-
Χρησιμοποιώ σε Yaris 2014 με 47.000 χιλιομετρα κυρίως V-power κυρίως απο ένα πρατήριο με ελάχιστες εξαιρέσεις. Καθε 7.000 χλμ βαζω το πρόσθετο STP με το οποιο βλέπω τρομακτικη διαφορά στη κατανάλωση.
Οταν πηγαινω εκτός Αθηνων για όσο διάστημα βρίσκομαι εκτος, βάζω ΑVIN με το οποίο βλέπω ελαφρύτερα καλύτερο ήχο στο μοτέρ κ ίσως πολύ λίγο λιγότερη κατανάλωση. Παρόλα αυτά στην Αθηνα ακόμα συνεχίζω να βάζω V-power και αυτο γιατι δεν εχω κοντινο AVIN.
Δεν ειχα ποτε κάποιο ζήτημα. Ειμαι ευχαριστημένος (μέχρι στιγμής) και απο τα δυο. -
To eko avio, όπως έγραψε και ο φίλος πιο πάνω, στα κρύα μυρίζει σαν καπνοδόχο πλοίου στον οποίο 500 Κινέζοι έχουν πετάξει τις κάλτσες τους, αφού τις φορούσαν αδιάκοπα για 3 εβδομάδες. Το vpower,ίδια μυρωδιά αλλά σε μικρότερο βαθμό και φεύγει σύντομα με τη θέρμανση της μηχανής. Με την προσθήκη καθαριστικού, η μυρωδιά μειώνεται και στα δύο πετρέλαια πολύ, πάρα πολύ!
Άβυσσος τα Ελληνικά γενικά πετρέλαια.
-
japanese1 ρε φίλε τι είπες χαχαχαχα να σαι καλά γέλασα...Τα EKO και το απλό και AVIO μυρίζουν κάρβουνο λες και έχει θειάφι πολύ τι σκατά χημικά ρίχνουν μέσα αλλά τα άτιμα και τα δύο είναι πολύ δυνατά diesel...?Πάντως να μην το ματιάσω προς το παρόν το aegean d-forse αισθητά καλύτερη μυρωδιά μόνο όταν είναι κρύο δεν το περίμενα να είναι τόσο αξιόλογο...Τελικά το marketing τις shell μας είχε τυφλώσει για πολύ καιρό και από όταν είχα βενζινοκίνητο ανελλιπώς v-power petrol μέχρι που είχα δοκιμάσει την EKO95 και την AVIN95 και δεν ξαναέβαλα ποτέ...
-
Έχω παρατηρήσει κάτι περίεργο με το d-force όπως το ίδιο ακριβώς το είχα παρατηρήσει και με το AVIO που έβαζα με το AVIN και το SHELL ποτέ(hyundai 1.4 crdi)...Γυρνώντας πάντα σπίτι στην ίδια διαδρομή σε μια ευθεία με ανηφορική κλίση ελαφρώς με 3 σχέση και 2250rpm σταθερά μετά από 3 δευτερόλεπτα περίπου κάνει πάντα ένα ξέσπασμα η τουρμπίνα και ανεβάζει σαν τρελό λες και παίρνει εξτρά ροπή που μπορεί να οφείλεται αυτό γιατί τέτοια διαφορά στα καύσιμά...?
-
Μια ερωτηση ρε παλικαρια εχω:Οταν λετε το φιλτρο πετρελαιου βγαινει καθαρο τι εννοειτε?πως ενα φιλτρο πετρελαιου δεν εχει μαυρο χρωμα? Εμενα και τις 2 φορες που αλλαξα φιλτρο ηταν καταμαυρο αλλα δεν ειχε πιασει την λεγομενη γλιτσα και ο μηχανικος της suzuki μου ειπε οτι ειναι μια χαρα.Ακουσα απο φιλους εδω να λενε οτι τα προσθετα που βαζουμε στο ρεζερβουαρ οτι καθαριζουν το κραταει το φιλτρο και γι αυτο βγαινει μαυρο....
-
Ο χρήστης lemouz75 έγραψε:
Μια ερωτηση ρε παλικαρια εχω:Οταν λετε το φιλτρο πετρελαιου βγαινει καθαρο τι εννοειτε?πως ενα φιλτρο πετρελαιου δεν εχει μαυρο χρωμα? Εμενα και τις 2 φορες που αλλαξα φιλτρο ηταν καταμαυρο αλλα δεν ειχε πιασει την λεγομενη γλιτσα και ο μηχανικος της suzuki μου ειπε οτι ειναι μια χαρα.Ακουσα απο φιλους εδω να λενε οτι τα προσθετα που βαζουμε στο ρεζερβουαρ οτι καθαριζουν το κραταει το φιλτρο και γι αυτο βγαινει μαυρο....Τα καύσιμα (όχι εξευγενισμένα) έχουν τη τάση όταν ακουμπάνε ανοιχτόχρωμα υλικά να τα βάφουν. Για αυτό το λόγο σκουραίνουν και τα φίλτρα. Τη στιγμή που δεν έχεις γλίτσα που λες και γενικά ακαθαρσίες τότε είσαι ο.κ.
-
Φιλε Κωστα απο τα όμορφα Χανια είδα φωτο απο ενα φορουμ με polo tdi και σχεδόν τα περισσότερα ηταν πεντακάθαρα. Τι να πω. Θα συνεχίσω με τα 2 εταιρικα της Avin χωρίς προσθετα για 1 χρόνο και θα αλλαξω παλι φίλτρο...
-
lemouz75 από Θεσσαλονίκη είσαι...?Έχω να σου προτείνω να δοκιμάσεις από ένα πρατήριο πιστεύω ότι έχει πολύ καλό diesel μέχρι στιγμής έχω διανύσει περίπου 400χλμ και είμαι πολύ ευχαριστημένος αλλά μόνο σε pm..
-
Ο χρήστης dimitris_99 έγραψε:
lemouz75 από Θεσσαλονίκη είσαι...?Έχω να σου προτείνω να δοκιμάσεις από ένα πρατήριο πιστεύω ότι έχει πολύ καλό diesel μέχρι στιγμής έχω διανύσει περίπου 400χλμ και είμαι πολύ ευχαριστημένος αλλά μόνο σε pm..Εστειλα pm.... Ευχαριστω...
-
Ο χρήστης kapami έγραψε:
Εχει παρατηρησει κανεις το diesel του να σβηνει πολυ ευκολα οταν ειναι κρυο; Στα κρυα το Astra cdti μου εσβηνε πολυ ευκολα αν δεν ειχε αρκετες στροφες οταν αφηνα συμπλεκτη. Οταν ζεσταινοταν, κανενα προβλημα.Εγώ το πετρελαιοκίνητο το προθερμαίνω 3-4 λεπτά το χειμώνα πάντα (το πρωί )
-
Ο χρήστης babakos έγραψε:
Εχει παρατηρησει κανεις το diesel του να σβηνει πολυ ευκολα οταν ειναι κρυο; Στα κρυα το Astra cdti μου εσβηνε πολυ ευκολα αν δεν ειχε αρκετες στροφες οταν αφηνα συμπλεκτη. Οταν ζεσταινοταν, κανενα προβλημα.
Εγώ το πετρελαιοκίνητο το προθερμαίνω 3-4 λεπτά το χειμώνα πάντα (το πρωί )
Λάθος
Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ταχείας προθέρμανσης ειναι ολα τα επιβατικά αυτοκίνητα. Δεν χρειάζεται να κανετε προθέρμανση.
Στάλθηκε από το D6603 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Υποθέτω οτι δεν του κάνει κακό ομως.. Τώρα αν ειναι λάθος δεν ξέρω.
Αν μη τι άλλο για τα λάδια.. -
Τα λάδια με 3-4 λεπτά προθέρμανσης να πάνε από τους 10 στους 12 βαθμούς, καλύτερα κοιμήσου επιπλέον 3-4 λεπτά
-
Εγώ σε όλα ανεξαιρέτως καυσίμου τα αφήνω 1 λεπτό ίσα για να πάει το λάδι παντού και πηγαίνω νορμάλ μέχρι να δω το δείκτη του νερού στη μέση. Από κει και μετά αν πω ότι θα πατήσω θα το κάνω μετά από καμια 20αρια χιλιόμετρα γιατί το λάδι θέλει πολύ περισσότερο χρόνο να πιάσει θερμοκρασία.
Έχω την εντύπωση ότι είναι μια ορθολογική χρήση σε κρύο μοτέρ. -
Σωστη χρηση η παραπανω, ειδικα σε χαμηλες θερμοκρασιες!
Απο το βιβλιο οδηγιων χρησης:Ξεκινημα του κινητηρα οταν ο καιρος ειναι κρυος 'αφηστε τον κινητηρα να δουλεψει για τουλαχιστον 30'' μετα το ξεκινημα για να ζεσταθει.Οδηγειτε πρωτα για μια μικρη αποσταση με σταθερη ταχυτητα'
Αρα αφιερωστε του 2-3 λεπτακια τα κρυα πρωινα... -
Είχα πάει να πάρω από την αντιπροσωπεία μια βεβαίωση για το υγραέριο και πέτυχα ένα ριο που του έκαναν ενεργητική αναγέννηση. Το τι έβγαζε δεν λέγεται. Βλέπω χιλιόμετρα 11500. Πιάνω κουβέντα με την γιαγιά που το είχε. Μου λέει με έπεισαν ότι είναι οικονομικό. Της είπα ότι αν το κινεί μόνο μέσα στην πόλη έπρεπε να πάρει βενζίνη.
Συμπέρασμα.. Έχει πέσει πολύ δούλεμα από τις αντιπροσωπείες. Πρέπει να ξέρουμε τις ανάγκες μας και όχι ότι μας σερβίρουν...
-
Για αποκλειστική αστική χρήση με μικροδιαδρομές και συνεχή σταματήματα του τύπου 'σβήνω για σούπερ μάρκετ, σβήνω για σχολείο - φροντιστήριο, σβήνω για δουλειές - υπηρεσίες', τα σύγχρονα πετρελαιοκίνητα (με φίλτρο DPF) ταλαιπωρούνται απίστευτα. Για την παραπάνω χρήση, προτιμότερο είναι είτε ένα μικρό τρικύλινδρο ατμοσφαιρικό χιλιάρι (Aygo, C1, 106, Up, Mii, Citigo) είτε ένα υβριδικό σύνολο (Yaris, Auris).
Για χρήση που περιέχει και σοβαρές αποστάσεις σε ανοιχτό δρόμο, το diesel είναι (και θα είναι πάντα, ακόμα κι αν ανέβει η τιμή του) η καλύτερη επιλογή.
-
παιδια καλησπερα , εχω ενα c3 diesel tou 16 ενα μοντελο πριν απο αυτο που κυκλοφορει τωρα στους δρομους...
ωστοσο φοραει τον ιδιο κινητηρα με το τωρινο μοντελο δηλαδη τον bluhdi 75 hp (diesel)...
εχω κανει κοντα 19000 , περα απο το πρωτο service δεν εχω αλλαξει κατι...
παρατηρησα τον τελευταιο καιρο αυξηση στην καταναλωση αδικαιολογητη κοντα στα 6,5λ/100 ενω γυριζα περιπου ενα λιτρο πιο κατο λεω κατσε να αλλαξω πρατηριο και εβαλα avio και επεσα περιπου ξανα στα 5,5 λ/100... χρηση αστικη καθαρα μεσα στην αθηνα...
ενα γεμισμα εχω κανει μονο και μαλλον θα παω για δευτερο απο εκει... δεν νομιζω πως η αλλαγη 100/100 εγινε απο το avio αλλα οκ...
αυτο που θελω να ρωτησω ειναι , αν υπαρχουν κατοχοι citroen c3 η peugeot με τον 1600 bluhdi 75hp ας μου γραψουν σε αστικη χρηση τι καταναλωση εχουν...
και γενικα και αν καποιος αλλος ξερει αν το 5,5λ/100 που καιω τωρα μεσα στην αθηνα ειναι φυσιολογικο! -
Φυσιολογικοτατο και μια χαρα είναι το 5,5 για μέσα στην Αθήνα...
Καύσιμα Diesel: Απόψεις;