-
Ο χρήστης otso έγραψε:
ενας πρατηριουχος μου ειπε οτι πετρελαιο τωρα με το φυτικο λαδι μεσα παγωνει στους -3 βαθμους.
μπορει να ειναι αληθεια; ξαναγυριζουμε στα παλια που ξεπαγωναμε τα φιλτρα πετρελαιου; και που ριχναμε στις εξωτερικες δεξαμενες του καλοριφερ φωτιστικο για να μην παγωνει;
ξερει κανεις στους ποσο μειον παγωνει το σημερινο ντηζελ;Πρόσθετα στην Ελλάδα ρίχνουν μόνο οι πρατηριούχοι στις ορεινές περιοχές όπως και στην βόρεια Ελλάδα. Έτσι και αλλιώς δεν είμαστε σε καμιά χώρα του βορρά.
Στο εξωτερικό το αντιπαγωτικό το ρίχνουν οι εταιρείες. -
Για τα πετρέλαια εκο εχει κανεις άποψη; Σταθερά εδώ και ενα χρόνο βάζω απο αυτούς σε εταιρικό η ενα ελεγμένο πρατήριο ιδιώτη. Προχθές μου έβαλαν σε εταιρικό το καινούργιο avio μιας και δεν ειχα απλό ...... Εντυπώσεις κανεις;
-
Jet oil έχει δοκιμάσει κανείς; Εγώ μετά το shell v power χρησιμοποιώ BP ultimate. ΕΚΟ economy που είχα δοκιμάσει μετριότατο με αυξημένη κατανάλωση, μικροδιακοπές και ο κινητήρας δεν τράβαγε. Απο εταιρικό πρατήριο
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Ο χρήστης otso έγραψε:
ενας πρατηριουχος μου ειπε οτι πετρελαιο τωρα με το φυτικο λαδι μεσα παγωνει στους -3 βαθμους.
μπορει να ειναι αληθεια; ξαναγυριζουμε στα παλια που ξεπαγωναμε τα φιλτρα πετρελαιου; και που ριχναμε στις εξωτερικες δεξαμενες του καλοριφερ φωτιστικο για να μην παγωνει;
ξερει κανεις στους ποσο μειον παγωνει το σημερινο ντηζελ;Το φυτικό λάδι μπορεί να παγώνει εκεί που λες, αλλά δεν το έχουν βάλει μέσα αυτούσιο. Έχει υποστεί διάσπαση και αυτό που μένει (περίπου 80%) είναι κανονικό καύσιμο το οποίο πάλι παγώνει σε μεγαλύτερη θερμοκρασία από το κανονικό αλλά όχι τόσο.
-
Τι εννοείται όταν λέτε εταιρικά πρατήρια?
Υπάρχουν δηλαδή πρατήρια που οι υπάλληλοι ανήκουν στην εταιρεία πετρελαιοειδών? -
Κατα καποιο τροπο ναι.... αν και υπαρχουν εταιριες οπως η avin που υπαλληλοι εινα της εταιριας...
-
Ο χρήστης Andreas61971 έγραψε:
Τι εννοείται όταν λέτε εταιρικά πρατήρια?
Υπάρχουν δηλαδή πρατήρια που οι υπάλληλοι ανήκουν στην εταιρεία πετρελαιοειδών?Στην εκο αν στην απόδειξη λεει Εκο -Καλυψώ ειναι της ίδιας της εταιρείας. Στη shell αν λεει Ερμής κατι ειναι και αυτο εταιρικό. Οι εταιρίες αυτές ανήκουν απευθείας στις εκο και shell αντίστοιχα και θεωρητικά παραλαμβάνουν ατόφιο καύσιμο.
-
Εχω την εντυπωση πως βαζοντας καυσιμο απο την ΕΚΟ εχω λιγακι παραπανω αυτονομια αε σχεση με το revoil που ειναι το εναλλακτικο μου. Ομως, κατι που ακομη δεν το εχω εξακριβωση σιγουρα, νομιζω πως με το ΕΚΟ για να βαλω 'μπροστα' το μιζαρισμα διαρκει περισσοτερο. Ενα δυο δεπτερολεπτα θα ελεγα. Το καταλαβα μιας και τελευταια εβαζα μονο ΕΚΟ και τελευταια πηγα revoil και αποκομισα αυτη την εντυπωση.
-
Εγω με την ΕΚΟ ειμαι μια χαρα σε σχεση με shell απο την οποια δεν ειχα δει καμια διαφορα σε σχεση με το απλο και το vpower.... αλλα τελευταια εχω δοκιμασει το bp ulimate και πραγματικα ειναι πρωτη φορα στα 4 χρονια που ειδα το αμαξι τοσο καλα σε ολους τους τομεις (καταναλωση, τραβηγμα, θορυβο, καπνισμα)
-
Έχω την εντύπωση ότι δεν υπάρχουν εταιρικά πρατήρια.
Ακόμη και εγώ που είμαι άσχετος απο την πώληση καυσίμων εάν- διαθέσω ένα κεφάλαιο 3000 ευρώ για εκπαίδευση
- έχω κεφάλαιο κίνησης απο 10000 ευρώ και πάνω
- έχω ενα πόσό περίπου 30000 ευρώ για εγγύηση
μπορώ να καταθέσω αίτηση στις εταιρείες για την λειτουργία πρατηρίου εαν υπάρχει στην περιοχή που ενδιαφέρομαι.
Υπογράφω στην συνέχεια ένα ιδιωτικό συμφωνητικό με την εταιρεία και παίρνω μια προμήθεια απο την πώληση για λογαριασμό τρίτων
Εννοείται ότι το συμφωνητικό περιλαμβάνει και ρήτρες για τις καταναλώσεις που πρέπει να έχω (αυτό μου θυμίζει τα πινακιδωμένα αυτοκίνητα που δίνουν οι αντιπροσωπείες με έκπτωση προκειμένου να πιάσουν τους στόχους που τους θέτουν απο τα κεντρικά).
Αυτά τα είδα και στο site της Coral καθαρά απο περιέργεια αφού μου έκανε εντύπωση ο πακιστανός που δεν ήξερε τα στοιχειώδη Ελληνικά, να έχει στείλει βιογραφικό και να πέρασε απο συνέντευξη σε πρατήριο μεγάλης εταιρείας που μου έβαλε βενζίνη.
-
Πώς μπορώ να ξέρω αν το πρατήριο έχει σύστημα εισροών - εκροών?
Είναι πραγματικά αλήθεια ότι η περίπτωση να είναι νοθευμένο το καύσιμο εκμηδενίζεται εξαιτίας του συστήματος?
Αν δεν κάνω λάθος αυτό που κάνει το σύστημα είναι ότι μετράει τα λίτρα στις 12 περίπου το βράδυ και με βάση τις αποδείξεις που έχουν εκδοθει, βλέπει αν υπάρχει κάποια διαφορά. Όμως το αν ο πρατηριούχος βάζει και βγάζει καύσιμο από την δεξαμενή, όχι απο την αντλία, πώς το βλέπει το σύστημα?
Παραδείγματος χάριν δεν μπορεί ο πρατηριούχος να πάει νύχτα χωρίς φεγγάρι να πάρει 500 λίτρα καύσιμο και να ρίξει 500 ορυκτέλαιο???Επίσης αν αυτό μπορεί να γίνει, τι με διασφαλίζει στα εταιρικά πρατήρια? Ακόμη και αν η εταιρεία είναι σωστή, τι κάνει ο υπάλληλος στο πρατήριο?
-
Ο χρήστης Alexis 5 έγραψε:
Εγω με την ΕΚΟ ειμαι μια χαρα σε σχεση με shell απο την οποια δεν ειχα δει καμια διαφορα σε σχεση με το απλο και το vpower.... αλλα τελευταια εχω δοκιμασει το bp ulimate και πραγματικα ειναι πρωτη φορα στα 4 χρονια που ειδα το αμαξι τοσο καλα σε ολους τους τομεις (καταναλωση, τραβηγμα, θορυβο, καπνισμα)Για τι μοτέρ μιλάς; Εγώ πια βλέπω καλύτερη απόδοση με τη V power.
V power βάζω στην Αναπαύσεως προς Γέρακα/Ηρακλείου ψηλά, BP στην Κλεισθένους, κατεβαίνοντας.
Βέβαια έχω την εντύπωση ότι κακώς πολυασχολούμαστε καθώς κάθε πρατήριο δεν ξέρουμε τι κάνει πια.... -
Σας παραθέτω μια πολύ ενδιαφέρουσα (κατά την αποψή μου) απάντηση μέλους από το Opel-club σχετικά με τα εταιρικά πρατήρια:
Δεν θα έκανα παρέμβαση στη συζήτηση, γιατι δεν έχω πετρελαιοκίνητο... αλλά 'γαργαλήθηκα' επειδή για περίπου 20 χρόνια ήμουν βενζινάς. (έκλεισα στις 31-12-2010 το πρατηριό μου γιατί για να βγάλω τα έξοδα μου θα έπρεπε να αρχίσω να κλέβω).
Μερικές βασικές παρατηρήσεις..
- Δεν υπάρχουν πρατήρια εταιρειών ... στη πραγματικότητα τα λεγόμενα εταιρικά πρατήρια (Μιρτέα, Ερμής, Μακραίων κλπ δίνονται σε 'διαχειριστές' ιδιώτες, οι οποίοι παραλαμβάνουν καύσιμο, το πουλάνε και στη συνέχεια εισπράττουν προμήθεια από την ¨εταιρεία' για πώληση εμπορευμάτων τρίτων.
Αν κάποιος (ασχετος) θελήσει να γίνει διαχειριστής σε πρατήριο θα πρέπει να απευθυνθεί σε κάποια απο τις ανωτέρω εταιρείες και να κάνει τα εξής :
α) Να δώσει γύρω στα 1500-3000 ευρώ για εκπαίδευση
β) Να βάλει σαν εγγύηση 10.000 - 40.000 ευρώ
γ) Να υπογράψει ιδιωτικό συμφωνητικό συνεργασίας με την εταιρεία. (Συνήθως σε αυτό το σημείο την πατάει, γιατί σε αυτά τα συμφωνητικά μπαίνουν ελάχιστες καταναλώσεις με ποινικές ρήτρες στη περίπτωση που αυτές δεν καλυφθούν.... οταν αυτές δεν καλύπτονται.. ακόμα και στα 'εταιρικά' μπορεί να παρουσιαστεί απο τον διαχειριστή λαμογιά ). Για το πώς μπορείτε να 'αυτοκτονήσετε' αναλαμβάνοντας πρατήριο, διαβάστε ενδεικτικά εδώ : http://www.coralenergy.gr/el-gr/h-co...-pratirioy.cmt
2.Το τι ποιότητα καυσίμου θα πουλήσει το κάθε πρατήριο (ιδίως στην επαρχία) , σε πολύ μεγάλο ποσοστό επαφίεται στη συνείδηση του πρατηριούχου. Απο προσωπική πείρα σας λέω, ότι τουλάχιστον ανα 3 χρόνια οι δεξαμενές πετρελαίου ενός πρατηρίου θέλουν καθαρισμό (οι δεξαμενές 'μένουν' από καύσιμο, πλένονται με νερό το οποίο στη συνέχεια αντλείται μαζί με τη λάσπη που συσσωρεύεται στο πυθμένα της δεξαμενής και παραδίδεται σε 'πιστοποιημένο συλλέκτη επικύνδυνων αποβλήτων'.) Το κόστος για να γίνει νόμιμα αυτή η δουλειά είναι τεράστιο... και γι αυτό δεν το κάνει σχεδόν κανείς. Αν λάβουμε υπόψη μας οτι το πετρέλαιο όπως και οι βενζίνες μπαίνουν πάντα στις δεξαμενές του πρατηρίου με φυσική ροή, η οποία έχει ταχύτητα 800 λίτρα περίπου το λεπτό, καταλαβαίνετε τι 'σκατολογίδια' βάζετε στα αμάξια σας όταν τα ανεφοδιάζετε την ώρα που το πρατήριο παραλαμβάνει καύσιμα. (Για το πετρέλαιο, προσωπικα επέτρεπα την πώληση τουλάχιστον 45 λεπτά μετά την παραλαβή του)
- Τα πρόσθετα που μπαίνουν (σε όλα τα καυσιμα) απο τις εταιρείες κάνουν την ίδια σχεδόν δουλειά. Ο βασικός όμως λόγος για τον οποίο η κάθε εταιρεία χρησιμοποιεί τα δικά της .. ειναι ότι τα χρησιμοποιεί σαν δείκτες για να διαπιστώνει αν το πρατήριο αγοράζει απο αυτή και όχι απο κάπου αλλού.
Ας ονομάσουμε τα πρόσθετα ....'είδη μαρμελάδας'
Η Shell βάζει 'μαρμελάδα βερύκοκκο'
Η Έκο βάζει 'μαρμελάδα κεράσι' κλπ.
Ο 'ποιοτικός έλεγχος' στα πρατήρια απο τις ίδιες τις εταιρείες είναι.... 'αρχ..δια Γεωργίτσα μου'. Το βασικό τους μέλημα ειναι να διαπιστώσουν αν κάποιος πουλάει καύσιμο με σωστή, λάθος ή καθόλου ...'μαρμελάδα' για να καταλάβουν αν έχει αγοράσει απο αυτές ή απο κάποια άλλη εταιρεία ή απο κανα λαθρέμπορο. Τα υπόλοιπα προβλήματα συνήθως... παραβλέπονται..
- Δεν υπάρχουν πρατήρια εταιρειών ... στη πραγματικότητα τα λεγόμενα εταιρικά πρατήρια (Μιρτέα, Ερμής, Μακραίων κλπ δίνονται σε 'διαχειριστές' ιδιώτες, οι οποίοι παραλαμβάνουν καύσιμο, το πουλάνε και στη συνέχεια εισπράττουν προμήθεια από την ¨εταιρεία' για πώληση εμπορευμάτων τρίτων.
-
Έτσι απ΄οσο καταλαβαίνω μια χαρά τα λέει ο άνθρωπος. Σιγά μην είχαν προσλάβει τόσο κόσμο οι εταιρείες πετρελαιοειδών για να μας γεμίζουν καύσιμο, παραχωρούν το πρατήριο σε κάποιον και άντε να βγάλει άκρη. Είχα δεί και παλαιότερα σε εφημερίδα αγγελιών σχετικές δημοσιεύσεις για ανάληψη πρατηρίου. Απλά μας έχει περάσει στο μυαλό ότι εαν είναι εταιρικό είμαστε εξασφαλισμένοι. Δουλεύουν κάτι σαν Franchise μόνο που σου παραχωρούν το χώρο.
Έχω όμως και μια απορία. Ο πρατηριούχος θα πρέπει να πιάνει τους στόχους και λογικά έχουν υψηλούς στόχους που σημαίνει ότι θα πρέπει να προμηθεύεται απο την εταιρεία και οι εταιρείες ξέρουν λίγο πολύ την κατανάλωση. Αν σε έλεγχο που θα γίνει βρούνε μέσα άλλη όπως λέει δεν θα έχει πρόβλημα? Δηλαδή σου δίνουν επωνυμία, συμμετέχουν σε μέρος των εξόδων και ο πρατηριούχος πουλάει ότι θέλει?. Δεν θα έχει κάποιες κυρώσεις, έτσι ώστε να μήν συμφέρει να το κάνει? Δεδομένου ότι και τα νομικά τμήματα αυτών των εταιρειών τα γνωρίζουν αυτά και σε δένουν χειροπόδαρα? -
Προφανές είναι ότι όλοι αυτοί στην ΕΚΟ - ΚΑΛΥΨΩ κλπ δεν είναι υπάλληλοι της ΕΚΟ, αλλά συνδέονται μέσω του διαχειριστή με την εταιρεία.
Ο Διαχειριστής έχει πολύ αυστηρές υποχρεώσεις τουλάχιστον ως προς το καύσιμο που προμηθεύεται αλλά και την εικόνα του πρατηρίου (δείτε 'εταιρικά' και χύμα και συγκρίνεται)...
Νομίζω ότι σαφώς τα 'εταιρικά' πρατήρια παρέχουν περισσότερα εχέγγυα για τον καταναλωτή! -
Παιδια στην AVIN (Μακρεων) ειναι υπαλληλοι της εταιριας και οχι διαχειριστες.... και το λεω εχοντας πιασει στα χερια μου τις συμβασεις τους που της υπογραφουν καθε μηνα!!!
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Εχω την εντυπωση πως βαζοντας καυσιμο απο την ΕΚΟ εχω** λιγακι παραπανω αυτονομια **αε σχεση με το revoil που ειναι το εναλλακτικο μου. Ομως, κατι που ακομη δεν το εχω εξακριβωση σιγουρα, νομιζω πως με το ΕΚΟ για να βαλω 'μπροστα' το μιζαρισμα διαρκει περισσοτερο. Ενα δυο δεπτερολεπτα θα ελεγα. Το καταλαβα μιας και τελευταια εβαζα μονο ΕΚΟ και τελευταια πηγα revoil και αποκομισα αυτη την εντυπωση.Αυτό που γράφεις ισχύει . Εάν το καύσιμο έχει μεγαλύτερη (μιλάμε για ελάχιστη) πυκνότητα, υπάρχουν ακριβός τα 2 χαρακτηριστικά που έγραψες.
-
Ο χρήστης Κώστας-Χανιά έγραψε:
Εχω την εντυπωση πως βαζοντας καυσιμο απο την ΕΚΟ εχω** λιγακι παραπανω αυτονομια **αε σχεση με το revoil που ειναι το εναλλακτικο μου. Ομως, κατι που ακομη δεν το εχω εξακριβωση σιγουρα, νομιζω πως με το ΕΚΟ για να βαλω 'μπροστα' το μιζαρισμα διαρκει περισσοτερο. Ενα δυο δεπτερολεπτα θα ελεγα. Το καταλαβα μιας και τελευταια εβαζα μονο ΕΚΟ και τελευταια πηγα revoil και αποκομισα αυτη την εντυπωση.
Αυτό που γράφεις ισχύει . Εάν το καύσιμο έχει μεγαλύτερη (μιλάμε για ελάχιστη) πυκνότητα, υπάρχουν ακριβός τα 2 χαρακτηριστικά που έγραψες.
πυκνοτητα σε τι? αυτο ειναι που κανει την ΕΚΟ να διαφημιζει το χαρακτηριστικο των πςρισσοτερων χιλιομετρων?μδιοτι και αυτο το παρατηρησα με τους υπολογισμους μου ανα γεμισμα ελαφρα μεν διαπιστωση υπαρκτη ομως.
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Εχω την εντυπωση πως βαζοντας καυσιμο απο την ΕΚΟ εχω** λιγακι παραπανω αυτονομια **αε σχεση με το revoil που ειναι το εναλλακτικο μου. Ομως, κατι που ακομη δεν το εχω εξακριβωση σιγουρα, νομιζω πως με το ΕΚΟ για να βαλω 'μπροστα' το μιζαρισμα διαρκει περισσοτερο. Ενα δυο δεπτερολεπτα θα ελεγα. Το καταλαβα μιας και τελευταια εβαζα μονο ΕΚΟ και τελευταια πηγα revoil και αποκομισα αυτη την εντυπωση.
Αυτό που γράφεις ισχύει . Εάν το καύσιμο έχει μεγαλύτερη (μιλάμε για ελάχιστη) πυκνότητα, υπάρχουν ακριβός τα 2 χαρακτηριστικά που έγραψες.
πυκνοτητα σε τι? αυτο ειναι που κανει την ΕΚΟ να διαφημιζει το χαρακτηριστικο των πςρισσοτερων χιλιομετρων?μδιοτι και αυτο το παρατηρησα με τους υπολογισμους μου ανα γεμισμα ελαφρα μεν διαπιστωση υπαρκτη ομως.
Πυκνότητα καυσίμου. Π.χ αντί να είναι 0,814 (που είναι συνήθως το πετρέλαιο) να είναι 0,816.
-
Ο χρήστης LifeStealer έγραψε:
Σας παραθέτω μια πολύ ενδιαφέρουσα (κατά την αποψή μου) απάντηση μέλους από το Opel-club σχετικά με τα εταιρικά πρατήρια:...
2.Το τι ποιότητα καυσίμου θα πουλήσει το κάθε πρατήριο (ιδίως στην επαρχία) , σε πολύ μεγάλο ποσοστό επαφίεται στη συνείδηση του πρατηριούχου. Απο προσωπική πείρα σας λέω, ότι τουλάχιστον ανα 3 χρόνια οι δεξαμενές πετρελαίου ενός πρατηρίου θέλουν καθαρισμό (οι δεξαμενές 'μένουν' από καύσιμο, πλένονται με νερό το οποίο στη συνέχεια αντλείται μαζί με τη λάσπη που συσσωρεύεται στο πυθμένα της δεξαμενής και παραδίδεται σε 'πιστοποιημένο συλλέκτη επικύνδυνων αποβλήτων'.) Το κόστος για να γίνει νόμιμα αυτή η δουλειά είναι τεράστιο... και γι αυτό δεν το κάνει σχεδόν κανείς. Αν λάβουμε υπόψη μας οτι το πετρέλαιο όπως και οι βενζίνες μπαίνουν πάντα στις δεξαμενές του πρατηρίου με φυσική ροή, η οποία έχει ταχύτητα 800 λίτρα περίπου το λεπτό, καταλαβαίνετε τι 'σκατολογίδια' βάζετε στα αμάξια σας όταν τα ανεφοδιάζετε την ώρα που το πρατήριο παραλαμβάνει καύσιμα. (Για το πετρέλαιο, προσωπικα επέτρεπα την πώληση τουλάχιστον 45 λεπτά μετά την παραλαβή του)..
Έχω παρόμοια εμπειρία απο τότε που ήμουν φαντάρος, όπου έτυχε να υπηρετώ σε χημείο της ΠΑ: Σε περίπτωση ανεφοδιασμού δεξαμενής, το καύσιμο στη δεξαμενή έπρεπε να ηρεμήσει για 24 ώρες και μετά να γίνει δειγματοληψία. Εννοείται ότι δεν μπαίνει σε καμιά περίπτωση το καύσιμο σε αεροπλάνο πρωτού ολοκληρωθει ο έλεγχος. Και έτυχε καραβανέας που ήθελε να ξεμπερδεύει να φέρει δείγμα μετά την αναπλήρωση και αυτό που έγινε είναι να κοπεί πανεύκολα λόγω ιζήματος (με απλή διήθηση)
Ερωτώ λοιπόν: στα μεγάλα πρατήρια της Αττικής και Θεσ/κης που ανεφοδιάζονται καθημερινά, πού πάει η λάσπη που σηκώνεται οταν πέφτει το καύσιμο από το βυτιοφόρο? Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι έχουν φίλτρα στις αντλίες και την κρατάνε. Ωραία, και αυτά τα φίλτρα δεν βουλωνουν? Μήπως είναι αρκούντως διάτρητα για να μην μπλοκάρουν εύκολα οι αντλίες?
Παλιότερα συνίθιζα να πηγαίνω σε σχετικά μικρό πρατήριο για να μπορώ να ελέγχω όσο είναι δυνατόν την ημέρα τροφοδοσίας του.
Καύσιμα Diesel: Απόψεις;