-
Πράγματι η W204 δεν έχει καμία σχέση με το χάρχαλο που είχε για προκάτοχο και είναι εξαιρετική μέσα. Για να είναι όμως ανταγωνιστική με μια TBi πρέπει να πάμε σε C200 και πάνω και το budget μάλλον γίνεται απαγορευτικό. Επίσης είναι αρκετά ενδιαφέρουσα στο δρόμο για Merc αλλά και πάλι έρχεται τρίτη σε σύγκριση με την Alfa και την 3αρα.
-
δεν καταλαβαίνεις κιόλας παναθεμά σε, φωνάζεις κι απο πάνω.
Το τι ΕΣΥ θεωρείς value for money ή ακριβό δεν σημαίνει οτι αντιπροσωπεύει
την ορθή τιμολόγηση αυτοκινήτων στην αγορά.Τουτέστιν , αν εσύ δεν βλέπεις γιατί η W204 αξίζει παραπάνω απο την 159
και το θεωρείς ανούσιο δεν σημαίνει οτι η W204 δεν αξίζει τα λεφτά της.Για να σου χαλάσω πλήρως το 10ευρω, το Saxo 1100 που οδηγώ αυτές τις μέρες
μπορεί να το θεωρώ άθλιο σε σχέση με το Starlet της εποχής του (αν σκέφτομαι επιδόσεις).Αν εσύ σκέφτεσαι οδηγική συμπεριφορά και εμφάνιση , τις επιδόσεις θα της ρίξεις για να λάβεις αυτά.
Είναι θέμα του τι προτεραιότητες έχει κάποιος και πόσα είναι διατεθειμένος να δώσει.
ΥΓ π.χ ο Stefan μόλις έθεσε τις δικιές του.
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
έχοντας δώσει 27Κ για να το πάρω μεταχειρισμένο δεν μπορώ να το δώσω 8 και 9Κ.
ωπα ωπα...
πόσο εκανε καινούριο;
και πόσα έχασε ο προηγούμενος που στο έδωσε στα 27;
To πήρε καινούριο το 2008 στα 44Κ και ψιλά, και μου το πούλησε το 2011 (σχεδόν στα 3 χρόνια ακριβώς) στα 27Κ, ήτοι μια απομείωση της τάξης του 39%. Καθώς η καμπύλη απομείωσης δεν είναι γραμμική αλλά ελλειπτική τείνοντας προς μια σταθερή τιμή που θα διατηρήσει επ'αόριστον, θεωρώ ότι μια μείωση της τάξης του 70% ( 27 -> 8 ) μέσα σε 2 χρόνια μπορεί να κριθεί υπερβολική, δεν συμφωνείς ?
Γι'αυτό λέω ότι αυτό που ζούμε στην Ελλάδα δεν έχει λογική και μάλλον ούτε προηγούμενο (εκτός περιπτώσεων τύπου Αργεντινής), καθώς μια λογική απομείωση στην 5ετία (σύμφωνα με τις αγορές μεταχειρισμένων σε όλο το κόσμο) είναι της τάξης του 50% (η ελλειπτική καμπύλη που λέγαμε). Άρα η 'λογική' τιμή ενός CX7 σήμερα (5ετία) θα ήταν περίπου στα 20-22Κ, αναλόγως κατάστασης και extras....π.χ. στην Γερμανία που το μοντέλο ξεκίναγε από τα 36Κ (γυμνό εντελώς), σήμερα πωλείται στα 15-17Κ, δηλαδή όντως περίπου στο 50% της αρχικής του τιμής.
Βέβαια, τα πράγματα έχουν όπως έχουν τα πράγματα, οπότε τι να κάνουμε....
Αυτες οι τιμες ισχυουν μαλλον απο μαντρες. Για ιδιωτες η πτωση της τιμης ειναι 50% στα 3 χρονια πρπ αλλα φυσικα εξαρταται και απο το αυτοκινητο και την κατασταση της αγορας. Για παραδειγμα το δικο μου το ειχα αγορασει 33.4 και το πουλησα 9.25 μετα απο 6.5 χρονια μεγαλη απαξιωση αλλα τοσο πουλιωνταν εκεινη την εποχη...
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Εντυπωση επισης μου εκανε ποσο ανετα επιανε 200 στην ευθεια του Αιγιου..Νονε,κατι παρομοιο ειπα πριν για την 316 και μου την ειπες
αλλα εισαι συμπαθεια και σε συγχωρω -
Παίδες νομίζω ότι τσακώνεστε χωρίς λόγο...έχω πει εξαρχής ότι υπάρχει συγκεκριμένο οικονομικό ταβάνι (το οποίο μάλιστα δεν φαίνεται ικανό να μου φέρει κάτι από αυτά που έχω πει) και ότι Merc θα πάρω μόνο σε εξαιρετικά εξαιρετική περίπτωση Δεν μου πάει το στυλ, δεν μου αρέσει η συμπεριφορά τους, γενικώς δεν νομίζω ότι θα καταλήξω προς τα εκεί...
Όπως επίσης βλέπω πολύ δύσκολο να πηγαίνω σε κάτι καινούριο, πρέπει να κατέβω μία ή δύο κατηγορίες για να βρω κάτι ανεκτό στα χρήματα που έχω αναφέρει....
Από την άλλη όμως, τα C5, CC, 159 και A4 φαίνεται να έχουν αυτά που ψάχνω, άλλο περισσότερο και άλλο λιγότερο, στους τομείς που είναι το καθένα καλύτερο βεβαίως. Το Mondeo όσο το βλέπω τόσο μου φαίνεται κάπως παράξενο οπτικά, πρέπει να μου φαίνονται ανισοβαρείς οι τρεις όγκοι του.
-
Ο χρήστης socratesn έγραψε:
Εντυπωση επισης μου εκανε ποσο ανετα επιανε 200 στην ευθεια του Αιγιου..
Νονε,κατι παρομοιο ειπα πριν για την 316 και μου την ειπες
αλλα εισαι συμπαθεια και σε συγχωρωΜε 4 ατομα και πορτμπαγκαζ εχεις δικιο επρεπε να το αναφερω.
-
Παίδες νομίζω ότι τσακώνεστε χωρίς λόγο...έχω πει εξαρχής ότι υπάρχει συγκεκριμένο οικονομικό ταβάνι (το οποίο μάλιστα δεν φαίνεται ικανό να μου φέρει κάτι από αυτά που έχω πει) και ότι Merc θα πάρω μόνο σε εξαιρετικά εξαιρετική περίπτωση Δεν μου πάει το στυλ, δεν μου αρέσει η συμπεριφορά τους, γενικώς δεν νομίζω ότι θα καταλήξω προς τα εκεί...Όπως επίσης βλέπω πολύ δύσκολο να πηγαίνω σε κάτι καινούριο, πρέπει να κατέβω μία ή δύο κατηγορίες για να βρω κάτι ανεκτό στα χρήματα που έχω αναφέρει....
Από την άλλη όμως, τα C5, CC, 159 και A4 φαίνεται να έχουν αυτά που ψάχνω, άλλο περισσότερο και άλλο λιγότερο, στους τομείς που είναι το καθένα καλύτερο βεβαίως. Το Mondeo όσο το βλέπω τόσο μου φαίνεται κάπως παράξενο οπτικά, πρέπει να μου φαίνονται ανισοβαρείς οι τρεις όγκοι του.
Το Passat CC το έχω οδηγήσει. Είναι τεράστιο, δεν έχει επαφή με τα άλλα.
Οπως σε κόβω καλύτερα να μείνεις στην Μαζντα και στο 6.
-
Ο χρήστης georgetz έγραψε:
@nonos,δεν καταλαβαίνεις κιόλας παναθεμά σε, φωνάζεις κι απο πάνω.
Το τι ΕΣΥ θεωρείς value for money ή ακριβό δεν σημαίνει οτι αντιπροσωπεύει
την ορθή τιμολόγηση αυτοκινήτων στην αγορά.Τουτέστιν , αν εσύ δεν βλέπεις γιατί η W204 αξίζει παραπάνω απο την 159
και το θεωρείς ανούσιο δεν σημαίνει οτι η W204 δεν αξίζει τα λεφτά της.'Φωναζω' γιατι το value for money ειναι κατι πολυ συγκεκριμενο που το μεταφραζεις οπως σε συμφερει απ οτι φαινεται...
Τουτεστιν αν εσυ θεωρεις ενα aston martin cygnet value for money ειναι προβλημα δικο σου καθως σε καμια περιπτωση δεν ειναι...
Για να κλεισουμε λοιπον οταν μια 159 tbi τη πληρωνες με ιδιο εξοπλισμο σημαντικα λιγοτερο χωρις να υπαρχει κανα χασμα ποιοτητας που υπονοεις...(αν αυτο ειναι το προβλημα σου..) και με τομεις ουσιωδεις στους οποιους διακρινεται σε σχεση με τη merc ουτε vlm ειναι η τελευταια ουτε τα αξιζε. Το σχεδιαστικο κομματι δεχομαι οτι ειναι υποκειμενικο και το αφηνω απ εξω αν και προσωπικα το θεωρω τσοντα σα συγκριση...
Το Passat CC το έχω οδηγήσει. Είναι τεράστιο, δεν έχει επαφή με τα άλλα.
To cc ειναι λιγο πιο μεγαλο στις εξωτερικες διαστασεις του αλλα για λιγα χιλιοστα..θελω να πω εχει επαφη με τα αλλα
-
Εμένα μου φάνηκε ΤΕΡΑΣΤΙΟ.
-
Ολη αυτη η κατηγορια εχει ξεφυγει..
Απλα ισως λιγα απ αυτα ειναι λιγο πιο συγκρατημενα. -
Θα πω κι εγώ το δικό μου. Νομίζω ότι έχει ξεκαθαρίσεις ότι θέλεις τούρμπο γιατί με ατμοσφαιρικό δεν θα ικανοποιηθείς αλλά μετά από SUV νομίζω ότι θα ζοριστείς και με σεντάν και λέω ότι πρέπει να κοιτάξεις για αυτοκίνητο στέισον. Από αυτά έχουν και η AR και η Mercedes και η Audi και η VW (και οι Volvo, Saab). Και η BMW έχει αν πας σε πετρέλαιο αλλά αυτό δε φαίνεται να σε ενδιαφέρει.... ή μήπως.....;;
Σου προτείνω Audi που και πιο πολλά έχει να διαλέξεις και σαν κερασάκι υπάρχουν και τετρακίνητα! -
Το Mondeo όσο το βλέπω τόσο μου φαίνεται κάπως παράξενο οπτικά, πρέπει να μου φαίνονται ανισοβαρείς οι τρεις όγκοι του.Το mondeo ειναι οντως ατσουμπαλο λογω του πισω μερους οπως λες.Δειχνει πιο μαουνα απ ολα. Στα μηχανικα του ειναι πολυ παρομοιο στη λειτουργια του με τον thp ο ecoboost. Γενικα το θεωρω πολυ καλη επιλογη ομως.
Πριν 2 χρονια ψαχναμε με τον πατερα του κολλητου καινουργιο τουρμπατο seg D ως αντικαταστατη 2λιτρου rav4 mkIII που δοθηκε πισω ως εταιρικο.. Για να καταλαβεις λιγο προφιλ, ανθρωπος που απο almera ειχε παει σε 520 e34 απο εκει σε 2λιτρο rav mkII και επειτα σε mkΙΙΙ..Σα δευτερο παντα καποιο yaris-auris.
Εκεινος την 159 την απερριψε ως σκληροπυρηνικη, λιγο τη φοβοταν.. η mercedes ηταν εκτος budget, κολλησε στο s60 αλλα ουτε στη πιο απλη εκδοση δεν τον επαιρνε, το νεο τοτε passat το βρηκε εντελως βαρετο και το insignia απορριφθηκε ως κατωτερο σε μοτερ-καταναλωση + τη κλειστοφοβια που του εβγαζε. Βαρετο και ακριβο βρηκε a4 1.8 160 και το διλλημα τεθηκε σε c5 και mondeo.. To 508 το γουσταρε πολυ αλλα του εβγαινε c5 με υδροπνευματικη πανω απο 4000e φτηνοτερα σε σχεση με το 508! Τελικα πηγε σε mondeo γιατι το εβρισκε λιγο πιο ευρυχωρο γενικως και λογω μικροχωρων-ποτηροθηκες κτλπ.Σχετικα με insignia-c5 εχω γραψει καποιες σελιδες πισω.
-
δεν ξέρω αν προτάθηκε από άλλον , αλλά το βλέπω καλή εναλλακτική
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/2979281/
να μη χάσουμε και το οφ ροαντ -
Ο χρήστης audipassion έγραψε:
δεν ξέρω αν προτάθηκε από άλλον , αλλά το βλέπω καλή εναλλακτική
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/2979281/
να μη χάσουμε και το οφ ροαντΑν είναι να πάω προς τα 'εκεί', δεν θα παίξω με S/W (στυλ Allroad δηλαδή), θα πάω αναγκαστικά σε Tiguan ή Yeti (δεν μου αρέσουν ΜΑ ΚΑΘΟΛΟΥ και τα δύο, αλλά τι να κάνουμε)....
Από την άλλη, μόλις φόρεσα καινούρια Quatromaxx στο CX7 σε 255/55/18 στα 800€ (τα είχα παραγγείλει και πληρώσει πριν μάθω τα ευχάριστα), οπότε εκεί που είμασταν ζορισμένοι, ήρθε και έδεσε...
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
'Φωναζω' γιατι το value for money ειναι κατι πολυ συγκεκριμενο που το μεταφραζεις οπως σε συμφερει απ οτι φαινεται...
Τουτεστιν αν εσυ θεωρεις ενα aston martin cygnet value for money ειναι προβλημα δικο σου καθως σε καμια περιπτωση δεν ειναι...
Για να κλεισουμε λοιπον οταν μια 159 tbi τη πληρωνες με ιδιο εξοπλισμο σημαντικα λιγοτερο χωρις να υπαρχει κανα χασμα ποιοτητας που υπονοεις...(αν αυτο ειναι το προβλημα σου..) και με τομεις ουσιωδεις στους οποιους διακρινεται σε σχεση με τη merc ουτε vlm ειναι η τελευταια ουτε τα αξιζε. Το σχεδιαστικο κομματι δεχομαι οτι ειναι υποκειμενικο και το αφηνω απ εξω αν και προσωπικα το θεωρω τσοντα σα συγκριση...
Έχεις σκαλώσει σε μια ιδία αντίληψη για το τι σημαίνει value for money και για το ότι
η 159 είναι value for money σε σχέση με μια W204 επειδή εσύ σαν πιτσιρικάς αναζητάς
άλλα πράγματα ή ακόμα καλύτερα, κάποια πράγματα ιεραρχούνται διαφορετικά ή χαρακτηρίζονται αυτόματα/αυθαίρετα ουσιώδεις.
Δεν υπάρχει κάποιο θέμα, αρκεί να κατανοείς όταν προτείνεις σε άλλους,ώστε να χρωματίζεις
όλες τις παραμέτρους.@__The Ace__,
απο τις 4 επιλογές που έχεις, η 159 φαντάζει ως η πιο δελεαστική.
-
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/3354671/
Να μην ευλογήσουμε τα γένια μας
Το μόνο μετχ -
Ο χρήστης georgetz έγραψε:
'Φωναζω' γιατι το value for money ειναι κατι πολυ συγκεκριμενο που το μεταφραζεις οπως σε συμφερει απ οτι φαινεται...
Έχεις σκαλώσει σε μια ιδία αντίληψη για το τι σημαίνει value for money και για το ότι
η 159 είναι value for money σε σχέση με μια W204 επειδή εσύ σαν πιτσιρικάς αναζητάς
άλλα πράγματα ή ακόμα καλύτερα, κάποια πράγματα ιεραρχούνται διαφορετικά ή χαρακτηρίζονται αυτόματα/αυθαίρετα ουσιώδεις.
Δεν υπάρχει κάποιο θέμα, αρκεί να κατανοείς όταν προτείνεις σε άλλους,ώστε να χρωματίζεις
όλες τις παραμέτρους.@__The Ace__,
απο τις 4 επιλογές που έχεις, η 159 φαντάζει ως η πιο δελεαστική.
Πρεπει να κατανοησεις οτι δεν υπαρχει κατι σχετικο ή που να επιδεχεται ερμηνειας στην εννοια value for money και προφανως ειναι αδιαφορο το τι ηλικια εχω σε σχεση με αυτο.Μπορουμε δε να ειμαστε εδω μεχρι να φτασουμε 100 σελιδες αν δεν καταλαβεις τι σημαινει vfm, βαριεμαι και να το γραφω ολοκληρο
Αν επισης θεωρεις ουσιωδες σ ενα ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ το παχος των μονωσεων ,το ποσο ζουλιεται το ταμπλω και το αν κανει γκαπ και οχι γκουπ η πορτα οταν κλεινει προφανως δε θα βγει ακρη ποτε..
Και φυσικα δεν υπορχει θεμα και προτεινα με βαση τις παραμετρους που εθεσε ο ενδιαφερομενος οπως κι εσυ απ οτι αντιλαμβανομαι.http://www.car.gr/classifieds/cars/view/3354671/
Να μην ευλογήσουμε τα γένια μας
Το μόνο μετχΟκ ηταν πιο ακριβο απο c5 καινουργιο αλλα σα πολλα δεν ειναι οταν με 19 χιλιαρικα εχεις του κουτιου c5 σε αρκετα καλη εκδοση?
-
Μα όπως είπα και στο νήμα του 508 η τιμολογιακή πολιτική της pegeuot σκοτώνει της πωλήσεις του.
Προσωπικά όμως το θεωρώ πιο όμορφο και πιο οδηγοκεντρικό απο την c5 έχοντας οδηγήσει και τα 2 τους. -
αν θελεις χωρους ξεχνας την 159, εχει απο τους χειροτερους στην κατηγορια. Επισης καιει πολυ. Εννοειται οτι ειναι απο τις καλυτερες επιλογες για οδηγηση ομως.
το cx7 δεν πιανει με τιποτα 15Κ στην Ελλαδα, εκτος αν βρεις κοροιδο.
-
Ο χρήστης kourtembeu έγραψε:
Μα όπως είπα και στο νήμα του 508 η τιμολογιακή πολιτική της pegeuot σκοτώνει της πωλήσεις του.
Προσωπικά όμως το θεωρώ πιο όμορφο και πιο οδηγοκεντρικό απο την c5 έχοντας οδηγήσει και τα 2 τους.To 508 δεν μου αρέσει εμφανισιακά -και εσωτερικά- για περισσότερους λόγους από ότι το Mondeo. Έχει ακόμα μεγαλύτερα ανισοβαρή τρίτο όγκο, ενώ και το εσωτερικό του δεν μου δημιουργεί αίσθηση αυτοκινήτου που κάνει τόσα πολλά λεφτά.
Όχι ότι η C5 είναι πίνακας ζωγραφικής, αλλά πάντα τα Citroen -και λιγότερο τα Renault- σου έδιναν την εντύπωση ότι είναι κάτι διαφορετικό, αν όχι και πολύ ωραίο. Μπορεί τελικά να είναι gimmick -π.χ. το πολυλειτουργικό τιμόνι- αλλά έχουν κάτι....
Για την 159, αφού το λέτε όλοι -εγώ δεν την έχω οδηγήσει- θα πρέπει να κοιτάξω τους χώρους, από κατανάλωση δεν θα με πειράξει τόσο πολύ, αφού έχω αντέξει RX7,RX8 και CX7
Ανταλλαγή CX7 με.....τι ?