...
-
Πάντως θα έπρεπε, αφού είναι εδώ φιλοξενούμενοι στο σπίτι των 4Τ, να είναι πιο προσεκτικοί. Δεν νομίζω ότι θα υπάρχουν πολλά φόρουμ που να τους επιτίθεσαι ευθέως και να μην λαμβάνει θέση ο Μοντεράτορ. Αλλά ξέχασα μόνο ένας είναι φυσιολογικός (και μένει μάλιστα στο εξωτερικό! Εμ είδε και αποείδε ο άνθρωπος...), οι άλλοι 2-3 σκίζονται να γίνουν οι Πακιστανοί Έλληνες και έτσι να σωθεί το Έθνος...
Τελικά πιστεύω ότι αυτό είναι το λάθος του ΚΚ, ότι αφήνει να τον διαβάλουν οι υποτιθέμενοι φίλοι του. Καλύτερα να απομονώνεις αυτόν που σε κατηγορεί. Εδώ ναυαγεί όλη η ζωή του και κάθεται να κρατά μέσα στο σπίτι του αυτούς που τον κατηγορούν;
Επίσης πάλι με αφορμή τους Μοντεράτορ, και από ό,τι διαβάζω, πιστεύω ότι δεν διαλέγει τους ανθρώπους που τον περιβάλουν.
Πάντως θα νόμιζε και αυτός ότι την μοναδική υποστήριξη θα τη δει από το φόρουμ του περιοδικού του. Αλλιώς από που να περιμένει βοήθεια, αφού ποτέ δεν μίζαρε και λάδωσε; Αλλά φευ, που θα έλεγε και αυτός! -
Μπράβο . Μεγάλο Μπράβο στον Γρηγόρη Κίκιζα .
Ετσι είναι όπως τα λέει . Τώρα ότι μερικοί δεν μπορούν να το καταλάβουν , είναι ίσως λόγω μικρής ηλικίας και έλλειψης εμπειριών .
Σε αυτή την χώρα όταν έχεις μία επιχείρηση , πολλές φορές δεν είναι εύκολο να αποφασίσεις εσύ το μέγεθος της , κρατώντας την σε ένα μικρό εύκολα διαχειρίσιμο επίπεδο . Διότι σε αυτήν την χώρα κάνει κουμάντο ο κομματικός στρατός κατοχής που ελέγχει τα πάντα από το δημόσιο , μέχρι το χρηματοπιστωτικό σύστημα .
Οταν το 70 υπήρχαν 2 περιοδικά αυτοκινήτου και αργότερα 3 , τα πράγματα ήταν ξεκάθαρα .
Οταν άρχισαν οι επιδοτήσεις και οι λαμογιές και ξαφνικά δημοσιογράφοι της πλάκας , που έγραφαν τα φαρμακεία , βρέθηκαν να γίνουν εκδότες περιοδικών και εφημερίδων , γιατί το κόμμα έδινε εντολή στην τράπεζα και τους δάνειζε εκατομμύρια και η διαφήμιση ήταν συνεχής , τότε γιά να ανταγωνιστείς τα λαμόγια , ή θα πρέπει να προσπαθήσεις να μεγαλώσεις , η να κλείσεις .
Πηγαίνετε σε ένα μεγάλο περίπτερο και αναρωτηθείτε πως αυτή η μικρή χώρα , μπορούσε να έχει 400 τίτλους περιοδικών και εφημερίδων με μηδενική αναγνωσιμότητα και διαφήμιση και παρ' όλα αυτά να επιβιώνουν .
Η απάντηση είναι επιδοτήσεις , κρατική διαφήμιση και θαλασσοδάνεια .Αν όμως δεν έχεις την προστασία του νταβατζή , συγνώμη του κόμματος ήθελα να πω , τότε ξαφνικά οι τράπεζες μπορούν να σου τραβήξουν το χαλί κάτω από τα πόδια .
Ετσι ο ΚΚ , δεν κατάφερε να μεγαλώσει αυτόνομα και αναγκάστηκε να πουλήσει την ιδιοκτησία των ΤΕ στις ΕΛ . Επειδή όμως το όνομα του και η ιστορία του είχε εμπορική αξία , η νέα διοίκηση τον έβαλε σε θέση που είχε λόγο στην ύλη των περιοδικών , αλλά όχι στην οικονομική διαχείριση της εταιρείας .
Αυτό τελικά είναι δύσκολο να το καταλάβουν μερικοί .Αντίθετα ξεχνάνε και κάτι βασικό .
Κάποιο υπαλληλάκι στον δημόσιο , που σήμερα έπρεπε να είναι απολυμένο, έβγαλε ένταλμα σύλληψης εναντίον κάποιου , που ήταν ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΑ ΑΘΩΟΣ και τον υπέβαλλε σε μεγάλη ψυχική ταλαιπωρία . Κάποτε σε αυτή την χώρα πρέπει να αρχίσουν να πέφτουν αποζημιώσεις που θα κόβουν το κώλο σε τέτοια άτομα .Προσέξτε , εδώ δεν έχουμε σαν τις άλλες συλλήψεις που χρωστάνε και πάνε κάνουν ρύθμιση και φεύγουν , αλλά έχουμε την ΑΝΑΙΤΙΑ σύλληψη ΚΑΠΟΙΟΥ ΑΘΩΟΥ . Αρα πρέπει να τιμωρηθούν ΑΜΕΣΑ αυτοί που δεν έκαναν καλά την δουλειά , γιά την οποία πληρώνονται ΑΔΡΟΤΑΤΑ .
Πρίν 4 μέρες , ήμουνα σε μιά ΔΟΥ . Περιμένοντας έξω από το γραφείο του προισταμένου , άκουσα την εξής ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΗ ιστορία .
Μιά γυναίκα είχε συνταξιοδοτηθεί και ο υπάλληλος του ΙΚΑ που έβγαλε την σύνταξη της , έκανε λάθος και της έδιναν 31 € τον μήνα παραπάνω . Μετά από χρόνια , ανακάλυψαν το λάθος και ζήτησαν από την γυναίκα να επιστρέψει πίσω 3000 € και τα έστειλαν στην εφορία . Η γυναίκα ζήτησε να τα επιστρέψει σε αρκετές δόσεις , γιατί η σύνταξη της είναι χαμηλή και δεν της φτάνει να ζήσει .
Επειδή όμως το οικογενειακό της εισόδημα ήταν κοντά στις 20000 € , δεν μπορούσε νομικά η εφορία να της κάνει πάνω από 15 δόσεις .
Το θέμα εδώ δεν αφορά την εφορία , η οποία δεν έχει ευθύνη .Το θέμα είναι ότι ο πολίτης ασχολείται με κερατιάτικα και δεν έχει την απλή δυνατότητα , να πάει σε ένα εισαγγελέα και να καταθέσει μήνυση , κατά του ΙΚΑ , διότι οι υπάλληλοι του , οι οποίοι πληρώνονται ΑΔΡΟΤΑΤΑ γιά αυτή την δουλειά , έκαναν λάθος στον υπολογισμό της σύνταξης της γυναίκας .
Κανονικά το ΙΚΑ θα έπρεπε αφού της ζητούσε συγνώμη γιά την ταλαιπωρία στην οποία την υπέβαλλε , να εισέπραττε το ποσό σε μικρές δόσεις , το πολύ των 31 € τον μήνα , η ακόμα λιγότερο .
Αντίθετα συμπεριφερόμενο σαν στρατός κατοχής , φορτώνει το δικό του λάθος στον πολίτη .
Αυτό το κράτος , πρέπει να αλλάξει . -
Πειράζει που ρομαντικοί τύποι σαν και μένα στεναχωρήθηκαν από την ειδηση και αγωνιούν τόσο για το μέλλον των 4τ όσο και του ιδρυτή τους;
Δεν σχολιάζω το ποιος έφαγε τι διότι δεν το ξέρω και δεν με αφορά...σχολιάζω ότι οι 4τ είναι κομμάτι της καθημερινότητας μου από το 1988 που τους διαβάζω ανελλιπώς! Ο ΚΚ υπήρξε μέντορας στα γραφόμενα του για πολλούς ανάμεσα τους και μένα!
Ρίξτε όση χολή θέλετε -δικαίως και αδίκως- στο περιοδικό και στον ΚΚ...εγώ είπαμε είμαι ρομαντικός και θα περιμένω τις εξελίξεις ευχόμενος το καλύτερο για τον ΚΚ και τους 4Τ! -
Η κριτική είναι εύκολη για όσους δεν έχουν διαβάσει 4τροχούς από το 1970 έως και το 1995, άντε έως το 1998.
Tίτλοι τέλους, τέλος εποχής, και βαθειά ψυχολογική μαχαιριά για όσους παλαιούς παρακολούθησαν ολόκληρη την πορεία του ιδρυτή του ειδικού τύπου στην Ελλάδα, του γκουρού των ειδικών δημοσιογράφων, αφού από τις τεχνικές εκδόσεις πέρασαν όλοι εκτός της σημερινής γενιάς που δεν γνωρίζουν καλά το αντικείμενο, αφού είναι πλέον το αυτοκίνητο αντικείμενο Life style, και οι περί αυτού γνώσεις αντικείμενο εντυπωσιασμού στα πηγαδάκια των βόρειων σαλονιών.
Η μεγαλομανεία τελικά είναι εκ των ούκ άνευ και πλήττει τους πάντες, όταν αποφάσισε να μπεί στο χρηματιστήριο τότε με την τρέλα που επικρατούσε και που άλλους έκανε πλούσιους και άλλους τους οδήγησε στη φτώχεια, στην εντατική ή στην αυτοκτονία, ο Κ.Κ θέλησε να χτίσει ένα εκδοτικό συγκρότημα εφάμιλλο των Αμερικανικών και Αγγλικών κολοσσών, σε μια χώρα, που όπως ο ίδιος αποκαλούσε επί σειρά ετών, της εικονικής πραγματικότητας, είναι απορίας άξιο πως μετά από τόσα χρόνια που έγραφε το Εν Λευκό στην αρχή κάθε τεύχους των 4Τροχών προβλέποντας με μαθηματική ακρίβεια τη σημερινή κατάληξη της χώρας, δεν μπόρεσε να αντισταθεί στο κύμα της ευμάριας της τελευταίας 15ετίας και να παρασυρθεί στο τέλος από το ίδιο του το μεγαλείο, είναι κρίμα που τόσο φωτισμένοι άνθρωποι στον τομέα τους, υποκύπτουν τελικά στα ίδια ένστικτα που έχουμε όλοι μας, ξεχνάνε τα πάντα και πέφτουν με τα μούτρα στην απληστία και το ψεύτικο μεγαλείο, υποκύπτουν στους κόλακες γύρω τους οι οποίοι στα δύσκολα την κάνουν με πλάγια πηδηματάκια και πάνε σε άλλες γειτονιές.
Κρίμα για το αυτοκίνητο, κρίμα για τη μοτοσυκλέττα, κρίμα για την αεροπορία.
Τι να πρωτοθυμηθώ ? Το πρώτο Μότο κρόςς που έστησε στις αλυκές της Αναβύσσου το 1970 ? Το πρώτο τέστ Rolls Royce που έκανε κάπου εκεί στα 1970 ? Τις αεροπορικές του αφηγήσεις για την αερολέσχη της Τρίπολης που μεγάλωσε γενιές αεροπόρων, όντας αεροπόρος ο ίδιος ? χιλιάδες οι περιγραφές, τεχνικές και μη, αν το αυτοκίνητο και η μοτοσυκλέττα βρίσκονται στη μικρή μας χώρα σε αυτό το υψηλό επίπεδο, ωφείλεται σε αυτόν τον άνθρωπο. τέλος πάντων όλοι έρχεται η ώρα που πληρώνουμε για το λάθος που μας αναλογεί, είτε γιατί το προκαλέσαμε, είτε γιατί δεν είδαμε που πάνε τα πράγματα. -
Ισως τελικά ξεχνάμε κάτι .
Σύμφωνα με την απόφαση , το τίμημα της λανθασμένης επιχειρηματικής κίνησης , ο ΚΚ το πλήρωσε όταν έχασε την εταιρεία του και από αφεντικό έγινε υπάλληλος και μικρομέτοχος . Αυτό έγινε πριν χρόνια . Από εκεί και μετά ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ .
Σίγουρα γιά όσους μεγαλώσαμε με τους παλιούς 4Τ της δεκαετίας του 70 και του 80 , τα πράγματα έχουν μία άλλη φόρτιση .
-
Νομιζω οτι η αληθεια βρισκεται παλι καπου στη μεση.
Πολλοι εδω μεσα παραμενουμε ρομαντικοι γιατι οι 4Τ ηταν για μας κατι το διαφορετικο.Εγω τους διαβαζω απο το 1989.Απο το δημοτικο.Ειναι δυνατον να μην ειμαι συναισθηματικος?Ηταν κατι το διαφορετικο τοτε.
Ειχε μια προσφορα ο ΚΚ,κυριως σε οτι ειχε να κανει με την οδικη -αυτοκινητιστικη παιδεια ,αλλα δεν ειπε κανεις οτι ηταν και ο σωτηρας της νεολαιας και του εθνους.
Απο την αλλη πλευρα δε νομιζω οτι εβλαψε και κανεναν ουτε πλουτισε σε βαρος του δημοσιου και τον υπολοιπων Ελληνων ,οπως εχουν κανει χιλιαδες αλλοι συμπολιτες μας.
Επισης συμφωνω οτι εδω μεσα ειμαστε φιλοξενουμενοι του περιοδικου.Φυσικα δε το λεω για να πεσει λογοκρισια στα οσα γραφονται εδω.Ο καθενας μπορει να λεει την αποψη του.Δε νομιζω οτι υπαρχει τετοιο θεμα .Ουτε υπηρξε.
Απλα δεν θεωρω πρεπουσα τη συνεχη επιθεση την ειρωνια και τον αρνητισμο απεναντι στο περιοδικο και στον ΚΚ.Αποψη μου βεβαια.
Σύλληψη Κ.Καββαθά (πρώην ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ )